Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szellemi vírusvédelem
  2014-03-16 14:12:20, vasárnap
 
  Egyik nap úgy mentem el otthonról, hogy nem jelentkeztem ki a számítógépemről. Amikor hazaértem, akkor vettem észre, hogy a számítógép egész nap online üzemmódban volt. Az első gondolatom és egyben nagy aggodalmam az volt, hogy vajon hány hacker támadhatta meg a gépemet?

Link



Azonnal megnéztem a Tűzfalamat, hogy megtudjam, mi történt a távollétemben. Megdöbbenve láttam, hogy 488 betolakodó próbált hozzáférni a számítógépemhez. Majdnem mindegyik olyan vírus volt, ami teljes hozzáférést enged a gépemhez. Először nagyon megijedtem, hogy valaki hozzáférhetett a banki információimhoz, személyes leveleimhez, és egyéb adataimhoz. Azután, nagy megnyugvással olvastam, hogy a Tűzfalprogram megvédte a rendszert mind a 488 támadástól, így elkerültem a katasztrófát.

Amint azon töprengtem, mi is történt, a Szent Szellem emlékeztetett, hogy Ő is hasonlóképpen munkálkodik az életemben. Keresztényként, egy szellemi csata célpontjai vagyunk. Számtalan támadás ér minket, amik azért nem sikeresek, mert a Szent Szellem bennünk él, és megvéd minket.

Miközben a napi rutinunkat végezzük, Ő hűségesen őriz minket az ellenség gonoszságaival szemben. Magunktól képtelenek lennénk ennyi támadást elhárítani, és ennyi csatát megharcolni e világ betolakodóival szemben, bibliai megfogalmazásban: ,,erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak" (Efezusi 6:12).

Hála Istennek, nem kell aggódnunk. Élhetjük mindennapi életünket abban a bizonyosságban megnyugodva, hogy Krisztus bennünk élő Szelleme elvégzi, amit csak Ő tud elvégezni. Szeretettel gondoskodik a szükségeinkről, és biztonságba helyez a szellemi pusztítástól. Valóban csata zajlik körülöttünk, de ez az Úr csatája. A mi részünk az, hogy tudván, hogy Ő már legyőzte a halált és a poklot, és ez a győzelem mindig a miénk Krisztusban, Benne megnyugszunk.

Egy mindenható Atya szeret téged szenvedélyesen. Egy együtt érző Fiú őriz féltékenyen. És egy korlátlan hatalmú Szellem véd állandóan. Lehet, hogy 488 támadás ér egy nap, de ne aggódj. Isteni élet árad rajtad keresztül, ami mindig munkálkodik a háttérben a mindennapi teendőid közepette, gondoskodván arról, hogy a pusztító vírus ne fertőzhesse meg a rendszeredet.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
1 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Hogyan győzhetem le az elbátortalanodást ?
  2014-03-16 12:56:47, vasárnap
 
  A júdaiak azonban ezt mondták: Megrokkant a teherhordók ereje, pedig sok a törmelék, és mi már nem tudjuk építeni a várfalat! Nehémiás 4:4




Az elbátortalanodás gyógyítható. Ha úgy alakul, hogy elbátortalanodom, rögtön Nehémiáshoz veszem az irányt. Az ősi izraelnek ez a nagy vezetője értette, hogy az elbátortalanodásnak 4 oka lehet.

Első, hogy kimerültél. Egyszerűen elfáradtál, mint a munkások a Nehémiás 4:4-ben. Emberek vagyunk, elfáradunk. Nem égetheted a gyertyát mind a két végén. Szóval lehet, hogy ha elcsüggedsz, az nem azt jelenti, hogy változtatnod kell valamin. Egyszerűen csak pihenésre van szükséged! Néha a legszellemibb dolog, amit tehetsz az, hogy elmész és alszol egyet.

Második ok az, hogy frusztrált vagy. Nehémiás azt mondja, hogy annyi kőtörmelék volt körülöttük, hogy ez akadályozta őket a fal építésében. Vannak ilyen akadályok a te életedben is? Észrevetted, hogy valahányszor új dologba kezdesz, felgyülemlik a szemét?

Ha nem takarítod el rendszeresen a "törmeléket", akkor meg fog állítani abban, amit csinálsz. Nem kerülheted el, ezért meg kell tanulnod gyorsan felismerni ezt, és eltüntetni, hogy ne veszítsd szem elől az eredeti célt.

Harmadik ok az elcsüggedésre az lehet, hogy azt hiszed, elbuktál. Nehémiás emberei nem tudták annyira gyorsan befejezni a munkálatokat, mint tervezték, és ennek eredményeként az önbizalmuk összeomlott. Azt gondolták, "ostobaság volt azt hinnünk, hogy valaha újjá tudjuk építeni ezt a falat."

De tudod mit teszek, ha nem tudok valamit időre teljesíteni? Új célt tűzök ki magam elé. Nem adom fel. Mindenki hibázik. Mindenki csinál ostobaságokat. Szóval nem az a baj, hogy elbuktál, hanem az a fontos, hogy hogyan reagálod le a bukást.

Önsajnálatba kezdesz? Másokat hibáztatsz? Panaszkodsz, hogy ez lehetetlen? Vagy Isten akaratára koncentrálsz, és elkezdesz újra előre menni?

Végül az utolsó ok, amiért elcsüggedhetsz az, hogy megadod magad a félelemnek és ezért bátortalanodsz el. Nehémiás könyvének negyedik része arra utal, hogy azokat éri el leginkább a félelem, akik sokat vannak együtt negatív emberekkel. Ha a negatív gondolatokat ki akarod iktatni, akkor el kell távolodnod a negatív emberektől, amennyire csak tudsz.

Lehet, hogy a félelmeid miatt vagy elbátortalanodva. Talán azt mondod magadnak, "ez nem megy, ez túl nagy felelősség", vagy hogy "ezt nem érdemlem meg", esetleg tartasz attól, hogy mások megbírálnak. A félelem tönkretszi az életed, ha hagyod. De dönthetsz úgy, hogy ellenállsz az elbátortalanodásnak. Mondd, "Istenem, segíts, hogy levegyem a tekintetem a problémákról és a körülményekről, és Terád nézzek".

Beszéljünk róla:

A törmelék az, ami vesztegeti az idődet és energiádat, és megakadályoz abban, hogy azt tedd, amire Isten elhívott. Mi a törmelék a te életedben?
Hogyan tudod csökkenteni a negatív dolgokat, amik elbátortalanítanak?
Mi az a feladott cél, aminek újra figyelmet kell szentelned, hogy azt tedd, amire Isten elhívott?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.03.09.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1690
  • e Hét: 5394
  • e Hónap: 9195
  • e Év: 70496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.