Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Az EU külpolitikája megbukott
  2014-02-25 20:26:32, kedd
 
  Az EU külpolitikája megbukott

Közzétéve: 2014. február 21. Szerző: Jockey Ewingy

spiler_eu.png

'I am deeply worried...' 'This violence and bloodshed must stopped immediatelly.' 'I am also very concerned...' '...to solve the political crisis through dialog...'. Ezek az EU szavai, pontosabban Lady Cathrine Ashton Kül- és Biztonságpolitikai Főképviselő szavai az ukrán helyzet kapcsán. Aggódik. Meg kell állítani a vérfürdőt és az erőszakot - mondja. Majd újból aggódik. Párbeszédre hív fel. Nehéz, erős és kiváltképp hatékony szavak ezek, miközben Kijevben egymást lövik halomra az emberek. Az EU intézményei a jól megszokott bullshit-generátort alkalmazzák ilyenkor is. A közös kül- és védelempolitika 2014. február 18-án, abban a pillanatban, mikor Ashton asszony ezt a határozott kiállást videóüzenet (nagyon trendi, nagyon menő, nagyon EU) formájában közétette, megbukott. Végső soron persze ki is tweetelhette volna.

Meggyőződéses EU-pártiként, és a Keletet - minden szépségével együtt - elutasítóként is egyet kell értenem Victoria Nuland amerikai helyettes államtitkárral, miszerint 'F**k the EU!'. Hát tényleg bassza meg az Unió. Az EU mai vezetői egyrészt elhitték, hogy közel 25 éve végleg befejeződött a hidegháború és beköszöntött ,,peace and love" világa, másrészt annyira beleőrültek a politikai korrektség diktatúrájába, hogy már a szemmel látható, kézzel fogható ügyek mentén sem tudnak mást kiböfögni magukból, minthogy ők kurvára aggódnak. Mert az aggódás az nagyon fontos. Aggódjunk a bálnákért, a globális felmelegedésért, sőt, aggódjunk Magyarország demokratikus normáinak lebontásáért, a ,,közös értékeinkért". Hogy miért? Azért, mert a pc-zsarnokság értelmezési keretében az aggódással lelkiismereti megnyugvást lehet vásárolni. Ez kb. olyan, mint amikor karácsonykor adakozunk egyet a rászorulóknak, esetleg csatlakozunk ,,a soha többé éhező gyerekeket" facebook csoporthoz és aztán utána egy egész évre elfelejtjük, hogy létezik körülöttünk nyomor.

Ukrajnában a helyzet valóban drámai. Valóban elfogadhatatlan, hogy mesterlövészek lövik ki a tüntető fiatalokat. Ugyanakkor még innen Magyarországról is túl távol van Kijev ahhoz, hogy éles igazságot tudjunk kimondani az ottani helyzetről. Sokkal összetettebb ez annál, mint ahogy azt a tisztes távolban történő emberi jogi jogsértések kapcsán liberális média tálalja a kialakult helyzetet. Mert persze ami elég távol van, ami elég elvont, azért mindig lehet aggódni. De még ez sem menti fel Cathrine Ashtont és magát az EU-t a balfaszkodás alól, hogy egy a közvetlen szomszédságában lévő ország ilyen mértékű belpolitikai krízisére aggodalommal és a párbeszédre való felszólítással reagáljon, ráadásul hónapokig tartó tesze-toszáskodás után.

És valóban a legnagyobb baj az, hogy Nyugat-Európa, pontosabban a nyugat-európaiak által kreált EU-s intézményrendszer nem mer, nem akar határozottan kiállni még a saját érdekeiért sem, mert egyrészről fél, hogy ezzel megsért valaki(ke)t, másrészt mivel a valóságban nem létezik közös politikai kormányzás, ezért mindenki maga dílel az oroszokkal, ázsiaiakkal, és mindenki mással. Ilyenkor meg aztán tényleg nem könnyű egységesen fellépni, ha a bizniszben ott van a gentlemen's agreement (az érzékenyek kedvéért: gentleperson's agreement), hogy a jó üzletért cserébe nem ugatunk bele a politikádba.

Ugyan a nagy EU-tagállamok külügyminiszterei megunták az uniós impotenciát és maguk vették kézbe a dolgot, egyelőre pénzügyi szankciókat kilátásba helyezve, de ez is csak azt bizonyítja, hogy uniós szinten a közös külpolitika megbukott - pontosabban a közös tutyimutyiskodásnak nincs értelme. Ahogy Margaret Thatcher mondta egyszer az Unióról: ,,ne hagyjuk, hogy utópikus célok eltérítsenek minket. Az utópia soha nem jön el, mert tudjuk, hogy nem fogjuk szeretni, ha mégis megtörténne.

http://spiler.blog.hu/2014/02/21/az_eu_kulpolitikaja_megbukott#more5825413
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A berni követ, akit Gyurcsány kitüntetett
  2014-02-25 20:23:28, kedd
 
  A berni követ, akit Gyurcsány kitüntetett

Közzétéve: 2014. február 25. Szerző: Bárczi Benő



Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az m1 ennek apropóján mutatja be este A berni követ című tévéjátékfilmet. Elöljáróban szögezzük le a film az elmúlt évek egyik legjobb alkotása, úgyhogy ma estére senki se szervezzen más programot.

Nem szeretnénk hosszasan filmkritikai fejtegetésekbe bocsátkozni. Azt már megtették mások itt, itt, itt és itt. Ugyanakkor van néhány észrevételünk.

Hála a Jóistennek felnövekvőben van ma Magyarországon egy olyan filmes generáció, amely már nem ,,a csináljunk egy filmet 300 millából, kurvára mindegy milyen lesz, a pénzt amúgy is megkapom" szemlélettel rendelkezik. Jó, tegyük hozzá, hogy ,,az automatikusan pénzt kapok, mert híres vagyok gyakorlat" is megszűnt 2010-ben.

A berni követ rendezője, az elsőfilmes Szász Attila és a már sokadik jó forgatókönyvét író Köbli Norbert ehhez az új generációhoz tartozik. Ők és néhány társuk - például az Isteni műszak szintén elsőfilmes rendezője, Bodzsár Márk - szakítva az elmúlt húsz év magyar filmes gyakorlatával, nem a semmit, a nihilt akarja a filmvásznon megjeleníteni. Ezeknek a filmeknek van történetük, a szereplők szerepelnek, és ami a legfontosabb, ezeknek a filmeknek van mondanivalójuk.

Köbli Norbert forgatókönyvíró elmondása szerint ez a történet egy trilógia lezárása, mely A vizsgával kezdődött, a Szabadság - különjárattal folytatódott és A berni követtel zárult. Talán megengedik nekünk, hogy azt mondjuk: ez utóbbi sikerült a legjobban. Az első filmben, A vizsgában a thriller (film noir) szál dominált, a másodikban a történetmesélés. A harmadikban, A berni követben viszont tökéletes egyensúlyba került a cselekmény és a drámai feszültség.

A berni követ egy megtörtént eseményt dolgoz fel. Egy megtörtént, de nehezen rekonstruálható eseményből épít egy ,,elképzelhetően megtörtént" sztorit. A film már témaválasztásában is különleges. Itthon kevesen tudnak az 1958-as, a berni magyar nagykövetség elleni fegyveres támadásról, mely nyugaton nagy vihart kavart, Magyarországon értelemszerűen nem, hisz a Kádár-rendszer igyekezett minden erről szóló híradást csírájában elfojtani.

spiler_marjai_1.png

A film pikantériája az, hogy a történet címszereplője, a berni követ, az a Marjai József, aki 1976-tól tizenhárom éven át az MSZMP Központi Bizottságának tagja, kereskedelmi miniszter, a minisztertanács-elnökhelyettese (mai szóval: miniszterelnök-helyettes) volt, legutoljára a Grósz-kormányban. Továbbá, tudomásunk szerint Marjai József ma is él. Mi több Gyurcsány Ferenc Marjai Józsefnek, a berni követnek 2006-ban - Sólyom László köztársasági elnök és a Magyar Tudományos Akadémia tiltakozása ellenére - a Magyar Köztársasági Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést adományozta. A kitüntetés indoklása is igen mulatságos, vagy inkább szomorú: ,,Marjai József nyugalmazott miniszterelnök-helyettes, kereskedelmi miniszter »a magyar gazdaságdiplomácia szervezetének újjászervezése és irányítása, nemzetközi gazdasági kapcsolataink fejlesztése érdekében végzett munkássága, életútja elismeréseként« kapta meg a kitüntetést". Nyilván Gyurcsány sokat tanult Marjaitól, hogyan kell az IMF-nek könnyedén beígérni 20%-os benzináremelést és forintleértékelést.

Ma, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján jó hogy ilyen filmeket nézhetünk. Segít abban, hogy szembenézzünk azokkal - nem csak a televízió képernyőjén keresztül -, akik a múlt rendszert működtették és azokkal is, akik az ancien régime még élő tagjainak kitüntetéseket osztogatnak.

A berni követ (színes, magyar tévéfilm, 2014) m1 2014. február 25., kedd 20.20

(A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásában készült.)

A fenti képen Marjai József, a Minisztertanács elnökhelyettese beszélget az NDK külkereskedelmi miniszterével.


http://spiler.blog.hu/2014/02/25/a_berni_kovet_akit_gyurcsany_kituntetett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hiszéria dacára marad a horogkereszt Hans Probst SA-Sturm
  2014-02-25 19:42:08, kedd
 
  A hiszéria dacára marad a horogkereszt Hans Probst SA-Sturmbannführer sírján Grazban


"A Nagy-Németországért vívott harcban halt meg" - áll egy sírkőn Grazban.

Az újabb hisztéria amiatt a horogkereszt miatt van, ami a felirat alatt látható. ,,Elkeserítő és frusztráló″ - foglalta össze a jelkép levésetésének kudarca miatti érzéseit Raimund Fasterbauer, a bécsi Izraelita Hitközség (IKG) főtitkára.

http://harcunk.info/images/5428544_11fe0e3dd56c7bd30f642da3a7745789_wm.jpg

Ausztriában jelenleg tilos a horogkereszt használata, de a Yahoo szerint a hatóságok mégsem tehetnek semmit: a sírkő 1947, a tiltó törvény bevezetése előtt készült, így az rá nem vonatkozik, hiába tiltakoznak ellene az izraeliták.

Thomas Rajakovics, a városháza szóvivője egyébként rávilágított, hogy a jel régi nap-szimbólum. Christian Leibnitz grazi egyházi vezető szerint pedig a horogkereszteknek az adott kor politikai és társadalmi szimbólumaként akkor is van létjogosultsága, ha ő maga el is utasítja a korszakot. Leibnitz hozzátette: más szimbólumok is zavarhatják a temetőbe látogatókat, például vannak itt zsidó sírok is, amelyeken neki sem tetszik minden jelkép.

(Yahoo News nyomán)


http://harcunk.info/index.php/hirek/316-hiaba-hisztiznek-a-zsidok-marad-a-horogke reszt-hans-probst-sa-sturmbannfuhrer-sirjan-grazban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami véget ért? 9 hónap után romlottak a magyar kilátások
  2014-02-25 19:11:49, kedd
 
  Valami véget ért? 9 hónap után romlottak a magyar kilátások

Posted on 2014/02/24 Szerző: Admin
Kilenc hónapig emelkedett a GKI-Erste konjunktúra emelkedése, februárban viszont megtorpant az emelkedés, érdemben romlottak a kilátások. Még tart az optimizmus, de csak az ipari várakozások javultak tovább, a gazdaság többi szegmense borúlátóbb lett. A lakosság jobban fél a munkanélküliségtől és az inflációtól.

Februárban megállt a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értékének kilenc hónapja tartó, szinte töretlen emelkedése. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az ipar kivételével minden ágazat és a fogyasztók gazdasági várakozása is romlott. Összességében ugyan tart a Magyarországon több mint egy évtizede nem látott optimizmus, de a magyar gazdaság helyzetének megítélése februárban látványosan kedvezőtlenebb lett.

A foglalkoztatási szándék minden ágazatban rosszabb lett, s erősödött a lakosság munkanélküliségtől való félelme.

Az üzleti szférán belül februárban csak az ipari várakozások javultak. (Januárban ez éppen fordítva volt.) Az építőipari bizalmi index februárban hosszú idő után először csökkent; igaz, csak szerény mértékben.

A kereskedelmi bizalmi index hét havi emelkedést követően jelentősen csökkent. Az eladási pozíció megítélése növekvő készletszint mellett kissé, a várható rendeléseké érezhetően romlott. A szolgáltatói bizalmi index csökkenése szerény, ezt az általános üzletmenet romló megítélése okozta.

Áremelésre készülünk

Az iparban és a szolgáltató ágazatban nőtt az áremelést tervezők köre. Az építőiparban az áremelésre és árcsökkentésre törekvő cégek aránya februárban sem különbözött jelentősen egymástól. A kereskedelmi cégek körében csökkent az áremelést tervezők aránya és a tervezett árnövelés átlagos mértéke. A fogyasztók inflációs várakozása viszont kissé erősödött.

Rosszabbul élünk, mint egy hónapja?

A magyar gazdaság kilátásainak megítélése minden ágazatban - különösen a belföldi piacon érdekeltekben - látványosan romlott, de a fogyasztók körében is érezhetően kedvezőtlenebb lett.

A GKI fogyasztói bizalmi index februárban több mint egy éves, összességében nagyon erőteljes növekedést követően érdemben csökkent. A lakosság saját várható pénzügyi helyzetét és megtakarítási képességét is rosszabbnak érezte, mint januárban.
(privatbankar)

Bal-Rad komm: Kezd a magyar alkalmazkodni? Kezdi felfogni, hogy a Tündérmese csak mese volt?

Pedig a legpesszimistább lakossági véleményeket is mélyen alulmúló dráma van kibontakozóban!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/24/valami-veget-ert-9-honap-utan-romlottak-a- magyar-kilatasok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Kínában: visszamenőleges hatályú barátság
  2014-02-25 19:06:08, kedd
 
  Orbán Kínában: visszamenőleges hatályú barátság

Azt állítja Orbán Viktor
(évértékelője előtt néhány nappal, Pekingben), hogy a kínai-magyar barátságot nem a kínai gazdasági sikerek mozgatják, Magyarország ugyanis nem akkor lett Kína barátja, nem akkor fejezte ki elismerését a kínai nép iránt, amikor az ázsiai állam a világgazdaság meghatározó országává vált, hanem hosszú évtizedekkel azelőtt.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a magyar nép nem fejezhetett ki semmilyen elismerést a kínai nép iránt 1949-ben, ugyanis az orbáni Alaptörvény szerint 1944-ben elvesztette önrendelkezését, és csak 1990-ben nyerte vissza. Így aztán nem dönthetett önállóan, amikor fölvettük a diplomáciai kapcsolatot Kínával, már csak azért sem, mert 65 évvel ezelőtt Sztálin és Rákosi elvtárs jóvoltából lett a magyar nép a kommunista Mao elnök és a kommunista Kína barátja. Mellesleg ez a barátság sem tartott túl sokáig, mert a hatvanas évek elejétől a Szovjetunió és Kína viszonya egyre feszültebbé vált, fegyveres konfliktusok is kitörtek a két ország között, és évtizedekre a magyar-kínai viszony is elhidegült. Ennek következtében a magyar nép ki sem tudta volna fejezni elismerését. Még szerencse, hogy Orbán Viktor most megtette, és pénz, paripa meg befektetések reményében visszamenőleges hatállyal a történelmet is átírta.

(mém: gpont73.tumblr.com)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentkezzen aki tudja, mi a Fidesz 2014-es választási progr
  2014-02-25 18:58:48, kedd
 
 
Jelentkezzen aki tudja, mi a Fidesz 2014-es választási programja!
2014.02.25. 12:17

A Fidesz mindig bebizonyítja, ha választásra kerül a sor, bizony nekik semmilyen ígéret nem drága ha az érdekük úgy kívánja. Miért is lenne bármilyen lelkifurdalásuk, ha már az elejétől tisztában vannak vele, azokból semmi nem lesz betartva? Szegény ember az, aki még ígérni sem tud, a Fidesz pedig meggazdagodni jött a hatalomba, pont annak a segítségével. Ennek leplezésére semmi sem drága a jelenlegi kormánypártnak, még ha nem is nagyon hihető el amit mondanak, azt legalább meggyőzően igyekeznek előadni. Van aki beszopja kérdés nélkül az ilyen ál programot, és van olyan is, bármilyen hihetetlen, aki meg ki is áll mellette, Békemenetel érte, sőt támogatja is a folytatást.

Választási időszakban a pártok általában előállnak valamilyen programmal, ami mutatja, mit is szeretnének csinálni ha elnyerik a választók bizalmát. Utána aztán igyekeznek megmagyarázni mit, miért nem sikerült ebből megvalósítani, ha egyáltalán emlékeznek még az ígéretükre. Mégis volt legalább egyfajta irány, amit számon lehetett kérni a politikusokon. Ha rosszabb lett közben az emberek helyzete, vagy úgy érezték nagyon át lettek verve, akkor másnak szavaztak meg a bizalmat a következő választáson, és kész.

A Fidesz azonban újfajta történelmet írt a program nélkül hatalomba került pártok között, mivel ő volt ebben az első. Mindent megígért a választásra készülve, azonban annak a megvalósítási módját már elfelejtette hozzá tenni. Pedig a programnak ez a lényege. Még egy olyan sajátos helyzet is segítette a Fidesz 2010-es hatalomra kerülését, amit egy világgazdasági válság hatása okozott. Azonban akkor nagyfokú gyávaságot tanúsítva mélyen kussolt a saját későbbi érdekét szem előtt tartva, mert számára mindig az volt az első. Igen, mert akkor minden kormány belebukott a kötelezően meghozandó megszorításokba. Azóta sem derült ki, mit csinált volna akkor másként. Helyette megmaradt az érvek nélküli kritikán, és a nagy ígéretek halmazán.

Mert mit is ígért 2010-ben a Fidesz? Ha kárörvendő lenne az ember, elkezdené az egymillió új munkahely emlegetését, az adók csökkentését, a nyugdíjak értékének a megőrzését, az ingyenes oktatást, a jobb egészségügyi ellátás és a többi felemlegetését. Akkor szinte semmilyen ígéret valótlansága nem számított, mindennel lehetett nyerni egy választáson. De ez nem az ő erősségüket jelentette, hanem az akkori kormány népszerűtlenségét. Hogy nem volt programjuk, azt senki nem kérte rajtuk számon akkor, kaptak egyfajta bizalmat a jövőre nézve. Azonban az idő bebizonyította, ezzel nem éltek, hanem visszaéltek az emberek nagy része ellen. Mert minden amit azóta megcselekedtek, azok ellen tettek volt akiknek segíteni kellett volna. Azt a részét a terveiknek mégsem mondhatták el a választóknak, itt bizony nem lesz adócsökkentés, hanem adóemelés következik, méghozzá vagy negyven új formában. Azt sem mondhatták el senkinek, a programjuk arról szól, közgépesítsék a közpénzeket. Nem beszélhettek arról sem, folyamatosan azt fogják állítani, a multikat meg a bankokat adóztatják meg, de tisztában vannak vele, azok azonnal áthárítják a terheket az emberekre. Arról sem beszélhettek, fel fogják osztani a jelenlegi jövedelmező piacok nagy részét, és ebből ők fogják nyerni a legtöbbet a maguk érdekében. Arra sem volt programjuk, mit kezdjenek az ellátásra szorulókkal, hiszen egyszerűen elvették az addigi támogatásukat, mert az szerintük nem jár nekik, hiszen csalók, és nem is akarnak dolgozni sem. Arról sem beszéltek lesz új alaptörvény, amit mindig módosítanak majd az érdekük szerint, és ami olyan jogokat csökkent, ami addig járt az embereknek. Nem mondhatták el, lesz új munka törvény sem, ahol szintén csökkentik a munkavállalók jogait, és keresetét. És ez csak néhány példa az előzményekről, ami eddig történt.

De mi változik 2104-ben? Van egyáltalán valamilyen program, ami alapján kiderülne merre is akarja folytatni a politikáját? Eddig csak azt lehet hallani, megy tovább a rezsicsökkentés a végtelenségig. A foglalkoztatás növelve lesz a közmunkából a munka felé meg akár külföldre is. Csökkentve lesz az infláció, ha Matolcsyn múlik ez akár negatív is lehet. Továbbra is küzdeni kell az államadóssággal, ami a 300 feletti euróárfolyammal, már el is kezdődött. Sok minden átalakulás alatt van, például az ingyenes felsőoktatás még nem elég drága a szegényebb sorsúaknak, még mindig van esélyük okosodni, és a KLIK is jól teljesít, csak a működése botrányos. Folytatódni fog a stadionépítési program is, valahonnan be kell hazudni az építési növekedést. És lesz új atomerőművünk is, ami annyira olcsóvá tesz mindent, és csak hinni kell benne, mert lehet a számok mást mutatnak, de ahhoz semmi köze az embereknek. Meg dönteni sem kell továbbra sem semmiben a polgároknak, a kormány, és annak vezetője az ilyen terhet leveszi a vállakról. Bármilyen csendben is van az ember a mostani választás alatt, mégsem képes legalább halk hangokat hallani a kormány részéről mint program.

Helyette ami jött az ablakon a sárdobálás, és az önfényezés. Kap az ember egy kis Öszödöt, egy kis Simon Gábort, meg bukott baloldalt. Megmondást arról, mire készül a jelenlegi ellenzék aha megnyeri a választást, mit akar elvenni, és mennyit, és kitől. Mert a Fidesz már a jövőbe lát, még ha a múltból is kell hazudnia hozzá. Ahogy a saját politikáját félre magyarázza, úgy mindenkiben a rosszat igyekszik megláttatni, pusztán azért, mert ennyit szeretne elhitetni a választóival. Azok lehet vakon el is hiszik ezt. Azonban aki tovább lát az orránál az tisztán láthatja a folytatást is. Nincs itt program, csak további mutyi, hazudozás, hozzá nem értés, saját zseb tömés, eladósítás. Ez a Fidesz programja a jövőben is.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/02/25/jelentkezzen_aki_tudja_mi_a_fidesz_2014 -es_valasztasi_programja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
900 munkavállaló kiszervezésével és elbocsátásával számol a
  2014-02-25 18:56:03, kedd
 
  900 munkavállaló kiszervezésével és elbocsátásával számol a BKV
2014. február 25. kedd 06:34:59


A BKV idén hozzávetőleg 900 munkavállaló kiszervezésével és elbocsátásával számol, ami a buszágazatban dolgozók több mint negyede - írta keddi számában a Népszabadság.

A lap szerint a közlekedési cég igazgatótanácsa, illetve felügyelőbizottsága hétfőn tárgyalta volna a járművezetői bérszerkezet átalakítására vonatkozó javaslatot, ám a testületek tárgyalásra alkalmatlannak találták az előterjesztést. Például hiányolták mellőle az adóhatóság állásfoglalását, mivel az átalakítás nyomán jóval kevesebb járulékot és adót fizetne be a fővárosi önkormányzat cége, mint most - írták.

A Volánbusz várhatóan átvesz 320 járművezetőt, de a lemorzsolódást is beleszámítva az idén legalább 500-550 ember elbocsátásával számol a BKV - írta a lap.
Unja a főnökét? Elege van a munkatársaiból? Váltana? Nézze meg a lehetőségeket! (X)

A Népszabadság kitért arra is, hogy a cég menedzsmentje szerint a társaság versenyképességét jelentősen javítaná, ha átalakítanánk az autóbusz-vezetők bérezését. A sofőrök ebben az esetben a VT-Transmanhoz hasonlatosan üzemanyag-megtakarításként kapnák meg a jövedelmük egy részét, amivel a BKV úgy takarítana meg bérköltséget, hogy közben a buszvezetők nettó jövedelme nem változna.

MTI

http://m.mfor.hu/cikkek/900_munkavallalo_kiszervezesevel_es_elbocsatasaval_szamol _a_BKV.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán ismét mer nagyokat álmodni
  2014-02-25 18:47:46, kedd
 
 
Irány a teljes foglalkoztatottság
Orbán ismét mer nagyokat álmodni
:

A realitásoktól egyáltalán nem zavartatva száguldó gazdasági növekedést és ismét egymillió új munkahelyet vizionál. Szavai a legrosszabb szocialista időket idézik, amikor a teljes foglalkoztatottság jelszavának jegyében mindenki dolgozott valamit, még ha az csak a veszteségeket növelte is.




A választások közeledtével egyre nagyobbakat mer álmodni a túlzott szerénységgel és ígéreteinek visszafogottságával egyébként sem vádolható kormányfő. A realitásoktól egyáltalán nem zavartatva száguldó gazdasági növekedést és ismét egymillió új munkahelyet vizionál, de kisebb horderejű kérdésekben sem fukarkodik a bombasztikus jóslatokkal.
Kevesen emlékeznek arra, hogy 1998-ban, a Fidesz első választási győzelme előtti kampányban Orbán Viktor keményen bírálta a bátortalan szocialistákat, mert azok csupán 5 százalékos gazdasági növekedést jósoltak a következő évekre. Ennyi nem elég - mondta -, hogy utolérjük a fejlett országokat, ahhoz legalább 7 százalék szükséges. Ezzel ki is adta a jelszót: öt helyett hét százalék! A Bokros Lajos nevéhez kötődött pénzügyi stabilizáció után a magyar gazdaság tényleg gyorsan bővült, a külső feltételek is kedvezőek voltak, ezért a 4-5 százalék közötti tempó optimista becslésnek, de elérhetőnek látszott. A Fidesz elnökének azonban ez nem volt elég, bedobott egy irreálisan magas, de a hozzá nem értő választók számára vonzó számot. A tények aztán azt mutatták, hogy még az 5 százalék is túl magas, a négyéves fideszes kormányzás alatt az átlagos éves növekedés 4 százalék alatt maradt.

Hasonlóan alakult Orbánék kampánytaktikája 2010-ben is. Gazdasági téren a fő ígéretek a gyors növekedés és az egymillió új munkahely voltak. Ma már arra is jórészt csak a gazdasági elemzők emlékeznek, hogy a Fidesz-kormány első, 2010 őszi középtávú elemzésében 2011 és 2012-re 3-4, 2013-ra és 2014-re pedig már öt százalék körüli GDP-bővülést prognosztizált. Tette ezt annak ellenére, hogy minden független szakértői anyag szerint ez elérhetetlen cél volt, mert a magyar gazdaság - a fejlett országokhoz hasonlóan - éppen csak kilábalt a válságból, és a realitások két százalék körüli éves növekedésre adtak lehetőséget. Ezek a prognózisok akkor még nem számolhattak a fideszes unortodoxiával és annak gyászos következményeivel, aminek nyomán Orbánék kormányzása idején az éves átlagos növekedésünk csupán fél százalék maradt.

Bár konkrét számokat nem említett, a kormányfő a napokban elhangzott interjújában az ígéretektől való elmaradást a kedvezőtlen külső környezettel magyarázta, mondván: hiába mennénk mi gyorsabban, ha visszahúznak minket. Nos, a tényadatok mást mutatnak: az elmúlt négy évben az unió átlagos növekedése magasabb volt a mienkénél. Különösen kirívó a különbség, ha a saját régiónkhoz viszonyítunk: itt a csehek csak hajszállal jobbak nálunk, viszont a lengyelek, a románok, a szlovákok és a baltikumiak jóval gyorsabban bővültek, és még a bolgárok is előttünk vannak. Miért is teljesítünk jobban? Csak minket húz vissza ennyire a hanyatló Nyugat, a környező országokat nem?

Az orbáni álomvilágban ilyen földhöz ragadt kérdéseket nem illik feltenni. Sőt: most, hogy az idén a két százalékos gazdasági növekedés reálisnak látszik, a kormányfő ismét mer nagyot álmodni, szerinte két éven belül négy százalékos lesz a bővülés. Ezúttal sem zavarja, hogy minden szakértői elemzés szerint a szerkezeti alapok a következő években legfeljebb egy-két százalékos javulást tesznek lehetővé, köszönhetően éppen a Fidesznek a gazdaság szereplőit kiszipolyozó és a növekedési potenciált jelentősen leszűkítő intézkedéseinek. A 4 százalék így nem több választási fogásnál, annyi teljesülhet belőle, mint a korábbi orbáni ígéretekből.

A kormányfő nem végez félmunkát, ezúttal sem hagyja ki az ígéretekből a foglalkoztatottságot. Egy laza mondattal ki próbálja rántani a szőnyeget minden ésszerű és a valós helyzetre hivatkozó érv alól, amikor kijelenti, szamárság firtatni, miért javul a foglalkoztatottság, mindegy, ki mit dolgozik, a lényeg az, hogy dolgozik. Minden, a gazdasághoz valamit is konyító embernek égnek áll a haja ettől: hogy lenne mindegy, értéket termelő, a növekedéshez és a büdzsé bevételeihez hozzájáruló munkáról van szó, vagy csak a statisztikát javító, látszat- foglalkoztatásról? Orbán szavai a legrosszabb szocialista időket idézi, amikor a teljes foglalkoztatottság jelszavának jegyében mindenki dolgozott valamit, még ha az csak a veszteségeket növelte is.


http://www.168ora.hu/buxa/fidesz-kormany-nemzeti-oszztermek-ksh-123985.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papcsák: 160 millát kerestem, nem tudom miből
  2014-02-25 18:45:38, kedd
 
  2014.02.25. 05:04
Papcsák: 160 millát kerestem, nem tudom miből


Az Index megkérdezte a kereseti toplista éléről Gyurcsányt letaszító Papcsákot, honnan termett az a 160 milliócska? Mi, akik jobban ismerjük Pártökle Ferit jót röhögtünk már az újságíró urak naivitásán is, és előre borítékba is raktuk volna Szent Tehén Ferenc reakcióit: miközötökhozzá(???!!!) és beperellek teköcsög.

Papcsák fenyegetőzéseivel jól ki lehet tömve az Index-bloghu padlás, Várnai blogja és az enyém adott okot ilyesmire és kényszercenzúrázásra eleget, tényleg nem tudom vajon mire számítottak. Papcsák kiszámítható üzembiztos módon fullba nyomja a kretént, még terrortámadást is képes hallucinálni mikor a kocsijával basztatják, a zsebe felé kotorászástól meg úgy bepipul, mint Rogán Antal mikor észreveszi, hogy a rezsiszámla alapdíjat még tartalmaz.

papcsák_1.jpg

Tessék már békén hagyni ezt a szent embert! Nem látjátok, hogy annyit dolgozik ez a szegény polgármonsterként, képviselőként, hogy a kilóg a bele, és persze, hogy nincs már rálátni energiája, hogyan háromszorozta meg két és fél év alatt az egy darab ügyvéd és két gyakornok felállású Papcsák Ügyvédi Iroda az osztalékát. Azért rend a lelke mindennek, aki Ferencet bánccsa az rajta keresztül a rezsiwarsot és Őfelségét is bánccsa ahelyett, hogy értékelné, ez a nagyszerű ember a 124 ezer zuglóiból 31 ezret "nyilvánít" rászorulónak, csak, hogy egy kis választások előtti pénzt tömhessen a zsebükbe.

Micsoda dolog ezek után a magánvagyonosodását piszkálni, he?

Rézfaszú turul legyen a talpán akit ez nem háborít fel! Micsoda pofátlan képzettársítás az már, hogy miután a jogászkormány megszüntette a jogi szolgáltatások közbeszerzését - amiről maga Ferenc aszonta: "a szabály nem váltotta be a hozzá fűzött elvárásokat, lassítja és feleslegesen megnehezíti a közpénzfelhasználás folyamatát." - a hogy, hogynem anyagilag váratlanul tripla forgalmat nyomó négy fős iroda jobban teljesít, mint Leggyűlöltebb Ellenségünk Altus nevű trójai falova. Aki ebben összefüggést lát az egy aljas, rezsiellenes összefüggés látó nemzetáruló. Minimum. Mert összefüggés az nincs, nem volt és nem is lesz soha. Olyan alapvetés ez, mint, hogy a Mazsu Orsolya nevet nem emlegetjük semmilyen kontextusban együtt a Papcsák Ügyvédi Irodával, mert a Mazsu név pfúj rossz, a Mazsu név már nem kedves, a Mazsut nem szeretjük azonos mondatban a Papcsákkal.

Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon a Simon nevet lehet-e kontextusba helyezni a Papcsákkal? Mert a rossz hír az, Fecóka, hogy tudod mi különbözteti meg a Simon vagyon eredetét a tiedtől? Úgy van, aranyapa, semmi a világon. Egyikről sem tudjuk mifán termett. Egyenlítettél, szerintem örülnek a központban, őszintén gratulálok!


http://varanus.blog.hu/2014/02/25/papcsak_160_millat_kerestem_nem_tudom_mibol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsikereső kutyákat képzett ki a rendőrség
  2014-02-25 18:39:33, kedd
 
  Rezsikereső kutyákat képzett ki a rendőrség

2014. február 25., kedd

A németjuhászokból, tacskókból és agarakból álló különítmény MSZP-s vezetésű településeken és kerületekben áll szolgálatba.

rezsikereso kutya.jpg

"Az a gyanúnk, hogy az ilyen településeken az ellenzéki párt összehangolt akcióban igyekszik növelni a rezsit" - nyilatkozta Németh Szilárd, 9-es szintű rezsiharcos. A magasan képzett szakpolitikus hozzátette, hogy az állatok csak a próbabevetéseken 3,4 millió forintnyi rezsit szimatoltak ki. A kutyák testtartással és hanggal is jelzik, ha a közelben nem negatív irányban változik a rezsi.

Az állatokat várhatóan a nyugat-magyarországi határszakaszon is bevetik majd, mert félő, hogy a rezsi olcsósodása miatt keletkezett űrt drágább, nyugati rezsivel igyekeznek majd pótolni a feketepiacon.


http://hircsarda.blog.hu/2014/02/25/rezsikereso_kutyakat_kepzett_ki_a_rendorseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.