Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A Hazugság
  2013-12-09 19:20:25, hétfő
 
 




A HAZUGSÁG


A hazugság nem csak az, amit kimondunk, hanem az élet, amit élünk.
/Ally Carter/

A hazug ember büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek.
/George Bernard Shaw/

Az emberek néha úgy is tudnak hazudni, hogy csöndben maradnak.
/Stephen King/

Rengeteg hazugság van a világon és a legrosszabb benne az, hogy a fele igaz.
/Winston Churchill/

Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam.
/Winston Churchill/

Csak az ellenségek mondanak egymásnak igazat. A kötelesség hálójában vergődő barátok és szeretők hazudnak, mint a vízfolyás.
/Stephen King/

Van a kimondott szöveg, amit a fülünkkel hallunk és az eszünkkel értünk - és van a "szövegalatti", vagyis a lényeg, amit nem hallunk és nem értünk. Vagy nem akarunk érteni! Ilyen is van. Hogy az ember lelki lustaságból, gyávaságból vagy érdekből nem akarja megérteni, amit a másik valóban üzen neki - inkább elhiszi a hazugságot.
/Müller Péter/

A hazug élet legszörnyűbb átka, hogy kilopja mindenből a valóságot, a tartalmat, ami körülöttünk van, és amit az ég lelkünk táplálékául és öröméül alkotott. Aki hazugságban él, annak az egész világ hamis, semmivé zsugorodik a kezében.
/Nathaniel Hawthorne/

Sokszor az emberek azért küzdenek a legelszántabban, hogy megőrizzenek egy illúziót, és azokat ítélik el, akik megkérdőjelezik azt.
/Michael John Moorcock/

Ha nem tudod, hogyan kell hazudni, azt sem tudod, hogy mikor hazudnak neked.
/Doktor House c. film/

Olykor jobb egy kegyes hazugsággal élni, mint az igazsággal fájdalmat okozni.
/Éjszaka a múzeumban/

Szánalmas kis lény az ember, önnön sorsán túl nem lát, Könnyen megtéveszti néhány jól irányzott hazugság.
/István a király/

Csak a teljes őszinteség tesz szabaddá és védetté. Mert ha félelmeinket legyőzve kimondjuk az igazat önmagunkról, akkor már nem maradnak olyan támadási felületeink, amelyeken keresztül bárki megzsarolhatna vagy manipulálhatna minket. Mert nem az őszinteség tesz védtelenné, hanem azok a félelmeink, amelyek elől menekülve elkezdünk hazudni vagy hamis szerepeket játszani.
/Jávorkai Judit/

Akit szeretünk, annak sokkal többet hazudunk, mint annak, akit nem szeretünk. Mert akit nem szeretünk, annak miért is hazudnánk?!
/Darvasi László/

Ha egy hatalmas hazugságnak pontosan az ellenkezőjét mondják, az még nem biztos, hogy igaz.
/Lángh Júlia/

Egyetlen hazugság minden más ponton hazuggá tesz! Ez a szeretettörvény igazsága, mert az élet: egység. Egyetlen lánc. S ha egyetlen szeme törött, nem lánc többé.
/Müller Péter/

Ha valaki hazudik a szájával, néha elárulja az igazat a szemével.
/Agatha Christie/

Az ember a szájával hazudik; ám az arckifejezéssel, amit közben vág, mégis elmondja az igazságot.
/Friedrich Nietzsche/

Ha egy arc rácáfol a szavakra, az arcot kérdezzük. Elég egy hamis tekintet, egy elpirulás, egy arcizom elnyomhatatlan megrándulása, és már tudjuk. Rájövünk a képmutatásra vagy az álságos beszédre, és előttünk a meztelen igazság.
/Julian Barnes/

Akinek szeme van, annak nem kell varázslónak lennie, hogy képes legyen megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól. Csak meg kell tanulnod olvasni az arcról. Nézd a szemeket! A szájat. Az izmokat itt, az állkapocs sarkában, és itt, ahol a nyak összeér a vállal. (...) Vannak hazugok, akik pislognak. Mások kimeresztik a szemüket. Megint mások félrenéznek. Van, aki az ajkát nyalogatja. Sokan eltakarják a szájukat, mielőtt hazudnának, mintha csak a hamisságukat próbálnák leplezni. Más jelek talán finomabbak, de mindig ott vannak. A hamis mosoly és az igazi mosoly talán hasonlónak tűnik, de különböznek egymástól, akár a hajnal az alkonyattól. Meg tudod különböztetni a hajnalt az alkonyattól?
/George R. R. Martin/

Rossz szándékkal mondott igazság Többet árt, mint bármely hazugság.
/William Blake/

Részeg ember nem hazudik, ami a szívén, az a nyelvén.
/Nyikolaj Vasziljevics Gogol/

Semmit sem utálok úgy, mint a hazugságot. Azt mondják, "hazug kutya"! Pedig a kutya nem hazudik. Másképp ugat, ha tolvaj jár a tanyán, másképpen, ha a gazdája jött meg, vonít, ha veszedelmet érez: de soha meg nem téveszti a maga ugatását. A kutyában van becsület. Csak az ember tud hazudni. Az az igazi ugatás.
/Jókai Mór/

A hazugság a gyöngék fegyvere.
/Jókai Mór/


Idézetek a hazugságról

Link



Chrome - Hazug Világ

Link



Hazugság volt minden szavad

Link

]







 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Hazug világ
  2013-12-09 19:19:20, hétfő
 
 




HAZUG VILÁG


Hazug világ, törtetés
minden emberi érzés
ködbe vész.
Hamis világban kirakat az élet,
nincs szükség már a jóra,
gonosz emberek tarolnak.
Álarcos bálban éljük életünk
hazug lett a lét,
benne minden gondolat
gyűlölet, fájdalom, bosszú
mindent betemet,
igaz emberi érték elveszett.
Érzéssel, gondolatokkal, tettekkel hazudunk
burokban élve egymás ellen harcolunk.
Választhatsz mi ért többet neked,
hazugságnak szíved szabhat gátat,
vagy elmerülsz az ingoványban!


Ködbe vész

Link








Hazug világban hazug szó,
ennyit ér a két dimenzió,
semmibe kapaszkodó kezek,
ölelés nélküli hosszú éjjelek,
bohóccá váló naív őszinteség,
igaz szóban is megbúvó kétség,
hiteltelen hit, üres remény,
örökös éjszaka, fekete fény,
temetett tegnap, nem-létező holnap,
üres füzetben feketén teleírt lap,
ákom-bákom jelek értelem nélkül,
hazug kérdés hazug választ szül,
szerepjátszás dadogó amatőr nívón,
a "semmit kapsz meg", de azt "odaadón",
tisztára mosott mocsok, illatosan,
semmit érő gondolatok - hangzatosan,
menekülő értelem, hazudó érzelem,
jéghideg lángolás, nem létező szerelem,
izgalmat hozó vihar mely mindent elsöpör
mégis mozdulatlan marad a tó, a víztükör.







 
 
0 komment , kategória:  Szép versek és idézetek  
Stefka István: Kit gyűlölök?
  2013-12-09 18:04:17, hétfő
 
 




Stefka István: KIT GYŰLÖLÖK?
2013. december 9., 4:39
Álláspont


Senkit. Mit gyűlölök? - arra könnyebben tudok magyarázatot adni. Ritkán szoktam válaszolni az írásaimra reagálók hozzászólásaira, most úgy gondolom, megteszem. A múlt hét hétfői Advent című álláspontomra a többi között így szólt az egyik vélemény: ,,Honnan van ez az elvakult gyűlölet? Meddig lehet fokozni?"

Semeddig. Tisztelt Hölgyem vagy Uram! Én senkit nem gyűlölök. Sem Gyurcsányt, sem Bajnait, sem Mesterházyt, sem nem a többi pártocska balliberális oldalát. Nem a személyeket nem szeretem, hanem az ideológiát, amit így vagy úgy képviselnek, aminek örökösei: a kommunizmust. Tudjuk, hogy ők nem kommunisták, szociális érzékenységük nulla — ami a baloldalnak sajátjának kellene lennie — sőt ők kapitalistábbak az igazi kapitalistáknál, vagyonszerzésük szenvtelen, ha kell, pénzért eladják a hazát, feláldozzák az otthont, a szülőföldet. Ők, a balliberálisok, az áldemokraták a kommunizmusnak azt a formációját képviselik, amely az önzésre és a családellenességre épül, hitük változó, mindenféle egyházat háttérbe szorítanának — különösen a keresztényeket — a becsapásra, a csalásra, más emberek átverésére szerveződnek, morális értékrendjük minimális. Eszközeik közé tartozik a többi között a polgári demokrácia, a parlamentarizmus legyengítése, csoportok, rétegek, osztályok egymás ellen uszítása, végső soron, ha elérkezettnek látják az időt, a hatalom erőszakos átvétele. A baloldalnak ez a magatartása immár másfél évszázada, soha nem fog megváltozni.

Lássuk világosan az ordas eszmét! A kommunizmus és a szocializmus, egyáltalán a proletárdiktatúra mérhetetlen károkat okozott a világnak, közelebbről nemzetünknek, Magyarországnak. Konrad Löw A kommunista ideológia vörös könyve szerzője Marxot és Engelset nemes egyszerűséggel a terror atyjainak nevezte. Ennek az ideológiának a jegyében öltek meg, pusztítottak el csaknem százmillió embert. A lenini-sztálini Szovjetunióban húszmilliót, Mao Ce-tung Kínájában hatvanötmilliót, Kambodzsában Pol-Poték kétmilliót, Kelet-Európában a rákosi-kádári, benesi-gottwaldi, ulbrichti, honeckeri, dimitrovi, georgiudési, ceausescui, és az enver hodzsai rendszerekben egymillió embert öltek meg, és sorolhatnánk tovább. Ezek az ártatlan polgárok a kommunizmus és az internacionalizmus pusztító eszméi miatt haltak meg. Karl Marxot már fiatal korában a bosszú éltette. A kétségbeesett imája című versében ezt írja: ,,Tán egy Isten mindent elragadott tőlem,/ Tán csak a sors átka és igája osztályrészem, / Kerek e világot, minden örömét nélkülözöm! / Mi maradt hát? Csak egy: a bosszú!" Marx hatása máig él. Ez a kicsinyes bosszú vezérelte Rákosit, amikor kiirtotta, lenullázta a magyar középosztályt, a jómódú parasztságot, a szakmunkásokat, az arisztokráciát, és ugyanez az indulat vezette Kádárt, amikor megsemmisítette, a társadalomból kirekesztette az 1956-os magyar forradalmárokat és szabadságharcosokat. Nem lenne jó, ha ez a világ visszajönne, de a történelem sokszor megismétli önmagát.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Ugyan kik akarnak 2014-ben visszakerülni a hatalomba? A szocialisták, az MSZP-ből kiszakadt Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM. Az a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, a volt, bukott szocialista miniszterelnökök csapata akar hatalmat szerezni, akik nyolc év alatt bebizonyították, hogy saját hasznukra használták fel az ország kormányzását, eladósították s végül kis híján a gazdasági csőd szélére kormányozták az országot. Kinek kellenek ők? Kinek kellenek azok a szocialista-liberális polgármesterek, börtönszocialisták — Demszkyék, Hunvaldék, Verókék, Hagyóék, Molnár Gyuláék — akik száz milliárdos károkat okoztak működésükkel?

A mai balliberálisok legnagyobb hibája, hogy nincs értékrendjük. Például nem tudják, hogy viszonyuljanak az elszakított országrészek magyarjaihoz, egyáltalán a világ magyarságához. Most útmutatást kaptak a Demokratikus Koalíció elnökétől, Gyurcsány Ferenctől, aki már meghirdette programját a kettős állampolgárság és a külhoni magyarok választójoga ellen. Problémát okoz a hazához, a nemzethez való tartozás fogalma is, főként akkor, amikor választani kell a párthűség, az internacionalizmus, a nemzetközi bankvilág érdekei és Magyarország között. Végül is hiányzik a zsinórmérték a balnál, ami megtalálható a jobboldal mérsékelt árnyalataiban. Hát, erről van szó.


Kit gyűlölök?

Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Rioban felállították a világ legnagyobb úszó karácsonyfáját
  2013-12-09 17:36:07, hétfő
 
 




ÍGY KÉSZÜLNEK A KARÁCSONYRA VILÁGSZERTE


RIOBAN FELÁLLÍTOTTÁK A VILÁG LEGNAGYOBB ÚSZÓ KARÁCSONYFÁJÁT


Világít, lebeg és a legnagyobb

A világ számos országában díszítik karácsony előtt az utcákat, tereket, áruházakat. A fővárosok főterén hatalmas karácsonyfákat állítanak, és a fényárban úszó utcákon, vásárokban sétálgatnak az emberek.

November utolsó napján, szombaton gyulladtak ki először a Rio de Janeirói Rodrigo de Freitas lagúnában a világ legmagasabb úszó karácsonyfájának fényei.

Az építmény 85 méter magas és 542 tonna súlyú, a megvilágításáról pedig 3,3 millió izzó gondoskodik. A különleges karácsonyfára összesen 105 kilométernyi izzófüzért tekertek fel, hogy még szebbé tegyék a szerkezetet.

A látványosságot először 1996-ban építették fel, azóta része lett a város karácsonyi hagyományainak. Az utóbbi években az első kivilágítás igazi ünneppé vált: fények, zene és tűzijáték kíséri, amely idén is - a szemerkélő eső ellenére - ezreket vonzott a lagúnához.

A látványosság világítását január 6-ig minden este 19 óra 30 perctől éjjel két óráig hagyják bekapcsolva, hétvégénként egy órával hosszabban. A lebegő konstrukciót az elkövetkező hetekben a lagúna két másik pontjára is elúsztatják.

Az arvore de natal - a karácsonyfa portugál nyelven - 1996-ban még csak 48 méteres volt, azóta “nőtt" 85 méteresre, ezt a magasságot először 2007-ben érte el.














 
 
0 komment , kategória:  Karácsony - Újév  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 3512
  • e Hónap: 43333
  • e Év: 221208
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.