Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Dalai láma
  2014-02-12 22:28:29, szerda
 
 



"Mi a szeretet? A szeretet az ítélkezés hiánya."
 
 
0 komment , kategória:  Dalai láma  
csöröge fánk
  2014-02-12 22:25:04, szerda
 
 




hozzávalók / 6 adag

50 dkg liszt
3 ek porcukor
3 ek rum

6 tojássárgája
5 ek tejföl
10 dkg olvasztott vaj


elkészítés

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a rumot, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt és a vajat, majd összegyúrjuk és egy órát pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk deszkán, és derelyemetszővel kivánt formára vágjuk esetleg hajtogatjuk.
Bő olajban pirosra sütjük, és melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.

 
 
0 komment , kategória:  farsang  
haraszt fánk
  2014-02-12 22:05:43, szerda
 
 




hozzávalók / 4 adag

200 g liszt
2 db tojás
10 ml vodka
0.5 kk só
400 ml napraforgó olaj (a sütéshez)
4 ek porcukor (a tálaláshoz)

elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni. (Nekem tíz darab lett belőle.)
Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  farsang  
rózsafánk
  2014-02-12 22:02:45, szerda
 
 



Keresés:
mi van a hűtődben?

recept
kalória
tápanyag

Rózsafánk - Haraszt 2. recept
receptek fánk haraszt
zora85 zora85 receptje
Rózsafánk - Haraszt 2.
hozzászólások (2)
story

Az idei farsangi idő nagyon hosszú volt, ezért szinte minden vasárnap más fánk készült a konyhában. A mai vasárnap a rózsafánkra esett a választás.
hozzávalók / 4 adag
A tésztához

250 g liszt
150 ml tejföl
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A tálaláshoz

20 dkg sárgabaracklekvár
2 ek porcukor

elkészítés

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevágjuk, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk.

 
 
0 komment , kategória:  farsang  
fogyókúra
  2014-02-12 21:47:11, szerda
 
  A legjobb fogyókúra az időben korlátozott étkezés

Az időben korlátozott étkezés (angolul: intermittent fasting) az egyik legelviselhetőbb és leghatékonyabb módja lehet a zsírégetésnek - lássuk, miért.

Számos helyen olvashattunk már azokról az állatkísérletekről, melyekben összehasonlították az állatok súlyát és és életkilátásaikat. Ezekben az állatok egyik csoportját bőséges táplálékkal látták el, úgy, hogy egész nap előttük volt a táplálék, a másik csoportot éheztették, és csak a minimálisan szükséges napi táplálékkal látták el őket.

Az eredmény az volt, hogy az éheztetett állatcsoport egyedei sokkal kisebb súlyak voltak, de hosszabb ideig éltek, a bőségben élőknek pedig magasabb volt a testsúlya, de emellett betegesebbek voltak és rövidebb ideig éltek, mint az éheztetettek. Ezeket a kísérleteket különbözőképpen módosították az elmúlt időszakban, és ennek során rátaláltak az állatkísérletekben az éhezés egy enyhébb, de még hatékony módjára. Mivel az állandó éhezés, az állandó megszorítás idegileg nagyon kimerítőnek bizonyult, kitalálták, hogy megengedik a bőséges táplálkozást, de csak korlátozott ideig. Az egyik állatcsoportnak változatlanul egész nap rendelkezésére állt a táplálék, míg a másiknak csak 8 órán keresztül volt tápláléka és a nap további 16 órájában csak vízhez juthattak hozzá. Az eredmény nagyon hasonló volt, mint az állandó éheztetésnél: az időben korlátozott étkezést folytatók soványabbak, egészségesebbek és hosszabb életűek lettek, mint a korlátozás nélkül táplálkozók.

Az időben korlátozott étkezés ideje a napi egyszer 8 órás ciklus, és ezt az étkezési ciklust követi egy 16 órás éhezési időszak. Ha pl. reggel 8 órakor étkezünk először, akkor délután 4 óráig bármikor étkezhetünk, bármit ehetünk, de utána 16 óra hosszat, vagyis másnap reggel 8 óráig semmilyen táplálékot nem fogyaszthatunk, csak vizet ihatunk. Ha pedig délelőtt 10 órakor eszünk először, akkor az étkezés idejét este 6-kor kell befejezni. Figyeljünk oda, hogy 10 előtt ekkor is csak vizet igyunk! A déli 12 és este 8 közti étkezési szakasz nem igazán ajánlott, ha időben akarunk lefeküdni.

Az fenti mintát követő táplálkozás lényege, hogy a nap kétharmad részében pihentetjük a sejtjeinket. Ez alatt az idő alatt a sejtjeink visszanyerik az egységes, stabil víz- és membránszerkezetüket, ekkor nehezen megtámadhatók, nem ingerli őket az inzulin, mert éhezés alatt nincs inzulinszint-emelkedés a vérben. Sejtjeink ezalatt nem indítják el gyulladásos gócok kialakulását sem, jól megkötik a vizet, vagyis fiatalok és egészségesek maradnak. Ez lehet a hosszabb élet titka!


forrás: http://drhummel.hu/
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
farsang
  2014-02-12 21:13:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  farsang  
farsang
  2014-02-12 21:11:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  farsang  
farsang
  2014-02-12 21:10:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  farsang  
cica
  2014-02-12 20:52:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
aranyos
  2014-02-12 20:51:13, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 162
  • e Hét: 1837
  • e Hónap: 2829
  • e Év: 34558
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.