Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az életfeladatok spirituális szempontból...
  2013-08-27 11:45:26, kedd
 
 
Az életfeladatok spirituális szempontból nem a felnőttkorban kezdődnek, hanem még jóval a megszületés előtt, a szellemi világban. Sokan ismerik azt a tanítást, mely szerint az ember megtervezi földi életét, és ennek megfelelően választja ki... szüleit és életkörülményeit. Hogyan is történik ez?
Egy befejezett földi élet után a lélek cselekedetei és vágyai alapján a szellemvilág megfelelő régiójába (valamelyik szférába) jut, ahol általában a következő testet öltésig tartózkodik. Ez idő alatt áttekinti elmúlt életét, leszűri a tapasztalatokat, és jó esetben feléled benne a vágy, hogy jóvátegyen valamit vagy fejlődjön. Ez már a viszonylag fejlettebb emberi szinthez tartozik, ahol a lélek betekintést kaphat következő inkarnációja megtervezésébe.


A földi élet megtervezése:

A következő leszületés előtt kerül sor az élet áttekintésére, ami azért fontos, mert a megoldatlan problémák, a küszöbön álló fejlődési lehetőségek alapján lehet megtervezni a következő életet, természetesen a karmikus láncolatok alapján. Ez nem egyszerű folyamat, hiszen minden részletnek bele kell illeszkednie a ,,nagy egész"-be. Ami azt jelenti, hogy a lélek akkor ölt testet, amikor olyan emberek is az élet színpadára léptek, akikkel karmikus dolga van. De nemcsak támogatói vagy ellenségei élnek a földön, hanem ki kell választania az országot, sőt a társadalmat is, amelyben a sorsfeladatát teljesíteni tudja. A születés akkor történik, amikor minden együtt áll ahhoz, hogy a lélek a sorsfeladatát teljesíteni tudja.

A találkozás oka: a karma

Az élet terve a lélek fejlődési szükségleteihez és egyéni teherbírásához igazodik. A fejlődés általában nehéz helyzetek megoldásán, belső felismeréseken keresztül vezet. Az élet megtervezésében nemcsak a sorsfeladat mutat irányt - amiért a lélek testet ölt -, hanem a más lelkekkel való találkozás is, amelynek karmikus okai vannak: például több inkarnáción keresztül együtt éltek. Úgy ismerhetjük fel a karmikus találkozást, hogy földi életben az illető erős érzelmeket vált ki belőlünk - ami általában kölcsönös -, legyen az pozitív vagy negatív.

A más lelkekkel való találkozást tehát azért tervezzük be, hogy valamit kiegyenlítsünk, vagy előrevigyük fejlődésünket. Ezért a lelkek csoportosan is leszülethetnek, hogy a Földön találkozzanak és elvégezzék közös feladatukat. Jó példa erre egy vízilabdában nagy sikert elért élsportolónk, akinek a horoszkópja egyértelműen arról árulkodott: azért született - a csapattársaival hasonló időben -, hogy közösen győzelmet arassanak az olimpián, illetve világversenyeken. Az ő karmikus feladata volt a nemzetének, a hazájának a képviselete, és azért kerül össze csapattársaival, mert valamennyiüknek nemzet-, illetve győzelemkarmája volt: együtt tudtak győzelmet aratni, és a nemzetük büszkeségévé válni, illetve a nemzetet ,,naggyá" tenni.

A család választása:

A sorsfeladat beteljesítésében fontos szerepet játszik a szülők és a hely megválasztása. ,,... Vizsgáld meg, hogy hová fogsz születni, és válaszd meg a helyet!" - tanítja a Bardo Thödol. A szülőkkel kapcsolatos megoldandó kérdés sokszor döntő tényező. Ilyen szoros kapcsolatot általában azokkal vállalunk, akikkel fontos ,,rendezni valónk" van. Például Károly horoszkópjából világossá vált, hogy karmikus feladata az édesanyjának gondozása. Vagyis Károly addig nem nősülhet meg, nem alapíthat családot, amíg az édesanyja él. Ha mégis megteszi, akkor sem hagyhatja magára Ági nénit. Ellenkező esetben sikertelen lesz a házassága, és olyan partner lesz gyermeke anyja, aki megakadályozza, hogy a férfi a gyermekeivel bármiféle kapcsolatot tartson.

Ági néni 71 éves volt, amikor Károly 47, ekkor ismerkedett meg egy külföldi utazáson Pannival, aki hamar teherbe esett. Károly a kislányuk születése után feleségül vette Pannit. Eladták Ági néni belvárosi, nagypolgári lakását - ahol anya és fia együtt éltek -, és ugyanabban a bérházban vettek egy közepes és egy kis lakást. Ági néni az első, Károlyék a harmadik emeleten laktak. Károlynak kislánya után ikerpár fiai születtek. A házassága, családi élete a későbbiekben is tökéletesnek, boldognak bizonyult. Mindennek a feltétele az volt: édesanyja közelében élni, ápolni és gondozni őt a haláláig. Ha Károly magára hagyja az édesanyját, akkor nem teljesíti vele szembeni karmáját, illetve a sorsfeladatát, ami a családi harmónia megteremtése.

A szülők kiválasztása:

A szülők kiválasztásával kapcsolatban meg kell említenünk egy fontos témát, amit a tudomány öröklésnek, genetikának hív. A szellem világából ismerjük rezonancia törvényét (a hasonló hasonlót vonz), tehát a hasonló tulajdonságú, érdeklődésű lelkek egymás társaságát keresik. Ennek következtében többnyire olyan családot választunk, akiknek hasonló a belső világuk, problémáik, tehetségük. A hasonlóság törvénye alapján vonzódunk be közéjük - beleértve karmánkat is -, és ez a lelki-szellemi rokonság az anyagi világban génekben, hasonló testfelépítésben és arcvonásokban jelenik meg.

Külön kérdés a született betegségek témája. A szellemtan szerint az ember születése előtt vállalja ezt. Ennek több oka is lehet. Előfordulhat, hogy az előző életben elkövetett szörnyű tettért akar így megfizetni az illető, vagy a lélek olyan helyzetbe kerül földi élete során, amikor egyszerre több tapasztalatot szerez, ennek következtében ritkábban születik le.

Az örökbefogadás karmája:

Az ezoterikus tanítások szerint az egyik legerősebb karma az örökbeadásé/fogadásé, amelyben a gyermek a kapocs a vér szerinti és a választott szülők között. Ezoterikus nézetek szerint örökbefogadáskor a vér szerinti szülőnek a lemondást, az örökbefogadónak az elfogadást kell megtanulnia, és ezeket a gyermek taníthatja meg. Ami mindhármukat összeköti, nem más, mint a vesztés karmája. Ugyanis a veszteséget mindhárman átélik, csak másként. Az örökbeadó úgy, hogy lemond a gyermekéről, mert ily módon tapasztalja meg annak az elvesztését, amit ő teremtett. Az örökbefogadó azzal, hogy lemond a saját gyermek vállalásáról (gyakran ezt nem tudatosan teszi, hanem tudattalanul) és helyette inkább más gyermekét neveli fel. A gyermek pedig úgy, hogy elveszti vér szerinti szüleit, akik lemondanak róla. Ilyenkor sokakban felmerül a kérdés, hogy ezeket az embereket csak a vesztés karmája köti össze?

Az egyértelmű válasz: nem. Mert az ember általában a saját szüleitől, a családjától örököl egy karmikus feladatot, melyet ha az ősök nem tudtak megoldani, akkor ennek teljesítése a gyermekre vár. Örökbefogadás esetén a gyermek rendszerint olyan nevelőszülőt ,,választ", illetve a sors olyan örökbefogadóval hozza össze, aki segíthet a saját családi karmájának feloldásában, megszüntetésében és a saját, egyéni céljának elérésében is.

Jó példa erre Zsiga esete, akit egy megesett, tinédzser korú lány, Kinga hozott a világra. A lány az országot járta egy cirkusszal, ahol a szülei lovakkal dolgoztak, és eredetileg ő is műlovarnőnek készült. Ám egy esés során úgy megütötte a kezét, hogy az a sorozatos műtétek után sem lett tökéletes, ezért a lovakról le kellett mondania, s ezután a belépőjegyeket árulta. A kisfiú apja egy, frissen a cirkuszhoz került állatidomár volt. A kisfiúról Kinga lemondott, és a kórházban hagyta. Éppen ebbe a szobába került a középiskolai nyelvtanár, Margit, és a testnevelőtanár Péter kislánya is. Margit később örökbe fogadta a kisfiút, akiről nagyon hamar kiderült, hogy imádja az állatokat, különösen a lovakat. Margit kislányát és örökbe fogadott fiát együtt íratta be nyári lovas táborba, ahol a kisfiúról kiderült, hogy ,,ért" a lovak nyelvén. Végül Zsiga az érettségi után ösztöndíjjal Németországba került, ahol a lovas sportot komolyan kezdte űzni, és idővel a díjugratásban jeleskedett.

Később családot alapított - szintén egy lovas sportot űző, anyagilag erős háttérrel rendelkező lánnyal -, majd jó hírű lovarda tulajdonosa lett, ahol nemcsak versenysporttal, hanem beteg gyerekek rehabilitációjával is foglalkoztak. Zsiga örökölte vér szerint anyja és apja állatokhoz fűződő tehetségét, amit nevelőszülei segítségével bontakoztathatott ki. Vagyis nem ragadt le a cirkuszi mutatványosok szintjén, hanem az állatok, pontosabban a lovak segítségével gyógyít. Ilyen esetben mondható el, hogy a szülőpárt a lélek a genetikus háttér miatt választotta, de más anyára és apára volt szüksége ahhoz, hogy sorsfeladatát teljesíteni tudja.Továbbiak

Forrás : Andrássy Anetth facebook oldala
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Vagyok Aki Vagyok
  2013-08-25 09:21:14, vasárnap
 
  "Nem "én vagyok", hanem, "VAGYOK" - Vagyok Aki Vagyok"

Eckhart Tolle

"Tértől, időtől, formától dimenzióktól és szerepektől független Létező Vagyok. Teremtő Szellem vagyok. mindenre képes vagyok a bennem lakozó Istenség által. Magam teremtem meg életkörülményeimet, boldogságomat, Sorsomat. A mindenséget behálózó energia vagyok. Egy Égi Vándor, mindig más ruhában."

Vagyok Aki Vagyok


Forrás : Link...
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Érdekes tények nyelvünkről
  2013-08-25 00:37:24, vasárnap
 
 
Érdekes tények nyelvünkről: Magyar rovásírás Észak-Amerikában!

Tudtad-e, hogy a magyar nyelv legrégibb emlékei közül egy kőbevésett magyar rovásírás található az észak-amerikai Újfundland (Új Skócia) Yarmout öblénél? Ezt a 992-ben állított, ma 1005 éves nemrég megfejtett emléket Amerika első felfedezőiről dokumentálta Tyrkir, aki a vikingekkel együtt végrehajtott tettett magyar rovásírással, kőbe vésve örökítette meg. Samuel Laing (1844 London) állapította meg elsőként, hogy Tyrkir magyar volt. Az izlandi nyelvben a "Tyrkir" a "Turk" megfelelője, amelyet arab, görög és török források egyöntetűen turkok-ként a magyarok jelölésére használtak.

Ezt az 1700-as években megtalált követ (181 kilós) ma a Yarmout Country Museum-ban őrzik. A szöveget nem skandináv rúnákkal írták, hanem magyar rovásírással. Ezt a szöveget 1984-ben Budapesten fejtette meg Szilva Lajosné és így szól: "/Eric/son járt e hejen is sok tár/sával/".
Tudtad-e, hogy a British Museum könyvtárában a legértékesebb közép-európai ősnyomtatvány szövege így kezdődik: "Az Ephesom helyeknek yrth Zent Pál levelének elsew capitoliuma"? Keletkezésének időpontja 1533, és magyarul íródott.
Tudtad-e, hogy "a Sorbonne egyetem nyelvészei, akik összehasonlításokat végeztek számítógépek segítségével, a nyelvek ősiségének vizsgálata kapcsán, hogy mely nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból, a következő eredményre jutottak: a mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %, a héber 5 %, a csendes-óciáni nyelvek 7 %, az indiai mundakhol 9 %, a tibeti szanszkrit 12 %, az őstörök, türkmén 26 %, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz!"
Tudtad-e, hogy ma tudományos kutatásokat végeznek az ősnyelv kérdésében? Mi magyarok már 200 éve foglalkozunk ezzel, olyan kutatók, nyelvészek, történészek mint az 1812-ben elhunyt Keresztesi Józseftől, Horváth Istvánon, Kőrösi Csoma Sándoron, Táncsics Mihályon, Varga Zsigmondon keresztül az 1973-ban elhunyt Pass Lászlóig. Ma Baráth Tibor is "A magyar népek őstörténete" című munkájában, vagy Kemény Ferenc nyelvész (Oslo), aki negyven nyelvet ért és tizenötöt beszél, az állítja, hogy a legősibb eurázsiai nyelv a magyar.
Tudtad-e, hogy magyar családnevek, földrajzi nevek ezerszám fordulnak elő a világ különböző helyein? A Hawaai-i szigeteken élő Dr. Vámos-Tóth Bátornak és munkatársai gyűjtésének köszönhetően az azonosított magyar szavak gyűjteménye egy új tudományágat képvisel, amelyet TAMANA névvel jelölnek. Eszerint mintegy hatezer eredeti magyar név és névszerkezet fordul elő szerte az egész világon. Csak egy példa: "Magyar családnevünk, helységnév Indiában, egy dombvonulat elnevezése Irakban és Libanonban, továbbá hét földrajzi helyet jelöl Máltán,, települést Tuniszban, Burkina Fasoban, a Fülöp szigeteken, egy város neve Indiában, településnév a Kaukázusban és az udmurtoknál, ezen utóbbiaknál éppenséggel az "Almás", "Káldi", "Kocsis", és "Vajas" települések szomszédságában."
Való tény, hogy bizonyos szavak azonos módon előfordulnak különböző nyelvekben, de itt nem erről van szó csupán, hanem a feltűnően nagy számú előfordulásban.
Tudtad-e, hogy nyelvünk ősiségét egy angol nyelvész és irodalmár, Sir John Bowring, aki sok nyelv mellett magyarul is beszélt, emígyen jellemzett az 1830-ban megjelent "Poetry of Magyar" című verses kötetének előszavában: "A magyar nyelv messze magasan áll, magában. Egészen sajátos módon fejlődött, és szerkezetének kialakulása olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, sőt matézis, erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával.
E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke... A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény! Aki megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét: ..."?
Tudtad-e, hogy a magyar nyelv tömörítő hatása szinte egyedülálló? Hogy hihetetlenül gazdag, képalkotó képessége van szavainknak, hogy "tárgyas ragozásával, harminchat mozzanatos, negyvenhat gyakorító, sok-sok kezdő, müveltető, ható igékkel, főleg pedig igekötőink előre és hátravetésivel, amivel a cselekvés és az idő boszorkányos árnyalatait és mozzanatait jelölhetjük. Ilyen bravúrra a világ egyetlen más nyelve nem képes!"
Példa a "néz" ige módozataira: néz, nézeget, nézelődik, nézőben, nézve, nézvést, nézetlen, nézhetetlen, néztében, nézetében, stb.
(Azért én még felsorolnám az; átnéz, benéz, kinéz, lenéz, felnéz, megnéz, ránéz szavakat és még bizonyosan nincs vége a sornak!)

Tudtad-e, hogy míg a nagy nyugati világnyelvek legjobb esetben is csak 7 magánhangzót ismernek (az olasz például csak 5-t), addig a magyar nyelv 14 magánhangzót ismer és használ: a-á, e-é, i-í, o-ó, ö-ő, u-ú, ü-ű?
Tudtad-e, hogy a nyelvek összehasonlításában mint a legdallamosabb az első helyen álló olasz és a második helyen álló görög után a magyar következik? Ezt nem kisebb nyelvtudós, mint Giuseppe Mezzofanti bíboros állította (1774-1849), aki 58 nyelven írt és 103 nyelven beszélt. Ő maga mondotta, Ludwig August Frankl költőnek: "Tudja, melyik nyelvet tartom az olasz és görög után minden más nyelv előtt leginkább dallamosnak és a verselés szempontjából a leginkább fejlődésre képesnek? A magyart. Ügyeljen, mert egy feltündöklő költői lángész még igazolni fogja nézetemet. A magyarok, úgy látszik, még nem is tudják, micsoda kincs lakozik nyelvükben..."

Valóban nem tudják, vagy csak kevesen! Hiszen akkor nem sietnének olyan gyorsasággal átvenni az angolszász szavakat, miközben mindennapi nyelvhasználatukban fájdalmasan hagyják zsugorodni gazdag szókincsünket, helyet adva a szlengnek, az új zsargon kifejezéseknek.
Irodalom:
* Kiss Dénes: "ŐS-nyelv nyelv-Ős", Antológia Kiadó Lakitelek 1993;
* Cúth János: "A magyarságtudat kézikönyve" 1999.
(Új Magyar Évezred)
Akkor most hogy is van az a finnugor nyelvrokonság? Bizony, bizony mindenkinek ajánlott lenne alaposan kutakodni a neten! Nagyon sok helyen, nagyon sok információt lehet begyűjteni arról, hogy a "művelt" nyugat jószerivel még írni-olvasni sem tudott, amikor a Magyarságnak már saját kiforrott írásbelisége volt! Az Árpád féle honfoglaláskor (ami lassanként csak-csak köztudottá válik, hogy már a második volt! Ugyanis az itt élő Avarok-nak nevezett nép is a Magyarsághoz tartozott!) már k.b. 1700 éve, ám az is lehet, hogy jóval több!

Lehet, hogy főként ezért nem szeretnek bennünket "kedves" szomszédaink?
MINDEN ESETRE LEGYÜNK NAGYON BÜSZKÉK AZ EGYEDI ÉS A VILÁGON A LEGKIFEJEZŐBB, ÉKES ÉDES ANYANYELVÜNKRE! VEGYÜK TUDOMÁSUL ÉS ERRE MÉG KÜLÖN LEGYÜNK BÜSZKÉK, HOGY NYELVÜNKÖN OLYAN BRAVÚROKAT LEHET VÉGHEZ VINNI, AMILYENEKET MÁS NYELVEKEN NEM! ELEGENDŐ HA CSAK AZ ÚGYNEVEZETT "ESZPERENTE" VERSELÉST NÉZZÜK, A MÁS MAGÁNHANGZÓKKAL VALÓ "BŰVÉSZKEDÉSRŐL" MÁR SZÓT SEM EJTVE.
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
A hit lényege...........
  2013-08-25 00:19:57, vasárnap
 
 
"Ha befelé tekintek magamba, így fogalmazok: a hit lényege, hogy erőt ad. Kikezdhetetlen erőt. Az embertől mindent elvehetnek, a házát, a ruháját, a pénzét, az ennivalót, de a hitét nem vehetik el."

(Eőry Ajándok )




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hitről  
Angyali inspiráció
  2013-08-24 23:48:28, szombat
 
 
Ahelyett, hogy aggódnál szeretteidért küldj melléjük segítő angyalokat. Bármikor megkérheted az angyalokat, hogy vegyék körül azt, akinek szüksége van égi segítségre. Az angyalok szerető támogatással veszik körül a rászorulókat, és gondoskodnak arról, hogy megkapják a lehető leghatékonyabb segítséget, amit csak kaphatnak




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Mitől vállik spirituális lénnyé az ember ?
  2013-08-24 19:20:15, szombat
 
 
Hát attól nem, hogyha csak olvassa az ezoterikus témájú könyveket, de nem gyakorolja az ott leírtakat, tehát megelégszik azzal, hogy tudomást szerez érdekes dolgokról, megvitatja saját magával, vagy ugyanolyan érdeklődésű emberekkel. Van tehát ezoterikus érdeklődésű ember és van a spirituális ember, aki a bölcsességet előbbrevalónak tartja, mint az okosságot, és megpróbál ennek megfelelően élni. Ő már a Bölcsek útját járja, akár lehet ő az a Hiteles Mester, akiről már írtam. A spiritualitás összefügg az ember csakra-rendszerével is. Abban a pillanatban, amikor a szívcsakra nyitottá válik, és az ember befogadóvá válik a szeretet iránt, akkor kezdődik el a spiritualitás fejlődés. Tehát a belépés a spirituális világban a szívnél kezdődik. A kulcsszó tehát a SZERETET minden élő és létező iránt. Az az ember, aki nem tud szeretni, abból soha nem lesz spirituális lény, csak ezoterikus érdeklődésű ember. Az összes ezoterikus tanítás is ezt tanítja, mert ez spiritualitás szilárd alapja. A szívcsakra után sorban nyílnak meg a transzcendens csakrák is, melyek az embert felemelik a 4-ik, vagy az 5-ik dimenzióba.

A spirituális útat járni nem könnyű dolog, mert az amiben hisz az ember, szembe megy a többség 3 dimenziós hiedelemrendszerével, azaz azzal, hogy csak az létezik, ami az érzékszervekkel megtapasztalható. Embertársaink meggyőzésében az a legnehezebb, hogy bebizonyítsad azt, amit igaznak vélsz, de nem érzékelhető.

Vitatkozás során meg szoktam kérdezni az embereket, hogy hisznek-e Istenben, legtöbben igennel felelnek, és akkor megkérdezem, hogy látod Istent, ilyenkor megdöbbennek, mert ilyen kérdésre nem számítanak és azt mondják, hogy nem. Hát akkor honnan tudják, hogy létezik? Ha az ember hisz Istenben, akkor hinni kell a teremtett (a látható és nem látható) világban is, amely csodálatos, mint ahogyan mi emberek is azok vagyunk.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
Eljön majd a nap
  2013-08-01 11:17:19, csütörtök
 
  .





Eljön majd a nap, amikor senki szava sem tud majd letörni. Akkor már erős leszel. Nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, hiszen egyetlen dolog lesz biztos számodra: méghozzá az, hogy Neked mi az igaz. Benned mi van, számodra mi jó, meg neked mit jelent. Történhet bármi, te biztos leszel annyira magadban, hogy lásd, mi a te utad, és mi az, aminek köze nincs hozzád. Ha nem látod, majd érzed. Ha nem érzed, majd tapasztalod. De egy biztos: egy percig se törődj azokkal, akik darabokra akarnak morzsolni. Az ilyen emberek mind gyengék. Gyengék és gyávák ahhoz, hogy saját maguk csináljanak valami tök jót a semmiből - helyette inkább maguk mögött is megsemmisítenek mindent, nehogy bármi is emlékeztesse őket arra, hogy ők is lehettek volna többek.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Kedvenc aforizmáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 719
  • e Hét: 2009
  • e Hónap: 10679
  • e Év: 66612
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.