Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az olvasás utazás..
  2014-01-17 11:46:53, péntek
 
 

Az olvasás utazás...és minden könyv egy-egy világ. Mégsem kell szállást foglalnunk vagy útiköltségre gyűjtenünk, hiszen semmibe sem kerül odajutnunk. Csak felütjük a könyv lapjait, és máris ott vagyunk a szereplők között. Reccsen az ág a talpunk alatt, szemünkbe süt a fák közt áttörő napsugár, és érezzük a bőrünkre hulló hűvös esőcseppeket. Aztán meghalljuk a kedvenceink hangját... de vajon honnan tudjuk csukott szemmel is, hogy ki beszél? Honnan ismerjük fel a nevetését?
A lélek utazik..., s az olvasás is álom.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A hóvirág varázslatos virág
  2014-01-17 11:28:56, péntek
 
 

A hóvirág varázslatos virág, amely a reményt és a tisztaságot szimbolizálja. A keresztény vallásban előszeretettel ábrázolják Szűz Mária virágaként (innen a tisztaság), valamint Ádám és Éva első virágaként (innen a remény), ami meseszép látványával megvigaszalta őket az Édenkertből való kiűzetésük után.

Nálunk ma nyíltak ki az első virágok...
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az erdő vonzereje
  2014-01-17 11:25:24, péntek
 
 

Az erdő vonzereje számomra a vadregényességen túl abban rejlik, hogy pezseg benne az életenergia. Az ősöreg fák minden rezdülése érezhető, és ez nyugalommal tölti fel mindazokat, akik az ágaik alatt sétálnak.
Szeretem a hegyeket és a háborítatlan rengeteget. Szeretem, hogy nincsenek "városi ingerek", nem csöng a mobiltelefon, nem csikorognak az autókerekek, nincs kosz, nincs káosz, nincs tömeg, se szmog. Csak a friss levegő, a madárcsiripelés, a zöld ezernyi színe, és az ember, akinek ilyen környezetben talán még a lelke is előmerészkedik egy-egy lopott percre.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az olvasás teremtés
  2014-01-17 11:21:51, péntek
 
 


Az olvasás teremtés, hiszen mindannyian magunknak teremtjük meg a sorok közt megbúvó világot. Az író csak vázlatot fest és halkan mesél, de a könnyeket, a veszekedéseket, a megcsalást, szakítást, gyászt, ahogy a barátságot, vágyakozást, az erotikát vagy a boldog szerelem varázsát a saját emlékeink és érzéseink szerint éljük meg. Ily módon eggyé válunk a könyvvel és a szereplőivel, és annyit látunk meg a történetből, amennyire szükségünk van. A lélek bölcs tanító: azokra a részekre hívja fel a tudat figyelmét, ami talán épp foglalkoztat minket. És ha elég figyelmesek vagyunk, észrevehetjük, hogy a válaszok éppenséggel a szemünk előtt hevernek...
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A napraforgó magában hordozza
  2014-01-17 11:18:53, péntek
 
 


A napraforgó magában hordozza az élet melegét és vidámságát, ezért jó hatással van a lélekre. Legyen szó fotóról, festményről, selyemvirágról, vagy bármilyen lakberendezési tárgyról, ami napraforgót ábrázol, jót tesz az otthonunknak, mert felpezsdíti benne az életenergiát.
Maga, a sárga szín már önmagában is terapikus hatással bír: erősíti az akaratot és a pozitív önértékelést, inspirál, barátságossá és jókedvűvé tesz.
Napraforgós napot kívánok nektek!
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Kedvez az enyhe téli időjárás
  2014-01-17 11:01:34, péntek
 
 

Kedvez az enyhe téli időjárás a fűtött üvegházakban és fóliasátrakban termelő gazdálkodóknak, a hajtató kertészek költségeit ugyanis csökkenti, a gyümölcstermelőknek azonban kockázatot jelent - közölte Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke csütörtökön az MTI kérdésére.

hgtHozzátette: egy hosszabb ideig tartó meleg főként a csonthéjasok termését veszélyezteti (őszi, kajszi, szilva, cseresznye, meggy). A gazdák folyamatosan vizsgálják a rügyeket, még a szakemberek között is vita van ugyanis arról, hogy létrejött-e a rügyek mélynyugalmi állapota. Ebben az állapotban a fák jobban tűrik az időjárási változásokat, ha azonban már megindult a nedvkeringés sérülékenyebbé válnak. Ezért ellenőrzik folyamatosan a gazdák a rügyek állapotát.

A FruitVeB elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a növényeknek már a borús időjárás után több fényre, napsütésre volna szükségük, és arra, hogy a továbbiakban a hőmérséklet lassan csökkenjen, és ne haladja meg a +10 Celsius-fokot.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Gyönyörű a haja, pedig öt éve nem mosta
  2014-01-17 10:47:23, péntek
 
 

Bizonyított tény, hogy egyáltalán nem tesz jót a hajnak az, ha minden nap megmossák, valamint az se újdonság, hogy a hajnak öntisztító képessége van. Az már egy más kérdés, hogy a legtöbben ezt az egészet butaságnak gondolják, és továbbra is napi szinten, mániákusan mossák a hajukat. Jacquely Byers azonban kiállt ebből a sorból.

Évekkel ezelőtt még ő is rendesen, hagyományos samponnal mosta a haját, ám egyik nap aggódni kezdett, hogy mi lehet a készítményben, ezért organikus termékre váltott. Azzal viszont az volt a baj, hogy túl drága volt Byers pénztárcájához képest, úgyhogy egy másik megoldást kellett keresnie a hölgynek, aki az otthon elkészíthető hajtisztítók között kezdett el válogatni, és azokat használta.

Sajnos, azonban ezek sem voltak a legjobbak, mert az almaecet-sütőpor kombinációtól egyszer zsíros, máskor száraz lett a haja. Byers ekkor döntött úgy, hogy többé nem használ semmit, csak hetente egyszer-kétszer, tiszta vízzel, átöblíti a haját.

A jelek szerint Byers jól döntött, hiszen már öt éve alkalmazza ezt a technikát, és a haja szebb, mint valaha. Igaz, ez nem egyik napról a másikra történt, mert a hajnak idő kell, hogy regenerálódjon, és beinduljon az öntisztító képessége. Addig a haj pedig minden, csak nem szép.
 
 
1 komment , kategória:  Érdekességek  
Varázslatos fotók
  2014-01-17 10:41:47, péntek
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Képek  
József Attila: Tiszta szívvel
  2014-01-17 10:30:41, péntek
 
 


József Attila:
Tiszta szívvel

Nincsen apám, se anyám,
se istenem, se hazám,
se bölcsőm, se szemfedőm,
se csókom, se szeretőm.

Harmadnapja nem eszek,
se sokat, se keveset.
Húsz esztendőm hatalom,
húsz esztendőm eladom.

Hogyha nem kell senkinek,
hát az ördög veszi meg.
Tiszta szívvel betörök,
ha kell, embert is ölök.

Elfognak és felkötnek,
áldott földdel elfödnek
s halált hozó fű terem
gyönyörűszép szívemen.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egy nap Buddhát halálosan megfenyegette
  2014-01-17 10:00:42, péntek
 
 

Egy nap Buddhát halálosan megfenyegette Angulimal, a bandita.
- Akkor légy olyan kedves, és teljesítsed utolsó kívánságomat - kérte Buddha. - Vágd le azt az ágat.
A bandita kardjának egyetlen suhintásával levágta, majd azt kérdezte:
- És most?
- Tedd vissza! - kérte Buddha.
A bandita felnevetett:
- Ha azt hiszed, hogy ezt bárki is meg tudná tenni, hát bolond vagy.
- Ellenkezőleg. Te vagy a bolond, amiért azt hiszed, hogy hatalmas vagy, mert sebesíteni és rombolni tudsz. Pedig az gyerekjáték. Aki igazán hatalmas, teremtésre és gyógyításra képes.

A dühöngő kos képes egy falat ledönteni, de még egy rést sem tud helyrehozni.

Anthony de Mello
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 474 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1376
  • e Hét: 4452
  • e Hónap: 7794
  • e Év: 60502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.