|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2014-02-10 22:20:39, hétfő
|
|
|
Medvehagymás pogácsa V.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
2,5 dkg élesztő
3 dl tejföl
2 tojás
1 marék medvehagyma
só
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a kevés tejfölben felfuttatott élesztőt, ízlés szerinti sót, 1 tojást, és a többi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. Letakarva fél óráig pihentetjük.
Ezalatt a megmosott, leszárított medvehagymát apróra vágjuk.
A tésztát kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, rászórjuk az aprított medvehagymát. Négyrét összehajtjuk, letakarjuk, és letakarva fél órát ismét pihentetjük.
Majd újra kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Sülési idő kb. 30-35 perc.
Megjegyzés:
A pirosra sült pogácsa száraz lesz, ezért kell világosra sütni. Így lesz nagyon finom.
A receptet Dr. Szűcs Imréné küldte. Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-02-10 22:16:25, hétfő
|
|
|
Hagymakosárkák kecskesajttal
Hozzávalók:
8-10 cm-es sós linzerkosárkák
kecskesajt
friss saláta
A hagymalekvárhoz:
2 dl vörösbor
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál méz
4 közepes fej vöröshagyma
1 babérlevél
1 szál friss kakukkfű
bors
só
Elkészítés:
A hagymalekvár hozzávalóit összekeverjük, nagyon lassan főzzük, amíg lekvár sűrűsége nem lesz. A végén egy csipet sót és borsot teszünk hozzá. (Kis üvegben, hűtőben hónapokig eláll.)
A linzerkosárkákba teszünk 1-1 evőkanál hagymalekvárt, erre 1-1 szelet kecskesajtot. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 6 percig sütjük.
Friss salátával (rukkola, céklalevél, madársaláta vagy ízlés szerint más saláta) ecetes, olajos, sós, borsos öntettel tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Rózsa Mária küldte. Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-02-10 22:12:54, hétfő
|
|
|
Fűszeres gersli dióval
ozzávalók:
gersli (árpagyöngy)
dió
kömény
koriander
fahéj
só
Elkészítés:
A gerslit megfőzöm sós vízben. Közben a diót durvára töröm és megpirítom, rászórom a törött koriandert és a fahéjat. 2 maréknyi dióhoz kb. 1-1 teáskanál fűszert adok. 2-3 perc alatt kész. Hozzáforgatom a kész gerslihez.
Tálalhatom piritott csirke-, pulyka- vagy akár sertéscsíkokkal.
Megjegyzés:
Az elkészítés csak azért egy óra, mert a gerslit lassú tűzön egy óra alatt lehet megfőzni.
A receptet Annamari6805 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-02-10 22:11:30, hétfő
|
|
|
Ricset
Hozzávalók:
25 dkg aprószemű száraz fehér Bonduelle bab
1 kis doboz vörös Bonduelle bab konzerv
30 dkg füstölt tarja /kis kockára vágva/
1 szál füstölt szárazkolbász /felkarikázva/
5 dkg árpagyöngy
2 közepes vöröshagyma /finomra vágva/
2 gerezd fokhagyma /zúzva/
diónyi libazsír
1 púpozott kávéskanál paradicsompüré
1 db tv paprika /csípős paprika is jó bele, aki szereti/
pirospaprika
só
bors
1 kávéskanál ételízesítő
kevés őrölt kömény
majoranna /ne legyen az ételben domináns/
fél mokkáskanál cukor
Elkészítés:
A fehérbabot, a füstölt tarját és az árpagyöngyét előzőleg beáztatjuk.
A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a tarját és a fehérbabot, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassan főzzük kb. 45 percig. Ízesítjük zöldpaprikával, ételízesítővel, pici köménnyel, majorannával, sózzuk, borsozzuk ízlésünkre. Majd beletesszük az árpagyöngyét, a kolbászt, valamint a levétől leöblített vörösbab konzervet, és újabb fél órát lassan főzzük.
Közben vékony rántást készítünk 1 csapott evőkanál liszttel, kevés vízzel kikeverjük, és az ételhez adjuk. A végén pici cukorral ízesítjük. (A vékony rántás és a pici cukor lágyítja az ízeket.) Sűrűbb főzelék állagához hasonlít a végeredmény.
Megjegyzés:
Egyszerű, laktató egytálétel. Lehet marhalábszárral és némi füstölt hússal is készíteni!
A receptet Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-02-10 22:08:39, hétfő
|
|
|
Gazdag leves gerslivel
Hozzávalók 4 személyre:
2 szál póréhagyma
2 evőkanál olaj
20 dkg gersli (hántolt árpagyöngy)
1/2 teáskanál köménymag
2 l tyúkhúsleves kockából
2 alma
1 teáskanál citromlé
25 dkg bőrös virsli
snidling a díszítéshez
Elkészítés:
A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olaj felét, megpirítjuk benne a gerslit, köményt és a póré fehér részét. Felöntjük a levessel, és 30-40 percig főzzük. Közben az almát megmossuk, (nem hámozzuk) négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és keresztben kis szeletkékre vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlével. A főzési idő végén a levesbe keverjük. A virslit félbe-, majd hosszában négybe vágjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, és 3 percig pirítjuk benne a póré zöldebb részét. Hozzáadjuk a virslit, és további 2 percig pirítjuk. A levesbe keverjük. A levest snidlinggel díszítjük. Aki szereti, kevés ecettel savanyíthatja.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-02-10 21:59:50, hétfő
|
|
|
Juhász Gyula: Télutó
Még benn ülünk. A kandalló varázsa
melengeti a fázós bánatot,
Bovarynét olvassuk egyre-másra,
künn zajlanak a víg vadászatok.
Valahol Pesten, messze, operába
Puccini zeng ma, s éber vonatok
robognak át a gyémánt éjszakába.
Én itt vagyok és én itt maradok.
Emlékek szőnyegén rajzolgatok,
s mint levendula, meghitt, régi bánat
belengi csöndes, idegen szobámat.
S míg künn a köd száll és végsőt havaz,
szívemben Anna fénye fölragyog,
s vígan kinyit a tavalyi tavasz.
Link
Forrás:http://jelesnapok.oszk.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Versek, képek tavasztól-télig |
|
|
|
|
|
2014-02-10 21:55:29, hétfő
|
|
|
Nemes Nagy Ágnes: Hóesésben
Szakad a hó nagy csomókban,
veréb mászkál lent a hóban.
Veréb! Elment az eszed?
A hóesés betemet.
Nem is ugrálsz, araszolsz,
hóesésben vacakolsz.
Fölfujtad a tolladat,
ázott pamutgombolyag.
Mi kell neked? Fatető!
Fatető!
Deszka madár-etető.
Link
Forrás:http://jelesnapok.oszk.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Versek, képek tavasztól-télig |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2014. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
521 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1474
- e Hét: 5988
- e Hónap: 11026
- e Év: 140733
|
|
|