Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A nemzeti herdálás kormánya
  2014-01-21 21:37:35, kedd
 
  A nemzeti herdálás kormánya

Figyelve a híreket és főleg azt, ahogyan Orbánék ,,dobálóznak" a milliárdokkal (sőt sok ezermilliárdokkal), miközben az embernek néha már az autó megtankolása, vagy a gázszámla kinyögése is gondot okoz, bizony felmegy a pumpa. És nem csak azért, mert most épp kiderült, hogy Viktorunk 3000 milliárdnyi hitelt vett fel az oroszoktól a mi kontónkra (leszarva, hogy megkérdezzen bennünket az egészről), hanem azért is, mert eközben éppen ők harsogják a legjobban, hogy mennyire a nemzet érdekében cselekszenek. Ellentétben persze a másik oldallal (mely nemhogy nem tekinthető nemzetinek, de egyenesen hazaáruló is). Szóval épp ők tartják az ország legfőbb eladósítójának a baloldalt, miközben boldogult emlékű Batthyány Lajosunk óta nem volt olyan herdáló kormánya kis hazánknak, mint a mostani Orbán-kabinet. (Pedig ha jól számolom 1848 óta már a 66. kormánynál tartunk.)

Ha végigtekintünk remekművű kormányzati ciklusukon és csak a legnagyobb ,,dobásaikat" nézzük, akkor persze első helyen a 3000 milliárdos magánnyugdíj vagyon lehúzását emelhetjük ki, mely szőrén szálán tűnt el a kezeik között. Aztán ott van a Közgép és más Fidesz-közeli cégeknek juttatott 400 milliárd, ami valahogy senkinek nem hiányzik. (Pedig az is a mi pénzünk volt, hogy a fene enné meg.) Mindezek után jön (nagyságrendileg) az E.On üzletág 300 milliárdos megvételére elszórt lóvé, melyről még senki nem tudta épkézláb módon elmagyarázni, hogy mi a jóistenért volt rá szükség?!! De biztosan nagyon kellett. Folytatva a sort, az a 260 milliárd következik, melyet Viktorunk stadionokra és focicsapatokra tapsolt el, merthogy kedves vezetőnk szereti a focit. Szuper. Azért nyomorognak milliók, mert a nagyfőnök szép stadionokban akarja látni kedvenceit. Ez is csak nálunk lehetséges. Erős a gyanúm, hogy ezen a ponton a legtöbb európai demokrácia már rég elzavarta volna a büdös francba. De nálunk maradhatott, sőt folytatta a költekezéseket. Jött a Kossuth tér horthysta átalakítása, mely cirka 40 milliárdba került nekünk, és bizonyára élet-halál kérdés volt. Ez eddig kereken 4000 milliárd forint. Szép summa, főleg a nagy semmiért. Mert kérdem én: mivel lettünk előrébb mindezekkel? Semmivel. Munkahelyek nem születtek, működő tőkét nem hoztak az országba, életszínvonalat nem emeltek. De persze ne ragadjunk le itt, mert Orbánék még ezer más szép és hasznos dologra költöttek: például nemzeti konzultációkra (azok is mennyire kellettek), a TEK felturbózására, a parlamenti őrségre, kormánycégek sikerdíjaira, végkielégítésekre, Vitézy Dávidka prémiumaira és sorolhatnánk. Aztán jött 2014 januárja, és Orbán feltette művére a koronát: 3000, de lehet, hogy 6000 milliárdos hitelt vett fel a számunkra Putyintól! Remek! Megkérdezni persze senkit nem kérdezett meg a dologról, csak felvette. Stikában. Itt tartunk!

Bosszantó, sőt elkeserítő ez az egész, mert kétszeresen lettünk becsapva. Egyszer, amikor értelmetlenül elszórták adó milliárdjainkat, másodszor pedig amikor a szemünkbe mosolyogva azt mondták: a nemzet érdekében cselekedtek. De nem ez a helyzet! Ők kizárólag a saját maguk érdekében cselekedtek. Aztán a pofátlanságot az egekig tetézve most még azzal jönnek, hogy a másik politikai oldal adósította el a hazát! Meg hogy válaszuk meg őket újra, mert még nem fejezték be művük beteljesítését! Erre azt mondom: ha tényleg újraválasztjuk őket, meg is érdemeljük!

http://kritikusok.blog.hu/2014/01/21/a_nemzeti_herdalas_kormanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belevalók: már a vasúti kukákat is lopják a derék romáink
  2014-01-21 21:25:13, kedd
 
  Cigánybűnözés :: 2014-01-21. 21:21
Belevalók: már a vasúti kukákat is lopják a derék romáink

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Géza és V. Mihály nyíregyházai lakosok ellen.
A 22 éves, illetve 28 éves férfiak 2014. január 20-án 21 óra 45 perc körüli időben a Budapest- Nyugati pályaudvarról Szolnokra tartó vasúti szerelvény egyik kocsijában szemeteskukákat feszítettek le abból a célból, hogy azt eltulajdonítsák.
Zoom
Szolnokon a vasútállomás egyik dolgozója észlelte a lopást, aki kollégái segítéségével az egyik férfit a vonaton, míg menekülő társát a vasúti sínek között visszatartotta, majd a vonatra kísérte.
A helyszínre kiérkező járőrök megállapították, hogy az eltulajdonítani kívánt tizenhárom darab kuka egy része a vonaton volt összegyűjtve, míg a másik részét a menekülő K. Géza a táskájába rejtette.
A rendőrök a nyíregyházi lakosokat előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsított kihallgatásuk mellett őrizetbe vették őket.
(Police.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/122983/#ixzz2r4C4Aht8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tipikus Fidesz szavazó kettős mércéje
  2014-01-21 21:08:06, kedd
 
  A tipikus Fidesz szavazó kettős mércéje

A Fideszes szavazó különleges emberfajta, bevallom én soha nem értettem őket. Lehet persze, hogy ez az én hibám, mert nem vagyok képes mélymagyar, nagynemzeti gondolkodásra, és a logika helyett a gyűlölködés kollektív eufóriájában, a hazaszeretet csukott szemmel élvezendő fejbólintó csodálatára, továbbá az Orbán Viktor iránti feltétlen odaadásra (mein Führer). De sajnos próbáltam: nem ment. Minduntalan előjött belőlem az önálló gondolkodás igénye, így azt hiszem én már Fideszes szempontból menthetetlen vagyok! Sajnos le kell mondaniuk rólam, mert én valószínűleg soha nem leszek Orbán rajongó nemzeti-ősmagyar-fideszes. Ez van. Meg kell tanulnom együtt élni ezzel a tudattal. (Nem könnyű.)

De azért persze néha - néha kísérletet teszek arra, hogy megértsem őket! No, nem a Fidesz vezetőket. Az orbáni kört illetően világos a kép: ki a fene ne akarná, hogy teletömjék a zsebeit, hogy bevegyék a nagy mutyikba, ha ezért mindössze csak annyit kérnek cserébe, hogy mondj le a gerinces gondolkodásról, a kritika lehetőségéről, hangosan és érthetően zengedezd a nemzeti szólamok, add neved a Fidesz politikához és időnként benyalj a feletted állóknak. (Meg persze néha zsidózz, kommunistázz és szidd Gyurcsány nőági felmenőit.) Egyszerű képlet, nincs benne semmi homályos vagy érthetetlen dolog. Amit én szeretnék megérteni, az a Fideszes szavazó gondolkodása. Például ott van a Gyurcsány korszak kontra Orbáni négy év megítélésének kérdése. A Fideszesek szemében bármi, amit Gyurcsány csinált annak idején, az ördögi tett volt, de legalábbis főbenjáró bűn és persze meggondolatlanság, viszont bármi, amit Orbán tesz, az a haza érdekében történő bölcsesség. Naná. Ha Fletó tárgyal az oroszokkal az hazaárulás, ha Orbán teszi ugyanezt az a nemzeti érdekeket szolgáló zsenialitás. Ha Gyurcsány vesz fel IMF hitelt, akkor elárulja népét és eladja hazáját, ha Orbán folyamodik kölcsönért és cirka 30 évre adósítja el tökig a magyar családokat, az a haza szolgálata. Tiszta sor. Csak éppen ezt kettős mércének hívják.

Amikor január elején a Fideszesek által megbütykölt választójogi törvény miatt az ellenzék összefogási tárgyalásokba bocsátkozott, hogy legalább halvány esélye legyen a választásokon, az összes Fidesz szavazó gúnyolódott, szellemeskedett és megeresztett egy-két beszólást a baloldal rovására. Amikor viszont két nappal később kiszivárgott, hogy szeretett vezérük tövig benyalva Putyinnak mit művelt Moszkvában, rögtön ku*va nagy lett a csönd. Felmerült bennem: ,,na most mi van, miért nem jönnek azok a bíráló, szellemes posztok az interneten". Aztán rájöttem: gondolkoznak. Ez egy Fideszes esetében komoly munka, úgyhogy türelmesen vártam. Aztán meg lett a nagy gondolkodás eredménye. Megmagyarázták maguknak a dolgot. Orbán ismét jót tett a hazával. Igaz, hogy 30 évre kiszolgáltatta az energiaszektort az oroszoknak, igaz, hogy szembeköpve saját magát éppen azzal a néppel kötötte meg az évszázad szerződését, melyet bolseviknak tartott, és 1956 legfőbb hóhérának, igaz, hogy 30-40 évre eladósított mindenkit az országban, és igaz, hogy gyáva módon letitkosított mindent az ügyben, DE megvédte a rezsicsökkentést és biztosította a haza érdekeit! ... Nehéz erre bármit is mondani. Biztos azért, mert nincs meg bennem a nemzeti - mélymagyar gondolkodás hajlama. Talán ez a baj. Talán tényleg ezért nem értem, hogy miért is védte meg Orbán azzal a rezsicsökkentést, hogy 30 esztendőre évi 200 milliárdos fizetési kötelezettséget akasztott a nyakunkba (törlesztés + kamatok) ami nyilvánvalóan az államadósságot és az áramdíjat is növelni fogja így vagy úgy.

Aztán Lázár a segítségemre sietett, mikor lenyilatkozta: "Paks tartozását átveszi az állam, így az erőmű olcsón tud majd továbbra is áramot termelni a kölcsön dacára is." Húúúú ... Apám ... Ez ám a vaslogika. És van, aki ezt minden további nélkül el is fogadja tőle. Nem is jut eszébe, hogy amit az állam úgymond ,,átvesz" azt a lakosság fizeti majd ki. Mint mindent természetesen. Őszintén mondom: nem értem a Fideszes szavazókat. Ők meg vezérüket nem értik, a vezérük, meg a világ működését. És úgy tűnik, ez a társaság marad hatalmon. ... Úristen.

http://kritikusok.blog.hu/2014/01/18/a_tipikus_fidesz_szavazo_kettos_merceje?fb_a ction_ids=10152249335810337&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_mult iline&action_object_map=[268533379971007]&action_type_map=[%22og.likes%22 ]&action_ref_map=[]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZ ÚJÍTÁSOK KORa
  2014-01-21 20:47:08, kedd
 
  014. január 20., hétfő

AZ ÚJÍTÁSOK KORA

Magyarországnak nem szabad félnie, ha tanulni kell, mert az újítások kora még nem ért véget - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország Barátai Alapítvány hétfői konferenciáján, Budapesten.
Hát mi nem félünk - most már csak azon lehetne csodálkozni, hogy a Bölcsesség Kútfője sem fél, pedig lassan elkezdhetne félni, mert amit művel, az túlmegy minden létező határon, de ő bátor, mint a dakota ló, fejjel megy a falnak.

Hogy az újítások kora még nem ért véget, az nyilvánvaló, hiszen az Őfelsége I. számú Strómanja kitüntető címet birtokló Mészáros Lőrinc cége már megint beújított egy pályázatot, jelen esetben Békés megyében nyertek meg egy 25,8 milliárdos közbeszerzést konzorciumi partnereikkel.
Talán az is felfogható újításnak, hogy a neves gázszerelő cége jelen esetben nem konvektort fog szerelni, hanem vízminőséget fog javítani, melyre nagy szüksége van Békés megyének, legalább annyira, mint Mészáros nagyvállalkozó piszokjó üzleti érzékére.
Hajdan a hentes és mészáros egy szolid szakma volt, ma azért érdemesebb Mészáros és Mészárosnak lenni - ez a szakma nem túl szolid, ámde annál jövedelmezőbb.

Azt is mondta a mi Kompaszunk és Kronométerünk, hogy Magyarországnak ,,nem szabad provinciálisnak lennie", a magyar politikai elitnek érdemes túltekintenie az európai tapasztalatokon, és tanulnia kell például az Egyesült Államok vagy Japán közgazdasági gondolkodásából.
Mondta ezt a kétlábon járó vegytiszta provincializmus, Európa egyetlen suttyó miniszterelnöke, akin úgy áll az európaiság, mint tehénen a szmoking.

Hogy hülyeséget is mondott, az már megszokott, az ellen már nem is lázadozik a magyar, hiszen ez olyan, mintha arra biztatná Csenyéte lakosságát, hogy bátran tanuljon Los Angeles példájából, különös tekintettel Beverly Hillsre, meg a Sunset Boulevard üzleteire.
Első lépésként talán létrehozhatnák a Csenyéte Boulevardon a helyi Walk of Fame -et, melyen a település legnevesebb sztárjainak ujjlenyomatát önthetnék betonba.
Hogyan gondolhatta egyeske, hogy Magyarországnak az Egyesült Államoktól kellene tanulnia?
Látott ez az agyament már térképet?
Esetleg repülőgép-hordozót akar építeni a Papkerti horgásztavon?
Elszomorító ez az egész, hiszen ha azt mondta volna, hogy tanuljunk mezőgazdaságot Dániától, sajtkészítést Hollandiától, belgaságot Belgiumtól, talán nem röhögne mindenki a szövegén, de hogy nekünk Japántól kellene tanulnunk?
Mit akar Japántól megtanítani, hacsak nem a jakuzák világának fejlett nyakazási módszereit akarja átvenni?
Merthogy a magyar és a japán mentalitás közötti különbség eleve kizárja, hogy mi onnan bármit is átvegyünk, például a hasunkat sem szívesen vágjuk fel, ha szégyenbe hozzuk az országot.
Ha felvágnánk, akkor ő már évek óta cipzárral a hasán közlekedhetne...
Beszédét egy veretes bölcsességgel zárta, mely szerint még a következő évek is az útkeresésről szólnak majd a világgazdaságban, Magyarországnak ezért érdemes ,,továbbra is nyitottan, a tanulás vágyával [...] tekinteni mindazt, ami a világban történik".
Valaki elmondhatná neki, hogy az emberiség egész története az útkeresésről szól, a tanulás vágyát meg a fiatalokban kellene felkelteni, de jelenleg sajnos a vágyak lehervasztásának idejét éljük, haladunk ütemesen a betanított munkások Magyarországa felé.
Azért vannak pozitív jelek is, - ma például Debrecenben járt Gyurcsány, a kibérelt terem kicsinek bizonyult, a rá várók nem azt skandálták, hogy Gyurcsány takarodj, hanem azt, hogy "Veled vagyunk Feri".
Debrecenben.
Kopik a Fidesz fénye, rengeteg a reményeiben csalódott ember, őket szeretnék Orbánék valahogy visszaterelni az akolba - majd meglátjuk, sikerül-e?
Ha szerencséje van az országnak, akkor nem.
Ha nincs, akkor minden magyar állampolgár kap egy atomreaktort, majd Simicska és a Mészárosok felépítik, legalább lesz hol megsütni a tojásrántottát, már ha kifutja a havi fizetésből egy tojás...

http://www.pupublogja.hu/2014/01/az-ujitasok-kora.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és Simicska megérdemlik a jólétet!
  2014-01-21 20:29:20, kedd
 
  Orbán és Simicska megérdemlik a jólétet!

Nyilas Gergely

2014. január 21., kedd 15:44 |


Plakátértelmezési segítség ígéretével hívott össze sajtótájékoztatót a Civil Összefogás Fórum. A Gellért Szállóban végre megtudhattuk, ki az a bohóc Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Hagyó Miklós társaságában.

A CÖF alapítója, Csizmadia László feltárta a mindenütt látható plakát értelmezését. Eszerint a bohóc egy tanár, ,,aki mosolyogva üdvözli álruhás társait, akik nap mint nap tőle vesznek leckét".
03
Fotó: Huszti István / Index

,,Elmondhatjuk, nagyon jó tanulók. Bohóckodásból már kitűnőre vizsgáztak" - olvasta fel nyilatkozatát Csizmadia. (Bár az nem derült ki, hogy a bohócok miért a rendőrségen találkoznak - hiszen az amerikai filmekből ismert háttér erre utal.)

,,Ők 2010-ben a választópolgárok által kifüstölt paraziták, élükön a főbohóccal, Gyurcsány Ferenccel. Ők azok, akik megsebezték a polgárok testét, lelkét, romba döntötték egzisztenciájukat, és a csőd szélére sodorták hazugságaikkal hazájukat" - folytatta a CÖF vezetője, szakítva a bohóc metaforájával.
Kényszerítő tákolmány

A CÖF-höz Csizmadia szerint e-mailek ezrei érkeztek, amelyek szerzői ,,elfogadhatatlannak tartják azt a hazugságáradatot, amely a földosztásról, a trafikokról és a paksi atomerőműről szól". (Mivel ugyanezek a levelek állítólag arra is kérik a CÖF-öt, hogy ,,minden erővel, igaz tényekkel, meggyőző erővel leplezzék le a hatalmi puccsra készülő Gyurcsány pártszövetségét", Csizmadia vélhetően a fenti ügyekkel kapcsolatos ellenzéki hazugságokra gondolt.)

A tájékoztatást Fritz Tamás társaságában tartó Csizmadia szerint a civil összefogás erejét bizonyítja, hogy milyen hatalmas összegek érkeznek a támogatóktól a CÖF számlájára. Hogy mennyi, azt Csizmadia újságírói kérdésre sem fedte fel, mondván ,,üzleti titkokat nem fogunk elárulni". Hozzátette azonban, hogy a szervezet - ellentétben más, ,,párttá szerveződött civil egyesületekkel" - becsületes alapítványhoz méltóan időben elkészíti beszámolóját, és az a bíróságon megtekinthető lesz, ahogy a tavalyi is.

Az összegek áradatának lendületet adott a ,,baloldali összetákolt pártszövetség megalakulása" adott, amely ,,rendkívüli aktivitásra kényszerítette" a ,,nemzeti jobboldalt" - derült ki Csizmadia szavaiból. A tákolmányban Gyurcsány vélhetően a bankköztársaság és a Soros-féle pénzek ígéretével könyökölt ki magának helyet, és különböző információkkal zsarolhatja szövetségeseit - vélekedett Csizmadia.
Kifosztotta a magánnyugdíjpénztárakat

Kiderült, hogy a magánnyugdíjpénztárakat is Gyurcsány és álruhás bohóctársai fosztották ki, akik - mielőtt a polgárok testének rágása után kifüstölték volna őket a választók - magas fizetéseket osztogattak ott lakájaiknak.

Ez azonban már nem térhet vissza, Csizmadia szerint ugyanis a polgárok rossz hírrel szolgálnak a bohócoknak:

Orbán marad, viszont a rendszerváltozás végre befejeződik.

Gyurcsányék pedig kéz a kézben végleg távoznak, a választók erkölcsi ítélete alapján.
A Népszava diszkriminál

Csizmadia megjegyezte, hogy a több százezer civil támogatását élvező szervezet a Népszavánál is fizetett hirdetést akart feladni, ám azt a napilap nem fogadta el. ,,Ez diszkrimináció. A sajtószabadság önös értelmezése. A civil társadalom szólásszabadságának pártos korlátozása. Ezért pár száz olvasójuknak itt is megmutatjuk a plakátunkat" - szúrt végül oda Csizmadia a Népszavának.
Az ellenzék a rossz énünkre apellál

,,Bohócot csinálnak önmagukból, a politikából, bohóckodnak, nem veszik komolyan az állampolgárokat" - vette át a szót Fritz Tamás, az ellenzékről szólva. A politológus szerint az egyszerű bohócos üzenetüknél sokkal érdekesebb az MSZP simicskás, orbános maffiakormányozós plakátja. ,,Ez sokkal rejtettebb és sokkal bonyolultabb kérdés, mint a CÖF plakátja."
02
Fotó: Huszti István / Index

,,Alapozzunk az egyszerű emberek rossz oldalára: irigységre, kicsinyességére, és megnyerjük a választásokat - vallják a szocialisták" - egyértelműsítette gyorsan Fritz, aki szerint ez a gyurcsányi világkép egyenes folytatása, ,,az emberi jellem nem angyali, hanem ördögi oldalának felhasználása". Szerinte ez jelent meg a kettős állampolgársággal szembeni állásfoglalásban is 2006-ban.
Egydimenziós örömök

,,Az álbaloldal legnagyobb veszélye az, hogy az emberek lelkét kívánja eltorzítani, a hatalom mindenáron való megszerzése érdekében" - elemzett Fritz. A politológus szerint Orbán és Simicska kipécézése az emberek elitellenességére épít. Ez a Kádár-éra világnézetére épül, amelyben az emberek egyenlőségét kispolgári, alattvalói szinten biztosították. ,,Ez megmutatkozott a kétezer forintos fizetésekben, a kulturális szórakozás egydimenzióssá tételében: táncdalfesztivál, meccs a hétvégén, sör-virsli, május elseje, miegymás" - vette elő Fritz akaratlanul is Albert Flóriánt vagy Szörényi Leventét. A politológus az árak állandóságát is a Kádár-éra egydimenziós bűnei közé vette, nem számolva azzal, hogy erre a teljesítményre az Orbán-kormány is büszke.

,,Ez a mesterségesen keltett egyenlőségtudat ma is jelen van, főként az idős, nyugdíjas választók esetében" - magyarázta Fritz, mire is játszik rá az MSZP plakátja. ,,Le az elittel! Miért nem élnek úgy ők is, mint mi? Miért nem keresnek annyit, mint mi? Gürcölünk, ők meg pöffeszkednek, és felveszik az óriási fizetéseket! Ugye ismerős?" - mondta a politológus, nem mélyedve bele, honnan lehet mindez ismerős.
Kiemelkedő államférfiú jómódban

Az üzenet szerint a meggazdagodás nem lehet tisztességes dolog. ,,Ha egy politikus és kiemelkedő államférfiúi pályafutás közepére viszonylagos jómódban él népes gyermekáldású családjával, akkor ez az MSZP sugallata szerint nagyon-nagyon csúnya dolog." Ezzel az MSZP a ,,szép számmal itt maradt kádárista kispolgárt szólítja meg, aki csípőből irigy, zsigerből utálja az úgynevezett nagy embereket, aki nem olyanok mint ők."

Fritz szerint ha az MSZP valóban demokratikus párt, akkor az ellenkezőjét kéne tennie: erősíteni az emberekben, hogy a politikai munka kiemelkedően fontos és értékes dolog, hogy

az ország vezetői megérdemlik a tiszteletet, és azt is megérdemlik, hogy valóban fáradságos munkájuk mellett ne egy lakótelepi panellakásban szorongjanak, hanem kényelmes körülmények között éljenek, arányban felelősségük mértékével és jelentőségével.

A magyar gazdag sem kóser

Fritz szerint a kádári reflexek alapján ,,az sem kóser" ha egy magyar vállalkozó gazdagszik meg. Sőt: ,,a kádári mentalitás előbb fogadja el egy multi cég vezetőjének gazdagságát, mint egy magyarét, mert mi magyarok hol vagyunk tőlük.

És ha egy magyar vállalkozó meggazdagszik, például Simicska Lajos, akkor az kizárólag csalás, lopás rablás és korrupció útján lehetséges, tehát fujj!

- analizálta tovább a kádári kisemberre építő MSZP-kampányt Fritz, aki szerint az MSZP mérhetetlen pofátlansággal jár el, amikor a Fideszt bármiféle kádárizmussal vádolja. ,,Ez az a múlt, aminek nem szabad visszatérnie"
A Fidesz nem uzsorázik csak úgy

Fritz szerint szó sincs arról, hogy az uzsorázás, bankározás, oligarcházás csak úgy általánosságban jellemezné a kormányzati retorikát. Ezt a kormány egy olyan banki magatartással szemben fogalmazza meg, amely ,,meglehetősen komoly extra bevételeket teremtett Magyarországon az elmúlt években. És azon bankok és bankárok felelősségéről beszél, akik olyan devizahiteleket dobtak be a magyar életbe, amely 200 ezer család devizaproblémáit hozta elő". Ez a beszédmód ,,nem arról szól, hogy a bankárok csúnya emberek, hanem egyfajta negatív banki és bankári mentalitás ellen szólal fel" - magyarázta a különbséget Fritz. Az oligarchákat ugyan tágabban kell értelmezni, de Fritz szerint itt is a nem megfelelő mentalitásról és nem általában elitellenességről van szó. Természetesen ez nem vonatkozik az előző kormányra: ott a politikai vezetők egyben ,,komoly vagyonos, tőkés emberek voltak, nem akarom azt mondani, hogy oligarchák, de ott egybefonódott a politikai gazdasági hatalom.Gyurcsány Ferencre gondolok, Veres Jánosra és Kóka Jánosra" - nevesített a politológus, aki szerint tehát az államférfiúi pályafutás közepén élvezhető viszonylagos jólét nem minden politikust illet meg.
Be kell fejezni Ady országát

Csizmadia szerint megnyugtató, hogy a paksi atomerőmű bővítését az MSZP is támogatja. Vita tehát csak arról van, hogy mikor kerülne erre sor, és a szerződés részletei milyen módon kerüljenek nyilvánosságra. Csizmadia szerint azonban nyilván lehet az atomerőművet érintő államközi szerződésnek olyan része, amely nem hozható a választópolgárok tudomására. A CÖF alapítója úgy véli, a szakmai kérdésben nem lenne indokolt a népszavazás. Helyesnek tartja, hogy a kormány választása végül a már világszerte bizonyított orosz építőre esett, még ha tender nélkül is.

,,Be kell fejezni Ady országát!" - közölte Csizmadia. ,,Ne legyünk tovább kompország. Nagyon egyetértek egy olyan gazdasági modellel, amely magyar útnak is nevezhető mostanában, amelyik, reméljük, hogy sztráda formájában halad nyugattól keletre, összekötve a gazdasági érdekeket - közölte a saját szavai szerint 40 éve vállalkozó Csizmadia.

Fritz hozzátette: ha a népszavazáshoz összegyűlik a szükséges mennyiségű aláírás, akkor legyen referendum, egyébként azonban szerinte a paksihoz hasonló stratégiai döntés kormány hatásköre, hiszen felhatalmazást kaptak arra, hogy saját gazdaságpolitikájukat megvalósítsák. Igaz, a választók a választások előtt az orosz kapcsolatok - így Paks és a Déli Áramlat gázvezeték kérdésében - egészen mást hallhattak, például ezt.

Fritz szerint, ha bebizonyosodik, hogy rosszul lép az adott kormány ,,például a Roszatommal, akkor a következő választáson le lehet váltani".

http://index.hu/belfold/2014/01/21/orban_es_simicska_megerdemlik_a_joletet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most a Hortobágyot lopja szét a Fidesz?
  2014-01-21 20:14:34, kedd
 
  Most a Hortobágyot lopja szét a Fidesz?

Visszaélést gyanít nemzeti parki földek bérbeadásánál az MSZP

Gőgös Zoltán, MSZP, belföld, nemzeti park, Hortobágyi Nemzeti Park, Kőrös-Maros Nemzeti Park, Hortobány, földmutyi.
2014. január 21. 11:49

Gőgös Zoltánt a Hortobágyi és a Kőrös-Maros Nemzeti Park környékén évtizedek óta gazdálkodó gazdák keresték meg. Az MSZP szerint újabb ,,előre leszervezett földmutyiról" van szó.

Gőgös Zoltán, a szocialisták mezőgazdasági szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a hortobágyi földeket évtizedek óta használó berettyóújfalui gazdák keresték meg azzal, hogy a földbérletpályázat eredményeként számukra ismeretlenek nyerték el a település határában lévő földeket. Az MSZP-s képviselő a napokban erre hivatkozva felszólította a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy állítsa le a hortobágyi legelők bérbeadását. Véleménye szerint a pályázati kiírás nem veszi figyelembe a jelenlegi földhasználók érdekeit, nem ír elő például meglévő állattartást.

Gőgös Zoltán elmondta, a Kőrös-Maros Nemzeti Park területén egy 300 hektáron legeltető gazdától úgy vettek el 120 hektár földet, hogy azon volt az itatóhelye. Egy évszázadok óta juhászattal foglalkozó családnak pedig egy általuk 52 éve használt állami földet kellett visszaadnia - folytatta, megjegyezve: korábbi földbérletpályázatokhoz hasonlóan most is előfordult, hogy nem helyben lakók nyertek a pályázaton, mivel a győzteseknek csak a bejelentett lakcíme van a pályázatban előírt távolságon belül. Kitért arra is, hogy a győztesek között van, aki a pályázati kiírással ellentétesen 300 hektárnál több földet nyert el. Véleménye szerint újabb ,,előre leszervezett földmutyiról" van szó, a pályáztatás pedig csak álca volt.

Mint mondta, a szóban forgó földek gyenge minőségűek, legelők, amelyekért a nyerteseknek minimális bérleti díjat kell fizetniük, ugyanakkor - a környezetvédelmi előírások miatt - jelentős összegű európai uniós támogatásra számíthatnak. Eleshetnek viszont az újonnan bevezetett támogatástól azok, akik évtizedek óta támogatás nélkül használták a földeket.

Gőgös Zoltán elmondta: szerdán találkozik a helyi gazdálkodókkal, majd elmegy a Hortobágyi Nemzeti Parkba, hogy megismerje a földbérletpályázatok elbírálásának szempontjait és a döntésben részt vevők kilétét. Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy az ügyészség korábban több, földügyben tett feljelentését azzal utasította el, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet munkatársai nem számítanak hivatalos személynek, így nem követhetnek el hivatali visszaélést. Ezzel szemben a hatósági jogokkal rendelkező nemzeti parkok dolgozói hivatalos személynek minősülnek - hívta fel a figyelmet.


http://mandiner.hu/cikk/20140121_visszaelest_gyanit_nemzeti_parki_foldek_berbeada sanal_az_mszp?fb_action_ids=705638416135794&fb_action_types=og.recommends& ;fb_source=other_multiline&action_object_map=[460001634125414]&action_typ e_map=[%22og.recommends%22]&action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét brutális brüsszeli uszítás Magyarország ellen
  2014-01-21 19:48:55, kedd
 
 

Ismét brutális brüsszeli uszítás Magyarország ellen
2014. január 20. 20:19
Kincses Albin - Hunhír.info

Tíz területen javasol fellépést az Európai Bizottság a tagállamoknak annak érdekében, hogy vissza tudják szorítani az erőszakos szélsőségeseket - jelentette be szerdán brüsszeli sajtótájékoztatóján Cecilia Malmström biztosan viking származású belügyi biztos. A biztos biztosan hazudott hazánkkal kapcsolatosan, és már az európai gondolatrendőrség felállítást is kilátásba helyezte a szájzár totális bevezetése mellett.
A biztos szerint a szélsőséges eszmék által ösztönzött erőszakot mind nacionalista, mind jobboldali, mind baloldali radikális gondolatok, vagy az al-Kaidához hasonló szélsőséges eszmék is motiválhatják, Európának pedig megelőző lépéseket kell tennie ennek megakadályozására.

A svédországi biztos példákat is mondott, a többi között azt hazudva hogy Magyarországon ,,náci bandák" vertek össze és gyilkoltak meg cigányokat, Svédországban egy öngyilkos merénylő kis híján több száz emberrel végzett egy karácsonyi vásáron, Görögországban pedig a szélsőjobboldali Arany Hajnal párt egyik tagja leszúrta Pavlosz Füsszasz baloldali aktivistát, rapénekest.

A bizottság szerint emellett a tagállamoknak átfogó megközelítést kell alkalmazniuk a szélsőséges eszmék online terjedése ellen, nem elég eltávolíttatni a törvénytelen tartalmakat és ellenpropagandát elhelyezni az interneten. Brüsszel szerint az eredményes fellépéshez a szélsőséges erőszak túlélőit, áldozatait is megszólalási lehetőséghez kell juttatni, a fiatalok körében pedig meg kell honosítani a kritikus gondolkodást, mert annak segítségével ők maguk is ráébredhetnek a szélsőséges eszmék és a radikális propaganda hamisságára.

Nem elég, hogy ez a luvnya össze-vissza hazudozik, még be is meri vallani, hogy a gyarmatosítók már a rabszolgák agyát is totál át akarják mosni. Mi az, hogy valaki, vagy valakik "kritikus gondolkodást akarnak meghonosítani?" Tehát még azt is meg akarják határozni, hogy az ember mit gondolhat, és mit nem, illetve, hogy bármiről is véleménye lehet. Ez az egész nem az úgymond szélsőségesek elleni küzdelem, ez az emberi lélek és gondolat totális gyarmatosítási kísérlete.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72034
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stirlitz és a beépített baloldal
  2014-01-21 17:22:47, kedd
 
  Stirlitz és a beépített baloldal

2014. január 16-án, éjjel 23 óra 44 perckor Stirlitz nem tudott aludni. Jelentést kellett volna írni Putyinnak, de nem értett valamit. Egyre inkább meg volt róla győződve, hogy a teljes magyar baloldal, az összes ostoba pártocskájával, elcsigázott képű, láncos értelmiségijeivel a Fidesz fizetett ügynöke. Egyébiránt nem volt túl nagy véleménnyel a narancsos pártról, de azt el kellett ismernie, hogy nem volt épkézláb politikai erő rajtuk kívül abban a furcsa kis országban. Biztos volt benne, hogy ezek a fideszes fiúk a világ legnagyobb politikai trükkjét hajtották végre, olyat, amilyen még soha, sehol, senki: ők állnak a saját ellenzékük mögött. Az egész nem mehet másként. Ha Kaltenbrunner ezt megérte volna, személyesen gratulálna Orbánnak.

Ahhoz nem férhet kétség, hogy ezek a magyar balosok nem öngyilkos hülyék, hanem fizetett emberek, hiszen nem írtja ki magát szándékosan egyik politikai erő sem. A propaganda embereik nyilván ugyanúgy pénzért teszik a dolgukat, mint bárhol másutt a világban.

Strirlitz egy hónapja sejtette: nincs egyetlen baloldali magyar sem. Ha lenne csak egy is, az hangosan üvöltene, hogy ezt ne tegyék vele. Ne alázzák meg a saját elvtársai nyilvánosan, mindenki előtt a hitét, legbensőbb vágyait az emberiség jövőjéről, a magyar baloldal és az internacionalizmus jövőjéről. Az az egy magyar baloldali, ha lenne, úgy érezné magát, mint bármelyik partizán, akit egy hete kínoz a Gestapo valamelyik pincéje mélyén. Az a Heller meg a furcsa firkász haverjai vajon mennyi pénzt kapnak? Stirlitz azt még megértette, hogy ez a kamufilozófus és tettestársai legalább egy zsák kokain áráért beszélték tele annak a bordóhajú marhának a fejét valami privát lakásban, hogy legyen csak ketteske a sorban. Kaltenbrunner biztos nem szarozott volna, egy golyó a marha fejébe és kész.

De ezek a fideszes fiúk nagyon ravaszak és nagyon gazdagok lehetnek. Megvesznek mindenkit és azok eljátsszák a saját szellemi és politikai kivégzésüket és annyi. Stirlitz szeretett sakkozni, kombinálni, előre átgondolni az összes lépést. Aznap éjjel úgy érezte szinte szerelmes a magyarok miniszterelnökébe. - Zseniális - gondolta. Megteremti a saját beépített ellenfeleit és utána csak elküldi őket nyaralni. Az a hadonászós girnyó lehet a kamucsapat igazi feje. Korábban is érdekeseket gondolt Gyurcsányról, hiszen egy szamuráj se lesz ilyen vigyorogva öngyilkos. Ő vajon mennyit kaphatott a Fidesztől? Az egyre visszaerősödő bukott miniszterelnök a fő spiclije Orbánnak, ezt meg kell írnia Putyinnak is.


Egy dologban teljesen biztos volt: az idegen szolgálatok is küldtek ügynököt a magyar politikai életbe, az utolsó pillanatban a választások előtt. Azt a Fodor nevű mozgó létrát biztos az amerikaiak csempészték a játékba. A régen hiteltelen, hazudozós figura, aki maga is fideszes volt valamikor, egyszer csak hirtelen és teljes háttér nélküli felbukkan és kémbaloldal egyik vezetője lesz, az nem utalhat másra, csak idegen befolyásra, idegen pénzre. - Nem is kevésre - mondta ki félhangon Stirlitz, amikor már nem bírt tovább a lakásán maradni és lesétált a Deák térre.

De a magyarok hogyan hihetik el ezt a balga színjátékot, ezt nem értette. Bukott, hazudós politikusok, aki nem urai a szavuknak, átállt LMP-sek, egy egykori fűcsempész, egy a Szovjetunióban kiképzett és nagyon gyanús katona, ezt nem fogja elhinni senki se. A hátterük néhány, a korábbi elnyomó rendszert kiszolgáló bértollnok és pár valószínűleg zsírosan megvett tehetségesebb író.

- Az egész egy kibaszott kriplikommandó, de ezt nem írhatom meg a Főnöknek, jövő héten a Névában fogok úszni fej nélkül - ráncolta a homlokát, és egyre gyorsabban sétált az Andrássy úton. Szembe jött vele egy csinos jogászhallgató lány, aki csak azt kérdezte Stirlitztől: szex? Pár perc alatt megegyeztek negyvenezer forintban az egész éjszakára. Várni kell még, ezt érezte Stirlitz. Nem fogja ezt senki elhinni nekem otthon. Tudta, hogy elmegy még azon a hajnalon.

http://www.tutiblog.com/2014/01/stirlitz-es-beepitett-baloldal.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HA MAGYAR VAGY NÉZD MEg
  2014-01-21 17:10:16, kedd
 
  Ezekre kilövési engedélyt kellene kérni!

http://www.youtube.com/watch?v=E8V1MmDGJBE


Az összes öltönyös, ezüstkanállal kaviárt zabáló fajvédőt beköltöztetném egy ilyen helyre, egyből meglátnák, hogy marhára nem a bőrszínnel van a baja az embereknek. Könnyű egy dúsgazdag környéken álló villából védeni a cigányokat...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét Moszkva lesz a Széll Kálmán tér
  2014-01-21 17:04:46, kedd
 
 
Ismét Moszkva lesz a Széll Kálmán tér
2014. január 21., kedd | Szerző: Patkó Bandi

De lehet jelentkezni e-úttörőnek, lesz Gulyás@Gulág fesztivál, Putyin elnök pedig spontán módon fog megküzdeni egy rezsiellenállóval. Ezek is részei a Pak(s)tumnak.

moszkva.jpg

Újabb részleteket ismerhettünk meg a Paks II építéséről szóló megállapodásból, illetve annak háttéranyagából. Ezek szerint az orosz félnek több kérése is volt a magyar kormányhoz. Elsőként is a Széll Kálmán teret vissza kell nevezni Moszkva térre, ugyanakkor a tér felújításához nem ragaszkodnak, ami nagy megkönnyebbülés mindannyiunknak.

A kulturális kapcsolatokat, egymás értékeinek megismerését is fontosnak tartják kormányaink, ezért a Sziget fesztivál részeként kerül megrendezésre a Gulyás@Gulág fesztivál. A gulágokat idéző hidegről és embertelen körülményekről a műjégpálya fog gondoskodni, a gulyást pedig Benke Laci bácsi szervírozza 3700 forintos büntető áron. A szorosabb ideológiai kapcsolatok ápolásának céljából elindul a mobilos e-úttörő rendszer is, amihez új pontokat is készítettek. Például:

Az úttörő, ahol tud iPadezek.
Az úttörő szorgalmasan tanul, különben semmire sem megy Londonban Moszkvában.
Az úttörő szereti és védi a Közgépet.
Az úttörő bátor és fegyelmezett, a Katit nem keveri LSD-vel.
Az úttörő edzi testét, különben kinevetik a diszkóban.
Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik, LOL.

Még nem biztos, de lehetséges, hogy maga Putyin elnök is hazánkba látogat a paksi megállapodást megünnepelendő és spontánul, félmeztelenül megment egy túzokot a kihalástól, egy rezsiellenállóval pedig teljes meztelenül fog megküzdeni.

Sokan nem örülnek az újonnan jött nagy orosz barátságnak, és attól félnek, hogy ha, például, az Apple megjelenik az okosórájával, megint visszatér hazánkba a "Davaj iWatch!" korszaka.


http://hircsarda.blog.hu/2014/01/21/ismet_moszkva_lesz_a_szell_kalman_ter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.