Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Kültag Rogán és beltag Orbán Bt.-je az ország
  2014-02-10 19:00:50, hétfő
 
  Kültag Rogán és beltag Orbán Bt.-je az ország
Szárnyathy Géza

Már az is bicskanyitogató volt, amikor Rogántóni nekikezdett a színjátéknak, hogy majd a frakció felkéri a kormányt, hogy csináljon ezt meg azt, foglalkozzon ilyen meg olyan kérdésekkel, például a Fidesz javaslatára a devizahitelesek problémájával vagy a rezsicsökkentéssel. Mintha nem Rogán nyújtogatott volna be a kormány helyett több törvényjavaslatot is, talán volt köztük alkotmánymódosítás is. De amit a minap vitt véghez a frakció-kormány szimbiózis, az nem bicska volt, hanem pallos és nem kinyílt, hanem nyakazott.

Marhára leszarom, hogy ingyen vagy 200 ezerért adta át a Jobban teljesít szlogent a kormány a Fidesznek, és még az sem számítana, ha piaci áron vette volna azt meg a párt - ennek kábé akkor lett volna jelentősége, ha közbeszerzési eljárást írt volna ki a kormány a szlogen értékesítésére, amelyre a Fidesz mellett a nyomorult Összefogás vagy a töketlen LMP és a nem is létező Kisgarázda Párt is meg lett volna hívva. De hát az meg mekkora szopcsi lett volna, hogy Mesterházy Attis, Gordi, Fletó vagy a füvesek tolják majd a fasza kis szöveget - igazi kis tudathasadás lett volna ez mindenkinek.

Ez az egész Fidesz és kormány közti lófaszkodás épp olyan, mint egy tipikus magyar betéti társaság működése. A beltag elmegy a céges autóval, hogy elhozza a balettóráról a kültaggal közösen nevelt kiskorút, leendő ügyvezetőt. A cég házipénztárából elsikkasztott pénzből a kültag kenyeret, tejet, mosógélt, egy rekesz ásványvizet, öt kiló krumplit és egy közepes kacsát vásárolt, a kutyának meg tíz kiló száraz tápot, úgyhogy a beltag kénytelen a kis balerinával a hátsó ülésen a bolt felé kanyarodni, hogy a kültag által vásárolt holmikat a cég székhelyére, a gazdagréti lakótelepen található első emeleti egy és két fél szobás panelba szállítsa.

Persze aprócska különbségek adódnak. Azzal, hogy a kültag céges pénzen vett Purral mosogat, amíg a beltag tagi kölcsönt biztosít a cég számára, hogy az ki tudja fizetni a telefonszámlát - mert az a rohadt kölyök megint jutub diszkót játszott a kibaszott céges ájfonon -, elfolyik ugyan némi adóforint, de azért nem ettől 314 az euró és nulla közeli a GDP.

Az már egy kicsit más tészta, amikor a kormányzat és a legnépszerűbb párt közösen játszik kandi kamerás játékot, ahol az átbaszandó járókelő momentán a szavazó polgár. Az intézményesített hülyének nézés, s hogy ezt pofátlan módon nekiállnak megmagyarázni, mintha az teljesen természetes lenne, több mint felháborító. Bassza meg, ha az van a házirendben, hogy házi kedvencet a szállodába vinni tilos, akkor az nem jelenti azt, hogy tehenet meg lovat szabad. Ezt a szabályt a hétköznapi gazdasági szereplőknek is illene betartani, egy kormányzópártnak viszont kötelező lenne. De ki a faszt is érdekel mindez.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/02/08/kultag_rogan_es_beltag_orban_bt_-je_az_ orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paks eladva!
  2014-02-10 18:46:55, hétfő
 
 
Paks eladva!
2014.02.10. 18:08

Ha bárki is abban reménykedett Áder Jánosnak van némi józan esze, esetleg gondolkodik is néha, vagy ne adj isten egy kicsit is húzódozik a Paks körüli botrány során a törvény aláírásától, akkor annak ékes bizonyítékát adta az álamfő utóda, ő sem egyéb, csak egy akarat nélküli Fidesz droid. De miért is kellett volna abban bízni, ez a fideszes nem olyan fideszes aki gondolkodás nélkül megszavaz mindent? Legyen az mutyi, új munka törvény, vagy asszonyverő felmentése, neki tök mindegy. Nem azért írta alá, mert ő mégis csak a köztársasági elnök, még ha a silányabb fajtából való is, és van némi beleszólása, vagy egyet ért vele. Megtette, mert elsősorban pártkatona. Áder János ugyanúgy a hatalmi gépezet egyik fogaskereke, amit Orbán Viktor irányít a saját belátása szerint. Nem független, nem államfő, nem elnök, még csak nem is nemzeti, hiszen európai száműzetésben volt korábban. Egy egyszerű báb ő is Orbán Viktor kezében, ahogy a többi gondosan kiválogatott törvényhozó, és végrehajtó. Nincs is más dolga, mint szentesíteni amit már előre eldöntöttek, nem mérlegelni, nem hezitálni, nem megvétózni, végrehajtani. Pont.

Ami az elképesztő az egészben, az a rendszer hatékonysága. Nem maga a szerződés lenne a baj, habár a Fideszt ismerve itt sem elsősorban az emberek érdeke az elsődleges szempont, hanem az elintézés módja. Nem kérdeznek meg senkit, nem egyeztetnek, nem beszélnek róla, csak odamennek, és aláírják. Pontosabban Orbán Viktor aláírja, és kész tények elé állítja az országot. Mert nála a kétharmad, neki van hozzá joga, és neki van meg hozzá az a gépezete, ami már számtalanszor bebizonyította, minden akaratát végrehajtja ellenkezés nélkül. És akkor még jön hozzá a rezsicsökkentési duma, meg az energia függetlenség. Elhinné az ember, de nem Orbán Viktor esetében, nehéz lehet egy ország minden dolgát megoldani. De nála főleg az az elsődleges cél, a saját zsebbe minél több kerüljön, és megfelelően meg legyen etetve talpnyalók széles hordája. Ilyen körülmények között épülget jelenleg a Fidesz tündérországa, ahol minden szépen meg van hamisítva, meg lehet élni havi negyvenhétezerből, és vak komondorok hevernek a tornácon. Aki meg nem akar ilyen tündérországban élni, és látja a valóságot, arra nem is tartozik mit is döntenek a sorsáról. Ez végül is érthető, ezek azok az emberek, akik elszenvedik az áthárított adóemelést, fizetik a tranzakciós adót, kevesebb lett a bérük, hála az egykulcsos adónak, és minden porcikájukban érzik, ez a rendszer kizárólag elvesz tőlük, és azt zsebre teszi magának. Ezért gondolja úgy Orbán Viktor, rájuk nem tartozik akkor sem semmi, ha végül is nekik kell majd kifizetni a döntésének a következményét. Ahogy eddig is az emberek fizettek minden döntésért, volt aki trafikot adott, volt aki takarékot, sokan magánynyugdíjat, a gazdák földet, a munkavállalók adójóváírást, a munkanélküliek fél év ellátást. Majd pont őket fogja megkérdezni, ki akarják, és tudják-e fizetni Orbán Viktor döntésének következményeit. Kicsit hőzöngenek, kicsit elégedetlenkednek, és remélhetőleg nem mennek el szavazni. Mert ugye lassan az következik, és mindent el kell követni, minél kevesebben tudjanak ellene szavazni, és azok is ha lehet, nagyon félre legyenek vezetve, el legyenek bizonytalanítva. És ez a közeli választás is indok arra, minél előbb nyélbe legyen ütve egy olyan üzlet, ami nem sok mozgásteret enged a következő kormánynak gazdasági téren. Mert ha a Fidesz marad, akkor nem érdekes a gazdasági következmény, nekik mindig lesz annyi, építsenek egy újabb stadiont, föld is van még, amire lehet majd támogatást felvenni, mert dolgozni rajta az nagyon macerás, és nem is fideszes.

Orbán Viktor nem csak Paks tekintetében tette meg az országgal azt, eladott egy részt a jövőből. Neki már sikerült ezt korábban megvalósítani. Sohasem érdekelte eddig sem, mi lesz az emberekkel, hiszen akkor előtte megkérdezte volna őket a véleményükről. Mindig csak utólag konzultált az emberekkel, ami nem volt más, mint jól megfogalmazott hazudozás. De azt sohasem tette meg, és nem is áll szándékában a jövőben sem, inkább előtte kérje ki akárki véleményét. Már korábban is az volt neki az első, a saját zsebe legyen először tele, aztán jönnek a haverok, és ami marad, azzal meg érje be a maradék, aki még itt marad az országban. Nekik van szánva a negyvenhétezerből való megélhetés lehetősége, mert nagyjából ennyi marad, ha jól megfigyeli az ember a pénztárcáját. A múltat elvitte a magánnyugdíj ellopásával, a jelent folyamatosan rabolja az adókkal, és bizonytalansággal, hiszen nem lehet tudni, Simicskának éppen melyik terület tetszik meg a gazdaságból, és akkor azt el kell lopni a tulajdonosától. De persze törvényesen. Most már a jövő is elvan adva, és nincs választási lehetőség egyelőre. Minden törvényes, minden szabályos, és kormány legyen a talpán, aki ezen változtatni tud. Mert ezen változtatni kell, az emberek sorsáról nem lehet dönteni nélkülük. De ne legyen senkinek sem olyan illúziója, ha elveszti a hatalmát Orbán Viktor nem fog mindent megtenni azért, tovább vigye a profi szintű hazudozást, a normális élet lehetőségének a megakadályozását, mert az neki a halálát jelenti. Neki csak az a jó, ami zavaros, átláthatatlan, becstelen. Neki csak a hatalom számít, meg a Felcsút stadionépítési menete. És a saját választója, aki még hisz neki.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/02/10/paks_eladva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válság: Orbán ingyengázt ígért a zsidóknak
  2014-02-10 18:46:10, hétfő
 
  Válság: Orbán ingyengázt ígért a zsidóknak

A zsidó szervezetek bojkottjára válaszul izraelita idősek otthonába látogatott Orbán Viktor, ahol meglepő bejelentést tett.

Orbán szerint a magyar nép nem antiszemita, de megbújik köztünk néhány veszélyes szélsőséges, akiket el kell szigetelni. A kormányfő arról beszélt a pesti izraelita szeretetotthonban, hogy legkirekesztettebb társadalmi csoportokkal szemben pozitív megkülönböztetést kell alkalmazni.

Különösen olyan válsághelyzetben, mint most, amikor tél van és a gáz árát emelhetik az oroszok, rezsicsökkentés ide vagy oda.

.A miniszterelnök erről a felújított újlipótvárosi zsidó szociális otthon átadása alkalmával beszélt sabbat másnapján. Orbán hangsúlyozta: a mozgássérülteknek már nagyon sok parkolóhelye van, a romáknak 960 milliós új felzárkóztató program indult február elsejétől, a melegeknek évente két fővárosi felvonulását támogatja a Kormányzati Esélyegyenlőségi Iroda, az afrikaiak ingyen szállást és ellátást kapnak, most tehát a náluk is rosszabb helyzetű zsidó honfitársainkon a sor.

Mindezt nem zavarhatja meg, hogy a Mazsihisz éppen bojkottálja a kormány holokauszt emlékévét, mert emberek vagyunk, tette hozzá újságírók előtt Orbán.

Orbán Viktor meghatódott az idős holokauszttúlélőkkel folytatott kötetlen beszélgetés során. A 64(!) éves Grün Róza néni nem tudta visszatartani könnyeit, amikor felidézte az auschwitzi gázkamrákból való menekülése történetét és 72 rokona nyilasok általi elpusztítását.

A kormányfő megértéssel fogadta a problémákat és ígéretet tett arra, hogy az izraelita szeretetotthon lakói, az intézmény, sőt a Mazsihisz ezentúl ingyenes gázellátásban fognak részesülni, olyan időkben is, mint a mostani. Ez azért is fontos, hogy a zsidóság gázzal kapcsolatos negatív emlékei helyét felváltsa valami más, valami pozitív - indokolta váratlan bejelentését Orbán Viktor kipában.

A számlát a Magyar Köztársaság költségvetéséből egyenlítik ki havonta, bizonylat vagy egyéb tárgyi bizonyíték ellenében, az intézkedésről szóló előterjesztést megszavazza a kormánykoalíció. Sőt, talán a Jobbik is, hiszen Vona Gábor már elmondta, nem szélsőségesek, nem antiszemiták és kivetik maguk közül az ilyen tagokat.

Az LMP és az MSZP szerint ugyanakkor tiszteletlenség elvárni az idős holokauszt-, és gáztúlélők százezreitől, hogy számlákat őrizgessenek. 900 ezer zsidót gyilkoltak le a magyar burzsoáfasiszták, akik most kicsinyes, bürokratikus elszámolósdira kényszerítenék sokat szenvedett embertársainkat - áll Szanyi Tibor közleményében.

A Mazsihisz és a Gáztúlélők Szövetsége további holokauszt-emlékév bojkottra szólított, ugyanakkor az ingyengázt elfogadják, mert az jár a túlélők százezreinek - tájékoztatta az MTI-t Zoltai Gusztáv, a szervezet elnöke.

MTI nyomán álhír, de a hasonlót Gyurcsánnyal az SZKR pár éve beszopta és valódi hírként hozta


https://www.facebook.com/gusztav.zambori/posts/809241865758673?comment_id=8415299 &offset=0&total_comments=1&notif_t=share_comment
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes készültségben az ukrán terrorelhárítás
  2014-02-10 18:27:07, hétfő
 
  Teljes készültségben az ukrán terrorelhárítás
2014.02.10 15:18


Alig pár napja történtek személycserék az ukrán SZBU nemzetbiztonsági szolgálat vezetésében, mostanra az ország terrorelhárítási egységeit teljes készültségbe helyezték az SZBU utasítására. A hivatalos indoklás szerint több névtelen fenyegetés is érkezett főbb infrastrukturális csomópontok, beleértve a repterek és atomerőművek elleni robbantásos merényletek elkövetésére.

Az SZBU vasárnapi bejelentése szerint számítani kell a közbiztonságot súlyosan fenyegető terrortámadásokra, szélsőséges esetben országos áramkimaradásokra. Elmondásuk alapján a közösségi hálókon megszaporodtak olyan felhívások, amelyek fegyverraktárak elfoglalására, kormányépületek blokád alá vonására szólítják fel a tüntetőket.

Korábban az Európai Unió által pénzelt terroristák atomerőművek felrobbantásával fenyegetőztek, emiatt a hatóságok kénytelenek voltak szigorítani az erőművek biztonsági őrségét. Nincs kizárva, hogy a nyugati "pártfogók" amiatt uszítják a tüntetőket fegyveres testületek által őrzött létesítmények elleni támadásra, hogy így kellő mennyiségű civil áldozatot biztosíthassanak a nyugati jogvédő szerveknek, akik így humanitárius helyzetre hivatkozva nyilvánosan és nagyobb nemztközi támogatással avatkozhatnak be az ország belügyeibe.


http://www.hidfo.net/2014/02/10/teljes-keszultsegben-az-ukran-terrorelharitas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mazsihisz terrorcselekményt követett el
  2014-02-10 18:25:18, hétfő
 
  A Mazsihisz terrorcselekményt követett el
2014.02.10 17:38


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) felszólította a magyar kormányt, hogy "állítsa le a német megszállás emlékműve felállításának munkálatait, valamint a Sorsok Háza-projektet is", emellett azt is bejelentették, hogy ,,közéleti-szakmai megnyilvánulásai miatt alkalmatlannak tartják a Veritas Történetkutató Intézet élére kinevezett Szakály Sándort az intézet vezetésére, ezért kérik felmentését.

Mindaddig, amíg a magyar kormány a három "kérésből" legalább egyet nem teljesít, a Mazsihisz és más zsidó szervezetek nem vesznek részt a kormány holokauszttal kapcsolatos megemlékezésein.

Felhívnánk a hatóságok figyelmét a Btk. vonatkozó részére, ami a terrorcselekmény fogalmát határozza meg:

"261. § (1) Aki abból a célból, hogy

a) állami szervet, más államot, nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, [...]

(4) Aki az (1) vagy a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény elkövetésére irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő."

Mivel a Mazsihisz cselekedete bevallottan a kormányra való nyomásgyakorlás céljából történt, ezért a Mazsihisz állásfoglalása kapcsán is fel kell merüljön a terrorista cselekedet gyanúja.

Ha az érintett hatóságok esetleg hivatalból nyomozást indítanak ezügyben, azt is legyenek szívesek megvizsgálni, hogy milyen összefüggés van a Mazsihisz magyar kormányra történő nyomásgyakorlása és az Amerikai Népszava hasábjain a közelmúltban megjelent, a Mazsihisz által kifogásolt emlékmű felrobbantására felszólító írás közt!

A magyar hatóságoknak kötelessége fellépni a hazánkban működő terroristák ellen, a magyar állampolgárok védelme érdekében. (terrorista az, aki a Btk. által terrorista cselekményként meghatározott cselekedetet hajt végre) Ha a magyar hatóságok nem lépnek a Mazsihisz ügyében, azzal kinyilvánítják, hogy a Btk. egyes részei egyes állampolgárokra nem vonatkoznak, - ami "egy jogállamban megengedhetetlen"!

Molnár István

http://www.hidfo.net/2014/02/10/mazsihisz-terrorcselekmenyt-kovetett-el
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország volt a "trójai faló" Ukrajna destabilizálásában
  2014-02-10 18:20:47, hétfő
 
  Magyarország volt a "trójai faló" Ukrajna destabilizálásában?
2014.02.10 10:59


Az ukrán Haza frakció képviselői a parlament elé tárták a törvényjavaslatot, amely büntetőjogi felelősségre vonná azokat, akik a kettős állampolgárságukra vonatkozó információkat eltitkolják. A törvénytervezet egyben javaslat is a kettős állampolgárság betiltására Ukrajnában.

Az ukrán képviselők indoklása szerint amellett, hogy az ország keleti és déli részén több százezren rendelkeznek orosz állampolgársággal, az ország nyugati részén sokan európai uniós útlevéllel rendelkeznek, ami fokozott nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Emlékeznünk kell arra az "ukrán ellenzéki tüntető" estére, akiről napvilágot látott a videó, amin a Berkut emberei arra kényszerítik, hogy ruhátlanul ácsorogjon kicsit a hóban (miután Molotov-koktéllal dobálta a rendőröket). Elfogása után kiderült, hogy egy szót nem tud se ukránul, se oroszul, a rendőröknek angolul kellett beszélni hozzá, hogy az alapvető utasításokat megértse.

Látható, hogy az európai uniós útlevél ma egyre több országban jelent biztonsági kockázatot. Hazánk pedig cáfolhatatlanul részt vesz Ukrajna felforgatásában. Nem véletlen, hogy a kettős állampolgárság kérdése az ukrán zavargások előtt lett újra elővéve: ki tudja, hány britnek, németnek állítottak ki a magyar hatóságok magyar papírokat, rajta kárpátaljai adatokkal?


http://www.hidfo.net/2014/02/10/magyarorszag-volt-trojai-falo-ukrajna-destabiliza lasaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simon az új vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel a bécsi s
  2014-02-10 18:12:28, hétfő
 
  2014-02-10. 15:36
Simon az új vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel a bécsi számlát - "nem találta a jó rubrikát"

Új vagyonnyilatkozatot nyújtott be a szocialista Simon Gábor az Országgyűlés mentelmi bizottságának, de az nem ad választ a kifogásolt kérdésekre, a bécsi számlán lévő összeg nem szerepel benne - mondta a testület KDNP-s elnöke a bizottság hétfői, zárt ülése után újságíróknak. A képviselő kedd estig még módosíthat vagyonnyilatkozatán.
Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese nem jelent meg a mentelmi bizottság ülésén.
Rubovszky György elmondta, a képviselő felhívta az ülés előtt és elmondta, hogy nem jelenik meg, küldött egy levelet, amelyhez csatolt egy új vagyonnyilatkozatot. Az elnök megjegyezte, intézkedett, hogy a nap folyamán az új vagyonnyilatkozat felkerüljön az Országgyűlés honlapjára.
A Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője által kezdeményezett vagyonvizsgálati eljárásban kifogásolt kérdésekre az új vagyonnyilatkozat nem ad választ - jelentette ki a mentelmi bizottság elnöke. A vagyonnyilatkozatban a megtakarítási összeg nem éri el a húszmillió forintot - mondta Rubovszky György. A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az MSZP-s képviselő levelében azt írta, hogy a nyilatkozatban nincs olyan rovat, ahol ezt az összeget feltűntethette volna, de szívesen elszámol vele "az erre felhatalmazott szervezet előtt".
Rubovszky György azt mondta, a levél olvasása után ő hívta fel Simon Gábort és elmondta neki, hogy az országgyűlési törvény és a házszabály szerint ezekre a kérdésekre a mentelmi bizottságnak köteles nyilatkozni írásban. Erre öt nap áll rendelkezésre, ami kedden telik le, ezért tűzték ki a vagyonvizsgálati eljárás lezárását szerdára - közölte. Erre - folytatta a kormánypárti politikus - Simon Gábor azt mondta neki, hogy a következő ülés előtt ismét bead egy nyilatkozatot, az elmondottakat tudomásul vette és átnézi a jogszabályokat.
Rubovszky György hangsúlyozta, hogy a mentelmi és a vagyonvizsgálati ügyben zárt ülésen járt el a bizottság, az ügyet titkosan kell kezelnie, először akkor lesz nyilvános, ha bizottság által elkészített határozati javaslatok az Országgyűlés honlapján megjelennek.
Arra a kérdésre, mi történik akkor, ha Simon Gábor az általa bejelentettnek megfelelően február 12-i hatállyal lemond, Rubovszky György azt mondta, azzal az eljárás megszakad, okafogyottá válik. Ha a képviselő szabályosan, a házelnöknek küldött levélben lemond mandátumáról az Országgyűlés csütörtöki ülése előtt, akkor mandátuma megszűnik, összeférhetetlenségi ügyről nem lehet a továbbiakban beszélni - fejtette ki. Hozzátette: a lemondással megszűnik a mentelmi joga, így annak felfüggesztéséről sem határozhat az Országgyűlés. Ha mandátuma megszűnik, vele szemben csak az igazságszolgáltatás járhat el - ismertette. Mint mondta, ilyen ügy a mentelmi bizottság fennállása óta nem volt. Hozzáfűzte, megpróbálja elérni, hogy a január 31-ével benyújtott és az új vagyonnyilatkozat is felkerüljön a parlamenti honlapra.
Rubovszky György elmondta, a mentelmi bizottság ülése határozatképes volt. A nyolctagú bizottságból meghatalmazásokkal, helyettesítésekkel öten voltak jelen - tette hozzá. A törvény szerint a bizottság a vagyonvizsgálati eljáráskor Simon Gábort köteles meghívni az ülésre, az ülésen a képviselő megjelenhet, előadhatja védekezését, de az ülés többi részén nem lehet jelen - mondta. A testület zárt ülésén a kormánypárti képviselőkön kívül az ellenzékiek közül egyedül a jobbikos tag volt jelen. Rubovszky György a sajtótájékoztató végén felmutatta az új vagyonnyilatkozatot, amelyen Simon Gábor fotója szerepelt. Mint mondta, "ez nem a Simon Gábor-ügy borítója", minden képviselő vagyonnyilatkozatát fényképes borítóban őrzik.
(MTI)
Frissítés: "nem találta a jó rubrikát"

http://www.youtube.com/watch?v=PDs_6dmbOLk&feature=player_embedded


További részletek: http://kuruc.info/r/2/123747/#ixzz2swM1j6Nv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomós okok: ezért volt sürgős a paksi döntés?
  2014-02-10 17:45:20, hétfő
 
  Nyomós okok: ezért volt sürgős a paksi döntés?



A paksi beruházásról szóló döntést a Fidesz úgy zavarta át 3 nap alatt a parlamenten, hogy alapvető információk nem álltak a képviselők rendelkezésére. A tűzhöz közeli körökben terjedő szóbeszéd szerint Orbánéknak több nyomós okuk is volt arra, hogy a lehető leggyorsabban, még a hazai és uniós választások előtt kész helyzetet hozzanak létre.
Aligha képzelhető el egy valódi demokráciában, hogy a hatalmon lévők megfelelő előkészítés és szakmai, társadalmi konzultációk nélkül, puccsszerűen döntsenek az ország életét hosszú évtizedekig nagymértékben meghatározó gazdasági kérdésben. Az unortodoxia jegyében nálunk ez is megtörténhet, elég hozzá a gátlástalan felső akarat és az önálló akarat nélküli parlamenti szavazógépezet. A paksi új blokkokról szóló jóváhagyó döntést úgy fogadta el az Országgyűlés fideszes többsége, hogy semmilyen energetikai és gazdaságossági elemzés nem támasztotta alá a beruházás szükségességét, és annak részleteiről hiányoztak az alapvető információk. Amit kormányzati részről megtudhattunk az oroszokkal született megállapodás kapcsán, az részben túl általános, részben pedig közönséges hazugság.

Nincs meggyőző válasz a legnyilvánvalóbb kérdésekre: valóban szükség van-e a paksi bővítésre, azaz az atomenergia melletti, legalább fél évszázadra szóló elkötelezettségünkre? Ha esetleg igen, mennyibe fog ez nekünk kerülni, megéri-e egyáltalán összességében a GDP mintegy 15 százalékát erre a projektre fordítanunk, nem lehetne-e ezt a pénzt más irányú energetikai beruházásokra, például a megújuló forrásokat fejlesztő és a felhasználást takarékosabbá tevő projektekbe fektetnünk? Hogyan akarunk alkalmazkodni az energetikai világtrendekhez, az atomerőmű a jó stratégiai irány vagy talán egészen más?

Ezekre a kérdésekre nem egyszerű válaszolni, ezért van szükség a hasonló jelentőségű döntések előtt alapos, körültekintő vitára és előkészítésre, ami nálunk teljesen elmaradt. Orbánék hivatkoznak ugyan a 2009-es parlamenti határozatra, de az éppen erről a komoly előkészítésről szól, nem pedig magáról a beruházási döntésről. Hírek szerint készültek is bizonyos elemzések, amelyek viszont nem nyilvánosak, mert azt mutatják ki, hogy új paksi blokkok építése a jelenlegi és várható árviszonyokat figyelembe véve soha nem térül meg, azaz a költségek alapján jóval drágábban termel áramot, mint ami a piacon más forrásból beszerezhető.

Erre a következtetésre juthat egyébként bárki, aki az eddig megismert adatok alapján kalkulálni próbál. Annyit megtudtunk, hogy a tízmilliárd eurós orosz hitelt 21 évre kapjuk átlagosan 4,5 százalékos kamattal /a sokat bírált, hasonló nagyságrendű IMF-hitel átlagos kamata 2,5 százalék volt/. Ez hazánk mostani hitelképességét és kockázati felárát tekintve nem rossz kondíció ugyan, de könnyen kiszámolható, hogy 21 év alatt közel 5000 milliárd forintot kell visszafizetnünk, feltételezve 300 forintos euró árfolyamot, ha ennél gyengébb lesz a forint - most is az -, még nagyobb a teher. Ez önmagában évi csaknem 250 milliárdot jelent, ami több mint másfélszerese Paks jelenlegi teljes éves bevételének. Ehhez jön még a kiegészítő, hálózati, atomhulladék tárolói és egyéb beruházási költség, valamint maga az üzemeltetés. Óvatos szakértői becslések szerint ahhoz, hogy a beruházás nullszaldós legyen, a mostani áramár duplájára lesz szükség.

Közönséges hazugság tehát, hogy Paks olcsó áramot fog adni. Orbánék ezt azzal a trükkel próbálják elérni, hogy az orosz hitelt úgymond nem fogják ráterhelni az atomerőműre, hanem külön államadósságként kezelik. Ezzel ismét hülyének néznek mindenkit, mert hiába nem jelenne meg ez a költség közvetlenül az árban, a törlesztést úgyis mi fizetnénk, az ország adófizető lakosai. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy ez a konstrukció egyértelműen ellenkezik az uniós szabályozással, amely tiltja az ilyen jellegű állami támogatást. Elkerülhetetlen tehát a kötelezettség szegési eljárás ellenünk, a döntés pedig előre borítékolható, lásd például a Malév ügyét, ahol a légitársaságnak tízmilliárdokat kellett volna visszafizetnie. A Fidesz-kormány ezt úgy oldotta meg, hogy hagyta bedőlni a Malévot, ezt viszont Pakssal aligha teheti meg.

Egy eljárás máris indul ellenünk, méghozzá a versenyeztetés elmaradása miatt. A kormányzat össze-vissza hazudozik ebben a kérdésben: bár tavaly őszig mindvégig azt állították, hogy tenderen választják majd ki a paksi partnert, ma már azt sulykolják, hogy soha nem volt szó erről. A moszkvai aláírás után arról győzködtek, hogy az unió illetékeseivel mindent megbeszéltek és nem volt kifogás, ezt Brüsszelben cáfolták és versenyjogi eljárás indul a tendereztetés elmaradása miatt. Az ügylet átláthatatlansága és a titkolódzás miatt ma még beláthatatlan, miről derül ki majd, hogy ugyancsak félrevezetés, hazugság volt.

A legnagyobb talány az, miért volt olyan sürgős megállapodni az oroszokkal Paksról. Egyrészt ezt az energetikai helyzetünk nem indokolta, még több évünk lett volna a stratégiai előkészítéshez, hiszen a jelenlegi blokkok még két évtizedig működhetnek, így lett volna időnk kivárni, hogyan alakulnak a nemzetközi trendek. Másrészt Orbánék politikai kockázatot is vállaltak azzal, hogy közvetlenül a választások előtt kutyafuttában elkötelezték az országot az oroszok mellett.

A tűzhöz közelálló forrásaink szerint ennek belső és külső okai egyaránt voltak. Az egyik fő belső ok az lehetett, hogy a megállapodással évtizedekre stabil bevételhez juttathatják a Fidesz gazdasági hátországát: a hazai vállalkozások a kiegészítő beruházásokkal együtt akár 2000-2500 milliárd forintnyi megbízást kaphatnak, és az elmúlt három év tapasztalatait látva nem kérdés, hova áramlik majd a pénz legnagyobb része. Külső okként bennfentesek között az a pletyka terjed, hogy az EU energetikai biztosa, Oettinger úr nem ellenzi a paksi beruházást, köszönhetően annak, hogy állítólag a Roszatom állásajánlattal közelítette meg. Mivel ő a májusi uniós választások után távozik a posztjáról, és az utódja nem biztos, hogy lelkesedik majd a paksi projektért, célszerűnek látszott gyorsan átfuttatni a dolgot és fait accomplit teremteni. Lehet persze, hogy mindez csak rosszindulatú rágalom.

http://www.168ora.hu/buxa/atomeromu-roszatom-fidesz-kormany-123537.html?fejezet=1



Ismerve a FELCSÚTI MAFFIA eddigi tevékenységét, a nagy sietség egyetlen oka : a lóvé ! Évtizedekre biztosított ORBÁNC, SIMLICSKA és NYERGES milliárdos bevétele a közpénzek rovására !
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Mi az Európai unió főbűne?
  2014-02-10 17:41:52, hétfő
 
  Mi az Európai unió főbűne?


Rosszul átgondolt bevándorlási politika / 6.7%

A tagországok szuverenitásának drasztikus korlátozása / 25.1%

A nemzetgazdaság egész ágazatainak megsemmisítése / 52.6%

,,Általános európai" normák és értékek erőltetése / 11.8%

Más variánsok: / 3.8%


mind a négy, és még lehetne sorolni tovább
az hogy letezik
Mind a 4 meggfogalmazás igaz az EU-ra!
Az osszes felsorolt lehetoseg egyutt .
Római Birodalom utódszerve, ezért romlott.
A korruptció és a protekcionizmus. Fő tolvajok GB-D-Fr.
Leginkább a cionizmus
agressziv gyarmatositó politika
Hogy egyáltalán létezik. A kisebb nemzetállmok hamarosan "megszünnek".
megtévesztéssel jött létre
Rossz az egész úgy ahogy van-
Működése, és léte.
hogy,van.
Multikulti, liberalizmus, cionizmus.
Óriási aldozathozatal a pénz oltárán.
Nem lehet választani, mert mind. Egy mocsok zsidó tákolmány.
A folyamatos hazudozás - amiből a fentiek és az EU egész léte is következnek
A teljes anyagiságba ragasztással a globális szellemi süllyedés támogatása.
Ugynaz, mint az előző unióknak és a jelenleg felkapaszkodó Ázsiai, Eurázsiai Uniónak, ha a szabadkőműves burkolatú és egyéb fedezékkel munkálkodó zsidókat akár csak egyetlen egy lélegzethez is juttatja. Már feltételezve, hogy az Ázsiai Unió és az Euráizsiai Unió nem Rotsild -Rokefeller...fedőtörténet, hun-szkíta legendába csomagolva. Csak kérdem, hogy az Orosz Nemzeti Bank kinek a kezében van?
A KGST és a Varsói Szerződés békés és baráti érdekszövetség volt ehhez az EU-mutyihoz képest!
A nemzetgazdaság megsemmisítése, a tagországok szuverenitásának sárba tiprása, és a csak körvonalakban ismert "európai érékrend" erőltetése
az, hogy egyáltalán létezik
Az UNIO tehetetlensége
Mind a négy válasz igaz sajnos.
Ezek mind és a globalizmus.
A Létezése!
A felsorolt összes fenti dolog.
Az EU.nak nincs bűne, az azt vezető "embereknek" van.Az EU csak egy fogalom, mint az "állam".
szükségtelen
kettős mérce
mind
Mind együtt.
Hogy letezik
Az összes lehetséges válasz együtt!!!!!
A fentiek mindegyike!
eogv
Gazdasági terror
A Pénz szerelme imádata.
vsyo
Az hogy egyáltalán létrejött.
egyesült europai államok
Az összes...
Az "erősek" diktálni akarnak a gyengébbeknek és csl piacnak tekintik ezeket az országokat
A léte...
az összes egyszerre
gyarmatosítani akartak.
Mind.
Sátán imádat
Az, hogy van...
Az új tagországok multik és bankok általi kirablása az ottani középosztály legyilkolása, fiataljainak menekülé***** kényszerítése a vazallus réteg kialakítása!
A teljesfüggés az európai érdekektől és hagyományoktól idegen, és az európai gazdaságra és egységre veszélyes cionliberális erőktől, mely ha nem történik változás nagyon gyorsan aaz EU bukásához fog vezetni
Mindegyik!
Az, hogy létezik.
Ez mind
az összes lehetőség egyszerre
az egèsz rendszer dicteturàra èpul,igy ugy helytelen ahogy van.Màr a megalakulàsakor is halvaszuletett otlet volt az àllamokat ilyen szinten eggyesiteni,ès egy "zàszlo alà terelni" oket.Arra jo,hogy TELJES CONTROLT tudjanak kièpiteni,tokèletes megoldàs.
A tagországok szuverenitásának drasztikus korlátozása \x09 A nemzetgazdaság egész ágazatainak megsemmisítése \x09 ,,Általános európai" normák és értékek erőltetése
Az otthon feleslegessé vált politikusok jutalma
Mind a négy pont egyforma súllyal okoz problémát, nem lehet kiemelni egyiket sem !
az, hogy meg megvan......
Az összes felsorolt...
erkölcstelen Közel-kelet politika
Ez így együtt.
az összes előbb felsorolt dolgok
Együtt a négy, és még négyszáz más.
Az EU feladta az európai értékeket és az U.S.A. kiszolgálójává vált.
az intézményesitett idiótizmus
Idióta - máshol máshol nem érvényesülő - bürokraták gyülekezete.
az, hogy egyaltalan van...
a liberális szemét előretörése és hazug kettős mérce alkalmazása
Az első négy együtt
Szinte egyenlő mértékben bűn mind a 4
Mindez együttvéve
pénz hegemónia
bürokratizmus
az összes
mind a négy !
Zsidóuralom
Miért nem lehet több dolgot bejelölni?
Ez mind együtt
Hogy létezik.
Kizárólag a Cionista érdekeket szolgálja, a felső vezetők száz százaléka Cionista és a nemzetek teljes megsemmisitése a céljuk!
Összes pont EU főbűne
2., 3.,4., 1.,
A létezése!
Már rég nem a megálmodók elvei szerint, hanem a globalizáció igényeinek megfelelően működik!
A valódi európai értékek elvetése

http://hungarian.ruvr.ru/poll/127266775.html?_t=41841392050013
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Becsület Napja - Európa hős védőire emlékezünk
  2014-02-10 17:26:28, hétfő
 
  A Becsület Napja - Európa hős védőire emlékezünk




1945. február 11-én, 20 órakor 43 900 katona indult el a történelem egyik leghősiesebb vállalkozására.




Az idén is az NS Front szervezésében

A hónapok óta körülvett és ostromzár alatt tartott magyar főváros pesti részét ekkorra már elfoglalták a szovjet csapatok. A Budai Várba visszaszorult ? magyar részről Hindy Iván, német részről Karl Pfeffer-Wildenbruch által vezetett ? védősereg felélte élelmiszer-, és lőszertartalékait, utánpótlásvonalaikat már régen elvágták, a Budapest felmentésére tett német kísérletek kudarcba fulladtak. A védők választhattak: megadják magukat, vagy katonai esküjükhöz méltóan harcolva megpróbálnak eljutni a német vonalakig. Pfeffer-Wildenbruch ekkor szánja el magát a kitörésre. Szinte csak az utolsó pillanatban, február 11-én, 17 óra 50 perckor jelenti rádióján, az ostromzáron kívül állomásozó alakulatoknak a következőt: ?Élelmiszerünket felhasználtuk, az utolsó töltényünk csőre töltve. Budapest védői választhatunk a kapituláció, vagy a harc nélküli lemészárlás közt. Az utolsó harcképes német részekkel, honvédekkel és nyilaskeresztesekkel együtt offenzív módon új harci, és ellátási bázist keresek. Február 11-én a sötétedés beálltával kitörök. Kérek felvételt Szomor-Máriahalom térségében.?

Háromnegyed nyolckor Wildenbruch visszavonhatatlanul kiadta a parancsot a kitörésre. Az akció előkészítéseként egy német kommandó magyar segítséggel lefegyverezte a Széll Kálmán tér (mai Moszkva tér) orosz őrségét. 23 900 német katona (ebből 9 600 sebesült) és 20 000 magyar (2000 sebesült), szinte nehézfegyverek, és páncélosok nélkül indult meg a jelre. Egyes kutatók és túlélők szerint több jel arra utal, hogy a kitörés főbb irányait, és az első hullám időpontját elárulták, mert az első méterek után minden addigit felülmúló szovjet tüzérségi pergőt?z fogadta a Bécsi kapu téren a kitörőket. Itt és a Széll Kálmán téren óriási emberveszteségeket elszenvedve verekedték keresztül magukat, és a Budai hegyek irányába folytatták útjukat.

Budapest védelmében, és a kitörésben a magyar és a német hadseregen kívül résztvettek különböző önkéntes alakulatok is. Ezek közül az egyik legjelentősebb a Vannay-riadózászlóalj. Vezetője Vannay László 1938-ban részt vett Felvidéken a Rongyos gárda létrehozásában, majd Kárpátalján vívott gerillaharcot a magyar területekért. Önkéntes zászlóaljába mintegy 680-an léptek be, rengeteg volt köztük a 15-18 éves fiatal. Vannay az ostrom alatt, decemberben képezte ki, majd december 24-én be is vetették őket. Januárban és februárban óriási veszteségeket szenvedtek a heves budai harcokban, a kitörésre már csak 120-an indultak el, és csak egy páran érték el a német vonalakat. Parancsnokuk Vannay László a Kútvölgyben halt hősi halált. Szintén a kitörés alatt esett el az egykori Rongyos gárda másik legendás vezetője, az ostrom idején már 70 éves Prónay Pál, Lajtabánság egyik kikiáltója, kinek Sopront köszönhetjük.

A kitörő védőseregből mindösszesen 280-an érték el a 20-25 km-re levő német vonalakat. A többiek hősi halált haltak, fogságba estek, vagy ? mint a magyarok közül néhányan ? civil ruhába öltözve menekültek meg. A szovjet kézre került Budapesten tobzódtak a győztesek. Tömegesen erőszakolták meg és fosztották ki az ostrom alatt elgyötört, védtelen lakosságot. A hadikórházakban hátrahagyott, járóképtelen sebesülteket brutális kegyetlenséggel gyilkolták le. Az alagútban berendezett hadikórház betegeit lángszóróval égették el, a Budavári Palotában lévő kórházat pedig felgyújtották. Itt 800 magyar és német sebesült katona pusztult el. Több feljegyzés maradt arról is, hogy egyes sebesülteket kivonszoltak az udvarra, és lánctalpasokkal taposták őket halálra. Mindezek tudatában, egyesek még ma is nyilvánosan felszabadulásként nevezhetik, és ünnepelhetik Budapest elestét.
A kitörés mára a sötétséggel szembeni harc, a meg nem alkuvás, és az önfeláldozás szimbóluma lett azoknak az embereknek a szemében, akik ma, ebben a kifordított világban még őriznek valamit a régebbi korok harcosainak szemléletéből. 52 évnek kellett eltelnie, hogy először nyilvánosan is megemlékezést szervezzenek a kitörés hőseinek. 1997 februárjában a Magyar Nemzeti Arcvonal rendezte meg a Becsület Napja nev? emlékmenetet. A Clark Ádám térről a Budai Várig vezető útvonalon, mintegy 150-en vonultak fel, ekkor még csak az MNA tagjai és szimpatizánsai. A szónokok egyenként felsorolták a Budapest védelmében, és a kitörésben rész vett alakulatokat és fegyveres csapatokat (Magyar Királyi Honvédség, Wermacht, Waffen SS, Magyar Királyi Csendőrség, különböző önkéntes riadózászlóaljak, hungarista harccsoportok, és fegyveres civilek). Györkös István, az MNA vezetője kiemelte, hogy a kitörők serege legyőzte a feltétlen élni akarás ösztönét és ez által legyőzte a halált, amikor a szinte biztos pusztulást választották, de nem adták meg a sátáni vörös hordáknak magukat. A rendezvény teljes rendben, fegyelemben zajlott, óriási rendőri készültség mellett. Természetesen a balliberális média mocskolódásai nem maradhattak el. A szokásos jelzőket (fasiszta, náci, stb.) aggatták a megemlékezőkre. A hírek tele voltak ferdítésekkel, csúsztatásokkal, hazugságokkal. A Becsület napját szinte mindenhol kizárólag az SS-ről való megemlékezésként tüntették fel. A következő évek megemlékezésein résztvevők létszáma rohamosan nőtt. Egyre többen ismerték fel, hogy amit ötven éven keresztül tanítottak az iskolákban Budapest védőiről és Magyarország II. Világháborús szerepéről, nagyrészt hazugság. Budapest védői legyenek németek vagy magyarok, példa érték? hősök voltak. 1999. február 11-én már mintegy 2000-en hajtottak fejet. Németországból is érkeztek fiatalok, hogy tisztelegjenek a hősök emléke előtt. Többük nagyapja a mi fővárosunkat védve halt hősi halált.

A megemlékezés után zártkör? koncertet szerveztek az angyalföldi Viking Klubban, ahol egészséges értékrendszer? hazai és külföldi zenekarok léptek fel. A felvonulás közben a rohamrendőrök megemlékezők felé címzett bekiabálásaiból (?Este megkapjátok, szét lesztek verve,? stb.) sejteni lehetett, hogy valami készül. Este tízkor az ajtóban álló rendezőket félreállítva húsz rohamrendőr tört be az épületbe, majd gumibotjaikat használva törtek utat maguknak, és minden különösebb ok nélkül ütötték, akit értek. A bent lévő, mintegy ötszáz fiatal az első döbbenet után védekezni kezdett és megfutamodásra kényszerítette támadóit. Pár perc múlva óriási létszámú rendőri egységek lepték el a termet, könnygázt és más kényszerítőeszközöket használva az udvarra szorították a bent lévőket, majd válogatás nélkül elvittek harmincnyolc résztvevőt. Közülük hetet a február végi tárgyalásig előzetes letartóztatásban tartottak.

A magyarországi balliberális réteg az első megemlékezéstől kezdve gy?lölettel nézte azokat, akik a liberális dogmákat semmibe véve bátran adóztak saját hőseik emléke előtt. Folyamatosan keresték az okokat, amik alapján be lehetne tiltani a rendezvényt, de mivel ilyet még az általuk használt ?alkotmány?-ban sem találtak, ezért kreálniuk kellett. A jelek arra utalnak, hogy a Viking Klubban előre kitervelt provokáció történt. A rohamrendőrök ok nélküli erőszakhasználatán kívül, a nagy létszámú rendőri erő (a tárgyaláson elhangzott, hogy több mint kétszázan vettek részt az akcióban, ennyi rendőrt lehetetlen pár percen belül a helyszínre rendelni), is ezt bizonyítja. Meg nem erősített információink alapján a rohamrendőrök rendezvény előtti eligazításán nemzetbiztonsági tisztek is részt vettek. Sajnálatos módon mindez Kövér László titkosszolgálati minisztersége idején történt. A balliberális média természetesen békésen igazoltatni szándékozó rendőröket megtámadó neonácikról, a Budai Várban trappoló SS csizmákról írt. A baloldali, kozmopolita szervezetek egymás után követelték a Becsület Napja betiltását, csak néhány jobboldali folyóirat írt tárgyilagosan az eseményről. A következő években, a Viking Klubban történtekre hivatkozva nem engedélyezték a Becsület Napja megtartását. Három év szünet után, 2003-tól a Vér és Becsület Kulturális Egyesület újra minden évben megrendezi a megemlékezést. A Budai Várban nem engedélyezték annak megtartását, így minden évben más helyszínt keresnek, aminek kilétét óvatosságból, csak pár nappal a rendezvény megtartása előtt hozzák nyilvánosságra. Ennek ellenére 2003-ban balliberális tüntetők csapata zavarta meg a méltóságteljes, fegyelmezett rendezvényt. Emlékezhetünk, hogy az önkényuralmi jelképeket is felmutató (vöröscsillag), csőcselék módjára viselkedő csoport (?Nácik haza!? és ?Hungaristák kifelé!?) állított ki szegénységi bizonyítványt magáról.
Budapest védői a tradicionális világ utolsó bástyáinak egyikét védték a mindenbe beleivódó sötétségtől, és megalkuvás nélkül álltak szemben a bolsevizmus képében értük jövő halállal.
Európa hőseire emlékezni nemcsak hogy állampolgári joga, hanem kötelessége is azoknak, akik magukat nemzetinek, jobboldalinak, konzervatívnak nevezik. Mi, akik így gondolunk magunkra, a hősök példájából merítünk erőt a szellemileg mélyponton lévő világ bolsevizmusa és liberalizmusa által kitenyésztett embertípusával vívott mindennapi harcban.

Zagyva Gy. Gyula

(Mária országa)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.