Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Kicsi kezem üres...
  2014-01-10 22:14:51, péntek
 
  /Doros Ferencné, évától kaptam
.......

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Négy sánc verseny: Diethart első lett
  2014-01-10 22:00:02, péntek
 
  Thomas Diethart a nagysáncon lebonyolított versenyt és az összetettet is megnyerte (Fotó: Action Images)
.......


Négy sánc verseny: Diethart mindent vitt Bischofshofenben
Az ausztriai Bischofshofenben zárult a síugrók Négysáncversenye. A nagysáncon lebonyolított versenyt és az összetettet is mindössze 21 éves osztrák Thomas Diethart nyerte.
A hétfői versenyen a szlovén Peter Prevc lett a
második és az osztrák Thomas Morgenstern a
harmadik, míg összetettben Morgenstern lett a második, a svájci Simon Ammann pedig a harmadik.

Síugró-vk, Bischofshofen (Ausztria)
HS 140
1. Thomas Diethart (osztrák) 296.5 (138.5; 140;0)
2. Peter Prevc (szlovén) 294.8 (139.5; 138.5)
3. Thomas Morgenstern (osztrák) 293.6 (137.0; 142.0)

A NÉGY SÁNC VERSENY VÉGEREDMÉNYE:
1. Thomas Diethart (osztrák) 1012.6 pont
2. Thomas Morgenstern (osztrák) 994.3
3. Simon Ammann (svájci) 992.4

A VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Kamil Stoch (lengyel) 558
2. Simon Ammann (svájci) 534
3. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 476
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Síugrás - nagyot bukott Morgenstern
  2014-01-10 21:51:14, péntek
 
  Forrás: Nemzeti sport 2014.01.10. Frissítve: 2014.01.10 18:58
Videó Link
Thomas Morgenstern, a 27 éves, háromszoros olimpiai bajnok osztrák síugró eszméletét vesztette ama hatalmas esést követően, amely a pénteki edzés során történt az ausztriai Kulm hegyen.
Thomas Morgenstern pénteki esése után elveszítette az eszméletét (Fotó: bild.de)
.........


A hét végi Bad Mitterndorf-i világkupaversenyre készülő sportoló nem sokkal a sáncról való elugrás után elveszítette az egyensúlyát, nem tudott korrigálni, megpördült a levegőben, majd földet érve a hátát és a fejét is megütötte.
A hegyi mentők azonnal az eszméletlenül fekvő sportoló segítségére siettek, előbb az elsősegélyhelyre, majd kórházba szállították. Morgenstern már a kórházba szállítás előtt visszanyerte az öntudatát, ahol a nemzetközi szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint komoly fej- és tüdősérülést állapítottak meg nála. Egyelőre senki nem formált véleményt arról, hogy a baleset és a sérülés után maradt-e számára remény a szocsi téli olimpián való részvételre.
Ijesztő pillanat: az öntudatlan sportoló az arcán csúszott
.......



- A háromszoros olimpiai bajnok síugrónak decemberben is volt egy hatalmas esése, szerencsére gyorsan felépült, indulni tudott és második lett a Négy sánc versenyen.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Aktív Eutanáziát választotta ......
  2014-01-10 21:35:54, péntek
 
  Belga Bolt
....


A 95 éves ,,Belga Bolt" pezsgővel búcsúzott az élettől eutanáziája előtt.
Elhunyt Emiel Pauwels, Belgium legidősebb atlétája. 95 éves volt. A gyógyíthatatlan rákbetegségben szenvedő, ,,Belga Bolt" néven ismerté vált Pauwels az eutanáziát választotta, de mielőtt az orvosok véget vetettek volna életének, családja és barátai körében, pezsgővel koccintva búcsúzott az élettől.

- Neve olvasóinknak ismerős lehet, 2013 márciusában a spanyolországi San Sebastiánban rendezett Veterán Játékokon -94 évesen - megnyerte korosztálya 60 méteres fedett pályás síkfutó versenyét, ezért is nevezik őt hazája legidősebb atlétájának. És miért kapta a Belga Bolt nevet? A döntőt olyan parádés futással húzta be, ahogy a jamaicai sprinterkirály szokta. A videó a tavalyi év legemlékezetesebb sportpillanatai közé is bekerült.
Videó Link

Belgiumban 2002 óta legális az eutanázia intézménye, évente csaknem 1400-an vetnek így véget szenvedéseiknek. Pauwelsről szülővárosában, Bruges-ben utcát fognak elnevezni.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Büszkén küzdjük végig az Eb-t
  2014-01-10 21:27:32, péntek
 
  Mocsai Lajos: Büszkén küzdjük végig az Eb-t
Mocsai Lajos és Ilyés Ferenc
........


A magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya arra számít, hogy az Európa-bajnokság csoportmérkőzései közül kettőn is egész Skandinávia ellen kell játszani.
A magyar válogatott pénteken elutazik Dániába, ahol a hétvégén elkezdődik a 11. férfi-Európa-bajnokság. A mieink, ahogyan azt korábbi összefoglalónkban már jeleztük, pokolian erős csoportba kerültek, hiszen a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégekkel kell küzdeni a továbbjutó három hely valamelyikéért.
A kézilabda szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján nem volt drámai a hangulat, holott a sérülések és a pillanatnyi forma után (a Provident-kupa nem volt ,,jó döntés", pontosabban a csehek és a lengyelek is megverték a magyar válogatottat) többen azt gondolták: nagy sóhajok jellemzik majd az utazás előtti órákat.
Nem így van: a szövetségi kapitány képletesen is felemelt fejjel, büszkén vág neki a küzdelemnek, és mint mindig, a magyar csapat játékosa is vele tartanak ebben a küldetésben. Hát, persze, hogy vele tartanak. Ezért szeretjük a srácokat.
Nincs helye az előre mentegetőzésnek és az utólagos magyarázkodásnak sem, ezért jobb leszögezni a tényeket" - kezdte Mocsai Lajos monológját a sajtótájékoztatón. ,,Összesen hat válogatott van a világon, amely az utóbbi öt évben minden világversenyen ott volt, az egyik a magyar csapat. Olyan tradicionális kézilabdanemzeteknek sem sikerült mindez, mint Németország vagy Oroszország. Az olimpia előtti időszakban 132 napot tudott együtt készülni a magyar válogatott, most a spanyolok elleni novemberi meccsünk előtt egy hetet, valamint a Bahrein elleni mérkőzések környékén két hetet" - így a kapitány, utalva az Eb-re hangolódás nehézségeire.
A szövetség az 1-8. helyek valamelyikének megszerzését tűzte ki célul számunkra. Ez rendkívül magas elvárás, ambiciózus elképzelés, de mi mindent megteszünk ezért. Csak egy jelzésértékű adat: a norvégek 4 ezer jegy lefoglalásánál járnak az ellenünk folytatott mérkőzésre. Páratlan összecsapás lesz, ahol szinte egész Skandinávia ellen kell majd küzdenünk. Hozzá kell tenni: a vb-selejtezők sorsolása szempontjából egyáltalán nem mindegy, hányadik helyen végzünk az Európa-bajnokságon. Ha nem jutunk tovább a csoportból, nagyon kemény lenne az utunk a vb-re" - világított rá a kapitány.
- Mocsai Lajos emlékeztetett: az olimpia előtt és most is tíz klubból verbuválódott össze a keret, de amíg két éve kilencen is a Veszprémben játszottak, most ez a szám csak három. Szétszóródtak a játékosok, és ez a kapitány szerint nem jó. Nincs egységes szisztéma, a játékosok nem tudnak egy környezetben készülni a világversenyre.
- A kapitány reagált azokra a hangokra is, amely fiatalítást követeltek tőle, beáldozván ezzel az Európa-bajnokságot az eredményességet tekintve.
Ez a 17. világversenyem. A magyar válogatott soha nem vágott neki egy nagy tornának úgy, hogy ne próbálta volna meg a legjobb eredmény elérni. Minden eseménynek óriási a tétje, nincs arra lehetőség, hogy kísérletezzünk. Becsapják a közvéleményt azok, akik ennek az ellenkezőjét állítják, az pedig még károsabb, ha ezek a vélemények meg is jelennek" - mondta határozottan Mocsai Lajos.,,Azok számítanak, akik itt vannak, azok jelentik a magyar válogatottat, akik elutaznak a tornára. Mi büszkék vagyunk, és nagyon örülünk, hogy ott lehetünk ezen az Európa-bajnokságon. Óriási próba előtt állunk, fantasztikus kihívás vár ránk, szeretnénk megfelelni az elvárásoknak" - utalt a kapitány arra, hogy rendre Nagy László hiányával traktálták az elmúlt napokban.

Ilyés Ferenc lesz a magyar csapat kapitánya. A Szeged játékosa betöltötte már korábban ezt a posztot, most - ahogyan elmondta -, a csapat véleményét kérte ki az ügyben, és a társaság egyhangúlag állt ki mellette. Ehhez az is kellett, hogy a kapitány, Harsányi Gergely ne utazzon el a kerettel Dániába. A szélső egyeztetett a kapitánnyal, aki elfogadta a játékos kérését. Hogy mi az ok? Nos, Harsányi és felesége gyermeket várnak, a napokban születhet meg a kis utód.
Ilyés is megemlítette a Nagy-ügyet: ,,Mikor kiderült, hogy nem utazhat velünk, a csapat összeült, és megbeszélte, hogy a kérdést lezárja. Ez így is történt, beleértve a szakmai stábot is. Nagyon sajnáljuk, hogy szinte azóta is csak ezzel foglakozik a sajtó. Igaz, hogy nagyon nehéz csoportban vagyunk, de reális cél lehet az első nyolc hely valamelyikének megszerzése, és mi ezért mindent meg is fogunk tenni" - mondta ,,Feca".
Egy-két fontos információ: a magyar válogatott mérkőzései az m1 közvetíti majd, az összes többi találkozót a Sport 1.
A tornán bármikor lehet a keretben cserélni három alkalommal, a magyar válogatott kapitánya 16 játékost nevezett az Eb-re. A magyar csapat a B csoportban küzd, ha továbblép, akkor az A csoport továbbjutóival mérkőzik a középdöntőben. Az A csoportban a házigazda Dánia, valamint Csehország, Macedónia és Ausztria szerepel.

- S még egy lényegi kérdés: ha a magyar válogatott megnyeri az Európa-bajnokságot, a szövetségtől 15 millió forintos prémiumot kap. Ezüstérem esetén 13, a bronzérem megszerzésekor 11, a 4. helyért 10., az 5. helyért 8., a 6. pozícióért 7., a 7. helyért 6., a 8. helyért pedig 5 millió forintot osztanak szét. Mocsai Lajos sietett megjegyezni (egy-egy bulvárlap öles számjegyeit megelőzendő), ezt az összeget a csapat és a stáb tagjai között osztják szét, tehát összesen 26 fő részesül belőle.

- A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Tatai Péter (Szeged), Mikler Roland (Szeged)
Mezőnyjátékosok: Ilyés Ferenc, Szöllősi Szabolcs, Schuch Timuzsin, Mocsai Tamás, Császár Gábor, Iváncsik Gergő, Putics Barna, Nagy Kornél, Gulyás Péter, Varsandán Milán, Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs, Zdolik Bence, Szalafai Gábor, Ancsin Gábor, Lékai Máté
- A magyar csapat mérkőzései, (B csoport, Aalborg):
Január 12., 18 óra 15 perc: Spanyolország-Magyarország
Január 14., 18 óra: Magyarország-Izland
Január 16., 20 óra 15 perc: Norvégia-Magyarország
TV: m1 (a Sport 1 is közvetít mérkőzéseket, naponta kettőt)


- Ha január, akkor újra fókuszban ,,Magyarország kedvencei": hazánk egyik legnépszerűbb csapata, a férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnokságra készül. A nemzeti csapat ismét legnagyobb klasszisa nélkül, de az elmúlt évek örökségével lép pályára Dániában, hogy kihozza magából a maximumot a kontinensviadalon. Rendhagyó felvezetőnkben három plusz egy kívánságot is intézünk hozzájuk, amelyet ha teljesítenének, aligha lennénk elégedetlenek.
Ancsin Gábor főszerepet kaphat Nagy László távollétében (Fotó: Szabó Miklós)
...... ......


Milyen eredményt ér el a magyar válogatott a dániai férfi kézilabda Eb-n?

A középdöntőbe még beverekszi magát, de az lesz a végállomás. (3625)
A ,,halálcsoportot" sem éli túl, utolsóként végez a kvartettben. (2354)
Hatalmas bravúrral érmet szerez. ...... ........... ........... ........... .............(1195)
Elődöntőt játszik, de medália nélkül marad. ...... ........... ........... .......(507)
Összes szavazat: ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...7681
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Orbán Viktor is ott lesz a FIFA-gálán
  2014-01-10 21:22:08, péntek
 
  2014 január 13. Duna TV 18 óra 30 perckor kezdődő a FIFA-gálán Orbán Viktor is ott lesz.
.......


Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfő esti zürichi gáláján, amelyen többek között a FIFA-Aranylabdát és a Puskás-díjat is átadják.
A FourFourTwo.hu információja szerint a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója mellett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, míg az akadémia képviseletében Mészáros Lőrinc elnök, Jakab János felügyelőbizottsági elnök és Szöllősi György kommunikációs igazgató is ott lesz a magyar küldöttségben.

- A FIFA-Aranylabdáért még hárman vannak versenyben: a legutóbbi négy szavazáson diadalmaskodott argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid), valamint a francia Franck Ribéry (Bayern München) lehet a győztes.

- A Puskás-díjat ötödik alkalommal adják majd át, itt a Paris Saint-Germain sztárja, a svéd Zlatan Ibrahimovic, a FC Barcelona brazil csatára, Neymar, illetve Nemanja Matic, a Benfica szerb középpályása maradt versenyben.

A díj legnagyobb esélyese Ibrahimovic, aki tavaly novemberben az angolok elleni barátságos mérkőzésen csaknem 30 méterről, fantasztikus mozdulattal ollózott a kapuba. Neymar a Konföderációs Kupán, júniusban szerzett góljával került fel a listára - 18 méterről bombázott a kapuba a japánokkal szembeni találkozón -, Matic pedig azzal, amelyet a Porto elleni bajnoki rangadón ért el, amikor a visszafejelt labdát hatalmas erővel lőtte a hálóba.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Hogy ugrott Ronaldo megint ilyen magasra?
  2014-01-10 21:16:36, péntek
 
  ...... .....


A spanyol Király Kupa második körében a Real Madrid nem túl hajtós mérkőzésen fogadta az Osasunát, de így is magabiztosan nyert 2-0-ra. A találkozó két gólját Karim Benzema és Jesé Rodríguez szerezték, ám a nyáron igazolt Gareth Bale is közel járt ahhoz, hogy betaláljon.
Ebben azonban valaki megakadályozta: a lövésbe Cristiano Ronaldo véletlenül beleállt, így maradt a 2-0. A walesi Karim Benzema passzát belsőzte volna be, a gólvonaltól három méterre álló Ronaldo pedig már nem tudott félreugrani a lövés elől, így róla pattant ki.
Cristiano Ronaldo ezúttal gól nélkül maradt, ám így is van miért beszélni róla. A 62. percben, nem sokkal Jesé gólja után elképesztően magasra ugrott fel fejelni - talán még annál is magasabbra, mint februárban a Manchester United elleni BL-meccsen. Akkor gól lett a fejesből, most azonban csak Benzema sérült majdnem bele.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Nemzet Sportolója 93 évesen
  2014-01-10 21:09:56, péntek
 
  Keleti Ágnes
.....


Január kilencedikén ünnepelte 93. születésnapját Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok tornász.
Keleti télen általában Izraelbe megy - a nyarakat Magyarországon tölti -, ez a fotó is ott készült róla.
......


A szerencsétlenségben mindig szerencsés voltam, foglalta össze az életét Keleti kilenc éve az Indexnek adott interjúban. Megúszta a deportálást, volt a nyilasok cselédje, bútorokat pakolt, hogy ne haljon éhen. A forradalomban majdnem végzett vele egy golyó, a forradalom után aranyérmei ellenére betanított munkás lett Ausztráliában, később Izraelbe költözött, 1983-ban jöhetett először Budapestre, a tornászok világbajnokságára.
Kivételes életművet hagyott maga mögött, ötszörös olimpiai bajnok - négyszer egyéniben, egyszer csapatban lett első -, Magyarországon a Nemzet Sportolója, az Egyesült Államokban beválasztották a halhatatlan tornászok közé. Izraelben meghonosította a sportágat, valaha mozdulatsort neveztek el Önről. Pedig meglehetősen későn, huszonnégy évesen kezdte a sportágat, jelenleg már abbahagyják akkor. Mindig tornász akart lenni?
- Tornász? Ugyan, dehogy! Én csellista akartam lenni. Engem a zene érdekelt igazán, de a háborúban el kellett adjam a csellómat, így az álmom nem teljesülhetett. A mozgás ugyanakkor sohasem állt távol tőlem, édesapám nagyon korán megszerettette velem, úsztam, még eveztem is. A torna csak úgy jött, részemről minden különösebb elhivatottság nélkül, és az elején bizony igen sok kellemetlenséget okozott is, mert hiába mozogtam szépen, kecsesen, '40-ben nem lehettem válogatott, mert zsidók akkor a törvényeknek megfelelően nem kaphattak helyet a csapatban. Tehetségesnek tartottak viszont, nagy jövőt jósoltak nekem, így nem is adhattam fel. Aztán jött a német megszállás, és a túlélés került mindenek elé.
- Első lépésként nevet változtatott, és Juhász Piroska lett.
Nem kérem, nem változtattam nevet, Juhász Piroska papírjait megvásároltam. Kleinről még korábban magyarosítottunk Keletire. A lengyel menekültektől hallottunk a nácik által elkövetett rémségekről, és ha a hazai vezetők igyekeztek is nyugtatni bennünket, én nem hittem nekik. Hiteles papírokat szereztem, így nem deportáltak. Az apám viszont odaveszett, Auschwitzban esélye sem volt a túlélésre, azonnal a gázkamrákba terelte Mengele. Én szűcssegédnek álltam, aztán a lőszergyárban kaptam munkát, a szállásadóim pontosan tudhatták, hogy zsidó vagyok, de meg sem fordult a fejükben, hogy eláruljanak. Más nem fogott gyanút, vagyis az alakításom vélhetően meggyőzőre sikeredett, pedig az orrom nagysága árulkodó jel lehetett. A nyilasok uralma idején a városparancsnok-helyettes cselédje lettem. A házunkat közben bombatalálat érte, mindenünk odaveszett, a gyárat, amelyik felerészben az apámé volt, elvették tőlünk. De életben maradtunk, az anyám is, a nővérem is. Őket egyébként Raul Wallenberg menekítette meg a németek elől.

A kézi szer-gyakorlat, amit Fülöp hercegvisszatapsolt
...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó
  2014-01-10 20:59:23, péntek
 
  Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó EB. ezüstérmes 1971 évben.
...... ......


1956-tól az FTC (Ferencvárosi Torna Club) műkorcsolyázójaként versenyzett. 1958-tól nevelőedzője Nagy László olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok műkorcsolyázó volt. 1964-től 1972-ig szerepelt a magyar válogatottban. Első jelentős eredménye az 1966. évi pozsonyi Európa-bajnokságon elért hatodik helyezése volt. Ettől kezdődően a hetvenes évek elejéig a sportág elsőszámú magyar képviselőjeként a világ élvonalába tartozott. 1966-tól 1972-ig minden évben az év műkorcsolyázójává választották. Eredményeit egyéni műkorcsolyázásban érte el. Részt vett az 1964. évi, az 1968. évi és az 1972. évi téli olimpiákon, ahol egy ötödik és egy hatodik helyezést ért el. 1969-ben a Colorado Springsben rendezett világbajnokságon bronzérmet, az 1971. évi zürichi Európa-bajnokságon ezüstérmet, az 1967. évi ljubljanai és az 1970. évi leningrádi Európa-bajnokságon bronzérmet nyert.
1973-tól az Egyesült Államokban hivatásos jégrevü-szólótáncos lett. 1974-ben hazatért és a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki oklevelet szerzett.
- 1980-tól Svájcban él, és Zürichben műkorcsolya-edzőként tevékenykedik.

A malomforgás még ma is menne.
Évtizedek óta Svájcban él, de csak egy napra látogatott el az idei Európa-bajnokságra, hét- közben ugyanis dolga van a jégen. Almássy Zsuzsa (ma Pauli Almássy Zsuzsa) hatvanévesen sem szakadt el a műkorcsolyától, s nemcsak egyéni, hanem szinkronkorcsolyázást is tanít. Az egykori vb-bronzérmessel Bernben találkoztunk, a beszélgetésnél Judith lánya is jelen volt.
.........


Bäretsvilben több jégpályán tanítok, van egy klubunk is, amelyben Judith és Sabine lányommal együtt szinkronkorcsolyázást és egyénit is tanítunk a gyerekeknek. Huszonöten alkotják csak a csapatot, mellettük pedig van még legalább tíz egyéniző. A lányaimmal együtt vezetjük az edzéseket.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Jézus talált ott egy leprával borított férfit
  2014-01-10 20:49:42, péntek
 
  Abban az időben, amikor Jézus az egyik városban tartózkodott, talált ott egy leprával borított férfit. Mihelyt a leprás meglátta Jézust, arcra borult előtte, és kérlelte: ,,Uram, ha akarod, meggyógyíthatsz engem." Jézus kinyújtotta kezét, megérintette, és így szólt hozzá: ,,Akarom, tisztulj meg!" Erre azonnal elhagyta őt a lepra. Jézus meghagyta neki, hogy senkinek se szóljon. ,,Menj inkább - mondta -, mutasd meg magadat a papnak, és gyógyulásodnak bizonyságául ajánld fel tisztulásodért az áldozatot, amint Mózes rendelte!" A gyógyítás híre mégis egyre jobban elterjedt. A nép nagy tömegben tódult Jézushoz, hogy hallgassa, és betegségeiből gyógyulást nyerjen. Ő azonban inkább egy magányos helyre vonult vissza, hogy imádkozzék.
Lk 5,12-16

Imádság
Istenem, add, hogy az időt úgy használjam fel, hogy értékes legyen földi és örök életem számára. Óvj meg mindnyájunkat ebben az újesztendőben minden bajtól, és a napok, hónapok múlásával közelebb kerüljünk Atyai szívedhez. Szűz Mária, Isten Anyja, légy pártfogóm szent Fiadnál

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.