Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
A Betyársereg tanfelügyeletet szervez a túlkoros cigányokkal
  2013-12-05 20:32:38, csütörtök
 
 
A Betyársereg tanfelügyeletet szervez a túlkoros cigányokkal eláraszott iskolákba


A Betyársereg felháborodottan látja, hogy kormányzati integráció címén, a beilleszkedni egyáltalán nem vágyó, felnőtt cigányok szétverik iskoláinkat, terrorizálják gyermekeinket.

A betyárok megtalálták a megoldást! Betyár tanfelügyelőket minden érintett iskolába! Természetesen sokan viccnek gondolhatják, azonban a kuruc.info-n számos felháborodott és elkeseredett szülő írt arról, hogy miként terrorizálják gyermekeiket a több évvel idősebb, túlkoros osztálytársaik. Mivel tanulni nem akarnak randalíroznak az osztálytermekben, sok esetben jelentős anyagi károkat okozva.

Nem beszélve a normális, fejlődni képes réteg ellehetetlenítéséről. Mint egy szülő írja - Az “oktatás" első napján holtrészegen jelentek meg, és a tanóra keretében szétverték a tantermet." Egyértelmű tehát, hogy erős kézzel kell ezeket az ösztön által vezetett lényeket fogni, máshogy nem megy. A jogvédők persze kiálthatnak itt rögtön rasszizmust, de láthatjuk, a normális ember nem képes ilyen körülmények között létezni. A kormányzat pedig nem tesz semmit, inkább elhallgatják az ügyet, persze minket elhallgattatni nem tudnak.

A tanfelügyeletet valóban komolyan gondolja mozgalmunk! Hozzátennénk és kiemelnénk “A tanárok elmondása szerint a felnőtt korú cigányok némelyike olvasni sem tud, a szövegértésről nem is beszélve. Ezeket szabadították rá a kisiskolásokra. A legszebb, hogy ezeknek is ugyanaz a tananyag van előirányozva, mint a kicsiknek." A cigányok a felzárkóztatás jegyében, a közmunkaprogram részeként, pénzért vannak bent az iskolában. Tehát a betyárok nem gyerekeket akarnak ijesztgetni, hanem meg akarják védeni őket a felnőtt kisebbségtől.

Aki szeretné biztonságban tudni gyermekét, legyen az közintézmény vagy önkormányzat, az írjon a e-mailt a Betyársereg címére a fajnemesites@gmail.com-ra!

A békési helyzetről így számol be egy olvasó a kuruc.info-n:

A Békés városi helyzetről szeretnék beszámolni nektek. Itt is beindult a túlkoros, debil cigányok rászabadítása a kisiskolásokra. Az “oktatás" első napján holtrészegen jelentek meg, és a tanóra keretében szétverték a tantermet. Az iskola és a fenntartó december másodikára válságtanácskozást hívott össze, mert ezek után egy pedagógus sem akarja vállalni ezeknek az állatoknak a tanítását. Az egész horda teljesen fegyelmezhetetlen, mert semmi következménye annak, ha nem tanul egy mukkot sem, és megbukik. Csak egy követelmény van: jelen kell lenniük, mert akkor jár a plusz “munkabér", meg a segíjke.

Az ügyben teljes a hírzárlat, mindenki kussol az országos és a helyi médiában is. A jelekből nyilvánvaló, hogy a Fidesz a méltán kimúlt SZDSZ-t is felülmúlva pusztítja a közoktatást. A tanárok elmondása szerint a felnőtt korú cigányok némelyike olvasni sem tud, a szövegértésről nem is beszélve. Ezeket szabadították rá a kisiskolásokra. A legszebb, hogy ezeknek is ugyanaz a tananyag van előirányozva, mint a kicsiknek. Kevesen gondolták, hogy az SZDSZ-es magyarbálinti őrületet még fokozni lehet, de Orbánnak sikerült. Úgyhogy Békés városa is “jobban teljesít". Gőzerővel zajlik az integráció, a még tanulni képes diákok életének tönkretétele, iskolájuk megutáltatása és integrálása a legidiótább cigányok szintjére.

Zárásként egy javaslat: mindenki írja meg a saját tapasztalatait az ügyben a szerkesztőségnek, mert csak így tudjuk áttörni Orbánék teljes hírzárlatát és hazugságát, hogy Magyarországon nemzeti kormányzás zajlik! Mindenki azt hiszi, hogy csak a saját településén történik ilyen, de egyébként az országban minden rendben, hiszen az összes országos és helyi média mélyen kussol az ügyben (a Kuruc.infót leszámítva, természetesen). Törjük át a hallgatás falát, ne hagyjuk tönkretenni az iskoláinkat, a jövőnket az SZDSZ volt testvérpártja által!

Miskolcon sikerült megakadályozni az elmebetegséget

A Világsátor után ismét eredményesnek bizonyult a miskolciak és a Jobbik összefogása, hiszen a párt és a szülők közös fellépésének köszönhetően a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) egyelőre meghátrált, így a közmunkások nem az általános iskolákban kezdik meg tanulmányaikat - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője.

Hozzátette ugyanakkor, a miskolciak konkrétumokat várnak a folytatás helyszínét és szakmaiságát illetően. Ennek kapcsán elmondta, ha nem lesznek vizsgakövetelmények, akkor a program újabb kidobott milliókat fog jelenteni az adófizetők számára.

A politikus szerint a közfelháborodást kiváltó program rávilágított arra, hogy a KLIK miskolci vezetése alkalmatlan a feladata ellátására. ,,Bár azt nem feltételezzük, hogy szakmai dilettantizmusból akartak kisgyerekek közé felnőtt közmunkásokat ültetni, de elfogadhatatlan az, hogy a szakmai vezetés nem tiltakozik a politika rossz döntése ellen, hanem szolgalelkűen végrehajtja azt. Ezért a KLIK miskolci vezetésének mennie kell" - szólított fel a Jobbik miskolci elnöke.

(kuruc.info nyomán Betyársereg)

http://harcunk.info/index.php/jelentesek/226-a-betyarsereg-tanfelugyeletet-szerve z-a-tulkoros-ciganyokkal-elaraszott-iskolakba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszállta a NAV a céget, amit Lázár meg akar venni
  2013-12-05 20:07:53, csütörtök
 
  A NAV független intézmény, a NAV-on természetesen semmilyen politikai nyomás sincs... khm:
"Van egy forráskód, ami nagyon kellene a kormánynak. Az EU-s pénzeket kezelő szoftverhez tartozik. A kód a szoftvert író Welt 2000 Kft-nél van, és a tulajdonosok ragaszkodnak hozzá. Lázár János ezért három héten belül állami tulajdonban akarja látni a Welt 2000-t. Kedden adónyomozók szállták meg a Welt 2000 irodáját, és a tulajdonosok lakásait. Az adóvizsgálatnak az NFÜ szerint nincs köze a felvásárlási szándékhoz."



Megszállta a NAV a céget, amit Lázár meg akar venni
magyarip

magyarip
gazdaság
ma 17:55


Van egy forráskód, ami nagyon kellene a kormánynak.
Az EU-s pénzeket kezelő szoftverhez tartozik.
A kód a szoftvert író Welt 2000 Kft-nél van, és a tulajdonosok ragaszkodnak hozzá.
Lázár János ezért három héten belül állami tulajdonban akarja látni a Welt 2000-t.
Kedden adónyomozók szállták meg a Welt 2000 irodáját, és a tulajdonosok lakásait.
Az adóvizsgálatnak az NFÜ szerint nincs köze a felvásárlási szándékhoz.

Kedd reggel adóellenőrök szállták meg a budaörsi Welt 2000 Kft. irodáját, és a tulajdonosok lakásait is. A cégnél középvezetői szintig sokakat kihallgattak. A fellépés látványos volt, a kiszálló adóellenőröknél pisztoly és bilincs is volt, bár egyik eszközt sem használták. Ez az a cég, amit a kormány január elsejéig meg akar vásárolni. A Welt 2000-nél van az EU-s milliárdok pályáztatását intéző szoftver forráskódja.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai helyettes államtitkár azt mondta, hogy egészen biztosan átveszi az állam a Welt 2000 feladatait. Lázár János megbízza valamelyik nagy könyvvizsgáló céget, hogy csináljon értékbecslést. Annyi pénzt adnak a Welt tulajdonosainak, amennyit ők mondanak. Ha ennyiért nem adják, akkor

,,majd kitaláljuk hogyan",

de állami hatáskörbe kerül az a munka, amit most a Welt 2000 végez.

Az alkudozásra nincs sok idő, január elsejére a Weltnek ki kell szállnia a bizniszből.
A Welt nagy biznisze

A Welt 2000 Kft. tíz éve szuper üzletet kötött az állammal. Ők készítették azt a szoftvert, amin keresztül az összes EU-s pénz adminisztrációja megy. Ezermilliárdos költések, pályázati e-űrlapok, értesítési tárhely, minden egy programon keresztül megy, amit úgy hívnak, hogy

EMIR.

A konstrukció igazi aranybánya: a Welt 2000 Kft. kezében maradt a program forráskódja, ahhoz az állami hivatalok nem férhettek hozzá, a szoftver karbantartásához, egyes beállításaihoz szükség volt a Welt 2000 szakembereire. És ezt a programot sokat kell piszkálni, hiszen változnak a törvények, mindig van mit finomítani, alakítani rajta.

A Welt 2000 milliárdokat keresett így. 2008-ban lett ebből először komolyabb balhé, már akkor is megpróbálta a kormány megszerezni a kódot. Akkor jött először a vád, hogy korrupt ügyeskedés, és nem pusztán hülyeség volt a forráskódot nem megvenni a szoftverrel együtt. Hiszen így a Welt állandó munkához jutott, versenytárs nélkül. Ám az igyekezet akkor is és később is hiábavaló volt, az új kormány vizsgálatot indított, de nem jutott semmire, a Welt 2000 azóta is őrzi a kódot, és így folyamatosan számlázhat az államnak nyújtott szolgáltatásai után.
Sőt!

2012-ben a kormány 2,33 milliárd forintért egy újabb szoftvert rendelt a Welt 2000-től. Ennek FAIR a neve, és most decemberre kellett leszállítaniuk. A FAIR arra hivatott, hogy mindenféle állami pályázatot kezeljen. ,,Ez egy sapka, ami alá kerül az EMIR is" - mondták róla. Itt már a forráskóddal együtt rendelte meg az állam a programot, a munka készen van, tart a tesztelés.

Ilyen értelemben a kormány szempontjából a legjobbkor jött a NAV-os ellenőrzés: a FAIR-t már pont leszállították, és a céget még az idén meg kellene szerezni.
Kormányhatározat van róla

Idén ősszel született egy kormányhatározat, ami szerint az EU-s pályázatok informatikai hátterét jövőre állami felügyelet alá kell venni (1814/2013-as). Ezt vagy úgy oldhatná meg az állam, hogy készítettet egy új szoftvert, aminek a forráskódját is megveszi, vagy pedig megszerzi a kódot a Welt 2000-től. Januárig ilyen szoftvert íratni már nem lehet, legalább egy év kellene ehhez. Már a kormányhatározat elfogadásakor is lehetett tudni, hogy ilyen opció valójában nincs. A határozatból gyakorlatilag az következig, hogy a Weltnél lévő kódot meg kell szerezni.

A Welt vezetői most sem akarták átadni a kódot, ahogy Bajnai Gordonnak sem akarták eladni, még amikor ő vezette az NFÜ-t. Így jutott Lázár János odáig,

hogy akkor meg kell venni az egész kft-t.

Kedd reggel nem csupán a Welthez szálltak ki az adóellenőrök. Ugyanebben az időben az NFÜ-höz is kiszálltak, erről a hvg.hu számolt be. Akkor annyi derült ki, hogy nem az NFÜ ellen nyomoznak, legalábbis az ügynökség ezt nyilatkozta: ,,Az adóhatóság az NFÜ-től független ügyben nyomoz, és az ügynökség csak adatszolgáltatóként vesz részt az eljárásban."

Mint most megtudtam, az NFÜ-nél is a Welt 2000 ügyében nyomoztak. Állítólag arra keresnek bizonyítékot, hogy 2006 és 2009 között adócsalást követett el a cég.

A látványos NAV-akció sokak szerint egyszerű zsarolás a kormány részéről. Csepreghy Nándor viszont állítja, a NAV vizsgálatának és az NFÜ vételi ajánlatának semmi köze egymáshoz.

,,Nem hiszünk az ilyen módszerekben"

- mondta.

http://444.hu/2013/12/05/megszallta-a-nav-a-ceget-amit-lazar-meg-akar-venni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vlagyimir Klicskó az európai értékek képviselője?
  2013-12-05 14:12:03, csütörtök
 
  Így már érthető, hogy Klicskó miért fontos figurája az ukrán eseményeknek. Ő volna az európai értékek képviselője? A buzeráns deviancia európai érték? Erről a hányingert keltő, önmagát és származását leköpő, nyugati trendeket tökéletesen adaptáló lényről felesleges bármit írni a továbbiakban.


Vlagyimir Klicskó az európai értékek képviselője?


Korábbi írásunkban már érintettük Vlagyimir Klicskó részvételét a szabadkőműves erők generálta patkánylázadásban, de a magyarázatot csak most kaptuk meg. A neves sportoló ugyanis Németországban él barátjával. A természetellenes, fajtalan kapcsolatról egy dal is született, ami nagy népszerűségnek örvend a német agyhalott ifjúság körében. Így már érthető, hogy Klicskó miért fontos figurája az ukrán eseményeknek. Ő volna az európai értékek képviselője? A buzeráns deviancia európai érték? Erről a hányingert keltő, önmagát és származását leköpő, nyugati trendeket tökéletesen adaptáló lényről felesleges bármit írni a továbbiakban. Az viszont most már teljesen egyértelmű, hogy Ukrajnában a természetellenes, fajtalan és perverz disznók forgatják fel a rendet. Reméljük a karhatalom a továbbiakban sem bánik kesztyűs kézzel a homoszexuális terroristákkal.

Dunai István


http://www.hidfo.net/2013/12/05/vlagyimir-klicsko-az-europai-ertekek-kepviseloje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érezzék a törődést ! Ilyen leveleket kapnak illetékesek !
  2013-12-05 13:24:23, csütörtök
 
  Érezzék a törődést ! Ilyen leveleket kapnak illetékesek !
"Tisztelt Varga Mihály Úr!

Séra István vagyok Dunaújvárosból...még..,de lehet hamarosan Ausztriából, hisz itt Magyarországon,se elhelyezkedi nem lehet,se megélni főleg 1 fizetésből, amit párom keres eü. dolgozoként. A "jobban teljesitésre" mit lehet érteni? Nem lehet elhelyezkedni sehol ! Netto 120 ezerből meg lehet élni 2 embernek, mikor következő fizetésig marad max 10 ezer ft ráadásul eü. dolgozo és amennyivel több pénzt igértek annyival kevesebbet kap? ? Vagy a megalázó, megszégyenitő közmunkaprogramot? Mivel semmi más nem megy itt az országban csak az hogy cégek,munkáltatók semmi mást nem csinálnak csak állás hirdetéseket adnak fel,de igazából sehol senkit nem vesznek fel ..hogy is van ez? Többen dolgoznak? Így hogyan? Közmunkaprogramot nem lehet munkának nevezni főleg aki tanult ember különbözö szakmákkal...ezzel dolgoznak többen, mikor ki kell menni több szakmával az utcára guberálni kis segélyért? Mert ez nem fizetés számukra..! Meg hogyan gondolják hogy kinti Magyar dolgozo hazajön ? mire? Erre ? Akik 3 -400 ezreket keresnek hülyék lennének hazajönni én se jönniék !!! Munakügyi kirendeltségek semmit nem érnek..se munkát nem adnak ,se olyan tanfolyamot nem inditanak amivel el is lehet helyezkedni..akkor minek vannak? Álláshirdetéseket is felesleges nézegetni mivel 95% csak hirdetés max 200-ból 1 tesztet irat, de itt vége is! Ez a jobban teljesités? Nem papir statisztikákat kell nézegetni mert arra azt nyom a gép amit kreálnak..Én is mondthatnám mint sok tudatlan ember csak utána kell járni, menni, nézni és akkor ki is derül, hogy munkáltatók hirdetgetnek, de nem vesznek fel senkit! Itt a városban van 20 munkahely,de hiába mert senkint sehova nem vesznek fel,de ez van Fehérváron is, többek között, meg még sorolhattnám.. Ne a közmunkásokat számolgassák, hogy többen dolgoznak hanem a tényleges cégeknél valo embereket felvételeket! Meglepő lesz az eredmény!Szerintem meg sokak szerint, addig mig cégek csak hirdetnek és senkit nem vesznek fel addig nem is fognak itt többen dolgozni így nem meglepő mindenki Ausztriába ,Németországba vándorol ott legalább van hirdetés fel is veszik az embereket nem úgy mint itt!!!! Már nem tudom kihez forduljak hogy legyen munkahelyem, sok itt élö városiakkal,mivel munkaügyi központ kilőve,Hanckook kilőve, mivel ittenieket alig vesznek fel max 1 -2 embert akit 3 hónap után elküldenek..De nem is gond mivel azt se lehet munkahelynek méltatni ..Álláshirdetések? Hm felesleges böngészni mivel csak hirdetés ,na meg önéletrazj! Jó pár 100 db-t elküldözegettem ebből jó, ha 2 hivott be teszt irásra de igazából senkit oda arra a helyre se vettek fel, ezt közvetlen cégnél dolgozo ismerősömtől tudom mivel bérszámfejtésnél van ott ..Tehát ez megy itt az országban dolgozni elhelyezkedni lehetetlen, mivel hirdetések zöme van csak.. Ha ez nem fog változni akkor sajnos nekem is Ausztriába vagy Németországba kell tovább állnom több városi emberrel együtt!!!! Gondolom öteltük sincs mit lehetne csinálni az álláshirdetések nézésén kivül mert ennek semmi értelme..Munkáltatókat kéne ösztönözni hogy a meglévő munkahelyekre vegyenek fel embereket és akkor talán nem vonul ki a sok Magyar dolgozó ember ..De mig csak hirdetésekkel van tele minden addig itt elhelyezkedés az országban nem lesz! Tanfolyamot se tudok már többet intézni pénz nélkül havi 10 ezerből ami marad így nehéz. Na meg amugy se lenne sok értelme mi arra is a garancia ha netán le is tennék egy cnc forgácsoloi tanfolyamot fel is vennének bárhová is..ezek is vannak hirdetve de mi van akkor, ha ez is csak hirdetés? Akkor kidobtam 200 ezer ft-t? Röhej!! Van gépkezelőim,Raktárosim,Targoncás szakmám ...és mire megyek itt vele? Semmire!!! Itt a városban tele van ilyen emberekkel és 100% biztos vagyok benne, több szakmával senki nem fog közmunkaprogramba kint az utcán guberálni havi max 40 ezer ft-t -ért amit itt kapnak érte!! Vagy amit a munkaügy hirdetett Árokásás vizmüvesekkel közmunkában 12 óra netto 35 ezer ft!!!! Ez megy itt az országban? Ezek a "jobban teljesités"? Gratulálok!!! Ja és egyik párthoz se tartozom mielött erre gondolnának ,csak elég nehéz úgy megélni, hogy fizetétől- fizetésig 10 ezer ft marad és semmi segitséget nem kapunk nemhogy elhelyezkedés !!! Rezsi csökkentés is csak a fától az erdőt nem látja sok ember... Akkor érne bármit is, ha az a megspórolt pl 5 ezer akkor is megmaradna ha boltba megyek,de mivel amit itt megspórol az ember boltba 3x adja ki,tehát ez nem rezsicsökkentés ha bolt vásárlás után is megmardna az a 5 ezer különbözet ..na akkor elismerném, hogy rezsicsökkentés! De így..., ha így megy tovább nem lesz az országban dogozó ember legalább is akiknek szakmájuk van el kéne gondolkondi hogy ezen nem ártana változtatni!!! Pl kezdésnek hogy ne álláshirdetések legyenek , vagy ha már ez van igenis vegyék fel az embereket,csak sajnos hirdetésen kivül semmi nincs..Vagy meglévő munkahelyeken is legyen felvétel nem kell minden féle kinai Koreai cég itt a Hankookból is inkább jönnének el az emberek, ha lenne bármi más lehetőség nem olyan jó mint ahogy a látszat mutatja!!! Majd ezzel is úgy lesznek, felveszik az embereket 3 hónap után mehetnek, ahova akarnak,majd Borsodból innen- onnan azokat meg megtartják,ja meg itteni kap netto max 120 ezret 4+ müszakba jobbik esteben Borsodi meg netto 170 - 180 ....Szeretném ezek után megkérdezni ha városba semmi segitségnyújtás nincs,semmi felvétel, de még Fejér megyében se vándorolni más városba megyébe lakáshitel végett nem tudunk, de nem is mennénk mivel itt is ezt fizetni na meg ahova mennénk azt is ez lehetetlen!!! Van -e ezekre bármi olyan tanácsuk ami nem álláshirdetés böngészés meg munkaügyi központ, ahol már közölték nem tudnak mit tenni,de poén még polgármesteri hivatalba se tudnak segiteni! Én maradnék itthon ha el lehtne helyezkedni,de mig hirdetések vannak meg egyik helyről másikra küldözgetnek és semmi...így nagyon el gondolkodok, hogy Ausztriába vagy Németbe kell kimenni, de sok városival együtt mert nem csak én vagyok ilyen helyzetben szinte város jó fele ,meg Kulcs,Adony stb!Kérem megtisztelő válaszát ! Álláshirdető linkeket nem kérnék köszönöm, van kb 15 db csak baj, hogy hirdetés csak! Munkaügyre, polgármesteribe hiába megyek voltam senki nem tud segíteni! Valami öteltet kérnék amivel megyek is valamire ! Köszönöm, hogy elolvasta kis jegyzetem több városlakók személyében is! Várom megtisztelő válaszát! Tisztelettel Séra István Ui: Csak azért irtam egy dolgot többször,hogy érezhető legyen ez nem más mint "álláshirdetések" ami csak ennyi, és semmi más !!! "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átverés a 225 ezer forintos átlagbér
  2013-12-05 13:22:26, csütörtök
 
  2013. december 5., csütörtök 12:51 Napi.hu

Átverés a 225 ezer forintos átlagbér


Csalóka az az adat, amely szerint a magyar átlagkereset havi 225 forint, valójában a magyarok kétharmada ennél kevesebbel számolhat - derül ki a fizetesek.hu internetes site számításaiból.

A Workania állásportál weboldalának munkatársai összehasonlították a keresetek számtani átlagát a medián átlaggal, amiből az derül ki, hogy az emberek nagy többségének keresete messze van az átlagtól. A medián átlag azt mutatja, hogy mekkora az az érték, amelynél az emberek egyik fele többet, a másik fele kevesebbet keres.


Míg a számtani átlagot a magasabb fizetések felviszik, a mediánt ez nem befolyásolja. A fizetesek.hu felmérésében szereplők bruttó átlagkeresete az elmúlt egy évben 225 ezer forint volt, míg a medián átlag 190 ezer forintra jött ki. Az utóbbi 18 százalékkal marad el az előbbitől.

A legtöbb munkavállaló, a részt vevők 35 százaléka havonta bruttó 90-130 ezer forintot keres. Az alkalmazottak 15 százaléka esik a 130-170 ezer forintos sávba és mindössze tíz százalékuk keres az átlagnak megfelelően 201 és 250 ezer forint között. A medián átlag szerint a munkavállalóknak csak öt százaléka visz haza havonta 400 ezer forint feletti összeget.

Budapesten a számtani átlag 255 forintot kereset, míg a medián átlag 220 ezer forint. Komáron-Esztergom megyében 234 és 210 ezer, Győr-Moson-Sopron megyében 225 és 200 ezer forint ez a számpár. Zalában, Békésben ás Szabolcs-Szatmár-Beregben 130 ezer forint, Nógrád és Somogy megyében 120 ezer forint a medián átlag.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/atveres_a_225_ezer_forintos_atlagber.57125 6.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A romák egy rémálom" - egyre rászistább a Nyugat, egy franci
  2013-12-05 13:09:27, csütörtök
 
  2013-12-05. 12:03
"A romák egy rémálom" - egyre rászistább a Nyugat, egy francia polgármester már azt is bánja, hogy túl korán hívták ki a tűzoltókat

Valamennyi francia parlamenti párt elítélte csütörtökön egy jobboldali polgármester nyilvánosan tett "romaellenes" kijelentését.
Luc Jousse, a dél-franciaországi Roquebrune-sur-Argens polgármestere egy november 12-én titokban készült felvétel szerint - amelyet a Mediapart portál szerda este tett közzé -, azon sajnálkozott, hogy túl korán hívták ki a tűzoltókat a településen található cigánytelepen kiütött tűzhöz. A polgármestert jelölő legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) "a leghatározottabban" elítélte a kijelentést.
"Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a romák kilencedik alkalommal csináltak nekem itt tüzet. Kilenc tűzeset, kilenc tűzoltás, amelyből az utolsónál maguk álltak neki. Tudják, mit csinálnak? Elektromos kábeleket lopnak és aztán elégetik, hogy rezet nyerjenek belőlük, és ők maguk raktak tüzet a lakókocsikban. Vicc! Szinte kár, hogy túl korán hívtuk ki a tűzoltókat" - mondta a polgármester a lakossági fórumon készült felvételen, miközben a hallgatóság nevetgél. "A romák egy rémálom" - tette hozzá a 13 ezer lakosú mediterrán kisváros vezetője.
Christian Jacob, az UMP nemzetgyűlési frakcióvezetője szerint a kijelentés "elfogadhatatlan és megdöbbentő", ezért szankciót kell, hogy vonjon maga után. A legnagyobb ellenzéki párt politikai vezetése december 11-i ülésén dönt a megfelelő szankciókról - jelentette be az UMP.
Thierry Mandon, a kormánypárti szocialista frakció szóvivője szerint "be kell fejezni a romák elleni gyűlöletkeltést". Úgy vélte, hogy ami történt, "az már nem egyszerűen mocskos rasszizmus, hanem az emberi élet tagadása".
Florian Philippot, a hajdan nemzeti radikális, ma már cionista és polkorrektkedő Nemzeti Front (FN) alelnöke azt kérte, hogy az UMP "ugyanolyan határozottsággal és gyorsasággal" zárja ki a soraiból a polgármestert, ahogy azt az FN az utóbbi hetekben három rasszista kijelentést tevő jelöltjével megtette a jövő évi önkormányzati választások előtt - derül ki az MTI híréből.
Persze nem gyűlöletkeltésről és más liberálisok által kitalált baromságokról van szó, hanem egyszerűen arról, hogy amióta a "művelt Nyugat" is találkozott a cigánynak nevezett pestissel, azóta nem bennünket rasszistáznak, hanem egyik ámulatból a másikba esnek, és azon gondolkodnak, mit lehetne kezdeni velük, ami még belefér a "jogállami keretek" közé.
Kanadában például, miután megismerkedtek az eltérő kultúrával, megállapították, hogy "a legrosszabb emberek a világon", és bizony a norvégoknak is meglehet a véleményük a nem hiába születettekről. (A svédeknek már egészen biztosan megvan, ők ugyanis listázásba kezdtek, ami miatt "mélyen megrendült a romák társadalomba vetett bizalma".)
Egyes britek már arra is ráébredtek, hogy "ha a cigányok nem változtatják meg a kultúrájukat, összecsapások fognak kitörni" (mi már most szólunk nekik: nem fognak ezek kíméletlen kényszer nélkül soha változni), de azért polkorrektkednek tovább, pl. nem veszik el tőlük az ellopott lakókocsit, mert sérülnének az "emberi jogaik", ugyanakkor a helyzet egyre fokozódik ott is, a The Daily Mail párizsi fényképekkel mutatta be, mi várható, ha oda is megérkeznek nagyobb számban a "vándorló közösség" tagjai. (Korábban egy angol bíróság szögezte le, hogy a cigány szó diszkriminatív, ezért a "vándorló közösség"-et - wandering community - kell használni rájuk.) Sőt a kormányfő már be is jelentette: szigorítani fogják a bevándorlóknak járó segílyeket - bevallottan a január 1-je után várható romániai és bulgáriai cigányözön miatt.
Az egyik "legtapasztaltabb" ország azért mégis a franciáké a témában. Ők már középkori stílusról beszélt a cigányok esetében, a belügyér ki meri mondani, amit Orbánék nem: a cigányoknak eszük ágában sincs beilleszkedni, és azzal is tisztában van, hogy dolgozni sem akarnak. Ugyanakkor megoldást egyik ország sem tud a kérdésre, mert továbbra is az emberi viselkedésre képes polgárok számára kitalált demokratikus módszerekben gondolkodnak, így a védtelen emberek már ott is a saját kezükbe próbálják venni a közbiztonság fenntartását, a franciáknál például magánmilíciák szerveződnek a hívatlan vendégek ellen - lásd a "szélsőséges" Magyar Gárdát, ugyebár...
A közfelháborodás viszont előbb-utóbb cselekvésre fogja kényszeríteni a döntéshozókat, Angliában például már ilyen címlapokkal jelennek meg újságok:
Zoom
"Kedves cigányok, kérünk, ne használjátok illemhelynek az utcáinkat!"
(Kuruc.info - kép: olvasónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/121170/#ixzz2mbMYZKCo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te is lehetsz trafikos?
  2013-12-05 13:02:23, csütörtök
 
  Te is lehetsz trafikos?
2013. december 05. 12:16
Hunhír.info



Újabb trafikpályázatra tett felhívást Németh Lászlóné 992 felszabadult koncessziós jogra. Azoknak a helyére lehet jelentkezni, akik korábban koncessziót nyertek, de nem írták alá a szerződést az állammal, nem nyitották meg a trafikjukat, vagy elhunytak. Emellett azokra a településekre is lehet pályázni, ahol nem volt érvényes pályázat.


A nemzeti fejlesztési miniszter nyilvános pályázati felhívást jelentetett meg 2013. december 3-án - közölte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND Zrt.). A felhívás megjelenésétől számított 15. napra 2013. december 18-án közzéteszik a pályázati kiírást is.

A felszabadult koncessziós jogok az alábbiakból tevődnek össze:

1. pályázati körben a koncessziós szerződést gyakorlóként alá nem írók
2. pályázati körben a koncessziós szerződést jogosultként alá nem írók
2. pályázati körben nem volt érvényes pályázat az adott településre
2. pályázati körben benyújtott pályázattal nem érintett települések
3. pályázati körben benyújtott pályázattal nem érintett települések
1. pályázati körben megkötött koncessziós szerződés megszűnt, tekintettel arra, hogy a koncessziós szerződés aláírásától számított 6 hónapon belül a koncesszió jogosultja nem kezdte meg a tevékenységét
1. pályázati körben megkötött koncessziós szerződés megszűnt, tekintettel arra, hogy a koncessziót gyakorló egyéni vállalkozó elhalálozott

A 2013. december 18. napján megjelenő kiírás összesen 992 koncessziós jogosultságot foglal majd magában.

A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázat kiírását, a beérkező pályázatok kezelését, valamint a koncessziós szerződések megkötését a miniszter az ND Zrt. közreműködésével bonyolítja le - írja a közlemény. Az ismételten kiírásra kerülő koncessziós jogosultságokkal érintett települések listája megtekinthető lesz a www.nemzetidohany.hu honlapon a december 18-án megjelenő Kiírás mellékleteként.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70843
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az oroszlán felajánlja az állatoknak, hogy az aki le mer ugr
  2013-12-05 12:59:08, csütörtök
 
  Az oroszlán felajánlja az állatoknak, hogy az aki le mer ugrani a
sziklacsúcsról, megdughatja a feleségét. Sorra mennek fel az állatok, és sorra hümmögnek:
- Túl magas, én onnan le nem ugrom, inkább nem kell az oroszlánné!
Egyszer csak nagy zsupsz! - és leérkezik a medve.
Az oroszlán szájtátva:
- Nocsak, medve, gratulálok! Tied az asszonyom!
Medve magát leporolva:
- Először felmegyek, és megb*szom azt, aki lelökött!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Repülés közben hirtelen leállnak a motorok. A pilóta beleszó
  2013-12-05 12:57:24, csütörtök
 
  Repülés közben hirtelen leállnak a motorok. A pilóta beleszól a mikrofonba:

- Kérjük, mindenki maradjon a helyén, ne nehezítsék meg az azonosítást! Köszönjük!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Simay: Matolcsy György kommunikációs offenzívája
  2013-12-05 11:21:28, csütörtök
 
  Simay: Matolcsy György kommunikációs offenzívája
2013. november 29. péntek, 13:06

Matolcsy György, mint Nemzeti Tündérmese-felelős már nem egyszer szerezhetett vidám pillanatokat a környező országokban. Látszólag ugyanez lehetett a célja azzal, hogy szétcsapott a Európai Unió biztosai és a hitelminősítők között. Első hallásra az, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke lemondásra szólította fel Olli Rehn-t aligha tűnik ugyanis másnak.

Ugyanakkor, noha elsőre úgy tűnhet, hogy a gazdasági ügyekért felelős európai politikus legfeljebb a röhögéstől szenvedhetett álmatlanságban a hír hallatán, érdemes lehet komolyan venni az MNB-elnök bejelentését. Nyilvánvalóan nem abból a szempontból, hogy a finn állampolgárságú politikus hanyatt homlok elkezdi megfogalmazni a felmondó levelét. Sokkal inkább abból a nézőpontból, hogy a Fidesz és vazallusai rendszeresen kettős üzenet-taktikát alkalmaznak. Márpedig Matolcsy György üzenete sokkal inkább befele szólt, mintsem az unió irányában. Az utóbbihoz ugyanis nem lenne elegendő egy belföldi nyilatkozat.

Ebből a szempontból értékelve a nyilatkozatot érdemes lehet figyelembe venni, hogy megtételét követően szinte bármilyen változást az európai bizottságokban a Fidesz megrettentő erejének következményeként lehet eladni. Támaszkodva arra, hogy a ,,királyi" média az, ami eljut szinte mindenkihez, és az idegen nyelvű internet olvasottsága nem dönget csúcsokat. Az, hogy Matolcsy György mennyi időt adott erre az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős alelnökének, ebből a nézőpontból részletkérdés. Pontosan annyira, ahogy a hitelminősítőknek küldött ultimátum azon bakija, hogy nem igazán szoktak tárgyalni. Ezek a szempontok idővel pontosan annyira feledésbe merülnek, ahogy a matolcsyzmus közgazdasági részletkérdéseinek abszurditása is csak a szakembereket ríkatja meg. A tény fog csak megragadni arról, hogy beszólt az EU-nak és a hitelminősítőknek.

Ha az utóbbiak bármi okból valóban felminősítik az országot a közeljövőben, mondjuk a választások előtt, akkor azt nyilvánvalóan Matolcsy a bátor kiállás eredményeként fogja eladni. Ahogy Orbán Viktor is. Márpedig a választásokig még akár tőlük függetlenül is létrejöhet olyan gazdasági együttállása a világ eseményeinek, hogy erre a felminősítésre sor kerülhet. Sőt! Valójában erre sincs szükség. Elég, ha illedelmesen és tisztelettudóan bejelentkeznek meghallgatásra és pitizésre az említett szervezeteknél. Az előszobázást itthon már simán eladják majd azzal, hogy megindultak a tárgyalások. Azok, amelyeket Matolcsy György követelt ki. S ugyanez a helyzet Olli Rehn esetében is.

Azzal a különbséggel, hogy még ilyen finom manipulációra sincs szükség vele szemben. De még olyan háttér-információra sem feltétlenül, hogy egészségügyi, politikai, vagy bármi más okból számítani lehet-e a lemondására. Holott nyilvánvaló, hogy ennek farvizén hajózva is sikeres kommunikációs offenzívát lehetne indítani a választások előtt. Melyek, ha minden igaz, 2014-ben lesznek. Abban az évben, amikor az Európai Bizottság, és vele együtt Rehn, mandátuma amúgy is lejár. Lévén, hogy a bizottság ciklikus megbízatású. Márpedig ez sokkal kevésbé közismert talán a Fidesz által megcélzott választók szemében, mint amennyire fogékonyak lehetnek a nagy-Fidesz víziók irányában. A kommunikációs eredő tehát nagyon egyszerűen felállhat úgy, hogy: Matolcsy megmondta, és lám, az egész bizottságot megcsóválta a farok.

Márpedig, még akkor is, ha Matolcsy György fenékpettyesítésért felelős MNB-elnökből nem is nézzük ki ezt a fajta kommunikációs kiszámítottságot, a pártja már többször tanújelét adta az ilyen készségeknek. Afelől pedig aligha lehet kétségünk, hogy az MNB nyilatkozata nagyjából annyira lehetett független a Fidesz vezetésének előzetes normakontrolljától, amennyire az egy fejen két szájjal született sziámi ikrek lehetnek önállóak.

http://propeller.hu/itthon/2829711-simay-matolcsy-gyorgy-kommunikacios-offenzivaj a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1121
  • e Hét: 3043
  • e Hónap: 6788
  • e Év: 160284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.