Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
A cselekvő hit világít
  2013-09-30 20:38:42, hétfő
 
  A dél-afrikai QwaSizabantu Misszióban készült riportfilm Link Link

Útmutató az élethez

Saját életének nehézségein keresztül szeretné megmutatni Molnár Róbert:

a válság hasznos része lehet életünknek - előre visz, ha tanulunk belőle.

Dr. Molnár Róbert
Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Engedd el a fájdalmat !
  2013-09-30 11:46:56, hétfő
 
  "Engedjétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg mindenkinek, aki megbántott titeket. Emlékezzetek, hogy az Úr megbocsátott nektek, így nektek is meg kell bocsátanotok egymásnak." (Kol 3,13, NLT ford.)
A legtöbb ember már átélte, hogy megbántották - sőt esetleg azok az emberek bántották meg, akiket nagyon szeret. Azt gondolhatjuk ilyenkor: "Tudom, hogy egy kereszténynek meg kell bocsátania, ezért meg akarok bocsátani. Meg is teszem, ha bocsánatot kér tőlem."

A baj azonban az, hogy amíg erre vársz, a fájdalom még mindig ott dolgozik benned. Ugyanakkor lehet, hogy az a másik ember soha nem fog tőled bocsánatot kérni és soha nem fogja kimondani, hogy "Sajnálom!", mert nem érti, miért kellene bocsánatot kérnie, vagy egyszerűen nem jön rá, hogy megbántott. Te viszont tovább forrsz a saját levedben, pedig az egész dolgot a másik már rég elfelejtette. Így az ember nagyon hamar felemészti önmagát!

Soha ne tarts haragot, mert a neheztelés belülről szaggat szét. A harag olyan, mintha mérget innál és arra várnál, hogy az valaki mást öljön meg. Ez nem fog megtörténni. Döntened kell, mielőtt bármi is történne, hogy meg fogsz bocsátani annak az embernek.

Jézus - amikor ott függött a kereszten - még a legnehezebb körülmények között is ezt mondta: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit tesznek." (Lk 23,34 NIV ford.)

Azt kérdezed, mit tehetnél? Amikor nehezen tudsz valakinek megbocsátani, emlékezz Isten legnagyobb ajándékára - arra, hogy megbocsátott nekünk.

Ahogy a Kol 3,13 említi: "Engedjétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg mindenkinek, aki megbántott titeket. Emlékezzetek, hogy az Úr megbocsátott nektek, így nektek is meg kell bocsátanotok egymásnak." (NLT ford.) Ez is egy jó igevers, amit érdemes megtanulni, mert nagyon sok alkalmad lesz gyakorolni egy-egy nap folyamán.

Az "elenged" szó görög megfelelője azt fejezi ki, hogy "elnéz, eltűr, elszenved, toleráns valakivel szemben". Azt jelenti tehát, hogy valaki elnéző másokkal szemben. Jézus azt mondja: "Áldottak az irgalmasok, mert nekik is irgalmazni fognak." (Mt 5,7 NIV ford.) Én szeretném Istennek ezt az áldását az életemben megtapasztalni, és szeretném, ha te is megtapasztalnád. Ennek az egyik módja az, hogy irgalmasok és elnézőek vagyunk mások iránt.

Beszéljünk róla:

Milyen sebeket őrzöl még mindig, és kitől kaptad ezeket?
Mit kell ma tenned, hogy ez a fájdalom ne váljon nehezteléssé?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 23.

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Napi hangzó Biblia
  2013-09-30 11:29:55, hétfő
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Hogyan imádkozz gyermekeidért ?
  2013-09-29 08:45:28, vasárnap
 
 


,,...Lelkemet árasztom utódaidra, áldásomat sarjadékaidra." (Ézsaiás 44:3)

Isten ígéreteire hivatkozva kell imádkoznod gyermekeidért. Hatékonyak ezek az imádságok? Igen! Isten azt mondja: ,,...gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem" (Jeremiás 1:12).

Mi olyan Istent szolgálunk, aki ígéreteket tesz, és ígéreteit be is teljesíti! ,,Ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem" (Ézsaiás 55:11).

Tehát imádkozz gyermekeidért minden nap, és állj rá ezekre az ígéretekre: ,,Lelkemet árasztom utódaidra, áldásomat sarjadékaidra" (Ézsaiás 44:3). ,,Ilyen szövetségem van nekem velük - mondja az Úr: Lelkem, mely rajtad nyugszik, és igéim, amelyeket szádba adtam, nem fogynak ki a szádból, utódod szájából és utódod utódainak a szájából, mostantól fogva mindörökké - mondja az Úr" (Ézsaiás 59:21).

,,Ezt mondja az Úr: Hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma - így szól az Úr -, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről. Reménykedhetsz a jövőben - így szól az Úr -, mert visszatérnek fiaid hazájukba" (Jeremiás 31:16-17). ,,...az igazak utódai megmenekülnek" (Példabeszédek 11:21).

,,Boldog ember az, aki az Urat féli, sok örömöt talál parancsolataiban. Utódja hős lesz a földön, a becsületesek nemzedéke áldott lesz." (Zsoltárok 112:1-2).

,,Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!" (ApCsel 16:31).

Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Az evangélium Isten égő szenvedélye
  2013-09-28 13:38:07, szombat
 
 


Az evangélium Isten égő szenvedélye.

Megmentésünk terve szerető szívének izzó kohójából tört elő:

,,úgy szerette Isten e világot" (János 3,16),

és ez a szeretete jelző tűzként lángol a Koponya-hegy tetején!

Isten áldjon benneteket!

REINHARD BONNKE
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Pajor Tamás : Ez a szeretet
  2013-09-28 12:30:30, szombat
 
  Csak a szeretet képes arra,
Csak a szeretet kérhet arra,
Hogyha a siralom völgye rejt el,
Onnan kiragad, nem felejt el.
Ez a szeretet mindig bátor,
Mindent odaad, mégsem vádol.
Ez a szeretet hosszú tűrő,
Ez az, ami a rosszon túlnő.

Refrén:
Ez a szeretet láng a szívben,
Ez a legjobb barát és minden.
Ez a szeretet mindig adna,
Még ha neki nem is maradna.
Ez a szeretet győzni tud csak,
A gonosz menekül tőle futva.
Ez az egy, ami tényleg biztos,
A szeretet maga Jézus Krisztus.

Vers:
Hogyha valaki égig érne,
Vagy ha hatezer évig élne,
Ennél nem tudna többet adni,
Mert jobb adni, mint elfogadni.
Nem kell lebegned fenn az égben,
Nem kell keresned lenn a mélyben.
Mert a szívedtől nincsen távol,
Ne várj holnapig, itt van mától.

Rap:
Ez a szeretet tűz, ami sosem fogy el.
Ez a szeretet szült úgy, hogy sosem dob el.
Ez a szeretet szél, mitől olvad a tél.
Nem csak magáért él, másvalaki a cél.
Ez a szeretet szó, ami hegyeket bont.
Tőled hallani jó újra, újra csak mondd.
Ez a szeretet kéz, mivel egekig érsz
Ő a legkisebb rész, mégis Ő az egész.

Igazi szeretet
Link Link Csak a szeretet
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Szívből szeresd az embereket !
  2013-09-28 11:11:54, szombat
 
  ,,Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket." (Fil 1,7a)

Rájöttem, ha nem érzek szeretetet a szívemben az emberek iránt, akkor az idegeimre mennek. Ha nem érzünk szeretetet a szívünkben a gyermekeink iránt, akkor az idegeinkre mennek, és ha nem érzünk szeretetet a szívünkben a házastársunk iránt, akkor ő is az idegeinkre megy.

A legfőbb oka annak, hogy annyi házasság tönkremegy az, hogy a párok értelmükkel viszonyulnak egymáshoz és nem a szívükkel. Amikor a feleséged azt mondja, hogy rossz kedvűnek érzi magát, hallgasd meg, mert ez a helyes viszonyulás. Amikor a férjed azt mondja, hogy szerinte valamit másképp kellene csinálni, akkor figyelj rá és hallgasd meg.

A szívből jövő szeretet akkor kezdődik, amikor megérted, hogy a másik miért érez úgy, ahogy. Kérdezz, azután pedig hallgasd meg a másikat. Hallgasd meg a fájdalmait, keresd meg a problémát és értsd meg, hogy mi miatt viselkedik a társad úgy, ahogy. Meg kell értened a hozzád legközelebb álló emberek érzéseit és viselkedését. Ha igazán érdekel valaki, ezeket fontos tudni a másikról.

Hogyan tudunk olyan embereket szeretni, akik még akkor is csak nehezen szerethetőek, ha megértjük őket? ,,Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével." (Fil 1,8) Az ógörög nyelvben a ,,szeretet" szó a belső szerveket is jelenti. A görög világban azt hitték, hogy az érzelmek gyökere a gyomorban, a májban és a belső szervekben van.

Pál apostol azt mondja, hogy ,,a bensőmben érzem a szeretetet irántatok." Ez nem egy természetes szeretet, hanem egy természetfeletti szeretet. Ezért mondja Pál, hogy ez nem tőle van, hanem Jézus Krisztustól kapta ezt a szeretetet. Az emberi szeretet elfogy, kiapad és elhal. Az egyetlen szeretet, amely a fájdalmak, a megpróbáltatások és a nehéz körülmények ellenére is kitart, az Isten szeretete - Jézus Krisztus szeretete.

Tehát hogyan lehet megszerezni ezt a bensőnkből jövő szeretetet? ,,Szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által." (Róm 5,5) Isten szeretete nem olyasvalami, amit mi hozunk létre vagy mi teremtünk meg. Ez a szeretet a bennünk lakó Szent Lélek által árad ki bennünk, hogyha ezt naponta engedjük.

Beszéljünk róla:

Ezen a héten tedd szokásoddá, hogy teljes figyelmedet odaszenteled az embereknek - tegyél fel nekik őszinte kérdéseket és mutass őszinte érdeklődést irántuk. Hogyan reagálnak az emberek erre?

Ki felé kell kimutatnod ma Isten természetfeletti szeretetét?
Hogyan tapasztalod Isten szeretetét átáradni másokra, ha jobban odafigyelsz a benned munkálkodó Szent Lélekre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 21.)

Napi remény
Link Link Csak a szeretet képes arra
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne vedd magadra
  2013-09-27 09:49:44, péntek
 
  Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket. Példabeszédek 19:11

Link
Link

Amikor olyan emberekkel van dolgod, akik gorombák és sértőek, tovább kell nézned a viselkedésen és meg kell látnod mögötte a fájdalmat. Mert minden tettünknek megvan az oka. Amikor az emberek bántják a másikat, az azért van, mert ők maguk is szenvednek belül. A lelkileg sérült emberek bántanak másokat.

Minél többet értesz meg a másik ember hátteréből, annál több kegyelmet mutatsz nekik. Gondolj azokra az emberekre, akikkel a legnehezebb foglalkoznod, és akik a leginkább sértőek - valószínűleg semmit sem tudsz a hátterükről. Esélyt sem adsz nekik. Nem tudod, de lehet, hogy molesztálták őket. Lehet, hogy elvesztették a szüleiket. Az is lehet, hogy három házasságon vannak túl és a férjük otthagyta őket. Nem tudod a történetüket, szóval nem fordulsz feléjük kegyelemmel.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 19:11-ben "Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." Ha bölcs vagy, nem fogsz megsértődni. Miért? Mert a bölcsesség türelmet ad. Amikor megérted valakinek a hátterét, megérted a súlyt, ami ránehezedik - és így könnyebb kegyelemmel fordulnod felé. Ez ad neked türelmet, hogy elnézd a sértéseket.

Amiről itt beszélek, az valódi szeretet. Történetesen a Biblia azt mondja, hogy az érett szeretet következménye, ha valaki nem veszi fel mások sértéseit. Ez megmutatja mennyi szeretet van a szívedben. Minél több szeretet van a szívedben, annál nehezebben lehet megsérteni téged.

Minél kevesebb szeretet van a szívedben, annál kevésbé érzed magad biztonságban, és annál könnyebb megbántani téged. A Biblia azt mondja a Példabeszédek 10:12-ben "minden hűtlenséget eltakar a szeretet.". Minél inkább telve vagyok szeretettel, annál kevésbé bosszant fel, ha követelődző, lekezelő, kifogásoló, stb vagy velem szemben.

Szóval az első lépés az ilyen emberek felé ez: Visszautasítom, hogy megsértődöm és hogy személyesen magamra veszem a sértést!

Beszéljetek róla:

Kik azok az emberek, akikkel a legnehezebb foglalkoznod, akik a leginkább bosszantanak?
Mit tudsz megismerni az életükből ezen a héten, ami segít, hogy megértsd a fájdalmukat, és segít, hogy kegyelemmel fordulj feléjük?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.09.20) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Napi hangzó Biblia
  2013-09-26 17:42:18, csütörtök
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Szeretettel köszöntelek a Keresztény kincskeresőben
  2013-09-26 09:49:25, csütörtök
 
  "Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is." (Lukács e. 12:34)
Mindnyájan keressük azt a kincset amelytől életünk megváltozását várjuk. Kutatjuk a pénzben, szerelemben, hivatásban és amikor úgy véljük, hogy megtaláltuk akkor döbbenünk rá, hogy mégsem erre vágyódunk.

Az igazi kincs azonban nem ezekben, hanem Jézusban található.

Én megtaláltam a Jézushoz vezető utat. Elrontott életem teljesen megváltozott e találkozás által, Mindent, amit rossznak találtam eddigi életemben, elhagytam, azért, hogy a kincset, melyet Ő jelent számomra, megtarthassam.

Gondolkodásom, életformám, szellemiségem megváltozott. A szeretetlenség és harag helyébe a szeretet lépett, a sötétségben felragyogott a világosság, a céltalanságot a tudatosság, a hitetlenséget Jézustól kapott rendíthetetlen hit töltötte be.

Honlapomon történetek, filmek találhatók, melyek megerősítenek minket jellemünkben, felhívják figyelmünket a helyes és helytelen közötti különbségre, azért, hogy mennyei kincsek boldog tulajdonosai lehessünk.

A filmek, videók azt mutatják be, hogyan történtek gyógyulások, szabadulások és csodák emberek életében, miképpen jutottak arra a felismerésre, hogy a bűntől meg kell és meg is lehet válni.
Szükségünk van Isten megváltó kegyelmére, és ezt a kegyelmet Jézus Krisztus által megkaphatjuk.

Bácsi István * Kincskereső
Link
 
 
0 komment , kategória:  Keresztény kincskereső  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 2512
  • e Hónap: 3422
  • e Év: 398369
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.