Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Gyógyulj kivivel – Ezekben a betegségekben segít
  2014-01-07 22:41:37, kedd
 
  Gyógyulj kivivel - Ezekben a betegségekben segít


A kivi gazdag C-vitamin tartalmának köszönhetően napi fogyasztás esetén hasznosan hozzájárul az öregedési folyamatok lassításához és megfelelő mennyiségű természetes C vitaminnal látja el a szervezetet.







A táplálékszakértők szerint egy gyümölcs hetven milligramm C vitamint tartalmaz, többet, mint egy narancs. E vitamin tartalma mellett szintén hasznos tudnivaló róla, hogy magas káliumtartalmával még a banánt is megelőzi.

Íme, egy pár olyan elváltozás, amely esetén a napi egy kivi fogyasztása egészségre kifejtett jótékony hatása miatt erősen ajánlott:

1. Hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez

A kivi a szívre kifejtett hatása a magas kálium tartalma miatt valósul meg. Míg az alacsony káliumszint bepörgeti a szívet, addig a megfelelő kálium megfelelő szinten tartja a szívritmust és a vérnyomást.

2. Serkenti a szervezet immunitását

Hasznosnak bizonyul a fogyasztása a téli hónapokban, amikor a szervezetünk védekező mechanizmusai nagyobb terhelésnek vannak kitéve a hideg időjárás és a gyakori megfázások miatt. Társítva más citrusfélékkel, mint a narancs vagy a citrom sikeresen veszi fel a harcot a légúti fertőzésekkel.

3. Gátolja a kóros vérrögképződést és koleszterinszint csökkentő

Ha a napi egy kivi helyett hármat fogyasztunk akkor az már terápiás dózisnak is mondható, mert 19 százalékkal csökkenti a kóros vérrögök kialakulásának a kockázatát és 16 százalékkal a triglicerid szintet (rossz koleszterin). A jó és a rossz koleszterinről itt olvashatsz bővebben.

4. Stabilan tartja a vércukor szintet

A kivi az alacsony glikémiás indexszel rendelkező gyümölcsök közé tartozik, ami azt jelenti, hogy alacsony a cukortartalma. Mivel nem növeli a vércukorszintet a cukorbetegek is fogyaszthatják.

5. Védi a szemet a megvakulástól

A tanulmányok szerint az időskori látászavarok és vakság kialakulása a makula sorvadása miatt jön létre. Napi egy kivi elfogyasztása 35 százalékkal csökkenti a folyamat kialakulásának a kockázatát.

6. Javítja az emésztést

A kivi gazdag rostokban, ezért napi rendszerességgel fogyasztva megelőzi a székrekedést és az emésztési zavarokat.

Forrás:http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
2014: az év, ami megváltoztatja a világot
  2014-01-07 22:31:14, kedd
 
  2014: az év, ami megváltoztatja a világot

2014 egy sorsdöntő év lesz, amely eldönti majd, hogy a következő évszázad szegénységben és háborúkban, vagy éppen békében és gazdagságban fog eltelni, hirdeti egy neves Cambridge-i szakember. A professzor szerint az emberiség sorság az amerikaiak döntik majd el.






Nicholas Boyle szerint a következő évek döntik majd el az emberiség sorsát: legyen az háborúktól és szegénységtől sújtotta évszázad, vagy ennek épp ellenkezője, felemelkedés és béke. A neves szakember szerint a gazdasági válság a változás első jele, míg a jövő már nem a nemzetállamoké, hanem a globális szervezeteké. Minden azonban az amerikai vezetőktől függ.

Boyle szerint minden évszázad első 20 évében olyan változások voltak, amelyek megváltoztatták a világot. 1517-ben Luther Márton megírja a Wittenburg-i tételeket, akkor indult el a reformáció. 1618-ban megkezdődött a 30 éves háború, ami egész Európa sorsát eldöntötte. 1815-ben volt a bécsi kongresszus, mindjárt Napóleon bukása után, amely stabilitást hozott Európában. 1914-ben megkezdődött az I. Világháború, ami az emberiség történetének egyik legnagyobb katasztrófája volt.

Boyle professzor könyvet is írt “2014 - Hogy éli túl az emberiség az új válságot" címmel, amelyben leírja, hogy minden század saját karakterrel bír, amely a század első 20 évében dől el. A generációváltás is beleszámít ebbe, hiszen a régi ideák felcserélődnek újakra.

Boyle szerint a jelenlegi gazdasági válság egy sokkal nagyobb globális válság kezdete lehet, az Amerikai Egyesült Államoknak pedig jelentős szerepe lesz ebben. A professzor szerint az amerikai vezetőkön múlik az emberiség sorsa, a globális béke csak akkor jöhet létre, ha a globális szervezetek átvesznek a nemzetállamok feladataiból.

“A nagy gazdasági változások nagy politikai változásokhoz vezetnek, mi ezt még nem is észleltük. Azt gondolom, hogy jön még egy válság, és csak egyetlen dolog nem fog változni, az amerikai kolosszus. Amerika elveszti gazdasági hatalmát, de megtartja a hadseregét, így kulcsfontosságú szerepe lesz abban, ami következni fog." - nyilatkozta a professzor, aki hozzátette, hogy a világnak másképpen kell majd Amerikára tekintenie, de Amerikának is a világra.

Forrás: The Telegraph
éshttp://twice.hu/vilag
 
 
1 komment , kategória:  Horoszkópok  
2014-es Kínai Horoszkóp – A Ló Éve
  2014-01-07 22:27:43, kedd
 
  2014-es Kínai Horoszkóp - A Ló Éve

A kínai holdnaptárnak ősi múltja van. A keleti asztrológusok holdciklusokban számolnak, ahol egy teljes ciklus 60 évig tart, ezen belül kisebb, 12 éves ciklusok követik egymást, ahol minden évnek egy állatövi jegy felel meg.






A kínai asztrológia a születési dátumot és helyet alapul véve jósolja meg az ember jövőjét. A csillagászati születés-diagrammot a Kínai Asztrológiai Naptár alapján állítják fel, aminek három komponense van: Yin/Yang, az Öt Elem (Fém, Víz, Fa, Tűz és Föld) valamint 12 állat (Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Csirke, Kutya és Disznó). A Yin-Yang filozófia az egyensúlyról szól, ugyanúgy, mint az Öt Elem között: önmagában egyik sem létezik, egyik sem erősebb a másiknál.

2014 a Zöld Ló éve lesz, meghatározó eleme pedig a Fa. A Ló éve kétségtelenül objektív irányba tereli terveinket. Hogy ez az irány jó vagy rossz, attól függ, hogyan értelmezzük az asztrológia gondolkodását és hogyan integráljuk a kapott tanácsokat. Minden esetre, mivel a horoszkóp asztrológiai vonatkozású, nem kell félvállról venni. Ugyanis hatékony segítséget nyújt abban, hogy azokat az információkat használjuk fel, amelyek a leginkább kapcsolódnak személyünkhöz. Egy bonyolult, nehéz helyzetből is ki tudjuk hozni a legtöbbet és saját javunkra fordítani, ha figyeljük az égi aktivitás alakulásait és ésszerű, jól átgondolt módon alkalmazzuk azokat saját életkörülményeinkben.

A Keleti Horoszkóp szerint a jövő évet a Yang energia jellemzi majd - egy erőteljes, dinamikus impulzus. Az ebben a periódusban születettek érzékenyek és jókedvűek. A 2014-es évre is ugyanez lesz a jellemző, mivel energiája teljesen megegyezik Univerzumunk energiaáramlásával.
Mit tartogat hát számunkra a 2014-es év?

2014 a nagy életesemények éve lesz. Gyakorlatilag, minden kis jelentéktelennek tűnő esemény egy sokkal fontosabb és meghatározóbb történés előfutára lesz. Ez tekinthető figyelmeztetésnek, avagy jó tanácsnak. Minden esetre, a gyors észjárású emberek képesek lesznek ebből előnyt faragni, ugyanakkor sikereik gyümölcse jól foghat kevésbé szerencsés, ám ravasz észjárású kollégáik, barátaik számára is. Egyszóval, a Ló éve sok szerencsét hozhat életünkbe és talán még néhány igazán jelentős esemény is keresztezheti utunkat (új státusz, üzleti terjeszkedés, esküvő, ...).

A Zöld Ló éve számos lehetőséget hordoz a bennünk rejlő spiritualitás teljes kibontakoztatásához. Néhányakat hangsúlyozottan hatalmába kerít az Istenszolgálat gondolata és lesz, aki belső képességet érez majd a jövőbelátásra, olyan erőkkel felruházva, melyek természetfelettinek tekinthetők. Ennek ellenére lehetséges, hogy sokan meg sem közelítik majd ezt a felfedezést és ehelyett a társadalmi élet minden következményével élnek együtt. A ,,parti ördögei" is megláthatják magukban a grátiszt, de év végére mégis kimerülnek energiaraktáraik. És nem mindenki lesz képes talpra állni.

2014-ben bolygónk a Merkúr és a Vénusz védelmében lesz, ez minden bizonnyal meghatározónak tekinthető a 2014-es horoszkóp elkészítésében. így vagy úgy, minden állatövi jegyet befolyásolni fog a Naprendszer égitestjeinek erőteljes energiája. Mindannyiunknak, függetlenül terveinktől és kívánságainktól, számításba kell vennünk ezen befolyásokat.

Általánosan elmondható, hogy a jövő év nem csak jelentős eseményekben lesz gazdag. Sőt elképzelhető, hogy semmilyen rendkívüli történés nem fog végbemenni egyeseknél. Viszont egy dolgot még érdemes megemlíteni: 2014 energetikai szempontból erőteljes év lesz. Galaxisunknak abban az ágában ahol mi vagyunk, a csillagok sűrűsége eléri maximumát, ami sokaknak megadja majd a lehetőséget, hogy megváltoztassák maguk körül az energiaáramlást.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Például egy piaci rés gazdasági komponensének olyan hirtelen változása, amin mindenki megdöbben. Ennek a változásnak pedig nemzetközi jelentősége is lehet. Ez a példa túlzásnak hangozhat, de az égi körülményeket tekintve sokkal valószínűbb, mint ahogy azt sokan gondolnák. Rövidre zárva a történetet: ha figyelünk a 2014-es horoszkópra, a Ló évében elérhetünk bármilyen célt, függetlenül annak bonyolultságától.

Miközben személyes kapcsolatokról van szó, megjegyzendő, hogy számos, látszólag sérthetetlen viszonyról fog bebizonyosodni, hogy illúzió. Sosem könnyű egy ilyen megismeréssel szembesülni. 2014-ben minden érzés (úgy a személyes érzések, mind a szeretteink felé irányulók) felerősödik, főleg azokban a nehéz időkben, mikor nehéz pillanatokkal kell megbirkózni. Egyrészt, ez jó szolgálatot tehet nekünk abban, hogy felkészüljünk más, sokkal fontosabb és meghatározóbb eseményekre. Másrészt viszont, nincs garancia arra, hogy egy ilyen meg is fog történni velünk. Ilyenformán, nagyon fontos összehasonlítani és különbséget tenni az általános javaslatok és személyre szóló ajánlások közt, hisz néha a fő aspektusok keresztezik egymást, sőt ki is zárhatják egymást. Minden esetre, nem érdemes idő előtt aggódni. Légy éber 2014-ben, tartsd érzelmeidet ellenőrzés alatt és ne engedd, hogy bárki kibillentsen egyensúlyodból. Érvelj, ha a helyzet megkívánja, állj két lábbal a földön. Nem szenet kell dobni arra a tűzre, amit ki akarunk oltani - tartalékolj az energiáddal. A Ló egy igazán megvalósítható esélyt adhat a boldogság megtalálására azoknak, akik még nem találkoztak másik, figyelemreméltó énjükkel. Továbbra is kérdés azonban, hogy be tudjuk-e bizonyítani, vajon érdemesek vagyunk-e ilyen boldogságra? - a fent említettek megmutatják a helyes utat, hogy megtaláljuk a választ.

Egyed Zsuzsanna

Forrás:http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Gomba tejszínes mártással
  2014-01-07 22:17:05, kedd
 
  Gomba tejszínes mártással

Hozzávalók:

(4 személyre):
40 dkg sampinyon Bonduelle gomba
8 dkg vaj
1 kis hagyma
1 citrom leve
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín

bors
petrezselyem

Elkészítés:

Felhevítjük a vajat, üvegesre pirítjuk benne a megtisztított, finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát, a citrom levét, megsózzuk-borsozzuk, puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, felengedjük tejszínnel. Finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk. Köretnek galuskát vagy sós vízben főtt burgonyát adunk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kókuszos tekercsek
  2014-01-07 22:14:59, kedd
 
  Kókuszos tekercsek

Hozzávalók:

25 dkg "Vénusz sütőmargarin
40 dkg liszt
4 tojás
2 dkg élesztő
1 dl tej
csipet só
30 dkg kristálycukor
15 dkg kókusz / vagy dió is lehet /

Elkészítés:

A margarint, a lisztet, a 4 tojás sárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt egy csipet sóval összegyúrjuk, 4 cipóra elosztjuk /nem kell keleszteni/, vékonyra nyújtjuk.

A kristálycukrot 4 tojásfehérjével gőz felett habbá verjük, majd
a kókuszt belekeverjük. Ezt a tölteléket kenjük a tésztákra.

Összegöngyöljük, majd kb. 2 cm-es szeleteket vágunk belőle.





Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 15-20 percig sütjük.





Megjegyzés:

Először a tölteléket készítem el, mert addig hűl, amíg a tészta elkészül.
Egyszerű és finom aprósütemény, több napig puha marad, már ha marad belőle...

A receptet és a fotót Bekapjatok küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tengeri halszeletek tejszínes-fehérboros gombamártással
  2014-01-07 22:10:16, kedd
 
  Tengeri halszeletek tejszínes-fehérboros gombamártással

Hozzávalók:

40 dkg tengeri halszelet
2 dl víz
1 dl száraz fehérbor
pár szem egész bors
fél fej vöröshagyma
1 babérlevél
4 dkg vaj, vagy Rama
2 dkg liszt
15 dkg gomba
1 csokor petrezselyem

5 dl tejszín
1 citrom

Elkészítés:

A halszeleteket teflonedénybe teszem, ráöntöm a vizet, a száraz fehérbort, teszek bele pár szem egész borsot, fél fej vöröshagymát és egy babérlevelet. Lefedem, és lassú tüzön 10-12 percig párolom. Közben világos vajas rántást készítek, hagyom kihűlni, majd a hal szűrt főzőlevével felöntöm, és állandó keverés közben felforralom.

A tisztított, megmosott gombát vékony szeletekre vágom, és vajon, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítve megpárolom. A mártásba teszem a gombát, és tejszínnel sűrűre forralom. Óvatosan tálra helyezem a helszeleteket, bevonom a mártással, citrommal és petrezselyemzölddel díszítem.

Megjegyzés:

Nagyon-nagyon finom! :)

A receptet Szanem küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sárgaborsóleves kímélően
  2014-01-07 22:08:26, kedd
 
  Sárgaborsóleves kímélően

Hozzávalók:

25 dkg sárgaborsó
3-4 dkg zsír vagy olaj
1-1 közepes szál sárgarépa és fehérrépa
5 dkg zellergumó
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
kb. 1 evőkanál liszt
őrölt pirospaprika
őrölt bors
ételízesítő
aprított petrezselyem

füstölt kolbász, virsli (nálam most mindkettőből egy kevés, de egyféle is jó)
A levesbetéthez:
1 tojás
liszt, amennyit a tojás felvesz
(vagy szárított aprótészta)

Elkészítés:

A borsót előző este átválogatom, beáztatom.

Másnap az áztatólevét leöntöm, tiszta, bő vízbe teszem fel főzni. A zöldségeket és a hagymát kockákra aprítom.

Felhevített zsiradékon néhány percig magas hőfokon dinsztelem a zöldségeket a hagymával, végül a zúzott fokhagymával. Meghintem liszttel, kicsit kevergetem, elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm kb. 1,3 liter vízzel, felforralom.

Amint a másik edényben a borsó felforrt, kb. 5 percig főzöm, a keletkezett fehér habját leöntöm. A visszamaradt borsót beleöntöm a csöndesen forrdogáló levesbe (fontos, hogy a leves forrjon, nehogy a borsó megedződjön). Ízesítem babérral, borssal, ételízesítővel, puhulásig főzöm.

A kolbászt, virslit felkarikázom, hozzáadom a leveshez, a petrezselymet is beleszórom.

A levesbetétnek a tojással elkeverem a lisztet csipet sóval, és a forró levesbe megmelegített kiskanál hegyével kb. borsónyi tésztát szaggatok a levesbe. Rövid ideig lassan forralom, pár percnyi pihentetés után tálalom.





Megjegyzés:

A módszerrel elkerülhető a kellemetlen felfújódás!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1308
  • e Hét: 2116
  • e Hónap: 16021
  • e Év: 145728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.