Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Mínusz 50 fokban vacognak az amerikaiak
  2014-01-07 21:32:02, kedd
 
  Az elmúlt húsz év leghidegebb "sarkköri légörvénye" okozza a dermesztő hideget az Egyesült Államok keleti részén.
A Nagy Tavak környékén hétfőn a lehűlés megközelítette a mínusz 25-30 fokot, s a meteorológiai szolgálat szerint a szeles vidékeken mínusz 45-50 fokosnál is hidegebbnek érezhetik az emberek a hőmérsékletet.
A BBC tudósítása szerint csak hétfőn több mint 3 ezer repülőjáratot töröltek, a hétvége óta pedig több ezer gép vesztegel a légi kikötőkben. Több államban bezárták az iskolákat, a lakosokat pedig arra kérik, saját biztonságuk érdekében maradjanak otthon. Az elmúlt napokban 16 halálos áldozatot követelt a rendkívüli időjárás.
...... .....


A dermesztő hideg súlyos fagyásokat okozhat és néhány percen belül akár a szervezet kihűlését is előidézheti - figyelmeztettek szakértők.
Vörös figyelmeztetés
Minneapolisban rendkívüli vészhelyzetet hirdettek ki; ilyen intézkedést csak rendkívül ritkán, tornádóveszély idején szokott hozni. Indianapolisban "vörös" figyelmeztetést adtak ki, amire 1978 óta nem volt példa. Az autóversenyzés fellegvárában ennek értelmében a segélyszolgálatok és a menedéket keresők kivételével mindenki számára tilos a gépkocsi használata.
Az északkeleti partvidéken jelenleg felmelegedés tapasztalható, ám az előrejelzések szerint a hőmérséklet egyetlen nap leforgása alatt akár 33 fokot is eshet. New Yorkban, ahol jelenleg mintegy 10 fok van, kedden mínusz 22 fokos fagy is lehetséges.
Minnesota: -51, Key West: +21
A CNN összesítése szerint a már déli államnak számító Tennessee székvárosában, Nashville-ben 22 fokkal volt hidegebb, mint a hagyományosan zimankós New York-i Albanyban. Az ugyancsak tennessee-i Memphisben 11 fokkal mértek kevesebbet, mint az alaszkai Anchorage-ben, a georgiai Atlantában pedig hidegebb van, mint Moszkvában.
A helyi hőmérsékletek között országosan mintegy 72 fokos különbséget mértek: miközben Minnesotában mínusz 51 fok van, a floridai Key Westben 21 fok fölötti meleget mutat a hőmérő.
Videó Link
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
Megjöttek az "új" buszok Budapestre
  2014-01-07 21:25:13, kedd
 
  Képek a linken Link  
 
1 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Noha Messi már elkezdte az edzéseket
  2014-01-07 21:23:14, kedd
 
  Nem is olyan rég még arról szólt a fáma, hogy a Barcelona csapata túlontúl függ Lionel Messitől, az argentin sérülése pedig sorsdöntő lehet a spanyol bajnoki versenyfutásban. Ám a négyszeres argentin szupersztár távollétében a Barcelona támadói kivirultak, így a katalánok gyakorlatilag minden gond nélkül vészelték át legjobbjuk közel két hónapos kihagyását. A gond most már inkább abból adódhat, hogy Gerardo Martino kit vesz ki a csapatból, hogy a hamarosan visszatérő Bolhának helyet szorítson.
Noha Messi már elkezdte az edzéseket, a szakmai stáb semmit nem akart a véletlenre bízni, így a szombati Elche elleni bajnokira nem nevezte a dél-amerikait, és a Pedro, Fabregas, Alexis Sánchez trióval kezdett, míg Neymar csak a kispadon kapott helyet. A "felforgatott" felállás azonban nem okozott csalódást, sőt, Alexis barcelonai karrierje első mesterhármasát érte el - köszönhetően egy parádés szabadrúgásnak -, Pedro továbbra is ihletett formában játszott, ami egy gól és egy gólpassz formájában csúcsosodott ki, míg Fabregas remek labdái mellett kiosztott egy asszisztot, és összehozott egy büntetőt is. A vége örömjáték lett, a Barca remek győzelemmel köszöntötte az új évet.
"Nagyon boldog vagyok Alexis és Pedro miatt. A rengeteg befektetett munkának meg lett a gyümölcse" - mondta Gerardo "Tata" Martino a bombaformában lévő támadóiról.
- Na, fiam te most leülsz a padra"..kérdés, ez vajon kinek szól /AFP - öröm probléma
.......



Alexis szintén, a hétvégén mesterhármast lőtt. Haza vihette a mérkőzés labdáját
.....


Messi várható visszatérése egyben azt is jelenti, hogy Fabregas kiszorulhat a támadószekcióból, míg a Pedro, Alexis, Neymar trióból valakit szintén fel kell áldoznia Martinónak. A Barca trénere ugyanakkor gyorsan eloszlatta azokat a feltételezéseket, hogy ez súrlódást okozna a csapaton belül. "A világ legjobb játékosának visszatérése nem árnyékolhat be másokat. Pont ellenkezőleg, Leóval még jobbak leszünk".
Pedro és Alexis egyaránt kezdő volt az Atlético Madrid elleni 1-1-re végződő augusztusi Szuperkupa-döntő odavágóján, míg az újonnan érkező Neymar csereként beszállva épp' a fővárosiak ellen szerezte meg első spanyolországi találatát. A barcelonai visszavágón Pedro lendített csereként nagyot a csapat szekerén, ám hiába hozott össze egy tizenegyest, Messi azt kihagyta, így végül idegenben lőtt több góljának köszönhetően nyerte meg a kupát a Barcelona. Bárki is szoruljon a kispadra szombaton, Tata Martino kényelmes helyzetben van, hiszen biztos lesz a kezdőben három fantasztikus formában lévő támadója - még akkor is, ha Messi netán mégsem vállalja a játékot. "Jók az érzéseink, remek formában vagyunk, és a legjobb pillanataink még csak most jönnek" - zárta mondandóját Martino.
A Barcelonánál a bőség zavara jelenti a legnagyobb problémát jelen pillanatban, a címvédőnél ideális a hangulat és a pillanat - meglehet szükség is van rá, hiszen talán a szezon legnehezebb mérkőzése vár a csapatra.

Neymar a hétvége vesztese, Messi visszatérésével nem javult a helyzete
....


A hétvégi szuperrangadó előtt a bukmékerirodák a Barcelona együttesét vélik favoritnak, hiszen a katalánok győzelme átlagosan 2.05-2.10 körüli szorzón fogadható, szemben az Atlético Madrid 3.30-as átlagoddsával. Az idei szezonban a fővárosiak a legjobb hazai mérleggel rendelkeznek (9-0-0), legutoljára tavaly májusban éppen a Barcelona hagyta el győztesen a Vicente Calderónt, nagy kérdés, vajon idén mire mennek a katalánok a Matracosok ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Svindal-győzelem Bormióban
  2014-01-07 21:11:12, kedd
 
  Svindal győzött Bormióban
.........


Az olaszországi Bormióban a férfiak lesiklásával, az ausztriai Lienzben pedig a nők műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. A győzelmet előbbieknél a norvég Aksel Lund Svindal, utóbbiaknál pedig az osztrák Marlies Schild szerezte meg.
A norvég Kjetil Jansrud és az osztrák Klaus Kröll viszont még az első tízbe sem fért be. Az összetett világkupában vezető Svindal viszont ugyan néhány századdal végig Guay mögött volt, ám ő a pálya végén is jól ment, s végül fél másodpercet vert a kanadaira, akit még az osztrák Hannes Reichelt is eggyel hátrébb szorított, hiszen ő csak 39 századdal maradt el a norvégtól.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
György Emőke: Január, január
  2014-01-07 20:49:48, kedd
 
  /Őszné, Marikától kaptam/

Hideg téli Január,
Vajon reánk még mi vár?
Borzongató jeges hideg,
Csak szívünkben van még meleg?

Nincsen virág, nincsen zöld,
Nagyon meztelen a föld
Kihűlt lelke jéghideg, holt,
Az égen is reszket a hold

Ágon egy fagyott madár,
Nem melegíti semmi már
Etetőben finom magvak,
Körötte szállnak a varjak

Zord a táj és színtelen,
Hideg ordít szüntelen
Farkas szalad el, vonítva,
Bőszen fogát vicsorítva

Didereg a természet,
Sok szép ünnep ért véget
Szeretetláng sem éli túl,
Kialszik és hóba hull...

Élessz tüzet január,
Kell a szeretetsugár
Egész évben szerethessünk,
Hogy így boldogok lehessünk!
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Játék a hóban
  2014-01-07 20:40:01, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Cica ki nyította az ajtót
  2014-01-07 20:38:09, kedd
 
  egy cicás videó, szeretettel hoztam..puszi ditke

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Sokat hibáztam, hiszen én is ember vagyok
  2014-01-07 20:25:05, kedd
 
  /M.Ilonkától kaptam/
Sokat hibáztam, hiszen én is ember vagyok .
Cserébe az élettől hatalmas pofonokat kapok .
Fejjel mentem a falnak hiába mondták ne tegyem .!
Nem értették , hogy csak a szívem hangját követem .

Ugrottam és mindig csak kerestem a nagy választ .
Hogy mikor ad végre a boldogság megnyugtató támaszt . .
Játszanom kell hisz nem állhatok öröké egy helyben .
Még akkor sem ha valaki újabb sebet ejt a szívemben .

Igen menni és reménykedve várni hogy talán holnap
mosollyal ébredhetek .
Hiszen besütött az ablakon a nap melyet eddig
csak árnyék fedett sötét volt minden .

Nem álmodom tovább hiszen ide harcolni jöttem
az életet nem próbálom megérteni hiszen okkal születtünk .
Ha hibákat követek el az úton amin nap mint nap járok .
Ne bántson érte senki ígérem,mindvégig ember maradok .
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Csókay András: Agysebészet rózsafüzérrel
  2014-01-07 19:31:45, kedd
 
  Forrás: Magyar kurir
...... ........... .........


A nemzetközi hírű idegsebész hittel teli meggyőződése, hogy az Istennel való szoros kapcsolat elsősorban a Vele folytatott beszélgetésben, vagyis az imádságban valósul meg. Erről szóló tapasztalatait teszi közzé vallomásként Csókay András.
.......


Kreativitásunk egyik alappillére is az imádság, a másik a tanulás és a tapasztalás. A spiritualitás - benne az imádság - fejleszti kreativitásunkat. Ha valaki képes alkotni, tele van ötletekkel, az hatalmas boldogság, még akkor is, ha természetesen sok szenvedéssel jár együtt. Csókay András könyvében az erről szóló tapasztalatait teszi közzé, vallomásként.
- A szerző szerint az egyszerű - Jézus lelkületét követő - ember tudja, hogy az imádság segíti a tiszta gondolatok megszületését, fejleszti a kreativitást. Erre figyelmeztetett már Pál apostol is: ,,Szüntelenül imádkozzatok!" (1Tessz 5,17). A nemzetek apostola tudta, hogyan jönnek a megoldások, ,,mint igazi, rajtunk keresztül megvalósuló csodák - imádság közben életünk kisebb-nagyobb problémáira." A mindennapi alkotó munkához elengedhetetlen a kreatív gondolkodás, ám Csókay András rámutat: alkotó munkának nem csupán a tudományos vagy a művészi hivatás tekinthető. ,,Alkotásnak minősül bármely szakma, gyermekeink nevelése, házasságunk élő fényének megtartása, vagy bármely hétköznapi cselekedet, mint például a főzés."
- Az agysebész szerző vallja, hogy mindenkiben, aki gyógyítani akar másokat, lelke mélyén egy Kalkuttai Boldog Teréz anya, egy Batthyány-Strattmann Boldog László, egy Albert Schweitzer él, még akkor is, ha nem tud róla. Ők azért tudták életművüket végigvinni, mert életük középpontjában az a Krisztus állt, ,,aki valóban mindent ingyen adott és a legnagyobb testi bajokon kívül az ember igazi tragédiáját, a halálos bűnt is meggyógyította megbocsátó szeretetével, és így 'újrateremtett' bennünket."
- Csókay András nem hallgatja el, hogy életéből sokáig hiányzott Jézus Krisztus valódi szeretete, elhagyta gyermekkori hitét, a maga módján volt vallásos, sötétben bolyongott: ,,Az imádság és az igazi értékeket teremtő kultúra elhagyása lett az életfilozófiám...Ez az utam sehova sem vezetett. Teljes beborulás a magánéletben, szakmai nihilizmus..." Az erkölcsi erőforrásait fokozatosan felélő Csókay András otthagyta feleségét (diákkori szerelmét) és három közös gyermeküket. Végül azonban, rengeteg kínlódás, elbukás után megérintette szívét és elérte elméjét a tékozló fiú története, ,,és Isten és a feleségem hívő környezete segítségével visszafordultam. Ahogyan a tékozló fiú, én is megkaptam a megbocsátást. És ez az, ami térdre kényszeríti a gonoszt, ami ilyenkor az emberben lakik." A megtérés kegyelmében részesült, felesége visszafogadta, azóta újabb két gyermekük született, ő pedig nemcsak imádkozó orvos, hanem imádkozó férj is lett. ,,És ez visszahozta az elveszettnek hitt diákszerelmet. Krisztussal sikerült. Nagyon egyszerű az oka. Ha mindig meg tudtok bocsátani egymásnak, akkor a másikat meg-megújuló tökéletességében, Isten igazi 'képmásában' látod. Sosem leszel kiégett, nem kellenek a hamis bálványok, rendezetlen ragaszkodások, amit ilyenkor tévesen szerelemnek neveznek."
- Csókay Andrásnak többször volt istenélménye, egyik alkalommal a városmajori templomban ,,a kitett Oltáriszentség mozdult meg, mintegy könnyedén táncolva, azt sugallva, hogy a megerőltető túlvállalásoktól rajtam eluralkodó félelem, stressz, görcsösség, rohanás és panaszkodás helyett szálljak szembe a nehézségekkel, bízván Krisztusban, aki segít... Ez is megerősített abban, hogy az Oltáriszentséghez és a Szűzanyához nyugodtan odaláncolhatjuk magunkat (Bosco Szent János látomása), az Anyaszentegyház tanításait elfogadva."
- Csókay András számos új műtéti eljárást, módszert dolgozott ki, közülük leghíresebb az éralagútműtéti módszer, amelynek lényege: a koponyacsont elvételét követően a duzzadó agy felszíni ereit a csontszél általi leszorítástól védik meg az úgynevezett ,,Betlehem" párnákkal. (Az elnevezés összefüggésben van Jézus Krisztus születésével: ő az egész emberiség megváltására született, míg az éralagút-módszerrel meggyógyított, gyakran menthetetlennek látszó betegek mintegy újjászületnek.) Így az agykéreg nem hal el. Ezt a két dolgot korábban nem lehetett elérni.
Könyvében az idegsebész leírja, hogy minden nemzetközi sikert aratott szakmai ötlete rózsafüzér-imádság közben jutott az eszébe. A rózsafüzér másképp is hat, fizikai és lelki erőt ad. Mindennapi tapasztalata az is, hogy bár hivatása gyakorlása közben időnként ki van téve rosszindulatú, irigy támadásoknak, Krisztusban hívő kollégái segítségére mindenkor számíthat.
Csókay András szoros összefüggést lát a hit és az akarat között. ,,Akarat-hit, akarat-imádság, akarat-emlékezés, akarat-lemondás, akarat-szeretet, akarat-megbocsátás... Vágyj a hitre és megkapod. Zörgess és ajtót nyitnak. Így árad majd rád a kegyelem." Életünk középpontjában pedig Krisztus kell, hogy álljon. ,,Mit tett ő érted, és most mit tettél te ma éppen érte. Hagyatkozzunk rá! A legnagyobb ráhagyatkozó maga a Szűzanya volt. Legyen ő a példánk."
- A könyv írója arra is figyelmeztet, hogy szabad akaratunk nem az agyunkban van, de ezt az agyunk segítségével közöljük. ,,Következésképpen az emberi személy lényege nemcsak az agyában van. Lelkiismerete sem az agyában van. A szeretet, a megbocsátás szintén nem az agyban vannak, ahogy istenkapcsolatunk sem." Csókay András számára egyértelmű: a kérdésre, mitől függ az, hogy nem valamik vagyunk, hanem valakik, egyedül a megfeszített, majd feltámadt Jézus Krisztus tudott tökéletes választ adni. Azt, hogy ezt elfogadjuk, vagy sem, szabad akaratunktól függ. ,,Ha nem, akkor elkezdünk csúszkálni a saját magunk által gyártott jégen. Ezt teszi Európa. Kitalálta magának az emberiség történetének legveszélyesebb vallását, aminek a lényege az, hogy az ember az Isten, és a tágabb értelemben vett tudományon (amibe a politika tudománya is beletartozik) keresztül képes uralni a problémákat." A könyv írója jó dolognak tartja a bennünk meglévő, természetes istenfélelmet, ellenben a rettegést, az értelmetlen félelmet ostobaságnak. A bűnbánat viszont javunkra válik, hiszen azt jelenti, hogy ,,egészséges az ember lelkiismerete. A fogyasztásban tobzódó EU és az USA azért retteg, mert eldobja az egészséges bűnbánatát, istenfélelmét. Át akarja ugrani a nagypénteket, csak a feltámadás, csak a feltámadás..."
- A nemzetközi hírű idegsebész egyetért Teréz anyával, nem az a csoda, hogy végezzük a munkánkat, hanem hogy örömmel tesszük. Figyelmeztet: erre van szükség a hazai egészségügyben -, és az élet minden területén is, tehetjük hozzá. Csókay András sokáig azt hitte, hogy orvosként csak a betegellátás, illetve a tudományos munka a feladata, de mostanra felismerte: ,,a hitre való buzdítás-nevelés laikusként is legalább olyan fontos feladatom, mint a saját szakmám: a gyógyítás. Az előző sokszor többet jelent a szegény, elesett betegeknek, mint maga a gyógyítás vagy a testi gyógyulás." Nagyon fontos az is, hogy a hirdetett hitünk mindenkor hiteles legyen, megérintse a másik lelkét. Ehhez pedig arra is szükség van, hogy alkalmasint nézzünk szembe önmagunk gyengeségeivel, vétkeivel, s mutassuk meg azt is, hogy Krisztus kegyelmére életünk legzavarosabb, legkilátástalanabb időszakaiban is bizton számíthatunk. Ahogy a hitvalló Csókay András egész eddigi élete is fényes bizonyíték erre.

(Szent István Társulat, 2013)
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hétfőn este Csókay András volt az ATV vendége
  2014-01-07 19:25:37, kedd
 
  Hétfőn este Csókay András volt az ATV vendége, aki múlt héten felajánlotta segítségét a francia orvosoknak. Az idegsebész főorvos elmondta, mostanra már elfogytak az eszközök a hétszeres világbajnok gyógyítására. Jelen helyzetben arra kell várni, hogy felébred-e. Csókay szerint két-három hét múlva meg kell próbálni felébreszteni Schumachert, mert a mesterséges kóma is káros lehet egy bizonyos idő után.
Az, hogy jelenleg stabil állapotban van Michael Schumacher azt jelenti, hogy bár a vérnyomása és a légzése tartható, de semmiféle javulás nem mutatkozik az állapotában - mondta Csókay András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Az idegsebész főorvos hozzátette: már nyolc nap eltelt a baleset óta, mostanra már rendeződött a koponyaűri nyomás. A szakember kijelentette: mostanra elfogytak az eszközök a hétszeres világbajnok gyógyítására, most arra kell várni, hogy felébred-e. Csókay András szerint két-három hét múlva meg kell próbálni felébreszteni a sportolót, mert a mesterséges kóma is káros lehet egy idő után. Az idegsebész beszélt az általa kifejlesztett módszerről, az éralagút technika alkalmazásáról. Az idegsebészetben ez a legforróbb téma, hogy az ilyen élet-halál közeli állapotban eltávolítsuk-e a koponyatetőt vagy maradjunk a hagyományos eljárásoknál - magyarázta. Csókay András elmondta: az általuk kifejlesztett módszer a koponyatető eltávolításából adódó szövődmények esélyeit csökkenti.
A Blikk úgy értesült, hogy dr. Csókay András főorvos, nemzetközi hírű baleseti idegsebész a világhálón keresztül kereste meg a grenoble-i egyetemi klinikát, illetve több francia idegsebész-professzort, s felajánlotta tapasztalatait.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.12 2014. Január 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2049
  • e Hét: 7740
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 231336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.