Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát!
  2014-01-25 23:49:41, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak szeretettel kívánok



 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Ho'oponopono
  2014-01-25 23:19:11, szombat
 
  Ho'oponopono

Bizonyára sokan kíváncsiak lettetek, hogy vajon mi is lehet ez az érthetetlen, de játékosságot és dallamot hordozó kifejezés. Elárulom.

Haawaii nyelven, valami olyasmit jelent, hogy a dolgokat jobbra fordítani, tökéletessé tenni valamit.

Valójában egy egészen elképesztő hatású gyógyító módszer: a megbocsátás, önmagunk szeretetének és feltétel nélküli elfogadásának művészete, melynek segítségével megtisztíthatjuk, meggyógyíthatjuk önmagunkat, ebből adódóan pedig a környezetünket, és a világot is jobbá tehetjük.

Az új tudatosságot képviselő korszak legegyszerűbb, de ugyanakkor leghatásosabb, legfelszabadítóbb gyakorlata, amely annak elismerését feltételezi, hogy minden, ami világunkban körülvesz bennünket, az valójában a mi teremtésünk, a saját gondolataink kivetülése. Ezért mindenért, amit problémaként, vagy negatívumként tapasztalunk meg életünkben, 100%-ig felelősséget vállalunk. Így képesek vagyunk felszabadítani önmagunkat és környezetünket. Ehhez nem kell mást tennünk, mint önmagunknak őszinte hittel mondogatni ezeket a szavakat:

Szeretlek. Sajnálom. Kérlek bocsáss meg. Köszönöm.

Talán hihetetlenül hangzik, de ennek a pár egyszerű szónak varázslatos ereje van, kimondásukkal helyreállíthatjuk a testünkben, vagy az életünkben megbomlott harmóniát, képesek vagyunk meggyógyítani megromlott kapcsolatainkat. Nem kell azon agyalnunk, hogy most kitől is kell bocsánatot kérni, vagy hogy engem ki bántott meg, és miért is én kérjek bocsánatot. Az ilyen gondolatokat csupán az elménk sugallja, és így az elme szintjén, nem is vagyunk képesek megoldani az ilyen jellegű problémákat. Csupán a bennünk lévő Istenhez kell fordulnunk, hogy tisztítson, és engedni kell, hogy elárasszon minket az a szeretet folyam, amit ezen rövid mondatok ismételgetésével megtapasztalhatunk.

A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, próbáld ki, érezd meg, tapasztald meg
te is!

Link


Forrás:tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Porcsin
  2014-01-25 23:12:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Fokhagymával spékelt nyúlpecsenye
  2014-01-25 23:03:45, szombat
 
  Fokhagymával spékelt nyúlpecsenye

Hozzávalók:

1 egész házinyúl
1 fej fokhagyma
házi füstölt szalonna

vasfű
zsír a tepsi kenéséhez
fehérbor a locsoláshoz

Elkészítés:

A nyulat feldarabolom, besózom, majd bespékelem fokhagymával jó gazdagon.

Egy tepsit vékonyan kikenek zsírral (lehet margarinnal is), beleteszem a nyulat. Mindegyikre vasfüvet teszek, majd a vékony csíkokra vágott szalonnával beborítom.





Fólia alatt párolom kb. 1 órát, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm.

Köretnek újkrumplit készítettem, amit a nyúl mellett sütöttem meg a tepsiben.





Kovászos uborka vagy tejfölös uborkasaláta remek kiegészítője.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rokfort sajttal töltött gomba
  2014-01-25 22:56:33, szombat
 
  Rokfort sajttal töltött gomba

Hozzávalók 3 személyre:

12 db közepes fej Bonduelle gomba
20 dkg rokfort vagy márványsajt
5 dkg vaj
5 dkg finom liszt
2 dl tej

őrölt fehérbors
A panírozáshoz:
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfortot vagy márvány sajtot lereszeljük.

A vajból, a tejből és a lisztből besamelmártást főzünk /vajas rántás tejjel kiforralva/. A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehérborssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós!/.

2-2 gombafejet összeragasztunk a krémmel, és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa.

A gombákat bő olajban, lassan átsütjük.





Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Forralt bor egyszerűen
  2014-01-25 22:54:03, szombat
 
  Forralt bor egyszerűen

Hozzávalók:

7,5 dl vörösbor
3 dl víz
6-7 evőkanál cukor
6 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
4 szelet citromkarika

Elkészítés:

A bort felmelegítjük a vízzel, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Forrnia nem szabad! Végül belekeverjük a citromkarikákat.





Megjegyzés:

Nagyon finom szerintünk, mindenkinek ajánljuk!

A receptet Seftanonc küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Tócsni
  2014-01-25 22:51:15, szombat
 
  Tócsni

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.

A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.





Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 380 kcal
Megjegyzés:

Fotó: Kerekes, további fotót Rigotamas küldött a recepthez. Köszönjük!

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gundel palacsinta IV.
  2014-01-25 22:47:54, szombat
 
  Gundel palacsinta IV.

Hozzávalók:

8-10 db palacsinta
A töltelékhez:
10 evőkanál darált dió
5 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál mazsola
1 dl rum (vagy rumaroma)
1 dl tejszín
A csokoládés öntethez:
12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
2-3 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 dl tejszín

Elkészítés:

Először süssük 8-10 darab palacsintát - mindenki a saját jól bevált palacsintareceptje szerint készítse el.

A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze, ízlés szerint tehetünk bele több cukrot és rumot.

A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszögbe.

Az öntethez a csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük simára.

Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csülök pékné módra IV.
  2014-01-25 22:44:50, szombat
 
  Csülök pékné módra IV.

Hozzávalók:

4 db 30-40 dkg-os csülök
1 kg burgonya
4-5 kisebb hagyma
0,5 dl Vénusz olaj
petrezselyem


Elkészítés:

A csülköket jól mossuk és tisztítsuk meg, bőrüket bő ujjnyi távolságokra hálósan vagdaljuk be. Főzzük lassú tűzön félpuhára, majd sózzuk be.

Egy tepsiben a forró olajba forgassuk bele, tegyünk mellé 4-5 szem csupasz hagymát, valamint a cikkekre vágott burgonyát, ezeket is sózzuk, majd az előmelegített sütőben, időnként átforgatva, mérsékelt tűznél süssük meg.

Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott
petrezselyemmel.





Megjegyzés:

A receptet Rafael Balázs küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtkrémleves cipóban II.
  2014-01-25 22:42:28, szombat
 
  Sajtkrémleves cipóban II.

Hozzávalók:

4 cipó (25 dkg-os fehér kenyérke)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
25 dkg trappista sajt
2 dl főzőtejszín
1,5 l húsleves
1 kávéskanál pirospaprika (vagy ízlés szerint)
ízlés szerint só
ízlés szerint fehérbors
ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a *tányér*.





A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset. Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre, és kicsit megpirítom a kenyeret.





Felöntöm kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap.

Mikor letelt a nálam 20 perc, akkor botmixerrel pürésítettem szép simára. Hozzáöntöttem a maradék húslevest, beletettem a sajtot, majd kevergetve megvártam, míg elolvadt a sajt.

http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/24000/24653_sajtkremleves_cipoban _3.jpg

Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint, és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízek összefőjenek / érjenek. Kész.





A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni.





Jó étvágyat!

Megjegyzés:

4 személy is jól lakik belőle, de ha csak két személyre főzitek, akkor csak annyit kell változtatni, hogy 2 cipót vesztek, és annyit tesztek bele. Kicsit hígabb lesz, de az ízén nem változtat. Én is 2 cipóból készítettem először.

A receptet és a fotót GyZsuzsi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15646
  • e Év: 145353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.