Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Még be sem fejezte, már újra kezdi a NATO a felforgatást
  2014-02-27 21:34:02, csütörtök
 
  Még be sem fejezte, már újra kezdi a NATO a felforgatást
2014.02.27 12:23


Tovább nyomul a NATO terjeszkedése Oroszország felé - Nyugat-Ukrajna elfoglalását követően még meg sem szilárdították a nyugatbarát kormányt, máris hozzákezdtek Dél- és Kelet-Ukrajna felforgatásához.

A krími tatárok egyre aktívabban vesznek részt az "ellenállásban". Ugyanott tart a dolog, ahol Kijevben a Majdan kezdődött. Tömeges tüntetések vannak és provokálják a rendőröket, lehetőleg minél több sebesült legyen, és minél hamarabb halálos áldozat. A belügyi egységek készenlétben vannak, miután mára ismeretlen fegyveresek elfoglalták a Krím parlamentjének és kormányzatának épületeit

Szisztematikusan halad előre a NATO terjeszkedése, amiért Oroszország az olimpia idején nem adott kellően gyors reakciót a nyugat-ukrajnai helyzetre. A krími tatárok esetében várhatóan Törökország támogatása is belép a képbe. Ha a rendfenntartó erők nem kezelik kellő szigorral a helyzetet, két hét és itt is polgárháborús helyzet alakulhat ki (ha nem hamarabb).


http://www.hidfo.net/2014/02/27/meg-be-sem-fejezte-mar-ujra-kezdi-nato-felforgata st
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszivárogtak az ukrán IMF-hitel feltételei
  2014-02-27 21:30:14, csütörtök
 
  Kiszivárogtak az ukrán IMF-hitel feltételei
2014.02.27 13:21


Kiszivárogtak az Ukrajnának adott 16 milliárd dolláros hitelért cserébe az IMF által támasztott feltételek. A Wikileaks által kijuttatott dokumentum egy az Egyesült Államok által az IMF számára "ajánlott" program, amit az IMF természetesen el is fogadott, és ezt nyújtották be a nyugatbarát ukrán-zsidó kormánynak "szükséges reformok"-ként.

Ez a "reformprogram" a következőket tartalmazza:

1. Nyugdíjkorhatár megemelése férfiak számára 2, nők számára 3 évvel. Az összes nyugdíj-korkedvezmény megszüntetése, beleértve a fokozott egészségügyi kockázattal járó munkakörök korkedvezményes nyugdíját is.

2. Összes nyugdíj-kiegészítés megszüntetése, beleértve a tudósok, kormánytisztviselők, állami vállalatok vezetői számára biztosított kiegészítéseket is. Nyugdíjasok munkavállalásának korlátozása. Katonatisztek esetében a nyugdíjkorhatár 60 év.

3. A gáz árának emelése, önkormányzati vállalatok számára 50%-al, egyéni fogyasztók számára két lépcsős gázemelés. Villamos energia árának növelése 40%-al, beleértve a lakossági áram árát is. Benzin jövedéki adójának növelése.

4. Szállítmányozásra 50%-os adó kivetése, a korábban elérhető kedvezmények eltörlése. Nem emelhetik a létminimumot, kiterjedt segélyezést vezetnek be.

5. Az ország összes bányájának privatizálása, a bányászoknak járó összes juttatás eltörlése. Az önkormányzati közművekkel, közlekedéssel kapcsolatos és egyéb támogatások eltörlése. Az ingyenes étkezés és tankönyv állami támogatásainak eltörlése.

6. Az egyszerűsített adózás gyakorlatának korlátozása. Az elmaradt térségekben elérhető adómentesség teljes felszámolása. A gyógyszertárak és a gyógyszerészek megadóztatása.

7. Moratóriumok kihirdetése a mezőgazdaság terén. A baromfi és sertés ágazat állami támogatásainak teljes megvonása.

8. A minisztériumok méreteinek csökkentése, állami foglalkoztatottak tömeges leépítése. A fogyasztóvédelem és az Állami Vagyonkezelő Alap Pénzügyminisztérium alá rendelése.

9. Állami alkalmazottak béreinek befagyasztása.

10. Munkanélküli ellátások csak 6 hónap munka után elérhetővé tétele. A táppénz 70%-ra csökkentése úgy, hogy a mindenkori létminimumot ne érhesse el. A táppénz kifizetése csak a betegség 3. napjától kezdődik.

Látható, hogy mire számíthat a nyugattól az ukrán lakosság. Ezek csak a kezdeti, 16 milliárdos IMF hitel feltételei, az EU-tagság megadására még ezen felül külön feltételeket támasztottak, melyeket már korábban közöltünk.


http://www.hidfo.net/2014/02/27/kiszivarogtak-az-ukran-imf-hitel-feltetelei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen csak egy gyarmaton van: ingyen bulit kell tartani a be
  2014-02-27 20:17:42, csütörtök
 
  Ilyen csak egy gyarmaton van: ingyen bulit kell tartani a bevándorlóknak a Morrison'sban

Hazánkban minden jöttment idegennek több joga van, mint a magyarságnak! Egyre lejjebb és lejjebb süllyed hazánk. Lassan már nekünk kell elnézést kérni, hogy magyarok vagyunk Magyarországon...

Megegyezéssel ért véget a Morrison's 2 szórakozóhely és egy Afganisztánban született, de 18 éve magyar állampolgár, Mirwais Janan jogász közötti, az Egyenlő Bánásmód Hatóság által indított eljárás. Ennek értelmében nemsokára ingyenes menekültbulit tart majd a Morrison's, ahová elsősorban menekülteket várnak.

Janant tavaly október végén nem engedték be a szórakozóhelyre, pedig viselkedésével, ruházatával nem volt probléma. Az átlag magyar bőrszínénél kicsit sötétebb bőrszínű Janan még aznap panaszlevelet írt a helynek és magyarázatot várt. A hely azt ígérte kivizsgálják az esetet: végül arra jutottak, hogy a biztonsági emberek szerint korábban már sok probléma volt vele, ezért nem engedték be. A válasz természetesen komolytalan, Janan 3 évvel korábban, egyszer volt a szórakozóhelyen, akkor is néhány percet. Ezért az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.

A mai, csütörtöki tárgyalás végül négy órán át tartott ahol elmondása szerint az első ajánlat a cég részéről az volt, hogy egyszer ingyen bulizhat. Miután ezt nem fogadta el, ő maga tett egy ajánlatot, amit a cég vezetője elfogadott. Ennek megfelelően a Morrison's 2-nek nyolc napon belül angolul és magyarul is bocsánatot kell kérnie tőle honlapján és a Facebook-oldalukon. Hatvan napon belül pedig rendezniük kell egy menekültbulit, ahova ingyenes lesz a belépés, és kifejezetten menekülteket várnak.

Nem ez az első ilyen esete a Morrison'snak. 2012-ben hat romaversitasos fiatal nem jutott áta face controllon, a szórakozóhely pedig nem tudta bizonyítani, hogy részegek lettek volna, vagy rendetlen lett volna a ruhájuk. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság arra jutott, hogy roma származásuk miatt diszkriminálták őket. Súlyosabb szankciót akkor a fokozatosság elve miatt és azért nem szabtak ki, mert figyelembe vették, hogy a szórakozóhely egyezséget ajánlott.

'Lépjünk ki' kommentár:
Javaslatunk a jövőre nézve: Az ilyeneket be kell engedni, majd kis idő múlva szépen jól összeverni bent a szórakozóhelyen és kidobni vagy átadni a rendőrségnek mint bajkeverőket! Természetesen azért, mivel zaklatják a lányokat és kötekednek a vendégekkel és a biztonságiak felszólítására, hogy viselkedjenek rendesen agresszíven reagáltak... Ehhez csak pár magyar tanúra van szükség, akik kiállnak a biztonságiak mellett és megerősítik az általuk elmondottakat. Meg kell szervezni és mehet a móka. Ha ez gyakran megesik velük nem fognak vissza kívánkozni arra a helyre garantáltan...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cukrosbácsi döbrögisták
  2014-02-27 19:42:56, csütörtök
 
  Cukrosbácsi döbrögisták

Posted on 2014/02/26 Szerző: Admin
Szó szerint új ízt hozhat a politika világába a Nógrád megyei Fidesz kampányfogása. Becsó Zsolt képviselő ugyanis nápolyival próbálja meghódítani a helyi szavazók szívét - amihez ugye tudjuk, hogy a gyomron át vezet az út.

A Facebookra feltöltött képek tanúsága szerint a képviselő fotójával ellátott, kakaós krémmel töltött ostyákat az aláírásgyűjtéseken osztogatják. - Balla Mihály képviselőtársammal közösen készíttettük el a nápolyikat, mert jó ötletnek tartottuk, hogy tollak és kulcstartók helyett idén mással álljunk elő. Ez egy jó geg, elsősorban nőnapon fogjuk majd osztogatni.

- A termék főkóstolója egyébként a kislányom volt, aki igencsak meg volt vele elégedve - mondta a Borsnak Becsó, akitől megkérdeztük: esetleg narancsos csokival is előrukkolnak-e. - Nem rossz ötlet, talán majd legközelebb - tette hozzá nevetve a honatya.
(bors)

Bal-Rad komm: Az édesség felszabaditja vagy állitólag serkenti a boldogsághormonokat. (A fene tudja!)
A döbrögisták ezt felismerve csokikat hánynak a nép közé! (Belekerül vagy félhavi apanázsukba ez az EGYSZERI KIADÁS-de busásan megtérül, hiszen 48 teljes hónapon át viszont a “választók" édesitik az életüket majd!)
Vetnek nekik kakaós nápolyit, hadd szabaduljon fel bennük a boldogsághormon!
Áldásos tevékenységük okán sokszor már úgysem lesznek boldogok! Legalább igy “választások" előtt higyjék magukat boldognak!
Igy aztán a “választásokig" ez a két döbrögista véglény átvált cukrosbácsira!
A nép meg boldogan falja a nápolyit-amig el nem fogy!
Egyétek nógrádiak a döbrögista nyalánkságot!
Április 7-től meg majd lesz naponta keserű üröm!


http://balrad.wordpress.com/2014/02/26/cukrosbacsi-dobrogistak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harckészültségben az orosz légierő! “…honfitársa
  2014-02-27 19:40:28, csütörtök
 
  Harckészültségben az orosz légierő! “...honfitársai érdekeinek védelmét a világban, és keményen, megalkuvás nélkül fog reagálni azok megsértésére"

Posted on 2014/02/27 Szerző: Admin
Harckészültségbe helyezték az orosz nyugati katonai körzet vadászgépeit Oroszország nyugati határain a korábban elrendelt gyakorlat keretében - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint az orosz fegyveres erők megerősített harci ügyeletet tartanak az említett térség légterében. A vadászgépek folyamatos járőrözést folytatnak a levegőben a határ menti területen. Az elfogó vadászgépek pilótái azt gyakorolják, hogy miképpen vételezzenek üzemanyagot a levegőben folyamatosan tartózkodó Il-78-as üzemanyag-feltöltő gépekről - derült ki a csütörtöki közleményből.

Eközben az orosz külügyminisztérium azt közölte: megalkuvás nélkül védik “az orosz honfitársak" érdekeit. Az állásfoglalás néhány órával azután került fel az orosz külügy Twitter-oldalára, hogy hajnalban a Krím félszigeti Szimferopolban orosz fegyveresek elfoglalták a Krími Autonóm Köztársaság parlamentjének épületét.

A podrobnosti.ua hírportál beszámolt arról, hogy helyi idő szerint hajnali 4 óra húsz perckor történt az épület elfoglalása. A mintegy harminc fős csapat gépfegyverekkel és más lőfegyverekkel lőni kezdték az épület bejáratait. Gyorsan behatoltak, majd lefegyverezték az épület őrségét, és kihajtották őket az épületből. Az elsődleges értesülések szerint senki sem sebesült meg. A fegyveresek egyenruháikon az orosz érdemrendeken használt, fekete-narancs színű úgynevezett György-szalagot viselnek.
Szerdán Szimferopolban ö...
Újságírók szemtanúktól, a parlamentnél egész éjszaka tüntető orosz-párti megmozdulás résztvevőitől úgy értesültek, hogy a teljes menetfelszerelésben érkező csoport előzőleg a földre parancsolták az épület előtti tüntetőket.
Orosz zászló a Krimi Autonóm Köztársaság Parlamentjének tetején
Egy szimferopoli szemtanú elmondta, az akció részvevőitől arra kérdésre, hogy kicsodák, azt a választ kapta, hogy oroszok. Hozzátette, hogy a támadók jól fel voltak fegyverezve, mint a filmekben a tengerészgyalogosok.
Twitter-üzenetében Moszkva aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy" Ukrajnában nagymértékben megsértik az emberi jogokat". A bejegyzés szerint “az orosz külügyminisztérium folytatja honfitársai érdekeinek védelmét a világban, és keményen, megalkuvás nélkül fog reagálni azok megsértésére".

http://balrad.wordpress.com/2014/02/27/harckeszultsegben-az-orosz-legiero-honfita rsai-erdekeinek-vedelmet-a-vilagban-es-kemenyen-megalkuvas-nelkul-fog-reagalni-az ok-megsertesere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csoda: Timosenko hirtelen meggyógyult
  2014-02-27 19:20:28, csütörtök
 
  Csoda: Timosenko hirtelen meggyógyult

Külföld
|
2014.02.26. 15:39


A fél világ tátott szájjal ámul a betegsége miatt tolószékhez kötött Julija Timosenko csodálatos gyógyulásán, aki az USA kijevi nagykövetségén felkelt és járt...

A minap Júlia Timosenko az amerikai nagykövetségen vendégeskedett, ahol többek között Jeffrey Payette nagykövettel és Jan Tadeusz Tombińskivel, az Európai Unió ukrajnai képviseletének a vezetőjével folytatott tárgyalásokat. A találkozó végén a hátpanaszokkal küzdő ukrán vaslady minden segítség nélkül felállt a székéből, és mosolyogva pózolt vendéglátói társaságában a kamerák előtt.

Agnetta Kevsegi magyar származású, Grúziában élő ismert manuálterapeuta a képek láttán azt írta közösségi oldalán, hogy lám, feleslegessé vált a csontkovácsok munkássága. A betegeknek ezentúl elegendő lesz elzarándokolniuk az Egyesült Államok legközelebbi konzulátusára, ahonnan gyógyultan távozhatnak.

A tévéképernyőkön keresztül az egész világ tanúja lehetett, amikor a börtönéből szabadult volt ukrán miniszterelnököt a kijevi repülőtéren két embernek kellett felsegítenie a kerekesszékéből, hogy állva köszönthesse az őt üdvözlő sokaságot. A Függetlenség terén álló színpadon pedig már meg sem próbált talpra állni, és ülve szólt az ünneplő tömeghez.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r3Kv9YgRzf4

http://www.hir24.hu/kulfold/2014/02/26/csoda-timosenko-hirtelen-meggyogyult/


*******************************

ÉSEZÍGYHOGY!!!???

A betegeknek ezentúl elegendő lesz elzarándokolniuk az Egyesült Államok legközelebbi konzulátusára, ahonnan gyógyultan távozhatnak

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az új megemlékezési műfaj: a holorap! - A kormány 25 mil
  2014-02-27 19:04:54, csütörtök
 
  : 2014-02-26. 18:57
Itt az új megemlékezési műfaj: a holorap! - A kormány 25 milliós támogatásával

25 millióért rappelnek Radnóti-verseket egy frissen alapított cég egynapos rendezvényén, amelyet a holokauszt-emlékév keretéből támogat a kormány. E cég egyik tulajdonosa pedig 150 millió forintból rendezhet háromnapos fesztivált Budapesten március végén.

A pályázatleadási határidő előtt négy nappal bejegyzett, 2013 októberében alapított, pécsi székhelyű U-Group Kft. a pályázati pénzt egynapos, ,,modern" Radnóti-program megrendezésére kapta. Ez a 25 millió forint egyébként akár egy kisebb irodalmi lap éves költségvetése is lehetne. A kormány.hu oldalon megjelent tájékoztatóban ez olvasható a programról: ,,A Radnóti Live egy olyan, Budapest központjában megrendezendő esemény, mely november 9-én, a Radnóti-emléknapon zajlana. A legmodernebb vizuális és zenei művészeti ágakat bevonva (animáció, graffiti, rap, hiphop) a fiatalság reflektálását mutatná be a holokausztra." (Ugyanez a cég ugyanabból a keretből további 11 millió forint támogatást is kapott, hogy Kenessey Gyula főszolgabírónak emlékhelyet állítson Sárbogárdon.)
A 2014-es holokauszt-évfordulóhoz kapcsolódó megemlékezésekre a 1688/2013. (IX. 30.) kormányhatározat a ,,Civil Alap - 2014" keretében másfél milliárd forintot biztosított, ,,hogy az emlékévet a magyarországi zsidó közösségek, valamint a civil szféra bevonásával megismertessék a társadalommal, és segítsék a szembenézést a történelemmel, valamint ösztönözzék a társadalmi aktivitást".
A 2013. november 15-i határidőig beérkezett pályázatokból az Országgyűlés L. Simon László vezette kulturális és sajtóbizottsága válogathatta ki, mely pályázatokat terjesztik föl a Miniszterelnöki Hivatalhoz. (De talán Rogán is lobbizott az ügyért, 2006-os cikkünk óta nem titok, hogy szeret fehérgyűlölő nigger rapperek "zenéjére" csápolni - a szerk.)
A Radnóti-esttel nyertes U-Group Kft. tulajdonosa az Ifjúsági Médiakultúráért Alapítvány (IMA) és a campaign.hu Kft. (utóbbi tulajdonosa a U-Group ügyvezetője, Szőke Ádám Szabolcs és Vág András). Az IMA egy óbudai, Szőlő utcai kis panellakásba van bejegyezve. A civil szervezeteket nyilvántartó bírósági weboldal szerint az alapítvány célja, hogy elősegítse ,,a magyarországi és határon túli felsőoktatási médiában tevékenységet végzők szakmai munkájának fejlődését, továbbá a kábítószer-fogyasztás visszaszorításának elősegítése és az egészséges életmód népszerűsítése a felsőoktatási média segítségével" - olvasható a "Magyar" Narancs cikkében (akiket vagy az zavart, hogy nem az ő testvérük / haverjuk / hitközségük kapta meg ezt a pénzt, vagy már nekik is sok volt a holorap, azért írtak erről az esetről - mi inkább az előbbit valószínűsítjük).
A holobuli ötlete egyébként nem új keletű, a világhálón már évek óta terjed egy ilyen rendezvényre hívogató videó Housewitz (Tanzen Macht Frei) néven, de ezt valószínűleg nem fogják bemutatni a 25 millió forintos összejövetelen:

http://www.youtube.com/watch?v=qoVsw7bjZhw


(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/56/124422/#ixzz2uXy0Cyk2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harckészültségbe helyezték a harci gépeket Oroszország nyuga
  2014-02-27 19:02:49, csütörtök
 
  2014-02-27. 10:15
Harckészültségbe helyezték a harci gépeket Oroszország nyugati határain

Harckészültségbe helyezték az orosz nyugati katonai körzet vadászgépeit Oroszország nyugati határain a korábban elrendelt gyakorlat keretében - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
Korábban készültségbe helyezték az ukrán rendőrség teljes állományát, beleértve a különleges erőket is, azt követően, hogy orosz fegyveresek elfoglalták a Krímben a helyi parlament épületét - közölte Arszen Avakov ukrán ügyvezető belügyminiszter.
Az intézkedés, valamint az épület köré a rendfenntartók által vont kordon, célja, megakadályozni egy vérfürdőt a civil lakosság körében, továbbá azt, hogy az események fegyveres összecsapássá fajuljanak - jelezte a miniszter a Facebook közösségi portál oldalán.
"A provokátorok akcióba léptek" - írta, hozzátéve, hogy higgadtan kell viszonyulni a történtekhez.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/1/124443/#ixzz2uXxSunYK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még sose volt ekkora az államadósság. Trükk volt csupán a cs
  2014-02-27 19:00:24, csütörtök
 
  Még sose volt ekkora az államadósság. Trükk volt csupán a csökkenés.


A januári órási ugrást követően februárban tovább hízott központi költségvetés bruttó adóssága, így az elérte a 22 934,8 milliárd forintot, ami újabb történelmi rekord - írja az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adataira hivatkozva a Napi.hu.

Az MNB előzetes adatai szerint a teljes bruttó államadósság a GDP 79,0 százalékára csökkent a tavaly az utolsó negyedévben a szeptember végi 80,2, és az egy évvel korábbi 79,8 százalékról. Vagyis a hivatalos adatok szerint a államadósság csökkent - ezzel a kormány teljesítette a vele szemben támasztott hazai törvényi és uniós követelményeket.

De mint kiderült, ez trükk volt csupán a számokkal.

Januárban azonnal visszahízott a mutató, az ÁKK adatai szerint egyetlen hónap leforgása alatt 845,6 milliárd forinttal növelték az adósságot a megnövelt kibocsátással. A januárban beállított 22 844,2 milliárd forintos érték is már történelmi rekord volt, amit tovább növelt - az amúgy rendkívül szerény - 89,8 milliárdos februári kibocsátás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holoemlékmű-állítás Veszprémben is - kétmillióból, az érseks
  2014-02-27 18:55:20, csütörtök
 
  2014-02-27. 12:28
Holoemlékmű-állítás Veszprémben is - kétmillióból, az érsekség közreműködésével

Részlet a Vehir.hu mai közgyűlési összefoglalójából (megszavazták a tervezetet):
A holokauszt 70. évfordulója alkalmából 2014 júniusában a hajdan volt zsidó közösség mementójaként állítanának emlékművet a mellékelt látványterv szerint.
Zoom
Az egykori veszprémi zsidó közösség iskolájának és zsinagógájának bejáratánál állt kapu jelenleg az Iskola utcában található. Nyáron az érsekség együttműködésének köszönhetően visszakerülhet az egykori zsinagóga területére, emléket állítva a hajdan volt veszprémi zsidó közösségnek. Az emlékműre kétmillió forintos támogatást nyert a pályázat, elkészítésével Dienes Attilát bízták meg.
Halmay György jelezte, hogy a kapu jelenleg a Szilágyi iskola kapujaként működik, az iskola korábbi igazgatója mentette meg az enyészettől, és építtette be az iskola udvarára. Értelemszerűen a kapu visszaadása után az iskolánál pótolni kell a hiányosságot.

További részletek: http://kuruc.info/r/56/124451/#ixzz2uXvpwOsK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.