Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Heti útravaló Müller Pétertől - 115. rész
  2014-03-10 23:44:27, hétfő
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 115. rész

"Ha szeretnek, neked is jobban kell szeretned"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.

"Az ember könnyen lesz önző, ha nagyon szeretik."






Ezt nő mondta. Bölcs nő, aki figyelte önmagát és lelke működését. Az ember szívesen elteszi magának, amit kap. Az enyém! Pedig nem csak a tiéd. Örülhetsz, neki, boldog lehetsz tőle, arcod sugározhat, és vidáman ébredhetsz, de ha ezt az adományt nem osztod széjjel, garantáltan el fogod veszteni.

Akit szeretnek, annak tovább kell sugározni az érzelmeit. Nemcsak a családjának, a kutyájának, a macskájának - de idegeneknek is. Az emberi élet legnagyobb élményeit nem szabad csakis magáncélokra hasznosítani. Örömből, szeretetből, boldogságból, jókedvből másoknak is kell juttatni. Tovább kell adni a fényt, mert akkor tovább is tart.

Nő, aki szül, s akiben fölébred az anyai szeretet, rendszerint azt tapasztalja, hogy nemcsak a saját babáját szereti, hanem a világ összes gyerekét. Ha eddig nem volt az, most gyerekszeretővé válik. (Feltéve, ha jó anya!) Átéli ugyanis azt, hogy nem valamiféle magánélmény történt vele, hanem egy egyetemes esemény: ANYA lett. Egyetlen gyereké, de a lelkében életre kelt archetípus szerint minden gyereké. A szomszédnak, ha dolga van, bátran rábízhatja az új anyára a saját gyerekét, mert a maga módján azt is szeretni fogja.

Ha nagyon mélyen belenézel az anyaság misztériumába, azt látod, hogy gyermekével együtt az egész emberiséget megszereti. A saját gyerek létrehozatalával megtanulta, hogy milyen vonzással, áldozattal és megnevezhetetlen érzésekkel jön az EMBER a világra. Nem csak az övé - mindenkié.

Ugyanez vonatkozik minden isteni adományra. Szét kell tudni osztani. Legalábbis adni belőle másoknak. Ha szeretnek, neked is jobban kell szeretned. Nem csak azt, aki szeret - az idegent is. Nagy költők sokszor megírták, hogy a szerelmes, ha jól szeret, az egész világba szerelmes lesz. És ezért - minden feszültség, dráma, fent és lent ellenére - szeret élni!





Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Tádzs Mahal
  2014-03-10 23:27:42, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indiai dahl Ibrahim-módra
  2014-03-10 23:17:37, hétfő
 
  Indiai dahl Ibrahim-módra

Hozzávalók:

25 dkg feles zöldborsó vagy sárgaborsó
2 babérlevél
2 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1/4 kávéskanál őrölt gyömbér
1/4 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál római kömény
1/2 kávéskanál koriandermag
25 dkg vegyes zöldség (fagyasztott zöldségkeverék - borsó, brokkoli, karfiol, sárgarépa, zöld bab, paradicsom, paprika)
chili
olívaolaj
citromlé
ételízesítő

bors
húsleves alaplé

Elkészítés:

Beáztatom a borsót 3-4 órára, majd vízben felforralom. Ezután leszedem róla a habot, öntök hozzá annyi húslevest, hogy ellepje, beleteszem a babérlevelet, a hagyma felét, a fokhagymát, a kurkumát és a gyömbért, majd addig főzöm, amíg kásás lesz. Ellenőrizni kell, hogy elegendő-e a víz mennyisége, ill. meg kell kavarni, nehogy leragadjon.
Közben egy másik tálban felteszem a maradék hagymát olívaolajban, beleteszem a paradicsomot, paprikát, fokhagymát is lehet beletenni, és összepárolom, mintha lecsót készítenék. Beleteszem a fagyasztott zöldségeket, a chilit, köményt, koriandert, az ételízesítőt, sót, borsot, és főni hagyom, néha megkevergetve, nehogy leégjen, és összepárolom.
Amikor ezek elkészültek (a borsó is és a zöldségek is), összeöntöm, citromlevet csepegtetek rá, és állni hagyom.

Megjegyzés:

Legalább 10 percet hagyom állni, de újramelegítésnél még jobb (mint a töltött káposzta vagy paprika, de semmiképpen, mint a kihűlt szerelem).
Curry-s rizzsel, főtt tojással (só helyett tárkonnyal) fogyasztható.

A receptet Ibrahim küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Indiai madártej (ras malai)
  2014-03-10 23:16:18, hétfő
 
  Indiai madártej (ras malai)

Hozzávalók:

1 liter tej
4 zöld kardamomhüvely
késhegynyi sáfrány
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál kristálycukor
babapiskóta

Elkészítés:

A kardamomhüvelyekből kivesszük a magokat, mozsárral durva porrá törjük. (Figyelem! kemény magok, tehát mozsár kell hozzá.) A durva porrá tört magokat, a sáfrányt, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot beletesszük a tejbe. Lassú tűzön forrásig hevítjük (de forralni már nem kell). Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben alaposan behűtjük. (Legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk.) Üvegtálba babapiskótákat 2-3 részre tördelve belehelyezünk, és ráöntjük az indiai madártejet. Megvárjuk, amíg a piskóták alaposan felpuhulnak (kb. 4-5 perc), és úgy fogyasztjuk.
Megjegyzés:

Ra malai, ejtsd: rasz maláí. Annak ellenére, hogy hihetetlenül egyszerű az elkészítése, rendkívül finom, különleges ízvilágú, és meleg nyári napokon megunhatatlan édesség. Gyermekek (vagy vendégek) általában 2x-3x kérnek belőle! (Tapasztalatból tudom.. :D) A kardamom csodálatos élettani hatásairól már nem is beszélve...

A receptet Korianderjoe küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Currys csirke basmati rizzsel
  2014-03-10 23:14:37, hétfő
 
  Currys csirke basmati rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg csirkemell filé (helyettesíthetjük cukkínivel, vagy gombával)
1 db paprika (sárga vagy piros)
1 póréhagyma
2 kis répa
1 zöldségleves kocka
1,5 deci tejszín
curry
cayenne-bors
25 dkg basmati rizs
4 dkg vaj vagy "Vénusz sütőmargarin

Elkészítés:

A szószhoz megpucoljuk a zöldségeket, és apróra daraboljuk őket. Egy edényben, vagy egy magasabb falú serpenyőben felhevítünk egy kis vajat, és megdinszteljük benne a curryvel jó alaposan megfűszerezett zöldséget, 5 perc után felöntjük a zöldséglével, felforraljuk, majd kb. 20 percig gyenge tűzön főzzük. Közben a húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk curryvel is. Egy serpenyőben vajon pirosra sütjük. A rizst 1-2 liternyi forrásban lévő, sós vízben kb. 8 perc alatt készre főzzük. Ha a zöldséges szósz megfőtt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, ha túl híg lenne, egy kis liszttel sűríthetjük. A húst hozzáadjuk a szószhoz, aki szereti a csípőset, az még megszórhatja cayenne borssal. Az egészet a főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés:

Munka: 20 perc
Fogyasztható: 45 perc múlva
1 adag: 444 kcal

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Indiai lencseleves
  2014-03-10 23:12:05, hétfő
 
  Indiai lencseleves

Hozzávalók:

2 dl lencse
2 paradicsom
20 dkg répa (2 szál)
2 babérlevél
1 zöld erőspaprika
1 evőkanál citromlé
2 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt római kömény
2 kávéskanál reszelt gyömbér (1 kávéskanál, ha szárított)
1 kávéskanál pirospaprika
1/2 kávéskanál asafoetida (helyettesíthető 1 kis fej vöröshagymával)
3 evőkanál ghí (vaj)

tejföl

Elkészítés:

Mosd meg a lencsét alaposan, és néhány óráig áztasd vízben. Célszerű előző este megtenni, így gyorsan megfő. Utána szintén mosd meg.

Rakd egy edénybe a felkockázott sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, és öntsd fel vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt kezdd el főzni közepes lángon.

Közben egy serpenyőben melegítsd fel a ghít, és a következő sorrendben pírítsd meg benne a fűszereket: karikákra vágott zöldpaprika (amíg picit barnulni kezd), asafoetida (vagy hagyma), kömény, koriander, gyömbér. Utóbbiaknak kb. 1 perc kell, majd vedd le a lángról a serpenyőt, és keverd el benne a pirospaprikát. Hihetetlen finom illat fogja belengeni a konyhádat. :)

Amikor a lencse félig megfőtt, keverd bele az illatos fűszerkeveréket. Amikor megpuhult, tedd bele az apróra vágott paradicsomot, és még főzd 2-3 percig. Utána vedd le, és öntsd hozzá a citromlevet.

Fogyasztáskor megbolondíthatod egy kis tejfölllel.

Megjegyzés:

A különleges ízkavalkád miatt nem csak szilveszterkor lehet méltó alternatívája a füstölt oldalassal készült lencsefőzeléknek. :)
A fűszerek mennyiségét egy kis gyakorlattal később mindenki ízlése szerint beállíthatja.

A receptet Makosfuge küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2014-03-10 21:40:39, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1479
  • e Hét: 6060
  • e Hónap: 19965
  • e Év: 149672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.