Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Fedezd fel és érd el Isten célját az életedben
  2013-02-28 16:14:49, csütörtök
 
  Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Isten a saját tervére ad áldást, nem a tiédre
  2013-02-28 13:37:10, csütörtök
 
  ,,Íme, mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dogokat tett velem a Hatalmas, és szent az ő neve, irgalma megmarad nemzedékről nemzedékre az őt félőkön." Lukács 1,48b-50

Mária, Jézus anyja tudta, hogy Isten áldásainak kulcsa a hit és az engedelmesség, ezért ő az Isten által készített tervet választotta az életére nézve.

Pásztorként szeretném, hogy Isten megáldja az életedet. Szeretném, ha megáldana téged szellemileg. Szeretném, ha megáldana téged anyagilag. Szeretném, ha megáldaná a karrieredet, a családodat, a kapcsolataidat és az egészségedet. De ha van egy terved az életedre - meg kell, hogy mondjam - magadra vagy utalva.

Isten nem áldja meg a te tervedet. Isten nem azért helyezett a Földre, hogy magadért élj. Egy sokkal nagyobb dologért helyezett téged ide. És mikor az Ő tervét követed az életedben, Ő megáldja azokat.

Mária énekelni tudott Isten tervéről az életében, mert izgatott volt miatta. Még akkor is, ha ez problémákat okozott, az emberek nem értették meg őt, rossz cselekedetekkel vádolták. Mária bízott Istenben. Tudta, hogy Isten megáldja őt, és a jövő nemzedékei emlékezni fognak arra, hogy Isten mit tett rajta keresztül.

Tudod mit? Ugyanez igaz a te életedre is. Amit az életeddel kezdesz, arra nem csak a Földön, de az örökkévalóságban is mindig emlékezni fognak. Az, hogy hogyan szolgálsz és szeretsz másokat Istennek az életedre szabott akaratának megfelelően, egy hagyaték lesz a Földön és az örökkévalóságban. ,,Ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya" János 12,26

Mondhatta volna Mária, hogy ,,nem" Isten tervére az életében? Igen. Isten sohasem kényszerít téged arra, hogy az Ő terve szerint élj, mert Ő azt szeretné, ha azt választanád, hogy szereted Őt. Ezért adott neked szabad akaratot, ahelyett, hogy egy bábot csinált volna belőled. Ezért van az, hogy az emberek nagy többségének életéből hiányzik Isten terve. Ők azt választották, hogy a saját útjukon menjenek ahelyett, hogy azt mondták volna, amit Mária ,,Tégy, amit szeretnél velem, a szolgád vagyok. Elfogadom a Te tervedet az életemre."

Beszéljünk róla:

Hogyan tudod felismerni, hogy mi Isten akarata az életedben?
Hogyan tudod megkülönböztetni Isten tervét a tiédtől?
Milyen hagyatékot szeretnél a Földön magad után hagyni?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 02.21.)NAPI REMÉNY
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Napi HANGZÓ BIBLIA
  2013-02-28 13:17:17, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Sillye Jenő : Gyere kicsi barátom
  2013-02-27 19:54:24, szerda
 
  Link1. Gyere kicsi barátom, menjünk gyorsan,
Jézus vár reánk a templomban!
Jöjj hát kicsi barátom, fogjunk kezet,
Mondjuk együtt: "Béke veled!"

2. Ha a szívem tiszta, boldog vagyok,
Jézusnak is otthont adok!
Jöjj hát kicsi barátom, énekeljünk,
Boldog szívvel ünnepeljünk!

Refr.:

Jézus hív, Jézus vár: a templom nyitva áll!
Ragyog ránk a napsugár, mert Jézus minket vár!
Jézus hív, Jézus vár: a templom nyitva áll!
Ragyog ránk a napsugár, mert Jézus minket vár!

Sillye Jenő
Link Link Videó
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Isten áldásának négy törvénye
  2013-02-27 10:42:25, szerda
 
  "Megáldalak...és áldás leszel" (1Móz 12,2)

1. A kapott áldás másra is kell, hogy áramoljon.

A Biblia arra tanít, hogy áldottak vagyunk nem csak azért, hogy jól érezzük magunkat, nem csak azért, hogy boldogok legyünk és kényelmesen érezzük magunkat, de azért, hogy mi is áldássá legyünk mások számára. Isten így szólt Ábrahámhoz: "Megáldalak...és áldás leszel." (1Móz 12,2) Ez az áldás első törvénye. Mások felé is kell, hogy áramoljon.

Hogy válhatsz áldássá mások számára? Úgy, hogy segíted a rászorulókat akár fizikai, akár lelki támogatással, anyagi segítséggel vagy gyakorlati tanáccsal. "Feledkezz el magadról, hogy segítő kezet nyújthass." (Fil 2,4 MSG fordítás)

2. Mikor áldással vagyunk mások számára, Istennek gondja van a mi szükségleteinkre is.

Isten megígéri, hogy ha arra koncentrálunk, hogy áldássá váljunk mások számára, akkor gondja lesz a mi szükségleteinkre is. Szinte semmi nincs, amit Isten ne tenne meg azért, aki igazán akar másoknak segíteni. Isten garantálja ezt az áldást. Lukács evangéliumának 18. fejezetében Jézus így szól: "Senki sincs, aki elhagyta [mindenét] az Isten országáért, hogy ne kapná vissza sokszorosát már ebben a világban, a jövendő világban pedig az örök életet." (Lk 18, 29-30)

Ha törődsz mások megsegítésével, Isten felelősséget vállal a gondjaidért. És ez igazán áldás, mivel Ő sokkal jobb a nehézségek kezelésében.

3. Áldásunk mások számára visszaszáll ránk.

Minél inkább áldással vagy mások számára, minél jobban segítesz másokon, annál jobban áldja meg Isten életedet. Lukács 6,38 írja: "Adjatok, és akkor nektek is adni fognak! Bőségesen kaptok majd, többet, mint gondolnátok!" (Lk 6,38 Egyszerű fordítás) Istenen nem lehet túltenni az adakozásban. Minél többször próbálsz áldássá válni a körülötted levők számára, annál többször mondja Isten: "Áldásomat öntöm rád. Egy kis játékot játszunk most. Lássuk, ki győz. Lássuk, ki tud többet adni. Minél inkább áldással vagy mások számára, annál inkább áldalak meg téged cserébe."

4. Minél több áldást kapunk Istentől, annál inkább elvárja tőlünk, hogy segítsünk másoknak.

Jézus így szól: "Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon." (Lk 12,48b) Áldást kaptunk, hogy mások számára áldássá váljunk.

Beszéljetek róla

Életed során kapott áldásokat tekintve, mit mondanál, mit vár el tőled Isten?
Milyen hiányosság van körülötted, amiben áldássá válhatsz, kapott ajándékaidat felhasználva?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.20) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Keresztény idézetek
  2013-02-27 10:36:19, szerda
 
 Keresztény idézetek Link Link Szivárvány blog

MILY DRÁGA NÉKÜNK EZ A JÓ HÍR

Mily drága nékünk ez a jó hír,
Mily édes öröm telten zeng!
Halljátok a nagy szabadítást,
Mely Jézusban lett a mienk!
Ó bízd magad e kegyelemre,
Mely gazdagon árad feléd,
Váltságát tedd a magadévá,
Hidd, az számodra is elég.

Leszállott a mennyei fényből,
Elhagyta dicső hazát,
Hogy eltörhesse rabbilincsünk,
Hogy hintsen az éjbe sugárt.
Ó bízd magad e kegyelemre...

Ó jöjj el hatalmas urunkhoz,
Fáradt, szomorú, jer ide!
Érted gyötrődött a kereszten,
Hát bízva jöhetsz elébe.
Ó bízd magad e kegyelemre...

Csak Jézus az, aki segíthet,
Üdvöt nem ad más, csakis Ő.
Itt áll, és türelmesen vár még.
Mit késel? Nincs már sok idő!
Ó bízd magad e kegyelemre...

Szerző: Szöveg: F. J. Crosby ford.: Vargha Tamás Dallam: P. P. Bilhorn

Kereszténydalok
Link

 
 
0 komment , kategória:  Szivárvány blog  
Fejezd be a halogatást!
  2013-02-26 12:46:09, kedd
 
  "Nincs olyan dolog, mely ne sikerülne Krisztus segítségével, aki az erőt adja nekem." (Filippi 4:13 - LB fordítás)


A Biblia öt olyan feladatról beszél, melyet a halogatás elhárításához meg tudunk tenni.

Fejezd be a mentegetőzést. "A lusta ember tele van kifogással..." (Példabeszédek 22:13 - LB fordítás). Mit is mondtál, hogy a "napokban" mit fogsz csinálni? Mivel kapcsolatban keresel kifogásokat? Az első számú kifogás, amit hallok, az a következő: "Majd amikor kicsit lenyugszanak a dolgok, majd akkor...". Nem fognak a dolgok lenyugodni. El kell végre döntened, hogy mi a fontos.

Kezdd el ma! Nem jövő hónapban, jövő héten vagy holnap. "Ne dicsekedj a holnapi nappal, mert nem tudod, mit hoz az a nap!" (Példabeszédek 27:1). Semelyikünknek nincs a holnap garantálva.

Állíts fel egy jól kigondolt tervet. A Példabeszédek könyve 13:16 ezt mondja: "Minden okos ember előre tervez, de az esztelen nem..." (LB fordítás). Ha nem sikerül tervezni, akkor igazából a terved a kudarc. Ki kell jelölnöd egy bizonyos idősávot minden héten azokra a dolgokra, amiket meg kell tenned. Bármi is legyen, írd a naptáradba. Ha egy nagy feladatról van szó, bontsd le kis darabokra. Szedd szét falatnyi részekre.

Nézz szembe a félelmeiddel. Utáljuk belátni ha félünk valamitől, mert azt gondoljuk, hogy ez a gyengeség jele. Pedig a félelem az emberi természetünk jele. Csak az együgyűek nem félnek. Biztos hallottad már a következőket: "A bátorság nem a félelem hiányát jelenti, hanem azt, hogy annak ellenére, hogy félünk, előre tartunk." A Biblia azt mondja, hogy semmi olyasmi nincs, amit Krisztus segítségével, aki erőt ad neked, ne tudnál megtenni.

Arra fókuszálj, hogy mit nyerhetsz, ne a szenvedésre. Nagyon kevés olyan dolog van az életben, ami könnyen jön. Keresztül kell vergődnöd a frusztráltságon és arra kell gondolnod, hogy mit nyerhetsz, nem a fájdalomra vagy a szenvedésre. Arra koncentrálj, hogy milyen jól fog esni, ha végre elvégezted a feladatod.

A Galata 6:9 azt mondja, hogy "A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk."

Jézus sosem mondta, hogy az élet könnyű lesz. Lesznek áldozatok, amiket meg kell hoznunk és lesz olyan, hogy el kell magunkat köteleznünk. De óriási jutalom vár ránk, ha a dolgokat, amiket tőlünk kér, megtesszük.

Beszéljünk róla:

Ne kérdezd, hogy "Mihez van most kedvem?", helyette kérdezd azt, hogy "Mit vár tőlem Isten?"
Szeretném, ha leírnál három olyan dolgot, amit Isten szeretne, ha megtennél. Egyet-egyet írj le a következő területekkel kapcsolatban: családod, személyes életed, karriered. Válaszd ki az egyiket a három közül és kezdj neki ma. Akkor is ha csak 15 percet tudsz naponta a kitűzött célra áldozni, ezt az időt erre áldozd - sokkal jobban fogod magad érezni!

Daily Hope by Rick Warren (2013.02.19.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szivárvány blog * Diós krémes
  2013-02-25 21:27:28, hétfő
 
  Link

Diós krémes

Hozzávalók:

Piskóta:

5 tojás
5 kanál víz
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió

Krém:

15 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
2 evőkanál liszt
2 dl tej
1 dl kávé

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a vizet, diót, sütőport, a lisztet és óvatosan összekeverjük. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Tű próbáig sütjük.
Krém: 2 evőkanál lisztet,10 dkg cukorral, 2 tojássárgájával,2 dl tejjel és a 1 dl kávéval csomómentesre keverjük és állandó keverés mellet sűrűre főzzük. Ha kihűlt a hozzákeverünk 15 dkg felkockázott margarint.
Tetejére apróra vágott diót pörkölünk.

Jó étvágyat!

Szivárvány blog
Link Link 
 
0 komment , kategória:  Szivárvány blog  
Egyszerű fordítású teljes Biblia
  2013-02-25 20:09:50, hétfő
 
  Egyszerű fordítású teljes Biblia  Link Link NAPI HANGZÓ BIBLIA

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Isten még nem végzett
  2013-02-25 17:58:43, hétfő
 
  "Légy abban biztos, hogy aki elkezdte benned a jó munkát, teljes mértékben véghezviszi a Jézus Krisztus napjára" (Filippi 1:6 NIV)
Mi emberek nagyszerű elkezdők, de nagyon rossz befejezők vagyunk. Vannak befejezetlen szimfóniáink, befejezetlen épületeink, befejezetlen könyveink, befejezetlen projektjeink. Mi nem fejezzük be mindig, amit elkezdtünk, de Isten igen.

Isten nem alkotott madarat fél szárnnyal. Nem alkotott befejezetlen virágot vagy csillagot. A végső simításokat is elvégzi azon, amit csinál, majd ezt mondja: "Ez jó."

A Biblia azt mondja, hogy amikor Jézus Krisztus elkezd dolgozni az életeden, befejezi amit elkezdett, a hibák, rossz döntések, bűnök vagy körülmények ellenére, amivel szembe kell néznünk. Egy nap, amikor majd a Mennybe jutunk, olyanok leszünk mint Jézus, mert olyannak látjuk majd őt, amilyen. Ez a cél.

Addig is, ha élvezni akarjuk az időt, amit másokkal tölthetünk, akkor türelmesnek kell lennünk a fejlődésükkel. Hagynunk kell, hogy nőjenek és fejlődjenek. Pál elmondhatta: "Nem vagyok az az ember, aki voltam, köszönöm Uram. De azt is köszönöm Uram, hogy még nem vagyok az, aki lehetek, hanem fejlődhetek, változhatok."

Ha szeretnéd élvezni a házasságod, akkor meg kell tanulnod élvezni a kapcsolatot férjeddel vagy feleségeddel most, miközben lehetőséget adsz neki a változásra, növekedésre. Máskülönben, mire a feltételeidnek megfelel, akkor már egy másik helyzetben leszel más szükségekkel.

Szülők, ha élvezni szeretnétek a gyerekekkel töltött időt, akkor meg kell tanulni élvezni azt, amíg fejlődnek, mert tökéletes gyerek nem létezik.

És tökéletes felnőtt sincs. Ha annak, hogy valakivel jól érezd magad az a feltétele, hogy legyen az illető tökéletes, akkor elég nyomorúságos lesz az életed hátralévő része. Nincs tökéletes ember.

Beszéljünk róla:


- Ma kivel kell elnézőnek lenned, megértve azt, hogy Isten még dolgozik rajta a maga módján és ideje szerint?

- Ha tudjuk azt, hogy Jézus Krisztus befejezi, amit elkezdett benned, akkor szerinted mi a te feladatod a folyamatban? Milyen lépéseket kell megtenned a lelki fejlődésedért?

Daily Hope by Rick Warren (2013.02.18.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 198
  • e Hét: 198
  • e Hónap: 8153
  • e Év: 403100
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.