Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Értelmességi - értelmiségi 4.
  2014-01-23 13:21:52, csütörtök
 
  Vegyük kezünkbe a saját sorsunkat!


Síklaky István arra ösztönzött minden írásában, hogy ne legyünk sorsunkba beletörődő borúlátók (pesszimisták), mert az emberiségnek nem kell elkerülhetetlenül pénzrabszolgaságban élnie. De óv a könnyelmű derűlátástól (optimizmustól) is amely szerint elég türelmesen várni, hiszen a végén úgyis minden jóra fordul. Nem fog magától megszűnni a kamatszolgaság. Szinte biztos, hogy a pénzuralmi rendszer kialakítóit és haszonélvezőit csak kemény és szívós munkával lehet előjogaik feladására kényszeríteni.


Síklaky azt ajánlja, hogy öntevékenyek (aktívak) legyünk és vegyük saját kezünkbe a sorsunkat.
Öt lépésben fogalmazta meg a hogyant.


Most csak a ,,harmadik lépés"-től kezdve idéznék:

,,...a harmadik lépésre akkor kerül sor, amikor a jelenlegi párt/pénzuralmat gyakorlók meghirdetik a következő országgyűlési választásokat. Tudjuk, hogy az ország választókerületekre van osztva. Tekintsünk egy ilyent, mondjuk Példa-megye 3. sz. választókerületét. Ebben a választókerületben - mondjuk - 20 község van, falvak és kisvárosok. Mindegyik községben működik már egy-egy ,,nemzeti bizottmány. Ezek küldötteiből megalakul a Választókerületi Társadalmi Jelölőbizottság. Ez a Bizottság kiválaszt egy körzetben jól ismert, tehetséges, tisztességes embert, nevezzük Hiteles Péternek. A Bizottság Hiteles Péterrel köt egy választási szerződést.
A választási szerződésben felsorolják a rendszerváltáshoz szükséges legfontosabb teendőket - például az Országos Nemzeti Bizottmány által kiadott ,,Mit kíván a magyar nemzet" című12 pontos felhívás alapján. A szerződés szerint Hiteles Péternek megválasztása esetén az Országgyűlésben e pontok megvalósítását kell kezdeményeznie illetve támogatnia. A szerződés záró rendelkezése pedig úgy szól, hogy ha Hiteles Péter ezt a kötelezettségét nem teljesíti, és ezt a Társadalmi Jelölőbizottság számon kéri, akkor önként lemond mandátumáról. (Erre egyelőre törvény nem kötelezi, ,,csak" a becsület, ezért az ilyen szerződést ,,becsületszerződésnek" nevezzük.) Várható, hogy Hiteles Péter állni fogja írásban adott szavát, egyrészt, mert a körzetben mindenki tisztességesnek ismeri, másrészt, mert tudja, hogy ha nem tartja be a szerződést, sok évre elveszíti a megye választópolgárainak a bizalmát.
Mivel a rendszerváltó országgyűlési választás még a jelenlegi, torz választási törvény szerint kell, hogy végbe menjen, a Nemzeti Bizottmányok Országos Hálózatában összefogott politikai erő valamilyen e célra kiválasztott vagy létesített párt képviselőiként jegyezteti be a becsületszerződéses képviselőjelölteket a választási bizottságoknál. Ennek folytán a rájuk és az alkalmi választási pártra leadott szavazatoknak megfelelően listás képviselői mandátumok is létrejönnek. Ezeket a mandátumokat olyan jelöltek kapják, akik megkötötték a becsületszerződést a társadalmi jelölőbizottsággal, de nem kaptak elegendő szavazatot. Így tehát ők is növelik a választóknak és egyben az alkotmányos rendszerváltásnak elkötelezett képviselők számát.

Negyedik lépés: a szavazás. Ha a választókerület 20 községének nemzeti bizottmányai jól végezték felvilágosító-szervező munkájukat, akkor Példamegye 3. sz. választókerületében nagy többséggel képviselővé választják Hiteles Pétert. Olyan képviselővé, aki nem valamelyik (pénzhatalmi zsoldban álló) párt vezetőségének utasításai szerint szavaz az Országgyűlésben, hanem a választóival kötött szerződés szerint.

Ötödik lépés: a nagy többségben Hiteles Péterekből álló Országgyűlés meghozza a rendszerváltó törvényeket, mégpedig elsőként egy új választási törvényt, amellyel a következő választás alkalmával kétkamarás Országgyűlés jön létre, ahol az alsóház feladata a törvények kezdeményezése, a felsőház pedig minden esetben ellenőrzi, hogy a kezdeményezett törvény társadalmi hatásait jól megvizsgálták, a törvény valóban a társadalom nagy többségének érdekeit szolgálja és a jövő generációk érdekeit sem sérti, és összhangban van a történelmi alkotmánnyal, más szóval: a jó erkölccsel. - Megindulhat az alkotmányos rendszerváltás.
ADJA ISTEN, ÍGY LEGYEN!"

Az idézőjelbe tett szövegrészeket A SZENT KORONA NÉPE KELET ÉS NYUGAT KÖZÖTT című Magyar a Magyarért Alapítvány kiadványából vettem át. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 3641
  • e Év: 35371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.