Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Amerikai zsidók bírálják a kormányt
  2014-02-11 19:43:34, kedd
 
 
Amerikai zsidók bírálják a kormányt
Origo2014. 02. 11. 17:17

Minél előbb kezdjen el foglalkozni a magyarországi zsidó közösségek kéréseivel - erre buzdítja közleményében az egyik tekintélyes amerikai zsidó szervezet vezetője Orbán Viktort. A szervezet szerint a kormány nem foglalkozik a problémákkal, és az eddigi megbeszélések sem hoztak érdemi eredményt.

Közleményt adott ki az AJC amerikai zsidó szervezet a magyar kormány és a magyarországi zsidó közösségek közötti feszült viszony miatt. A szervezet vezetője azt írja, hogy a magyar zsidó közösségek távolmaradása a holokauszt-emlékév programjaitól fájdalmas, azok az erőfeszítések pedig, amik a magyar kormány történelem-újraírását kísérik, egyenesen traumatikusak.
hirdetés

Andrew Baker rabbi, az AJC vezetője szerint a Fidesz mostani viselkedése az ügyben annál is meglepőbb, mert korábban 2014-et a holokausztról való megemlékezés évének nyilvánította. A szervezet emlékeztet rá, hogy mik a kormány és a zsidók közötti vitás pontok, majd azt írják, hogy a magyar kormány eddig nem volt hajlandó változtatni egyiken sem, és a közös párbeszédek sem hoztak érdemi eredményeket. A vitás pontokról itt olvashat részletesen.

A magyarországi zsidó szervezetek egyre jobban aggódnak, amiért olyan törekvéseket látnak a kormány lépései mögött, amik a történelem átírására irányulnak: csökkenteni a magyarok felelősségét, és minden szörnyűséget a német megszállás nyakába varrni.

Az AJC vezetője a közleményben arra buzdítja Orbán Viktort, hogy késedelem nélkül kezdjen el foglalkozni a zsidó közösségek aggodalmaival. ,,A holokauszt 70. évfordulója kiváló lehetőséget teremt rá, hogy a kormány nyíltan szembenézzen Magyarország múltjával és felelősségével" - írják.

A szervezet emlékeztet arra, hogy Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége, tagjaiban pedig félelmet ébresztett a Jobbik négy évvel ezelőtti választási sikere és a Fidesz felől érkező populista üzenetek.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140211-nemzetkozi-zsido-szervezet-surgeti-a-magya r-kormanyt-a-parbeszedre.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VIDEÓ: Otto Wöhler Wehrmacht tábornok üzenete Budapest-erőd
  2014-02-11 19:32:47, kedd
 
  VIDEÓ: Otto Wöhler Wehrmacht tábornok üzenete Budapest-erőd védőihez és a kitörés hőseihez

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xd2KAzOl_xQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest, 1945 február 11-13: Kitörés a Várból - dr. Rónay P
  2014-02-11 17:17:46, kedd
 
 

Budapest, 1945 február 11-13: Kitörés a Várból - dr. Rónay Pál visszaemlékezése


1944 karácsony kora este jöttek be Villányos úti családi házunkba az oroszok.

Egy órán belül a karácsonyfát lelegelték, a pulykát, bejglit megették, a szekrényekből, vitrinekből mindent kiszórtak, úgyhogy bokáig jártunk a női fehérneműkben, a törött herendi porcelán, törött kristálypoharak és -vázák, családi fényképek alkotta visszaságában. Február 11.-én már öt hete éltünk ,,felszabadulva" esténként hallottuk a szomszédságból a megerőszakolt nők segélykérő sikoltásait: a Villányos út 22. sz. alatt egy 72, egy 75 és egy 77 éves szomszéd nénit erőszakoltak meg 8-10-en.

Itt és a környéken már szovjet katonai konyhák, utánpótlási központok, nehéztüzérségi ágyúállások voltak, egészen a Lipótmezőig, ill. Pesthidegkútig. Unokanagybátyámmal naponta vittek dolgozni minket. Hol fát vágtunk, hol krumplit pucoltunk az orosz katonai konyhákban, hol a Budakeszi útnál takarítottuk a havat, kiváltképp akkor, amikor a német páncélosok elérték Bicskét, és az oroszok 3 tengelyes óriás Ford, Chevrolet teherautókban szállították éjjel-nappal az utánpótlást. Az elesett orosz katonákat is mi temettük el.

Ott, ahol ma a 156-os busz végállomása van, középen van egy kis füves terület, mely körül parkolnak az ABC-ben, vagy zöldségesnél vásárlók kocsijai, óriási orosz katonai temető volt.

Február 11-én délután feltűnt, hogy az oroszok lázasak rakodnak. Lőszeres ládákat pakoltak teherautókra, társzekerekre. A földbe ásott nehézlövegeket lánctalpas traktorok, teherautók elvontatatják. 2-3 óra leforgása alatt kiürült a környék, de nem teljesen. A kiemelkedő tornyos villák tornyaiban, a több utcára néző 1-2 emeletes bérvillák felső emeletének ablakaiban a homokzsákok mögött mesterlövészek helyezkedtek el.

Az éjjeli csendet aknavetők és kézigránátok robbanása, géppisztolysorozatok kerepelése verte fel. A német csapatok északi szárnya Óbuda, a középső a Városmajor-zugliget, a déli szárny Budaörs irányába igyekezett kitörni a Vár körüli ostromgyűrűből.

Az oroszok a Szilágyi Erzsébet fasor 3-4-5 emeletes házainak ablakaiból, a világító rakéták fényeinél a lombtalan városmajori fák között vonuló németekre úgy vadásztak, mintha körvadászaton lettek volna.

A német veszteségek megdöbbentően magasak voltak.

Február 12.-én reggel Apámmal felmentünk a pincelépcsőn, és óvatosan kikémleltünk a vasajtón. Jókor jöttünk, a Virányos út felől egy kis sebesült német csapat jött felfelé a kerti aszfaltúton. Felkötött karú, botokkal sántító, átvérzett koponyatörésű, sápadt, lefogyott, végkimerült kis csapat, melyet csak az élni akarás, a fegyelem, a kötelességtudás, az akaraterő vonszolt előre. A 12-14 katonából álló, láthatólag elcsigázott csapatot két magas jó erőben lévő géppisztolyos, ejtőernyős katona biztosította. Őket talán vitorlázó repülőgépekkel tették le a Vérmezőn, hogy segítsék a még járóképes sebesülteket az ostromgyűrű áttörésében?

Február 13.-án hajnali 4 órakor géppisztolyaggyal verték pincénk vasajtaját. Unokabátyámmal együtt értem jöttek az oroszok. A Szarvas Gábor út 15. szám alatti, akkor még üres telekhez vittek minket. Hideg hajnali reggel volt, legalább mínusz 8-10 fuk, gyér akkumulátoros világítás mellett, itt már 7-8 környékbeli idősebb ember ásott, csákányozott. A Virányos menti oldalon egy kb. 14-16 méter hosszú 3,5-4 méter mély árkot kellett kiásnunk. 6 óra után már vagy 1 méter mély lehetett az árok. A felső arasznyi fagyott réteg után már könyebben ment a munka.

Engem Bélával és 4 idős emberrel két géppisztolyos katona a közeli Dániel út egyik szép villája elé kísért. A ház garázsajtaja az utca felé nézett. Innen egyes lövéseket hallottunk. A garázsajtó mellet már vagy 8-10 egymásra helyezett halott német katona. - Úristen ez nem lehet igaz! Egyes halántéklövésekkel végzik ki a német hadifoglyokat!

Újabb 12-14 német katonát kísértek a garázsajtó elé - a tegnapi, vánszorgó csapatot!

A kivégzéseket, szám szerint 77 vagy 78-at a környékbeli házmesterekkel a Dániel utca másik oldalán, egy emeletes bérvilla tövénél vártuk meg. Amint 14-15 németet kivégeztek (4 még reflexmozgásokat végző földön fekvő halottat a hősi szovjet katonák csizmáikkal fejen, arcon rugdosták és leköpdösték), mi, köztünk Benkő Gyula színész is, ló nem lévén, egy oldalfal nélküli stráfszekéren húztuk a Virányos köz és Szarvas Gábor utca sarkán levő tömegsírig. Itt a derék I. világháborút megjárt házmesterek engem küldtek le a tömegsírba, mert hogy ,,maga fiatal". No, de hogyan jövök ki, kérdeztem? ,,Majd ledobunk egy kötelet és felhúzzuk magát!"

Ahogy 4 egymásfeletti sorban egymásfölé helyeztem a halott katonákat, szorosan úgy, mint a szardíniákat a dobozban, síbakancsom alatt ropogtak a halott katonák törött bordái. Hiszen máshová nem tudtam lépni. Az arcukra mégsem akartam.

Előző este egy kis fiatal szőke német közkatonát fektettünk le a pincében. A végbele mentén ment be a lövés. Körházba vinni? Közelharcok voltak.

A halott német kiskatonát felöltöztettük és kitettük a kertbe. Ez volt a szerencsénk, mert másfél óra múlva dühtől őrjöngő orosz katonák még a női retikülökben is fegyvert, a szekrényekben is, német katonát kerestek. A Villányos út 38/B-ben egy orvost, a feleségét és 9 éves kislányát lőtték tarkón, mert egy élő német sebesültet találtak a villában.

A Zugligeti út - Virányos út sarkán lévő lakásból 16 német katona jött ki fehér zászlóval, fegyvertelenül. Ahogy egyenként előjöttek, halántékon lőtték őket. (Zugligeti u. 16. sz.)

A Zugligeti út 27-29. sz. alatti klasszicista, oszlopos villában (apám barátja) vitéz Rohonczy Viktor tartalékos repülőszázados lakott családjával. A villába négy magasrangú német tiszt vette be magát. , mert a kitörés elakadt, az orosz túlerő miatt nem tudtak tovább menni. Rohonczy százados megpróbálta rábeszélni a rangidős ezredest, hogy adják meg magukat. Ők tudták, milyen sors vár rájuk. De kijelentették, hogy utolsó golyóig, melyet saját maguknak szántak, harcolni fognak! Elővették és kitűzték kitüntetéseiket, a lovagkeresztet, a II. oszt. Vaskeresztet - a Rohonczy család, miután levonult a pincébe, másfélórán át a géppisztolysorozatokat, a kézigránátok robbanását hallotta. A ház körül több mint 30 orosz katona esett el, Rohonczyék a lakást feldúlva négy magasrangú tisztet felismerhetetlenül összeroncsolva találták. A falakon agyvelőrészek lógtak, melyeket a Rohonczy család tagjai törött ablaküveg darabokkal kaparásztak le. A hullákat verték darabokra, szó szerint a hős szovjetek.

A kitörő német seregből egyes jelentések szerint kb. 750-en érték el a német vonalakat. A többi elesett, kivégezték. Sohasem felejtem el azt a lovagkeresztes repülő főhadnagyot, aki átvérzett kötésekkel, koponya- és végtag-sérülésekkel. Milyen büszkén lépett be a garázsba, ahol halántéklövés vetett véget fiatal életének. Önkéntelenül Goethe sorai jutottak eszembe: ,,A hozott áldozatok sohasem hiábavalók, ha az áldozatok szelleme tovább él."

Sztálin genarisszimusz február 13-i napiparancsa a Föld valamennyi rádióadóján keresztül adta hírül, hogy Budapestet bevették, a ,,fasiszta hordákat" megsemmisítették.

Engem pedig ez az élmény tömeg, ez a sok borzalmas embertelenség, mely 18. életévem előtt ért, egyértelműen arra az elhatározásra késztetett, hogy orvos legyek.

És sikerült. Sőt azt is megértük, hogy 46 évi megszállás után kimentek az oroszok - ám Budapest elestének 50. évfordulóján a ,,magyar" sajtó és televízió, valamint politikai személyiségek még mindig ,,felszabadulás"-ról beszéltek!

(dr. Rónay Pál - Út és Cél 1995. november) Kitartás.hu

http://harcunk.info/index.php/archiv/87-budapest-1945-februar-11-13-kitores-a-var bol-dr-ronay-pal-visszaemlekezese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország a borotva élén: miért beteg a forint?
  2014-02-11 17:15:34, kedd
 
 
Magyarország a borotva élén: miért beteg a forint?

Ma | 13:45
Közel három hete a forint megragadt a 310-es váltóértéken az euróval szemben, a svájci frank pedig a rég nem látott 255-ös kurzus körül kering. Ha igaza van a kormánynak és Magyarország gazdasága példaértékű az Unióban, akkor miért gyengül a pénzünk erősödés helyett?

Számos elemzés látott napvilágot az elmúlt hetekben, amely a forint mélyrepülését igyekezett megokolni. Kezdetben a török, lokális válságot hibáztatták a szakértők, mivel kísérteties bizonyos szempontokból a hasonlóság Magyarországgal. Ankarában is "unortodox" jegybanki vezetés dolgozik, amely a budapestihez hasonlóan, erős szimbiózisban él a kormányzattal. A törökök is határozott léptékben igyekeztek csökkenteni a jegybanki alapkamatot, így pumpálva pénzt a gazdaságba, valamint spórolni az államadósságon. Azonban, nem érzékelve a nemzetközi hangulatot, mélyen a piac által elviselhetőnek ítélt szint alá mentek, így szembe találták magukat az amerikai pénzcsapok elzárását követő, óvatos befektetői hangulattal. Magyarul: ilyen alacsony kamatra már senki nem akart török államkötvényt venni, így megnőtt a csőd kockázata, amely a török líra eladásában, ezért árfolyamának drasztikus zuhanásában is megnyilvánult. Bár egyszeri, nagyarányú alapkamat-emeléssel igyekeztek megfékezni a válságot, még nincsenek túl a nehezén.
Érdemes kiemelni a hasonlóságot: a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank, amely minden lépését szorosan összehangolja a kormánnyal, ugyancsak az alapkamat csökkentésében látja minden probléma megoldókulcsát. A történelmi mélységben lévő irányadó ráta szintén a határán billeg annak, amennyiért még hajlandóan a befektetők magyar államkötvényt vásárolni. Matolcsy konokságára - amelyet sok elemző egyenesen önfejűségnek gondol - jellemező, hogy a török példa ellenére sem hajlandó felhagyni a kamatcsökkentéssel. Ez pedig már rövid távon megbosszulhatja magát. Egyes elemzőintézetek a 320-325 forintos euró-árat sem tartják lehetetlennek, amennyiben a legközelebbi - jövő heti - MNB ülésen újabb kamatvágásról születik döntés.

Mi a baj az alacsony jegybanki alapkamattal? Alapvetően jó az országnak, hiszen csökken a pénzintézetek MNB-nél elhelyezett pénze után fizetendő teher, elvben így a bankok inkább a piacon fektetnek be, nagyobb hozamot remélve, valamint - és ez a legfontosabb - csökken az államkötvények után fizetendő teher is, olcsóbbá válik az adósság-finanszírozás. Ezt a piac, amely vásárol a magyar kötvényekből, vagyis finanszíroz minket, csak egy bizonyos pontig tolerálja. Magyarország még mindig nem számít biztos befektetői terepnek - a legnagyobb elemzőházak még mindig a bóvli kategóriában tartják a papírjainkat -, ezért a kockáztatásért cserébe magasabb hasznot várnak el. Az elmúlt egy évben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nagy mennyiségű pénzt zúdított a piacra, élénkítve a gazdaságot, e pénzbőség pedig kereste a helyét, kisebb hasznot is elfogadva a nagyobb kockázatért. E csapokat azonban lassan elzárják, így a tőke ismét biztonságot vagy magas hozamot keres. Jelen pillanatban a magyar állampapírok egyik feltételnek sem felelnek meg.

Szélsőséges esetben (további kamatcsökkentés, kedvezőtlen világpiaci információk, drasztikus kormányzati lépések a devizahitelesek ügyében) ez a helyzet akár odáig is fajulhat, hogy a forint beszakad 340-360-as euró-szintig, és az országot finanszírozó külföldi pénzalapok befagynak. Ez akár azt is jelentheti, hogy a kormányzatnak a gyűlölt három betűs intézmény (IMF) vagy az EU pénzügyi segítségét kell kérnie.

Az előzőekből kiderül: bár a magyar gazdaság valóban túl jutott a 2012-es recesszión, a mai napig nem számít kockázatmentesnek a nemzetközi pénzpiacon. Ennek alapvetően három okát adják az elemzők. A legfontosabb a még mindig nagyon magas adósságszint, amelynek jelentős része nyitott devizapozíció. (Nem forint-adósság, amelynek mértéke folyamatosan változik az aktuális árfolyammozgással.) Emiatt Magyarország erősen rá van szorulva a piacokra, amelyek szeretnek visszaélni ezzel a helyzettel - így csikarva ki magasabb jövedelmezőséget. Ezzel a problémával szorosan összefügg, hogy kevesen bíznak abban: a kormány folyamatosan képes tartani a 3 százalék alatti költségvetési hiányt. Mindeddig ugyanis semmiféle strukturális reform nem szolgálta ezt, csupán egyszeri bevételek és extra adók miatt sikerült teljesíteni az uniós elvárást.

A harmadik, örökké visszatérő indok a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika, amelynek eredője a régiós versenytársakhoz viszonyított, alacsony fejlődési potenciál. Amíg az Orbán-kabinet titkos háttéralkuk mentén köt 3000 milliárdos üzletet, miközben a hazai piacon kiszámíthatatlan módon vet ki adókat, államosít iparágakat, tesz adminisztratív úton lehetetlenné befektetőket, addig ez az összkép nem is változik. Leginkább ez betegíti a forintot.

http://www.stop.hu/gazdasag/magyarorszag-a-borotva-elen-miert-beteg-a-forint/1215 829/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hihetetlen! Pozsgay Imre még csak 24 éves
  2014-02-11 17:11:25, kedd
 
 
Hihetetlen! Pozsgay Imre még csak 24 éves
2014. február 10., hétfő

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum vizsgálata kimutatta, hogy a Pozsgay Imre valójában 1990-ben született.


pozsgay24.jpg

"Reméljük sikerült ezzel hitelesen cáfolni azokat a gyanúsítgatásokat, amelyek szerint Pozsgay Imre a rendszerváltás előtt a fennálló rezsim egyik működtetője és haszonélvezője volt" - nyilatkozta Lázár János Hódmezővásárhelyen, majd megjelent mellette Kádár János egy égő csipkebokor képében.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár hozzátette: ez a tudományosan bizonyított felfedezés azt is bizonyítja, hogy Pozsgay Imre egy igazi fiatal demokrata.

http://hircsarda.blog.hu/2014/02/10/hihetetlen_pozsgay_imre_meg_csak_24_eves
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több cég szűnik meg
  2014-02-11 17:05:07, kedd
 
  MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!

Egyre több cég szűnik meg
2014, február 11 - 12:09

Januárban 2641 cég szűnt meg Magyarországon, ami az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a tavaly januárinál 20 százalékkal több, az előző félévi havi átlagnál viszont 10 százalékkal kevesebb.

A céginformációs szolgáltató keddi közleménye szerint a rendkívül rossz évkezdet és a többi cégstatisztikai adat arra enged következtetni, hogy 2014-ben minden korábbinál több, akár 40-45 ezer cég szűnhet meg Magyarországon.

A közlemény idézi Tóth Tamást, az Opten ügyvezető igazgatóját aki elmondta: a jelenlegi magas cégtörlési ráta még a 2012-es felszámolási hullám eredménye. Az akkor indult eljárások azonban hamarosan kifutnak, 2013-ban pedig már sokkal kevesebb céggel szemben indult felszámolás - tette hozzá.

Rámutatott: dinamikusan emelkedik a kényszertörlések száma, amit nem a hitelezők, hanem a hatóságok indítanak az adminisztratív kötelezettségeiket nem teljesítő cégekkel szemben.

Az Opten adatai szerint 2012-ben 22 500 felszámolás indult el, tavaly már csak 13 500. Ezzel szemben a 2012-es 4200 kényszertörlési eljárás elenyésző a tavalyi 15 ezret is meghaladóhoz képest. Mivel az utóbbi eljárástípus gyakorisága 2013-ban egész évben gyors növekedést mutatott, idén már a tavaly év végi adatok beállása is újabb rekordhoz vezethet.

Az ügyvezető szerint örvendetes fordulat ugyanakkor, hogy nemcsak az építőiparban, de a gazdaság egészében is a reálgazdasági folyamatokhoz kezd igazodni a korábban alaptalanul nagy cégalapítási kedv: most először voltak tanúi annak, hogy ha csak szerény mértékben is, de csökkent a cégek száma. A folyamat az idén feltehetően erősödik - vélekedett.

A közlemény szerint 2014 elején az új Ptk. hatályba lépése hozhat némi technikai kilengést a céginformációs mutatókban. A tulajdonosok felelősségi körének kibővülése és a szigorított tőkekövetelmények az elkövetkező pár hónapban ideiglenesen megnövelik az induló végelszámolások számát. Mindemellett a 2014. március 15. előtt alapított kft.-knek még két évük lesz a tőkekövetelmények teljesítésére, ezért a cégalapítások is megugorhatnak egy időre - mondja Tóth Tamás.

A gazdasági folyamatok és a jogszabályváltozások eredőjeként az év első felében nagy cégfluktuáció várható. Az év második felében a cégalapítások alacsony szinten, a cégtörlések magas szinten stabilizálódnak, így erre az időszakra összességében átlagos cégfluktuáció várható - olvasható az Opten közleményében.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/egyre_tobb_ceg_szunik_meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
12 éve nem voltak ennyien a magyar börtönökben
  2014-02-11 17:00:56, kedd
 
  12 éve nem voltak ennyien a magyar börtönökben
propeller.hu, ma, 07:15 8 hozzászólás


Folyamatosan nő a fogvatartottak száma, a folyamatra pedig tíz százalékos férőhelybővítéssel válaszolnak.

Senki sem szökött meg tavaly a magyar börtönökből - mondta Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a szervezet állománygyűlésén. Emelkedett ugyanakkor a fogvatartottak létszáma, az első negyedévben több mint ezerrel, és júliusra elérte a 18 439-et, ami legutóbb 2002-ben fordult elő. Az emelkedő létszám ellenére csökkent az egymás sérelmére elkövetett fogvatartotti cselekmények száma: míg 2012-ben 431 ilyen esetet rögzítettek, addig tavaly 410-et.

Az előzetes letartóztatásban lévők száma 5053-ra emelkedett, ezzel a fogvatartottak közötti arányuk 28,3 százalék volt. A jogerősen elítéltek létszáma 12 391 volt, ami 3,4 százalékos növekedést jelent 2012-höz viszonyítva. Továbbra is a börtönbüntetést töltők száma a legmagasabb, a jogerős szabadságvesztésre ítéltek 59 százaléka ebbe a csoportba tartozott. A fegyház fokozatúak aránya 3,5 százalékkal növekedett, a fogház fokozatúaké pedig érdemben nem változott.

Az ez évi feladatokról szólva Csóti András elmondta, a foglalkoztatás növelése továbbra is kiemelt fontosságú. Cél, hogy minden munkaképes elítélt dolgozzon a börtönökben. Megkezdődött az új büntetés-végrehajtási kódex végrehajtási rendeleteinek kidolgozása, a törvény 2015. január 1-jei hatályba lépéséig a teljes személyi állomány oktatását is el kell végezni. Folytatódik a férőhely-bővítési program, 2014-ben nagyarányú, 1200 fős növekedést akarnak elérni.

http://propeller.hu/itthon/2871452-12-eve-nem-voltak-ennyien
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt van Matolcsy első hatmilliárdos reklámja
  2014-02-11 16:57:27, kedd
 
 
Itt van Matolcsy első hatmilliárdos reklámja

gazdaság
ma 15:03

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8Xsq34our30

A Magyar Nemzeti Bank rekord összegű, hatmilliárdos tenderét az Inter Media Group nyerte. Alvállalkozóként a HG360 ügynökséget bízták meg. A kamion reklámon még nem látni a nagy összeget, bár a műhavazás biztos sokba volt. A főszereplő Csőre Gábor, Cartman magyar hangja. Csodálatosan kreatív spot, gratulálunk! (Kreatív)


http://444.hu/2014/02/11/itt-matolcsy-elso-hatmilliardos-reklamja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dolgok amikkel a közmédia nem boldogul egyedül: hírgyártás
  2014-02-11 16:54:24, kedd
 
 
Dolgok amikkel a közmédia nem boldogul egyedül: hírgyártás

ma 15:34
2 17

Nem várható el reálisan egy állami szervezettől, hogy minden elképzelhető közszolgáltatást egyedül oldjon meg. Ilyenkor kell segítséget kérni másik szervezettől, egyházaktól, a civil szférától, vagy akár a piacról. Előfordul az ilyesmi.

Az MTVA-nak most az alaptevékenységüktől teljesen idegen hírgyártással gyűlt meg a baja. A szervezet időben felismerte, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, és nem volt ciki nekik segítséget kérni. A legalkalmasabb partnert a közmédia a Strategopolis Kft-ben találta meg, amiben 2011-ig Giró-Szász András kormányszóvivő is tulajdonos volt. Ezt az atlatszo.hu ásta ki.

A Strategopolis Kft. megbízható cég. Dolgoztatott velük a Fidesz parlamenti frakciója is, a többségi tulajdonos, Bódi Gábor Imre pedig a szintén kormányzati kedvenc Századvég Gazdaságkutatóban is érdekelt.

Szóval ez a szellemű műhely segít be a közmédiának, évi potom 42 millió forintért hírblokkokat készíteni. Nélkülük ez nem megy, én nem is értem, hogy korábban, hogy oldották meg ezt a feladatot.

Az MTVA nyilván remek üzletet csinált, mert talán még a sajátjaiknál is objektívebb hírekhez jutnak (már ha ez egyáltalán lehetséges), az így készült anyagokat pedig tovább értékesítik vidéki magánrádióknak. Közben a Strategopolis sem jár rosszul, mert a pénz mellé ingyen kapja az MTI / MTVA híreket alapanyagnak, és viszonylag olcsón (havi 300 ezer forinért) bérelheti az MTI hangstúdióját, ahol felmondják az eladásra váró híranyagot.

Ez az a ritka eset, amikor tényleg a kecske is, meg a káposzta is. Bárcsak nekünk jönne össze egyszer ilyen.


http://444.hu/2014/02/11/dolgok-amikkel-a-kozmedia-nem-boldogul-egyedul-hirgyarta s/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas pénzosztásba kezdett a kormány
  2014-02-11 16:47:11, kedd
 
  Hatalmas pénzosztásba kezdett a kormány

Index

2014. február 11., kedd 15:28 |

A kormány a mai nappal újabb 7,5 milliárd forintot vett ki a költségvetés általános tartalékából: jut pénz sportcsarnokra, bányászati hivatalnak, iskolafejlesztésre, a miniszterelnökség beruházásaira. A tartalékból idén már 13 milliárd forintot költött a kormány, ám a fennmaradó keret így is eléri a 99,7 milliárd forintot, írta a napi.hu.

Jelentős, 113 milliárd forintos költségvetési tartalékkal indult neki 2014-nek a kormány, ám ebből az évből eddig eltelt hat hétben 13 milliárd forintot már el is költöttek. (Az előző évtizedben 13 milliárd elköltésére általában 4-5 hónap kellett az épp regnáló kormánynak.)

A friss költésből a legnagyobb tételt, 2,9 milliárd forintot Szigetszentmiklós önkormányzata kapja iskolafejlesztésre. Veszprémnek meg kell elégednie 700 millió forinttal, amit a városi feladatok ellátásra fordíthat. Ugyancsak Veszprémbe megy az a 600 millió forint, amiből a Veszprémi Aréna építésével kapcsolatos hitelének átvállalására fordítanak, amit erről megszületik a megállapodás a kormány és az önkormányzat között. Ez nem a teljes konszolidációs költség, ugyanis a hitelt az állam - az önkormányzat helyett - egészen 2023-ig fizetheti, így a 600 milliós tétel vélhetően az idei törlesztőrészlet.

A mostani költés jelentős része az alig két hónapja elfogadott 2014-es költségvetés tervezési hibáinak rendbetétele, ugyanis egy hónap elteltével számos közintézmény többlet költségvetési támogatási igénnyel fordult a kormányhoz, amit az támogatott. Így jut a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi, vízügyi hatóságainak 262 millió forintot, az NFM kebelében működő Magyar Bányászati és Földtani Hivatalnak 1 milliárd forint. Összesen 174 millió forint jut a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek dologi kiadásaira és tanácsadói díjakra, ami azért sajátos mert az állami vagyonnal kapcsolatos költségvetés 160,3 milliárdos kiadással 193,2 milliárdos bevétellel számolnak, ebben 193 milliárdos tételben nem találtak meg e 174 millió forint forrását.

A tartalékból összesen 1,3 milliárd forintot kap Lázár János vezette Miniszterelnökség (Me), ebből 800 millió forint meg nem nevezett beruházásokra megy. De 250 millió forint jut a Me által felügyelt Nemzeti Sírkert kiadásaira és 184 millió forintot különítettek el a kommunizmus áldozatai emlékmúzeumának támogatására. A kormány korábbi döntéseivel 5,5 milliárdot elköltött ezek többsége is pár száz milliós költségvetés juttatás volt a különböző költségvetés intézményeknek: így kaptak egymilliárdot januárban a kormányhivatalok, 496 millió forintot a Balassi Intézet. De jutott a Rogán Antal vezette Belvárosnak is a Dunakorzó felújítására 798 millió forint, illetve a I. kerületi Önkormányzatnak a Halászbástya renoválására 693 millió forint.

http://index.hu/gazdasag/2014/02/11/hatalmas_penzosztasba_kezdett_a_kormany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.