Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Moszkva nem esik kétségbe a szankciók miatt
  2014-03-27 21:29:18, csütörtök
 
  Moszkva nem esik kétségbe a szankciók miatt
2014.03.27 09:22


Először Szergej Lavrov nyilatkozott a nyugati szankciókkal kapcsolatban. Pillanat alatt elintézte a dolgot annyival, hogy "ha nem kellünk a G7-nek, akkor ők sem kellenek nekünk". Rogozin már egy kicsit tovább ment, és kijelentette, hogy a G7 intézkedés, miszerint ki akarják zárni Oroszországot, csak az orosz iparnak fog kedvezni. Az, hogy egy ekkora piacról kivonuljon a nyugati tőke (mivel ez hatalmas haszon neki) ki van zárva, majd maradnak kínai vagy brazil vegyes cégeken keresztül. Az angolok már így is megkerülik a hivatalos EU szankciókat. Merkel pedig egyenesen kijelentette, Németország és az EU nincs felkészülve rá, hogy piaci háborúba keveredjen Oroszországgal. Az elnöki szóvivő, Dimitrij Peskov pedig úgy nyilatkozott, a nyugatnak önmérsékletet kell tanúsítani és higgadtan viselkedni, mert a gazdasági kapcsolatok nem csak Moszkva érdekei, hanem a nyugati feleké is. Ezek kölcsönösen hasznos gazdasági kapcsolatok, melyek mindkettőjüknek érdeke.

Az orosz fejlesztési központ másnéven az "orosz Szilícium-völgy" központi épülete

Merkel pár szóval ecsetelte, hogy az EU legnagyobb gazdasági partnere Oroszország. Csak a német ipar 78 milliárd eurónyi árut ad el évente Oroszországban. Ezen kívül 20 milliárd eurónyi befektetésük van. A német autóipar, amely így is gyengélkedik, hatalmas károkat szenvedne el, ha leállnának a kereskedelmi kapcsolatok, vagy esetleg Moszkva külön vámokkal sújtaná őket. Csak Németországban közvetlenül azonnal megszűnne 300 000 munkahely, de a beszállítókkal, fuvarosokkal, kistermelőkkel, mindennel együtt nagyjából egymillió munkahely. Csak Németországban. Az orosz szankciók pedig sújtanák nem csak őket, hanem az egész EU-t. Moszkva azonban nem aggódik, gazdasági növekedési mutatói nem számítanak, mert nem kell elszámolia senki felé sem. A BRICS államok maximális támogatásukról biztosították Moszkvát. Valamennyi BRICS államfő nyilatkozott, hogy az Ausztráliába tervezett G20 konferenciára, melyről szintén az ausztrál kormányfő kitiltaná Oroszországot, nem Ausztrália találmánya, és az ottani államfőnek nincs beleszólása, ki megy és ki nem. De ha Moszkvát kitiltják, valószínűleg ők is távol maradnak. Így a G20 konferenciára egy olyan ország sem menne el, aki vásárol, csak olyanok, akik eladni akarnak. Ezzel mind a G8, a G7, a G20 konferenciázásoknak vége, és élesen különválik a két gazdasági világrend.


http://www.hidfo.net/2014/03/27/moszkva-nem-esik-ketsegbe-szankciok-miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor és az arabok.
  2014-03-27 21:26:04, csütörtök
 
 
Viktor és az arabok.
2014.03.24. 16:47

Nagyon szereti Orbán Viktor Szaúd-Arábia berendezkedését, már el is kezdte ezt lemásolni szűkebb hazája táján, Felcsúton. Ebben az olajban gazdag országban ahol most járt és tárgyalt Orbán Viktor, ami Szaúd- Arábia, ott királyság van. Ahol a királyi ház tagjai szentek és sérthetetlenek, főúri módon élnek az állam pénzéből, és a törvények felett állnak, gyakorlatilag bármit megtehetnek. Ez lassan meg lesz itthon is Orbán Viktor tündérmeséjében, csak a királyi ház tagjait a Fidesz haveri körrel kell behelyettesíteni, Felcsútot meg gyakorlópályának kell tekinteni.

De nem áll meg csak a másolásnál Felcsút stadionépítője, még biztatja is az arab befektetőket a tárgyalások során, jöjjenek ide nyugodtan a pénzükkel, mindent a rendelkezésükre bocsát, ami garantálja a befektetésük megtérülését turulföldön. Van itt olcsó munkaerő dögivel, a hazai viszonyok között már havi negyvenhétezerért is dolgoznak a közmunkások, legfeljebb kapnak még egy kecskét hozzá az erkélyükre. És ha ez nem jön be a közmunkásokkal, de sokat pofázna az olcsó munkaerő a munkahelyén, a hazai munka törvénykönyve van olyan rugalmas, bármikor ki lehet rúgni az elégedetlenkedőt. Szóval nem kell attól tartaniuk bárki is ellent mer mondani a munkáltatónak, a bérük meg törvényileg van módosítva, abból már korábban lecsökkentettek mindent amit lehetett, amikor átírták a munka törvénykönyvét a kétharmaduk segítségével.

Nagyon jól érzi magát Orbán Viktor az arabok között, főleg az olajtól ölükbe hullott gazdagság tetszik neki. Igaz itthon kevés az olaj, meg még királyság sincs, de van helyette elég sok más, amiből szerinte el lehet tartani a Fidesz ház kiemeltjeit. Állami földeket lehet osztogatni a kiszemelteknek, ami a támogatásoknak köszönhetően elég jól jövedelmez, és főleg munka nélkül. Az, hogy ezt mástól kell elvenni, egy kicsit sem érdekli a lelkiismeretet, fideszes politikus nem hallgathat ilyesmire, mert éhen marad. El lehet venni bejáratott piacokat, és újra szétosztani a haverok között, utólag megemelt haszonnal, végül is itt a szegény ember azzal füstöl, amivel lehet. De a kétharmados hatalommal ez is csak egy ölbe pottyant haszonforrásnak tekinthető. Állami pénzből gigantikus, értelmetlen beruházásokat lehet véghezvinni, végül is kit érdekel mit szól hozzá a többség, a lényeg a családnak tetszik szotyala köpködés közben, és főleg megérje a Közgépnek. Ha kell valami az államnak, csak törvényt hoz hozzá, aztán ráteszi a kezét, legyen az magáncég forráskóddal, vagy takarékbank részvényesekkel. Ezek olyan királyi megoldásnak tűnnek, csak mivel nincs meg itthon hozzá a státusz, Orbán Viktor törvényekkel biztosítja ezek megszerzését. Nem mellesleg azonban arab királyok nem mindegyike hatalommániás elmebeteg, sokan közülük odafigyelnek az országuk lakosaira, azoknak igyekeznek a jólétükről is gondoskodni. Oktatják a fiatalokat, munkát adnak nekik, a betegeket meggyógyítják, meg ilyenek.

De pár dolgot amit Orbán Viktor nem tud átültetni a hazai gyakorlatba az arab királyságból, bárhogyan is szeretné megtenni. Ott nem lehet bírálni a királyi ház tagjait semmilyen körülmények között, itthon azért van annyi demokrácia, el lehet mondani törvényesen a közszereplők bírálatát. Azért is igyekszik a Fidesz a még megmaradt sajtót is bekebelezni, legalább megpróbálja sötét homályban tudja tartani az emberek nagy részét, arra gondolva, azt hiszik le amit hallanak, nem azt amit tapasztalnak. A királyi ház tagjai nem egyeztetnek senkivel, megcselekszik ami szerintük helyes, aztán az állam kifizeti, mert ott van miből. Itthon azért ez nem így működik, hóbortos rezsicsökkentés miatt atomerőművet nem építhet akárki, csak mert éppen ahhoz van kedve, és munkát akar Simicskázni. Itthon a fedezet az emberek adója, és azt nem használhatja senki a saját kizárólagos céljaira. Az arab királyi ház döntéseivel nem lehet vitatkozni. Itthon azonban az Orbán Viktor által annyit hangoztatott magyar virtus szerint azonban kötelező megvédeni a döntést, arról vitatkozni kell. De ami még fontosabb nyíltan kell számot adni az előzményekről, a következményekről, a teendőkről, a célokról, a programokról. Mert a demokrácia így működik, aki nem ezt cselekszi az diktátornak készül a maga királyságban, és gyáva papírkutya is ráadásul, nem csak szabadságharcos rezsicsökkentő bunkó. A királyi ház kinyilatkozza a döntéseit, de Orbán Viktor ezt nem teheti meg, neki személyesen is oda kell állnia a cselekedeteit megmagyarázni. Nem elég a nem kócos fogú rémség sületlen Gyurcsányozása, a jól fésült hajléktalan üldöző nyócévezése, a plakátra kamerát szerelő szocizása.

Orbán Viktor mindig a magyar függetlenséget hangoztatja a nagyvilág előtt. Azonban ha a saját érdeke, és személyes haszna úgy kívánja gátlástalanul elárulja azt, és olcsó pénzért eladja. Paks az oroszoké lesz, mert így döntött, ezzel a rezsiharcában megvalósul a függőség, és még sokba is kerül. Az embereknek. Az araboknak olcsó munkaerőt kínál, mint eladható terméket, pedig ezek hús vér magyar emberek, akik az országban élnek, és itt kívánnak boldogulni. És folytatni akarja. Vagy általa szerényen kimondva, szeretné. Kiskirályok már vannak szerte a honban, ha folytatja, lesz egy valódi is az országban. Ezzel kell szembenézni a választásokon.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/03/24/viktor_es_az_arabok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így kell 270 milliót átcsalni Izraelnek
  2014-03-27 21:21:17, csütörtök
 
  Így kell 270 milliót átcsalni Izraelnek
2014.03.27 08:37


Az Elte Pályázati Innovációs Központja fejlesztési pályázatot írt ki. A pályázat minimum 30 millió, maximum 70 millió, teljes összegét tekintve pedig 270 millió forint. Célja mezőgazdaság, tiszta technológia, biotechnológia és orvosi műszerek, valamint - és ez a legfontosabb - informatikai fejlesztések. A lényeg: a pályázat csak izraeli-magyar közös pályázatként adható be.

Ennek kapcsán azonnal gyanú ébred az emberben, és csilingelni kezdenek a vészharangok. Mi az, hogy csak izraeli-magyar közös pályázatként adható be? Alapvetően izraeli iskolákkal és személyekkel nem dolgozik össze más, csak eleve zsidók (illetve zsidó diákok). Ismerve a dolgok menetét, ez megint nem szól semmi egyébről, mint a magyar iskolákra szánt, amúgy is rettentően kevés állami támogatás átjátszásáról Izraelnek. Miért nem csak magyar pályázatok ezek, és kizárólag csak magyarok vehetik igénybe? Miért kell nekünk zsidó egyetemistákat is pénzelni, amikor Izrael amúgy is kirabolja a bankjain keresztül a fél világot, iszonyat milliárdos támogatásokat zsebel be Németországtól a holokauszt valláson keresztül, az USA számára pedig Izrael a feneketlen zsák. Miért nekünk "csóró" magyaroknak kell még ezeket is támogatni?

A kiírás témája szintén árulkodó: ha tisztában vagyunk azzal, hogy a fő lehallgató, megfigyelő, mindenhol állandóan ármánykodó népség a zsidó, és mindezeknek fő országa Izrael, akkor egyből felsejlik az embernek, milyen fajta programokról és informatikai fejlesztésekről is lehet szó. Milyen atomreaktort akarnak megint megtámadni, milyen új Stuxnet vírust kifejleszteni, vagy még modernebb lehallgató és megfigyelő rendszereket? Itt egy pillanatra kitérnék arra, hogy miért is kellett az izraeli "szerelőknek" azonnal Fukusimába futni a robbanás után? Ehhez tudni kell a Stuxnet vírus működésének elvét, mely az iráni atomerőmű kapcsán került nyilvánosságra, miszerint a vírus titokban marad a reaktor számítógép rendszerében mindaddig, amíg hiba nem keletkezik. Amint hiba lép fel, a vírus aktivizálja magát, és megakadályozza, hogy a rendszer hibát jelezzen. A hiba maga elvégzi a munkát, amiről a kezelők a végsőkig nem értesülnek, és bekövetkezik a robbanás. Azonnal felmerült a kérdés; nem lehet, hogy a rengés okozta kárt a vírus nagyította fel azáltal, hogy az erőmű mérnökei nem értesültek időben az okozott károkról? Így elhárítani sem tudták. Semmi más épeszű magyarázat nincs, miért kellettek az izraeli "szerelők" - eltüntetni a nyomokat. A vírusról tudjuk, hogy elszabadult az interneten. Ezt bevallották, hogy valójában a világ összes internetre kötött atomreaktorában ott van. Mi ez, ha nem nemzetközi terrorizmus? Méghozzá nukleáris terrorizmus.

Az ilyen fejlesztéseket támogatja a magyar állam az Eltén keresztül? Köszönjük, jobban tenné a magyar vezetés, ha ebből kimaradna, és az ilyen fajta felelősséget nem varrná a magyarok nyakába. Másrészt azt is tudjuk ajánlani, hogy a paksi reaktort mielőbb kössék le a világhálóról, és az összes számítógépét dobják ki, az új reaktorok pedig teljesen izolált rendszerben működjenek, mielőtt véletlenül egy kis nézeteltérés miatt itt is bekövetkezne egy Fukusima. (Paks ugyanis elérhető a nemzetközi hálózaton, a NAÜ így figyeli a reaktorokat)

Visszakanyarodva az eredeti témához: továbbra is érthetetlenül állunk az előtt, hogy miért kell izraeli pályázatot kiírni nekünk magyaroknak. Miért nem magyar-bolgár, vagy magyar-koreai, ha már mindenképpen nemzetközi a pályázat? Nem kell válaszolni, ez csak költői kérdés marad. Mert úgy néz ki, nagyon sok még mindig az elherdálni, külföldi milliomos zsidó diákocskákra elszórakozni való pénzünk.

Kemény Gábor

http://www.hidfo.net/2014/03/27/igy-kell-270-milliot-atcsalni-izraelnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhagyja Magyarországot a két felforgató cigány
  2014-03-27 21:09:10, csütörtök
 
  Elhagyja Magyarországot a két felforgató cigány
2014.03.27 14:06


Örömmel vettük a "zenei" körökben ismert Pityinger testvérek bejelentését, miszerint elhagyják Magyarországot. Ez a Dopeman (a név amerikában kábítószer terjesztőt jelent) nevű cigány kiadott lemezein, a bűnt, a szabados nemi életet, az erőszakot, egyszóval a sátánizmust éltette. Néhány éve "politikusként" is próbálta érvényesíteni tűzrevaló nézeteit, de szerencsére ezzel gyorsan felhagyott. Facebook-os oldalán az ország "elorbánosodását" nevezi meg kiváltó okként, amiért kénytelenek egy turistahajón dolgozni. Lehet, hogy Dopemannek az fáj, hogy végre dolgozni kell.

Hídfő.net | Elhagyja Magyarországot a két felforgató cigányA Pityinger testvérek. Eljött hát a fájó búcsú ideje.

Amit ő zene címén megjelentetett, az minden volt, csak nem egészséges lelkületű embernek szánt produkció. A bűnöző négerektől átvett, majmolt makogás szövegvilága a csoportos szexorgiák, kábítószerezés, gyilkosság és bűnözés, tipikusan cigány repertoárját ölelték fel. Tehát dolgozni indul a cigány és ez fájdalmas neki. Mert ő bizony még életében nem dolgozott. Eltartotta a lemezeit megvásárló, koncertjeit látogató, "agyonművelt" csürhe. Arról nem szól a fáma, hogy vajon a hajó egészen Indiáig menne, de javasoljuk nekik, hogy látogassák meg az őshazájukat, mert Magyarország nem az. Csak ártottak nekünk magyaroknak. Hozzájárultak a fiataljaik megbetegítéséhez. Az is lehet, hogy "dalaik" hatására, néhányan kábítószer túladagolásban haltak meg vagy börtönbe kerültek. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a féreg az egyik központi figurája az erkölcstelen fertő terjesztésének.

Hadnagy Ármin


http://www.hidfo.net/2014/03/27/elhagyja-magyarorszagot-ket-felforgato-cigany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már nem kutatja a boldogságot a magyar állam
  2014-03-27 21:07:06, csütörtök
 
  Már nem kutatja a boldogságot a magyar állam

Posted on 2014/03/27 Szerző: Admin

Véget ért egy fontos korszak a honi politikai életben: a nemzetgazdasági minisztérium megszüntette a Boldogságkutató műhelyét - tudta meg a Bors. A tárca átszervezéssel indokolta a lépést.
Van, ami sosem változik: az Ipsos közvélemény-kutató éves felmérésében Magyarország rendre a legboldogtalanabb államként végez. A legutóbbi, idén év elején publikált jelentés szerint idehaza mindössze az emberek 53 százaléka érzi magát boldognak.
Lesújtó eredmény, hiszen még a tüntetésektől hangos Brazília is köröket ver hazánkra.

Ezért is volt üdvözlendő, amikor két éve kiderült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban megalapították a Boldogságkutató műhelyt. Lapunk akkor elsők között számolt be arról, hogy a műhelyben a társadalom elégedettségét, boldogságát mérik fel mind a gazdasági, mind a lakossági szempontokat figyelembe véve. Új munkatársakat nem vettek fel a munkához, de a műhelyben szociológus, geográfus, közgazdász egyaránt segítette a munkát. Eddig.
A héten megkerestük a tárcát, hogy sikerült-e valamilyen eredményre bukkanni a magyarok boldogságával, boldogtalanságával kapcsolatban, de sajnos a válasz ennél is szomorúbb volt. - Kérdéseivel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Boldogságkutató műhely megszűnt a Tervezéskoordinációs Államtitkárság szervezeti átalakításakor - írta szűkszavúan az NGM sajtóosztálya.
A magyar kormány tehát nem kutatja tovább a boldogságot. Az államtitkárság átalakítása feltehetően akkor történt meg, amikor tavaly novemberben Komoróczki István átvette a szervezetet. Ekkor mondhatták ki a műhely végét. Hogy a döntést a dohánycégtől érkező Komoróczki, vagy maga Varga Mihály miniszter hozta-e meg, azt nem tudni.

Arra sem kaptunk választ, sikerült-e bármilyen eredményt felmutatni az elmúlt két évben, s kiderült-e: miért ilyen boldogtalanok a magyarok? Mindenesetre egy biztos: éppen egy hete ünnepelték világszerte - nem egy országban kormányzati szinten is - a boldogság világnapját. Magyarországon azonban nem csak boldogság, már műhely sincs.
(Bors)
Bal-Rad komm: Minek is azt kutatni ami nincs?!
KERESNI KELL!
Az meg nem műhelymunka!

http://balrad.wordpress.com/2014/03/27/mar-nem-kutatja-a-boldogsagot-a-magyar-all am/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb volt NAV-os pakol ki!
  2014-03-27 21:05:08, csütörtök
 
  Újabb volt NAV-os pakol ki!


Posted on 2014/03/27 Szerző: Admin


“Nem igaz, hogy az áfacsalásokat nem lehet megszüntetni"
Nem lehetünk az áfacsalók országa - mondta sajtótájékoztatón Vancsura István, aki a NAV Kiemelt Ügyek Igazgatóságán belül a RAPID ellenőrzési osztály vezetője volt, de 2011-ben megszűnt a jogviszonya. Vancsura István az adóhatóság második volt munkatársa Horváth András után, aki névvel vállalta, hogy nyilvánosságra hozza azokat a visszaéléseket a NAV-on belül, amelyekkel az adóhatóság ezermilliárd forint áfát elcsaló cégláncolatok fennmaradását segíti.

A megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatóságának a mai napig működnie kellene az adóhatóságon belül, és nem igaz, hogy az áfacsalásokat nem lehet megszüntetni, mint azt Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese mondta tavaly novemberben - vélekedik Vancsura István. A RAPID volt vezetője szerint közel nullára lehetne csökkenteni az adócsalásokat. Vancsura István elmondta azt is, hogy az áfacsalások kivizsgálását akadályozta a NAV főigazgatója, Somos Katalin, és leépítette a Kiemelt Ügyek Igazgatóságát - amit a sajtóban amúgy előszeretettel neveztek “Adó FBI"-nak -, majd 2013-tól egy kormányrendelet megszüntette a teljes igazgatóságot.

Nem vizsgálták ki az ügyet
A szervezet gyengítésének áldozata lett Vancsura is - derült ki a volt osztályvezető beszámolójából. “Akik szembementek ezzel a folyamattal, indokolatlan módon leváltották. Semmi érv nem volt arra, hogy ezt a szervezetet gyengíteni kell" - mondta. Jogviszonya megszűnése után hosszú időn keresztül levelezett a NAV főigazgatójával, Somos Katalinnal, és követelte, hogy folytassanak le belső vizsgálatokat azzal kapcsolatban, mi történt az adóhatóságnál. Mivel nem történt semmi, Vancsura megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ahonnan azt a rövid választ kapta, hogy a tárca nem utasíthatja az adóhatóságot (pedig a törvények szerint ennek az ellenkezője igaz). Ezt követően a nemzetgazdasági tárca államtitkárát kereste meg, akitől azt a választ kapta, hogy nem akar igazságot tenni az ügyben.
Vancsura emlékeztetett arra, hogy a Fidesz nem engedte a vizsgálóbizottságok felállítását. Minden kormány az ügyészségre tolta ennek a felelősségét, pedig a jogalkotónál lenne a helye. Ilyen formában nem lehet küzdeni az adócsalás ellen, és ezt előbb-utóbb be kell látnia a kormánynak - mondta. (Vancsura egyébként a JESZ egyéni képviselőjelöltje. Kérdésre válaszolva ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a kiállása a NAV-ügyben nem politikai indíttatású).
Ha a bűnszervezeteket kiiktatták volna, már ezermilliárd forintokkal több bevétele lett volna a költségvetésnek - mondta Horváth András a sajtótájékoztatón. “Nem tudom, hogy mi lesz elég, hogy végre lépjenek ebben az ügyben. Azóta, mióta kiálltam, 500 milliárd forintot nyúlt le a szervezett adócsaló hálózat. Minek kell még történnie, hogy tegyenek valamit? Öt hónapja hallgat a kormány az ügyben" - hangsúlyozta, és reményét fejezte ki, hogy vége lesz a hallgatásnak és a maszatolásnak. Horváth András szerint végre azok ellen is kezdődjön meg a vizsgálat, akik ezeket a lehetetlen állapotokat az adóhivatalban előidézték.
A sajtótájékoztatón elhangzott még Rákosa Melinda neve, aki Somos Katalin helyettese volt, illetve szóba került Kedves Lászlóné, a NAV egyik vezető elemzője, Dávida Marianna és Csillag Dezsőné. Pozíciójuknál fogva ezek azok az emberek, akik befolyással lehettek a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának gyengítésére, működtetésére, de nem akarom őket vádolni - Horváth András.
Megtagadott vizsgálatok
Az áfabotrány kirobbantásában kezdettől fogva részt vevő Átlátszó a napokban közzétett egy olyan dokumentumot, amelyben Somos Katalin, a NAV főigazgatója megtagadott áfa-csalások felderítésére irányuló vizsgálatokat arra hivatkozva, hogy nem indokoltak. Pedig az érintett cég ügyletei nagyon gyanúsak voltak. A vizsgált Kft. vizsgálata során kiderült, hogy forgalma milliárdos volt, de az iratanyaga nagy része eltűnt, azokról az ügyvezető nem tudott semmit. A rendelkezésre álló iratokból az viszont kitűnt, hogy a kft 2009-ben százmilliós nagyságrendben importált kristálycukrot, és azt itthon értékesítette.
A KÜIG ezek után fordult Somos Katalin ellenőrzési főigazgatóhoz kapcsolódó vizsgálati kérelemmel a kft. állandó fuvarozó partnere ellenőrzése érdekében. A revizorok tehát egy erősen áfa-csalás gyanús láncot próbáltak felgöngyölíteni - ennek első lépéseként ellenőrizni kívánták a fuvarleveleket, hiszen - más iratok híján - csak ezekből lehetett volna megállapítani, honnan és kinek szállított (és szállított-e egyáltalán) a fuvarozó cukrot a kft. megrendelése alapján. A főigazgató azonban nem adta meg az engedélyt.
Fals indoklással oszlatták fel a KÜIG-et
Az oknyomozó portál forrásai szerint a vizsgálatok blokkolásán túl a főigazgató számos egyéb intézkedése súlyosan gyengítette az áfa-csalások elleni harcra létrehozott szervezetet, a 2013 január elsejével, kormányrendelettel megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatóságát (KÜIG) is. A KÜIG a NAV hálózatos áfacsalások felderítésére szakosodott szervezete volt.
Az Átlátszó szerdán közreadott egy olyan dokumentumot is, amelyből kiderül, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a KÜIG megszüntetésével éppen az ellenkezőjét tette annak, mint amit a területen dolgozó vezetők az áfa-csalások elleni hatékonyabb fellépés érdekében javasoltak. A portál közadat-igénylésére, és Vágó Gábor parlamenti képviselő írásbeli kérdésére sem derült ki, hogy ki és milyen előzetes adatok, tervek alapján kezdeményezte a KÜIG megszüntetését. A NAV hivatalos kommunikációja szerint a lépés nem gyengítette a szervezet hatékonyságát, a területileg illetékes megyei igazgatóságok hiánytalanul betöltik a KÜIG szerepét.
Azonban a gyakorlatban ez nem igaz az Átlátszó információi szerint, és a megyei igazgatóságok revizorai a saját megyei munkájukkal is túlterheltek. A láncolatokat feltáró vizsgálatok viszont rendkívül időigényesek: nem ritka, hogy egy-egy nagyobb, külföldi kapcsolatokkal is rendelkező céghálózat teljes felderítése több mint egy évet vesz igénybe - írja a portál.
(HVG)
Bal-Rad komm: “...a Nemzetgazdasági Minisztérium a KÜIG megszüntetésével éppen az ellenkezőjét tette annak..."-amit kellett volna-kellene tennie.
-Mert ne legyünk naivak. Honnan származnak a Simon-féle százmilliók? Miből finanszirozzák politikai maffiacsaládjaink önmagukat?
Hát nem adományokból!-az biztos. A gazdaság szereplőként, vagy az azoktól bűnös úton szerzett milliárdokból. Aztán azokat a pénzeket mosogatják-fehéritik-költögetik!
Többek között.


http://balrad.wordpress.com/2014/03/27/ujabb-volt-nav-os-pakol-ki/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zűrzavar Ukrajnában
  2014-03-27 21:01:47, csütörtök
 
  Zűrzavar Ukrajnában

Posted on 2014/03/26 Szerző: Admin

Zűrzavar, pusztítás és hivataliépület-foglalások tanúi lehetnek nap mint nap az ukránok, akik egyelőre csak reménykedhetnek a rendvédelmi szervek, közte a rendőrség kemény fellépésében.
A kijevi puccsista banditahatalomnak kevés volt egy hónap arra, hogy úrrá legyen a helyzeten. Ennek is köszönhető, hogy a kárpátaljai PSZ (Právij Szektor-Jobb Szektor) tagjai vasárnap lerohanták Viktor Medvedcsuk oroszbarát ukrán politikusnak, Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátjának és bizalmasának a Vereckei-hágó közelében található hegyi üdülőjét.-tudósit a kárpátaljai ICTV nevű televiziós csatorna. A komplexum elfoglalását a kihívóan viselkedő, az idegen vagyonban magukat gazdákként érző fegyveres aktivisták tettüket azzal indokolták, hogy kijevi vezetőik bízták meg őket a létesítmény őrzésével, jóllehet erről semmilyen dokumentumot sem tudtak felmutatni - emlékeztetett a televízió, amelynek riporterét minden indokolást mellőzve nem engedték be a PSZ fegyveresei az általuk megszállt, nagy kiterjedésű üdülő területére.
A létesítményt fenntartó cég vezetője közölte a csatornával, hogy feljelentést tett a rendőrségen, kérve a magántulajdon védelmének biztosítását, és büntetőeljárás megindítását azok ellen, akik azt megsértették.
A televízió megkeresésére a kárpátaljai rendőrségen elmondták, hogy a magánterületre történő önkényes behatolás bűncselekmény, s házkutatást is csak hatósági szervek végezhetnek. Ugyanakkor a rend őrei arra is emlékeztettek, hogy sok ukrán az álarcos embereket népi bosszúállóknak tekinti, miközben igényli azt, hogy rend legyen, ne anarchia.
A hegyi üdülőtelepen egyszerre több tucat, terepszínű ruhát és golyóálló mellényt viselő, baseballütőkkel, lég-, sőt tűzfegyverekkel felszerelt PSZ hordatag igyekszik érvényesíteni a hatalmát - emlékeztetett a műsor, amely szerint a PSZ tagjai részéről Ukrajna-szerte mindennaposak a rendbontások, sőt utcai tűzpárbajok is előfordulnak közöttük, miközben a rendőrség tehetetlen. A banditák immáron az ország nemzetbiztonságát fenyegetik - vonta le a következtetést az ukrán ICTV csatorna.
Tegnap aztán világossá vált, hogy a kijevi cionfasiszta hatalombirtoklóknál betelitette a poharat a PSZ. Olyannyira, hogy el is határozták: a képbe nem illő Muzicskotól meg kell szabadulni, mert a nyugati finanszirozók számára is vállalhatatlanná vált a Nagy Közös Cél-Oroszország ellen- érdekében még a zsidókkal is együttműködni hajlandó “koordinátor" személye. Le is rendezték-rendőri közreműködéssel. Kijevet lángbaboritotta, a hatalomhoz hozzásegitette őket-nincs rá többé szükség!
Crisis in Ukraine - Militant Muzychko shot deadCsakhogy hordája részt kér ám a zsákmányból-amihez viszont a kijevi bajnokok foga nem fűlik. Egyre világosabb, hogy egy igencsak véres bandaháború kezdeténél tartunk, ahol a magas felek sorra fogják ritkitani egymás táborát is, miközben ragaszkodnának az ország birtoklásához is. Minden jel arra utal, hogy Ukrajna szerte-de elsősorban is Galiciában-hamarosan komoly zsidóellenes akciók veszik kezdetüket.
Egymás torkának ugrottak a hiénák!


http://balrad.wordpress.com/2014/03/26/zurzavar-ukrajnaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seuso: eszcájg a békemenethez
  2014-03-27 20:49:55, csütörtök
 
  2014.03.27. 08:17
Seuso: eszcájg a békemenethez


Édeskedvesaranyosdrága Népem! Véreim! Ti mind, akik újra fogtok választani engemet!

Szóval Édeseim! Aszondom hagyjuk a picsába az alakoskodást, bujkálást és hazudozást reggel, éjjel meg este! Helyette legyünk büszkék rá közösen, hogy egy a tábor, egy a zászló, egy a kassza amiből én vagyok bőkezű. Hisz úgyis szétfoszlott már az álca, mint szipus nejlon a nitro hígító alatt, lebuktam az sms küldéssel és a békemenet túrsszal is a minap. Nincs már rá szükség, hogy én, aki soha nem hazudtam belebonyolódjak ilyen helyzetekbe, mikor megszereztem a tuti eszcájgot a bulikához és leöltük a kondát is amiből a kerítés kolbászt töltik már az asszonyok.

seuso.jpg

Hogy? Mivan? 4,7 milliárd picit borsos ár műkincsekért mikor évente 90 ezer elszegényedő van a nerben? Ilyet ma csak azok kérdeznek akik egy rendes eszcájgot is sajnálnak a közmunkaforradalom kirobbantójától! A kincsek visszaszerzése nem luxus, és ha már valamiért ennyi dellát kitoltunk akkor azt a nemzet örömére rendesen használni sem lehet luxus. Éppen ennyire nem luxus a kormányspam sem, nem luxus az esetleg érte kijáró büntetés sem - azt majd megnézném ki mer itt engem szabálytalannak ítélni, muhahahha - és nem luxus a ti buszoztatások sem fényességes színem elé a nemzeti bulikába. Olyan kiadások ezek amik egy nemzet örömét szolgálják és amiből zátonyt képzek talapzatnak a közélet viharos tengerén!

Vállaljuk fel ezt mind, együtt Véreim! Hátha akkor nem tűnik fel mekkora hiánnyal búcsúzik ez az istenverte ciklus!

http://varanus.blog.hu/2014/03/27/seuso_eszcajg_a_bekemenethez
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heteró szülők is nevelhetnek márciustól meleg gyermeket
  2014-03-27 20:48:01, csütörtök
 
 
Heteró szülők is nevelhetnek márciustól meleg gyermeket
2014. március 25., kedd

A változás előtt nem jogszabályi lehetőség, hanem az élet nyitotta meg az utat. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor támogatja ezt is.



melegek.jpg

,,A Demokratikus Koalíciónak minden fontos, ami vagány. A másságot, ami természetesen nem olyan másság, mint ha például valaki leprás vagy sorozatgyilkos, mi is toleráljuk, sőt kiállunk érte. Igen. Kiállunk. Érte." - csinált politikai tőkét mások életéből az ex-miniszterelnök.

http://hircsarda.blog.hu/2014/03/25/hetero_szulok_is_nevelhetnek_marciustol_meleg _gyermeket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF “kérte”: másfélszeresére ugrik Ukrajnában
  2014-03-27 20:47:05, csütörtök
 
  Az IMF “kérte": másfélszeresére ugrik Ukrajnában a gáz ára

Ukrajnában 50 százalékkal emelkedik a földgáz ára május 1-jétől, és további emelések várhatók előre meghatározott időpontokban 2018-ig a Naftogaz ukrán gázipari cég szerdai bejelentése szerint.
Ukrajnában a lakosság eddig jóval a beszerzési ár alatt kapta a földgázt, de a dotáció fokozatos megszüntetése volt az egyik feltétele annak, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzügyi támogatást nyújtson Kijevnek.
Az IMF március 4-ike óta tárgyal Kijevben és eredetileg március 21-éig kellett volna elvi megállapodásra jutniuk a kijevi vezetéssel a szükséges gazdasági reformokról, amitől az IMF támogatása függ. Ezt az időpontot azonban kitolták.
Ukrajna eddig hét megállapodást kötött a Nemzetközi Valutaalappal, de az utolsót, amelyet 2010 nyarán írt alá és 15,5 milliárd dollárról szólt, a washingtoni székhelyű szervezet 2011 márciusban felfüggesztette, addig az időpontig csupán 3 milliárd dollárt folyósított. Ennek az volt az oka, hogy az ország akkori kormánya elutasította több népszerűtlen megszorító intézkedés bevezetését, köztük a lakossági gázár emelését.
(privatbankar)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 915
  • e Hét: 2837
  • e Hónap: 6582
  • e Év: 160078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.