Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Nem tehetek róla, ilyen a természetem !
  2014-01-04 22:07:50, szombat
 
  ,,Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek."(Ezékiel próféta könyve 36:26-27)




"A skorpió át akart jutni a folyó túlsó partjára, de nem tudott úszni. Megkérte hát a békát, hogy vigye át a folyón. ,,Dehogy viszlek - mondta a béka. - Tudom, hogy mit fogsz tenni. Megszúrsz, és akkor megfulladok." ,,Hát azt hiszed, hogy képes lennék erre - méltatlankodott a skorpió. - Ha megszúrnálak, veled együtt én is megfulladnék." Végül a béka beleegyezett, hogy átviszi a folyón. Vesztére, mert a skorpió félúton megszúrta.

A béka szomorúan kérdezte tőle: ,,Miért tetted ezt velem? Most mind a ketten elpusztulunk." Sajnálom - mondta a skorpió -, ilyen a természetem."

A skorpióhoz hasonlóan mi is természetünk rabjai vagyunk, amitől nem csak a környezetünkben élők szenvednek sokszor, hanem mi magunk is. Nem akarunk mi ,,rosszak" lenni, de nem tudunk megváltozni. Egyszerűen képtelenek vagyunk elhagyni rossz szokásainkat, nem vagyunk képesek kijavítani jellemhibáinkat. Nem is érdemes ezzel próbálkozni, mert úgysem fog sikerülni!

Olyan ez, mintha valaki önmagán próbálna meg végrehajtani egy szívműtétet.

A ,,rosszaságunk" ugyanis a Szentírás szerint a szívünkből fakad (Máté 12:34, Lukács 6:45). Szívműtétre, jobban mondva szívcserére van szükségünk ahhoz, hogy megváltozzunk, mások legyünk.

A Biblia elmondja, hogy a szívcserét egyedül csak Isten tudja elvégezni: ,,Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek. Elveszem testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy rendelkezéseim szerint járjatok, törvényeimet megtartsátok és betöltsétek" (Ezékiel 36:26-27).

Szeretnénk megváltozni, jobbak lenni? Ne barkácsoljunk! Hívjuk segítségül Jézust, a Mennyei Orvost, nála nem kell hosszú sorokat várni, amíg fogadni tud. Ő már ma kész a műtétet végrehajtani rajtunk, de előtte a beleegyezésünkre vár! Megadjuk-e számára az engedélyt?

Bejegyezte: Bicskei Róbert dátum: 4:00
Link



 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
" nem szokott elmúlni a tél komolyabb hideg nélkül "
  2014-01-04 13:05:42, szombat
 
 

Az ároni áldás

22 Szólt az Örökkévaló Mózesnek:
23 ,,Mondd meg Áronnak és a fiainak, hogy amikor megáldják Izrael népét, ezt mondják:

24 Áldjon meg téged az Örökkévaló,
és őrizzen meg téged!
25 Világosítson meg az Örökkévaló
jelenlétének világosságával,
és legyen hozzád kegyelmes!
26 Forduljon feléd jóindulattal az Örökkévaló,
és adjon békességet neked!"

27 Azután az Úr még ezt mondta:
,,Tehát Áron és a fiai így helyezzék nevemet Izrael népére és én megáldom őket".

4 Mózes 6
Link
 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Van védőhálód ?
  2014-01-04 11:08:06, szombat
 
  "Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak." (1Péter 3,8)





Lelkipásztorként olyan dolgokat és helyzeteket látok, amelyeken senkinek sem szabadna egyedül átmennie. Senkinek sem kellene egyedül várakoznia a kórházi folyosón, míg egy hozzátartozója élet-halál között fekszik a műtőben. Egy nőnek sem kellene egyedül várakoznia az eredményeire problémás terhesség esetén. Senkinek sem kellene egyedül várnia a híreket a háborús övezetből. Soha senkinek nem kellene egyedül állnia nyitott sír mellett. Soha senkinek nem kellene egyedül töltenie az első éjszakát, miután a házastársa csak úgy kisétált az életéből.

Az élet nehéz időszakai és tragédiái elkerülhetetlenek, mindannyian szembe kell álljunk velük. De nem egyedül kell átmennünk rajtuk. Szükségünk van Isten védőhálójának a segítségére, hogy megtartson ezekben a nehéz időkben.

De mi az Isten védőhálója? Egy csoport hívő - olyanok, akik segítséget nyújtanak, mert elkötelezettek melletted. Ezt a kis csoportot úgy hívják, hogy közösség, és ez Isten terve a közösséggel: "Ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi." (1Kor 12,26a). A közösség Isten válasza a kétségbeesésre.

A Római levél 12,15 hasonlóan közelíti meg ugyanezt: "Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal."

Az első részt nem nehéz betartani. Ha valami jó történik valakivel, szívesen csatlakozunk az ünnepléshez.

De ha valaki nehéz időn megy át, sokkal nehezebbnek tűnik a helyzet, pedig valójában elég egyszerű. Amikor krízishelyzetben vagy, nem tanácsokra van szükséged, hanem csak valakire, aki melléd üljön, megfogja a kezed, átölelje a vállad, vagy veled együtt sírjon.

Ahogyan Pál mondja: "Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat." (1Thessz 5,11a). A biztatás nem mindig azt jelenti, hogy lelkesítő beszédet vagy bölcsességeket mondunk a másiknak. Néha elég, ha csak csendben leülünk melléje és együtt sírdogálunk vele.

Van-e neked védőhálód? Van egy olyan hívő csapat, akikre számíthatsz a nehéz időkben? Ha nincs, akkor még ma indulj el és kezdj el ilyen barátságokat építeni. A nehéz időszakok elkerülhetetlenek és csak a bolond nem készül fel előre.

Beszéljünk róla:

Kik alkotják a védőhálódat? Hogy építhetsz ilyen kapcsolatokat és hogyan juthatsz el az elkötelezettségnek erre a fokára?
A gyakorlatban hogyan tudsz másoknak védőhálót biztosítani?
Mi a különbség Bibliatanulmányozásra járni vagy egy közösségbe tartozni?

(Daily hope by Rick Warren, 2013.12.28)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 81 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 62
  • e Hét: 1831
  • e Hónap: 9538
  • e Év: 59103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.