|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-03-29 23:02:45, szombat
|
|
|
Meggyes-grízes sütés nélkül
Hozzávalók:
2 üveg magozott meggy
1 liter víz
26 evőkanál kristálycukor
22 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
3 dl cukrozott tejszín
Elkészítés:
A meggyet (a levével), 1 liter vízzel és 20 evőkanál kristálycukorral felfőzzük, egészen addig, amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 evőkanál búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára öntjük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük.
A pudingport 6 evőkanál cukorral és 1 liter tejjel felfőzzük, majd kicsit hűtjük, és a meggyes masszára kenjük.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingra kenjük. Tetejére csokoládét reszelünk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Szandy0111 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-03-29 22:59:08, szombat
|
|
|
Spenótos palacsinta III.
Hozzávalók:
12 db sós palacsinta
20 dkg spenót
4 db tojás
bors
só
2 dl tejföl
reszelt sajt
Elkészítés:
Kisütünk 12 db sós palacsintát úgy, hogy sütés előtt belekeverünk 20 dkg (párolt, darált vagy
apróra vágott) spenótot.
A töltelékhez a 4 db tojást kicsit felverjük, a tejfölt belekeverjük, lágy rántottának megsütjük, ízesítjük sóval, borssal.
Ezzel töltjük meg a palacsintákat, egyenként hagyományos módon feltekerjük, lapos jénaira tesszük, és megszórjuk reszelt sajttal.
A megmaradt tejföllel meglocsoljuk, és sütőben rövid ideig sütjük csak, amíg a sajt megolvad a tetején. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Erős Istvánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-03-29 22:56:56, szombat
|
|
|
Waldorf-saláta pirított dióval
Hozzávalók:
2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg)
1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg)
8-10 dkg enyhén pirított dióbél
1/2 citrom frissen facsart leve
1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl
17,5 dkg natúr joghurt
2 teáskanál dijoni mustár
1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld
kevés só
frissen őrölt fehérbors
A díszítéshez:
1/4 gránátalma magjai (elhagyható)
Elkészítés:
A zellert hámozást követően 1/2 cm széles, 1,5 cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm.
Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom.
A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem - néhány gránátalmamaggal is színesíthető
- tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe helyezem.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-03-29 22:53:36, szombat
|
|
|
Diós-ostyalapos-mézes sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál méz
4 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli
2 kanál meleg tej
40 dkg liszt
Valamint:
2 db ostyalap
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
2-3 maréknyi vágott vagy darált dió
A krémhez:
2 csomag tejszínes pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 evőkanál méz
A tetejére:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat, és 2 lapot nyújtunk belőle sütőpapíron, villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását, és 180C-fokon sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.
A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat, nekem 2 hosszú darab volt hosszában fektetve, rákenjük a gőzön vert tojáshabot és megszórjuk a darabos dióval. A tenyerünkkel enyhe nyomást gyakorolunk rá. Addig sütjük, míg a dió aranyszínű lesz.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, a mézzel és 1,5 dl tejjel összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük, és a kihabosított margarinnal összekeverjük.
Összeállítjuk a süteményt: 1 tésztalap, rá a krém, befedve a diós ostyalappal, krém, másik tésztalap - óvatosan, finoman lenyomkodjuk a kezünkkel.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a süteményre simítjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-03-29 22:51:49, szombat
|
|
|
Borsos-mustáros rostélyos lyoni hagymával
Hozzávalók:
4 szelet rostélyos
4 fej vöröshagyma
1 dl olívaolaj
5 dkg liszt
A pácoláshoz:
só
bors
mustár
Vénusz olaj
A sütéshez:
Vénusz olaj
Elkészítés:
A sót, a borsot és a mustárt olajjal alaposan elkeverjük, bepácoljuk, vele a húsokat majd 20-30 percig állni hagyjuk.
Forró olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. 1 fej hagymát szeletekre vágva a hús mellé teszünk, kicsit megfonnyasztjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a húst. A megmaradt vöröshagymát karikára vágjuk, majd meglisztezve forró olajban kisütjük.
Tálaláskor a húsra halmozzuk a sült hagymát, és a visszamaradt pecsenyelével megöntözzük. Hasábburgonyát adunk mellé köretnek.
Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-29 22:50:21, szombat
|
|
|
Raguleves petrezselymes gombóccal
Hozzávalók:
1 csomag csirkeaprólék
25 dkg sertéscomb
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
2 csokor petrezselyemzöld
10 dkg zellergumó
10 dkg kelkáposzta vagy 4-5 db kelbimbó
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
2 db tojás
ételízesítő
őrölt feketebors
kakukkfű
rozmaring
tárkony
szegfűbors
gyömbér
Vénusz olaj
liszt
só
édes őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A csirkeaprólékot és a sertéshúst alaposan megmossuk, majd a sertéscombot felkockázzuk. A sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, a zellergumót és a kelkáposztát vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát egészben hagyjuk, a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
A kétféle húst feltesszük egy lábosban főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha felforrt, lehabozzuk, majd csökkentjük alatta a lángot, hogy épp csak bugyogjon, de ne forrjon. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket is, s tovább főzzük, mintegy másfél órát.
Ha minden puha benne, vékony paprikás rántással berántjuk.
Közben elkészítjük a levesbetétet: a két csomag petrezselyemzöldet finomra felaprítjuk, megfelezzük. 2 db egész tojásból, 1 evőkanál olajjal, megfelelő mennyiségű liszttel és 1 csokornyi petrezselyemzölddel galuska állagú tésztát készítünk. Egy teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és néha megkeverjük. Akkor jó, ha már feljön a tetejére. Ekkor a lángot lekapcsoljuk, s a maradék petrezselyemzöldet rászórjuk. Azonnal lefedjük, de a fedőt picit megemelve elkeverjük benne a petrezselyemzöldet, majd tálalás előtt pár percig fedő alatt pihentetjük.
Megjegyzés:
A receptet Tacitus küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-03-29 22:49:11, szombat
|
|
|
Szalonnás-kolbászos rántotta
ozzávalók:
8 szelet füstölt szalonna
15 dkg szárazkolbász
1 nagyobb fej hagyma
8 db tojás
só
bors
2 evőkanál tej
Elkészítés:
A füstölt szalonnaszeleteket bőréig centinként bevágom, a kolbászt felkarikázom, a hagymát vékonyan félfőre vágom, a tojásokat a tejjel, sóval, borssal habosra felverem.
Egy serpenyőben lassú tűzön kiolvasztom a szalonnát, amikor már zsírt ereszt, rádobom a kolbászkarikákat, addig sütöm, míg mindkettő ropogós lesz. Ekkor mehet rá a hagyma, amikor aranybarna színt kap, következik a felvert tojás. Fakanállal kevergetve készre sütöm.
Ínyencek reszelt sajttal is megszórhatják, ártani nem fog neki.
Megjegyzés:
Mezey Joci barátom receptje, aki tán még egy szelet kenyeret sem tud megkenni vajjal vagy zsírral, de ezt a rántottát istenien készíti! Jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-29 20:09:30, szombat
|
|
|
Fazekas Miklós - Mosolygó Hold
- Szép napot fiatalember! (ez én volnék)
Kiáltott utánam Emma egyik délután a hatalmas bevásárlóközpont parkolójában. (Emmáról a Hold könnyeiben olvashatunk)
- Üdvözlöm Emma - szólok vissza feléje. Hát a babát hol hagyta? Miért nem őrizgeti a ruhája alatt? Láthatóan sugárzó boldogsága én reám is átragad.
- Most két hónapos a kicsike - gyönyörű kisfiú.
- És mondja, hogyan nevezték el a kis csemetét?
- Alex az ő becsületes neve, és nagyon jó kisfiú. Három és fél kiló testsúllyal született.
- Akár csak az én kisleányom annak idején. Nagyon sok boldogságot kívánok az új kis jövevényhez, jövevénynek, mindnyájuknak...
- Köszönöm fiatalember, én is jó egészséget kívánok önnek is, és szeretteinek is.
Az égre emeltem tekintetemet - alkonyodott. Valahogyan azonban, hihetetlenül fényesen, és világosan fenn volt az égen a Hold. Esküdni mernék, hogy valamiféle mosolyt láttam a szája szegletében annak a vén vándornak - ott fenn a mindenség peremén...
Mosolyogtam én is - aznap mosolygott a délután...
|
|
|
0 komment
, kategória: Fullos szerzők versei, írásai |
|
|
|
|
|
2014-03-29 20:06:31, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
Szép estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
504 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1446
- e Hét: 3660
- e Hónap: 17565
- e Év: 147272
|
|
|