Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Orbánról dalolnak az Echo tévén
  2013-12-28 18:36:02, szombat
 
  Drága Rozika 40 évig szoptál a párbizottságon..meg kávét főztél
még most is folytatod?

http://www.youtube.com/watch?v=r-UHlXz3Qqc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÖZBESZERZÜNK, KÖZBEN SZERZÜNk
  2013-12-28 18:28:17, szombat
 
  2013. december 27., péntek

KÖZBESZERZÜNK, KÖZBEN SZERZÜNK

Az egészben az a legszomorúbb, hogy ezek hemperegve röhöghetnek rajtunk.
Megnézik a videót az egyre nyilvánvalóbban ártatlan Hunvaldról, aki gyakorlottabban ül már, mint egy túzok a fészkén, vagy Fapálról, aki olyan, mint akit leöntöttek egy kübli szarral, és most több-kevesebb sikerrel próbálja levakarni magáról a matériát, de a szagot nem lehet levakarni - meg röhögnek Hagyón és a Nokiás-dobozán - de rajtad is, mert ostobának tartanak.
Ezek keveset olvasnak, de nagyon ki tudják válogatni a kevésből is a nekik tetszőt.

Jogi tanulmányaikból kiválogatták azt, hogy hogyan lehet a joggal visszaélni, Parkinson törvényeiből pedig azt a fejezetet tették magukévá, mely arról szól, hogy míg egy atomerőmű építése során magának az erőműnek a költségvetéséhez nem szól hozzá senki, addig a dolgozók biciklitárolójának költségeit hosszasan vitatják.
Ennek köszönhető, hogy a média hosszasan vitatja azt, hogy a Nokiás dobozba belefér-e tizenötmillió forint, magukat oknyomozónak vélő újságírók szorgalmasan gyömöszölik a tesztdobozba a banki alkalmazottaktól a kísérlet idejére kunyerált és számukra is csodaszámba menő pénzt.
Mari néni meg csendesen csóválja a fejét, mert annyi pénz a világon sincs, mint tudjuk...

Nos, ennek köszönhető, hogy nálunk a legordasabb pénzügyi disznóságok, a legvadabb vagyoni bűncselekmények sem kerülnek reflektorfénybe, hiszen ha valaki ellop tízmilliót, az tízmillió, abból lehet venni egy merdzsót - na, nem a legmenőbbet - de a milliárdról azt sem tudja dolgos népünk többsége, hogy az hány nullát jelent.
Emiatt aztán az égvilágon senkinek nem csípte a szemét a KÖZGÉP- nek juttatott kis karácsonyi ajándék, az a huszonhét milliárdocska, melyet közbeszerzésen hozott nekik az angyalka, vidáman csilingelve, hóna alatt a karácsonyfával.
De meg is érdemlik, hiszen annyira szorgalmas népek - ők akkor is az országért dolgoznak, mikor mindenki más a bejglivel meg halgyilkossággal, majd a nagy zabálás kipihenésével van elfoglalva, beleértve a Blaha Lujza téren sorbanállókat is.

Szorgalmasék karácsony második napján, 26.-án, munkaszüneti napon is képesek nyerni néhány milliárdocskát, de be kell látnunk, ha egyszer az év 251 munkanapja nem elég a megtollasodáshoz, akkor fel kell áldozni az áldott pihenést is, húzzunk bele!
Persze mondhatja bárki, hogy ez a pénz egy majdani munka ellenértéke lesz, én meg azt mondom, hogy akár az is lehetne, de lehet esetleg egy olyan összeg is, mely lényegesen több az elvégzendő munka ellenértékénél.
Miután a pályázatok egy részén a cég egyedül, vagy egy konzorcium vezetőjeként indult, így a vállalási árat semmi nem befolyásolta.
Régebben legalább annyit szoktak adni az etikettre, hogy egy ,,baráti" céget is indítottak a pályázatokon, amelyik tett egy magasabb ajánlatot, ma már senki nem ad semmire - megpályázzák, megnyerik, és mindenkinek kuss!

A huszonhét milliárdocska öt pályázatból jött össze, van közöttük, melyet az eredetileg becsült ár másfélszereséért nyert meg a cég, vagy a cég vezetése alatt álló konzorcium, de a többi sem lehet prognosztizálhatóan veszteséges.
Emellett van közöttük jócskán olyan munka is, melyet majd elborít az áldott magyar anyaföld, s melyet utólag ellenőrizni már soha nem lehet majd...
A bejelentés időpontján meg csak derülni lehet.
Merthogy december 23.-án és 26.-án került nyilvánosságra a hír, és a vezető hírportálokon ma már nem lelhető fel - de hát nem is csoda, ha egy ilyen kis semmi hír ilyen hamar elveszíti a hírértékét, főleg, ha a hirdetési piacot is az egyik érintett kontrollálja!
Amikor még hír lehetett volna, akkor a közönség is és a média is éppen mással volt elfoglalva - a közönség sütött-főzött, majd evett-ivott, míg a médiából délelőtt a nyál csorgott, délután meg a könny és egyéb testváladékok, úgyhogy a legkevésbé sem érdekelte az embereket, hogy Őfelsége Cége már megint mit nyúlt le.

Ez így egy olcsó megoldás volt, emellett teljesen felesleges is volt a médiát azzal szórakoztatni, hogy Balogh miniszter figyelemelterelési céllal meghívott ötven éhező gyereket az ötszázezerből a Hiltonba ebédelni, különben is, annak nagyobb hírértéke lett volna, ha a Krisnások őt hívják meg a Blaha Lujza térre.
De ez ma már lefutott meccs - ki tudja, hányadik ilyen a sorban - innen már megy ez, mint az ágybaszomorkodás - a munkát elvégzik az alvállalkozók, a fővállalkozó is kitol a fészerből néhány gépet, meg egy táblát, hadd hirdesse hírét-nevét, szerte a világban!
A munkát elvégzik, a pénzt kifizetik, oszt jónapot.

Az olyan cégek, melyek eléggé el nem ítélhető módon el szeretnének tüntetni egy-két milliárdocskát, állítólag mindenféle megbízható alvállalkozókkal végeztetnek el mindenféle olyan munkákat, mint például a szakértés, meg a tanulmányírás, ellenőrzés, feasibility study, átvonuló libák elleni légtérvédelem, miegyebek, melyek nélkül nem élet az élet.
Lesz közöttük svájci bejegyzésű is bizonnyal, vagy svájci fővállalkozó piréz alvállalkozója, akinek a jól kiérdemelt munkadíja majd Tonga valamelyik bankjában nyitott számlára kerül átutalásra - jó helye van ott annak, míg csak nem akarunk venni még egy olajkutat Bakiban...

Két csapat dolgozik itt párhuzamosan és mindkettő parádésan teszi a dolgát.
Egyik a politikai csapat - nevezzük ezt az egyszerűség kedvéért Fidesznek, mely megteremti a kedvező politikai-gazdasági környezetet és szabályozást, elhárítja a felesleges kíváncsiskodást és okvetetlenkedést, baleset esetén végzi a kárelhárítást és kárenyhítést.
Másik a gazdasági csapat, mely ebből a helyzetből a legutolsó centig kisajtolja a kisajtolható hasznot, amelyik vet egy ki koncot a feltétlenül, vagy célszerűen életben tartandó szereplőknek, amelyik lefölözi és biztonságba helyezi a tevékenység eredményét, majd elhelyezi, lehetőleg valamerre messze távol az országtól, hiszen a rabló sem áldozata telkén építi a villáját.
Csányi és Demján már a múlté.
Ők vagy kiegyeznek, vagy ők is zsákmányállatokká válnak, mint krokodiloknak a gnú, és ki fognak egyezni ezekkel a hiénákkal, mert nekik van veszítenivalójuk, viszont az állam nincs a kezükben.
A Vezér meg büszkén hirdetheti az Országház pulpitusán: az erő velem van!
Na, mindegy.

Mindenesetre mindenkinek tudnia kell, hogy nem minden cégnek kell lehúznia a rolót, van olyan is, amelyik a magyar átlagot kissé meghaladó mértékben gyarapodik az ország hasznára, Vezérünk dicsőségére - vagy fordítva.
Te meg, komám, vegyél magadnak egy halina őrbotost, hogy ha be kell állnod a sorba az Erzsébet hídnál, hogy kapj a Rókusnál egy tál levest, meg ne fázzon a lábad, mert abból lesz a nátha, aztán ki tudja, hova vezet ez a folyamat...
Tényleg, valaki tudja, hova vezet ez a folyamat?

http://www.pupublogja.hu/2013/12/kozbeszerzunk-kozben-szerzunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb holokauszt emlékhely közpénzből
  2013-12-28 18:26:48, szombat
 
  Újabb holokauszt emlékhely közpénzből
2013.12.27 16:55

A Market Építő zrt. 5.487.288.070 forint közpénzből építi fel a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelyét és Európai Oktatási Központját a bezárt Józsefvárosi pályaudvar területén. Bár Schweitzer József, országos nyugalmazott főrabbi más helyszínt javasolt, az építkezések rövidesen elkezdődnek az említett helyszínen. Az állítólagos vészkorszak idején a deportálások innét indultak, ezért esett erre a helyszínre a választás. A 17 ezer négyzetméteren elterülő komplexum magában foglal egy föld alatti kiállítást is, a pályaudvar épületét visszaállítjak 40-es évekbeli állapotába, míg az épület elé installációs, azaz telepítő tornyokat építenek. Kiállítások és bemutatótermek sem hiányoznak majd, ahol a fiatalok átélhetik a borzalmakat, részesei lehetnek a szenvedésnek.

Érdemes a Market Építő zrt.-nél, ami egyébként a Wallis óriás cég tagja, megjegyezni, hogy ők nyerték meg a Fradi stadion építését, valamint számos csúcs-bankár házán is dolgoztak. Márciusban kezdik Láng (Lang) Zsolt II. kerületi fideszes polgármester luxusházát építeni. Lehet,hogy azt is közpénzből?

Dunai István


http://www.hidfo.net/2013/12/27/ujabb-holokauszt-emlekhely-kozpenzbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Példaértékű lépés - kitiltják az atlantistákat Ukrajnából
  2013-12-28 18:24:13, szombat
 
  Példaértékű lépés - kitiltják az atlantistákat Ukrajnából
2013.12.27 13:13


A Kommerszant napilap szerint száműznek Ukrajnából több külföldi politikust és közéleti szereplőt, köztük Mihail Szaakasvili volt grúz elnököt, valamint az Egyesült Államok és EU-tagállamok állampolgárait, akik az ukrán ellenzékkel "konzultációkat folytattak" és így az ország destabilizálására törekedtek.

A Régiók Pártja által benyújtott listán szereplő személyek közül többen Ukrajnába utaztak és nyilvános beszédeket tartottak az ellenzéknek, valamint részt vettek a tüntetők kormányzati épületek elfoglalására uszításában.

A Biztonsági Szolgálatnak és a Külügyminisztériumnak is beadott kérelem részletezi, hogy a külföldi politikusok és "politikai tanácsadók" gyakori látogatása veszélyezteti a nemzetbiztonságot, mert az ellenzékkel folytatott rendszeres konzultációk lehetővé teszik, hogy más országok a hazai ellenzéken keresztül saját politikai érdekeiket érvényesíthessék Ukrajnában.

A kitiltandó személyek listáján szerepel John Hopkins, a Transzatlanti Kapcsolatok Központjának volt munkatársa, Andreas Umland német politológus, valamint a korábbi grúz elnök, Mihail Szaakasvili és további 29 grúz közéleti szereplő.

Mihail Szaakasvili korábban a Függetlenség téren tartott beszédet Ukrajna EU-integrációját támogatólag. Andreas Umland a beadványt vizsgáló parlamenti bizottság szerint ugyan nem folytatott közvetlen politikai tevékenységet, de az ukrán egyetemeken publikált anyagaival és ideológiailag elkötelezett tudományos cikkek szerkesztésével részt vett Ukrajna destabilizálásában.

Egy a Kommerszantnak nyilatkozó grúz diplomata szerint már három, a listán szereplő grúz állampolgárt fordítottak vissza a határon, két esetben grúz újságírók beengedését tagadták meg a hatóságok.

Ukrajna szemmel láthatóan megtette a kezdeti lépéseket az atlantista politikai befolyás kiszorítására. Valószínűsíthető az ellenzéket dollármilliókkal ellátó "civil" szervezetek támogatásának ellehetetlenítése is, mert ahogy az orosz példa is mutatja, a nyugati felforgatás az ilyen-olyan jogvédő alapítványok közti pénzmozgások ellenőrzésével csírájában elfojtható.

Ezzel Ukrajna olyan lépést tett, ami valamennyi posztszovjet ország számára példaértékű. A Martonyi-féle komisszárok és kollaboránsok működése mellett hazánk számára az atlantista kötődésű ál-civil szervezetek burjánzása is nyílt sebhez hasonlatos nemzetbiztonsági helyzetet teremtett, - de a láthatóan jól működő és hatékonyan alkalmazható módszerek átvétele nemsokára a politikai közbeszéd tárgyává válik. Mert a változás elkerülhetetlen.


http://www.hidfo.net/2013/12/27/peldaerteku-lepes-kitiltjak-az-atlantistakat-ukra jnabol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Államosítás - népátvágás, de van még jövőnk
  2013-12-28 18:22:19, szombat
 
  Államosítás - népátvágás, de van még jövőnk
2013.12.28 10:08


Sokan még az úgynevezett baloldalon is megelégedéssel hallják, amikor Orbán államosított ezt vagy azt, de valójában ez akkora népámítás, hogy azt csak azok tudják, akik a megfelelő alapállásból szemlélik mindezt.

Alapvetően arra kell felhívnunk a figyelmet, hogy egy állam -beleértve a kapitalista államokat is-, gazdasági stabilitását kizárólag az állami tulajdon és megrendelés, valamint a közszféra adja. A magán -verseny- szektor soha nem stabil. Termelékeny és produktív lehet, de stabil soha. Franciaország meghatározta, hogy mekkorának kell lennie egy kapitalista berendezkedésű országban az állami tulajdon aránynak ahhoz, hogy az ország stabil maradjon gazdaságilag. Ezt ők 35 százalékban állapították meg. Ezt az értéket el is fogadja valamennyi kapitalista ország, és ha megnézzük a kimutatásokban az állami tulajdon hányadot, az atlantista országokban nagyjából ezt az arányt fogjuk látni.

Jelen helyzetünkben, Orbán államosításának kezdetén ez az érték Magyarországon volt az európai államok közül a legalacsonyabb, 6 százalék! Vagyis valamennyi állam közül minket árusítottak ki és loptak szét a legalaposabban. A maradék 6 % pedig nagyrészt inproduktívnak nevezhető tulajdon, olyan értelemben, hogy pénzt nem termelő erdőkben, rossz minőségű földekben, kihasználatlan bányajogokban voltak. Csak kis részben álltak termelő egységekből. Még azokhoz képest is rosszul álltunk, akik alapvetően kapitalista országok. Az egykor 100% állami tulajdonú volt szocialista országokról már ne is beszéljünk. Orbánék államosítása után ez az érték még a 10 százalékot sem éri el.

Mi a leglényegesebb, amit ezzel kapcsolatosan tudnunk kell? Az, hogy Orbánék államosításának szándéka nem az ország szociális irányba való elmozdítása, hanem a kapitalista kizsákmányoló rendszer stabilizálása. Azzal, hogy pár százalékot emelkedik az állami tulajdon aránya, még senkinek nem lesz több munkahelye. Minden marad a régiben, a külsős nyugati cégek gigászi összegekért bedolgoznak, az állam csak felügyeleti tulajdont vásárolt vissza. Nincsenek új gyártó sorok, állami fejlesztések, sem szociális lakásépítés, semmi nincs, csak a bársonyszékben más ül. Így legalább propaganda célokból lehet pár ezer forintot csökkenteni a rezsin, de szigorúan csak addig a határig, amely még csak az extraprofithoz nyúl hozzá, de a profitot nem érinti. Semmi az ég világon nem változik meg. A kizsákmányoló rendszer marad.

Ahogy Thürmerék jelszava nagyon helyesen megállapítja, a rendszerrel van a baj. A mai rendszer helyett pedig teljesen alapjaitól kell egy újat felépíteni, mert a mai rendszer annyira nemzetidegen, hogy gyakorlatilag nincs is rendszer. A rendszer feladata, hogy segítse, támogassa, és felemelje azokat, akik a rendszeren belül élnek. A jelenlegi rendszer célja, hogy profit termelést biztosítsa a kapitalista egyének és konglomerátumok számára. Vagyis a rendszer nem megreformálható, nem javítható, csak lecserélhető, egy népiszocialista rendszerre, mert más nincs. Minden régi elv elcsépelt, tönkrement, lehet az hungarista vagy kommunista. Csak egy új, a népet szisztematikusan és radikálisan képviselő szocialista rendszer lehet a jövő. Nincs más kiút. Vagy ez, vagy az egyre szűkülő szociális háttér, megszűnő kórházakkal és óvodákkal, egyre nehezebben finanszírozható iskolákkal, és egyre nehezebb élettel - vagy pedig leváltani a rendszert. Minden a nyugati kapitalista "Európához" köt minket, de csak látszólag. Mert a valóságban csak a pártjaink kötnek minket Brüsszelhez. Semmi más.

http://www.hidfo.net/2013/12/28/allamositas-nepatvagas-de-van-meg-jovonk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Neki biztos megérte!
  2013-12-28 18:20:08, szombat
 
  2013-12-28. 12:24
33 milliót utazgatott el Szijjártó

Rekordesélyesnek tűnik a kormányzati emberek között külföldi utak kategóriában Szijjártó Péter. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szépen gyűjtögeti a kilométereket: eddig 250 ezernél tart, ezzel hatszor végigutazhatna az Egyenlítőn.

Koccintás ásványvízzel
2012. júniusi kinevezése óta 34 úton, 28 országban, 33 városban járt, ez összességében 33 millió forintba került. Ez Martonyi János külügyminiszterhez mérve is szép teljesítmény, aki a 2012-es teljes esztendőben 38 kiküldetésen volt 18,8 millió forintért.
Az államtitkárság azt is összesítette, hogy utazásokkal és átszállásokkal együtt Szijjártó ezen másfél év alatt 76 napot töltött az ország határain kívül - olykor a miniszterelnök kíséretében, s tisztán két hetet töltött repülők fedélzetén. Háromszor volt az Egyesült Államokban, kétszer Azerbajdzsánban, Indiában és Kínában. Megfordult továbbá Grúziában, Üzbegisztánban, Dél-Koreában, Vietnamban, Nigériában, Kuvaitban, Katarban, az Egyesült Arab Emírségekben, Brazíliában, Uruguayban és Argentínában is.
Az államtitkárság az utak hasznát azzal "igazolja", hogy Szijjártó első egy éve alatt jelentősen megugrott a magyar export a meglátogatott országokba. Nigériába állítólag 49 százalékkal, Vietnamba és Montenegróba 44 százalékkal.
(Blikk - HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/122016/#ixzz2on6gbu8S
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövérlaci: barát vagy ellenség?
  2013-12-28 18:12:07, szombat
 
  2013.12.28. 10:20
Kövérlaci: barát vagy ellenség?


Kettős érzése van az egyszeri választónak mikor kövérlaci megnyilvánulásait olvassa. Egyrészt ugye itt van az az érzés, ami szerint a Nagy Büdös házmestere a Nemzet Házmesterévé válva aggódig értünk, és a társasházak rezsicsökkentéséért:

"Minden épeszű ember tudja, a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár. Nehéz bebizonyítani ennek ellenkezőjét, bár a szolgáltatók próbálták eltitkolni ezt a számlákon, a közös képviselők jelentős része pedig lenyelte a csökkentést a közös költségben"

Másrészt meg ott a szembesülés, hogy a rezsidémon üldözés közben azért csak sikerül seggére verni néhány százmilliónak, mert miért ne? Elvégre a felduzzasztott létszámú saját sereg nem járhat összevissza hacukában, és gondolom a mélygarázs őrzés se megy gyalog, oda is kell 4 db új Superb, hogy a földfelszínre közlekedés és a járőrözés meg legyen oldva valahogy.

kövér laci.jpg

Isteni szerencse, hogy a százmilliós tusolóblokk elég nagy lett, és annak bővítésére - egyelőre - nem volt szükség. Úgyhogy most itt állunk a dilemmával, hogy akkor a Morczos Bajusz nertárs rezsicsökkentő barátunk minékünk, vagy közpénzherdáló ellenségünk? Mert ugye a rezsiharc vívmányaként most az van, hogy: "legalább 45 napig kifüggesztett hirdetményen tájékoztatniuk kell a lakókat arról, mennyit spórolt a társasház" - és ugye aggódhatunk, hogy a Nemzet Házának házmestere hogy tesz majd ennek maradéktalanul eleget úgy, hogy ne egy kibaszott deficit látsszon a naranccsal szedett hurrájelentés alján.

Jó, oké, mentő körülmény, hogy Morczos Bajusz tényleg igyekezett mindent megtenni a házbevételek növelésének érdekében: 19 milliót kaszált csak a kiszórt büntetésekkel, amivel legalább a lőtérhasználat költségeit nullára hozta. Innentől viszont nem csodálkoznék, ha a képviselőket lassan a kötőszavakért is megmázsálná, hátha futná belőle egy rend új paszományra.

http://varanus.blog.hu/2013/12/28/koverlaci_barat_vagy_ellenseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bespájzolt a Nemzeti Oligarcha-Mikulás
  2013-12-28 18:09:14, szombat
 
  2013.12.27. 13:11
Bespájzolt a Nemzeti Oligarcha-Mikulás


"A Mikulás aranyos, közvetlen,
adogat csokikat önzetlen.
A gyerekek azért is éljenzik,
mer' a Mikulás sohase vérengzik.

Sohasem iszogat gyermekvért,
mert a csemeték szülei megvernék.
Babahúscafatot nem rágcsál,
csecsemőbefőttben nem vájkál.

A Mikulás szimpatikus,
nem mondja neked, hogy kuss.
Ha szidod vagy gyalázod,
nem mérges, meglátod,
nem kell, hogy gyorsan elfuss.

A Mikulást szeretni kell,
hisz nem végzett még senkivel,
hát őt sem kell bántani,
sósavba mártani,
ennyit még megérdemel."
(via)

Megnyugtató arra ébredni a bejglikómából, hogy a Nemzeti Oligarcha-Mikulásnak is fasza, gazdag karácsonya volt. Tényleg. Nyugtalanító és lelki bántalmakat okozó lett volna azon töprengeni, hogy vajon csak ÉdesViktor családi strómanjának jutott újabb masnival átkötött állami földcsomag, vagy másnak is sikerült a karácsonyi szentségben olyan jól járni, mint senki másnak. De nyugalom, lazulás, a Pohos Jézuska elintézte, hogy lassan a Sánta Klausz rénszarvastenderét se írják ki Közgépes jelenlét nélkül.

simicska télapó.jpg

A közbeszerzési értesítőket nézegetve lassan az látszik, hogy a választásra készülődve beindult a Nagy Bespajzolás Hadművelet. Mit lehet tudni, ugye, elbizakodott 2002 vagymi, utálatos dolog lenne arra kirügyezni jövő tavasszal, hogy kiesett a csöcs a szánkból. Lajosék hoppon maradva, a pártkasszatöltés utánpótlás elapadni látszik, a kétharmados álomból közvetlenül a szopórollerre átzuhanni olyan rémkép, ami kísért minden éjjel.

Kell ez? Dehogy kell.

Így aztán Lajosék megfogadták amit a pintérsanyi ki-rezsifórumozott nemrég: "a saját szemetünkből mi gazdagodjunk, ne a külföldiek" - és besorolt a lakossági hulladékkezeléstől az atomhulladék feldolgozásig mindenhová. Végül is az van a nerben jó kezekben, ami Lajosék markában van, nem? Út, vasútépítéstől a csatornázásig, hulladékgazdálkodástól a fél Dunántúl agráriumáig minden. Én már csak azt várom mikor jelenik meg az első Közgép tankönyv meg a tévékettő új híradója: "Lajosék szerint a tények" címmel.

http://varanus.blog.hu/2013/12/27/bespajzolt_a_nemzeti_oligarcha-mikulas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyöngyösi: valóra vált a "csak a Fidesz" jelmondat
  2013-12-28 17:54:48, szombat
 
  2013-12-28. 13:35
Gyöngyösi: valóra vált a "csak a Fidesz" jelmondat

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a politika és a gazdaság olyan mértékben fonódott össze Magyarországon, ami már egy demokráciában teljesen megengedhetetlen.
Gyöngyösi Márton szombaton a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz a gazdaság minden területére kiterjesztette befolyását.
Az ellenzéki politikus arról beszélt, a Fidesz kormányzásának az utolsó évére egy sikerpropagandára és gazdasági klientúrára épülő gépezetet alakított ki; szerinte előbbi már-már a pártállami időket, míg utóbbi banánköztársasági időket idéz.
Gyöngyösi Márton szerint a sikerpropaganda azért megalapozatlan, mert közel 4 millió ember él a létminimum szintjén, és az ország hét régiójából négy az Európa 20 legszegényebb térségei közé tartozik. Teljes a gazdasági kilátástalanság, a sikerpropaganda köszönőviszonyban sincs a valósággal - fűzte hozzá.
A Fidesz gazdasági növekedéssel kampányol, de valójában a multinacionális vállalatok, a külföldi tulajdonú gépjárműipar az, ami a teljesítményt hozza, ennek pedig szerinte a nemzetgazdasághoz kevés köze van - jelentette ki a jobbikos politikus.
Szerinte valóra vált az a 2010-es "csak a Fidesz" szlogen, mert 2013 a Fideszhez közel álló vállalkozók éve volt.
"Teljes egészében megszállt minden gazdasági területet a Fidesz, a dohánytermékek kereskedelmét újraosztotta, a takarékszövetkezeteket államosította, majd újra elosztotta a piacát, és a szerencsejátékra is ugyanez jellemző, (...) és karácsony előtt látott napvilágot az a hír is, hogy a TV2 is valószínűleg Fidesz-közeli érdekeltségi körök kezére kerül" - fogalmazott.
Gyöngyösi Márton szerint a "Fidesz környéki vállalkozók" még karácsony környékén is hatalmas megrendelésekhez jutottak. Utalt arra, hogy a közbeszerzési értesítőből derült ki a héten, hogy a Közgép - részben önállóan, részben konzorciumban - összességében közel 27 milliárd forintnyi megbízást nyert el öt, hulladékkezeléssel kapcsolatos pályázaton.
Úgy tűnik, ha valakik ebben az országban sikert könyvelhetnek el, azok kizárólag a Fidesz-közeli vállalkozók - mondta a jobbikos politikus, hozzátéve: ezt az ország egészére nézve tragédiának tartja.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/122017/#ixzz2on0U6gTS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy félvér "francia" humorista sajnálja, hogy "már nincsenek
  2013-12-28 17:51:00, szombat
 
  2013-12-28. 08:04
Egy félvér "francia" humorista sajnálja, hogy "már nincsenek gázkamrák" - a belügyér betiltaná

Manuel Valls francia belügyminiszter pénteken bejelentette, hogy jogi úton próbálja megakadályozni az egyik ismert "francia" komikus fellépéseit - írja a France24.com.
Zoom
A Dieudonne néven ismert, kameruni fekete apától és francia fehér anyától származó férfit többször bírálták az "emberi jogi", rasszizmusellenes szervezetek az antiszemita kijelentései miatt. Előfordult már, hogy "a holokauszt jelentőségét lekicsinylő megjegyzést" tett a műsorában, legutóbb pedig rejtett kamerával rögzítették, amint egy ismert zsidó származású "francia" újságírót szóba hozva afelett sajnálkozott, hogy "gázkamrák már nem léteznek".
Valls szerint azért kellene megtiltani Dieudunné-nak, hogy fellépjen, mert amit csinál, "már nem művészet, hanem közbiztonsági kockázat". A miniszter bejelentését üdvözlő zsidó szervezet, a CRIF elnöke, Roger Cukierman azt mondta, azért ért egyet a törekvéssel, mert "félő, hogy az előadások előbb-utóbb erőszakba torkollanak".
Dieudonné elsősorban a rendszerkritikus beállítódású francia fiatalok körében népszerű. Sohasem titkolta politikai szimpátiáit: származása ellenére közeli barátja Jean-Marie Le Pen, a Nemzeti Front (FN) korábbi vezetője, és többször vendégszerepelt a színpadán a "holokauszttagadó" Robert Faurisson.
(France24 - Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/122008/#ixzz2omzLTlLM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.