Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Bukópályán - kampányradar
  2014-02-08 19:15:08, szombat
 
 




BUKÓPÁLYÁN - KAMPÁNYRADAR


Simon-ügy: "Megrendítő erejű ütés az MSZP-nek"

Éles reakciókat vált ki Simon Gábor bankszámla-ügye. "Sokk a köbön és letargia - így jellemezte egy szocialista politikus az MSZP pártszékházban uralkodó hangulatot:

"Amennyiben egy megújulást hirdető párt elnökhelyetteséről ez derül ki, az akkor is megrendítő erejű ütés az MSZP-nek, ha a pénznek nincs köze a párthoz. Ha Simon vagyona parkol külföldi számlán, akkor az MSZP-nek azonnal el kell távolítania a pártnak még a környékéről is. Ennek első lépése estére megtörtént. Ez a szükséges minimum. Ha az MSZP nem képes őszintén feltárni a Simon-ügyet, akkor nem csak egy választást fog elveszíteni"


Link



Az MSZP ismételten megbukott.És most itt van az eddigi legnagyobb bukta! Az MSZP alelnöke, Simon Gábor nagyon komoly adócsalási ügybe keveredett.
Gondolni sem mertük volna, hogy az MSZP, az SZDSZ-hez hasonlóan, ilyen mélyre süllyedhet. A mocskolódásukkal minden határt átléptek és kinyírták önmagukat is. Ezt már nem lehet Orbán Viktorra rákenni, nem az tette be nekik a 240 millió FT-ot abba a devizahíteles bankban, ahol a magyar emberek millióit elvéreztették, és egymás után lettek öngyilkosok, mert ebből a devizahíteles kötöttségből sincs kiút. A minap is egy középiskolai igazgató lett öngyilkos emiatt, hogy éjjel - nappal dolgozott, és nem csökkent, hanem nőtt a devizahítele. Az évezred csalássorozata - büszkék lehetnek magukra! És még Mesterházy fenyegetett kötéllel, illetve börtönnel? Álljon meg az Éhségmenet! Mennyire szánalmasak ismét, vagy minket néznek ismét komplett hülyének. Mi kell még ahhoz, hogy ezek egyszer, s mindenkorra eltűnjenek a politikai közéletből?

Megtisztulás 2014 - ez legyen a jelszó az áprilisi választáson!

Csak néhány napja derült ki, hogy Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese 240 millió forintot parkoltat egy osztrák bankban. Az igazi kérdések ebből következnek. Ez már régen nem a Simon ügyéről szól...

Valójában milyen pénzről van szó, honnan van és mi lesz a sorsa?

Bogár László közgazdász a Simon-ügy kapcsán a baloldali összefogásról: bukópályán vagytok, kedves fiúk!

Bővebben a Háttér-kép legutóbbi adásában:

Link








Simon Gábor tisztázza, honnan származik a külföldi számlán tartott vagyona!

"A mentelmi bizottság hétfői ülésén Simon Gábornak és az MSZP-nek egyértelmű választ kell adnia arra, hogy honnan származik a 250 milliós, külföldi bankszámlán parkoltatott vagyon... Sem Mesterházy Attila, sem Simon Gábor, sem más MSZP-s politikus nem adott felvilágosítást arra nézve, hogy honnan származik a szocialista párt eddigi második emberének 250 milliós, külföldi bankszámlán parkoltatott vagyona...
Simon Gábor 2002 óta képviselő, ebben a minőségében 13 alkalommal tett vagyonnyilatkozatot, ezekben néhány milliós megtakarításairól minden esetben beszámolt, de a ,,250 millió forintról soha, egyetlen szóval nem tett említést", noha Mesterházy Attila csütörtöki közlése szerint ez a vagyon a politika előtti életéből származott. Simon Gábor még nem volt harminc éves, mikor először indult 1994-ben a választásokon, ezért életszerűtlen az az állítás, hogy ilyen nagyságrendű vagyonra addigra szert tett."


Link








Lenin Lengyelországban
A Kapitány megjött, a főmunkatárs pedig válaszolt. Mi meg csak ámulunk.
,,A személyemhez kötődő összeggel el tudok számolni, annak eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs. Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki."
Ez is egy válasz. Hogy el tud számolni, meg hogy jóhiszeműen hibázott. De nem nekem és nem a Derecske-Létavértesi kistérségnek. No meg Székelyföldnek.
Most aztán makoghatnak majd a hávégések, a népszavások, nem beszélve az atv-sekről. De legalább a Kapitány hazajött. Nem beszélve arról, hogy szegény Zuschlag is kiszabadult.


Valóban ott volt, ez viszont kérdések halmazát vethetné fel az élcsapat munkásosztály, a vele szövetséges parasztság és a haladó értelmiség berkeiben.
2014. február 7. 10:57

Egy emberként könnyebbült meg az ország és az egész Kárpát-medence Dorottya és Dóra napján, február 6-án. Fellélegzett az Ormánság, a Viharsarok, a Jászság, az Őrség, a Kőrös-Maros Nemzeti Park, a Sopron-Fertődi kistérség, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a DÉMÁSZ, nem beszélve a Shell Hungary Zrt.-ről és a Paksi Erőmű dolgozóiról.

Hazaérkezett, ismét a szülőhaza földjére lépett Mesterházy Attila. Ha van jó hír ebben a zord, ónos esővel tarkított időben, akkor ez az.

Mert be kell vallani, bárhol jártunk az országban, falun, kisvárosban, nagyobb településeken, mindenütt érezhető volt a tanácstalanság, az aggódó, lehajtott fejű szorongó érzés: hol van Mesterházy Attila?

Hol van a remény, hol van az alternatíva, hol van a megoldás - kérdezték a baloldali összefogásban reménykedő százezrek, milliók, tízmilliók, kétkezi munkások, kényszervállalkozók, celebek, informatikusok, kibernetikusok, balneológiai szakemberek és persze a politológusok.

Tényleg, hol volt a Megmentő? Hol volt a Kapitány? A választási kampány viharos tengerén miért üres az MSZP robosztus óceánjárójának kapitányi hídja? Miért nem fogja erős kéz a Titanic, bocsánat, a Costa Concordia kormánykerekét?

Az a hír járja, hogy Washingtonban. Valóban ott volt, ez viszont kérdések halmazát vethetné fel az élcsapat munkásosztály, a vele szövetséges parasztság és a haladó értelmiség berkeiben. De úgy látszik, nem veti fel.

Átérezve a nemzet jövőbeli sorsát, nem futamodhatunk meg a kérdés elől.

A legeslegrosszmájúbbak szerint élőben nézte meg a SuperBowl döntőjét a New Jersey állambeli East Rutherfordban található MetLife Stadionban.

A legrosszmájúbbak szerint koldulni ment ki, pénzért, hogy legyen elegendő fedezet szép hazám, egész Magyarország tájainak, földjeinek, bevezető útjainak, kivezető útjainak, átvezető útjainak tele-óriásplakátozására. Persze olyan MSZP-színvonalon.

A rosszmájúak szerint elege lett az utóbbi hónapok iszapbirkózásából, Gyurcsány halálos öleléséből, Bajnai pióca-pislogásából, Karácsony maszkjából, az egész összefogás-cirkuszból, de valószínű, hogy pénzért ment ki.

A nem rosszmájúak szerint nem nézte élőben, nincs elege és nem pénzért ment ki.

Hát akkor meg mi a túróért? - kérdezhetnénk mi, laikusok az asztalra csapva, de már odacsapni sem érdemes. Simon Gábor, az osztrák Volksbank főmunkatársa, mint az egykori legendás, fantasztikus nemzetközi visszhangot kiváltó éhségmenet főszervezője, már megoldotta a kérdést.

A Kapitány megjött, a főmunkatárs pedig válaszolt. Mi meg csak ámulunk.

,,A személyemhez kötődő összeggel el tudok számolni, annak eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs. Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki."

Ez is egy válasz. Hogy el tud számolni, meg hogy jóhiszeműen hibázott. De nem nekem és nem a Derecske-Létavértesi kistérségnek. No meg Székelyföldnek.

Most aztán makoghatnak majd a hávégések, a népszavások, nem beszélve az atv-sekről. De legalább a Kapitány hazajött. Nem beszélve arról, hogy szegény Zuschlag is kiszabadult.
(szék)


Link








Mit akarnak eltüntetni Simonék?

Vajon miért nem azonnal, csütörtökön mondott le a képviselőségéről, miért kell várnia jövő szerdáig?

Az MSZP-ből kivált, de országgyűlési mandátumától csak február 12-én válna meg Simon Gábor. Egy bécsi bankszámlán százmilliókat parkoltató szocialista politikus addig képviselői védettséget élvez. Vajon miért nem azonnal, csütörtökön mondott le a képviselőségéről, miért kell várnia jövő szerdáig?

A Magyar Nemzet február 4-én írt először arról, hogy Mesterházy Attila szocialista pártelnök helyettese, Simon Gábor évek óta hatalmas, több száz millió forintos vagyont parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján. Az MSZP-s honatya a csaknem kétszázötvenmillió forintos összeget nem tüntette fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem. A legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon mentelmi jogának felfüggesztését.

Simon február 6-án jelentette be, hogy minden MSZP-s tisztségéről és február 12-ei hatállyal országgyűlési képviselői mandátumáról is lemond. Mesterházy helyettese egyébként egy szót sem szólt arról, honnan szerezte a százmilliókat, és miért nem tüntette föl a vagyonbevallásában, csupán annyit közölt: jóhiszeműen hibázott, és el tud számolni. Kérdés, hogy miért csak több nap múlva kíván megválni a mandátumától, ha el tud számolni a vagyonával.

Miért vár Simon?

A mentelmi bizottság már február 10-én, hétfőn tárgyal Simon ügyéről, ahol meg is hallgatják a politikust. Február 12-én, szerdán pedig döntést hoznak a vagyonnyilatkozatáról. Simon Gábor jövő hét szerdáig képviselői védettséget élvez, addig van ideje kigondolni, mit lép vagyonnyilatkozatával kapcsolatban.

Azt azonban továbbra is teljes homály fedi, honnan, hogyan és milyen céllal került ennyi pénz hozzá. A Fidesz részéről egyebek között azt szeretnék megtudni, hogy ez az összeg azonos-e azokkal a párthoz vándorló ,,gyanús százmilliókkal", amelyekről Gyurcsány Ferenc a közelmúltban beszélt.

Az MSZP-nél tehát sietősen próbálják magukról lerázni az ügyet, és a helyzetet úgy kommunikálják, hogy innentől Simon magánügye. Érdekes, hogy ennek ellenére politikusuk a képviselőségtől csak jó néhány nap múlva válna meg. Ha a százmillióknak nincs közük pártjához, különös, hogy miért akarja február 12-ére kitolni a búcsút, amikor egyébként a mentelmi bizottság várható döntésének eredményeképp a parlament február 13-án úgyis kiadná.

A kormánypárt arra is kíváncsi, hogy Simon Gábor gyűjtött-e adományt, támogatási pénzt az MSZP-nek, és ha igen, akkor használtak-e fel belőle bármilyen, esetleg politikai célra. Kérdéses az is, hogy a szocialisták vezetésének van-e tudomása arról, hogy mások is parkoltatnak-e további százmilliókat különféle számlákon.

MNO nyomán

Link








Kampányradar - Jön-e velem nagysád Simit járni?

Simi, azaz Simon Gábor megbukott. Több százmillió forintot parkoltatott, adózatlanul egy osztrák bankszámlán Mesterházy helyettese, az MSZP alelnöke. A Maffiabaloldal ismét bebizonyította, hogy a Cosa Nostra, hozzá képest szűzlányok gyülekezete.

Az éhség menetének vezérszónoka, a szocik második embere kő keményen adót csalt, és ez csupán az, amire fényderült. Homály fedi a pénz valódi eredetét és homály fedi azt is, hogy van e köze ehhez a fekete pénzhez a szociknak, vagy valóban Simon magán bizniszéből származik a lóvé.

A szocik hallgatnak, illetve el szándékoznak tolni maguktól, az időközben kirúgott és minden tisztségétől megfosztott Simont. Mesterházy lezártnak tekinti a Simon-ügyet. Szerinte inkább Simicskával és Orbánnal kellene foglalkozni.

Elképesztő ez az álszenet gazemberség, amivel fel vannak vértezve ezek a szoci fiúk!

Sorra kerülnek az igazságszolgáltatás elé a politikusaik: Molnár Gyula, Hagyó Miklós, Zuschlag János, Szilvásy György és még sorolhatnánk. Míg a hírhedt Keller László féle 2002-es hadjárat a Fideszes politikusok ellen sem vezetetett eredményre, még csak vádemelésig sem jutott egy esetben sem. Tehát megmaradt a gyanúsítgatás szintjén. A simicskázással, orbánozással nem mennek semmire, mert bebizonyosodott már korábban, hogy nem állják meg a helyüket az ellenük felhozott vádak.

Most meg itt van a legnagyobb bukta! Az MSZP alelnöke nagyon komoly adócsalási ügybe keveredett.

Még Mesterházy fenyegetett kötéllel, illetve börtönnel? Álljon meg az Éhségmenet!

Ezek vagy ilyen hülyék, vagy pedig minket néznek komplett hülyének.

Mi kell még ahhoz, hogy egyszer, s mindenkorra eltűnjenek ezek a gazemberek a politikai közéletből?

Megtisztulás 2014 - ez legyen a jelszó az áprilisi választáson.

Kampányradarunk 10. részét olvasták. Hamarosan jelentkezünk a következő epizóddal.

Csépányi Balázs

A sorozat korábbi cikkei:

Kampányradar - Scheiring Gábor a hazudós

Kampányradar - "B" - terv

Kampanyradar - Fel fel te éhes liberális

Kampányradar - Ébresztő elvtársak!

Kampányradar - Mesterházy és a jófiú "imidzs"

Kampányradar - Unikum, és ami mögötte van

Kampányradar - Köteles beszéd 2.0 - amikor a fagyi visszanyal

Kampányradar - No Para, Imre

Kampányradar - Széll Kálmán és a Paksi bővítés

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Link














 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1828
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 44797
  • e Év: 222672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.