Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Eltűntek az orvosi zárójelentések is a komódból, a lakásból
  2013-04-28 20:13:50, vasárnap
 
  Már nagyon sok minden eltűnt eddig a lakásból, mint régebben a pénzem is a családi házban a szekrényből, meg nevek vannak beírva régebbi könyvekbe, át vannak számozva a történeteik.

Először a hátizsákok, régebbi gyerektáskák - Moncsicsis is - feltűnésére figyeltem fel, majd a dinnyés cvekkereké, a cipőimen lyukak lettek egy pillanat alatt, meg zokniimon, nem merek semmit sem kiinn hagyni még mindig.

Most kerestem a régi zárójelentéseket, hogy összerakjam őket abba a sorrendbe, ahogyan leestem a lábamról az egészségügyben, s valamennyi orvos tudta, mi történt velem, ezért tőlem soha semmit sem kérdeztek, csak állati módon bántak velem, mint 1995-ben, amikor öngyilkossággal szállítottak be a kiállításról hazamenve a Szentpéteri kórház toxikológiájára, ahol a katétert teljes erőből belém döfték.

Az alábbi zárók, orvosi papírok tűntek el:
Bodnár gégeorvos papírjai orrtörésem utáni állandó arcüreggyulladássról, orrfelszúrásokról. A volt férjem azt kiabálta, most olyan lettél, mint mi, az orrsövényferdülésem is lett.

1986-os dr. Karnis Zsuzsanna Idegosztályi papírja a bal oldali szemem körüli feszüléssel, remegésemmel melyre azt írta, hogy félelmeim vannak, melyet nem mondtam neki.

1987-es zárója dr. Szabó Máténak remegés, hajkihullás, teljes legyengülés diagnózissal, valamint strummával a bőrgondozóban.

1990-es dr. Balogh Gizella, dr. Sági Ilona, dr. Polgárdi József főorvosok zárója depresszió diagnózissal. Bent létem alatt insulin kómáztak, befektettek a halottak közé éjszakára, előtte megmotozták a zsebeimet, nincs-e bennük csokoládé elrejtve - életemben nem ettem csokoládét -.
Dr. Balogh ráírta a papírra, hogy keressek munkahelyet, előre tudta, hogy nem lesz, közben nagy fehér házat kőporozott magának. Meggyanúsított azzal is, hogy azért nem mentem kontrollra délelőtt, mert biztosan szerelmeskedtem.

1991. nyári beutalalója a vasgyári belgyógyász doktornő dr. Padur Ildikó által megtagadott mátrai beutaló helyett a Csanyikba. A beutaló orvosi házaspár férfi tagja azt kiabálta nekem, hogy én pszichopata vagyok, ekkor már a pszichopatákat emelték.
Eltűnt a csanyiki zárójelentés is, akkor újságírókat is ki kellett hívni, olyan furcsa események történtek, s megfenyegettek, hogy ezután majd megnézhetem magam. Az ápoló Árpi pataki élettársa bejárt oda aludni, mert otthon félt a furcsa láthatatlan világbeli jelenségektől, ami ezeket kísérte.

Az I-es idegé, ahová önként mentem be egy festőművész ismerősömmel, s másnap már nem tudtam beszélni és járni, kezeim ütemesen jártak fel-le. Dr. Sági Ilona azt mondta, a gondolkozásom felgyorsul, ne erőltessem a beszédett és szólt nekem, hogy kezdjem el vezetni az álmoskönyveimet, amire később nem tartott igényt. Cseh Károly szerint az álmok naponta álom apokalipszist jelentettek, álmaimban jártak el, ehhez én nem értek. Beszélni nem tudtam egyáltalán, kommunikációs képtelenség állott be. Ekkor jelent meg az Észak-Magyarországban a Tovább című versem átjavított véggel, hogy a végzetem krisztusi fény lesz a fotómmal együtt.
A lakást az I-es Idegen történő tönkre menésem után többé egyáltalán nem tudtam elhagyni, sem beengedni senkit, ekkor voltam 33 éves.

1995-ös zárójelentés az elmeosztály láthatatlan világbeli felvonulása utáni befekvésemről, mely idő alatt iszonyatos állapotba kerültem, dr M-et odahelyezték a Bródy sorozatból, akivel találkozni kellett. Ekkor már az álmoskönyveken és az ívársaimon haladt végig az elmeosztály.

1997-es zárójelentés a bibliai trianoni keletes olvastatás idejéből, amikor fulladással szállítottak be, leinjekcióztak, majd többé nem tudtam magamról. Klimaxoltattak, állapot tartósító címen, gondolkozásom a szőke nők miatt alakilag ekkor meglassult, a rendetlenek emeléséhez kezdtek ekkor.

1998-es ambuláns lapja dr. M. feleségének, dr. D. Mónikának, melyben leírta bizarr szervérzékelésként, hogy úgy érzi, valami ölelgeti, s már akkor a gyomromba kaptam valamit, egy hete tartott a mellem alatt, szívemet fojtogató cipelésem, ami azóta is folyamatos. Természetesen ezt már súlyos képzelgésnek fogják fel, bár azóta a gerincemet is elferdítette a kínzóm, s ennek soha nem lesz vége, betegségeim száma napról napra nő.

Mivel soha nem azt írták le, ami az igazság, így is nehezen tudtam volna bizonyatani, hogy az egészségügynek köszönhetem az életem nyomorba döntését és valamennyi betegségemet.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Virág Anna, Anna Gáriv (vázlat)
  2013-04-27 06:23:06, szombat
 
  Kurt Schwitters:
Anna virága (vázlat)
Márciusi költemény I.

Ó, te legkedvesebb, huszonhét érzékemmel
szeretlek téged! - Tégedet, neked,
én téged, te engem. - Mi?
Ez nem tartozik ide.
Ki vagy te, páratlan asszonyszoba? Te vagy - vagy te?
- Az emberek azt hiszik, te voltál-, s hagyja,
hogy mondják, nem tudják, hogyan áll a templomtorony.
Te viseled a kalapot lábfejeiden és vándorolsz
a kezeiden, a kezeiden vándorolsz te.
Figyelj, neked vörös a ruhád, szétfűrészelte fehér családnevedet.
Vörös szeretlek, Virág Anna, vörös, szeretlek. - Tégedet neked, én téged, te engem. - Mi?
Ez a kihűlt parázsládához tartozik.
Vörös virág, vörös Virág Anna, milyennek mondanak az emberek?
Jutalomkérdéseim: 1. Virág Anna egy madár.
2. Virág Anna vörös.
3. Melyik szín a madáré?
Kék a színed és sárgák a hajszálaid.
Vörös a te zöld madarad.
Te egyszerű leány, hétköznapi ruhában, kedves zöld állat, szeretlek! Tégedet neked, én téged, te engem. - Mi?
Ez a parázsládához tartozik.
Virág Anna! Anna, a-n-n-a, szótagolom a nevedet.
A neved csepeg, mint az ázó tehén.
Tudod, tudod Anna, tudod te már?
Az ember tud téged hátulrl is nézni és te, te leggyönyörűbb, mindenfelől, hátulról olyan vagy, mint előlről: ,,a-n-n-a".
A marhafaggyút szótagolva simogatod a hátamra.
Virág Anna, te trópusi állat, szeretlek!

1993. 10. 20.

Erich Fried: Gáriv Anna (vázlat)
Júniusi kötemény I.
Kurt Schwitters emlékére

Tudod te, tudod temár?
Nem ő szeretett téged,
az enyém egyenes, hamisan fordította le írásában,
az én idyllem és ideálom a helyes, szemeim majdnem zavarosak a szeretettől. Nem ő szeretett.
Nem ama Turk, ama Heide a sok érzékiségével,
nem ama Heini, hanem én, hanem én szeretlek téged!
Ennek ellenére értelmetlen maradt a sok érzéke.
Csak félig ismert téged, Nemanuzod haszontalanságnak hagyta! Ez nem szeretet, ez csak félig az és csak annák felismerése.
Nem ő szeretett téged, hanem én szeretlek téged:
Szeretnélek egészen szeretni és teljesen megismerni, a Nemanuzod és Nemanrovod is!
,,Hátulról is lehet nézni téged" - mondta ő és te, te leggyönyörűbb mindenkinek körös-körül olyan vagy, mint előlről: ,,a-n-n-a".
Te azonban Gáriv Anna, nem vagy hátulról és előlről, ahogyan ez az annás analfabéta állítja, aki ernyedten járja az útját félig: ez nem tartozik rá!
Hallottál te engem, hallottál már engem, Gáriv Anna?
Meghallgatsz ismét engem?
Én emezlek téged, én amime nagyon téged, célom, enyém aim!
Szeretnélek gáriv és áriv, amikor nem te vagy, hogyan mondta,
hogy hátulról olyan, mint előlről és kell neneki szarvasrmarhát tartaná magának. Pfui! Én mondom, teljessen unverblümt.
Neki kell a hátát, a hátlapját bekenni és simogatni, amikor én vagyok, aki most él és szeret és téged gáriv és azután áriv és azután riv, ameddig te akarod!

Igen, én szeretlek téged! Én rivezek neked! Én tégedet neked! Én neked, te nekem. -Mi?
Én rivezlek téged riv és iv alatt, mint aki ahogyan ázott Bulmer's cidertől és hagymaszagú sírással Bulben alatt!
Szeretnélek Ireven, mindenhol és mindenek fölött, mint Yeats fekszik a kopasz Ben Bulbens főnök.
Ó Gáriv! Szeretném a hatalmas szeretetemet minden időben gárivozni, riveneddé lettem és szeretnélek mindig Gárivnak imitálni téged, körbe futlak, bár nem képes repülni, mégis én kitárulkozom: én szeretnélek megismerni és helyesen megnevezni!
Az enyém lesz teljesen a mulmig a szeretetről, egészen zavarodott vagyok, mint magamnak gebührt, te, egyetlen segítségem, rögöm és göröngyöm májusi aid és idyllem és ideálom, ó te enyém Aide.
Gáriv Annához a rózsa vezet engem.

1993. 10. 20.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
"Csak a hülyék tanulnak!"
  2013-04-27 05:48:44, szombat
 
  Anyámmal egyidős az elmeosztályok ember támadása deformációik, emberi természetet meg sem közelítő viselkedésük miatt. A szőke nők gondolkozási nehézséggel voltak létrehozva, ezért már 1936-ban az emberek fejét támadta meg a média, ezeket mutatta be villámgyorsan 1995-től a fogtalanításával együtt az embereknek a boszorkányok, karmikus szülöttek helyett. Már, mint írtam Gábor Zsazsa így lett világhírű, őket a média az ország világ előtt történő megszégyenítése miatt vitte szerte a világban, de rengeteg az apokaliptikus szülött az országban, akiknek a nevéből újabb fertelmes elméleteket gyártottak és hajtottak végre.

A bolondokat kitették családi házakba, mára már politikusok lettek, őket is ember áldozással taníttatják, helyezik el, jólétüket garantálják, utódaikat egyetemekre, főiskolákba vitték, támogatják őket. Tas Gyuszika és Kupai Jani libalábú bolond szomszédokkal kezdték a kitermelésüket az öcsém kiságyból történő fejre kilökésével, hogy dadogjon, emiatt az egészségügy ember kínzásra ítélte, majd jöttek a pszichografológiai cigányok emelői, akik iszonyatos nyomorral, éheztetéssel, hurcolásával, puffasztásával, deformálásával, öt szívinfarktus mellett járatták őt maguk helyett legyógyszerezve. Volt eset, amikor felment dr. Kósa Emeséhez már a menhely pszichózissal való láthatatlan világbeli támadása idején, befektette a kórházba és leöntötték pálinkával, mert az egészségügy éppen az alkoholistákat, füveseket emelte, sorsuk miatt támadott.

Szenes Andrea helyett a tüdőmet támadták meg, mert horkolva volt lerajzolva, ugyanígy Marsi Anikó vékony szája és fogból való beszéde miatt a nagyobbik gyerekemet, s ez csak a média, még a többi borsodi település lakója deformációjával, kapott csapásával nincsen benne.

Volt férjem naponta megalázott, mindig azt kiabálta részegen, hogy megszivat engem, megmutatja, hogy nem fogok pöffeszkedni az irodában, úgyis kicsinál engem. Amikor elsős lett a nagyobbik gyerek, s tanulni akartam vele, nem engedte, azt kiabálta, hogy "csak a hülyék tanulnak", s már akkor az elmeosztályt diplomássá tették, jelenleg ők az orvosok is fele részben, a többi orvos hallgat, vagy nem tud az itt történt iszonyatokról.

Mindent irigyeltek, ami emberi tulajdonság volt, a külsőt, az akusztikai tehetséget, a zenei tehetséget, csak ők lehettek énekesek is, az énekesek Zorán óta - s ez már régen volt - ember áldozásból kerültek a médiába, ugyanúgy, mint Benkő Dániel anyám apjának felvett nevéből, amivel indítottak születésemkor már a nálunk tomboló Mónika Showban bemutatott elmebetegek kíséreteivel, s a börtönnel. A reformátusokat egyesével váltották meg, mert bolondoknak kiabálta őket a mostohaapám.
Szerető életre jutottak, pedig a református egyház száz esztendeje denevéres a Talmudból, a római egyház hívei Hunnia elmeosztály fanatikusai.

A festmények apokaliipszisét 1998. óta ismételték, valamennyi könyvvel. Kata gyümölcsei a szocialisták Vénusz elméletét jelenti, belőle ered Som, Kökény, Medve, Őz, s valamennyi erdőnép, valamennyiük szép életet élve ismétel, jelenleg Káli Sándor vezetésével a nyomorultak, akik helyett 1967. óta éheztettek minket ismétel, a szocialisták most ebből vannak. Miskolc városa még Kata kártyát is vezetett be, akusztikai bénításom Káli Sándor miatt és Izrael nyomorultjai helyett történt. Az együttesekkel beállított apokalipszist rajtunk hajtották végre, mint a Bizottságnak megfelelő beállítású ortodox és más népekét, a szentháromsággal kezdődően Omegával, Benkővel, Debrecenivel, ennek megfelelően Debrecen és környező falvai kitermelésével kezdték az ország helyzetének megváltoztatását, az elmebetegek kitermelését.

Az elmeosztályok 1995.óta ismételnek, reformálják az egészségügyet. Felettük a börtön áll védelmül, mint ahogyan születésem előtt is a börtön felügyelte őket.

Például Szandi, Zoltán Erika, Balázs Klári, Csepregi Éva és főnixes fekete éjszakai szülöttjei helyett szexuális meghurcoláson mentem végig. A miskolci Új Hírnök a kilencvenes években kezdte el az Éva és sok-sok Ádám apokalipszist, a rengeteg Ádámot pácini kezdettel emelték, tették jólétbe az összes két keresztnevű magyarországi szülöttel együtt, egyedül Albert Gyöngyi nyelveket tanuló ment rá, valamint a fekete városból Szerencsi Éva a "háborúra".

Zétényi Lili népei a Herman Ottó kiadott menta színű könyve szerint élővilág ellenes csapásokat hozott. Valamennyi felvett név, mint a Növényi apokalipszist kezdetét jelentette. A lényeg az emberek titkos legyilkolása mellett Magyarország megszüntetése, lezüllesztése, nyelvének szétrombolása, a lakosság átcserélése elmebetegekre, bolondokra.

Ady száz éve leírta, hogy a Jézus-hívők az indiai és többi elméletek gyártásával itt farsangolnak, valamint a spiritiszta béka-pápát, amelyik őt kínozta éjjel-nappal, a sárga focizó Jehova kutyát, amelyik focijátékát előlről kezdték. Jelenleg győzött a Ferencváros.

Annás elméletek mellett, melynek része a kereszten a rózsa valamennyi vallása Alexandriai Katalin kerékbetörést is végrehajtottak, s Katalin csak egyetlen része a régi történelemnek.

Minden szerepjátékost megmentettek születésem óta, engem 1986. óta a megmentőjük, engem hurcolt, mint egy határozatlan buta bábot testemet legyőze, mert Medveczky Ilona is elmeszülöttként lett létrehozva a Mici mackós erdőből, s hol van a vadon, amelyik népe minden zene alapján elpörölt mindenkitől, minden kortól, istentől, királytól?

Valamennyi magyar kommunistát az elme hozta létre, ezért hangzott el a mondat, hogy Kati néni hidegháborút vívott 1995-ben a szomszédtól, akkor ismételni kezdték ezek szülötteinek felemelésével a történelmet.

A Vörös Oroszlán főszereplője is Anna, itt én voltam az alkémisták, fekete mágusok, gnosznikusok, rózsakeresztesek, farizeusok kitermelése és emelése mellett.

Valamennyi Katalin helyett engem támadtak meg, különösen a Rákóczi tériek és valamennyi zsidó miatt.

Felül kell vizsgálni az ország jelenlegi névtárát, a mi és többi régi család nevének felvevőit is, s akkor meglátni, hogy lényegében az országban alig maradtak.

Engem már nem lehet meggyógyítani, nem vagyok rehabilitálható, hiszen nekem csapások vannak a testemben, mint a füleimben, a szájamban, a fogaimban, a nyakamban a börtön stumája 1986. óta, mely reagál minden méreganyagra, a gyomromban tűzből betett valami, mely dagad bennem, a méhemet meggyalázta az egészségügy 1995-ös kórházba beszállításamkor, belém tettek a mentőben valamit, ami nő a méhemben ember gyalázás miatt, lábaimban, karjaimban elektromos csapások vannak, mert a parkinzon kórosok, epilepsziások, dixleksziások és valamennyi karmikus beteg betegségein végig ment a menhely. Még a hajtépést, gyors evést is végrehajtották, 1986. óta mennek végig az orvosi könyveken.

A szomszéd szőke fodrásznő sorsát a hetvenes évektől ismétlik rajtam, mert szőke és egyensúlyzavara van, a férje, Gyula apa túlélője valamennyi Gyulával, miatta a Braun bolhahegyi házban minden éjjel játszottak az üvegeken, csörömpöltek hangosan a nyáriban az üvegek, mintha püfölték volna őket. Ideköltözésem után arra figyeltem fel, hogy az üvegcsörömpölés folytatódott, Gyula naponta hordta az italos üvegeket a boltba, azokkal csörömpölt hangosan a lépcsőházban.

Antal Imre és Vitray mutatta be Gina Lolobrigidát az atlantiszi aranyhalak ruhájában, de már akkor a velem egyidős halak szülötteket visszamenve időben Koncz Zsuzsáig, sőt a század elejéig később emelték, természetüket rajtunk ismételték, így tanulnak, utazgatnak, élnek jólétben a megmentett Halak. Pontosan tudják, ki karmikus és ki elmeosztály szülöttje, ki az árnyékvilág Forgószeles Rákóczi teréé, az Időjelek testenyészetéé, amivel hosszabbítják folyamatosan az apokalipszist.

Minden iskolai tantárgy ellen apokalipszist hoztak létre, akár a testnevelés, ének, magyar, kémia, fizika, történelem, élővilág tantárgyak ellen. Ennek véget vetni csak egy olyan hatalom tudna, amelyik szembe tud szállni a tűzben terjedő sátánistáknak, médiának, elmeosztályoknak, kígyóval és különféle misztikus csapással gyilkoló börtönnek.

Ufó kísérete van az elmeosztályoknak, saját védelmük, melyek támadnak, ha a szülötteket valami baj éri.
Psota Irénék egyik filmben mutatták be a rengeteg láthatatlan világban lévő kíséretet, melyek az emberek otthonában tartózkodnak, csak nekik jár a családi ház, a szép kert, udvar, az embereket a legnagyobb nyomorba döntötték.

Bagoly Katalin már hét hónapos koromban lettem, azóta emelik Izraelnek ezt a részét az Időjelek testenyészetei közül.

A bankokat és a multikat 1995-ös trianoni Nagy Anna helyetti teljes begyűjtésével a csapásoknak rám és családomra idején ember áldozásból emelték.

A szívemet nyomogató, mellem alatt testemet szorító csapásuk mellett a szívemet fekete dögök nyomogatják, mely miatt erősen fulladok, s ezt hörgőtágulatnak diagnosztizálták. A tiszta szív elleni merényleg a médiától hetven éves, a tiszta szívű emberek a zene miatt haltak meg.

Engem ezek a rontások nem engednek meghalni, pedig egyetlen utam csak az lehet. Nem tudom, meddig bírom még cipelni ezt a megnyomorított testet, a karmikus szülöttek, elmeosztályok féktelenségének és sorsának ismétlésének soha nem lesz vége, eltarthat még akár húsz évig is, ezért kértem eutanáziát a Nyírő Gyula zsidó kórház orvosaitól 2001-ben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Csak emlékezem (Renga)
  2013-04-26 05:40:52, péntek
 
  Csak emlékezem
Renga (Láncvers)
Írta: Kohut Katalin

csak emlékezem
faggatom a szívemet
veszedelmemet
hogyan állíthattam meg
végzetem sürgettem-e

a jövőképem
talány és reménytelen
kiútam lesz tán'
csak bízom és remélek
ér még csoda engemet

hallgatom alkonyt
öröm-ujjongó ünnep
a madár-ének
megújítja a szívem
hálni kész a természet

2013. április 25.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: A tiszta dal győzelme
  2013-04-24 10:06:32, szerda
 
  Kohut Katalin: A tiszta dal győzelme

Akit szomorúság ér, szívének kincstárából előcsalogatva a tiszta dallamokat felvidíthatja kedvét.
Rólam sokan úgy gondolták, beképzelt vagyok, holott a világ legmegértőbb, másokat vigasztaló, legegyszerűbb kislány voltam.
Egész nap a tükörben álltam és énekeltem, gyönyörködtem a szépségben. Beleborzongtam saját tiszta szoprán-mezo hangomba, napjaim énekléssel teltek reggeltől késő estig.
Mindent megjegyeztem, megtanultam első hallás után, az olasz és angol slágereket is, orosz dalokat. Többen felfigyeltek az akusztikai érzékemre, de a nyelvek tanulását családi ok, válás miatt nem fejezhettem be.

A szeretetlenség és gyermeki lelkembe gázolás idején elnémultam, s ez azt jelentette, hogy szívemet megsértették, mert az ember akkor is dalol, amikor szomorú, először szomorúakat, majd egyre vidámabbakat. A dalos pacsirta fogságban nem énekel, a némasága elleni merénylet olyan, mintha a természet ellen vétene valaki.

Először a gitárt hagytam abba, mert én szégyelltem anyám helyett magam a gitár tanár előtt viselkedése miatt annak ellenére, hogy a bizonyítványomat sem adta vissza. Már fél év gitár tanulás után pódiumon adtam elő gitárral kísért Udvarom, udvarom kezdetű népdalt. Többé nem mentem át tanítani a többi osztályt dalokra, ének tanárnőm szemet hunyt a családi változás fölött, hagyott elveszni.

Varrónőnek zavartak mostohámmal primitív asszonyok közé. Ott szorgalmammal visszaéltek, bár fiatalkorú voltam, tizenhat óráztattak és majdnem minden kézimunkát a szőrös kabátokon én végeztem havi ötszáz forintos fizetésért. Másképpen nem bírtam ki, énekeltem, a többi kézimunkás hallgatta. Így nem vettem észre, hogy végeredményben dolgozom, gyorsabban ment a munka, hamar elteltek az órák.
Fizetés emelést azért nem kaptam, mert a szalagvezető, Csomós bácsi azt mondta, egész nap be nem áll a szám. Nem jött oda meghallgatni, nem tudta, hogy énekelek.

Kabátom már évek óta nem volt, sem csizmám. Egyik nap köhögni kezdtem, fulladtam erősen. Kijártam vizet inni, de alig enyhítette fulladási rohamomat. Legyengült a szervezetem a vastag ruha nélküli telek és a sok éve tartó éhezés miatt.
Életemben először orvoshoz mentem, aki laborba küldött engem, meg próbareggelire. Az egészségügy alkalmazottaival való találkozásom sírással végződött, mikor megkérdezte tőlem a laboros, nem vagyok-e terhes. Hiába próbálta a csövet ledugni, nem sikerült, felköhögtem.

A tüdőgondozóba mentem leletemért, ahol dr. Ogár főorvos, akinek nevét soha nem felejtem el azonnali mentő beutalóval várt. Kérte, már nem is menjek sehová, mert tüdő-mellhártya gyulladásom van, azonnal be kell feküdnöm a fűzérradványi szanatóriumba.
Sivárrá tett életem és a durvaság, lenézettség, amiben éltem anyám és mostohaapám mellett megölte szívemben az ünnepnapokat, a karácsony és szeretet nélküli évek búskomorrá tettek és ijedtté, mert az anya az, akinek biztonságot kellene nyújtania, ő az, akinek védelme alatt fejlődik a gyermek egészséges felnőtté, s engem ő bántott, alázott, éheztetett.

Letettem a tüdőgondozó papírját az asztalra és csomagolni kezdtem szegényes ruhatáramat, mely főleg nyári ruhákból állott. Anyám nem szólt hozzám visítozásain kívül már szinte születésem óta. Reggel felébredés után egy kék, fekete prémes kapucnis kabátot találtam magam mellett a szobában. Szótlanul tette oda. Nem szóltam, felvettem. Senkinek sem szabad volt megtudnia, hogy én évek óta kabát nélkül járok, bár kapja a gyermektartást és családi pótlékot, elszaladt a boltba kabátot vásárolni.

Megjött a mentő. István, a bátyám elkísért a szanatóriumba.
Felvételnél a radványi asszisztensnő megkérdezte tőlem, hogy a férjem-e. Nem értettem a kérdést.

Elhelyeztek a kórterembe egy nyolcvanéves agyérelmeszesedéses asszony mellé, s jött Pestről egy orvos feleség, ő protekciós lehetett, a radványi pap volt az ismerőse, miatta kérhetett beutalót radványba, vele járt naponta autóval kirándulni is.
Hónapokig nem mehettem ki a szobából, benn kellett lavórban mosakodnom, közben kaptam naponta kétszer a kristályos penicillint. Lassan tűnt el a folt a mellkasomról, a kastélyba jártam kéthetente röntgenre.

Apa minden héten eljött meglátogatni. Egy cigányasszony lila nadrágot hozott, felhívtam a már rokkant apámat telefonon, s kevéske pénzéből megvette nekem, így már lett két nadrágom, az előzőt, a szürkét is ő vásárolta. Választottam hozzá egy lila csíkos kötött blúzt is, bár a szívem fájt, hogy megterheltem őt anyagilag. Apa beszélt a főorvossal, elmondta, hogy most végleg magához vesz engem, hogy mennyire tehetséges vagyok, s ő azt akarja, hogy tanuljak. Stukatorozta a családi házat, mert anyám költözéskor még a falat is leverte körben csákánnyal, kiszedte a villanyvezetékeket is a falból, összerongálta a házat, melyből apa kifizette.
Akkoriban még nem volt busz közlekedés, Pálházáig kisvonattal lehetett utazni, s onnan gyalog a radványi kastélyig. Apa betegen ezt a hosszú utat tette meg egyedül.
Nagyon szigorú ember volt, haragudott a rövid szoknyára, a cigarettára, s minden természetellenesre. Kicsit tartottam a nagy fegyelmétől, mert már akkor évek óta megszoktam a saját önálló életet.

Hónapok múlva kimehettem az udvarra és a folyosóra, meg tusolni a fürdőszobába. Első nap ellopták a fürdőből az új kötött blúzomat.
Kisütött a tavaszi napocska, kiültek a betegek az udvarra, s beszélgettek. Én énekelni kezdtem. Sorban mondták a dalokat, s valamennyit elénekeltem nekik, legyen operett, népdal, filmsláger, magyar nóta.
Így teltek napjaink, nappal kiültettek az udvaron az asztalra, hogy énekeljek, s én ismét boldog lettem, örültem, hogy szükség van rám, hogy szerepelhetek. Ezt kevesen érthetik, csak azok, akik már felléptek közönség előtt. Az ember ilyenkor nem figyel semmi másra, csak a saját hangjára, hogy a legszebb hangokat csalogassa elő a torkából, a legnagyobb gyönyört nyújtsa a hallgatóknak.

Esténként televíziót néztünk a folyosón. Mellettem ültek a tüdőbetegek, asztmások erősen fulladozva. Naponta meghalt valaki. Utolsó kívánságukat teljesítettem. Behívtak magukhoz a kórterembe és kérték, hogy énekeljem el kedvenc dalukat, régi slágereket, régen betiltott dalokat, mint a Levél a hadnagynak-ot. Nem tudtam, mit jelent a halál, de borzongás futott rajtam végig, amikor hajnalban benéztem a kórtermekbe és lepedővel letakart ágyakat pillantottam meg. A dalom kísérte utolsó útjukat, a dal legyőzte a halál fájdalmát, a dal győzedelmeskedett, most hogy utólag belegondolok. A tiszta szív dala, a szeretet kísérte ezeket az embereket utolsó útjukra.

Vasárnaponként eljöttek meglátogatni barátaim és fiú testvéreim. Kedvencünk a kétszáz éves fa volt, mindig átöleltük.
Udvarolni akart nekem egy barna bőrű fiú, elhívott sétálni, megnézni a helyszínt, ahol megtalálták a bokorban az újhelyi Karsai tanár úr holttestét. Szekérrel vitték el a tetemet, annyira szétrágták a madarak mindenét. A fiú be akart hívni egy bokorba és meg akart csókolni, láthatóan többet is akart.
Az öregek meséiből megjegyeztem, hogyan mondják az ilyet, s megkérdeztem tőle:
- Liliomtiprást akarsz elkövetni? - s kiszaladtam a bokorból.
A fiú jött utánam, szerintem nem is értette, mit jelentett ez a mondat. Szembe jött velünk tollassal a fiatal, lófarkos doktornő.
Nem voltam neki szimpatikus, addig duruzsolt a főorvosnak, míg elérte mai napig felfoghatatlan célját.
Bejött a főorvos és közölte velem, hogy visszaéltem a jóindulatával, egy órán belül hagyjam el a szanatórium területét. Nem értettem ezt sem, mint életem más eseményeit. A nyolcvanéves néni tapsolni kezdett kezeivel, akivel mindig kedves voltam. Furcsa látvány volt.
Apa másnap jött volna értem, hogy végleg magához vegyen, s most szégyennel a szívemben kell eltávoznom, mint egy bűnözőnek.
Gyalog mentem le Pálházára, hazautaztam Újhelybe és másnap felvittem dr. Ogárnak a zárójelentést, melyre azt írták, hogy én lenge ruhában jártam a szanatórium területén, visszaéltem a bizalommal, ezért azonnali hatállyal elbocsájtanak. Akkor életem első emberi orvosával néztem szembe:
- Maga tépi el, vagy én tegyem meg? - kérdezte és darabokra szaggatta a radványi zárójelentést.

A tanulásom elmaradt, apa másnap hiába tette meg a hosszú utat, már nem talált ott, s én a szégyen miatt nem kerestem őt meg, nem tudtam a történtekre magyarázatot adni. A szégyen erősebb lett a szeretetnél.

2013. április 24.




 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Szepes Mária idézet
  2013-04-22 07:27:14, hétfő
 
  Heti idézeted:
Egy ember soha nem magányos, ha érdekli egy másik ember sorsa. Segíteni mindig lehet, mindig lehet egy kicsivel többet adni. Szepes Mária
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Kohut Katalin: Metahi, aki meglopja a Halált
  2013-04-21 16:08:06, vasárnap
 
  Kohut Katalin:
Metahi,
aki meglopja a Halált

Egykor talán a nagy szellem
vigyázott a népére,
büszke néger, dal, s szerelem
a tüzes ősi vére.
Magasságos parancsára
hallgatott és megélte
vadonjában Nap-órára
napjait és regélte
büszke sámán virradóra,
mi kíván a nagy szellem.
A vadonban friss forrásvíz,
rengeteg gyümölcs terem,
ilyen volt egykor éden is,
de állt a farkas-verem.
Varázsoltak állatokat,
növényeket is egyre,
magára hozta átkokat
szellemnép a dzsungelbe'.
Most éhínség sújt, győz betegség,
mindenfelé szárazság,
a missziós sok legénység
célja távoli ország,
enyhíteni az orvosok
a bajokat hogy tudnák?
Víz kellene, hozzá jó sok
ennivaló, s munkák.
Hálásak a bennszülöttek
Metahi megmentőnek,
Halálból ragadják ki kezek
beteg szellem-testüket.
Összeülnek világ urak,
mi is itt a teendő,
igazságosan javakat
elosztja a megmentő.

2013. április 21.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Földanyának
  2013-04-19 16:35:28, péntek
 
  Kohut Katalin: Földanyának

Szeretem az anyaföldet,
ámbár be nem járhattam,
nem láttam vízeséseket,
népeit nem csodáltam,
esőerdőbe vágyakoztam,
lakatlan szigetekre.
Fenyvesében túrázhattam,
balatoni vidékre,
pár országba elmehettem,
a Hegyközt felfedeztem,
a folyókban fürödhettem,
ennyi maradt énnekem.
Csodálatos a Földanya,
táplálja kicsinyeit,
minden földrésze otthona
őshonos állatait.
Óvni tűztől, minden bajtól
itt nekünk kötelesség,
szerelem tüze ég, lángol
miatta az emberség.
Ha megsérül, szívünk zokog,
beérik a türelem,
elinal a füst és a szmog,
közös lesz a győzelem.
Senki sem árt majd egy napon,
Földünkön lesz békesség,
ragyog majd a csillagokon
örökösen fényesség.
Ózonréteg pajzsként véd meg,
nincs szennyezés már soha,
arcunk derül, a nagy tömeg
szeretetbe omolna.
Földanya, én úgy szeretlek,
lányod hozzád esedez,
hagyj élni a természetnek,
a szív-erőm csörgedez,
éltetőként ragyogsz reám,
átölel a két kezem,
vigyázd éltem, hallgasd imám,
lehunyom a két szemem,
elképzellek, tökéletes
pompában a mindenség,
hatalmas vagy és szemérmes,
Benned bízik reménység!

2013. április 19.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Magasabb lételem (szonett)
  2013-04-17 18:47:35, szerda
 
  Magasabb lételem
Szonett 28.
Írta: Kohut Katalin

Szeretnék felhők között suhanni,
habfürdőként ölelnék testemet,
szeretnének égiek engemet,
jégszívemet feloldva feledni,

mit jelent Sértés, s vígan nevetni,
gondtalanul repül a képzelet,
örök-hazám meglelni ott lehet,
s a rossz múltat végleg eltemetni.

Igazság talán a mesevilág,
hol jóé lehet a győzelmi láng?
A jog szavait egyszer meglelem,

hol szabadságért küzd az életem,
onnan elmenekülni kell nekem,
szerelem kell, magasabb lételem.

2013. április 17.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Maraton
  2013-04-16 19:39:41, kedd
 
  Kohut Katalin: Maraton

Életem maratoni futás,
gyorsan elszaladt velem,
kitartó voltam, ez nem vitás,
szilaj erővel éltem.
Könnyebbségre számítottam,
de elkerült boldogság,
magam egyre ámítottam,
fenn lesz majd szabadság.
Forog velem is életkerék,
küllője tán' beakadt?
Szorítja ólom nehezék,
a szívem majd megszakad.

2013. április 16.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 423
  • e Hónap: 3265
  • e Év: 42266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.