Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A lelkierő összetart, megtart, nemzetté kovácsol...
  2014-01-06 14:27:43, hétfő
 
  A LELKIERŐ az egyetlen kohézióerő, amely garantáltan összetart, megtart, nemzetté kovácsol egy népet!


"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk? Kodály Zoltán mondta, hogy az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül! Azt is mondta, hogy: "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa." Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a lelkiség! A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott materialista ateizmus még az emberi tudatból is kiirtotta a lélek, a lelkiség létezését! Itt a példa, hogy mire mentek vele! Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel? Lelketlen! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez. Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó szándékkal "éli", vagy inkább önpusztítja és pusztítja életét Európa szívében a magyarnak nevezett nép."

"1956 után * már megbizonyosodhatott arról, hogy nem fordulhat azok ellen, akik rákényszerítették és még egy kicsit sem hagyták magyarítani azt a szörnyű ideológiát, "kultúrát" amitől olyan frusztált(39.) lett, hogy tehetetlen dühében önmaga ellen fordult és fordul folyamatosan! Bizonyság erre: az elvetélt magzatok milliói, a magas öngyilkossági ráta, az alkoholizmus, mint népbetegség és az ebből következő összes korai halálok... Ma már ott tartunk, hogy minden magyarnak egy másik magyar a legnagyobb ellensége! Öreg a fiatalnak, fiatal az öregnek, nő a férfinak, férfi a nőnek, kétkezi munkás az értelmiséginek, értelmiségi a kétkezi dolgozónak, szülő gyermekének, gyerek szülőjének, oktató diákjának, diák tanárának... és a lelketlen hatalom, az azt kiszolgáló lelketlen adminisztráció(40.) az egész nemzetnek! Ötven év össznépi lelketlenségben eltöltött idő elég lehet egy nemzet életében ahhoz, hogy kipusztítsa önmagát? Úgy látszik, hiába az anyagiak gyarapítása, a műtárgyak és az egész társadalmi építmény fáradságos, véres-verejtékes építgetése, ha rossz, lelketlen alapokra, idegen "kultúrára" épült és épül! Le kell bontani, mert előbb-utóbb összeomlik magától és maga alá temeti a benne élőket! Föl kell, de új alapokon építeni az új társadalmi építményt(41.)! Ebből az építkezésből nem hiányozhat az egyetlen kohézióerő: a lelkierő, amely garantáltan összetart, megtart, nemzetté kovácsol egy népet!"

39.: "frusztált": "Határozott célra irányuló tevékenység végrehajtásának meggátolása miatt előállott kellemetlen, bénító élmény." (Idegen szavak és kifejezések szótára/Akadémia Kiadó/Budapest/1978.)

40.: "adminisztráció": "... a civil társadalom bürokratája közvetíthet az alapvető osztályok közötti konfliktusokban, de legfőbb érdeke a meglévő osztályviszonyok fenntartása, mert ennek kétségbevonásával önnön létalapját ásná alá." (Szelényi Iván: Új osztály, állam, politika/Bp/1993.)

41.: "az új társadalmi építmény": Az a gazdasági formáció, amely alapul szolgál minden másnak, pl a kultúrának. (Marx "alap és felépítmény"-elve alapján.

* 2006-ban ismét megbizonyosodhatott arról, hogy ... nem fordulhat azok ellen, akik akkor és a mai napig uralkodnak rajtuk, rajtunk. http://furaila.xfree.hu/43588



A részlet a Tudósítás Magyarországról című díjnyertes szociográfiámból való http://furaila.xfree.hu/55534
ami a mai napig a TILTOTT MŰVEK listáján van!!!

A "Nemzet írója"ként emlegetett Jókai Anna a legnagyobb gátlója a megjelenésének. Ezért, megjelentettem egy magát ingyenességgel reklámozó kiadónál álnéven
http://furaila.xfree.hu/252531
2012. márciusában. Csakhogy, olyan árat határoztak meg, amelyért nem létezik, h. bárki meg tudna vásárolni Magyarországon azok közül, akiknek és akikről, akikért szólna ez a szociográfia: 6460,- FT-os áron lehetne a neten megkapni, valamint a Líra Könyvesboltban. Csakhogy, a neten, amikor a "kosárba"-ra kattintottam, lefagyott a számítógépem! A laptopomnak még a képernyője is kiégett egy alkalommal, amikor minden áron szerettem volna egy pl-t rendelni. Elmentem az egyik Líra könyvesboltba és ott meg lehetett rendelni névre szólóan... Amikor reklamáltam, akkor végre kitettek példányokat a polcra, de légmentesen le volt a könyv fóliázva! Hogy még véletlen se lehessen belelapozni!!! Ennyit az alkotói és szólásszabadságról a mai Magyarországon! Közben, pedig okafogyottá kezd válni ez a szociográfia, mert akikről - egy egész nemzedékről - szól, akik közben meghaltak. Kint porladnak már a velük megtelt magyar temetőkben!

Rám nézvést, pedig akkor vált tragikussá a forgalmazás ezen lehetetlen módja, amikor a kiadó közölte velem, hogy ha egy éven belül nem fogy el a kinyomtatott 100 pl, akkor azt nekem meg kell vásárolnom. Kérdezem én, hogy miből fogom tudni kifizetni, ha a nyugdíjam alig éri el a 60.000,-. Ft-ot?

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.12 2014. Január 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 112
  • e Hét: 735
  • e Hónap: 3861
  • e Év: 35591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.