Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Meggyes-grízes sütés nélkül
  2014-03-29 23:02:45, szombat
 
  Meggyes-grízes sütés nélkül

Hozzávalók:

2 üveg magozott meggy
1 liter víz
26 evőkanál kristálycukor
22 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
3 dl cukrozott tejszín

Elkészítés:

A meggyet (a levével), 1 liter vízzel és 20 evőkanál kristálycukorral felfőzzük, egészen addig, amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 evőkanál búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára öntjük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük.

A pudingport 6 evőkanál cukorral és 1 liter tejjel felfőzzük, majd kicsit hűtjük, és a meggyes masszára kenjük.

Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingra kenjük. Tetejére csokoládét reszelünk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szandy0111 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Spenótos palacsinta III.
  2014-03-29 22:59:08, szombat
 
  Spenótos palacsinta III.

Hozzávalók:

12 db sós palacsinta
20 dkg spenót
4 db tojás
bors

2 dl tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:

Kisütünk 12 db sós palacsintát úgy, hogy sütés előtt belekeverünk 20 dkg (párolt, darált vagy
apróra vágott) spenótot.

A töltelékhez a 4 db tojást kicsit felverjük, a tejfölt belekeverjük, lágy rántottának megsütjük, ízesítjük sóval, borssal.

Ezzel töltjük meg a palacsintákat, egyenként hagyományos módon feltekerjük, lapos jénaira tesszük, és megszórjuk reszelt sajttal.

A megmaradt tejföllel meglocsoljuk, és sütőben rövid ideig sütjük csak, amíg a sajt megolvad a tetején. Melegen tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Erős Istvánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Waldorf-saláta pirított dióval
  2014-03-29 22:56:56, szombat
 
  Waldorf-saláta pirított dióval

Hozzávalók:

2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg)
1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg)
8-10 dkg enyhén pirított dióbél
1/2 citrom frissen facsart leve
1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl
17,5 dkg natúr joghurt
2 teáskanál dijoni mustár
1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld
kevés só
frissen őrölt fehérbors
A díszítéshez:
1/4 gránátalma magjai (elhagyható)

Elkészítés:

A zellert hámozást követően 1/2 cm széles, 1,5 cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm.

Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom.

A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem - néhány gránátalmamaggal is színesíthető





- tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe helyezem.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Diós-ostyalapos-mézes sütemény
  2014-03-29 22:53:36, szombat
 
  Diós-ostyalapos-mézes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál méz
4 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli
2 kanál meleg tej
40 dkg liszt

Valamint:
2 db ostyalap
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
2-3 maréknyi vágott vagy darált dió

A krémhez:
2 csomag tejszínes pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 evőkanál méz

A tetejére:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat, és 2 lapot nyújtunk belőle sütőpapíron, villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását, és 180C-fokon sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.

A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat, nekem 2 hosszú darab volt hosszában fektetve, rákenjük a gőzön vert tojáshabot és megszórjuk a darabos dióval. A tenyerünkkel enyhe nyomást gyakorolunk rá. Addig sütjük, míg a dió aranyszínű lesz.

A krémhez a pudingporokat a cukorral, a mézzel és 1,5 dl tejjel összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük, és a kihabosított margarinnal összekeverjük.

Összeállítjuk a süteményt: 1 tésztalap, rá a krém, befedve a diós ostyalappal, krém, másik tésztalap - óvatosan, finoman lenyomkodjuk a kezünkkel.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a süteményre simítjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Borsos-mustáros rostélyos lyoni hagymával
  2014-03-29 22:51:49, szombat
 
  Borsos-mustáros rostélyos lyoni hagymával

Hozzávalók:

4 szelet rostélyos
4 fej vöröshagyma
1 dl olívaolaj
5 dkg liszt
A pácoláshoz:

bors
mustár
Vénusz olaj
A sütéshez:
Vénusz olaj

Elkészítés:

A sót, a borsot és a mustárt olajjal alaposan elkeverjük, bepácoljuk, vele a húsokat majd 20-30 percig állni hagyjuk.

Forró olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. 1 fej hagymát szeletekre vágva a hús mellé teszünk, kicsit megfonnyasztjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a húst. A megmaradt vöröshagymát karikára vágjuk, majd meglisztezve forró olajban kisütjük.

Tálaláskor a húsra halmozzuk a sült hagymát, és a visszamaradt pecsenyelével megöntözzük. Hasábburgonyát adunk mellé köretnek.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Raguleves petrezselymes gombóccal
  2014-03-29 22:50:21, szombat
 
  Raguleves petrezselymes gombóccal

Hozzávalók:

1 csomag csirkeaprólék
25 dkg sertéscomb
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
2 csokor petrezselyemzöld
10 dkg zellergumó
10 dkg kelkáposzta vagy 4-5 db kelbimbó
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
2 db tojás
ételízesítő
őrölt feketebors
kakukkfű
rozmaring
tárkony
szegfűbors
gyömbér
Vénusz olaj
liszt

édes őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:

A csirkeaprólékot és a sertéshúst alaposan megmossuk, majd a sertéscombot felkockázzuk. A sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, a zellergumót és a kelkáposztát vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát egészben hagyjuk, a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
A kétféle húst feltesszük egy lábosban főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha felforrt, lehabozzuk, majd csökkentjük alatta a lángot, hogy épp csak bugyogjon, de ne forrjon. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket is, s tovább főzzük, mintegy másfél órát.
Ha minden puha benne, vékony paprikás rántással berántjuk.
Közben elkészítjük a levesbetétet: a két csomag petrezselyemzöldet finomra felaprítjuk, megfelezzük. 2 db egész tojásból, 1 evőkanál olajjal, megfelelő mennyiségű liszttel és 1 csokornyi petrezselyemzölddel galuska állagú tésztát készítünk. Egy teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és néha megkeverjük. Akkor jó, ha már feljön a tetejére. Ekkor a lángot lekapcsoljuk, s a maradék petrezselyemzöldet rászórjuk. Azonnal lefedjük, de a fedőt picit megemelve elkeverjük benne a petrezselyemzöldet, majd tálalás előtt pár percig fedő alatt pihentetjük.

Megjegyzés:

A receptet Tacitus küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szalonnás-kolbászos rántotta
  2014-03-29 22:49:11, szombat
 
  Szalonnás-kolbászos rántotta

ozzávalók:

8 szelet füstölt szalonna
15 dkg szárazkolbász
1 nagyobb fej hagyma
8 db tojás

bors
2 evőkanál tej

Elkészítés:

A füstölt szalonnaszeleteket bőréig centinként bevágom, a kolbászt felkarikázom, a hagymát vékonyan félfőre vágom, a tojásokat a tejjel, sóval, borssal habosra felverem.

Egy serpenyőben lassú tűzön kiolvasztom a szalonnát, amikor már zsírt ereszt, rádobom a kolbászkarikákat, addig sütöm, míg mindkettő ropogós lesz. Ekkor mehet rá a hagyma, amikor aranybarna színt kap, következik a felvert tojás. Fakanállal kevergetve készre sütöm.

Ínyencek reszelt sajttal is megszórhatják, ártani nem fog neki.

Megjegyzés:

Mezey Joci barátom receptje, aki tán még egy szelet kenyeret sem tud megkenni vajjal vagy zsírral, de ezt a rántottát istenien készíti! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mosolygó Hold
  2014-03-29 20:09:30, szombat
 
  Fazekas Miklós - Mosolygó Hold


- Szép napot fiatalember! (ez én volnék)
Kiáltott utánam Emma egyik délután a hatalmas bevásárlóközpont parkolójában. (Emmáról a Hold könnyeiben olvashatunk)
- Üdvözlöm Emma - szólok vissza feléje. Hát a babát hol hagyta? Miért nem őrizgeti a ruhája alatt? Láthatóan sugárzó boldogsága én reám is átragad.
- Most két hónapos a kicsike - gyönyörű kisfiú.
- És mondja, hogyan nevezték el a kis csemetét?
- Alex az ő becsületes neve, és nagyon jó kisfiú. Három és fél kiló testsúllyal született.
- Akár csak az én kisleányom annak idején. Nagyon sok boldogságot kívánok az új kis jövevényhez, jövevénynek, mindnyájuknak...
- Köszönöm fiatalember, én is jó egészséget kívánok önnek is, és szeretteinek is.

Az égre emeltem tekintetemet - alkonyodott. Valahogyan azonban, hihetetlenül fényesen, és világosan fenn volt az égen a Hold. Esküdni mernék, hogy valamiféle mosolyt láttam a szája szegletében annak a vén vándornak - ott fenn a mindenség peremén...
Mosolyogtam én is - aznap mosolygott a délután...

 
 
0 komment , kategória:  Fullos szerzők versei, írásai  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2014-03-29 20:06:31, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1446
  • e Hét: 3660
  • e Hónap: 17565
  • e Év: 147272
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.