Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Orosz rulett a magyar belpolitikában - nagytakarítás követke
  2014-03-10 20:29:15, hétfő
 
  Orosz rulett a magyar belpolitikában - nagytakarítás következik
2014.03.10 16:16


A mai napon őrizetbe vették Simon Gábort. Azt az egyet a sok közül, aki szintén sikkasztott, lopott, csalt, hazudott, egy olyan országban, ahol minden politikus ezt csinálja. Félreértés ne essék, ezzel nem Simont kívánjuk mentegetni. Annak ellenére, hogy minden politikus ezt csinálja, valamiért ő lett az, akinek a piszkos dolgairól legelőször kitálalnak.

A rendszerváltó kékszalagosok közt mindeddig volt egy hallgatólagos megállapodás. Akié a kormány, azé az állami vagyon mint kereseti lehetőség. Aki kormányon van, az sikkaszt, lop és hazudik, teszi pozícióba a saját embereit, ahol ők is sikkaszthatnak, a lehetőségért cserébe pedig hallgatnak olyan dolgokról, amiről ordítani kéne. Ezt a hallgatólagos megállapodást mindeddig egyetlen párt sem törte meg, mert a paktum részét képezte, hogy ellenzékben is lecsurognak ide-oda kisebb pénzek a vesztes fél cégeinek, az ismerőseinek ismerősei cégeinek, akik cserébe hallgatnak. Ahogy Orbán mondaná, kis pénz, kis foci - nagy pénz, nagy foci. Eddig a szavazóbázis mértéke döntött afelől, hogy ki csinálja nagyban, és ki kapja a vigaszdíjat.

Mostanra azonban megváltozott valami. Robbant a Simon-ügy, a Fidesz-kormány alatt egyik pillanatról a másikra elkezdtek előkerülni az MSZP korrupciós ügyei. Nehogy azt higgyük, hogy ez az MSZP sajátja. Mindenki ezt csinálja, mégis beléjük rúgtak először. Aztán rejtélyes módon a frissen szabadult Zuschlag János is becsatlakozott az MSZP lerombolásába, Gyurcsányt nevezte meg a legnagyobb árulónak és elkezdte kiteregetni a szennyest. Nem kételkedhetünk abban, hogy Zuschlag szabadulása okkal lett éppen erre az időpontra ütemezve. Olyan dolog zajlik a háttérben, amiben most az ő könyve is egy előretolt bábu lett. A hazai média okkal beszél az MSZP számára beköszöntő Armageddonról. Szét lesz zúzva a radikális atlantista vonal, és ez csak a kezdet.

Megsemmisítő vereséget mérnek majd az úgynevezett baloldalra. Nem kifejezetten a baloldalra, hanem a radikális atlantistákra, de hazai viszonylatban ez a baloldal végét jelenti. Ahogy halad a nagytakarítás és újabb piszkos ügyek lesznek kiteregetve, a Fideszben is szakadás következik be. Sorban ki lesznek takarítva a párt nyugati kötődésű tagjai, előtérbe hozva egy jóval "magyarabb" vonalat, ami átmenetileg stabilizálja magát. Azonban számukra sincs menekvés. Mire fel lesz számolva a baloldal, a szélsőjobb olyan hátszelet fog kapni az országban, ami lehetővé teszi a valós elszámoltatást, beleértve a Fidesz "nemzetibb" vonalát is. Akkor Magyarországon ténylegesen is vége az atlantizmusnak.

Hatalmas felelősség van most a jobboldali politikusokon. Tanulni kell a rendszerváltás tapasztalataiból, ha máshonnan nem megy. Aki azért cserébe kap pozíciót, hogy ott hallgasson és csendben megszedje magát, az el lesz távolítva abban a pillanatban, amint valamelyik oldal úgy dönt, hogy a kitálalásnak jött el az ideje. Évek, évtizedek? Ez csak idő kérdése. Erkölcsös, nemzetérdekű politikát kell csinálni, legyen szó akármilyen pártról vagy mozgalomról. Nem csak szavakban, hanem tettekben is. Aki múltja alapján megfogható, az jobban teszi, ha még most visszalép a politikai pályáról, mert olyan vihar közeleg a hazai belpolitikában, hogy ezt sikkasztásokkal, korrupcióval megalapozottan vádolható személyek nem fogják állni.

Felborult a paktum, amit akkoriban a rendszerváltó erők hallgatólagosan megkötöttek. A bosszú fogja fűteni a piszkos ügyek kiteregetésének hullámát, ahogy történt az Zuschlag esetében is. Akinek takargatni valója van, az jobban teszi, ha még most eltakarodik! Simon Gábor már tudott valamit, nem véletlen készült hamis papírokkal Afrikába menekülni.

Molnár István

http://www.hidfo.net/2014/03/10/orosz-rulett-magyar-belpolitikaban-nagytakaritas- kovetkezik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Krím után Kelet-Ukrajna is elszakad?
  2014-03-10 20:25:25, hétfő
 
 
A Krím után Kelet-Ukrajna is elszakad?

Molnár Richárd

2014. 03. 09. 19:35


Szép lassan Moszkva-párti ,,ellenforradalom" bontakozik ki az orosz többségű Kelet-Ukrajnában. Tízezres oroszbarát tömeg zavarta el hivatalából a Kijev által kinevezett kormányzót, a tömegtüntetések egyre több városra terjednek át.

Közel tízezer oroszbarát tüntető követelte az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazás kiírását az ország keleti részén fekvő Donyeckben. A Moszkva-barát demonstrálók dél körül kezdtek gyülekezni a Lenin téren, ahol már szombaton is több ezren tüntettek. A megmozdulás résztvevői orosz zászlókat lengettek, a kommunista pártot éltették, miközben azt skandálták, hogy: "Oroszország!", "Donyeck, orosz város!" és "Putyin elnök!". A tömeg végül egyperces néma csenddel adózott a kijevi februári tüntetésekben életüket vesztett rendőrök emlékének

,,Nem akarunk belépni sem a NATO-ba, sem az Európai Unióba, nem támogatjuk a kijevi kormányt: senki nem választotta meg őket, magukat jelölték ki" - közölte az egyik résztvevő, mielőtt kitűzték volna az orosz lobogót a helyi rendfenntartó erők központjára. Vitalij Klicsko, az Ütés (Udar) párt vezetője a demonstráció miatt arra kényszerült, hogy lemondja részvételét egy gyűlésen, amelyet az ukrán egység támogatói szerveztek. A májusi ukrajnai elnökválasztás egyik esélyese elítélte az orosz média "agymosását" és azokat az Oroszországból érkezőket, akik szerinte az új kormánnyal szembeni ellenséges megmozdulásokat szítják.

Úgy tűnik, lassan egész Kelet-Ukrajna forrong: Luganszk városában több ezer oroszbarát tüntető rohamozta meg a megyei közigazgatási hivatalt, majd elzavarták onnan a nemrég a kijevi vezetés által kinevezett kormányzót. De a ,,nem hivatalos" orosz katonák által ellenőrzött Krím félszigeten sem csitultak a kedélyek. Szevasztopolban az oroszpárti tüntetők támadtak rá az Ukrajna-párti demonstrálókra.

http://vs.hu/krim-utan-kelet-ukrajna-elszakad-0309
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Godfrey Bloom független uniós képviselő (az EP gazdasági és
  2014-03-10 20:19:26, hétfő
 
  Godfrey Bloom független uniós képviselő (az EP gazdasági és pénzügyi bizottságának tagja) egypercese az Európai Parlamentben 2013. novemberében:

,,Rendben, elnök úr! Murray Rothbard amerikai filozófus jutott eszembe, aki azt mondta: ,,Az állam egy rabló intézmény. Az adózás pedig az a lehetőség, melynek révén a politikusok és bürokraták ellophatják az állampolgárok pénzét, hogy szégyenletes célokra költsék." Ez a hely (mármint az Európai Parlament) sem kivétel! Döbbenetes, egyúttal kérdezem önöktől, hogyan sikerül megőrizniük komolyságukat, amikor pénzügyi dolgokról beszélnek. Ugyanis a bizottság egyetlen tagja, egyetlen bürokratája sem fizet adót! Önök, uraim - az állampolgároktól eltérően -, nemcsak adót nem fizetnek, de egyéb pénzügyi kötelezettségeiknek sem tesznek eleget! Teszik ezt számos kedvezmény és különleges törvény fedezékében! Önök a legnagyobb vagyonmentők, pénzmosók Európában! Mégis önök ülnek itt, és okítanak másokat! Az unióban élő emberek kezdik megérteni, mi folyik itt. Ne csodálkozzanak hát azon, hogy rohamosan nő az euroszkeptikusok tábora. És hadd mondjak még valamit önöknek: Ha egyszer az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül lerohanják majd a (európai) parlamentet, és felkötik önöket! És igazuk lesz!"

Amikor kirobbant a balhé Egyiptomba, és megalakult az a kormány, amit már menesztettek, az Európai Unió gyalázatos vezérkara azonnal EGYMILLIÁRD EURÓ segélyt utalt át, amit azonnal el is loptak.
Magyarország egy petákot sem kapott az árvízi károk felszámolására. Ukrajna megsegítésére úgy 11 milliárd eurót szánnak. Az uniós tagállamok némelyike a koldusnál is koldusabb, de ez nem zavarja az átszámítva nagyjából hat millió forint jövedelemmel dotált semmihez sem értőket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hegedűs Zsuzsa esete a legjobb tízzel
  2014-03-10 20:11:33, hétfő
 
  Hegedűs Zsuzsa esete a legjobb tízzel

2014.03.09. 12:31



" Nekem ez a szakmám. A konfliktuskutatásban a világ tíz legjobbja között vagyok. Miért ne én csinálnám? (Hegedűs Zsuzsa, nol.hu) "

A tények: A scholar.google.com szerint Hegedűs Zsuzsa szociológus az elmúlt negyedszázadban szinte alig publikált. 2010 óta összesen 20 darab idézete van. Valóban léteznek "conflict science" folyóiratok (általában, de nem kizárólag katonai konfliktusokkal foglalkoznak). Több mint húsz ilyet találtam, nem látszik, hogy Hegedűsnek bármi köze lett volna hozzájuk. Nem látszik az sem, hogy Hegedűs Zsuzsa valaha is részt vett volna "conflict science" konferencián.

Hegedűs Zsuzsa egy kontrollt vesztett, hazugságokból hazugságokba menekülő figura, akire egy egyetemi tanár fizetésének dupláját költi gazdája, Orbán Viktor az adófizetők pénzéből. Mert teheti.


http://orulunkvincent.blog.hu/2014/03/09/hegedus_zsuzsa_esete_a_legjobb_tizzel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrizetbe vették Simon Gábort - széfjében afrikai útlevelet é
  2014-03-10 20:06:32, hétfő
 
 
Politikusbűnözés :: 2014-03-10. 17:34
Őrizetbe vették Simon Gábort - széfjében afrikai útlevelet és több tízmilliós pénzköteget is találtak

A hatóságok hétfőn őrizetbe vették Simon Gábort, az MSZP korábbi elnökhelyettesét. Simon februárban egy 240 milliós, Ausztriában tartott titkos bankszámlával bukott le, majd egy nyomozás során kiderült, a Sólyom korábbi vevője, Welsz Tamás segítségével máshol is tartott olyan összegeket, amelyek nem szerepeltek képviselői vagyonbevallásában. A nyomozás során előkerült Simon bissau-guineai útlevele is, amit egy hamis személyazonossággal nyitott bankszámlánál használt.
Zoom
Hétfőn őrizetbe vették Simon Gábort. A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette az Index információját. "Az újonnan közölt megalapozott gyanú lényege szerint Simon Gábor egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. A cselekmény felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas" - közölte az ügyészség.
Az MSZP volt elnökhelyettesét azután tartóztatták le, hogy a rendőrség egy hete házkutatást tartott Welsz Tamás érdi lakásában.
Welsz és a volt szocionista politikus kapcsolatáról az Index számolt be csütörtökön. Welsz, aki a hányatott sorsú magyar légitársaság, a Sólyom Airways vevőjeként került pár hónapja a figyelem középpontjába, hosszabb ideje Simon pénzügyi bizalmasa volt.
Rábukkantak egy széfre
A hatósági rajtaütés során kiderült, hogy a politikus külön széfet is tartott Welsz házában. A házkutatást végző nyomozók a páncélszekrényben több, Simonra nézve terhelő dokumentumra bukkantak. Úgy tudni, hogy a széfből került elő az a Gabriel D. névre kiállított, de Simon fényképét és adatait tartalmazó afrikai útlevél, amelyet egy nagyobb összeget tartalmazó bankszámla nyitásánál használtak. Simon bissau-guineai állampolgárként szerepel az okmányban.
Welsz lakásán olyan papírokat is találtak, amelyeket a 240 milliós osztrák számla fedősztorijának alátámasztásához készítettek. A dokumentumok szerint a nagy botrányt kiváltó bécsi számlán található pénzt, amelyet Simon a botrány kirobbanása után leadott, módosított vagyonnyilatkozatában sem tüntetett fel, mint sajátját, uruguayi eredetű kezelt vagyonként akarták a hatóságok előtt bemutatni. A széfből a hamis dokumentumok mellett több tízmillió forint értékű pénzkötegek is előkerültek.
Tiszta Panama
Simon segítője, Welsz már egy ideje egyébként a hatóságok látókörében volt. Egy panamai csalás miatt az Interpol körözi, ennek ellenére a rendőrség eddig nem vette őrizetbe, szabadon mozoghat. Ezenkívül a III. kerületben lopás miatt is folyik eljárás, amelyben az Index szerint ő is érintett. A panamai ügyben a panamai hatóságok már vádat emeltek ellene. Az ügy lényege, hogy a Panamában Tom Wallace-ként ismert Welsz Tamás két társával, Horthyval és egy panamai, Eduardo Enrique Arange Sucre nevű férfival közösen olyan kinti offshore cégeket nyúlt le, amelynek valódi tulajdonosai magyar üzletemberek voltak. Ehhez az ügyhöz kapcsolódik az a nyomozás is, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat jelenleg.
Ja nem, Afrika
Welsz Afrikából szerzett útleveleket, melyeket aztán itthon, elsősorban vállalkozóknak értékesített. Az útlevelekben elég volt kicserélni a fényképet, és az illető már egy másik néven gond nélkül nyithatott valahol bankszámlát. Welsz Tamásnak például Tom Wallace néven volt ilyen útlevele.
Welsz környezetéből úgy tudni, hogy családja révén jó titkosszolgálati kapcsolata volt, és több olyan zavaros ügyletben volt benne, amelyben a hatóságokat is informálta. Emellett baloldali politikusokkal, köztük Simonnal is kapcsolatban állt, az MSZP volt elnökhelyettesét évek óta ismeri.
Amióta azonban az Interpol körözi, "befagytak" az üzleti vonalai, noha úgy tudni, komoly adóssága is van. Afrikába pedig azért nem mehet, mert az ottani embereivel elszámolási vitába keveredett az útlevelek miatt. Pedig lenne dolga Afrikában: nem csak útleveleket hozott el onnan, de autókkal is kereskedett kint. A Bamako rali támogatójaként vitt ki terepjárókat és mentőkocsikat, amikről azt állította, hogy adományok. Több autója is kint "ragadt", nem tudja azokat eladni.
Frissítés: Jobbik: fény derülhet az MSZP nevű bűnszervezetben történő eseményekre
A Jobbik álláspontja szerint Simon Gábor őrizetbe vétele hozzájárul az MSZP belső korrupciós botrányainak felderítéséhez.
Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy közokirat-hamisítás alapos gyanújával őrizetbe vették az MSZP volt elnökhelyettesét, aki "egy bissau-guineai útlevéllel és Welsz Tamás bűnsegédletével gyanúba keveredett".
A Jobbik szerint ezzel még a választások előtt fény derülhet "az MSZP nevű bűnszervezetben történő eseményekre", s arra, hogy kik állnak a volt politikus mögött. Szavai szerint az összefüggéseket mutatja egyebek mellett Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének nyilatkozata, aki arról beszélt, hogy MSZP-s elnöksége alatt "sok helyről vándorolt pénz" a párthoz, s jobb nem firtatni, honnan. Hozzátette: a minap Zuschlag János volt szocialista politikus is hosszan mesélt az MSZP belső korrupciós ügyeiről.
A jobbikos politikus a kormány egyik legnagyobb bűnének nevezte egyúttal, hogy elmaradt az elszámoltatás. Mint mondta, tapasztalataik szerint az emberek döntő többsége úgy véli: nem pusztán Simon Gábornak vannak eltitkolt bankszámlái, s nem csak az MSZP-nek vannak rejtett ügyei.
Gyöngyösi Márton a közélet megtisztítása érdekében a mentelmi jog eltörlését szorgalmazta, továbbá azt, hogy - ahogy február elején már kérték - minden országgyűlési képviselő nyilatkozzon, van-e a vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett bankszámlája.
Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét hétfőn újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség, a volt képviselőt kihallgatása után őrizetbe vették.
A főügyészség február 18-án is gyanúsítottként hallgatta ki Simon Gábort adócsalás bűntettével, valamint két rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével.
(Index - MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/124917/#ixzz2vaXT0Hih
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik nemet mond a cigányintegrációra és a holoközpontra
  2014-03-10 20:02:45, hétfő
 
  2014-03-10. 15:44
A Jobbik nemet mond a cigányintegrációra és a holoközpontra is - a korrupció visszaszorításából nyerne forrást programjához

A Jobbik egyebek mellett a korrupció visszaszorításából, a külföldi cégeknek nyújtott állami támogatás és a cigányintegráció megszüntetéséből és a holokamuközpontra szánt adóforintok visszavételéből szerezne pénzt a párt programjának megvalósítására.
Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján ismertette: a korrupció jelenleg évi 400 milliárd forintos kárt okoz és további közvetett kára, hogy az állam nem a versenyképes vállalkozásokat juttatja megrendeléshez, hanem "a politikusokkal jó kapcsolatban álló cégeket".

A nemzeti párt ezért felszámolná a korrupciót, továbbá megszüntetné az offshore cégeknek kifizetett állami támogatásokat. Utóbbival összefüggésben Volner János elmondta: ebben a kormányzati ciklusban 21 milliárd forintnyi ilyen forrást jeleztek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, intézkedés azonban tudomásuk szerint nem történt.
A radikális párt programjában szerepel az államadósság újratárgyalása, valamint az, hogy megszüntetnék a külföldi cégeknek nyújtott vissza nem térítendő támogatást. Mint a frakcióvezető-helyettes fogalmazott: véget vetnének annak, hogy a magyar adófizetők pénzéből támogassák az itt megtelepedett német luxusipari cégeket, autógyártókat.
Volner János szólt arról is: tőkevédett hozamgaranciát jelentő állami tőkealapot hoznának létre annak érdekében, hogy a nagy tőkeigényű, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokat belföldi forrásból tudják fedezni. Hozzátette: a tőkealap magasabb hozamot kínálna a lakossági befektetőknek, mint amit most bankbetétben elérhetnek. Szavai szerint ezzel elérhetik azt, hogy az állam külső hitelfelvétel nélkül hozzon létre termelő beruházásokat, az emberek pedig tulajdonossá válhatnak ezekben.
A jobbikos politikus azt is kifejtette: megszüntetnék a cigányintegrációra szánt, évente több mint 100 milliárd forintos keretet. Úgy vélte: ennek fenntartása láthatóan eredménytelen, s nincs másra szükség, mint mindenkinek egyenlő esélyeket, feltételeket kínálni.
A Jobbik emellett felszámolná az áfacsalásokat, amelyeket álláspontjuk szerint a magas áfakulcs ösztönöz, s véget vetnének a közpénzből finanszírozott "kormányzati sikerpropagandának". Volner János kitért arra is: véget kell vetni a közfeladatok kiszervezésének, az ügyvédi irodáknak, tanácsadóknak folyósított sok milliárdos juttatásoknak, s a feladatokat a hivatalnokoknak maguknak kell ellátni.
A Jobbik frakcióvezető-helyettese bírálta azt is, hogy nincs elég pénz a gyermekgyógyászatban, ezért a Holokauszt Emlékközpontra tervezett 6 milliárd forintot inkább az ágazatra fordítanák. "Mi a halott gyermekek emlékének ápolása helyett az élő gyermekek egészségének megőrzésére fordítanánk ezeket az összegeket" - fogalmazott a nemzeti radikális politikus.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/124916/#ixzz2vaWYiKYz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ukránok már nagyon várják, hogy a háttérhatalom gyarmata
  2014-03-10 20:01:28, hétfő
 
  Az ukránok már nagyon várják, hogy a háttérhatalom gyarmata lehessenek
2014. március 10. 16:37
Hunhír.info

Ukrajna áprilisra várja az IMF első hitelrészletét, ami már csak azért is sürgős, mert az ország devizatartaléka nem elegendő az idén esedékes valamennyi adósság teljes rendezésére. Hiába minden, ha egy nép rabszolga akar lenni, hát legyen rabszolga.

Olekszandr Slapak ukrán pénzügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy Ukrajnának az idén 10 milliárd dollárnyi adósságot kell rendeznie. "Abban az esetben, ha ehhez még hozzávesszük a Naftogaz állami gázipari cég kifizetetlen orosz gázszámláját, valamint az állami autópálya-építő társaság adósságát, akkor az ország devizatartaléka nem lesz elegendő" - figyelmeztetett a pénzügyminiszter.

Ugyancsak Olekszandr Slapak hétfőn azt mondta, hogy az ukrán kormány reményei szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) még áprilisban folyósítja a pénzügyi segélycsomag első részletét.

A pénzügyminiszter beszámolt arról is, hogy a hrivnya, amely március 3-án történelmi mélypontra, 11,6510-re gyengült a dollárral szemben, mára stabilizálódott. A pénzügyi tárca vezetőjének a reményei szerint idén átlagosan 10,0-10,1 hrivnya ér majd egy dollárt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73327
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legmagasabb tudományos beosztásokban továbbra is többnyire
  2014-03-10 19:59:24, hétfő
 
 


A legmagasabb tudományos beosztásokban továbbra is többnyire marxista és liberális történészeket találunk
2014. március 10. 09:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Alighanem közismert tény - amely felett mégis rendre egy vállrándítással napirendre térünk -, hogy az átlag magyarnak általában a világtörténelemre, de különösen is a honi históriánkra vonatkozó ismeretei mennyire vérszegények, nyersebben fogalmazva mennyire kritikán aluliak. Ennek okát azonban korántsem elég csupán a politikusoknál keresnünk. Legalább annyira kell, ha nem inkább az őket gátlás nélkül kiszolgáló céhbeli történészeknél. Mert rendszerváltozás ide, rendszerváltozás oda, a szellemi életünket irányítani hivatott Magyar Tudományos Akadémián és a tudományegyetemek zömén továbbra is többnyire marxista és liberális történészeket találunk.
Elég ennek oknyomozó történetét 1945-től levezetnünk. Hazánk szovjet megszállása részeként egyfelől elrendelték a kommunizmussal szembenálló szerzők - többnyire politikusok, történészek, költők, írók, papok - műveinek begyűjtését és bezúzását, másfelől megkezdték az oktatási intézmények és a sajtó könyörtelen ,,megtisztításá"-t a ,,fasiszta, reakciós, klerikális, burzsoá" elemektől. Ma gyakorta hajlamosak vagyunk ez utóbbit csupán Aczél György nevéhez kötni, holott az olyan ,,kipróbált káderek", mint Andics Erzsébet, már az imént jelzett évtől megkezdték ezt a tisztogatást. Vagyis akik az új rendszerrel már korábban is szembenálló egyetemi tanárok voltak, azokat eltávolították s nem ritkán börtönbe vetették - mint Hóman Bálint történészt -, helyükbe pedig legtöbbször minden tudományos végzettség és teljesítmény nélküli pártkatonákat ültettek.

Az ő - úgyszólván egyetlen - feladatuk az volt, hogy a marxista-leninista világnézetet kötelezővé tegyék műveik olvastatása, taníttatása által bármely történelmi kor tárgyalása során. Így eshetett meg, hogy például a középkort sommásan ,,sötét"-ként kezelték, belőle is csak - híven a történelmi materializmus szemléletmódjához, főként a minden történelmi eseményt megmagyarázni hivatott osztályharcelmélet hangsúlyozásához - a ,,parasztlázadások"-at, vagy a gazdasági-kereskedelmi és ipari életre vonatkozó információkat hangsúlyozták, ellenben szellemi életének vívmányairól, különösen is a teológiaiakról és a filozófiaiakról, gyakorlatilag alig vagy egyáltalán nem esett szó részükről. (Figyeljük csak meg a ,,reakciós argó"-val csupán ,,Lukács-óvodá"-nak vagy ,,foxi-maxi"-nak nevezett Eötvös Loránd Tudományegyetemen filozófiából, történelemből vagy irodalomból az elmúlt több mint fél évszázadban doktoráltak oly jelentős hányadának csaknem elégtelen ismereteit Nagy Szent Albertről, Aquinói Szent Tamásról vagy éppen Szent Bonaventuráról: ők Marxon és Hegelen - no meg persze az Arisztotelészről ugyebár művei ismerete nélkül is publikáló Heller Ágnesen - kívül igazán senkit sem ismernek.)

De koponyazsugorításuk mégis leginkább a nemzeti öntudat felszámolására, a hazaszeretet erényére történő nevelés elutasítására tett kitartó erőfeszítéseikben lelhető fel. Nem mulasztottak el egyetlen alkalmat sem, hogy elhitessék az internacionalizmus ideológiai erőszakolásaként: a ,,nemzettudat", sőt maga a ,,nemzet" teljesen avítt, káros, romantika szülte s mára meghaladott fogalom, amolyan ,,kispolgári csökevény". Balogh Sándor, Glatz Ferenc, Juhász Gyula, Kristó Gyula, Molnár Erik, Pach Zsigmond Pál, Ránki György, Szűcs Jenő, Ormos Mária - hogy csak néhány húzónevet említsünk - művei ennek elhitetésével döntően felelősek azért, hogy a felsőfokú oktatási intézményekből kikerültek tanári vagy szerkesztői állásaikban nemzeti történelmünk identitásfejlesztő és akaratnevelő, erkölcsnemesítő szerepét már nem létezőnek tekintik, továbbá, hogy az irántuk való érdeklődést is elfojtják. (Szomorú, hogy hozzájuk még a Horthy-korszakban történésszé váltak közül is számosan csatlakoztak utólag, mint Kosáry Domokos, aki élete utolsó éveiben minden erejét további tudományos kutatások helyett az SzDSz kozmopolitizmust abszolutizáló holdudvarának erősítésére használta fel.)

Pedig lenne kiktől tanulniuk a mai bölcsészeknek történetírásunk néhai nagyjai közül! Elég legyen csak az elmúlt másfél évszázadból olyanokra gondolnunk közülük, mint Balanyi György, Erdélyi László, Fraknói Vilmos, Grünwald Béla, Hajnal István, Horváth Jenő, Hóman Bálint, Karácsonyi János, László Gyula, Lukinich Imre, Málnási Ödön, Mályusz Elemér, Márki Sándor, Meszlényi Antal, Miskolczy István, Salamon Ferenc, Szabó István, Szilágyi Sándor, Szekfű Gyula. S lenne tőlük mit is. Azt, hogy a történelemben a lelki-szellemi tényezők mindig előbbre helyezendők az anyagiaknál-fizikaiaknál. Azt, hogy a történelemalakító személyiségek nem feltétlenül hófehér vagy szurokfekete figurák, szentek vagy ördögök, hanem hol erényekben, hol éppen bűnökben színre lépők, s akik inkább az előbbiekben, többnyire azok a hősök. Azt, hogy az igazi történész ugyanakkor képes meglátni a negatív jellemekben is a pozitívumokat, mindenekelőtt a hősiességet - mint a római történetírás nagyjai közül Titus Livius, aki Róma utolsó királyáról, a mégoly zsarnok Tarquinius Superbusról mégis azt írta, hogy ,,vir iniustus, sed fortis ad arma tamen", vagyis ,,igazságtalan, de a harcban vitézül helytálló férfiú volt". S azt is, hogy a történelemmel való foglalkozás nem holmi szobatudósok filológiai foglalatossága, hanem a társadalomépítés, a nemzetformálás legfontosabb tényezője a hit és erkölcs alapelemeinek átadása után, a spártai jellemre való nevelés valóságos példatára.

Lenne tehát kiktől mit tanulniuk, ám jelenlegi történész társadalmunk aligha jár elő ebben pozitív példákkal. S hogy mennyire nem, elárulja Raffay Ernő történész is, akinek legújabb tabudöntögető művei egyike (Harcoló szabadkőművesség. Küzdelem a katolikus egyház ellen, 2011) bevezetőjében ezt olvassuk:

,,Ma Magyarországon eszmetörténeti-ideológiai szempontból alapvetően háromféle történész működik. Az első csoportba a még mindig tevékeny marxista-leninista ideológiai alapon tevékenykedő történészek tartoznak. Ők ott vannak az egyetemen, sőt a Magyar Tudományos Akadémia történész részlegén is, s a legmagasabb tudományos beosztásokban mérgezik az emberek lelkét, persze nem mint kommunista pártharcosok, hanem mint csöndes és megkérdőjelezhetetlen szavú szakemberek. Ma már persze inkább marxisták, mint ,,
nagyoktóberiszocialistaforradalmizó" leninisták. Egyik legfontosabb jellemzőjük (az osztályharc hangsúlyozása mellett) az istentelen, ateista fölfogás, amiben megegyeznek a következő csoportba tartozókkal.

A történészek egy másik csoportjába a neoliberális eszmei alapokon működő személyek tartoznak. Tudni kell, hogy a marxizmus-leninizmus-kommunizmus majdnem fél évszázados uralma után Magyarországon a liberális történészek (kevés kivétellel) sajátos módon keletkeztek: az úgynevezett rendszerváltozáskor, 1990 egy kora tavaszi napján, kora reggel több marxista történész fölébredt, és liberálisnak érezte magát. Ez kétségtelenül nem annyira a szerves fejlődés, mint inkább az egészséges életösztön jele, hiszen a mai neoliberális történelmi-politikai-gazdasági korszakunkban ezzel a ,,bölcs eszmetörténeti metamorfózissal" ott lehetett maradni a tudományegyetemeken, és be lehetett kerülni az Akadémiára is, valamint el lehetett menni egyik-másik nyugati, amerikai egyetemre vendégtanárnak. Vitathatatlan tény, hogy a liberális akadémikusok a marxista akadémikusok ,,szellemi alsótestéből" bújtak elő, s ma szinte minden egyetemi, akadémiai és médiafelületet megszállásuk alatt tartanak. Vannak persze olyan kategóriájú, önmagukat liberálisnak mondó tudósok is, akik valamelyik keresztény egyházhoz tartoznak. Szellemileg ez a legtorzabb fajta, mert a normálisnak tartható egyház alapvetően konzervatív világfölfogású, s nehéz elképzelni a kétfajta szemlélet szerves összekapcsolódását. A liberális református vagy liberális katolikus fogalma nemcsak az adott személy, hanem mindenekelőtt az adott egyház belső torzulását mutatja. Nem lehet véletlen például, hogy 1920 előtt a magyarországi liberális szabadkőműves páholyokba belépő keresztény papok közül kimagasló számban a református lelkészek, püspökök és teológiai tanárok voltak.

A történészek harmadik, legkisebb lélekszámú csoportjába a konzervatív fölfogású tudósok tartoznak. Ők elfogadják a történelemben helyenként és koronként valóban meglévő osztályharc létezését, s megértik a liberális individuum szerepét is a történelemben, de nem abszolutizálják e tényezőket. Ehelyett azt állítják, hogy a történelemben minden a lélek: a közösségi és az egyéni lélek. Az emberi lélek pedig az Istenség létezésének és teremtő erejének a következménye. Ebből következik, hogy a földi emberek történelemnek nevezett tevékenységét az Isten akarata intézi és szabályozza, az emberi lélek befolyásolásával. Ez adja a keresztény globalizmus gondolatkörét, szemben a marxisták és liberálisok egy-egy (adott helyen és adott időszakban egyébként fontos) részletet kiragadó történelem-fölfogásával, s szemben ugyanezeknek az anyagelvűségével és ateizmusával. A konzervatív történetírás tartja hangsúlyosnak az ugyanazon lelki közösségbe, ugyanabba a nemzetbe tartozó emberek közös (kollektív) ügyeivel, a nemzeti ügyekkel történő foglalkozást és kutatást. Mivel a nemzet nemcsak nyelvi, szellemi, területi, hanem mindenek előtt lelki közösség, tehát isteni, örök tényező, semmiképpen sem mondható elavult kategóriának, mint ahogy a marxista és liberális, egymással szellemileg elsőfokú rokoni kapcsolatban lévő történészek hangoztatják. A konzervatív történetírás személyei jelenleg a magyarországi állami egyetemeken jelentéktelen, az egyházi fönntartású felsőoktatási intézményekben valamivel erősebb pozicionális helyzetben vannak, míg a Magyar Tudományos Akadémia történész részlegén elenyésző számban vannak képviselve. Az MTA történész osztálya napjainkban az ateista, anyagelvű baloldal két csoportjának, a marxistáknak és a liberálisoknak féltve őrzött területe."

Féltve bizony. S hogy mennyire, mutatja a Romsics Ignác történésszel Cseri Péter által készült, a Néphazugság 2014. március 8-i számában megjelent interjú is. Romsics szerint a politikusok ,,rendre belefirkálnak" a történelemkönyvekbe, melyeket viszont olyanok írnak rendre, akik nem dokumentálják kellő alapossággal, megnyugtató lelkiismeretességgel az általuk feltárandónak ítélt történelmi korszakokat, mint például 1944-1945 hazai valóságát, ugyanis, amint fogalmaz,
,,egyetlen napi- vagy hetilap, rádió vagy tévécsatorna sem vállalkozott arra, hogy a neki tetsző, ám hozzáértő történészt vagy történészeket felkérve igényes ismeretterjesztő írások, illetve műsorok formájában hétről hétre haladva tárgyszerűen ismertesse a mai magyarokkal, hogy mi és miért is történt a szüleikkel és nagyszüleikkel 1944-ben".
Szóval hogyan is van ez? Az akkori magyarságot, élén kormányzójával és politikai elitjével, naponta lehet büntetlenül gyalázni, kárpótlást követelve a ,,vészkorszak"-ért ki tudja, hányadik íziglen, miközben a hivatalos történetírás Romsics szerint is képtelen arra, hogy ,,tárgyszerűen" érveljen, s bizonyítsa vádjait? No és vajh merre van hazája az általa egyedül üdvösnek tekintett ,,demokratikus rendszerek történetírásá"-nak? Ugyanis, amint írja,
,,a XX. századi diktatúrák időszakában kifejezetten virágzott a hatalmon lévőket dicsőítő apologetika. Ez Hitler Németországát éppúgy jellemezte, mint Sztálin Szovjetunióját és Rákosi Magyarországát. A demokratikus rendszerek történetírását ezzel szemben - szerte a világon - a módszertani és ideológiai pluralizmus, a politikától való távolságtartás és a szakmai autonómia jellemzi."
Ideológiai pluralizmus? Miközben, saját bevallása szerint, nincsen ,,abszolút független" és ,,értéksemleges" történetírás? Miféle ,,szakmai autonómiá"-ról beszélhetünk, amikor például a két világháború közötti nyilaskeresztes pártformációkról, hungarista ideológiai kísérletekről jóformán csupán ellenséges beállításban olvasunk e ,,rendszerek" történetírásában mindmáig, mellőzve abból azok saját forrásainak tényleges ismertetését? Vajon volt, van és lesz is valaha történész, akinek mindegy, ki konzervatív és ki liberális, aki maga sem rejti véka alá világnézeti orientációját szakmai munkásságában, amelyben már a történelmi tényelemek elrendezése, az egyes történelmi szereplők és események különböző hangsúllyal való értékelése is megmutatja, milyen világnézetet tart nemcsak ismertetendőnek, hanem követendőnek s milyet - nem?

Fogas kérdések ezek, melyekre persze a Raffay Ernő által jellemzett harmadik csoport hívei mindmáig nem adtak érdemi választ. Hiába, tény tehát, hogy ,,az MTA történész osztálya napjainkban az ateista, anyagelvű baloldal két csoportjának, a marxistáknak és a liberálisoknak féltve őrzött területe". S amíg ez továbbra így marad, vagyis ameddig kliséik szerint tanítanak oktatási intézményeinkben és publikálnak közmédiumainkban, kár rendszerváltozásról beszélnünk. Mert annak mindenekelőtt a fejekben és a szívekben kell végbemennie, mégpedig mindenekelőtt erős nemzeti identitású, történelmi hőseire mindig és mindenhol büszke értelmiséggel.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73308
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb lendületet vett a kárpátaljai magyargyűlölet
  2014-03-10 19:58:25, hétfő
 
  Újabb lendületet vett a kárpátaljai magyargyűlölet
2014. március 09. 18:28
Hunhír.info


Az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt (UMDP) betiltását kéri ,,ukrán- és népellenes" tevékenység miatt az ukrán főügyészségtől az eunáci soviniszta Szabadság (Szvoboda) párt Kárpátalja megyei szervezete. Gajdos eddigi, sokszor tényleg vitatott politikai szerepésétől függetlenül: az ukrán soviniszta magyargyűlölők egy kárpátaljai magyar pártot akarnak betiltatni. Mert ez az uszítás csak az őshonos magyarok rettegésben tartását, szülőföldjükről való elűzését szolgálja.

A pártszervezet az Oleh Mahnickij ukrán főügyésznek írt beadványában közölte, hogy megvizsgálta az UMDP-nek és alapító elnökének, Gajdos Istvánnak az ,,ukrán nép szabadságért és nemzeti méltóságért vívott küzdelme" idején folytatott tevékenységét, és kéri a párt ukrán- és népellenes tevékenység folytatása címén történő betiltását. Bizonyítékként a dokumentum Gajdosnak a ,,forradalmi" események során az UMDP nevében tett nyilatkozatait és a hatalompárti tüntetésekre felbérelt zavarkeltőkből verbuvált csoportok szervezésében vállalt tevőleges szerepét említi - adta hírül vasárnap a Novini Zakarpattya című kárpátaljai hírportál.

A beadvány szerint a honatya közvetlenül részt vett a zavarkeltő csoportok irányításában a Régiók Pártja (PR) két másik ,,hírhedt" parlamenti képviselőjével, Nesztor Sufriccsal és Oleh Kalasnyikovval együtt.

,,Különösen kirívó cinizmusról árulkodnak Gajdos felszólalásai a 2014. február 18-ai és 19-ai ,,Majdan-ellenes" tüntetéseken, amikor vadállati kegyetlenséggel öldökölték és kínozták az ukrán hazafiakat, a Tisztek Házában berendezett tábori kórházból sebesülteket raboltak el és végeztek ki" - olvasható a beadványban, amely szerint Gajdos a kárpátaljai magyarság nevében magyarul felszólalva szégyent hozott a kárpátaljai magyarokra azzal, hogy - igazságtalanul - ukrángyűlölőkként és a ,,méltóság forradalmának" ellenségeiként tüntette fel őket.

A Szabadság párt kárpátaljai szervezete a politikai pártokról szóló ukrán törvény 21. cikkelyére hivatkozva kéri az ukrán főügyésztől, hogy kezdeményezze az UMDP betiltását az alkotmány és a párttörvény megsértése miatt. Az ultrasoviniszta pártszervezet egyúttal felszólítja az UMDP tagjait, hogyha ,,még maradt bennük becsület és lelkiismeret", határolódjanak el rossz hírű vezetőjüktől, ítéljék el a cselekedeteit, és lépjenek ki a pártból.

MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.