Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát!
  2014-01-31 23:49:13, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Rukkolás-sonkás pulykamelltekercs zelleres burgonyával
  2014-01-31 23:44:52, péntek
 
  Rukkolás-sonkás pulykamelltekercs zelleres burgonyával

Hozzávalók:

Hozzávalók.:
4 szép szelet pulykamell
2 nagy marék rukkola
10 dkg szendvicssonka
10 dkg teavaj
étolaj
12 burgonya
1 citrom
1 csokor petrezselyem
mustár
angolzeller
grill szárnyas fűszersó

Elkészítés:

A felszeletelt pulykamelleket vékonyra kiverjük, szárnyas grillfűszerrel fűszerezzük, és a megmosott rukkolát egyenletes mennyiségben elosztjuk a húsokon, majd ráhelyezzük a sonkaszeleteket, és óvatosan felgöngyöljük. Az így előkészített húsokat kivajazott alufóliába óvatosan becsomagoljuk, ügyelve arra, hogy a hús ne lógjon ki a fóliából, majd a két végét ellentétesen megtekerve lezárjuk.

Serpenyőbe helyezzük, kevés folyadékot öntünk alá, hogy ne száradjon ki sütés közben. Előmelegített sütőben kb. 140 Celsius-fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a folyadékot pótoljuk, ha szükséges.

A körethez a megmosott burgonyát héjában feltesszük főni, ha megfőtt, eltávolítjuk a héját.

Külön serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a felszeletelt zellerszárat (angolzeller), az előkészített burgonyát. Alaposan átforrósítjuk, enyhén meg is piríthatjuk.

A megsült húsokat kicsomagoljuk, és a visszamaradt szaftot kevés mustárral, vajjal, friss citromlével kikeverjük.

A tányéron a húsokat meglocsoljuk az így elkészített szafttal, majd a burgonyát és a zellerszárat ízlésesen melléhelyezzük.





Megjegyzés:

A receptet Mikló Sándor küldte. Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mandulás fánk
  2014-01-31 23:41:15, péntek
 
  Mandulás fánk

Hozzávalók:

5 dl tej
6 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
10 dkg darált mandula
25 dkg liszt
4 tojás
pici só
kókuszolaj a sütéshez
lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejet a vajjal és 5 dkg cukorral együtt felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem az őrölt mandulát és lisztet. Picit csomós lett, ezért szitán átpasszíroztam. A lángra visszatéve szépen addig kevertem, míg összeállt a tésztám.

Kihűtöttem, ami ebben a hidegben gyorsan ment: kitettem a hóra, az ám, abban a pillanatban megjelentek a macskáim. Úgyhogy őriztem kicsit, majd dideregve bevittem.

A 4 tojást egyenként belekevertem, picit sóztam.

Kókuszolajban kezdtem el sütni.
Először kanállal próbálkoztam, de nem az elképzelésemnek megfelelő formát öltött. Aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy palacsintatészta adagolóm. Elővettem, és abba kanalaztam a masszát. Mindjárt szebb lett a végeredmény.





Nem fújódott fel, mint egy igazi kelt tésztás fánk, de elég szép így is. És az íze mennyei.

Meggy- és szederlekvárral eddegéltük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mohamama küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sertésborda karfiolpaprikással
  2014-01-31 23:36:00, péntek
 
  Sertésborda karfiolpaprikással

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj
60 dkg karfiol
2 dl tejföl
"Vénusz sütőmargarin
liszt
1 fej vöröshagyma
fűszerpaprika
szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük, húsklopfolóval kicsit megütögetjük, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, majd kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztbe forgatjuk, majd a felhevített margarinban mindkét oldalát pirosra sütjük.

A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával, és felöntjük 3-4 dl vízzel. A bordákat a pörköltalapba tesszük, és néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, és óvatosan rázogatva készre pároljuk.

Tejfölös habarással sűrítjük, majd néhány percig még lassan forraljuk.

Tálaláskor a karfiolpaprikást és a bordákat egymásra halmozzuk, és burgonyapürével kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Sávoli Angéla küldte. Köszönjük!

Forrás:MIndmgette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hamis gulyás, hús nélkül
  2014-01-31 23:32:56, péntek
 
  Hamis gulyás, hús nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 kg burgonya
2 evőkanál olaj
1 teáskanál édes-nemes pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, belekeverjük a fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. A levest felforraljuk, belekeverjük a burgonyát, a paprikát, a paradicsomot (helyettük lecsót is használhatunk) sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Megjegyzés:

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 232 kcal

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Neszmélyi hagymás-túrós galuska
  2014-01-31 23:31:30, péntek
 
  Neszmélyi hagymás-túrós galuska

Hozzávalók:

50 dkg liszt
50 dkg tehéntúró
5 db tojás
35 dkg húsos szalonna
3 nagy fej vöröshagyma
15-20 dkg trappista vagy edámi sajt
kevés só

Elkészítés:

A liszttel, a túróval, a tojással és kevés vízzel galuskatésztát készítek (só ízlés szerint). Pihentetem, míg a szalonnát apró kockákra vágom, és pici zsiradékon pirosra pirítom. A tepertőt
kistányérra rakom, és félreteszem.

A visszamaradt zsírban megpárolom a felkockázott vöröshagymát, és ezt is félreteszem.

A megpihent galuskatésztát forró vízbe szaggatom (kb. 4-5 cm hosszú, 2 cm széles legyen).

Ha kifőtt a tészta, olajozott hőálló edénybe rétegezem: egy sor galuska, a tetejére hagyma (a kisült szalonnazsírral együtt), szalonnakockák, meglocsolom egy kevés tejföllel, és újra galuskát teszek a tetejére. Ha még van hozzávaló, ebben a sorrendben rétegezzük.

A végén durvára reszelt sajttal megszórom, és szép rózsaszínűre sütöm. Jól illik hozzá a testes neszmélyi bor.





Megjegyzés:

A receptet Benkőné Pető Mária küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gyümölcssaláta ananászban
  2014-01-31 23:29:19, péntek
 
  Gyümölcssaláta ananászban

Hozzávalók 4 személyre:

2 ananász
1 csillaggyümölcs
1 grépfrút
2 kivi
3 banán
25 dkg vegyes mélyhűtött gyümölcs
1 citrom leve
2 evőkanál édesítőpor
2 evőkanál rum

Elkészítés:

Az ananászt kettévágjuk, húsát kivágjuk, és kisebb kockákra daraboljuk. A csillaggyümölcsöt megmossuk, karikákra vágjuk. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük. A gyümölcsöket összekeverjük. A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, óvatosan a gyümölcsökhöz forgatjuk. A mélyhűtött gyümölcsöket is belekeverjük. A citromlevet, az édesítőport és a rumot összekeverjük, a gyümölcsökre öntjük. Az egészet az ananászba töltjük, lefedjük, és legalább fél órát a hűtőben állni hagyjuk.

Megjegyzés:

1 adag: 1380 kJ/330 kcal

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Krumplis lángos fokhagymás tejföllel
  2014-01-31 23:28:00, péntek
 
  Krumplis lángos fokhagymás tejföllel

Hozzávalók:

15 nagyobb darabhoz:
90 dkg finom liszt
5 szem krumpli (55-60 dkg)
1 dl tej
1 dl tejföl

Vénusz olaj
2 csomag száraz élesztő (zöld)
Valamint:
4-5 gerezd fokhagyma
4,5 dl tejföl

Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, felkockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leöntöm a vizet róla, és azonnal áttöröm krumplinyomóval. Felöntöm a tejjel és a tejföllel.

A keveréket áttöltöm a kenyérsütőgépbe (ha nincs, akkor egy nagyobb tálba), mehet bele 0,5 dl olaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, a liszt és az élesztő. 1,5 óráskeverő, kelesztő programra állítom (vagy simára gyúrom, puha legyen, és meleg helyen duplájára kelesztem).

Ha megkelt, olajat öntök egy tálcára, erre teszem a tésztát, olajos kézzel és késsel szétosztom.

Magasabb serpenyőben legalább 1 l olajat hevítek, olajos kézzel egy-egy adagot kihúzogatok, megformálom, majd beleteszem az olajba, és a kiszedőcsipesszel azonnal utánanyúlok, az olaj alá nyomom egy kicsit (ettől azonnal felhólyagosodik), ezután pár percig sütöm mindkét oldalát.

A tejfölt a zúzott fokhagymával és egy kis sóval összekeverem, és ezt teszem a lángosokra.





Megjegyzés:

Nagyon olcsó, kiadós, ha nem húzogatjuk ki, hanem pufibb darabokat sütünk, lekvárral fánknak is elmegy.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Marhagulyás csipetkével
  2014-01-31 23:25:49, péntek
 
  Marhagulyás csipetkével

Hozzávalók:

60 dkg marha lábszár
40 dkg burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 közepes nagyságú hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-2 szál zellerlevél
1 doboz pritamin
1 evőkanál étolaj
1 tojás
10 dkg liszt

őrölt pirospaprika
bors
kömény
kakukkfű
1 marhahúsleves-kocka
1 dl száraz vörösbor
gulyáskrém
házi paprikakrém

Elkészítés:

A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.

Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 675
  • e Hét: 5256
  • e Hónap: 19161
  • e Év: 148868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.