Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Real Madrid: csillagos ötös!
  2014-01-18 23:32:31, szombat
 
  A királyi alakulat idegenben 5-0-ra verte a Betis együttesét.
A fővárosi együttesben kezdőként lépett pályára 2013 legjobbja, az Aranylabdás Cristiano Ronaldo, és ha már ott volt lőtt is egy bődületesen nagy találatot már rögtön a 10. percben.
.........


Betis - Real Madrid 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Ronaldo (10.), Bale (25.), Benzema (45.), Di Maria (62.), Morata (90.)
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
kívánok neked nagyon boldog születésnapot
  2014-01-18 23:13:37, szombat
 
  Kedves Marika kissé megkésve kívánok neked nagyon boldog születésnapot, hogy legyen még sok ilyen szép napod. puszi Klári/aranyág

.........


Köszönöm szépen
 
 
0 komment , kategória:  Szülinapomra kaptam  
hazájában eltemették Akeem Adamset
  2014-01-18 14:34:06, szombat
 
  Forrás: Hír24 2014.01.18 09:21
Péntek délután hazájában végső nyugalomra helyezték Akeem Adamset, a Ferencváros labdarúgócsapatának 22 esztendős korában elhunyt Trinidad és Tobagó-i játékosát.
Akeem Adams koporsóját egy Fradi-zászló borította (Fotók: TTFF/Shaun Fuentes)
....


Mint ismert, Adams szeptember végén szenvedett súlyos szívinfarktust, majd a szövődmények következtében december 30-án elhunyt. Pénteken több százan kísérték utolsó útjára szülővárosában, Point Fortinban. A temetést megelőzően az összegyűlt rokonok, barátok, csapattársak, sportvezetők osztották meg az elhunyt futballistához kötődő emlékeiket.
- A hazaszállítását követően az elmúlt napokban is többen megemlékeztek a tragikus sorsú Adamsről. Alább ezekből a korábbi nyilatkozatokból, részvétnyilvánításokból idézünk.
Nemcsak egy tehetséges futballistát, de egy kiváló embert is veszítettünk a személyében. Példamutató hozzáállása és a pályán elért eredményei miatt emléke hosszú ideig megmarad a magyar futballtársadalom tagjaiban. A Magyar Labdarúgó-szövetség nevében szeretném kifejezni őszinte részvétemet a trinidadi szervezetnek, valamint a gyászoló családnak" - írta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Raymond Tim Kee-nek, a Trinidad és Tobagó-i szövetség első emberének.
- Öröm és megkönnyebbülés, hogy végre hazatérhettünk, családtagjaink és barátaink közé, és mindenkit épségben, egészségben találtunk" - nyilatkozta a játékos édesanyja a Piarco reptéren megtartott sajtótájékoztatón Adams hazaszállítását követően
 
 
1 komment , kategória:  Magyar foci  
Debrecen világítás próba
  2014-01-18 14:22:11, szombat
 
  DVSC: naplementés világításpróba a Nagyerdei Stadionban
Klikk a linkre Link
........

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Schumacher, ha túléli, nem lesz többé Schumacher.
  2014-01-18 13:30:39, szombat
 
  Forrás: Hír24 Forma-1 2014.01.16. 19:42
- Schumacher, ha túléli, nem lesz többé Schumacher. Valaki más lesz, és a felépülése attól függ, meg tud-e barátkozni az új emberrel. Szörnyen kemény folyamaton kell majd átesnie. Be kell ismernie, hogy vannak határai, el kell fogadnia a tényt, hogy megváltozott."
- Greenwood korábban saját maga végzett egy tanulmányt, melyben 220 ezer agysérültet vizsgált meg. Ennek egyik eredménye az, hogy ezek a túlélők háromszor akkora eséllyel halnak az átlagnál korábban, mint azok, akik nem szenvedtek agysérülést.
Ebben a grenoble-i kórházban fekszik Michael Schumacher
...... .......


Egy neves agyspecialista szerint amennyiben a száguldó cirkusz legendája felépül súlyos agysérüléséből, akkor egy teljesen új személy lesz.
Itt, a Grenoble-i Klinikán küzdenek a hétszeres világbajnok életéért
.........



Michael Schumacher balesete előtt
...... ........


...... ........



A német Bild egyre több részletet derít ki Michael Schumacher síbalesetéről. Egyre pontosabban rajzolódik ki, mi is történt valójában.
A bild.de tudni véli, hogy Michael Schumacher vasárnapi síbalesetete alkalmával egy közeli barátja kislányához sietett, mert az elesett. Schumacher gyorsan elindult segíteni, és eközben hagyta el a kijelölt pályát. Az egyelőre nem tisztázott, hogy látta-e az erről szóló figyelmeztetéseket. A BILD felkért egy profi síelőt, hogy fejkamerával síelje be ugyanazt az útvonalat, amelyet a Forma-1-es világbajnok is végigjárt. A felvételeken 3:10-től lehet látni a helyszínt.
Videó Link

COMPLETE VIDEO: Michael Schumacher Helicopter Res Link

Így hűtik Michael Schumachet
...... .....


A szerkezet a kívánt hűtési hőfokot, a testhőmérsékletet - Centrál - egy szonda segítségével szabályozza, amelyet vagy vénásan, vagy az orrban, a szájban helyeznek el.
Testének működése a hűtés hatására lelassult, ezért gondosan monitorozni kell az anyagcsere-folyamatait. A szervezete ebben az állapotban például nem tudja kontrollálni a vércukorszintjét, ezért azt inzulin segítségével szabályozzák. Továbbá szüksége van extra elektrolitok bevitelére, mint például a kálium, stb., mert a vesék is lassabban működnek.
Mivel Schumacher kómában van, a táplálékbevitelt is mesterségesen oldják meg. Általános eljárás szerint a szükséges cukor-, fehérje- és zsírmennyiséget közvetlenül a vénákon keresztül juttatják a szervezetébe.
A világbajnok anyagcseréje folyamatos. A veséje is működik, csak a normálisnál jóval lassabban. A kiválasztott vizeletét katéter segítségével vezetik el a húgyhólyagból. A széklete kiválasztása vagy spontán történik, vagy ha szükséges, beöntés segítségével távolítják el.

 
 
1 komment , kategória:  Katasztrófa  
Kézilabda - Középdöntőben a Magyar csapat
  2014-01-18 13:25:31, szombat
 
  Földöntúli a boldogság: a mieink ott vannak az Eb középdöntőjében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
........


KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT
1. FORDULÓ (Január 18.)
Macedónia-Magyarország 16.00 óra Eredmény: 25:31
Ezúttal nyugodtan nézhettük Császárt és a magyar válogatottat (Fotó: MTI)
......


Ausztria-Izland 18.15 ...... ........... ........... ........Eredmény: 27:33
Dánia-Spanyolország 20.30 ...... ........... .......Eredmény: 31:28

2. FORDULÓ (január 20.)
Macedónia-Izland 16.00
Ausztria-Spanyolország 18.15
Dánia-Magyarország 20.30

3. FORDULÓ (január 22.)
Macedónia-Spanyolország 16.00
Ausztria-Magyarország 18.15
Dánia-Izland 20.30

Kapusaink:
- Jelen pillanatban csak az utolsó norvég gólra tudok gondolni, amit ki kell vernem a fejemből, hiszen kétévente egyszer kap ilyen gólt az ember. Nem baj, ilyen drámainak kellett lennie ahhoz, hogy még jobban tudjunk örülni a továbbjutásnak. Remélhetőleg a csapat továbbra is így fog küzdeni, ami helyenként jó játékkal párosult. Remélhetőleg mindig lesz valaki, aki átlendíti a csapatot a holtponton, úgy ahogy ma is történt - ezek már Mikler Roland, a válogatott kapusának szavai.
........



...... .....


Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így értékelte a meccset:
Nagyon örülünk a továbbjutásnak, szeretettel gratulálok a norvég csapatnak, óriási meccset játszottunk. Egyenletesen kézben tartottuk az összecsapást, a taktikai feladatok egy jelentős részét jól oldottuk meg, védelemben heroikusan küzdöttünk. Sajnos a második félidőben hiányoztak a lerohanásaink, és kerestük azt a formációt, amivel el tudjuk dönteni a mérkőzést. Volt egy zseniális Lékai Máté-teljesítmény, úgy gondolom, ő élete egyik legjobb mérkőzését játszotta a válogatottban

A magyar csapat vezére, Lékai Máté pedig így foglalta össze a sorsdöntő találkozót.
Óriási csata volt, mindenki tudta, hogy ez élet-halál mérkőzés mind a két csapat számára. Nem biztos, hogy szép volt, de nagyon boldogok vagyunk, ha nem is sikerült begyűjtenünk az első győzelmünket. Az egész pályás gólomnál megláttam a lehetőséget, de aki csak szórakozik, az nem lövi be.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Drámai csatában lett középdöntős a kézi válogatott
  2014-01-18 13:18:06, szombat
 
  Drámai csatában lett középdöntős a kéziválogatott
.........


A magyar férfi-kézi labda válogatott 26-26-os döntetlent játszott Norvégiával és továbbjutott az Európa-bajnokság B csoportjából.
Nagyszerűen kezdett a magyar együttes a sorsdöntő mérkőzésen, Mikler védéseinek és az eredményes támadójátéknak köszönhetően 3-1-re, majd 8-5-re is vezettünk. Ekkor, mint az Eb korábbi két mérkőzésén, kisebb üresjárat jött a mieink játékában, kettővel vezettek már a norvégok, amikor Vadkerti pontot tett a magyar gólcsend végére.
Nagy csata alakult ki a pályán, egy sorcsere után pedig Lékai Máté vezérletével ötletes játékkal fordított Magyarország. Az irányító ráadásul a félidő lezárásaként saját térfeléről talált be, megszerezve az idei Eb egyik legszebb gólját (16-13).
A második 30 percet ismét jól kezdtük, Lékai góljával pedig már néggyel is vezettünk (20-16), de a játékrész közepén megint hullámvölgybe kerültünk, az ellenfél pedig Kjelling jó játékának köszönhetően feljött egy gólra.
Nagyon izgalmas volt a hajrá, az utolsó percben érve az egész mérkőzésen jól játszó Tvedten egyenlített éles szögből, azonban a fennmaradó szűk fél percben sikerült úgy járatni a labdát, hogy azt már nem tudták elvenni tőlünk, 26-26 lett a vége, a két döntetlennel záró magyar válogatott bejutott a középdöntőbe.

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Izland 3, 3. Magyarország 2, 4. Norvégia 1

A játékuk ellenszerét akkor találhatjuk meg, ha azt a rendszert meg tudjuk bontatni, amivel támadnak, illetve amivel védekeznek - mondta a meccs előtt Mocsai Lajos, válogatottunk szövetségi kapitánya, aki az ellenfél játékosállományát is méltatta.
30. percben, az első félidő végén- Hoppá, Lékai észrevette, hogy a kapus kint áll és a saját térfeléről dobott gólt (16-13).
A meccs legszebb jelenete az volt, amikor az első félidő végén Lékai Máté labdát szerzett, majd egész pályáról dobott gólt a norvég kapuba. Íme.
...... ...........


...... ........



Az 1994 óta íródó Európa-bajnokságok magyar eredményei:

Év ...... ........... ..............Helyezés
1994 Csoportkör ........7.
1996 Csoportkör ........10.
1998 Csoportkör ........6.
2000
Nem jutott ki - - - - - - -
2002
Nem jutott ki - - - - - - -
2004 Középdöntő ........9.
2006 Csoportkör...... ........13.
2008 Középdöntő ........8.
2010Csoportkör...... .........14.
2012Középdöntő ........8.

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Humoros, de mégis ijesztő képek
  2014-01-18 13:09:06, szombat
 
  ........



.......



........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Árpád-házi Szent Margit
  2014-01-18 12:54:51, szombat
 
  Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!" Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Mt 25,1-13

Imádság
Istenünk, te felbecsülhetetlen ajándékot helyeztél életünkbe. Mindenkinek fölajánlod a lehetőséget, hogy jelenléted fényének tükre lehessen. A Szentlélek által szereteted szándékát nem kőtáblákra, hanem szívünk mélységeibe vésed. És lelkünket betöltő békességed által képessé teszel minket arra, hogy szebbé tegyük mindazok életét, akiket reánk bíztál.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Épített madár lak
  2014-01-18 01:04:28, szombat
 
  .......

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1254
  • e Hét: 7055
  • e Hónap: 40209
  • e Év: 273956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.