Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Macaron-keszitese-otthon
  2013-04-30 18:14:09, kedd
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Pál vallomása a bűnről és a kegyelemről
  2013-04-30 09:49:47, kedd
 
  Könyörült rajtam. (1 Tim 1, 16)





Emberi elképzelésünk szerint azt várnánk, hogy Isten az ő munkájának olyan tönkretevőjét, mint Saul, végképp félreállítja. Nem akadt akkoriban olyan keresztyén, aki arra még csak gondolt is volna, hogy dühödt ellenségüket Isten irgalmassága veszi majd körül. Csak azért imádkoztak, hogy Isten hárítsa el őt és állítsa le a maga gonoszságában. Ha villám sújtott volna le rá, abban az emberek csak Isten jól megérdemelt büntetését látták volna és magasztalták volna Isten igazságát. Ehelyett azonban Isten könyörült rajta valami érthetetlen és túláradó kegyelemmel. Jézus nem lesújtó ítélettel, hanem aggódó szeretettel állt eléje az úton: Saul, Saul! Mit csinálsz, te szerencsétlen? Nem kemény szavakkal, hanem szeretetteljes komolysággal kérdezi ezt tőle. Saul lelkiismeretéhez fordul. Miért üldözöl engem, hiszen nincs okod rá.

Így tesz Jézus ma is. Mi természettől fogva ellene vagyunk. "Aki nincs velem, ellenem van." E világ szerinti gondolkodásunkkal és gőgünkkel ellenségei vagyunk. Semmibe se vettük őt, ellene szegültünk. Tanítványait nem tudjuk elviselni, kerüljük vagy szidalmazzuk őket. És még ő jön utánunk, kopogtat szívünk ajtaján és nem tágít, míg végül is megadjuk magunkat. Micsoda tengernyi szeretet, mely elnyeli vétkeinket és hamisságainkat! Saulon könyörült és értelmét, gondolkodásmódját megváltoztatta. Szívének hitetlenségét és vakságát fény váltotta fel, Isten dicsőségének ragyogása, melyet csak a hit szemei látnak. Kemény, szeretetlen lénye gazdaggá lett a szeretetben. Előzőleg a keresztyének réme volt, most pedig a lelkek áldozatos gondozója.

Micsoda változás az isteni könyörület hatalma által! Amikor Timótheusnak ír, már egy emberöltő telt el megtérése óta. Kétszer is hangsúlyozza egymás után. "Könyörült rajtam". Olyan új és nagy ez előtte akkor is, mint az első napon volt. Soha többé nem tudta elfelejteni Jézus nagylelkűségét. Az Úr soha többé nem gondolt Saul vétkeire. Éppen ez az isteni. Nekünk azonban jó visszaemlékeznünk ismételten is arra, hogy milyen vak és gonosz emberek voltunk. Akkor soha nem hal ki szívünkből a hála. Isten igazi gyermekei állandóan éheznek és szomjúhoznak Jézus kegyelme után. Az evangélium számukra mindig új és vonzó. Jaj nekünk, ha unalmas dologgá válik! A tanítványok soha sem tudnak betelni a Megváltóval, ő napról-napra vonzóbbá lesz.

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Keresztény dalszövegekhonlapja  
Iguazu Falls
  2013-04-29 21:03:25, hétfő
 
  Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A bűn érzelmileg szorongást és csalódást okoz
  2013-04-29 09:55:04, hétfő
 
  Megvizsgáltam mindent, ami a nap alatt történik, és úgy találtam, hogy minden hiábavalóság, időpocsékolás és hasztalan erőlködés. Ami görbe, azt nem lehet kiegyenesíteni, és ami nincs, azt nem lehet számításba venni. (Préd. 1:14-15, EFO)

Link



Salamon ír erről a Prédikátor könyvében: "Megvizsgáltam mindent, ami a nap alatt történik, és úgy találtam, hogy minden hiábavalóság, időpocsékolás és hasztalan erőlködés. Ami görbe, azt nem lehet kiegyenesíteni, és ami nincs, azt nem lehet számításba venni" (Préd. 1:14-15, EFO).

Salamon azt mondja, hogy emberileg minden értelmetlen, mert nem tudjuk megváltoztatni a múltat és nem tudunk uralkodni a jövőnk felett. Nem tudjuk visszafordítani mindazt, amit rosszul csináltunk.

És nincs hatalmunkban a jövő sem. Életed legfontosabb dolgai fölött többnyire nincs hatalmad. A világot nem lehet csupán emberi erőfeszítéssel működtetni.

Mehetünk és tehetünk jót a világban? Igen. Kellene ezt tenni? Igen. Tudjuk könnyíteni a fájdalmunkat? Persze.

De a világ megjavíthatatlanul összetört. Szolgálunk mások felé, hogy csökkentsük a fájdalmat, gyógyítjuk az embereket, segítünk nekik túljutni a betegségeken. De legyünk őszinték: nem hozzuk el a Királyságot a földre. Ez nem a Mennyország. Legfontosabb feladatunk az, hogy eljuttassuk az embereket a tökéletes helyre, nem pedig az, hogy a földet tegyük tökéletes hellyé. Meg kell próbálnunk jobbá tenni a világot? Igen. El kell várnunk, hogy tökéletes legyen? Nem. Az okozott kár túl nagy, nem lehet megjavítani.

Mivel a kár olyan nagy, ezért idegesek leszünk - mert a dolgok nem működnek jól, nincs elég időnk arra, hogy mindent megcsináljunk, ezért aztán a dolgok mennek a maguk útján. Késések vannak, nehézségek, zsákutcák és természetesen csalódások.

Készültél már úgy egy nagy eseményre, hogy ezt mondtad: "Ez annyira jó lesz!"? Majd amikor vége lett, elgondolkoztál: "Ennyi volt?" Ismerek olyan embereket, akik egy egész éven keresztül az esküvőjüket tervezik. Aztán egy óra alatt vége van.

A lényeg az, hogy elképesztő képességgel rendelkezünk ahhoz, hogy túlbecsüljük milyen boldogok leszünk azzal a bizonyos emberrel, azon az eseményen vagy azzal a dologgal. Nemcsak életünk eseményei vagy az életünkben résztvevő emberek miatt vagyunk csalódottak. Saját magunkkal szemben csalódunk valójában.

Miért? Mert ez nem a Mennyország. A földön minden sérült. Semmi nem működik tökéletesen a bűneink miatt.

Beszéljetek róla:

Kit vagy mit hibáztatsz az életed rosszul működő kapcsolataiért és csalódásaiért?
Mi az a dolog, esemény, vagy ki az az ember, amitől / akitől azt várod, hogy boldoggá tegyen? Mit gondolsz, Isten hogyan akarja megváltoztatni a gondolkodásmódodat?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.04.22) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Minden széttörött, de feltámasztatunk erőben
  2013-04-28 09:55:39, vasárnap
 
  "Tudjuk, hogy minden teremtmény sóhajtozik és fájdalmat hordoz..." (Róm 8,22a CEV fordítás)

Link



Semmi sem működik tökéletesen. Mert az egész emberiség rossz döntéseket hozott....

Minden széttörött, és ezen a bolygón semmi sem működik tökéletesen. A bűn mindent tönkretett.

A bűn mindent lerombolt. A bűn mindent elpusztított. A bűn megrontott és elrontott mindent. A bűn mindent megsebzett - minden kapcsolatot, elképzelést, álmot és emberi testet. Mindent érintett a rombolás.

A Prédikátor könyvében Salamon leírja az élet hat területét, amit a bűn tönkretett. Az elkövetkező pár napban megvizsgáljuk ezt a hat területet.

1. Az első következmény a természeti katasztrófák és természetellenes változások. - Már nem az Édenben élünk. Ahogy John Milton írta híres költeményében, a Paradicsom elveszett. Egy megtört bolygón élünk. És ennek következményeképpen hurrikánok, tájfunok, kiszámíthatatlan időjárás, földrengések, aszályok és árvizek, amiket tapasztalhatunk.

Elképesztő számomra, hogy a biztosító mindezekben Isten cselekedetét látja (angolul "act of God" = vis major, előre nem látható körülmény - ford.), de egy gyermek születését senki nem nevezi Isten cselekedetének. Vagyis, Isten cselekedete csakis a rossz dolgokat takarja, amik történnek. Pedig Isten nem akarja, hogy ezek a dolgok megtörténjenek a világban. A természeti katasztrófák Őt is éppúgy feldúlják, mint minket. A világ megtört, mikor a bűn mindent tönkretett.

A rómaiakhoz írt levélben azt olvassuk, hogy a "teremtett világ összezavarodott" (Róm 8,20 CEV fordítás). Minden ezen a bolygón elvesztette eredeti rendeltetését. A világon minden sérült, beleértve a DNS-edet, a szüleid DNS-ét, az ő szüleik DNS-ét. Észrevetted már, hogy a tested sem működik helyesen? Ha mindenki szervezete tökéletesen működne, nem lenne szükség orvosokra.

2. A második következmény a fizikai hanyatlás és a halál. - Míg a bűn nem jelent meg a világban, addig nem volt halál bolygónkon. A Prédikátor könyve azt írja: "Az ember nem tudja hatalmában tartani a szelet, ... és senkinek sincs hatalma a halál napja fölött." (Préd 8,8) Tudjuk, hogy a halál elkerülhetetlen, mégis meg akarjuk akadályozni. Sokat teszünk azért is, hogy a testi hanyatlást elhalasszuk.

De van tulajdonképpen jó hír is: Isten nem akarja, hogy örökké éljünk ezen a földön. Azt akarja, hogy egy tökéletes helyen éljünk örökké, nem egy olyan bolygón, amit bűn tett tönkre.

"Földi testünk a földbe kerül, mikor meghalunk, de feltámasztatik, hogy örökké éljen. Testünk eltemettetik megtörten, de feltámasztatik dicsőségben. Eltemettetik gyengeségben, de feltámasztatik erőben." (1Kor 15,42-43 NLT fordítás)

Beszéljetek róla

Miért olyan nehéz nekünk, hívőknek is, elfogadni a testi hanyatlás és a halál gondolatát?
Milyen felelősséggel tartoznak a keresztények a természeti környezet felé?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.04.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
NAPI HANGZÓ BIBLIA - 2013.04.26.
  2013-04-27 22:08:25, szombat
 
 


Amiről pedig Jézus beszél az Újszövetségben, az korszakalkotó fontosságú: ez nem más, mint az hogy mindenkit a gyümölcseiről, azaz a tetteinek eredménye alapján lehet megítélni. A fa példázatát említi, mondván hogy a tövises bokor sem terem szőlőt és a bogáncs sem terem fügét.

NAPI HANGZÓ BIBLIA - 2013.04.26.
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Miért olyan nehéz az élet ?
  2013-04-27 11:09:27, szombat
 
  "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért." (Ézsaiás 53:6)





Minden úgy tűnik mintha harc lenne. Semmi sem könnyű. Tény, hogy az élet nehéz.

Miért olyan nehéz az élet ezen a földön?

A Biblia azt mondja, hogy az Isten ellen irányuló lázadás mindent megváltoztatott.

Az egész az első párral kezdődött, Ádámmal és Évával az Éden kertben. Amikor Isten megteremtette a földet, minden tökéletes volt. Paradicsom volt. Ádámnak és Évának nem volt semmi gondja, nem szenvedtek, nem voltak bánatosak, nem voltak kísértéseik, problémáik.

Egy nap viszont Ádám és Éva úgy döntött, hogy azt akarják csinálni, amit ők akarnak. Isten azt mondta nekik, hogy bármit megtehetnek a paradicsomban, kivéve egyet. És mit tett Ádám és Éva? Pont azt az egy dolgot, amit Isten megtiltott nekik.

Miért adott Isten nekik választási lehetőséget? Mert anélkül, hogy döntöttek volna, nem tudták azt választani, hogy szeretik Istent. Ha kényszerítve vagy arra, hogy Istent szeresd, akkor az nem igazi szeretet.

Róma 5:12 azt mondja: "Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál...". A bűnbeesés előtt nem volt halál a földön. Nem volt szomorúság a földön. Nem volt keserűség. Nem volt nehézség a földön. Az emberek nem haltak volna meg. Ádám és Éva örökké élhettek volna, tökéletes környezetben. A bűn csak akkor hozott halált a földre, amikor ez a tökéletesség megtört.

Nem csak Ádám és Éva hozta meg ezt a döntést. Én is meghoztam, te is meghoztad, mint ahogy mindenki más a földön. Mindannyian mondtuk, hogy "Nem akarom a jó dolgot tenni, a könnyebb utat akarom választani." Mindannyian mondtuk már, hogy "Nem akarom az igazat mondani, azt akarom mondani, ami épp kényelmes." Mindannyian mondtuk, hogy "Nem akarok az lenni, amit Isten akar, az akarok lenni, amit én akarok." Mind megtettük már ezt.

A Biblia ezt mondja Ézsaiás 53:6-ban, "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta".

Mindannyian megszegtük Isten törvényét. Mi mind fellázadtunk bűnnel, vétkezéssel és gonoszsággal. Ezért van az, hogy semmi sem működik megfelelően - a házasságod, az egészséged, a pénzügyeid, a tested, a kapcsolataid. Semmi sem működik rendesen, mert a bűn összetört mindent.

Ha végre megérted, hogy miért olyan nehéz az élet, nem leszel meglepődve tőle többet. Nem leszel meglepődve, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy elképzeled. Nem lepődsz meg, ha a terveid nem az elképzelésed szerint alakulnak. Nem fogsz meglepődni, ha dolgok igazán rosszul mennek. Sokkal könnyebben fogod tudni kezelni az élet nehézségeit.

Miért is olyan nehéz az élet? Miért szenvedünk? Miért kell mindenért harcolni? A válasz az, hogy az Isten ellen való fellázadás mindent megtört.


Beszéljünk róla

Miért van az, hogy ez a föld problémáira való válasz hitetleneknek és meg pár hívőnek sem elég?

Gondolj egy olyan helyzetre, amikor a saját fejed után mentél, nem Istent követted. Mit eredményezett?
Daily Hope by Rick Warren (2013.04.20.)


Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Túróczy Zoltán: Tanács
  2013-04-26 11:42:28, péntek
 
  Ma még Tied körülötted minden,
Adhatsz belőle, adj hát, kinek nincs,
Mert jön egy nap, talán nemsokára
S kihull kezedből minden földi kincs.

És nem lesz tied többé semmi sem.
Tollad, virágos párnád másra vár,
Mit maga köré épített egy élet,
Nem lesz több, mint összeomló kártyavár.

Ma szólhatsz még jóságos, meleg szóval
Testvéredhez, ki szenved, szomorú,
Vigaszt hoz szavad zengő muzsikája
S tán rózsát hajt egy töviskoszorú.

Hajolj hát hozzá, amíg beszélsz,
Harmatként hulljon szerető szavad,
Mert jön egy nap, hogy elnémul az ajkad
És soha többé szóra nem fakad.

Ma kezed még erős, a lábad fürge,
Szolgálhatsz szegényt, árvát, beteget,
Ma törölhetsz verejtéket, könnyet:
Oh, most segíts, ha teheted!

Mert jön egy nap, hogy kezed mozdulatlan,
Mindegy, hogy ősz lesz, tél, vagy kora nyár,
Mert nincs több időd, s amit meg nem tettél,
Azt nem teszed meg többé soha már.

De ma még Tied körülötted minden,
És adhatsz... Adj hát annak, kinek nincs!
Hisz jön egy nap, talán nemsokára,
S kihull kezedből minden földi kincs.

Csak az lesz Tied, amit odaadtál,
Csak az, mi minden kincsnél többet ér:
A tett, a szó, mit szeretetből adtál,
Veled marad, s örökre elkísér...

Túróczy Zoltán
Link



 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Isten a SZERETET
  2013-04-26 10:46:17, péntek
 
  Az ároni áldás

Szólt az Örökkévaló Mózesnek:
" Mondd meg Áronnak és a fiainak, hogy amikor megáldják Izrael népét, ezt mondják:

Áldjon meg téged az Örökkévaló,
és őrizzen meg téged!

Világosítson meg az Örökkévaló
jelenlétének világosságával,
és legyen hozzád kegyelmes!

Forduljon feléd jóindulattal az Örökkévaló,
és adjon békességet neked!"

(Ároni áldás: 4.Mózes 6,24-27) Link




"Vegyünk egy csésze szeretetet, két csésze hűséget, három adag megbocsátást, négy liter hitet és egy nagy humor-fazekat. Először jól összekavarjuk a szeretetet, a hűséget és a hitet, azután a mixer segítségével hozzáadunk még egy kis gyöngédséget, jóságot és megértést. Ehhez jön még a barátságosság és reménykedés; az egészre rászórunk egy nagy adag kacagást. Kitesszük sülni a napra, utána pedig gyakori ölelésekbe csomagoljuk. Nagy adagokban fogyasztjuk naponta."

"...ISTEN SZERETET." (1.JÁNOS 4:8/B)
Link
 
 
1 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
A változáshoz Szentlélekre van szükség
  2013-04-25 12:23:04, csütörtök
 
  "Ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban. Vessétek le a régi élet szerint való ó embert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:21-24.)





Az akaraterőnél több erőre van szükséged az életedben. Isten erejére van szükséged.

A "Lélek gyümölcsei" olyan tulajdonságok, amiket Isten helyez az életedbe, amikor a Szentlélek rajtad keresztül működik. Ezek a szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.

Hogy termel Isten gyümölcsöket az életedben? Nem akaraterővel. Nem mehetsz ki és mondhatod: "Sokkal türelmesebb ember leszek!" Ez nem működik.

A Szentlélek neveli ezt benned. Azt mondod: "Sokkal türelmesebb leszek. Sokkal szeretet teljesebb leszek." Ez olyan, mintha odakötöznél néhány narancsot egy eukaliptuszfához és narancsfának neveznéd. Ez nem így működik. A gyümölcsök csak belülről jöhetnek - az ő Lelke rajtad keresztül él.

Hogyan dolgozik a Szentlélek benned? A válasz az, hogy fokozatosan: "Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre." (2. Korinthus 3:18.)

Amikor Isten egy gombát akar készíteni, hat órát szán rá. Amikor Isten egy tölgyfát akar készíteni, hatvan évet szán rá. A kérdés az: Mit szeretnél, az életed egy gomba legyen vagy egy tölgyfa?

Nem egy éjszaka alatt gyűjtötted a sebeidet, szokásaidat és csalódásaidat. Sok időbe telt, mire ilyen zűrös helyzetbe jutottál. Egyszer valaki odajött hozzám, és azt mondta: "Rick pásztor, szeretném, ha megoldanád a házassági problémám." Azt kérdeztem: "Mióta vagy házas?" Tizenöt éve. "Mióta áll fenn ez a probléma?" Tíz éve.

Te meg egy öt másodperces választ akarsz? Ez nem fog megtörténni. Meg kell hámoznod azt a hagymát rétegről rétegre.

A Szentlélek munkálkodik bennünk, hogy fokozatosan egyre inkább olyanná váljunk mint ő. A jellemed a szokásaidból áll össze. A te felelősséged az, hogy új szokásokat fejlessz ki a változáshoz.

Beszéljünk róla:

- Milyen új szokásokat akarsz kialakítani, hogy a Szentlélek munkálkodni tudjon az életedben, és így egyre inkább Krisztushoz hasonlatossá tehessen?

- Kérd meg a kiscsoportodat, hogy imádkozzanak érted, ahogy ezeken az új szokásokon dolgozol.

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 04. 18.)


Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.