Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Sarah brightman
  2013-12-03 09:55:04, kedd
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Aki.....
  2013-12-03 09:47:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
A szeretetről
  2013-12-03 09:41:45, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
Lelki békénk...
  2013-12-03 09:39:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
...aki szívét...
  2013-12-03 09:35:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
Megfontolandó:
  2013-12-03 09:19:45, kedd
 
 
Tartsuk Monsantot távol kertünkből ezzel az 5 egyszerű lépéssel !

A piacokon tavasszal megjelentek az eladó magok.

A kertészkedés szerelmesei közt dívó pozitív tendencia az elmúlt években az egyre növekvő organikus és / vagy örökség magvak iránti érdeklődés. Sajnos, ezek a magok egyre ritkábbak, szinte mindenhol felváltják őket a megkérdőjelezhető eredetű magvak.

Amit a legtöbb kertész nem vesz észre az az, hogy a nagykereskedelmi “GMO behemót titán" Monsanto hihetetlen gyorsasággal kebelezi be a vetőmagpiacot.. gyorsabban, mint ahogy a kertészek észlelnék. 2005-ben Monsanto egycsapásra megragadta az USA-vetőmag piac mintegy 40%-át a Seminis cég megszerzésével. A Seminis magyarországi tevékenységet is folytat.

Ez azt jelenti, hogy a kertész tudatlanul is a géntechnológiával módosított növényeket termesztheti, ha a felhasznált vetőmag a Seminis cég terméke. Ezen kívül Monsanto már látszólag tulajdonosa sok neves magfajtának és magnak.

Egy konyhakert ültetése sokkal több, mint csak válogatás a minősített bio vetőmagok és palánták közt. Monsanto nagyon ügyesen pozícionálta magát abban már szinte mindenhol, hogy a házi kertekből is profitáljon. Ez azt jelenti, hogy oda kell figyelnünk arra, nehogy néhány vásárlásunk támogathassa a rossz fiúkat...

Igen, így van.

Igaz, eddig úgy tűnik, hogy a Seminis cég még nem kiemelkedően prominens a magyar piacon ....eddig MÉG! Azonban ahogy ez a vállalat működik, számítani lehet rá, hogy észrevehetetlenül be fogja lopakodni magát a piacra. A tendenciákat követve ez nem paranoia, ezért az események elé menve szeretnénk előre figyelmeztetni és tájékoztatni minden olvasónkat.

Organikus vagy örökségmagvak megvásárlása Monsantot kikerülve

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a tájékoztatás a jelenlegi 2013-as vegetációs időszakra vonatkozzon. Ezeket a lépéseket ajánlom azoknak, akik szeretnék biztosítani a fenntarthatóságot saját kertjükben.

1) Kerülje el az azon vetőmag cégektől való vásárlást, amelyek kapcsolatban állnak Monsantoval. Itt egy lista az ilyen vetőmag cégekről (nem teljes):
http://www.seminis.com/global/hu/products/Pages/Hungary.aspx
http://www.monsanto.com/whoweare/Pages/hungary.aspx
2) Kérdezze meg a kiskereskedőt, hogy árul-e Seminis magokat. Érdekes lehet tudni azt is tudni, hogy a Seminis cég megkereste-e már őket.

3) Vegye fel a kapcsolatot magyar mag gyárakkal és tudassa velük, hogy akkor már nem fog tőlük termékeket vásárolni, ha azok lehetővé teszik maguknak a Monsantoval történő együttműködést. Ez azt sugallná nekik, hogy egy "nem Seminis" vagy “nem Monsanto" címkét ragasztva a mag csomagra javíthatják értékesítéseiket, főleg amint a GM Monsanto hírek széles körben elterjednek.

4) Vásároljon bio / családi örökség magokat a helyi termelőktől és amint sikerül bio, nem hibrid zöldéget vásárolnia, tegye el a magokat a következő évre.

5) Tájékoztasson minden kertészkedőt arról, hogy vizsgálja meg magvai eredetét, azonosítsa be a gyártót. Nem lesz jó senkinek, ha organikus kertje a szomszéd GMO pollenjével porzódik be.



Több háttér információ a "Monsanto-mag" világ dominanciájáról

Monsanto vállalati küldetése egyértelműen az, hogy pénzt keressen mindenkin. Ez attól független, hogy a szupermarketek “drakula" ételeit fogyasztjuk, vagy utálatos, szabadalmaztatott génmódosított növényeket, vagy amit mindig ajánlunk, gondosan és okosan átválogatott magokból vetünk saját konyhakertet. De a legrosszabb oldala az egésznek most következik. Több száz megbízható forrásból származó cikk állítja azt, hogy Monsanto sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk. Például, egy indiai tudós: Vandana Shiva jelentette a brit "U.K. Independent" újságnak, hogy több mint 200.000 gazda lett öngyilkos Indiában az elmúlt évtizedben, Monsanto génmódosított vetőmagjai miatt.

Annak ellenére, hogy a GM magokat betiltották Magyarországon, ez nem jelenti azt, hogy Monsanto több milliárd dolláros működési bevételével nem találja majd meg a módját annak, hogy detektálhatatlan GM magvakat dobjon piacra. Olyanokat, amelyeket felismerni sem lehet. Ezért mindig meg kell kérdőjeleznünk a magok eredetét és folyamatosan tájékozódnunk kell a Monsanto-Seminis "hadműveleteket" illetőleg.

Ha kertész, magkereskedő, vagy mezőgazdaságban dolgozik és van információja a témával kapcsolatban, kérjük írja meg azt a hozzászólások részben. Kérjük arra is, hogy ossza meg a hírt kertészeti fórumokon- ily módon intve óvatosságra a magbeszerzőket, nehogy tudtunkon kívül támogassák Monsanto mag dominenciára törekvő vállalkozását.

Reméljük ebben az évben sikeres lesz a GMO magokat a világ vetőmagpiacáról száműző és vetőmag fenntarthatósági mozgalom!


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A simogatás kedvező hatásai
  2013-12-03 09:08:33, kedd
 
 
Milyen kedvező hatása van a simogatásnak?

Enyhíti a fájdalmat. Enyhül a reumás izom- és ízületi fájdalom, ha a beteg területet - ujjat, nyakat, vállat - rendszeresen masszírozzák. A fejfájást gyakran megszünteti a homlok vagy a halántéktáj masszírozása. Ez az akupresszió lényege. Nagyobb fájdalom esetén is jó hatású a simogató masszírozás. Klinikai megfigyelés szerint a nőgyógyászati műtét után kevesebb fájdalomcsillapítóra van szüksége annak, akit naponta többször megmasszíroznak.

Csökkenti a vérnyomást.
Már csecsemőkorban is lassul a pulzus, nyugodtabbá válik a légzés, ha az anya vagy az apa a karjába veszi, és szeretettel simogatja a babát, vagy hagyja, hogy simogatás közben a kicsi a mellén vagy a hasán aludjon el.Javul az immunrendszer működése. A simogatás hatására megnő a vérben a kórokozókat elpusztító fehérvérsejtek száma. Ezt a hatást AIDS-betegségben szenvedőknél is ki lehet mutatni.
Kedvezően hat az időskori feledékenységre. A beteg nyugodtabbá válik, csökken a feledékenysége.

Hogyan hat a simogatás?
A belső szervek működését a tudattól és az akarattól függetlenül működő vegetatív idegrendszer szabályozza. A vegetatív idegrendszer izgalma védekező reakciót vált ki: szaporává válik a szívműködés, kitágulnak a hörgők, nő a vérnyomás, emelkedik a vércukorszint - a szervezet felkészül a veszélyre, amely érheti. A simogatás azt jelzi a szervezetnek, hogy minden rendben van, fölösleges készülnie a stresszre, elernyedhet az izomzat.

Hogyan masszírozzuk magunkat?
Az ember ösztöne a legjobb tanácsadó. Svéd kutatók megállapították, hogy a hatás akkor a legjobb, ha percenként körülbelül negyvenszer simogatjuk vagy simogattatjuk magunkat. Nagyjából így simogatja az ember a kutyáját, a macskáját - vagy a párját, a gyermekét, akit meg akar nyugtatni. Homlokot és tarkót, mellkast és hasat egyaránt lehet simogatni. A hátat és a végtagokat egyedül már nehezebb masszírozni. A társ közreműködése azért is eredményesebb, mert érezni lehet a keze melegét, a jelenlétét, az együttérzését.

Egyetlen fontos szabálya van a végtagok simogatásának: mindig a szív irányába - tehát kéztől-lábfejtől a váll, illetve a comb felső része felé - kell átnyomkodni vagy végigsimogatni a bőrt és az izomzatot.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Illóolajok és az agyműködés
  2013-12-03 09:04:47, kedd
 
  Illóolajok és az agyműködés

A természet ajándékaiként számon tartott, növényekből kivont valódi illóolajok testünkre és lelkünkre is pozitív hatással vannak.

A különféle aromák segíthetnek ellazulni vagy éppen energizáló hatásúak, jótékonyan befolyásolhatják érzelmeinket, idegrendszerünket, sőt, az aromaterápia akár alternatív gyógymódként is alkalmazható.

Egyes illóolajok kifejezetten agyműködést serkentő hatásúak: a fahéj-, a citrom-, az ilang-ilang- vagy a jázminolaj párologtatása segít lendületbe hozni elménket.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az almaecetről
  2013-12-03 09:02:30, kedd
 
  Az almaecet enyhíti az izületi gyulladást és ízületi fájdalmat

A magyar társadalom mélyen ismeri az ízületi fájdalom jelenségét. A hagyományos orvoslás kevés megoldást kínál ízületi fájdalom esetén, de a természetes bölcsesség arra tanít bennünket, hogy van remény a gyógyszereken túl is. Életmód és táplálkozási szokások váltása nagyon jó hatással lehetnek az ízületi fájdalomra. Az almaecet napi fogyasztása természetes fájdalomenyhítési módszer.

A népi orvoslás mögött álló tudomány

Az amaecet történeleme valóban a népi gyógyászatban gyökerezik, amit a nyugati orvoslás egyszerüen csak félresöpört. Az almaecet fogyasztása sok előnnyel jár, amelyek együttesen enyhítik az ízületi fájdalmat.

Ennek oka az, hogy gazdag ásványi anyagokban, mint a magnézium, foszfor, kalcium és kálium. Az ásványi anyag hiány erősítheti az ízületi fájdalmat, így az ásványi anyagokban gazdag étrend fontos lépés a fájdalom enyhítésében. Az almaecetben lévő kálium különösen hasznos, mert megakadályozza a kalcium lerakódását az ízületekben, amely szoros kapcsolatban áll az ízületek merevségével.

A nyers, feldolgozatlan almaecet jótékony enzimeket és savakat tartalmaz, amelyek javítják az emésztőrendszer egészségét. Egy evőkanál almaecet, étkezés előtt, ösztönözni fogja a megfelelő emésztést és a tápanyagok felszívódását. Ez elengedhetetlenül fontos azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. Ez a gyulladásos állapot gyakran jár együtt rossz emésztéssel, tápanyagok hiányához vezethet a szervezetben.

Szakértők arra utalnak, hogy az ízületi fájdalom és az ízületi gyulladás az izületekben felhalmozódó méreganyagokhoz köthető. Ugyanakkor, az olyan emberek akik ízületi fájdalomban szenvednek, általában kerülik a mozgásos tevékenységeket, mert azok még több fájdalmat váltanak ki. A mozgás hiánya viszont még több méreganyag lerakódását okozhatja az izületekben. Az almaecet pektinje segít megkötni a méreganyagokat, hogy aztán azok eliminálódjanak a szervezetből, miközben a savak megtisztítják és méregtelenítik az egész testet.

Hogyan használjuk az almaecetet ízületi fájdalom enyhítésére

Az almaecet gyógyhatását csak úgy lehet teljes mértékben kihasználni, ha az ecet szerves, nyers, feldolgozatlan és szűretlen. Az almaecet vöröses barna színű kell legyen, észrevehető mennyiségű lebegő anyaggal a palackban. Ez a tetején lévő anyag jótékony enzimek és tápanyagok felhalmozódása. Az almaecet bármilyen más formában gyengébb és kevésbé hatékony.

A legegyszerűbb módja az almaecet fogyasztásának az az, ha 1-3 teáskanál almaecetet fél pohár vízbe teszünk és fogyasztjuk naponta háromszor, lehetőleg étkezés előtt. Édesíteni lehet kis mézzel, ízlés szerint.

Azok számára, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, az almaecet helyileg fájdalomcsillapításra is használható. Pihentető láb vagy kéz áztatót is lehet készíteni hat csésze langyos vízzel 1 csésze almaecetet elkeverve. 2 evőkanál almaecet, egy evőkanál olívaolajjal vagy kókuszolajjal elkeverve nyugtató kenőcsöt is tudunk készíteni, amit fájó ízületeinkre kenhetünk.

Források:
Rubin, Jordan and Brasco, Joseph. (2007) The Great Physician's Rx for Arthritis. Published by Thomas Nelson.

Martin, Raquel and Romano, Karen J. (2000) Preventing and Reversing Arthritis Naturally. Published by Inner Traditions International.
Forrás: naturahirek


Készítse el otthon!
Az almaecetet saját magad is igen könnyen elkészítheted: fogj egy 5 literes befőttesüveget, tégy az aljára 2-2,5 kg reszelt almát, és önts rá annyi forró vizet, hogy éppen ellepje. Ezután adj hozzá literenként 10 dkg méz

et, és az üveg száját zárd le rozskenyérdarabokkal. Naponta keverd meg az egészet, majd két hét után szűrd át egy gézlapon. Töltsd szét kisebb üvegekbe. Körülbelül negyven nap múlva teljesen letisztul, és elkészül a fogyasztásra alkalmas almaecet.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A parfümök 7 titka
  2013-12-03 08:55:25, kedd
 
 

[A húszas évek elején Coco Channel még úgy gondolta, ,,a nőnek parfümöt kell használnia, ha szeretné, hogy megcsókolják". Aztán néhány évvel később érkeztek Marilyn Monroe szavai, mely szerint a híresség az ágyban kizárólag parfümöt visel.

Az illatszer tehát fontos szerepet játszik egy nő életében. Öltözteti, képviseli, jellemzi őt, felejthetetlen emlékeket ébreszt fel benne, segíti őt a csábításban. Mindezek ellenére, a parfümnek van néhány használati szabálya, amelytől egy hölgynek sem szabad eltekintenie.

1 Teszteld a bőrödön
Ha új illatot választasz, létfontosságú, hogy az üzletkötés előtt a bőrödön próbáld azt ki. Ajánlott szakboltokba menni, két-három illatot kipróbálni, és csak néhány nap elteltével megvásárolni a parfümöt. Miért? Mert csakis így tesztelheted az illatot magadon, még három órával a használata után is. Egyébként pár perc leforgása alatt nem tudod megállapítani, hogy valóban passzol az hozzád, az ízlésedhez, a személyiségedhez, vagy sem. Figyelem: sose próbálj ki 4 illatnál többet egy alkalommal! A tesztelést a csukló belső felén kell végezned, ahol a pulzust is mérik, illetve a könyök hajlatában. Fontos, hogy a bőröd tiszta legyen, és miután ráfújtad az illatot, ne dörzsöld meg a területet!

2. A megfelelő parfüm
Az illatokat a napszakoknak megfelelően kell megválasztanod. Ennek értelmében, megkülönböztetünk nappali és esti parfümöket. A nappaliakat munka közben, bevásárláskor, szabad ég alatti mulatságokon, iskolában viseld. Az estieket pedig különleges alkalmakkor, színházban vagy operában, ünnepi vacsora alatt. A következőképpen járj el velük: reggel és napközben a könnyű, üde, virágos illatok ajánlottak. Délután, estefelé a többvirágos, gyümölcsös parfümöket részesítsd előnyben. Végül estére az erős, ,,nehéz" illatokat tartogasd.

3. Csak bizonyos területeken
Ha azt szeretnéd, hogy az illatod sokáig tartson, olyan helyekre vigyél a parfümből, amelyeken az ütőerek közel vannak a bőr felületéhez, vagyis a tested ,,forró" pontjain - a nyakon, a fül mögött, a tarkón, a dekoltázson, a csuklón és a könyök hajlatán. Továbbá a frissen mosott hajon az illat képes egy hétig is kitartani.

4. Ne használj parfümöt a ruhákon!
A ruhadarabokat kímélni kell a parfümtől, mivelhogy annak hatására elszíneződhetnek vagy foltosakká válhatnak. Ha mégis azt szeretnéd, hogy a ruháid illatosak legyenek, fújj egyet a parfümből a levegőbe, és reptesd meg az illatfelhő alatt a kívánt viseletet. A bőrből készült ruhákat sem tanácsos parfümözni.

5. Illat, az életkor függvényében
A szakértők azt állítják, 5-10 évig ajánlott egy parfümöt használni, és mindegyik évtizednél módosítani kell az aromán. Megfigyelhető, hogy az illat, amelyért a 20-as, 30-as éveidben éltél-haltál, már nem fog jellemezni téged a 40-es, 50-es éveidben.

6. Ugyanaz az illat
Ha folyamatosan ugyanazt a parfümöt használod, annak illata akkor is fog érződni rajtad, ha nem viszel fel belőle magadra minden nap. Az idő múlásával ez ugyanis beleépül a bőröd szerkezetébe. Úgyszintén, egy idő után az illatát sem fogod már érezni, fújj bármennyit is magadra, mivel az orrod is hozzászokik, nemcsak a bőröd. Ebből a tanulság az, hogy ne rakj magadra egy tonna parfümöt: amiért te nem érzed az illatát, attól az épp úgy végzi a dolgát most is, mint a legelején!

7. Tiltott zónák
Sose vigyél parfümöt a hónaljadra, sem pedig nedves bőrre! Az illat így megváltozik, ami nem biztos, hogy tetszeni fog.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 640 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3206
  • e Hét: 6242
  • e Hónap: 15425
  • e Év: 68133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.