|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2013-12-23 23:52:03, hétfő
|
|
|
Majonézes burgonyasaláta tojással és póréhagymával
Hozzávalók:
10 szem közepes burgonya
3 db tojás
2 dl tejföl
2,5 dl majonéz
1 szál póréhagyma
1/2 kávéskanál őrölt bors
porcukor
só
Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, és héjában puhára főzzük. A tojásokat keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A krumplit és a tojást megpucoljuk, karikára vágjuk. Sózzuk.
Az öntethez a tejfölt, a majonézt, ízlés szerinti porcukrot, a szeletelt főtt tojást, (esetleg a nagyon apróra vágott póréhagymát) és az őrölt borsot összekeverjük. Ráöntjük a burgonyára, és alaposan összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük.
Megjegyzés:
A receptet Bocuska küldte. Köszönjük!
Forrás:MIndmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-12-23 23:51:40, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
12 adaghoz:
1 egész pulykamell (kb. 1,5 kg)
4 zsemle
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg húsos szalonna
40 dkg sütőtök
1 dl olaj
2 evőkanál vágott petrezselyem
2 tojás
40 dkg darált pulykacomb
1 csipet őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt koriandermag
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, felszúrjuk. A zsemlét beáztatjuk (ne ázzon szét!), kinyomjuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonna felét kis kockákra, a maradékot vékony szeletekre vágjuk. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk.
1. A töltelékhez 1 evőkanál forró olajban megfuttatunk egy kis fejnyi hagymát, majd rátesszük a petrezselymet. Összekeverjük a zsemlét a tojással, a darált hússal, a petrezselymes hagymával, a szalonnakockákkal, a sütőtökkel. Sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel fűszerezzük.
2. A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. Megtöltjük a húst, a nyílást megtűzzük, majd a húst kívülről befűszerezzük. A maradék hagymát, a fokhagymát tepsibe tesszük, ráfektetjük a húst, a felmelegített olajjal meglocsoljuk. Beborítjuk a szalonnaszeletekkel, kevés vizet öntünk alá, és kíméletesen, gyakori locsolással megsütjük. Kivesszük, 10 percig pihentetjük. A sült levéből szaftot készítünk.
3. Tálaláskor: a húst felszeleteljük, a szaftjával meglocsoljuk. Köretnek: gesztenyés krokettet és ízlés szerinti párolt zöldséget kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-12-23 23:51:17, hétfő
|
|
|
Diós, mákos és gesztenyés bejgli
Hozzávalók:
3 rúdhoz:
A tésztához:
50 dkg liszt (csírás búzaliszt)
25 dkg margarin
1,5 dkg élesztő
1 tojás + 1 sárgája villával felverve
1,5 dl tejföl
5 dkg porcukor
1 mokkáskanál só
A diótöltelékhez:
20 dkg őrölt dió
1 dl tej
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg édes morzsa
1 evőkanál sárgabarack lekvár
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
1 kicsi reszelt alma
4 dkg mazsola
rum
A máktöltelékhez:
20 dkg őrölt mák
1 dl tej
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg édes morzsa
1 evőkanál sárgabarack lekvár
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
1 kicsi reszelt alma
4 dkg mazsola
rum
A gesztenyetöltelékhez:
25 dkg ízesített gesztenyemassza
5 dkg cukor
3 dkg édes morzsa
1/2 dl főzőtejszín
8 dkg aszalt szilva
1 mokkáskanál őrölt fahéj
rum
A kenéshez:
1 tojás
Elkészítés:
A töltelékekhez az aszalt szilvát darabolom, a mazsolával előzetesen külön-külön beáztatom kb. 4-4 cl rumba.
A mákos és diós töltékhez a tejet felforralom a cukorral, félrehúzom, a többi belevalóval összekeverem, hűtöm. A gesztenyét összetöröm, a többi hozzávalót belekeverem. (A töltés előtt - ha szükséges - javítok a töltelékek állagán a fenti hozzávalókból, fontos, hogy viszonylag nehezen kenhetők legyenek.)
A tésztához a lisztben előbb a margarint, majd az élesztőt szétmorzsolom, a többi belevalóval összegyúrom, 3 cipót formázok, letakarva 15 percig pihentetem (nem lágy a tészta).
Egyenként téglalap formára (kb. 29x34 cm) kinyújtom, felkenem a töltelékeket, a széleken kb. 1,5-2 cm-t üresen hagyok, feltekerem, a két szélét benyomkodom, és tepsibe helyezem.
A tojássárgáját pici fehérjével összekeverem, a rudakat lekenem, langyos helyen pihentetem, amíg a tojás meg nem szárad rajta. Az idő függ a helyiség hőmérsékletétől! (23-24 fokon 1,5-2 óra).
Amikor a tojás megszáradt, újra lekenem tojásfehérjével, hidegre teszem fél órára, közben a sütőt 200 fokra előmelegítem. Megszurkálom egészen az aljáig a rudakat, sütőbe tolom, és kb. 30 perc alatt megsütöm.
A tepsiben kihűtöm, hűvös helyen lefedve tárolom, másnap szeletelem.
Megjegyzés:
A mákos és diós töltelékhez a cukrot emelhetjük kb. 2-3 dkg-val, én szándékosan nem csináltam édesre, kiválthatjuk mézre, nád- vagy nyírfacukorra.
A tészta láthatóan nagyon vékony a töltelék mennyiségéhez viszonyítva, ezért ügyeljünk arra, hogy az összegyúrt tészta és a töltelék ne legyen lágy!
A mákos és diós töltelékhez fele mazsolát, fele vörös áfonyát használtam.
Az ünnep előtt 3-4 nappal előbb el szoktam készíteni a bejglit, egyenként alufóliába tekerem, és hűvös helyen (10 fok körül) tárolom.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-12-23 23:50:36, hétfő
|
|
|
Rántott ponty gombapörköltes kelkáposztatekerccsel
Hozzávalók:
8 szelet ponty
50 dkg Bonduelle csiperke gomba
1/2 fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
8 db kelkáposztalevél
4 db tojás
só
bors
olaj
petrezselyem
A panírozáshoz:
2 db tojás
zsemlemorzsa
zabpehely
Elkészítés:
A pontyszeleteket sózzuk, és legalább 1/2 órát állni hagyjuk. Panírozzuk a szokásos módon, de a zsemlemorzsába egy kevés zabpelyhet keverünk. Forró olajban kisütjük.
Közben a káposztaleveleket sós vízben nem túl puhára főzzük. A leveleket lehűtjük.
A gombapörköltet is elkészítjük, majd megfelezzük. Egyik felében
megsütjük a felvert tojást, a káposztalevelekre halmozzuk, feltekerjük.
Tálaláskor a gombapörkölt másik felét ráhalmozzuk a tekercsekre. A halszeletekkel és petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2013-12-23 23:50:15, hétfő
|
|
|
Fűszeres marhapecsenye
Hozzávalók:
1,5 kg marhabélszín (vesepecsenye)
20 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
csipet majoranna
csipet kakukkfű
csipet őrölt rozmaring
csipet őrölt szegfűbors
frissen őrölt feketebors
frissen őrölt tarka bors
kevéske currypor
csípős, illetve nem csípős mustár (ízlés szerint keverve is lehet)
3 dl vörösbor
só
olaj
víz vagy húsleves
Elkészítés:
A marhahúst minden hártyától megtisztítjuk. Ízlés szerint besózzuk (számítva arra, hogy a füstölt szalonna is sós!).
A majorannát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a szegfűborsot, a feketeborsot, a tarka borsot és a curryport összekeverjük egy picike olajjal, rákenjük a húsra, majd a szeletekre vágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, jó mélyre belenyomva azokat a húsba.
Vastagon bekenjük mustárral, és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel beborítjuk a húst, jénai edénybe vagy sütőtálba tesszük, aláöntünk 1 pohár vizet és a vörösbort, és lefedve 220 fokon kb. 3 óra hosszat sütjük. 1,5 óra sütés után megfordítjuk - a szalonnapörcök ekkor leesnek róla - és ha szükséges, vízzel vagy vörösborral kicsit felöntjük. Ha barnás kéreg borítja és a hús puha, kivesszük a tálból.
Ha kihűlt jól vágható - rostjára merőlegesen - kb. 1 cm széles szeletekre. Mély tálba téve, szaftjával leöntve felforrósítjuk.
Burgonyapürével, esetleg krokettel, párolt vöröskáposztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A fűszerezés egyéni ízléstől függ, nekem ezzel az összetétellel nagyon jól sikerült!
A receptet Majóka16 küldte. Köszönjük!
ForrásMindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-12-23 23:49:45, hétfő
|
|
|
Korhely halászlé vegyes halból
Hozzávalók:
1,2 kg harcsa- és pontyfilé vegyesen
80 dkg alaplének való apróhal
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg (házi) lecsóalap
kb. 2 evőkanál őrölt pirospaprika
kb. 1 teáskanál őrölt bors
1-2 babérlevél
1 közepes burgonya
2 halászlékocka
1-2 evőkanál piros arany (nálam csípős)
1 közepes citrom
csipet cukor
só
Elkészítés:
A halhúst kb. 2x2-cm-es kockákra aprítom, sóval és 1/2 citrom levével összeforgatom, félreteszem.
Az aprított vöröshagymát kb. 2 evőkanál zsiradékon üvegesre dinsztelem, megfuttatom rajta a fokhagymát. Félrehúzva elkeverem benne az őrölt paprikát, felengedem kb. 1,8 liter vízzel. Beleteszem az alaplébe való húsdarabokat, sózom, borsozom, a lecsóval, babérral, csípős paprikával, a kockákkal, a darabolt burgonyával lassan főzöm kb. 1,5 órát.
Hirtelen hűtöm, a húsból a csontokat és nagyobb szálkákat kiveszem, a visszamaradt zöldséget a lével és a hússal egy másik edénybe passzírozom.
Újraforrásnál a tejfölt hozzáadom, a sózott halkockákkal kb. 15 percig lassan együtt főzöm, közben további citromlével, csipet cukorral, szükség szerint utána fűszerezve készre főzöm. Kb. fél órát pihentetem, majd tálalom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-12-23 23:45:57, hétfő
|
|
|
Cézár saláta joghurtos öntettel
Hozzávalók:
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma durvára vágva
2 evőkanál tej
2 dkg reszelt parmezán
4 db salátaszív
1 teáskanál olívaolaj
4 db pulykaszelet
Elkészítés:
1. Készítsünk botmixerrel pürét a joghurt, a fokhagyma, a tej és a parmezán felhasználásával. Sóval, borssal ízesítsük.
2. Tegyük a salátát 4 tányérra, és osszuk el rajtuk a salátaöntetet.
3. Forrósítsuk fel serpenyőben az olajat. Sózzuk és borsozzuk meg a pulykaszeleteket, és mindkét oldalán süssük 1-2 percig forró olajban. Tegyük a salátához, és azonnal tálaljuk.
Ötlet: Pirítsunk meg sütőben 4 szelet kenyeret (pl. falusi kenyeret), dörzsöljük be felezett fokhagymagerezddel, és szórjuk kockákra vágva a saláta tetejére.
Megjegyzés:
Adagszám: 4
Elkészítési idő: 20 perc
Fotó: Philadelphia
Adagonként: kb. 1181 kJ / 282 kcal, fehérje 43 g, zsír 10 g, szénhidrát 4 g
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2013-12-23 23:41:23, hétfő
|
|
|
Cézár saláta III
Hozzávalók:
1 fej római saláta vagy 2 db római salátaszív
A fokhagymás croutonokhoz:
4 szelet baguette (vagy ilyen méretű fehérkenyér)
3 evőkanál fokhagymás olívaolaj (vagy olívaolaj és 2 gerezd fokhagyma)
2 gerezd fokhagyma, átpréselve
A mártáshoz:
2 db tojás (nyers vagy 1 percet főzve)
6 evőkanál fokhagymás olívaolaj (vagy lásd mint fent)
4 db szardella (vagy 4 evőkanál szardellapaszta)
2 db citrom leve
1 teáskanál Worcestershire-mártás
6 evőkanál frissen reszelt parmezán
só
friss őrölt bors
Elkészítés:
Először elkészítem a croutonokat: egy tálba teszem a kicsire tépkedett vagy vágott kenyérdarabkákat és átforgatom az olajjal. Szétterítem egy nagy tepsiben, és 120 fokon 1-2 órát pirítom. (Emberibb megoldás, ha veszünk egy serpenyőt és 10 perc alatt abban pirítjuk a croutonokat.) A salátát megmosom, salátacentrifugában megszárítom (kicentrifugázom), majd egy időre beteszem a hűtőbe. A saláta ezáltal ropogósabb lesz. Ezután falatnyi darabkákra tépkedem és beteszem egy nagyobb (fa-, üveg-, vagy műanyag) tálba, amiben tálalni is fogom. Elkészítem a mártást: egy kisebb tálba teszem a fokhagymás olajat (vagy az olajat és nyomok rá 2 gerezd fokhagymát), a tojásokat megmosom, feltöröm és enyhén felverem, majd ezt is beleforgatom, a szardellát egy villával szétnyomkodom (vagy beleteszem a pasztát), hozzáadom a citromlevet, a Worcestershire-mártást, a reszelt parmezánt és elkeverem. Beleteszem a salátába és óvatosan átforgatom. Ráteszem a croutonokat és a reszelt sajtot, ezzel is átforgatom. Sózom, ha szükséges és bőven tekerek rá borsot. (Vagy a salátás tálban külön adom hozzá az egyes hozzávalókat és a végén összeforgatom a salátával.)
Megjegyzés:
A receptet Mamma küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2013. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
330 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4412
- e Hét: 8993
- e Hónap: 22898
- e Év: 152605
|
|
|