Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
világ
  2014-02-17 21:48:30, hétfő
 
  Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?



 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
mákolaj
  2014-02-17 21:21:11, hétfő
 
 


A mákolaj - a csontritkulás természetes csodaszere

Az emberiség már több évszázada használja a mákot, nemcsak energiaforrásként, hanem mint a legkülönbözőbb gyógykészítmények alkotóelemét is. Az antik világ atlétái például mézzel és borral kevert mákmagokat fogyasztottak, hogy így őrizzék meg erejüket és egészségüket
A törékeny növény tejéből nyert ópiumon kívül a másik fő produktum a mákolaj (Oleum papaveris). A mákolajat a kis szürkéskék mákmagokból nyerik hideg sajtolással, és miként mifelénk többnyire tisztában vannak vele: a magokban nincs semmiféle narkotikum (sok külföldi éppúgy visszautasítaná a mákos kalácsot, mint az ópiumpipát).

A mákolaj a lenmag vagy a kendermag olajához hasonló tulajdonságokkal büszkélkedhet. Vannak benne értékes esszenciális zsírsavak (omega-3 és omega-6), ám az említett másik két olajhoz képest a mákolaj kevésbé zsíros, világosabb színű, és lassabban szárad ki
Gyönyörű haj, kemény csontok

Szenteljünk egy kis figyelmet a mákolaj előnyös tulajdonságainak és az egészségre nézve jótékony hatásainak. A mákolaj a már említett telítetlen zsírsavak mellett nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat és E-vitamint.
Valóságos elixírként kiválóan hat a bőr, a haj, a köröm és a csontok állapotára. Az esszenciális zsírsavak - csakúgy, mint a lenmagolaj és a kendermagolaj esetében - táplálják, hidratálják, regenerálják, óvják és selymessé is teszik a bőrt. A mákolaj kiváló a száraz, töredezett, ekcéma vagy gyulladás következtében sérült bőrre, és segítséget nyújt különféle sömörök esetén is.

Magas kalcium- és magnéziumtartalmának köszönhetően a mákolaj táplálja, védi és rugalmassá teszi a körmöket és a hajat. Emiatt a mákolajat sokszor felfedezhetjük az arckrémek, hajbalzsamok és kondicionálók összetevői között.
Az olajban levő kalcium már az anyaméhen belül is támogatja a megfelelő csontfejlődést.

Megelőzhető vele a csontritkulás és a fogszuvasodás korai kialakulása.



A mák és az idegrendszer

A mákaromának köszönhetően a mákolaj nyugtatóan hat a lélekre.
Jelentős mértékben nyugtatja a központi idegrendszert, segítséget nyújt idegi eredetű betegségek, lelki kiegyensúlyozatlanság és stressz esetén.

Kiválóan alkalmazható masszázshoz és illóolaj-keverékekben. Csillapítja az izomgörcsöket és a fejfájást, valamint elősegíti a nyugodt alvást. (Erre utal a mák latin neve is: Papaver somniferum annyit jelent, hogy álmot hozó.)
Alkalmazása jótékony hatású például a stressz (a szülők válása, örökbe fogadás stb.) miatt magas vérnyomásban szenvedő serdülőkre és fiatalokra. Érdekes tény továbbá, hogy az omega-3 zsírsavak javítják a sejtek inzulinérzékenységét (vagyis előnyösen alkalmazhatók a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, illetve kiegészítő kezelésében - a szerk.)



Daganatmegelőzés

Az olajsav, amely szintén megtalálható a mákban, javítja az emlékezőképességet, és csökkenti a vérnyomást. Az utóbbi idők kísérletei alapján mostanában a mellrák megelőzésének egyik lehetőségeként emlegetik a legtöbbet.



Mákolaj a konyhában

A mákmagokat emberemlékezet óta használják a konyhában. A mákolaj rendkívül finom és kellemes illatú, alkalmas hideg vagy meleg, édes vagy sós ételek készítésére, beletehetjük salátaöntetekbe, főzhetünk és süthetünk is vele. Nem csupán finom, hanem jó érzéssel is eltölthet bennünket a fogyasztása, hiszen a telítetlen zsírsavak segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Ha egyszer túl sokat enne, és elkezdene “égni" a gyomra, vegyen be egy kanálnyi mákolajat. Meglátja, hogy egy kis idő múlva már nem lesz semmi baja.
Legyen tehát akár testi, akár idegrendszeri, lelki-érzelmi problémája, vagy egyszerűen csak szeretne egy jó, illatos mákos kalácsot, a mákolaj mindig kiváló és egészséges alternatívát kínál.

Tipp:

Darált mákot keverjünk össze mézzel és kevés vízzel, naponta együnk belőle 1-2 kanálkával. Hűtőszekrényben több napig eltartható, nem kell naponta elkészíteni. Hosszú távon fogyasszuk és az eredmény nem marad el.

Mákolaj:

Fogyasszon mákolajat naponta, 1-2 kiskanállal. Bioboltokban beszerezhető.
Vegye a család étkezési palettájára sűrűbben a mákot, bármilyen formában.

A mákolajnak több kedvező hatása van:

kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása
fokozza a szervezet védekező mechanizmusát
növeli a szellemi teljesítőképességet
vérnyomáscsökkentő hatással bír
gyorsítja a sebgyógyulást
idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató és altató hatású
a csontozat elsőszámú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.
normalizálja a vér koleszterinszintjét

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
ölelés
  2014-02-17 19:53:25, hétfő
 
 



Az ölelés gyógy-szer a szívbetegségre,
s mikor átölelnek, úgy érzed, hogy: - végre!
Mikor társad ölel, körül is határol,
közel húz magához, hogy ne legyél távol.
Ilyenkor a szívek nagyon közel érnek,
mámoros ritmust is adnak át a vérnek.
Az egész testeden szét fut az üzenet:
Legyél nagyon boldog, mert valaki szeret!

(Aranyosi Ervin)
 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
méz és fahéj
  2014-02-17 19:49:16, hétfő
 
 



Méz és fahéj

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről,amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert,megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz...

SZÍVBETEGSÉG

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen
fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában
ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak.
A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

ARTRITISZ

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két
kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen
fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása
után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül
közlekedtek.

HóLYAGFERTŐZÉS

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag
és a húgyutak fertőzését.

FOGFÁJÁS

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából
a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

KOLESZTERINSZINT

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül
10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas
koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

MEGFÁZÁS

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed
kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.
GYOMORPANASZOK

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE
*
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a
fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.
NEHÉZ GYOMOR
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

NÁTHA

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik
a nátha baktériumtörzseit.

PATTANÁS

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat,
majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

BŐRFERTŐZÉS

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

FOGYÁS

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt,
este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is.
Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

KRÓNIKUS FÁRADTSÁG

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

Javaslat: forró vizet ne használj, mert benne kicsapódik a méz, hasonlatosan a tej felforrásához.
Elegendő a kb. 40 oC.

forrás: memi59 blogja
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
fokhagyma
  2014-02-17 19:45:38, hétfő
 
 




Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből.

Mézes fokhagyma
A világ két legegészségesebb élelmiszere a méz és a fokhagyma. Az utóbbival a probléma, túl erős az íze, túl erős a szaga, csíp. El lehet tüntetni a kellemetlen mellékhatásokat és szinte csemegévé változtatni. Bármikor elkészíthető, de leginkább még most ősszel, amikor mindkettőt olcsóbban vásárolhatjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, üvegbe rakjuk, mézet csurgatunk rá, hogy ellepje. Ha türelmesen várunk néhány hét alatt a fokhagyma megsötétedik és megfesti a mézet, amely egészen folyóssá válik az átalakulás során. Nem romolhat meg, erre a méz és a fokhagyma garancia. A keveréknek sötét színe lesz és a fokhagyma elveszti csípősségét, erős illatát. Betegség megelőzésére napi egy gerezd fokhagyma annyi mézzel, ami egy kiskanálon vele jön. Kellemes íze van, édes, némi fokhagyma aromával. Emellett főzéshez is felhasználhatjuk, megkenhetünk vele húsokat, de gyümölcsös mártásokban húsételek kísérője is lehet.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
virág
  2014-02-17 19:41:53, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  virág  
hétfő
  2014-02-17 11:06:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 723
  • e Hét: 1655
  • e Hónap: 2647
  • e Év: 34376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.