Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Lábam előtt mécses a Te igéd, és ösvényem világossága
  2014-02-25 22:50:17, kedd
 
  KEZEDBE A LÁMPÁST!





Mi az, ami körülvesz, testvérem? Nyomorúság, betegség, bántás? Ezek észrevétlenül eláltatnak, becsapnak, hogy tekintetedet levedd az örök üdvösség szerzőjéről, Jézusról!

Mi az, ami lenyom, béklyót tenne rád? Nézz a hit fejedelmére, aki ,,az átélt szenvedésekből megtanulta az engedelmességet"!

Ő volt a kőszikla a pusztában, aki vizet adott a szomjas népnek, Ő volt a kőszikla, akire ráállította Mózest Isten, míg elvonult előtte dicsőségével, és Ő a kősziklánk ma is, aki erős alapunk, lelkünk erős horgonya, rejtek a szél ellen, védelem a viharban.



Ne az elsöprő, támadó áradatra nézzünk tehát, hanem üresítsük meg a szívünket minden tehertől, rosszalló, nehéz érzésektől, mert:

,,Ideje már, hogy az álomból felserkennünk, mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk!" Róma 13:11.



Amíg Jézusra nézünk, nem foghat rajtunk sem rágalmazás, sem semmilyen hamis vád!

Amíg Jézusra szegezzük tekintetünket, nem törhet be a szívünkbe keserűség, önsajnálat vagy bosszúvágy. Őbenne elrejtőzve csak egyetlen ellenségünk van: a Sátán. Ő pedig - talán épp most is - kikér minket, hogy megrostáljon, mint a búzát. De Jézus - aki főpapunk lett - közbenjár értünk az Atya jobbján, hogy el ne fogyjon a hitünk.

Tartsunk ki tehát, testvéreim! Szeressük egymást, járjunk igazságban és szentségben, felvállalva a keskeny út - oly kori - magányosságát is, és ne engedjük meg a szívünknek, hogy nehezteléseket vagy megfélemlítéseket őrizzen!

Járjunk az Isten által előre elkészített jó cselekedetekben, gyakoroljuk az igaz istentiszteletet, és az Ézsaiás 58-ban bemutatott, Istennek kedves böjtöt! Ne csüggedjünk, mert Jézus hamarosan visszajön! Menyasszonya felkészítésén épp az utolsó simításokat végzi, ezért tesz meg mindent az ördög, hogy lehúzzon, kigáncsoljon, eltántorítson vagy becsapjon. De jól ismerjük gonosz szándékát!



Ezért tehát:

Vegyük kezünkbe a lámpást, hogy el ne tévedjünk az egyre növekvő szellemi sötétben!



,,Lábam előtt mécses a Te igéd, és ösvényem világossága."

Zsoltárok 119:105.



2014. január 19. Guti Tünde
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
A szeretet megbocsátja a bántást
  2014-02-25 07:22:55, kedd
 
  "A gyűlölet felszítja a viszályt, de a szeretet minden vétket befed" (Péld 10,12 egyszerű fordítás)




Példabeszédek 10,12 azt mondja: "A gyűlölet felszítja a viszályt, de a szeretet minden vétket befed" (egyszerű fordítás). Mi az, amit a "mindenből" nem engedtél még el? Mik azok a sérelmek az életedben, amelyekbe még mindig kapaszkodsz?

Talán gyerekkorodban bántott egy felnőtt - egy tanár, egy családtag, talán még a szüleid is. A Biblia azt mondja, hogy többféle ítélet is lesz a gyermek molesztálás, elhanyagolás, és elhagyás miatt. Egy nap Isten elégtételt vesz ezekért a dolgokért. Amikor Isten azt mondja: "Tisztelt apádat, és anyádat", nem azt mondja, hogy tiszteld a bűneiket, vagy az önzőségüket, vagy a rossz döntéseiket. Nem mondja, hogy hagyd figyelmen kívül az életedben lévő fájdalmat és vegyél fel egy vidám arcot, azt tettetve, hogy minden nagyszerű.

Tehát mire számít Isten? Hogyan várja tőled, hogy szeresd a romboló embereket, akik bántottak téged?

Nem várja tőled, hogy hagyd őket figyelmen kívül. Nem várja tőled, hogy csinálj úgy, mintha ez nem is létezne. Nem kéri, hogy kendőzd el, tagadd le, fojtsd vissza, vagy találj ki mentségeket azoknak az embereknek, akik bántottak téged.

Isten nem akarja, hogy színlelj. Azt szeretné, ha szembenéznél vele, mert nem tudsz megbocsátani, amíg nem szembesültél a dologgal. Abba kell hagynod a menekülést és a hibáztatást is.

Ha szeretnél azzá a szerető nővé, vagy férfivá válni, amivé Isten szeretné, hogy válj, akkor most kell megbirkóznod azzal a fájdalommal, amit valaki okozott a múltadban. Ha még mindig mérges vagy a szüleidre, vagy bárki másra, akkor még mindig megengeded annak az embernek, hogy uralkodjon rajtad.

Ne engedd ezt többé! Le kell számolnod a haraggal! Szembe kell nézned vele, hogy meg tudd bocsátani.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 19,11-ben:"dicsőségedre válik, ha nem veszed fel a sértést." De nem tudod nem felvenni, amíg szembe nem néztél vele, és meg nem bocsátottad. Azután majd el tudod engedni. A szeretet el tud engedni.

Tudjuk, hogy a szeretet "nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele" (1Korinthus 13,5 egyszerű fordítás). Nem tudom kinek kell megbocsátanod, de azt tudom, hogy ez az a nap, hogy megtedd. A szeretet el tud engedni. A szeretet megbocsát. Mert megérdemlik? Nem. Hanem mert ez az, amit Isten tett érted, és ez az egyetlen út ahhoz, hogy szabad légy.

Beszéljünk róla:

Kik azok az emberek az életedben, akik bántottak, és akiknek meg kell bocsátanod?
Mit változtat meg a megbocsátás azon a fájdalmon, ami történt? Mit változtat meg benned? A jövődben?
Hogy tudja a Példabeszédek 19,11 megváltoztatni, hogy később miként reagálsz a bántásra?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.18)
Link Link Daily-Hope by Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 919
  • e Hét: 4623
  • e Hónap: 8424
  • e Év: 69725
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.