Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Mindig tettre készen
  2014-03-11 20:31:44, kedd
 
  http://morning.hu/cikkek/mindig-tettre-keszen

Mindig tettre készen

Az ukrán válság egyelőre csak korlátozottan hat a magyar gazdaságra, de a kormány figyeli a fejleményeket - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Ühüm...

Varga Mihály kiemelte: Ukrajna nemcsak szomszédja, hanem fontos gazdasági partnere is Magyarországnak, bár az Európai Unió országaival szorosabbak Magyarország kapcsolatai. Ennek ellenére a kormány figyelemmel kíséri a helyeztet, mivel például az OTP Bank és az Eximbank is jelen van Ukrajnában, valamint fontos élelmiszer- valamint gyógyszeripari kapcsolatai vannak Magyarországnak a szomszédos állammal. "Ha bármi olyan dolog történik, ami a kormányzati lépést szükségessé tenné, akkor haladéktalanul lépni fogunk" - jelezte Varga Mihály.

Mindez remekül hangzik, csak sajnos egyáltalán nem igaz. Az elmúlt időszakban ugyanis a forintot a pénzpiacok együtt kezelték a török lírával és az ukrán hrivnyával. Vagyis keleti szomszédunk helyzete markánsan befolyásolja például a magyar fizetőeszköz megítélését - és ebbe a kormány hivatalosan nem tud beavatkozni. A jegybank természetesen igen, amennyiben a devizatartalék intenzív elégetésével avatkozik be az árfolyam alakulásába.

A forint árfolyamával kapcsolatban Varga elmondta: az a jó árfolyam, amely a stabil gazdasági növekedést segíti elő, amely mellett a gazdasági szereplők többé-kevésbé adott szintű árfolyammal tudnak hosszú távon is számolni. A devizaalapú hitelekkel rendelkezőknek is ez lenne a kedvező - tette hozzá. Varga Mihály megismételte, hogy a kormánynak nincs árfolyamcélja, nem ragaszkodik meghatározott árfolyamszinthez, mert az árfolyamváltozás költségvetési hatása egy éven belül többé-kevésbé nullszaldós, inkább az a fontos, hogy kevésbé legyen hullámzó az árfolyam.

Persze ez sem igaz. Sajnos. Lehet hivatkozni az Uniótól érkező támogatások forintban történő elszámolásának emelkedésére - csökkenő forint-árfolyam mellett, de a valóságban ennél sokkal meghatározóbb az állam deviza-adósságának emelkedése, az import (elsősorban az energia) markáns drágulása és a magyar turisták szopó ágra kerülése. De mindez nem érdekes a kormány számára, ha azt kell kommunikálni: minden helyzetben tettre kész a kabinet. Még olyankor is, amikor nem tud beavatkozni a folyamatokban. Ilyen esetben aktívan bólogat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Laposkúszásban távozik a Citibank
  2014-03-11 20:16:35, kedd
 
 
Laposkúszásban távozik a Citibank
2014.03.11 14:34


Újabb öt fiókját zárja be Magyarországon a Citibank, alig néhány hónappal azután, hogy korábban már négy fiókot bezártak. Az érintett vidéki fiókjaik bezárásával az ott dolgozók kétharmadát is elbocsátják még márciusban, előzetes bejelentés nélkül.

A Citibank 1985-ben, a rendszerváltás előkészítésekor kezdett működni Magyarországon több nyugati bankkal együtt. Most, hogy már érződik egy másfajta rendszerváltás előszele, pedig több nagy nyugati bankkal együtt laposkúszásban távozik.

Az egri, kecskeméti, nyíregyházi, pécsi és szegedi fiókok bezárását követően néhány hónap múlva újabb zárások várhatók, addigra a Citibanknak csak budapesti kirendeltségei fognak működni. Debrecenben, Győrben, Székesfehérváron és Miskolcon a következő parlamenti ciklus alatt valószínűsíthető a fiókok bezárása, jobban teszik az ottani alkalmazottak, ha már most elkezdenek új állást keresni.

A Citibank szintén a bedőlt hiteleknek köszönhetően hatalmas bevételkiesést szenvedett el, a csökkenő profit miatt egyszerűen odébbállnak és itt hagyják az országot. Rengeteg eladósodott embert, bedőlt vállalkozást hagynak maguk után, nem fognak hiányozni!


http://www.hidfo.net/2014/03/11/laposkuszasban-tavozik-citibank
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Homoszexuális "színművész" lesz a műsorvezető március 15.-én
  2014-03-11 20:10:38, kedd
 
  Homoszexuális "színművész" lesz a műsorvezető március 15.-én
2014.03.11 18:01


Az Összefogás (Kormányváltás?) pártok "ünnepi" gyűlésének vezetője a nyíltan homoszexuális Kulka János. A zsidó származású "színművész" Gyurcsány Ferenc, Szabó Tímea, Fodor Gábor, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila beszédei között lesz konferanszié. Az Együtt PM, DK, MSZP és LMP megint "nagyot" lépett előre az egészségesen gondolkodó magyar választópolgárok szemében. Egy magyargyűlöletéről elhíresült ripacsot rángat fel a színpadra. Úgy tűnik még mindig nincs mit szégyellniük.

Hídfő.net | Kulka: Felszabadító érzés transzvesztitát játszaniKulka: "Felszabadító érzés transzvesztitát játszani"

Valószínűleg azért esett a választás Kulkára, mert Gyurcsány legutóbbi kiszivárgott nyilatkozataiban egyértelművé tette lojalitását a szodomiták irányába. Elmondta, ha kormányra kerülnek lehetővé teszik homoszexuális párok számára a gyermekek örökbe fogadását. Őszintén reméljük, hogy Gyurcsány ezzel végérvényesen elásta magát a választók előtt.

Dunai István


http://www.hidfo.net/2014/03/11/homoszexualis-szinmuvesz-lesz-musorvezeto-marcius -15-en
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerb bűnözők vették célba az Országgyűlést - a mentelmi jog
  2014-03-11 20:00:04, kedd
 
  2014-03-10. 20:07
Szerb bűnözők vették célba az Országgyűlést - a mentelmi jog mögé bújva kerülnék el a felelősségre vonást

Olvasóink ismét tanúi lehetnek annak, hogy különböző bűnözői körök hogyan törekednek politikai befolyást szerezni és országgyűlési képviselői mandátum oltalma mögé bújva elkerülni a felelősségre vonást. Oknyomozásunk most egy olyan esetet tár fel, ahol egyébként főleg cukorban utazó és azon meggazdagodó bűnözők, kihasználva a területünkön élő kisebbségeknek fenntartott parlamenti mandátumokat, menekülni próbálnak a felelősségre vonás elől.
Most nem a szokásos zsidó- és cigánybűnözőkről írunk, rávilágítunk egy új bűnözői kör veszélyeire. Egyelőre még szerbekről van szó, de elképzelhető az is, hogy hamarosan "albanizálódnak" ezek a bűnözők is, Kaja Ibrahim, esetleg Josip Tothoz hasonló albán nevek után nyomozhat ismét Polt Péter fűügyészünk... Rackó András a parlamentbe kerülve biztosan elkötelezett és zsarolható embere lenne a Fidesznek, aki nyilván ott csápolna a legközelebbi birka békemenet élén, hangosan kiáltozva, "Megvédjük a hazánkat!"...
Zoom
Az oknyomozás során látókörbe kerültek olyan emberek, akik látszólag közösségük aktív tagjai, de a felszín alatt bűnöző életmódot folytatnak. A Szerb Országos Önkormányzat listájának jelöltje Raczkó Andrást és kapcsolatait vizsgáltuk. Nem csalódtunk, itt sem találtunk mást, csak szoros összefonódásokat a politikai ,,elit" és az alvilág között. Portálunk ismét feltárta a politikusok aljas dolgait és megint bebizonyosodott, hogy a törvények megszegésével hogyan fosztják ki az embereket. Az Orbán-kormány bűnösségét mi sem bizonyítja jobban, hogy büntetlenül hagyja, hogy a politikai szerepet vállaló "vállalkozók" kifosszák az országot. Mindezt lopással, becsületes emberek megtévesztésével, áfacsalással ,,zsírosodnak", míg a tisztességes magyar emberek jelentős része anyagi nehézségekkel küzd nap mint nap. A magyarországi szerb közösség pedig szégyellje magát, s vonja le a tanulságot, és ne induljon a választásokon, ha ilyen vezetői, tagjai vannak, mint Raczkó, aki az élelmiszer-maffia egyik ismert alakja. Politikai kapcsolatait felhasználva a barátai és jelenlegi vagy volt cégtársai segítségével irdatlan mennyiségű adózatlan jövedelemhez jutottak az elmúlt években.

Raczkó kapcsolati körében három jelentősen rovott múltú ember is található. Ketten (Balázs András és Timotity Miklós) egyben a szerb közösség aktív (bűnöző) tagjai, míg Szuda Zoltán egyszerűen csak bűnözik velük. Balázs András ellen 2011-ben indult eljárás sikkasztás miatt, mert a Nort Mobile Kft. képviseletében egyszerűen eltüntetett 46 ezer kilogramm cukrot. Timotity Miklós ellen 2007-ben indult egyszerre három büntetőeljárás, mert hitelt vett fel 246 millió forint értékben 30 darab vasúti vagon vásárlására a K&H-tól, melyek végül csak papíron érkeztek meg az országba. A CIB-től 293 millió forintot vett fel 50 darab konténer vásárlására, amit természetesen szintén nem látott senki, majd végül a PSZÁF is feljelentést tett ellene hitelezési csalás miatt. 2010-re profilt váltott, mert akkor már 190 millió forint értékben, az MKB terhére elkövetett csekkhamisítás miatt vizsgálták. A kompánia legragyogóbb gyöngyszeme Szuda Zoltán. 2005-ben a HVB-től lízingelt teherautókat adott el. 2009-ben őrizetbe vették, majd 2010-ben kibérelt egy lakodalmas sátrat, amit utána eladott. Igaz ez csak ötmillió, de azért mégis. 2012-ben jó éve lehetett, mert 24 ezer kilogramm cukrot tüntetett el a Word Transz Kft.-vel, majd ismét cukor tűnt el ismeretlen mennyiségben, de nem érte be ennyivel, mert utánuk küldött 2 kamion Tchibo Familyt és 1 kamion Red Bullt. 2013-ra ő is profilt váltott, mert akkor már egy fóti eset kapcsán fegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás vele szemben.
Ehhez a színes csoporthoz kapcsolódik a képviselői mentességre hajazó Raczkó András, akinek szinte mindegyik jómadárral van üzleti-baráti kapcsolata, bár igaz, ő mindig a háttérben tudott maradni, és eljárás nem indult ellene. Ilyen egy igazi főnök.
Hírportálunk igyekszik rávilágítani a szerb cukormaffia tagja között fellehető üzleti kapcsolatokra is. Raczkó András druszájával, Balázs Andrással nyerészkedett az Agrokombi Kft.-nél, ahol végül 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozás miatt indított eljárást a NAV (a NAV fekete listájáról a cég időközben lekerült, de nem azért, mert helytálltak...), a cég jelenleg felszámolás alatt van. Balázs András rendszeresen feltűnik Szuda Zoltán sikamlós cukorügyleteinek hátterében, ahol csak úgy gurulnak az adóforintok - kifelé. Szuda egyébként Raczkóval ápol baráti kapcsolatot politikai védelemért. A 2009-es nagy csekkhamisításban mindannyian benne voltak, de csak Timotityet gyanúsították meg. A cukorbiznisz egyik fellegvárának számító Vagonimpex Kft. ugyanakkor jelentős mértékben Raczkó és Balázs irányítása alatt volt.
A fent leírtak csak töredékei azoknak a bűnöknek, amit a szerbek ellenünk - magyarok ellen - elkövettek. Kell ez nekünk? Raczkónak ezen felül, a mentelmi jog mellett, még az országunk irányításába is legyen beleszólása? Csak ha hagyjuk...
Takarodjanak haza rabolni Szerbiába, itt nincs szükség rájuk, ez nem a Balkán, ez az ország Európa szíve, a miénk, tisztességes magyar embereké!
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/124900/#ixzz2vgLxVpZA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budai villából jár kampányolni a Fidesz Casanovája
  2014-03-11 19:51:52, kedd
 
  Budai villából jár kampányolni a Fidesz Casanovája

Csodás budai villa, szolgálati Audi, nőügyek, költségtérítés, érdekes vagyonbevallás. Van itt rengeteg ügy, amit meg kéne magyarázni.

Vas megyei választókörzetébe budai luxusvillájából jár kampányolni hivatali kocsival a nők új kedvence, Hende Csaba, honvédelmi miniszter. Az úszómedencés, nagy garázsos, hatalmas villából nem csak a miniszter, de új élettársa gyermeke is az adófizetők pénzén fenntartott Audival közlekedik. Lapunk munkatársa, amikor a helyszínen járt, lázas sietséggel dolgozó kertépítő munkásokat látott - csak remélni tudjuk, hogy a villa csinosítgatását nem az adófizetők állják.

Pár hete még a Vas megyei klérust győzködte a helyi és az országos Fidesz-vezérkar zárt ajtók mögött. A rendezvényen, amelynek a helyet biztosító termét a Fidesz országos központja fizette, részt vett Hende Csaba is, mint képviselő-jelölt, ennek ellenére természetesen miniszteri szolgálati autójával ment a papokat Fidesz-propagandistává tenni. Az alábbi fényképen éppen hátat fordító hölgy, Hende Csaba új élettársa, róla később még szó lesz.

Nemrég egyébként a megyéspüspök, dr. Veres András a választások kapcsán egy interjúban kijelentette: igaz keresztény úgy szavaz, hogy nem a pártokat nézi, hanem a jelölt személyét ,,kell mérlegre tennünk, hogy saját életvitelében, erkölcsiségében hogyan éli azt az értékrendet, amely az ő politikai nézete (...) fontos, hogy ne csak a szavakat, hanem a tetteket is lássuk, hiszen az ígérgetések sokszor megtévesztők, néha tudatosan félrevezetők. (...) azt kell választanom, amely a legtöbbet megvalósít abból az értékrendből, amit én is fontosnak tartok. Ezt nevén is nevezhetjük, hiszen a tevékenységük, az eddigi múltjuk mindenféleképpen bizonyítja azt, hogy ők eddig mit gondoltak, mit vallottak, mit tettek ezen a téren."

Lássuk, Hende életvitele, erkölcsisége, tettei megfelelnek-e annak az értékrendnek, amelyet pártjai képviselnek. A Fidesz a KDNP-vel karöltve a keresztény hagyományok és erkölcsösség feltétlen és odaadó tiszteletét, a család szentségét hirdeti. Bár Hende Csaba szavakban magáénak vallja ezen értékeket, saját életében mégsem érvényesíti azokat: fiatal szeretőjével miniszterként a saját minisztériumában szűrte össze a levet. Miután lebuktak, felesége nyomban elvált tőle. Ezt követően Hende hatalmas, úszómedencés budai luxusvillába költözött szeretőjével és annak gyermekével.

Az ügy pikantériája, hogy forrásaink szerint Hende új élettársa Dr. Szajlai Mónika már 2012-ben is Hende szeretője volt. 2012-ben a párizsi nagykövetség honlapjának beszámolója szerint - hogy, hogy nem éppen Mónika születésnapján - közös programon vettek részt október 23-án. Micsoda gáláns ajándék: szülinapi vacsora Párizsban! Nem véletlenül hívják párttársai Hendét a háta mögött a Fidesz Casanovájának.

Az is kiderült, hogy az adófizetők pénzén fenntartott szolgálati Audit nem csak a miniszteri teendők végzésére, hanem kampányolásra, és a vele élő gyermek iskolába szállítására is használja Hende. Nyilván ez a rezsicsökkentés egy speciális változata: így lehet az üzemanyagon spórolni.

Persze a Budapesten luxuskörülmények között élő miniszter a Vas megyei képviselőségért járó költségtérítést biztos, ami biztos, felveszi. Ez nem csak erkölcstelen, hanem a jogszabály kijátszása is.

Már csak egy kérdés merül fel: vajon ki lakik Hende állandó lakcímén, Szombathelyen? Ugyanis ő már évek óta biztosan nem. Csak nem albérlők? Befolyó bérleti díjnak ugyanis nyoma sincs a miniszter vagyonbevallásaiban.


http://morning.hu/cikkek/budai-villabol-jar-kampanyolni-fidesz-casanovaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőröket hurcolják meg, ha egy színes bőrű rájuk vall
  2014-03-11 19:33:06, kedd
 
  A rendőröket hurcolják meg, ha egy színes bőrű rájuk vall
2014. március 11. 18:08
Hunhír.info

Ártatlannak vallották magukat a megvádolt rendőrök, és tagadták, hogy 2012 júniusában Szegeden megütötték vagy megrúgtak egy itt bandázó színes bőrűt, Szaúd Mohamed al-Marzúkit. Az ügyben kedden kezdődött meg tárgyalás a Szegedi Törvényszéken.

Két rendőr és egy civil állt a bíróság elé. A törzsőrmestert és az őrmestert hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettével, közúti veszélyeztetéssel, valamint súlyos testi sértés kísérletével, a harmadrendű vádlott taxisofőrt pedig közúti veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség.

Az elsőrendű vádlott, P. László Péter rendőr törzsőrmester és V. Igor rendőr őrmester és egy harmadik társuk 2012. június 2-án Szegeden civilben járőrözött. A rendőrök illegális migránsokat kerestek, mert tudták, hogy korábban a zöldhatáron keresztül Szerbia felől magyar területre lépett egy csoport, amelynek tagjait embercsempészek a városban akarták felvenni.

A vádlottak azt mondták, hogy a Belvárosi hídon látták meg a sértettet és társát, akiket ruházatuk és bőrszínük alapján határsértőnek gondoltak. Mivel a rendőrök már többször fogtak el ezen a helyszínen határsértőket, az esetek kilencven százalékában pedig a migránsok igyekeznek elszökni, a történtek alátámasztották sejtésüket. A rendőrök magyarul, majd angolul felszólították őket, hogy igazolják magukat, de a sértett és társa futásnak eredt. Az intézkedés kezdetén egyikük felmutatta rendőrjelvényét, másikuk pedig a nyakában viselte szolgálati igazolványát.

A rendőrök közölték, hogy több száz méteres gyalogos és autós üldözés után érték utol az egyik menekülőt, aki előzőleg átesett egy autón. A sértettet földre kényszerítettek, fejét földre nyomták, ruházatát átvizsgálták, és okmányokat, valamint közbiztonságra veszélyes eszközt kerestek nála. Miután az arab férfi már nem állt ellen és asztmája miatt panaszkodott, nem bilincselték meg. Mindkét vádlott határozottan tagadta, hogy megütötte vagy megrúgta a sértettet.

A harmadrendű vádlott, aki annak idején taxijával szintén a menekülők nyomába eredt, nem tett vallomást, de elismerte, hogy járművével az arab férfi elé hajtott. Az ügy tárgyalása júniusban a sértett és tanúk meghallgatásával folytatódik.

Index

És az ügy még bírósági szakaszba is eljut ahelyett, hogy egyből kivárták volna liberális jogvédők által kiokosított idegent.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73358
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szálasi Ferenc és három minisztertársa pozitív emberek volta
  2014-03-11 19:30:37, kedd
 
 

Szálasi Ferenc és három minisztertársa pozitív emberek voltak
2013. 03. 10. vasárnap. - 22:12

Kedves Magyar testvéreim!

Hatvanhét évvel ezelőtt, 1946. március 12-én végezték ki az utolsó törvényes magyar kormány első emberét, a nemzetvezető Szálasi Ferencet és három miniszterét, Beregfy Károlyt a honvédelmi, Rajniss Ferencet a vallás- és közoktatásügyi, Vajna Gábort a belügyminiszteri tárca élén. Ha volna egy szemernyi becsület az őket kivégzők szellemi utódaiban, bizony most ők is fejet hajtanának emlékük előtt, hiszen nem önmagukért, hazánkért adták a legdrágábbat, életüket, akiket ezért emigráns költőklasszikusunk, Alföldi Géza szavaival joggal tarthatunk az ?Úr fiai"-nak:

Az Úr fiai ők, valamennyi.
Leborulok szent emlékük előtt.
Uram, áldj meg, hogy ne legyünk gyávább,
Mint ezrek, ők, az előttünk-menők!
Mutasd, Uram, hogy merre visz az út,
Méltónak lenni hozzájuk boldogan!
Vezess, Uram, hősi szent csatákra,
És oltsd belénk vérünk, hogy tudjuk, hogyan!

Igen, a hogyan ugyanis az örök hamleti kérdés számunkra, amelyre pályájukkal, erkölcsi-szellemi tartásukkal ők meg is adták a választ, ezáltal hősökké válva, amiért mást akartak, éspedig jobbat s azt jobban, mint oly sok kortársuk, vagyis egy testben, lélekben ízig-vérig keresztény erkölcsi alapokon és szociális igazságosságon alapuló Nagy-Magyarországot, a külső és belső ellenségeinktől való megszabadulást, lerázva valamennyi nemzeti életünket megrontó, Széchenyi István által ostorozott bűnünket, azt, hogy oly sokan akarunk elsők lenni, vezető állásba kerülni, különben szárnyaszegett madárnak tekintjük önmagunkat, hogy eközben felfuvalkodottak, önhittek, gőgösek, túlságosan személyeskedők, rendszerint részletekben elmerülők vagyunk, hogy nem vagyunk a helyünkön, hajlamosak vagyunk egyéni rátermettségünk ellenére való hivatást választani, hogy nincs elégséges összetartás bennünk, testvéri érzés, jóindulat egymás iránt, van viszont állandó áskálódás, kenyéririgység, hogy rendszerint meghunyászkodunk, nem állunk helyt azért, amit teszünk, hanem helyette gyáván megfutamodunk, hogy gyökérnélküli lángolással kezdünk munkához, de kicsinyes, önös érdekekből aztán hamar abba is hagyjuk, hogy a társadalmi különbségeket nem tudjuk áthidalni, elfogadni, hogy gazdagok és szegények mindig lesznek, hogy örökösen címkórságban szenvedünk, ranglétrára mindenáron felkapaszkodók, álláshalmozók vagyunk, fékezhetetlenek, nem vetünk gátat sem örömeinknek, sem bánatainknak.

Mindezen bűneink bizony Horthy Miklós negyedszázados kormányzósága alatt is tovább burjánoztak, megszülve ezzel a nemzeti és szociális igazságosságot egyként érvényesíteni és érvényesíttetni hivatott hungarista mozgalmat, a történelem Ura adta pillanatban olyan férfiúkat adva, mint amilyenek például ők voltak négyen, akik Adyval tudták s tudatosították, hogy (legalábbis lélekszámban) kis népeknek még lélegzetet venniük is csak radikálisan lehet, akik megtapasztalták vele, a költővel oly sokszor, hogy bizony ?nekünk Mohács kell":

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szívű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

Amikor a hatvanhét évvel ezelőtt ezen a napon kivégzett mártírjainkra emlékezünk, gondoljunk arra, az ő példájuk mennyire segít bennünket annak megértésében, hogy még ?félpercnyi békesség"-et sem ismerő pozitív emberek termelhetik csak meg az igazságosság gyümölcsét, a békét, a magyar békét, a pax hungarica-t.

Éppen ezért itt és most kell idézni Klebelsberg Kunót, az egykori vallás- és közoktatásügyi minisztert, aki a magyar ifjúságot 1928-ban így intette rádióbeszédében:

?Magyar fiúk, magyar lányok! Az iskolában már megtanultátok, hogy Nagy-Magyarország területe 325 000 négyzetkilométer volt, a trianoni Magyarországé pedig csak 92 000 négyzetkilométer. Tudjátok azt is, hogy Nagy-Magyarországon 21 millió ember lakott. A trianoni Magyarországnak ellenben csak nyolcmillió lakosa van. Majdnem egyharmadára zsugorodott össze hazánk. Ha mindennek dacára sem akarjuk a nemzetek sorában elveszíteni azt a helyet, amelyet a magyarság korábban elfoglalt, akkor a mi munkánk eredményének legalábbis annyinak kell lennie, mint amennyit régebben a történeti Magyarország huszonegymillió lakosa véghezvitt.

De emelnünk kell nemzetünk belső értékét is. Fokoznunk kell nemcsak az egyes ember teljesítőképességét külön-külön, hanem a nemzet együttes összmunkájának eredményét is. Ehhez pedig az kell, hogy több legyen a magyarság kebelében a pozitív, mint a negatív ember.

Milyen a negatív ember? A negatív ember a fölmerő kérdésekkel szemben rendesen nemet mond. Ha valamely új eszme vagy terv merül föl, akkor nem azon töri a fejét, hogy meg lehet-e azt valósítani, hanem csak a nehézségeket és az akadályokat nézi, és többnyire azt jósolgatja, hogy nem lesz az egészből semmi, amivel még azokat is elcsüggesztheti, akiknek az alkotó munkához hajlamuk és kedvük van. A negatív ember irigy, mások hibáit nagyítja, kiszínezi, az iparkodókat leszólja, a bizakodókat kigúnyolja. Rendesen sokat beszél, másokat fölényes hangon bírál, és eközben többnyire kiiktatja az erejét, nem marad már benne energia a hasznos cselekvésre.

Milyen ezzel szemben a pozitív ember? A pozitív ember bizakodó, jóakaratú. Magával szemben szigorú, mások hibáival szemben elnéző, mert az alkotó munkából jól tudja, hogy milyen nehéz valamit megcsinálni és milyen könnyű tévedni. A pozitív ember szolgálatkész, és amennyire teheti, segít mindenkin. A szót nem igen fecsérli, inkább kevés beszédű, viszont a munkában öröme telik, életének fő célja az alkotás.

Az olyan nemzet, amelynek sorában a negatív emberek többségre jutnak, veszve van. Magyar fiúk, magyar lányok! Legyetek ennek a hazának dolgos, pozitív gyermekei!"

Igen, kedves magyar testvéreim! Szálasi Ferencre és három minisztertársára keresve sem találhatnánk karakterológiailag kifejezőbb szót, mint hogy pozitív emberek voltak a már akkor is oly sok negatív ember között. Ám korántsem csak az iskolaépítő kultuszminiszter akkori szavai illenek ennyire mindnyájukra, hanem Szent Páléi is: történetesen kivégzésük napjára, március 12-ére esik Nagy Szent Gergely pápa, hitvalló és egyháztanító ünnepe, s az enapi szentmise szentleckéjében a népek apostola tanítványához, Timóteushoz az alábbi intelemmel fordul (2 Tim 4, 1-5):

?Kérve-kérlek az Isten előtt és Jézus Krisztus előtt, ki ítélni fog eleveneket és holtakat, az ő eljövetelére és az ő országára: hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan, ints, kérj, fedj minden türelemmel s tudománnyal. Lesz ugyanis idő, mikor majd az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük s elfordítják fülüket az igazságtól, de odaadják magukat a meséknek. Te vigyázz, viseld el a szenvedéseket mindenben, végezd az evangélista dolgát, töltsd be szolgálatodat, légy józan."

Igen, Szálasi Ferenc, Beregfy Károly, Rajniss Ferenc és Vajna Gábor akár alkalmas, akár alkalmatlan volt, intették, kérték, feddték nemzetünket, ezért elmondhatták Szent Pállal ők is (2Tim 4, 7):

?A jó harcot végigharcoltam, a pályafutást bevégeztem, a hitet megtartottam, készen vár reám az igazság koszorúja, melyet megad nékem azon a napon az Úr, az igazságos bíró, mindazoknak, kik sóvárogják az ő eljövetelét."

Requiem aeternam dona eis Domine,
Et lux perpetua luceat eis.

(Elhangzott 2013- március 10-én az Új Köztemetőben)

ifj. Tompó László - Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/eszme/szalasi-ferenc-es-harom-minisztertarsa-pozitiv -emberek-voltak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.03 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.