Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Akár a Krisztusi szeretett
  2013-04-28 11:48:39, vasárnap
 
 



Szeretlek, úgy ahogy vagy.
Szeretlek, egyszerűen, mert vagy !
S azért szeretlek, mert olyan vagy ,
Mint amilyen vagy !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi változna újrakezdésnél
  2013-04-24 18:22:16, szerda
 
 


Ha újrakezdeném életem ? mit tennék másként ?, Minden nap betartanám a 8 óra pihenést. Nem hajszolnám magam a kimerültségig, mert úgy sem ismeri el senki ezt nekem.
Ki verném fejemből a tévhitet, hogy nélkülem megáll a vállalat ha nem vagyok ott, és nem hordanám minden kollégám kis-nagy baját a vállaimon, és próbálnám megoldani azokat nekik.
Mindig megfontolnám kinek és mennyit beszélek, inkább többet hallgatnám őket, így nem tudnák félreérteni azt amihez nem konyítanak semmit.
Engedném, hogy a vendégeim gyermekei morzsáljanak a szőnyegre, ha adódik, mert elmenetük után vagy másnap felporszívóznám egyszerűen.
Nem bólogatnék, ha korom vagy füst száll ki a kandalló tüzéből, hanem kiszellőztetnék és letörölném mindenhonnan a kormot a pórral együtt.
Arra kérném nagyszüleimet, hogy meséljenek sokat fiatalkori eseményeikről, történeteikről, amit rögzítenék CD-re. Milyen szép élmény volna ez az unokáimnak vagy dédunokáimnak.
Engedném gyermekeimet, ha az egen a felhőket akarják bámulni, hanyatt feküdni a zöld fűbe, nem törődve, hogy zöld lesz ruhájuk, és nem megy ki a mosásba.
Nem én akarnám a világot megváltoztatni, hanem élném az én kis világomat. Nem zavarna ha nem szeret és tetszem mindenkinek, mert ez fordítva is érvényes.
Minden pillanatot kétszer is átélném, csupán szeretteim körében, és mindent csak azokkal osztanák meg akik szeretnek és értékelnek engem. Ők nem mások mind szeretteim és a jól szelektált barátaim. Talán ez így elég is volna, mert csak ezekre nem hívta fel annak idején figyelmemet senki, a többivel rendben volt minden, nincs semmi kivetnivaló.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogadalom a boldogságomért
  2013-04-17 18:33:31, szerda
 
 


Ma hinni fogok minden jóban, és szépben, még akkor is ha a való ellenkezőjét mutatja nekem.
Ma minden dolgom mosolyogva teszem, még akkor is ha nincs ez kedvemre, és nem sértődők meg senkire.
Ma mindig csak a pohár tele felét fogom nézni.
Ma mindenhez és mindenkihez alkalmazkodni fogok, feltétel nélkül, és szívesen teszem meg ezt.
Ma a boldogságom érdekében, előbb másoknak fogok örömet szerezni.
Ma nagy figyelmet fordítok a külsőmre, a fellépésemre, és kétszer annyit fogok törődni szeretteimmel mint más napokon.
Ma tehát boldog akarok lenni, amiért megteszek mindent ami tőlem telik.


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Hálaadás
  2013-04-13 17:21:13, szombat
 
 


Irta: Dsida Jenő

Köszönöm Istenem az Édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel,
értem éjjel-nappal dolgozni nem restell.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad.
Köszönöm Istenem az Édesanyámat !

Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este
imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve.
Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban
-itt a földön senki sem szerethet jobban !
Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,
Istenem, Köszönöm az Édesanyámat !

Te tudod Istenem, milyen sok az árva
aki oltalmadat, vigasztalódat várja !
Leborulva kérlek, gondod legyen rájuk
hiszen szegényeknek nincsen édesanyjuk !
Vigasztald meg őket áldó kegyelmeddel
nagy-nagy bánatukat takard el, temesd el !

Áldd meg Édesanyám járását-kelését,
áldd meg könny hullatását, áldd meg szenvedését !
Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,
áldd meg két kezeddel az Édesanyámat !
Halld meg jó Istenem legbuzgóbb imámat:
Köszönöm, köszönöm az Édesanyámat !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erdőben később kel fel a nap
  2013-04-11 13:36:23, csütörtök
 
 


Amikor édesapja keltegetni kezdte a kisfiút, még kora hajnal volt. Szekérre ültek s elindultak az erdőbe. A lovak lassan haladtak az ismert utakon. A sötétséget csak a csillagok oszlatták, ha néha kiláttak a felhők mögül. Végül megérkeztek .
A lovak a szekérrel a völgyben maradtak. Apa és fia onnan gyalog mentek tovább. Apja egy éles kanyarulatban hagyta a fiút. Tüzet rakott, hogy a fák lombja növelte sötétséget oszlassa valamivel.
-Te itt maradsz. Ne félj, látod, a tűz lobog. Néha vess rá egy-egy darabot, hogy el ne aludjon. A sötétségtől ne félj, a hegyekbe később kel fel a nap. Miután egyedül maradt a fiút borzalom töltötte el. Eszébe jutottak az öregektől hallott történetek, a jó és a rossz tündérekről, az erdő lányáról, az erdei manókról.- A tűz lángja kísérteties táncot járt a fák lombjain, a levelek halkan susogtak a neki-nekilóduló szélben.
Rádobott a tűzre egy ágat, hogy égjen, világítson.
Fentről a hegyről elhangzott a figyelmeztetés:
-vigyázz indul a fa !
Minden zajra rianó szeme látni vélte, amint a félelmetes medve, farkas, szelíd őzike köré telepedik, tisztes távolságra a tűztől,. s onnan figyelik őt.. Apja szavai jutottak eszébe: ne félj, az erdőben nem bánt senki.
Nem sokára megérkezett az apja, eloltotta a tűzet, lelocsolta vízzel, nehogy újraéledjen. Felpakolva az az napra megengedett mennyiséget a szekérre, elindultak hazafelé. Amikor leértek a völgybe, derengni kezdett. A szemben levő hegycsúcsra felért a nap.
-Látod, fiam, mihelyt kiértünk, reggel lett. Igaz amit mondtam : -az erdőben később kel fel a nap.
A kisfiú belebújt a szekéren levő takaróba, s míg a lovak hazafelé poroszkáltak, elaludt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet is, akár a szivárvány
  2013-04-07 12:36:51, vasárnap
 
 


A fénykép:by Tom Portschy
Selected for Googel Earth

Első kapcsolatunk a világgal és a másik emberrel is a nevünkkel, a bemutatkozással kezdődik, amivel megpróbálsz egy egyéniséget felölteni magadra. Maga ez is már jó vagy rossz benyomást kelthet.
Pont így, amikor a szivárvány összes színeit nézzük, és említjük, önkéntelenül is egy változó világ tárul elénk, melyben egyidejűleg jelen van, az élénk piros, a hiú narancs szín, a hitelt adó világoskék, a hűséget jelentő sötétkék, a csalárdságot jelképező sárga, az alázatosságot mutató lila, a barátság viola színe, és a reményt adó zöld. Ugyanígy az életet is a sokszínűség jellemzi.
Ehhez hasonlóan az írások is egy gondolatból pattannak ki, és minden kor osztálynak szólnak nem csak a fiataloknak. Azoknál, akiknek sohasem nem volt kedvenc tantárgyuk az irodalom, azok is gondolom elolvasnak egy egy írást. Az már egy győzelem, ha elolvasása, már sikeresen belopja magát az olvasó szívébe ,( ezt értem az írás tematikájára).
Az írások valódi célja az lenne, hogy mindenkiben megmaradjon egy egy mondatocska, amelyik közel áll a szívéhez, vagy legalább is, tudjon az írás mondanivalójának a jelentőségéről. Az írások általában őszinték, egyszerűek, és akarva-akaratlanul is, lehet, hogy egy egy mosolyt csalnak az olvasó arcára, s talán szívébe, amikor hasonulni véli magát az írás tartalmával.
Gondoljon mindenki arra, hogy akik megírták azt az írást, valamit adni akartak vele. Ők meg akarják osztani rejtett gondolataikat, amihez nem kis bátorság is, kellet. Ajándékot mindenki szeret kapni és adni is, ha van ki elfogadja azt. Akinek már csak egyetlen mondat vagy gondolat megérinti szívét, a cikk elolvasása után, az elfogadta a neki felkínált ajándékot.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kik is vagyunk mi ?
  2013-04-02 19:50:32, kedd
 
 



Akik részesei voltunk az ember első leszállásának és sétájának a Holdon. Olyan hatalmas nagy üstököst bámultunk meg az égbolton, amik csak 300 év múlva tér vissza.
Akik annak idején még játszottunk rongybabával, építő kockával, bújócskát, tolvaj-csendőrt, kint a farkas bent a bárány, meg ehhez hasonlókat, ami ma már történelem.
Akik este meséket hallgattak, a szüleik vagy nagyszüleik felolvasásában, és nem interneteztek vagy tévéztek éjfélig, vagy tovább, mint a mai ifjak.
Akik több világháborút is átéltek, év ezredet, meg századot váltottak a naptárban, több forradalmat , és több rendszer váltást éltek meg.
Akik még tanári vagy szülői felügyelet alatt mentek moziba, de csak délutáni előadásra, és csak ifjúságnak való, és tanulságos filmeket nézhetek meg.(semmi horror).
Akik tudtak biciklizni minden védők nélkül, a végtagokon meg fejen. Nekünk nem volt "hámunk" a hátsó széken az autóban, mert szüleink felelősségteljesen, és óvatosan vezettek.
Akiknek nem ártott az ivó víz, amit a víz hálózatból vagy kútból ittak, miután megették a zsírral vagy vajjal megkent kenyér szeleteiket.
Akik nem kaptak semmi fertőzést, vagy hasmenést, habár egy csészéből itták a kútnál a vizet.
Akik "tanulni" jártunk az iskolába, tiszteltük az "elhivatott" tanárokat, egyformán egyenruhába voltunk öltözve mi is meg a tanárok is. Nem volt egyikünk részéről se divatbemutató, és nem voltak kivételeket élvező diákok, mert szüleik támogatták az iskolát, evvel takarva gyermekeik kicsi esszét.
Meggyőződésem, hogy mindenkinek vannak ezekhez hasonló emlékeik, amit átéltek vagy hallottak a felnőttek elmondásaiból, mert ez azt hiszem egy kimeríthetetlen téma kör.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Köztudott, hogy...
  2013-04-01 09:25:02, hétfő
 
 



Köztudott, hogy a Karácsonyi ünnepek, a farsangi mulatságok, a Húsvéti ünnepek, a bálok és egyéb vidámságok mind a nagy mulatozások eseményei. Ahogy az Újév sokak számára a fogadkozások napja, vagy más ünnepek a kérések napja, úgy vannak ünnepek amik a lemondások napja.
Talán nem csak az a fontos megtagadjunk magunktól valamilyen élvezetet, a húsételt vagy édességek fogyasztását, esetleg a tévé nézést vagy más vizuális élvezeti lehetőségeket. Természetesen mindegyiknek megvan a maga haszna és ideje.
Ugyanakkor sokszor csak úgy érezzük, gyorsan túl szeretnénk lenni ezen a néhány napon, aztán jöhet a következő ünnepi időszak, jöhetnek megint a mulatozások. Ily alkalmakkor nagyon oda kell azért figyelnünk, hogy ne térjünk le az addigi helyes utunkról. Szükségünk van ekkor is arra, hogy törődjünk magunkkal és ember társainkkal. Nem baj ha néha mi kérünk bocsánatot, akkor is, amikor úgy érezzük, nem mi hibáztunk. Az sem baj, ha olykor úgy érezzük, minden és mindenki ellenünk fordult. Biztosak lehetünk abban, hogy mindig van azért valaki aki mellettünk áll, és sohasem nem hagy egy magunkra, függetlenül mi történik velünk. E érzés megerősít mindenkit.
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 90 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 59
  • e Hét: 483
  • e Hónap: 1397
  • e Év: 12156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.