|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2014-01-24 23:29:50, péntek
|
|
|
Jön a tavasz, ideje leadni a télen felszedett felesleges kilókat, és megszépíteni a bőrünket. A testpakolások (wrap) azért hatékonyak narancsbőr ellen, mert melegen tartják az érintett területet, így a gyógyhatású anyagok jobban felszívódnak. Tovább fokozhatjuk a pakolás hatékonyságát, ha előtte és utána is legalább 2-2 pohár vizet iszunk, és a kezelés előtt forró vízzel lezuhanyozunk,
ezzel megnyitjuk a pórusokat.
Szükséges alapanyagok
a narancsbőr elleni krémhez:
15 g shea vaj
15 g kókuszolaj
1 dl olívaolaj
10 csepp fahéjolaj
5 csepp szegfűszegolaj
annyi porkávé, amennyit az olaj felvesz (kb. 10 dkg)
a narancsbőr elleni pakoláshoz:
1/2 csésze őrölt pirospaprika
1/2 csésze őrölt gyömbér
1 csésze keserűsó
1-2 csésze fehér vagy zöld agyag
2 csésze forró víz
vékony törölközők
frissentartó fólia (elhagyható)
A narancsbőr elleni krémhez a shea vajat, a kókusz- és az olívaolajat gőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a kávét. Öt percig (ha
szükséges a gőzről többször levéve) kevergetjük, majd kihűtjük. A lehűlt masszát gézen átszűrjük, majd belecsepegtetjük az illóolajokat.
Egy-két perc keverés után a készítményt hűtőbe tesszük. Az így elkészített krém illatos és könnyen kenhető.
A narancsbőr elleni pakoláshoz forró vízbe öntjük a paprikát, a gyömbért, a keserűsót és az agyagot, majd összekeverjük. (Ha szükséges,
adhatunk még hozzá vizet vagy agyagot; akkor jó, ha krémes állagot kapunk.) A krémet testmelegre hűlve a kezelni kívánt testrészre
kenjük, amit ezután törölközővel betekerünk. Fokozhatjuk a hatást, ha a textil alá fóliát is teszünk.
A pakolást 45-60 percig hatni hagyjuk. (Közben olvasunk vagy filmet nézünk.) Ezután óvatosan levesszük a törölközőt (és a fóliát), majd
langyos vízben lezuhanyozunk. Végül bekenjük magunkat narancsbőr elleni krémmel. |
|
|
0 komment
, kategória: egészség |
|
|
|
|
|
2014-01-24 22:01:19, péntek
|
|
|
A tésztához
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 db tojássárgája
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 dl tejföl
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)
A máktöltelékhez
20 dkg mák (őrölt)
10 dkg porcukor
1 db alma (reszelt)
1 késhegynyi fahéj
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 dl tej (forró)
A kókuszkrémhez
3 db tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
A vaníliakrémhez
0.5 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
A tetejére
2 dkg mák
2 ek kókuszreszelék
elkészítés
10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 cs sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 ek kanál kakaót teszünk.
A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsibe helyezzük, erre a mákos massza kerül.
Mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
Kókuszos masszához 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot villával megszurkálunk. Így összeállítva sütjük ki.
Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt krémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta - mák - sárga tészta - kókusz - barna tészta - vaníliakém.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x32 cm
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2014. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
82 db bejegyzés |
e év: |
909 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 636
- e Hét: 3341
- e Hónap: 4333
- e Év: 36062
|
|
|