Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Feldmár András : a lelkiismeretről
  2014-01-05 19:22:31, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Feldmár András  
Szeretetről
  2014-01-05 13:56:06, vasárnap
 
 


Szeretetről

"Ó, az a nyugalom, az a kimondhatatlan nyugalom, hogy biztonságban érezzük magunkat a másik társaságában, hogy nem kell mérlegelnünk a gondolatokat, sem a szavakat, de kiönthetjük őket úgy, ahogy vannak, együtt a pelyvát és a magot, jól tudva, hogy megbízható kéz válogatja szét őket, megtartva, ami értékes, s gyengéd leheletével szétfújja a többit."

"Sok minden van amit szívesen adnék Neked. . .
Szeretnék Neked bölcsességet adni, de azt csak a múló évek hozhatják meg.
Szeretnék Neked sikert adni, de annak csak akkor van értéke, ha megdolgozunk érte.
Szeretnék Neked boldogságot adni, de az oda vezető utat mindenkinek magának kell megtalálnia.
De van egy olyan ajándék, amit adhatok Neked, amely mindig veled lesz és az nem más, mint az én szeretetem.."
(Szerzője számomra ismeretlen)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes oligarchák harca a TV2-ért?
  2014-01-05 08:36:47, vasárnap
 
  Simicska Lajos és Habony Árpád, a Fidesz két háttérembere csapott össze a TV2 megszerzéséért? Tart a titkolódzás és a sunyítás, de azért egyre több információ szivárog a második számú kereskedelmi tévécsatorna eladása kapcsán.
Nem véletlen, hogy az év utolsó napjaiban jelentették be, hogy eladták a TV2-t. A német ProSieben- Sat.1 csoport helyett Simon Zsolt vezérigazgató és a csatorna gazdasági igazgatója, Yvonne Dederick lett az új tulajdonos - papíron, az ugyanis eddig is világos volt: Simonék csak strómanok, hiszen a vételár a piaci számítások szerint 15 és 25 milliárd forint között lehet, kettőjüknek pedig nincs ennyi pénze. Bár a valódi vevő személyét Simon nem kívánta felfedni, nyílt titok volt a médiapiac ismerői körében, hogy az üzlet mögött a Fideszhez kötődő gazdasági érdekkörök valamelyike állhat.
A magyarországi médiaviszonyokat átrajzoló, az eddig is jelentős jobboldali túlsúlyt tovább erősítő ügylet már a német sajtó kíváncsiságát is felkeltette. Sőt, információink szerint az adásvétellel kapcsolatos híreket követik az európai uniós médiaügyekért felelős biztosának, a magyar kormánnyal több csatát is megvívott Neelie Kroesnak a kabinetjében is. Az ellenzék sem hagyja szó nélkül az ügyletet. ,,A TV2 eladása kimeríti az állami eszközökkel elkövetett gazdasági puccs fogalmát" - mondta pénteken Braun Róbert szocialista politikus, aki Szigetvári Viktorral, az Együtt-PM társelnökével követelte az ügylet átláthatóságát. Braun korábban kérdéseivel a ProSiebenSat.1 csoportot is megkereste, Conrad Albert igazgatósági tagtól pedig udvarias semmitmondásnak tűnő, mégis értékes választ kapott. Az igazgatósági tag ugyanis elismerte, hogy ,,megfelelő biztosítékokat és garanciákat kaptak" a vételár megfizetésére. Márpedig ilyen garanciát két magánszemély vagy frissiben alapított cég nem adhatott, vagyis ez annak beismerése, hogy a vevők mögött valakik állnak.
Braun ezek után följebb lépett kérdéseivel, a ProSiebenSat.1 csoport felügyelőbizottsági elnökéhez fordult. Ez az ember pedig nem más, mint Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök, a jelenleg is kormányzó német jobbközép koalíció egyik tagjának, a CSU-nak egykori elnöke, aki nem mellesleg korábban szerepet vállalt Orbán Viktor oldalán a Fidesz kampányában. Stoiber személye mellett az is garantálja az ügy kapcsán a német közélet érdeklődését, hogy a Pro- SiebenSat.1 tőzsdén jegyzett cég, arrafelé pedig az átláthatóság nem játék. Van tehát még út az információkat kutató ellenzéki politikusok előtt: a magyar versenyhivataltól és médiahatóságtól a német tőzsdefelügyeleten át az uniós intézményekig.
A hírekre a hírbe hozottak eddig nem reagáltak, az üggyel kapcsolatban a Fidesz is az agyonhallgatás stratégiáját választja, ám az információk szivárgását ők sem tudják megakadályozni. Márpedig a médiapiac bennfentesei azt állítják, hogy a TV2 megvásárlása kapcsán összecsaptak a Fidesz oligarchiái, most vált világossá először, hogy az üzleti érdekek szembe fordították egymással az Orbán Viktorhoz és a Fideszhez kötődő gazdasági csoportokat.
A TV2 eladása mögött elsőként Simicska Lajost lehetett sejteni, hiszen ő - hála cégének, a Közgépnek az elmúlt években juttatott százmilliárdos állami megrendeléseknek - képes lehetett kifizetni akár a tízmilliárdos vételárat is. Piaci bennfentesek most azt állították lapunknak, hogy Simicska eredetileg egy kínai befektetői csoport mögé bújva akarta megszerezni a tévécsatornát. Ám megjelent a színen egy másik fideszes érdekkör, Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési miniszter, jelenlegi kormánybiztos, aki még ellenzékben uralta a fideszes médiabirodalmat. Állítólag Fellegi is kínai cégekkel közösen szállt volna be az üzletbe.
A német cégek azonban meglehetősen finnyásak, így a ProSiebenSat.1 csoport is szívesebben látott volna a politikai haszonlesők helyett érdemi szakmai befektetőket, amikor eldöntötte, túlad a masszívan veszteséges TV2-n. Jelezte is érdeklődését a Viasat tulajdonosa, a svéd Modern Times Group, ám őket az üzlettől a kormány által meglebegtetett reklámadó tántorította el. Érdemes megjegyezni, hogy a hirdetési bevételek után fizetendő sarc ötletét Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető vetette fel, majd a svédek távozása után ugyanő vetette el. Ennek alapján tűnik beszédesnek a pénteki Braun-Szigetvári sajtótájékoztatón elhangzott kérdés: részt vett-e az üzletben Rogán Antal és a Orbán Viktor miniszter rejtőzködő mindenes-főtanácsadója, Habony Árpád? Braun egyelőre nem kívánta részletezni, miért pont e két nevet említették, ezért mi a médiapiac ismerőihez fordultunk. Nos, több egymástól független forrás is azt erősített meg: úgy tudják, a strómanok mögött álló valódi vevők mégsem Simicskáék, hanem Habony Árpád és a Rogánnal jó kapcsolatot ápoló néhány magyar üzletember. Egyes információk szerint Habonyék közbelépése kiváltotta Simicska haragját is, békíteni ilyen esetekben pedig csak maga a miniszterelnök tud.
Az egyelőre nem világos, hogy a TV2-ügyletben egy csapatban játszik-e a Habony-Rogán párossal Fellegi Tamás is, de az bizonyos, hogy Habonyék anyagi lehetőségei, még az általa uralt és szintén állami milliárdokkal tömött Századvég csoporttal együtt sem elegendőek a német ProSiebenSat.1 csoport által említett ,,megfelelő biztosítékra és garanciára". Hozzáértők a háttérbeszélgetéseken nem zárták ki, hogy a vételárat a majdani nyereségből kívánják megfizetni, ezt a nyereséget pedig állami hirdetésekből kívánják biztosítani. Ha így lenne, az viszont tiltott állami támogatásnak minősülne, s mint ilyen, uniós szabályokba ütközne.
Az üzleti mellett ugyanakkor a láthatóvá vált fideszes oligarchaharc politikai következményei az igazán érdekesek. Már csak azért is, mert több forrásunk állította, hogy Simicska Lajos az egyetlen a Fidesz környékén, akinek még Orbán Viktor is kiszolgáltatott. És ahogyan egyik informátorunk fogalmazott: ,,nem létezik Habony Árpád nevű önálló entitás a gazdasági életben, ő csak Orbán Viktor magyar hangja".
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1728
  • e Hét: 5689
  • e Hónap: 14711
  • e Év: 82476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.