Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Egy hely a gondolatoknak
  2014-03-24 19:19:31, hétfő
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Már keresztem vállra vettem
  2014-03-24 12:26:22, hétfő
 
  1. Már keresztem vállra vettem S érted mindent elhagyok. Mindenem vagy, árva lettem, Honja vesztett szív vagyok. Vágyat, célt a múltnak adtam, Nincs már bennem vak remény, Mégis gazdag úr maradtam: Isten és a menny enyém.

2. Ember bánthat és zavarhat: Szíved áldott menedék; Sorsom próbál és sanyargat: Édes csenddel vár az ég. Nincsen búm, mely könnyet adjon, Míg szerelmed van velem, Nincs öröm, mely elragadjon, Hogyha nem benned lelem.

3. Lelkem, teljes üdv a részed, Hagyd a bút s a gondot el; Légy vidám, ha meg-megérzed: Tenni kell még s tűrni kell. Gondold el: ki Lelke éltet, Milyen Atya mosolya; Megváltód meghalt teérted: Mit bánkódnál, menny-fia?

4. Kegyelemből dicsőségbe Szállj, hited majd szárnyat ad, S az örök menny fénykörébe Bévezet majd szent Urad. Véget ér itt küldetésed, Elszáll vándoréleted, Üdvösséggé lesz reményed, Égi látássá hited.

Fordította: Áprily Lajos

Dallam: Walesi népének
Link Link



,,Ha valaki utánam akar jönni, adjon fel minden önmagához való jogot, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem." ,,Aki elveszíti a maga életét, megtalálja azt, aki pedig ragaszkodik a saját életéhez, elveszíti azt." Link
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Isten azt szeretné elérni, hogy belőled csillag legyen
  2014-03-24 11:41:02, hétfő
 
  "Látom Őt, de nem most; nézem Őt, de nem közel. Csillag származik Jákóbból, és királyi pálca támad Izráelből." 4Mózes 24,17

"Látom" csak annyit jelent, hogy egy pillanatra meglátom. A "nézem" egy hosszú, tartós szemlélést jelent.

Az Ördög ettől akar elszakítani, hogy ne tudjam nézni.

Ha egy pillanatra meglátod, nagyon nagy öröm. De nézd tovább, mert ez által fogsz megváltozni. Azáltal lesz az Ő képe rajtad, minél hosszabban nézed.

Bálám azt mondja: "Csillag származik Jákóbból."

Nappal a nap világít, éjjel a csillagok. Észrevetted már, milyen sötét éjszaka van most a földön?

Tudod, hogy akkor van a legsötétebb, amikor a hajnal közeledik?

Az erkölcsi, az anyagi életben talán soha nem volt még ilyen sötét, mint most.

A Csillag, amely Jákób népéből származik, Isten népéből származik. Az Ószövetség lapjain látod Őt? Jézus mondja, amikor Mózesről beszél: "Én rólam írt ő" (Jn 5,46). Jézus Krisztusnak fénye az Atyától volt. Kapcsolata volt Vele.

Isten azt szeretné elérni, hogy belőled csillag legyen. Aki befogadja Jézust, csillaggá kell legyen.

A bennszülöttek így mondták egy misszionáriusra, aki mindig ragyogott: Nem tudjuk, mi van vele, olyan, mintha villanykörtét nyelt volna, belülről állandóan világít.

A másik, amiért fényes lehet egy csillag: a használattól. Engedd, hogy az Úr használjon, ne gondold, hogy elkopsz. Milyen jó lenne, ha életed, ahogy kopik, egyre fényesedne. Míg egyszer felkerül Isten országába, és ott örökké fénylik.

Mit ér a hosszú élet, ha az Úr nem használhat?

Bár utolsó lélegzetig a kezében lehetnél! Azt mondja az Ige: Mindig kezénél vannak az Ő szentjei.

Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Érted ?!  
Isten legjobbat hozza ki belőled,ahogy az elhívásod követed
  2014-03-24 08:52:17, hétfő
 
  "Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2 Timóteus 1:6-7)
Amikor Timóteus csatlakozott Pál missziós útjához, még nagyon fiatal volt. Pál egy Efézus nevű városba küldte, hogy segítse a gyülekezet plántálást és annak vezetését. Timóteus félt, de Isten még így is tudta használni. Három olyan lecke van, amit Timóteustól megtanulhatunk, azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk betölteni Isten elhívását az életünkben.

1. Ha eleget akarsz tenni az elhívásodnak, fejlesztened kell azokat ajándékokat, amelyeket Istentől kaptál.

"Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban. ... Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófécia által kaptál a vének kézrátételével. Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt. (1 Timóteus 4:12, 14-15)

Pál azt is mondta Timóteusnak hogy: "...gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2 Timóteus 1:6-7)

Mint egy hívőnek, a te felelősséged, hogy fejleszd a tehetséged és ajándékaid, melyeket Isten neked adott használatra életed végéig.

2. Ha eleget akarsz tenni az elhívásodnak, nem kalandozhatsz el.

Isten azt mondja Timóteusnak az 1 Timóteus 4:16-ban: "Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett, mert ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is."

Manapság könnyű letérni a helyes útról, mert a vállalkozásunkat, családunkat, karrierünket és a megtakarításainkat vágyunk gyarapítani. De az hivatásod sosem fogod tudni betölteni, ha az idődet elvesztegeted az internettel és a telefonoddal. A legfontosabb dologra kell, hogy koncentrálj.

3. Ha eleget akarsz tenni az elhívásodnak a legjobbat kell kihoznod magadból Istennek.

"Fuss a magadtól tellhető legjobban Isten versenyében és nyerd el az örök életet, mert Isten erre az életre hívott el." (1 Timóteus 6:12a, TEV fordítás) Isten egy speciális feladatra hívott el téged, ezt akkor tudod elvégezni, ha a legjobbat adod az idődből, erőfeszítéseidből, ajándékaidból és koncentrációdból.

Pál azt mondja Timóteusról, hogy "Nincs senki más olyan, mint Timóteus." (Filippi 2:20 - NLT fordítás). El tudsz képzelni ennél nagyszerűbb sírfeliratot? Nem volt senki hasonló a földön, mint Timóteus. Céltudatos volt. Az élete során elkötelezett volt Isten elhívásában, senki sem tudta megzavarni vagy elbátorítani őt, a legjobbat adta magából Istennek.

Ahogy követed Isten elhívását, Isten a legjobbat fogja kihozni belőled.

Beszéljetek róla

Te hogyan fejleszted az ajándékokat, melyeket Istentől kaptál?
Milyen módon tudod megszüntetni a zavaró tényezőket, amik megakadályozzák a koncentrációd?
Milyen napi teendőidbe adsz bele mindent? Beleadsz ugyanígy mindent a szolgálatba is, amit végzel?

(Daily Hope by Rick Warren - 2013.03.17.)Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Irgalomtól a kegyelemig
  2014-03-24 08:48:10, hétfő
 
  Egy magazinban jelent meg a következő történet Billy Grahamről. Jó néhány évvel ezelőtt, Billy Grahamet gyorshajtás miatt megállították, miközben egy kis településen ment keresztül.

Azonnal beismerte bűnösségét, de a rendőrtiszt azt mondta, hogy meg kell jelennie a bíróság előtt.

A bíró megkérdezte Billy Grahamtől, hogy beismeri-e bűnösségét. Amikor azonnal igennel válaszolt, a bíró tíz dollár büntetést szabott ki számára - minden túllépett mérföld per óráért egyet.

Hirtelen a Bíró felismerte, hogy a híres evangélista áll vele szemben, és így szólt: ,,Ön megszegte a törvényt. A bírságot ki kell fizetni, de majd én rendezem ön helyett." Majd kivett egy tízdollárost a tárcájából, odacsatolta a büntetőcédula mellé, és ezzel lezárta az ügyet. A tárgyalás után, a bíró elvitte Billy Grahamet egy étterembe vacsorázni. ,,Így bánik Isten is a megbánást megélő bűnösökkel" - mondta Graham.

Isten kiárasztotta ránk irgalmát, mert nem azt adta nekünk, amit a bűneinkért érdemelnénk. Ő kifizette a bírságot a kereszten. De nem állt meg itt. Kiárasztotta felénk a kegyelmét, és nekünk adta azt, amit nem érdemelnénk meg: az isteni életet.

Sok gyülekezet arra összpontosítja az erejét, hogy elmondják az embereknek az evangélium jó hírét, hogy üdvösséget nyertünk és a bűneink meg vannak bocsátva. Azonban a teljes jó hír még ennél is jobb! Isten az Ő kegyelméből megbocsát, azután bővelkedő életet ad nekünk Krisztusban. Az üdvösség nem csupán annyi, hogy az ember majd a mennybe kerül, hanem az, hogy a menny kerül belé!




Jézus azt akarja, hogy élvezd mindannak a teljességét, amit a kereszténység (igazi értelmében) jelent. Ne érd be annyival, hogy a bűneid megbocsáttattak és majd egyszer a mennybe jutsz. Mennyei Atyád gazdag az irgalomban, és megbocsátott. Azután egy kvantum ugrást, vagy még nagyobbat tett. Jézus Krisztus életét adta neked, és Benne a jobbjára ültetett (Efezusi 2:4-6). Minden áldás a tiéd Krisztusban (Efezusi 1:3), és megkaptad a képességet, hogy az Ő jóságát tükrözve élj minden nap. Nyugodj az Ő irgalmában. Tudd, minden kétséget kizáróan, hogy a bűneid meg lettek bocsátva. Azután, örvendezz a kegyelmében: isteni élet van benned!

Irgalomtól a kegyelemig Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8849
  • e Hónap: 19902
  • e Év: 81203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.