Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Jó éjt, békés álmokat!
  2014-02-10 23:13:14, hétfő
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Medvehagymás pogácsa V.
  2014-02-10 22:20:39, hétfő
 
  Medvehagymás pogácsa V.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
2,5 dkg élesztő
3 dl tejföl
2 tojás
1 marék medvehagyma


Elkészítés:

A lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a kevés tejfölben felfuttatott élesztőt, ízlés szerinti sót, 1 tojást, és a többi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. Letakarva fél óráig pihentetjük.

Ezalatt a megmosott, leszárított medvehagymát apróra vágjuk.

A tésztát kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, rászórjuk az aprított medvehagymát. Négyrét összehajtjuk, letakarjuk, és letakarva fél órát ismét pihentetjük.

Majd újra kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Sülési idő kb. 30-35 perc.





Megjegyzés:

A pirosra sült pogácsa száraz lesz, ezért kell világosra sütni. Így lesz nagyon finom.

A receptet Dr. Szűcs Imréné küldte. Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Hagymakosárkák kecskesajttal
  2014-02-10 22:16:25, hétfő
 
  Hagymakosárkák kecskesajttal

Hozzávalók:

8-10 cm-es sós linzerkosárkák
kecskesajt
friss saláta

A hagymalekvárhoz:
2 dl vörösbor
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál méz
4 közepes fej vöröshagyma
1 babérlevél
1 szál friss kakukkfű
bors


Elkészítés:

A hagymalekvár hozzávalóit összekeverjük, nagyon lassan főzzük, amíg lekvár sűrűsége nem lesz. A végén egy csipet sót és borsot teszünk hozzá. (Kis üvegben, hűtőben hónapokig eláll.)

A linzerkosárkákba teszünk 1-1 evőkanál hagymalekvárt, erre 1-1 szelet kecskesajtot. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 6 percig sütjük.

Friss salátával (rukkola, céklalevél, madársaláta vagy ízlés szerint más saláta) ecetes, olajos, sós, borsos öntettel tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Rózsa Mária küldte. Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fűszeres gersli dióval
  2014-02-10 22:12:54, hétfő
 
  Fűszeres gersli dióval

ozzávalók:

gersli (árpagyöngy)
dió
kömény
koriander
fahéj


Elkészítés:

A gerslit megfőzöm sós vízben. Közben a diót durvára töröm és megpirítom, rászórom a törött koriandert és a fahéjat. 2 maréknyi dióhoz kb. 1-1 teáskanál fűszert adok. 2-3 perc alatt kész. Hozzáforgatom a kész gerslihez.

Tálalhatom piritott csirke-, pulyka- vagy akár sertéscsíkokkal.

Megjegyzés:

Az elkészítés csak azért egy óra, mert a gerslit lassú tűzön egy óra alatt lehet megfőzni.

A receptet Annamari6805 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ricset
  2014-02-10 22:11:30, hétfő
 
  Ricset

Hozzávalók:

25 dkg aprószemű száraz fehér Bonduelle bab
1 kis doboz vörös Bonduelle bab konzerv
30 dkg füstölt tarja /kis kockára vágva/
1 szál füstölt szárazkolbász /felkarikázva/
5 dkg árpagyöngy
2 közepes vöröshagyma /finomra vágva/
2 gerezd fokhagyma /zúzva/
diónyi libazsír
1 púpozott kávéskanál paradicsompüré
1 db tv paprika /csípős paprika is jó bele, aki szereti/
pirospaprika

bors
1 kávéskanál ételízesítő
kevés őrölt kömény
majoranna /ne legyen az ételben domináns/
fél mokkáskanál cukor

Elkészítés:

A fehérbabot, a füstölt tarját és az árpagyöngyét előzőleg beáztatjuk.

A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a tarját és a fehérbabot, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassan főzzük kb. 45 percig. Ízesítjük zöldpaprikával, ételízesítővel, pici köménnyel, majorannával, sózzuk, borsozzuk ízlésünkre. Majd beletesszük az árpagyöngyét, a kolbászt, valamint a levétől leöblített vörösbab konzervet, és újabb fél órát lassan főzzük.

Közben vékony rántást készítünk 1 csapott evőkanál liszttel, kevés vízzel kikeverjük, és az ételhez adjuk. A végén pici cukorral ízesítjük. (A vékony rántás és a pici cukor lágyítja az ízeket.) Sűrűbb főzelék állagához hasonlít a végeredmény.





Megjegyzés:

Egyszerű, laktató egytálétel. Lehet marhalábszárral és némi füstölt hússal is készíteni!

A receptet Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gazdag leves gerslivel
  2014-02-10 22:08:39, hétfő
 
  Gazdag leves gerslivel

Hozzávalók 4 személyre:

2 szál póréhagyma
2 evőkanál olaj
20 dkg gersli (hántolt árpagyöngy)
1/2 teáskanál köménymag
2 l tyúkhúsleves kockából
2 alma
1 teáskanál citromlé
25 dkg bőrös virsli
snidling a díszítéshez

Elkészítés:

A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olaj felét, megpirítjuk benne a gerslit, köményt és a póré fehér részét. Felöntjük a levessel, és 30-40 percig főzzük. Közben az almát megmossuk, (nem hámozzuk) négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és keresztben kis szeletkékre vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlével. A főzési idő végén a levesbe keverjük. A virslit félbe-, majd hosszában négybe vágjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, és 3 percig pirítjuk benne a póré zöldebb részét. Hozzáadjuk a virslit, és további 2 percig pirítjuk. A levesbe keverjük. A levest snidlinggel díszítjük. Aki szereti, kevés ecettel savanyíthatja.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Február
  2014-02-10 22:05:56, hétfő
 
 


Balázsovits Zsuzsanna: Február

Forrás:http://jelesnapok.oszk.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Télutó
  2014-02-10 21:59:50, hétfő
 
  Juhász Gyula: Télutó





Még benn ülünk. A kandalló varázsa
melengeti a fázós bánatot,
Bovarynét olvassuk egyre-másra,
künn zajlanak a víg vadászatok.

Valahol Pesten, messze, operába
Puccini zeng ma, s éber vonatok
robognak át a gyémánt éjszakába.
Én itt vagyok és én itt maradok.

Emlékek szőnyegén rajzolgatok,
s mint levendula, meghitt, régi bánat
belengi csöndes, idegen szobámat.

S míg künn a köd száll és végsőt havaz,
szívemben Anna fénye fölragyog,
s vígan kinyit a tavalyi tavasz.


Link

Forrás:http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Hóesésben
  2014-02-10 21:55:29, hétfő
 
  Nemes Nagy Ágnes: Hóesésben





Szakad a hó nagy csomókban,
veréb mászkál lent a hóban.
Veréb! Elment az eszed?
A hóesés betemet.
Nem is ugrálsz, araszolsz,
hóesésben vacakolsz.
Fölfujtad a tolladat,
ázott pamutgombolyag.
Mi kell neked? Fatető!
Fatető!
Deszka madár-etető.

Link


Forrás:http://jelesnapok.oszk.hu

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Hóesés
  2014-02-10 21:51:13, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 521 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1474
  • e Hét: 5988
  • e Hónap: 11026
  • e Év: 140733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.