Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Stefka István: Zűrzavar
  2014-03-10 22:18:56, hétfő
 
 




Stefka István: ZŰRZAVAR
2014. március 10., 18:32

Álláspont


Itt valami nem stimmel. Amíg a nyugati gazdasági szakértők gazdasági fejlődést prog­nosz­ti­zál­nak Magyarországon, addig a hazai baloldali megmondók továbbra is nagy gon­dok­ról, mélyülő válságról, maffia­államról beszélnek.

Szerintem Petschnig Mária Zita, Kéri László, Hegedűs Miklós közgazdász, Békesi Lász­ló és a többi, egyívású szakember ködösít, csúsztat, valótlanságokat és képtelenségeket állít. A valóság ugyanis az — több más európai uniós szakértő, így Olli Rehn szerint is —, hogy a magyar gazdaság 2014-re 2,1 százalékos növekedésre számíthat. A ma­gyar, de más ideológiát valló ,,jóakaróink" olyan emberek, mintha nem Magyarországon él­né­nek. Számukra nem számítanak a tények: mint például az infláció, az államadósság csökkenése és a GDP növekedése. A balosok nem tudnak mit kezdeni a Magyarország jobban teljesít szlogennel — amely a többi között tartalmazza a folyamatos re­zsi­csök­ken­tést, az állami nyugdíjak rendbetételét, a szociális- és egészségügyi ellátások cél­i­rá­nyos­sá­gát, a családi adókedvezményeket, a közfoglalkoztatottság növekedését, a mun­ka­nél­kü­li­ség csökkentését, a magyar föld védelmét, az egyéni gazdák támogatását, az elkótyavetyélt nemzeti vagyon visszavásárlását — mert a Fidesz-KDNP szövetség ha­tá­ro­zott, a pénztárca tartalmát is meghatározó üzeneteket fogalmaz meg. Nem ígéretekből épül fel a jobboldali kormányzás attitűdje, hanem cselekvésből. A látható, az emberek sze­re­tik a megvalósult üzeneteket: például a kézzelfogható víz-, gáz- és elektromos díjak csökkentését.

A balliberális pártok riposztja a fuldokló segélykiáltásához hasonlítható, nem higgadt ér­ve­lés­hez. Politikai fegyvertárukban kevés az eredeti ötlet, annál több a jobboldali politizálás másolása - Orbán Viktor után ők is évértékelnek. De minek? Pénzügyi botrányaikra nincs koherens válaszuk, inkább hárítanak, tagadnak, elfutnak az újságírói kérdések elől. Erre számtalan példát lehet hozni. Kiderült, hogy a volt Összefogás pártjai valahol, valamikor besározódtak a közpénzek megszerzésében, eltüntetésében. A Demokratikus Ko­a­lí­ci­ó­ban maga Gyurcsány Ferenc is érintett a paksi, csaknem százmillió állami forint rejtélyes meg­szer­zé­sé­ben. A szerződés teljesítéséről szóló dokumentumok eltűntek az a­tom­e­rő­mű irattárából. A szocialista Józsa István is Pakson lelt munkát milliárdokért. Most, hogy elzáródtak a pénzcsapok, egyszeriben legnagyobb ellenfelei lettek a paksi atomerőmű bővítésének. Csak addig volt kedves az atomerőmű, ameddig a saját hasznukat szolgálta. A Simon-ügy, az MSZP, most már csak volt elnökhelyette­sének ausztriai bankban talált 240 milliója tovább rontotta a szocialisták hitelességét, szavahihetőségét. Bajnai Gor­don­ról, az Együtt-PM vezetőjéről is tudják, hogy bort iszik, és vizet prédikál. Az angyalarcú, halk szavú, kicsit makogó politikus több száz libatenyésztőt tett földönfutóvá. Mi­nisz­ter­el­nök­ként végleg eladósította, a csőd szélére kormányozta hazánkat. Fodor Gábor ma a Ma­gyar Liberális Pártot vezeti, de korábban azt az SZDSZ-t erősítette, amely nem tud el­szá­mol­ni egymilliárd forinttal. Ja ha nem felejtjük el, Fodor Gábor és az újra politizáló Kuncze Gábor is elnöke volt a szabad demokratáknak. És most robbant megint a bomba a balliberálisok térfelén, Zuschlag ötvenmilliója. Nyilatkozata szerint az MSZP a 2006-os választások előtt ötvenmilliót adott nejlonszatyorban a visszalépéséért. Mi lehet itt a bal­ol­dal háza táján? Milyen sötét pénzügyekkel, közpénzekkel nem tudnak, nem akarnak el­szá­mol­ni? Ők beszélnek maffiaállamról? Az biztos, hogy nincs jelentős párt a bal­li­be­rá­li­sok térfelén, amelyiknek ne lennének piszkos anyagi ügyei.

Ne csodálkozzunk, ha menekülnek a nevük elől és most, a kampány közepén, hu­szon­nyolc nappal a választás előtt nevet változtatnak.

Az eddigi ,,Összefogás" helyett immáron a ,,Kormányváltás" jeleníti meg az MSZP-t, az Együtt-PM-et, a DK-t, az MLP-t és a Bokros Lajos vezette MoMát. Ember legyen a tal­pán, aki kiismeri magát ebben a zűrzavarban. Lehet, hogy ezeknek tényleg elment az e­szük? Volt olyan vidéki szocialista Összefogás-jelölt, aki az újságban olvasta, hogy ő már Kormányváltás-jelölt lesz. Egyes politológusok szerint ez a lépés már az összeomlás je­le­it mutatja. Bár, végül is ,,Összeomlásnak" is nevezhetnék magukat. A baloldaliakat, a kommunistákat mindig is jellemezte a köpönyegforgatás, a bűnös múlt elfedése, az ö­rö­kös névváltoztatás: voltak ők már KMP ( Kommunisták Magyarországi Pártja, 1919), Mun­kás­párt (1925), Békepárt (1943), Magyar Kommunista Párt (1944), Baloldali Blokk, majd MDP (Magyar Dolgozók Pártja (1948), aztán MSZMP (Magyar Szocialista Mun­kás­párt (1956) és végül 1989-től most éppen MSZP-ként futnak. Végül vegyültek a ha­son­sző­rű­ek­kel Összefogás, most Kormányváltás néven. Az esetek túlnyomó többségében le­ni­nis­ta, szélsőbaloldali pártok voltak. Viszont ezek az áttűnések, valljuk be, súlyos i­den­ti­tás zavart tükröznek. Nem tudják magukat Magyarország térképén elhelyezni. Ki vagyok én, mi vagyunk mi? Igen, mostanában csak nevek után tudnak kapkodni. Néha ellopják a másét. Elmondható, hogy a kudarcokban gazdag, egyénieskedő, önző pártpolitikájuk mi­att a hatalom megragadásának lehetősége egyre távolabb kerül tőlük.

És egyre világosabb, hogy a balliberálisoknak nemhogy külön, de együtt sem megy.


Link









 
 
0 komment , kategória:  Média  
Ádám J. Csaba: Hegedűk
  2014-03-10 20:36:48, hétfő
 
 







Ádám J. Csaba: HEGEDŰK


Hegedűk harsogjanak
tavasz dalát zengjék,
mikor feléd-feléd mennék.

Világ madarai szálljanak
át az élet dalán, sírják el
a hegedűk,hogy nem
hagysz el soha talán.

Vonók húzzák szíved
rezdülését ez életben,
hogy nem volt semmi-
semmi velünk véletlen.

Ringjon érted a
symphonia, mint a zöld
mezőn a hajlongó színes
tulipánok, míg nem jössz
én majd addig várok.

Szólnak a hegedűk,


karomban tartalak,száll
a szív zene, mik minket
örökkévalóba tartanak.

Naplemente után
csillagokig száll a hegedűk
himnusza, mi rólunk szól, s
mi benne élünk mindvégig
majd valahol.

Vágyainkat sírják,zengjék,
hogy te vagy
érted mindig-mindig lennék!

Lennék érted világ zenékben,
virágokban, fűben, örök dalokban,
égi - égi hegedűkben.







Jolly - Sírjon a hegedű

Link













 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 15163
  • e Hónap: 37651
  • e Év: 215526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.