Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
48 éves korában elhunyt Karl Erik Böhn
  2014-02-02 23:51:57, vasárnap
 
  Vasárnapra virradóra a tonsbergi kórházban hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 49. évében elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya.
48 éves korában elhunyt Karl Erik Böhn (Fotó: Mirkó István)
...


A norvég szakembernél februárban diagnosztizáltak leukémiát. Hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen átesve novemberben úgy tűnt, hogy sikerült legyőznie a leukémiát, karácsony előtt aztán megkapta a kíméletlen diagnózist az orvosoktól, újra rákos sejteket találtak a szervezetében, a betegsége pedig gyógyíthatatlan. Böhn alternatív gyógykezelést is kipróbált, de nem tudtak áttörést elérni az állapotában.
NSO tv Emlékezés videó Link

Munkássága:
Böhn játékosként 1986 és 1993 között 126-szor ölthette magára a norvég válogatott mezét, karrierje befejezése után edzőnek állt. A norvég válogatottnál másodedzői feladatot látott el, majd irányította a Drammen férfi csapatát, 2002-től a Larvik edzői stábjában dolgozott, 2005-től vezetőedzőként. 2011 elején menesztették a csapattól - amellyel a 2008-as KEK-siker mellett ötszörös bajnok volt -, augusztus 30-án pedig kinevezték a magyar női válogatott szövetségi kapitányának. Ő volt az első külföldi szakvezető a magyar nemzeti csapat élén. Novembertől párhuzamosan ellátta a Győri ETO irányítását is, amellyel megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát, és döntős volt a Bajnokok Ligájában. 2012-ben bronzérmet szerzett a válogatottal a szerbiai Európa-bajnokságon az öltözői tánca sokáig emlékezetes marad. Nem titkoltan nagyon megszerette a csapatot, az országot és a magyar embereket, már itt tartózkodásának elejétől csak KEB Lászlónak hívta magát, és betegsége alatt is folyamatosan nyomon követte az itthoni eseményeket.
- Görbicz Anita, a Böhnnel 2012-ben bajnok és kupa-győztes, BL-döntős Győr és a válogatott sztárja a Győri Audi ETO KC közleményében elmondta: sajnos csak rövid időt tölthettek együtt Karl Erikkel, de ez alatt a pár hónap alatt is megtapasztalhatták, hogy nemcsak kiváló szakember, hanem emberként is fantasztikus.
,,Egyedülálló módon tudott motiválni bennünket, játékosokat, hatására csodákat műveltünk a pályán. Halála óriási veszteség számunkra" - nyilatkozta Görbicz.
- Hajdu János, aki Karl Erik Böhn helyett megbízott kapitányként átmenetileg vezette a csapatot azt mondta: mindenki bízott Böhn felgyógyulásában, még akkor is, amikor azt mondták neki, hogy gyógyíthatatlan beteg. Kiemelte: azzal a szándékkal vette át tavaly a csapatot, hogy idén márciusban visszaadja neki. Éppen ezért ugyanazzal a stábbal, ugyanazokkal a játékosokkal vívta végig a világbajnokságot - tette hozzá Hajdu János.
- Böhn az elmúlt közel egy év során bizonyította, hogy kivételes akaraterővel rendelkezik, és a sajtó nyilvánossága előtt vívta meg harcát a szörnyű betegséggel. Blogot is vezetett a rák elleni harccal foglalkozó norvég oldalon, ahol tanácsaival próbálta segíteni sorstársait. A január elején publikált utolsó részben így fogalmazott:
.....Azt tanultuk, hogy a boldogságot és az örömöt kell keresni az életben, míg a fájdalom és a nehézségek negatív dolgok. Szerintem ez nem így van, mindkettőt meg kell tapasztalnunk. Biztosan mondhatom, hogy az elmúlt évem tele volt kihívásokkal, fájdalommal és nehézséggel, különösen, amikor karácsony előtt megkaptam a halálos ítéletemet. De január harmadikán úgy éreztem, most vagyok a legboldogabb és a legharmonikusabb. Nehéz elmagyarázni, hogy mi okozta ezt, de az átélt dolgok segítettek, hogy pozitívan viszonyuljak az élethez, és ne vegyek semmit túl komolyan. Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meghalunk" - írta Böhn, aki végső tanácsokkal is ellátta olvasóit.
,,Vigyázz a szeretteidre!"
,,Éld az életed!"
,,Ne könnyű terhet, hanem erős hátat kérj!"
A játékosai imádták Karl Erik Böhnt (Fotó: Mirkó István)
.....



- Az egyik oldalon Andreas Smeby, Kjetil Kristoffersen és Tom Reidar Haraldsen, a másikon Tord Ellingsen, Erik Storhaug és Petter Kjaernes viszi majd a vasárnap elhunyt Karl Erik Böhn koporsóját a február 11-i temetésen - éppen úgy, ahogyan a magyar női kézilabda-válogatott néhai szövetségi kapitánya tavaly eltervezte.
........


Fotó 2013 Június
........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Ronaldót piros lappal kiállították
  2014-02-02 23:32:55, vasárnap
 
  A Real Madrid azzal a tudattal érkezett Baszkföldre, hogy a Barcelona veresége után esélye lehet a második helyre lépni. Jogosan reménykedhetnek, mert kiváló győzelmi sorozatban álltak. A meccs azonban hatalmas izgalmakat hozott, mert hiába szerzett vezetést a Real, a Bilbao egyenlíteni tudott, és Ronaldo kiállítása után akár a győzelmet is megszerezhette volna - a vége Athletic Bilbao-Real Madrid 1-1.
- 65. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid. Ronaldo indult meg a leshatáron, bevezette a tizenhatoson belülre a labdát, majd középre játszott, ahol érkezett Jesé, és két védő között balettos mozdulattal, kinyújtott lábbal a bal sarokba küldte a Real Madrid vezető gólját. 0-1
- 73. percben megszerezte az egyenlítő gólt a Bilbao! Bal oldali szöglet után Sergio Ramos szabadított fel, de csak a tizenhatos bal sarkáig, ahol érkezett az alig fél perce beállt Ibai Gómez, aki kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot. A labda a kapufáról pattant a kapuba. 1-1
- 75. percben az egész meccsen rendkívül sokat faragott Ronaldo kezezést reklamált, a bíró azonban nem adott tizenegyest, aztán Ronaldo elé odaugrott Gurpegui, akinek a fejéhez kicsit hozzáért Ronaldo, és enyhén meghúzta a haját. Erre a bilbaói elterült, mint a nagyalföld. Ekkor odaugrott Iturraspe, akivel meg farkasszemet nézett Cé és kissé összeütötték a homlokukat. Tumultuózus jelenet játszódott le, amelynek a végén a bíró kiállította Cristiano Ronaldót, és sárgát adott Gurpeguinek.
Cristiano Ronaldo piros lappal távozott
......


A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 22. fordulójában komolyabb csetepaté alakult ki az Athletic Bilbao-Real Madrid mérkőzésen. Az egyik főszereplő pedig a vendégek világklasszisa: Cristiano Ronaldo. Történt ugyanis, hogy a portugál eljátszott egy szabálytalanságot, majd Carlos Gurpegui játszotta el, hogy CRonáldó leütötte. Az esetet követően pedig Ander Iturraspe ment oda Ronaldóhoz a kelleténél nagyobb hévvel, hogy számon kérje a történteket, ami már heves lökdösődésbe torkollt.
Videó Link

Ezért? Piros? Na, ne viccelj!" (Fotó: Reuters)
.....

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Szent-Gály Kata: Gyertyaszentelő Boldogasszony
  2014-02-02 23:19:54, vasárnap
 
  /Juhászné Szunyogh Marikától kaptam/

...... .......


Ma gyertyaszentelő van, Mária,
és azt a Krisztust, aki bennem él,
aki növekszik
s még olyan kicsi,
mutasd be, kérlek,
az Atyának.

Ma gyertyaszentelő van, Mária,
és azt a szívet, mely alig remél,
csak tépelődik
s a felét hiszi,
tedd ki a Fénynek,
gyógyulásnak!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Játékos jeges macik
  2014-02-02 13:58:53, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
A hó
  2014-02-02 13:44:57, vasárnap
 
  /Szerző ismeretlen/

Kopár hegy magasából
Leszállt a völgyre a hó.
Úgy hulltak a fejünkre
A pelyhek, ahogy rázza
Dunnáját Holle anyó.

Fehér takaróba burkolózott
A táj, fátyol mögé rejtette
Arcát az élet-magot
Rejtő határ.
Oly pillanat született,
Melyben az időnek
Nem volt szava -
Kortalanná vált a
Vidék, melyben
Megszólalt egy kis
Füttyös vidám dala.

Hangja szétszaladt
A tájon ,mint ahogy
Beterítette a hó, miként
Ékszereit rázza fölénk
Az igazságos Holle anyó.
Adott mindenkinek az
Az ég,a tél, a madár egy
Boldog pillanatot,
Melynek emléke
örökre visszavár,s
Inti figyelmünket:

Nem az idő a fontos,
Hanem a tél ,a hó ,a
Kismadár, a napsugár...
No , és Holle anyó, ki
Rázza fejünkre aranyát
Akkor is, ha
reánk telepedett a hó.
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Gyertyaszentelő Boldogasszony
  2014-02-02 13:19:44, vasárnap
 
  A Gyertyaszentelő Boldogasszony egy katolikus ünnep február 2-án, amikor a közösség Jézus bemutatását ünnepli. A pápák közül Boldog II. János Pál pápa ünnepelte meg először 1997-ben.
...... .......


Szűz Mária negyven nappal Jézus születése után bemutatta a jeruzsálemi templomban a gyermekét. A jelenlévő idős Simeon Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak nevezte. Innen ered az egyik legrégebbi szentelmény a szentelt gyertya és a gyertyaszentelés szokása. Így a szentelt gyertya Jézus egyik legrégebbi jelképe. Későbbi időkben a gyertyát az újszülöttek mellett tartották, a rontó szellemek távol tartására a keresztelés napjáig. (Illetve, hogy a csecsemőt ki ne cseréljék). Amikor a fiatal anyák először mentek templomba, akkor is szentelt gyertyát vittek a kezükben.
Jézus bemutatása a jeruzsálemi templomban előírt vallásos cselekmény volt. Az elsőszülött fiúgyermeket Istennek szentelték a szülők. Az előírt áldozat fölajánlásakor jelenlévő agg Simeon Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak nevezte. Innen ered a gyertyaszentelés szokása. A szentelt gyertya az egyik legrégibb jelképe Krisztusnak.


Népszokások:
A megszületett gyermeket, amíg még nem keresztelték meg "pogánykának" hívták. Jézus Krisztus jelképe volt a gyertya, ezért a pogányka mellett világított keresztelésig, hogy Jézus vigyázzon rá, nehogy rossz szellemek "kicseréljék". Majd a keresztelőre - vagy "egyház-kelőre" - az anya vitte az égő gyertyát.
Gyertyát égettek jégeső, vihar, villámlás, illetve krónikus betegek mellett, és halottak mellett is. Egyes helyeken még a haldokló kezébe is égő gyertyát helyeztek



Dömösön, a Rám-völgyben, a szent forrás mellett épült filagóriánál ünnepeltük Gyertyaszentelő Boldogasszony napját.......


Ahol Mária megjelent, szent forrás fakadt. Dömösön fény alakban jelent meg Szűz Mária, több alkalommal. Dömös község derék népe megőrizte ezt az emléket. Kijártak erre a helyre, virágot hoztak, kápolnát emeltek. Köszönettel tartozunk a dömösieknek, hogy megőrizték Mária emlékét. Tisztelegni jöttünk és köszönetet mondani Máriához.
.....


zűz Mária kérte Jézus Urunkat, hogy Mária Magdalának is szenteljen gyertyát. Jézus Urunk megjelent Mária Magdalának Montserratban, és gyertyákat szentelt. Mária Magdala magához ölelte a gyertyákat, Jézus Urunk pedig átölelte őt fény alakban. Gyertyát gyújtott, amikor Istenanya szobra előtt imádkozott, gyertyát gyújtott, amikor hálát adott, gyertyát gyújtott minden nap. Volt egy szál gyertya, amit csak nagyon ritkán gyújtott meg, amikor nagyon nagy baj volt.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Aranyos hóemberke
  2014-02-02 13:07:09, vasárnap
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
M.Ilonkától kaptam
  2014-02-02 12:58:44, vasárnap
 
  Felkeltem ma reggel és azt látom magam körül.
Mindenre amire ránézek az mosolyog és örül.
Ablakomban madarak énekelnek csiripelnek.
Újra érzem,hogy élek és körülöttem élnek.

Ezért elmosolyodok s jókedvvel felnézek az égre.
Keresem a csillagom amely az este rám ragyogott.
De nem találom csak a felkelő napot.
A Nap rám kacsintva biztatott.
Hogy téged köszöntselek mint jó barátot

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony)
  2014-02-02 12:41:09, vasárnap
 
  Amikor Mózes törvénye szerint elteltek Mária tisztulásának napjai, fölvitték Jézust Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak, amint az Úr törvénye előírja: ,,Minden elsőszülött fiú az Úr szent tulajdona". Ekkor kellett Máriának, ugyancsak az Úr törvénye szerint, ,,egy pár gerlét vagy két galambfiókát" tisztulási áldozatul bemutatnia. És íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon nevű férfiú, egy igaz és istenfélő ember, aki Izrael vigaszára várt, és a Szentlélek lakott benne. A Szentlélek kinyilatkoztatta neki, hogy nem lát halált addig, míg nem látja az Úr Fölkentjét. A Lélek arra indította, hogy menjen a templomba, amikor a gyermek Jézust odavitték szülei, hogy a törvény előírásai szerint cselekedjenek vele. Simeon a karjára vette őt, és így magasztalta Istent:
Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram,
szavaid szerint békességben,
mert szemeim meglátták Szabadításodat,
melyet minden nemzet számára készítettél,
hogy világosság legyen: kinyilatkoztatás a pogányoknak,
és dicsőség népednek, Izraelnek.
Jézus atyja és anyja ámulva hallgatták mindazt, amit Simeon mondott. Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: ,,Lám, e gyermek által sokan elbuknak és sokan feltámadnak Izraelben! Az ellentmondás jele lesz ő - még a te lelkedet is tőr járja át -, hogy napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!" Ott volt Anna prófétanő is, Fánuel leánya Áser törzséből. Idős volt már, napjai előrehaladtak. Leánykora után hét évig élt férjével, majd özvegyen érte meg a nyolcvannegyedik évét. Nem hagyta el a templomot soha, böjtölve és imádkozva szolgálta Istent éjjel és nappal. Abban az órában is odament, dicsőítette Istent, és beszélt a gyermekről mindazoknak, akik Jeruzsálem megváltására vártak.
Miután az Úr törvénye szerint elvégeztek mindent, visszatértek városukba, a galileai Názáretbe. A gyermek pedig növekedett és erősödött; eltelt bölcsességgel, és Isten kedvét lelte benne.
Lk 2,22-40

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te vagy a világ világossága! Te vagy az én világosságom. Veled nem járok sötétségben, hanem Isten felé visz életutam. Te a sötétségből a világosságra hívsz, és azt kéred tőlem, hogy a világosság fiaként éljek. Ha a te követődként, a világosság igaz fiaként élek, akkor magam körül szétsugárzom az isteni fényt és szeretetet. Az örök világosság felé vezető utamon legyen közbenjáróm édesanyád, Szűz Mária, aki méhében hordozott téged, a világ világosságát! Segíts, hogy letérjek a bűn sötét útjáról és mindig a hit világosságának útján járjak!

Horváth István Sándor Atya mai elmélkedése meghallgatható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.02 2014. Február 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1234
  • e Hét: 6925
  • e Hónap: 27608
  • e Év: 230521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.