Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
Húsvéti időt a természetben
  2013-03-31 20:47:55, vasárnap
 
 


Húsvéti időt a természetben Link Link Tiqvah Bat Shalom
 
 
1 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Különleges húsvéti ajándékok
  2013-03-31 20:39:36, vasárnap
 
  Link


 
 
0 komment , kategória:  Mosoly  
„...megbékéltetett önmagával Krisztus halála által...
  2013-03-31 14:47:45, vasárnap
 
  A vér áldásai (2)

,,...megbékéltetett önmagával Krisztus halála által..." (Kolosé 1:13 NLT)

Figyeld meg:

1)
Isten megbékélt veled. Ő töretlen, bensőséges barátságot szeretne velünk, olyat, mint Ádámmal volt az Édenben. A bűn azonban Isten ellenségeivé tett. ,,... egykor Istentől elidegenedtek, és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt" (Kolosé 1:22) Mivel Isten sohasem mondott le erről a kapcsolatról, ezért küldte el Jézust, hogy helyreállítsa. ,,... megbékéltetett önmagával... Krisztus keresztfán kiontott vére által" (Kolosé 1:20). A görög szövegben itt a helyreállításra utaló szó van, ami azt jelenti: ,,hogy újra barátok legyünk, mint régen voltunk".
Most már úgy járhatsz Istennel, és beszélhetsz vele, mint ahogy Ádám tette. Most már Isten úgy lát, mint ,,szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket" (Kolosé 1:22).

2)
Az Úr megváltottja vagy. Amikor János meglátta Jézust a Jordánnál, ezt mondta:
,,Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!" (János 1:29). Jézus az, ,,akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata" (Kolosé 1:14).
A megváltás szó azt jelenti: ,,kiszabadítás a rabságból váltságdíj megfizetésével".
Nem csupán megvásároltak Krisztus élete árán, de vére által örökbe fogadtak Isten családjába.

3)
Minden bűnöd meg van bocsátva. ,,...akiben [Jézusban] van... bűneink bocsánata." Hogyan érte el, hogy minden bűnünket eltörölte? ,,Eltörölte a követelésével minket terhelő adóslevelet, amely minket vádolt, eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára" (Kolosé 2:14). Vérével írta rá a minket terhelő hatalmas adósságszámlára, hogy minden Isten felé való tartozásunk: ,,FIZETVE", és az adósság eltörléséről szóló értesítést odaszögezte a keresztre. Bocsánatot kaptál. Nem tartozol semmivel!

Mai Ige * A vér áldásai (1)
Link
 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Én élek és ti is élni fogtok !
  2013-03-31 11:46:58, vasárnap
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Barátok Kincsei  
Nyisd ki Bibliád és fedezd fel a benned rejlő lehetőségeket
  2013-03-30 18:56:22, szombat
 
  “Akkor vagytok igazán a tanítványaim ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. Akkor tudni fogjátok, hogy mi az igazság és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8:31-32 NLT fordítás)





Az az igazság, hogy az ember nincs is tisztában a saját képességeivel. Csak a Teremtő tudja igazán kifürkészni. Csakis Isten, aki megalkotott, tudja, hogy mire vagy képes. A szüleid, a párod, a barátaid, a főnököd - ők mind csak a lehetőségeid felszínét látják. Csak Isten tudja, hogy mire vagy igazán képes.

Az agyunknak csak egy kis részét használjuk. Nincs is szükségünk nagyobb intelligenciára. Csak a meglévő intelligenciádnak kell nagyobb részét kihasználnod!

A legtöbb ember mások elismeréséért él. Az idejük nagy részét azzal töltik, hogy amiatt izgulnak, hogy mások mit gondolnak róluk. Az életed pedig szép lassan csak abból áll, hogy újra és újra lejátszod a fejedben, hogy mások mit is hazudtak neked. Lehet, hogy nem is akartak hazudni, de mégis csak hazudnak. Azt mondják, hogy nem tudsz megtenni valamit, és, hogy ne is fáradj vele, mert úgy sem érsz semmit.

Újra és újra lejátszod ezt a fejedben. De csak hazugságok. Azok az emberek akik ezeket állítják nem is tudják, hogy mire vagy képes. Inkább beszélj a Teremtőddel!

Csak Ő tudja, hogy miket tud tenni az életedben. És csak Ő tudja megnyitni a tárházad lehetőségeit. Na de miként?

Az Úr az Igéjén keresztül szabadít fel és tesz képessé. János 8:31-32 verseiben így szól Jézus: “Akkor vagytok igazán a tanítványaim ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. Akkor tudni fogjátok, hogy mi az igazság és az igazság szabadokká tesz titeket." (NLT fordítás) Isten Igéje tesz képessé arra amire teremtve lettél. Általa olyan dolgokra leszel képes, amikről korábban álmodni sem mertél.
Hogyan lehetséges ez?

Tanuld meg Isten Igéjét! Isten addig nem tesz képessé a benned rejlő lehetőségek feltárására amíg ki nem nyitod a Bibliát és nem tanulsz belőle. Ezt nem lehet ozmózissal elérni! Úgy lehet elkezdeni csinálni, hogy megtanulod, hogy mit is mond a Biblia.

Fogadd el Isten Igéjét! Legyen a Biblia az életed egyedüli tekintélye. Lehet, hogy nem tetszik amit olvasol, de ha azt akarod, hogy az életedben Isten legjobb szándéka valósuljon meg akkor fogadd el amit mond.

Engedelmeskedj Isten Igéjének! Nem lehet csak megtanulni és elfogadni Isten Igéjét. Meg is kell tenni amire tanít! Nem kapsz áldást csak azért mert tudod, hogy mit mond a Biblia. Áldást akkor kapsz ha azt teszed amire a Biblia tanít.

Sokkal többre lettél teremtve mint amit el tudsz képzelni! A Biblia azt mondja az 1Kor 2:9-be, hogy "Amit Isten azok számára tervezett akik szeretik Őt, az több mint amit szem valaha látott vagy fül valaha hallott. Még csak nem is gondolt rá soha senki! (CEV fordítás)

Nyisd ki Isten Igéjét és tedd azt amit csak Isten gondolt rólad!

Beszéljetek róla:
- Mennyire vagy következetes Isten Igéjének megnyitásában? Mit teszel ma ezért?
- Az életed milyen részéért imádkozol Isten áldásáért? Hűséges vagy ezen a területen hozzá?

Daily Hope by Rick Warren 2013. Március 23. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Magyarország növényei * Ligeti csillagvirág
  2013-03-30 16:34:13, szombat
 
 

"Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom..."

Ligeti csillagvirág
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Élő reménység
  2013-03-29 19:13:04, péntek
 
 

Kegyelem néktek és békesség az Atya Istentől, és a mi Urunk Jézus Krisztustól,

Aki adta önmagát a mi bűneinkért hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból,az Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint.

Akinek dicsőség örökkön örökké! Ámen. Galata 1:3-5.
 
 
1 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Jászol, kereszt, korona - Lydia magazin
  2013-03-29 09:50:38, péntek
 
  Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Tedd le a csokit, vedd fel a Bibliát
  2013-03-29 08:32:53, péntek
 
  "Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk." (Róm 15,4)





Lehangolt vagy? Kell valami, ami feldob?

Tedd le a csokitortát! Ne tarts sajnálkozás napot! Helyette nyisd ki a Bibliát!

Írás-szünetre van szükséged.

Isten azért adta a Bibliát, hogy bátorítson minket. Gondolhatunk a Bibliára úgy is, mint hangulatjavító eszközre.

"Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk." (Róm 15,4)

Az Írásban minden a mi bátorításunkra íródott. Nagy szó - de igaz! Még Isten kemény szavai is azért vannak a Bibliában, hogy életünket a helyes irányba terelje.

Ezért szükséges minden egyes nap időt tölteni kettesben Istennel. Akár napi áhitat, akár napi csendesség vagy személyes töltekezés, szükséges egyedül lenni Istennel, olvasni szavait, beszélgetni Vele.

A Zsoltárok 119,114-ben olvassuk: "Csendes visszavonulásom helye vagy; várok szavadra, hogy megújítson." (MSG fordítás)

Ha elbátortalanodtál és reményed vesztetted, egy dolgot elmondhatok rólad, bár még sosem találkoztam veled: Nem töltesz időt Isten igéjével. Ha megtennéd, nem lennél kedvetlen. Minél többet olvasod Isten szavát, mikor lehangolt vagy, annál jobban felemel téged.

Tehát legközelebb, ha kedvetlennek érzed magad, hazaérve ne a tévét kapcsold be. Helyette nyisd ki a Bibliát és olvass bele. Kovács doktor helyett hallgasd meg mit mond Lukács doktor.

Isten szavának van ereje, hogy megváltoztassa az életed. Isten ereje van benne. Más nem képes erre. A Biblia kínálja az "igazi szert" - az igaz bátorítást.

Beszéljetek róla

Mihez fordulsz, mikor elkedvetlenedsz? Igazán bátorítást és reményt nyújtanak azok a dolgok?
Bármit beilleszthetünk napirendünkbe, ha az igazán fontos számunkra. Szorítottál időt napirendedben a "csendes visszavonulásra", hogy Isten megújítson?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.03.22.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A Gecsemáné kertben
  2013-03-28 23:59:52, csütörtök
 
  Link


 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.