Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Csak parasztvakításra jó a választási béremelés
  2014-03-13 19:51:46, csütörtök
 
  Csak parasztvakításra jó a választási béremelés

FN24

2014. március 12. 19:00




2013-ban jelentősen nőtt a keresetek reálértéke az előző évhez képest, amelyben nem kis szerepe volt az oktatási és az egészségügyi béremelésnek. Csakhogy.

A versenyszféra hozta szokott formáját, így minden jelentősebb ágazatban volt reálkereset emelkedés. Ugyanakkor a keresettömeg bővülését fékezte a létszámvesztés, illetve az, hogy a dolgozók egy része részmunkaidőssé vált. Így az egy főre jutó keresetemelkedésnél kisebb lett az összes kereset tömegének gyarapodása. Ez a kiskereskedelmi forgalom alakulásán is tetten érhető - írja a GKI legfrissebb blogbejegyzése.

Kétharmad 20 százalékkal az átlag alatt keres

Emellett az elért nettó keresetek egyre szélsőségesebben szórnak: 20 százalékkal az átlag alatt keres (ez havi 120 ezer Ft alatti nettót jelent) a foglalkoztatottak 2/3-a. Míg 20 százalékkal az átlag felett 17 százalékuk (ez 180 ezer Ft feletti havi nettónak felel meg). S az előbbi csoport (vagyis a kétharmad) mindössze az összes kereset 31 százalékát birtokolja. Az utóbbi viszont (vagyis a dolgozók mindössze 17 százaléka) az összes kereset 42 százalékát szerzi meg.

A közszféra bukta

Ha kissé távlatosabban tekintünk a keresetek alakulására, akkor azt láthatjuk, hogy 2008 óta a versenyszférában összesen 9 százalékkal (évi 1,5 százalékkal) emelkedett a keresetek reálértéke - folytatják az elemzést.
(Hozzáteszik azonban azt is: a gyermekek utáni adókedvezmények módosító hatásával számolva összességében ennél kissé jobb a helyzet. No meg hogy mivel a levonható összeg értéke nem változik, ezért azoknál, akik maximálisan kihasználják a lehetőséget, valójában mérsékeltebb a nettó tényleges reálkereset bővülése.)

Az állami-önkormányzati szféra alkalmazottai kevésbé voltak szerencsések. A közigazgatásban, védelemben, kötelező társadalombiztosításban 5 százalékkal, az oktatásban területén 6 százalékkal, míg a humán egészségügyi és szociális ellátás ágazatban 15 százalékkal kevesebb pénzt vihettek haza a dolgozók, mint változatlan árak mellett 2008-ban.
Ugyanakkor az említett ágazati statisztikai átlagok ebben az időszakban - az egykulcsos szja bevezetése miatt - a szokásosnál sokkal jobban eltérő irányú és dinamikájú egyéni reálkereset változások eredőjeként jöttek ki.

Előnyben a versenyszféra

Ha 2010-hez viszonyítjuk a 2013-as kereseteket, arják, akkor a versenyszféra továbbra is őrzi előnyét (6 százalékkal nagyobb a keresetek vásárlóértéke, mint 2010-ban volt).

A közigazgatás, védelem, kötelező TB területén alig érzékelhető, 1 százalékos reálkereset-emelkedés ment végbe. Ugyanakkor a nagymértékű, választások előtti bérrendezés ellenére az oktatási szféra keresetei 4 százalékkal, a humán egészségügy, szociális ellátásé pedig 13 százalékkal maradnak el a 2010-es értéktől reálértelemben.

Közszféra kontra versenyszféra

Ha a közszféra és a versenyszféra béreit egymáshoz hasonlítjuk, akkor azt láthatjuk, hogy a kiemelkedően jól fizetett köztisztviselők keresetelőnye tovább zsugorodott. Mert míg 2008-ban közel 28 százalékkal volt nagyobb a keresetük, mint a versenyszféra átlaga, addig 2013-ban már csak 11,5 százalékkal.

Az oktatásban pedig az előnyből hátrány lett: 2008-ban csaknem 5 százalékkal voltak magasabbak a keresetek, 2013-ban viszont már 10 százalékkal alacsonyabbak lettek a versenyszféra átlagához képest).
A humánegészségügy, szociális ellátás már 2008-ban is elmaradt a versenyszférától a keresetek szintjénél (-1 százalék%), 2013-ra azonban az eltérés már 23 százalékra nőtt!

Mire volt elég?

Összességében megállapítják, hogy a választási béremelések csak arra voltak elegendőek, hogy megállítsák a közszféra dolgozóinak pozícióromlását, valós felzárkózás ezek révén egyelőre még nem történt. Az oktatási szférában, amennyiben a bejelentett további béremelések megvalósulnak, elérhető lesz, hogy 2016-ra a 2010-es szintre térjen vissza a keresetek versenyszférához viszonyított szintje.

A humánegészségügy, szociális ellátásban viszont ehhez csaknem 50 százalékos béremelésre lenne szükség. Ennek fedezete nem látszik, így jó eséllyel további létszámvesztés elé néz ez az ágazat, ami növekvő várólistákban fog lecsapódni állapítják meg.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/03/12/csak-parasztvakitasra-jo-a-valasztasi-bere meles/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_ca mpaign=fn_2014-03-13
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nyugat által támogatott puccsisták főnöke lövette a tömege
  2014-03-13 19:48:52, csütörtök
 
  A nyugat által támogatott puccsisták főnöke lövette a tömeget
2014. március 13. 19:35
Hunhír.info

Olekszandr Jakimenko, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) volt vezetője Andrij Parubijt, a Majdanon (kijevi főtéren) szervezett terrorista egységek korábbi parancsnokát vádolta meg azzal, hogy az általa ellenőrzött épületből lőttek a tüntetőkre és a belügyesekre a januári események idején Kijevben. Jakimenko a Rosszija 24 orosz állami hírtelevíziónak nyilatkozott szerdán.

Az ukrán titkosszolgálatok Viktor Janukovics elnöksége alatti vezetője először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy elmenekült Ukrajnából. Azt nem árulta el az exkluzív interjúban, hogyan sikerült kijutnia az országból.

Andrij Parubij, az ukrajnai Haza párt politikusa, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője. Az új kijevi hatalom Janukovicsot, a február 22-én leváltott ukrán államfőt vádolja azzal, hogy a tüntetőkre lövetett.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73418
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A helyi fideszes fia és menyasszonya kapott lakást szociális
  2014-03-13 19:46:10, csütörtök
 
 
A helyi fideszes fia és menyasszonya kapott lakást szociális alapon

Index

2014. március 13., csütörtök 16:29 |

A szűkös szülői házra való hivatkozással utalt ki önkormányzati bérlakást az III. kerület a helyi fideszes önkormányzati képviselő fiának. Menczer Erzsébet - aki a Fidesz parlamenti jelöltje is egyben - maga is megszavazta a döntést, és nem jelezte, hogy saját családjáról van szó. A polgármesteri előterjesztés Menczer leendő menyének nevén ment át a testületen.
Címkék
iii kerület, választás2014, menczer erzsébet

Az Együtt-PM Szövetség hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt feljelentést tett, miután kiderült: Bús Balázs polgármester előterjesztésére Keszegné Menczer Erzsébet fideszes képviselő fia élettársának utalt ki lakást az önkormányzat.
D TT20131025012
Menczer Erzsébet a Fidesz képviselőjeFotó: Kovács Attila

Az Együtt-PM bejelentése szerint óbuda-békásmegyeri képviselő-testület 2013 nyarán Bús Balázs előterjesztése alapján egyhangúlag úgy döntött, hogy Harangozó Laura számára bérbe adja az önkormányzat tulajdonában álló Kaszásdűlő utcai kétszobás, összkomfortos, beköltözhető állapotú lakást.

A polgármester arra hivatkozva javasolta a bérbeadást, hogy Harangozó Laura és vőlegénye a vőlegény szüleinél laknak. ezt az állapotot azonban nem tartják ideálisnak a családalapításhoz, albérletbe nem mennének, saját lakást pedig nem tudnak vásárolni.


Harangozó Laura vőlegénye név szerint nem szerepelt az előterjesztésben. Keszeg Dániel Keszegné Menczer Erzsébet fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő fia. Keszegné az áprilisi választáson is Óbudán indul a parlamenti mandátumért.

Keszegné, aki maga is megszavazta a lakás bérbeadását a 2013. június 27-i ülésen, nem jelezte személyes érintettséget képviselőtársainak, ezzel megszegte hivatali kötelezettségét. Az Együtt-PM szerint a képviselő feltehető azzal a szándékkal ejtette tévedésbe a testületet, hogy a döntéshozók ne szerezzenek tudomást a családi kapcsolatról.

Menczer Erzsébet vagyonnyilatkozata szerint egy 67 négyzetméteres III. kerületi, és egy 74 négyzetméteres XIII. kerületi lakás résztulajdonosa, és havi egymilliós keresettel rendelkezik.

http://index.hu/belfold/2014/03/13/a_helyi_fideszes_fia_kapott_lakast_szocialis_a lapon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar külügy megint a cionisták hátsóját fényezi
  2014-03-13 19:45:06, csütörtök
 
  A magyar külügy megint a cionisták hátsóját fényezi
2014. március 13. 17:58
Hunhír.info

A Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli és semmivel sem tartja indokolhatónak a Gázából Izrael ellen indított szerdai rakétatámadásokat. A magyar diplomáciának az kóser, ha a zsidók palesztinokat gyilkolásznak, de az már nem az, ha azok vissza is lőnek.

A tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kiemelte: a magyar kormány támogatja az amerikai közvetítéssel folytatott palesztin-izraeli béketárgyalások zavartalan továbbvitelét, és elítél minden olyan cselekményt, amely ezt megzavarhatja.

A magyar álláspont szerint a több évtizede tartó közel-keleti konfliktusnak csak békés, tárgyalásos úton lehet véget vetni - írták.

A palesztin milícia fegyveresei szerdán rakétatámadást indítottak Izrael ellen, miután az izraeli légierő végzett a szervezet három tagjával. Csaknem másfél éve nem volt példa ilyen nagyszabású palesztin rakétatámadásra: az izraeli hadsereg közleménye szerint 41 rakétát lőttek ki az országra, de később egy katonai szóvivő hatvannál több rakétáról beszélt. A támadásra válaszul izraeli harci gépek csütörtökre virradóra öt hullámban tizenhat rakétát lőttek ki az övezetet irányító Hamász palesztin radikális szervezet és az Iszlám Dzsihád által használt különböző gázai övezeti táborokra.

Akkor talán nem a zsidók seggét kéne egyből nyaldosni, hanem odaszólni, hogy nem kéne palesztin területeket bombázni, meg embereket gyilkolni, akkor az arabok sem
rakétázgatnának.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73415
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.