Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A FIDESZ (Fiatal Demokraták Szövetsége) az állítólagos ̶
  2014-03-29 19:41:06, szombat
 
  A FIDESZ (Fiatal Demokraták Szövetsége) az állítólagos ,,rendszerváltozás" után az SZDSZ ifjúsági tagozatából alakult. Orbán Viktor, Soros (Schwartz) György a jelenlegi világgazdasági válságot ,,élete főművének" tartó, magyar származású amerikai milliárdos támogatásával végezhette el külföldi tanulmányait. A Nemzeti Kerekasztal tárgyalásain 1989-ben néhányadmagával ,,képviselte" a fiatal demokrata érdekeket, hogy 1989. október 23-án az ország népének megkérdezése nélkül áldásukat adják, az 1949. évi XX.-as törvényként, szovjet erőszak hatására beiktatott 1936-os, buharini Alkotmány mintájára készült, 1989-ben adaptált, az MSZMP által módosított ,,ideiglenes" Alkotmányra.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közmunkások tépkedték le a kormányváltók plakátjait Ózdon
  2014-03-29 19:24:43, szombat
 
  Közmunkások tépkedték le a kormányváltók plakátjait Ózdon

Borsod-Abaúj-Zemplén megyeplakátválasztás - 2014MSZP

Közmunkások tépkedték le Ózdon Nyakó István MSZP-s képviselőjelölt plakátjait.
A ,,tisztogatók" közül ketten is elmondták: azt az utasítást kapták, hogy szedjék le azokat a plakátokat, amelyek a szocialisták jelöltjét népszerűsítik. A közmunkások a város tulajdonában lévő cég kisbuszába pakoltak be, miután végeztek a plakátvakargatással.

Nyakó István az esetről bejelentést tett a helyi választási irodán, s feljelentőként csatlakozott hozzá Ujhelyi István az országgyűlés MSZP-s alelnöke is.

Ő tudósítónknak azt mondta: ezzel is szerette volna demonstrálni, hogy nem csupán ózdi ügyről van szó, számos településről kaptak olyan jelzést, hogy a helyi hatalomnak kiszolgáltatott közmunkásokat kampányjellegű munkával bízzák meg kormánypárti polgármesterek.

Szerinte az sem véletlen, hogy - miként azt lapunkban megírtuk - a kormány utasításba adta a településeknek, hogy a választások előtt utalják ki a közmunkások esedékes juttatásait. - Az éhbérért dolgozó embereket így sakkban tudják tartani, s méltatlan feladatokra kényszerítik a fizetségért cserébe - fogalmazott Ujhelyi.

Fürjes Pál, Ózd polgármestere, a Fidesz helyi szervezetének vezetője tudósítónknak elismerte: ő adta ki az utasítást a közmunkásoknak, hogy szedjék le a plakátokat az önkormányzati tulajdonban lévő létesítmények falairól, így például a buszvárók oldaláról.

Egyben az ÉMÁSZ figyelmét is felhívták arra, hogy villanyoszlopokon is hirdetnek a pártok, elcsúfítva ezzel az ózdi városképet. Azt azonban cáfolta, hogy kifejezetten Nyakó István plakátjainak eltávolításra adott volna parancsot, szavai szerint ő azt mondta: minden olyan hirdetményt szedjenek le, amely engedély nélkül került ki.


http://nol.hu/belfold/kozmunkasok-tepkedtek-le-a-kormanyvaltok-plakatjait-ozdon-1 452993
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választások helyett békemenetet!
  2014-03-29 19:21:43, szombat
 
  Választások helyett békemenetet!
2014.03.26. 13:53


Nagyobb összeget tennék rá, hogy a szombati békemeneten jóval többen lesznek majd, mint az egy nappal későbbi ellenzéki nagygyűlésen. Hacsak ez utóbbi eseményre váratlanul nem tódul be Kovács László megígért huszonhárom millió románja.

Csizmadia László, CÖF elnök többször is azt nyilatkozta, egymillió résztvevőt vár (de legalább is ötszázezer főt meghaladót), amely ígéretének betartására valljuk be, valamivel azért nagyobb esélye van, mint a hőn szeretett kormányának az egymillió új munkahely létesítésére.

Egyébként is régóta tudjuk, hogy akármennyien lesznek is a Hősök terén, a Magyar Hírlap úgyis arról fog lelkendezni napokig, hogy többen voltak egymilliónál is, a Népszabadság viszont úgy fogalmaz majd, hogy ,,több tízezren vettek részt az orbáni hatalom parádéján".

Csizmadia már napokkal ezelőtt azzal a kéréssel fordult hozzánk, választópolgárokhoz, hogy adjunk tippeket, mit fogalmazzanak meg hívó szóként arra a molinóra, amivel indul a menet.

Több elképzelésem is volt erre, lényegében azokból a szövegekből próbálva meríteni, amelyeket a békemenet főszervezőinek a szájából hallottam mostanában.

Szóval mik is legyenek azon a molinón? A nemzet molinóján.

Például ,,Gazemberek", ,,idióták", ,,seggfejek" felirat? Nem, ez nem igazán jó ötlet, bár ezeket is egyik prominensük, Bayer Zsolt vetette a napokban papírra, még sem a legjobbak erre az alkalomra!

De mondanak azért ők más szavakat is. ,,Nemzeti egység", ,,megbékélés", ,,magyar-magyar kiegyezés", ilyesmiket. Ezeknek viszont már inkább a molinón a helyük.

Nekem azonban támadt még egy ezeknél is jobb ötletem: a békejobb! Pontosabban: nemzeti békejobb.

Ebben a kifejezésben benne vannak az Orbán-rendszer legfontosabb kulcsszavai.

Milyen szépen is fest majd azon a molinón az első sorban menetelő Széles Gábor, Bencsik András, Bayer Zsolt kezei között: ,,Nemzeti békejobbot nyújtunk mindenkinek!"

Sokan észrevettük ám, hogy az elmúlt évtizedekben Orbánék milyen ügyesen nyúltak le bizonyos nemzeti szimbólumokat, fogalmakat. Először akkor figyeltem fel erre, amikor március 15 tájékán minden Fideszes, KDNP-s malomkőnyi kokárdával jelent meg. Később jött a polgár szó kisajátítása, a lelkes polgári körök szervezkedése, buzgólkodása. Ezután következett a nemzet szó kitüntetett használata, nagy hirtelen minden nemzeti lett, még a trafik is. (Azt suttogják, hamarosan az italboltok is nemzetiek lesznek. Nemzeti Korcsma lesz majd a nevük.) A himnusz is nagyobb figyelmet kapott, ma már néhol a hazai focimeccseken is ezt halljuk, ami kimondottan vicces, például egy olyan Honvéd-Videoton mérkőzésen, ahol a két csapatban összesen nincs több öt-hat magyar játékosnál. Ilyen erővel némelyik meccsen akár a szerb himnuszt is eljátszhatnák.

Újabban, a békemenetek révén, immáron a béke szót is megpróbálják kisajátítani. A végén még majd kiderül, hogy a békegalambot is Bayer Zsolt rajzolta.

De, ha már a lenyúlásoknál tartunk. A Fidesz a saját kormányát sem kímélte, amikor a kampányában nagyvonalúan ,,kölcsönvette" azokat a jelszavakat, szlogeneket, amikért a kormány korábban százmilliókat fizetett ki.

Ám még ezen is túltesz, ahogy a békemenet szervezői az országgyűlési választásokat is megpróbálják elcsaklizni, de legalább is eljelentékteleníteni, amikor is Csizmadia olyasmiket nyilatkozik, miszerint nemzeti társadalmi szerződés készül, amelyet a békemeneten kívánnak átadni. E dokumentum szerint pedig ,,az emberek nagy többsége kéri a Fidesz-KDNP 2010-ben megfogalmazott programjának folytatását".

És, ha az emberek nagy többsége ezt kéri, akkor ugye persze nem is kéne a sokmilliárdos költségű választási hercehurcát megtartani.

http://proszektura.blog.hu/2014/03/26/valasztasok_helyett_bekemenetet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel: Németország nem kész a szankciók bevezetésére Oroszo
  2014-03-29 19:19:28, szombat
 
  Merkel: Németország nem kész a szankciók bevezetésére Oroszország ellen
2014.03.28 08:59


A német kancellár egy sajtóinterjúban említette meg, hogy országa "...nem érdekelt az Oroszországgal szembeni feszültség eszkalációjában, továbbá reméli, hogy az ukrán helyzetnek politikai megoldása születik." Merkeltől menetrendszerűen jött a hangnemváltás, ahogy azt 20 nappal ezelőtt megjósoltuk. A kancellár hozzátette, hogy "a helyzet nem ért el arra a szintre, hogy gazdasági szankciókat kellene Németországnak bevezetnie, és reméljük, ez elkerülhető lesz."

Nézzük a kedves szavak mögött bujkáló számokat. Németország kétoldalú kereskedelmi kapcsolataiból Oroszországgal 2013 évben 76 milliárd euró forgalom jött össze, emelett 6000 cég 300.000 alkamazottja dolgozik be közvetlenül orosz partnereknek, csekély 20 milliárd euróért évente. Németország továbbá Európa legnagyobb exportőre Oroszország irányába, ebből kiemelendő, hogy ennek az exportnak az 50%-a autó és egyéb jármű, tehát az esetleges "szankciókat" a német autógyártó üzemek igencsak megszenvednék, ami leépítésekkel is járna. Ilyen megszorításokat, amik elbocsátásokkal is járnak, a német választópolgárnak igen nehéz lenne beadni, mint "indolkolt lépést".

Hídfő.net | Volkswagen üzem KalugábanVolkswagen üzem Kalugában, Oroszország.

Térjünk vissza a német autóiparhoz. Az Opel 2013 évben 80.000 autót adott el Oroszországban. Karl-Thomas Neumann, az Opel feje, a múlt héten kijelentette, hogy a rubel árfolyamingadozásai máris veszteséget jelentenek a cégének, amitől "nincs elragadtatva". Képzelhetjük, ha egy német autómágnás így fogalmaz, akkor mit érezhet. A VW rendelkezik Oroszországban is üzemekkel, és további 1.8 milliárd eurót szeretne befektetni 2018-ig. Látható, hogy a német cégeknek egyáltalán nem áll szándékukban Oroszországgal szembemenni, és mivel nekik nem áll szándékukban, a lobbierejüket tekintve a német kormánynak sem állhat szándékában. Ennyire nem jó barátjuk az USA, hogy elvágják a saját torkukat.


http://www.hidfo.net/2014/03/28/merkel-nemetorszag-nem-kesz-szankciok-bevezeteser e-oroszorszag-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden rendőr átállt az oroszokhoz Krímben
  2014-03-29 19:16:06, szombat
 
  2014-03-29. 09:58
Minden rendőr átállt az oroszokhoz Krímben

Az Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten a hét végéig egyetlen rendőr sem jelezte, hogy az ukrán belügyi szervek kötelékében kívánja folytatni munkáját - jelentette a Krím helyi televízió.
A helyi belügyminisztérium közlése szerint egyetlen olyan esetről sem tudni, hogy a rendvédelmi szervezetek bármelyik tagja elutasította volna az orosz állampolgárságot.
A krími rendőrség soraiban ukrán állampolgár nem szolgálhat, következésképp le kell mondaniuk ukrán állampolgárságukról (az orosz állampolgárság megszerzésével nem szűnik meg automatikusan az ukrán állampolgárság).
"Oroszország alkotmánya szerint a rendvédelmi testületeknek csak orosz állampolgár lehet a tagja" - tartalmazza a belügyi közlemény. (Ezt itthon is érdemes lenne megfontolni - a szerk.)
Korábbi hírek szerint a félsziget ügyészeinek több mint 90 százaléka fejezte ki szándékát, hogy a krími ügyészségen kívánja folytatni munkáját.
A korábban az ukrán hadsereg kötelékében a félszigeten szolgáló katonák közül pedig minden negyedik jelezte, hogy elhagyja a területet, és az ukrán haderőnél marad.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/125786/#ixzz2xNQoYffc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb nemzetárulás: Martonyiék elhatárolódnak a Kárpátalja h
  2014-03-29 19:13:40, szombat
 
  2014-03-29. 14:56
Újabb nemzetárulás: Martonyiék elhatárolódnak a Kárpátalja hazatérését kívánó petíciótól

A besúgó, bilderberges nemzetáruló minisztériumának közleménye szerint Kárpátalja hazatéréséért szót emelni nem más, mint egyszerű politikai haszonlesés, Ukrajna területi épségének megkérdőjelezése pedig szembe megy kárpátaljai nemzettestvéreink érdekével, sőt egyenesen megmaradásukat veszélyezteti. A Martonyi vezette, magyarnak hazudott külügy természetesen elhatárolódik a demonstrálók által péntek este átadott petíció tartalmától és hazafias szellemiségétől.

Magyarország Külügyminisztériuma határozottan elítéli, hogy egyes pártok, mozgalmak egyszerű politikai haszonlesésből megkérdőjelezik más országok területi integritását és szuverenitását, illetve figyelmen kívül hagyják az adott országban élő magyar közösség érdekeit és elvárásait, amint az a "Petíció Kárpátaljáért" című szöveg esetében nyilvánvaló - olvashatjuk Martonyiék válaszában.
A magyarországi Külügyminisztérium elhatárolódik annak tartalmától és szellemiségétől, mert az szerintük nem segíti a külhoni magyar közösségek szülőhelyen való megmaradását és boldogulását, hanem ellenkezőleg: veszélyezteti nemcsak a kárpátaljai magyarság, de az egész térség biztonságát.
Zoom
Magyarország többször kinyilvánította, hogy változatlanul támogatja Ukrajnát területi egységének és szuverenitásának megőrzésében, nem tekinti az önrendelkezési jog törvényes gyakorlásának a március 16-i krími "Patyomkin-referendumot", és sem annak eredményét, sem pedig a Krím-félsziget (sic!) Oroszországhoz csatolását nem ismeri el - olvasható a nemzetárulók közleményében.
Magyarország kormánya következetesen kiáll a kárpátaljai magyarság jogainak tiszteletben tartása és érvényesülése mellett - különös tekintettel nyelvi és oktatási jogaikra - mind kétoldalú keretekben, mind a nemzetközi fórumokon - zárul cinikusan Martonyiék közleménye, mely a kiadás dátumozása szerint már éjfél előtt, nem sokkal a magyar hazafiak petíciójának átadása után elkészült.
Történelmi pillanatokban gyávának lenni újabb december 5-e
Szaniszló Ferenc jegyzete a "magyar" külügy gyávaságáról.

http://www.youtube.com/watch?v=7MpLGa-Q6Qc&feature=player_embedded

(Kuruc.info - MVSZ-Sajtószolgálat nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/125798/#ixzz2xNQ7TCMQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az új őrület: már a fiatal "túlélők" is Holokauszt-szind
  2014-03-29 19:10:37, szombat
 
  2014-03-29. 18:58
Itt az új őrület: már a fiatal "túlélők" is Holokauszt-szindrómában szenvednek

Megyeri András Jonatán hivatásos rettegő, a Bét Sálom zsinagóga vetetésének tagja holokauszt-szindrómában szenved. Az alig 40 éves Megyeri, aki - fajtáját meg nem hazudtolva - korábban a TV2 üzletfejlesztési, a Viasat3 kereskedelmi igazgatója volt, még most is utálja a vonatokat. Kerüli a pályaudvarokat (így már érthető, miért kezdtek fajtestvérei valóságos hadjáratot a Józsefvárosi pályaudvar helyén 6 és fél milliárdból felépítendő Sorsok Háza ellen), és vonaton sem szeret utazni.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iSuUrqF5iTg

További részletek: http://kuruc.info/r/39/125806/#ixzz2xNPL9GnQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békemenet gyűlölködéssel spékelve (Hunhír-tudósítás percről
  2014-03-29 18:48:24, szombat
 
  Békemenet gyűlölködéssel spékelve (Hunhír-tudósítás percről percre)
2014. március 29. 12:27
Hunhír.info (Tudósítónktól)

bekemenet-index-foto.jpgTudósítónk jelentése szerint több százezer ember vett részt a Civil Összefogás Fórum által rendezett Békemeneten, illetve a Hősök terén tartott Orbán-szeánszon. A békemenetesek elindulását erőteljesen beárnyékolta a Hit Gyülekezetéhez tartozó Jobbik-ellenes Facebook-csoport megjelenése, akik a Parlament előtt uszítottak a nemzeti párt ellen. A Békemenet, illetve a nagygyűlés létszáma alapján megállapítható, hogy tényleg sikerült Orbán Viktoréknak az elmúlt 24 év legnagyobb létszámú tömegrendezvényét összehoznia, amelyen érdekes módon nem a miniszterelnök, hanem pont a békét hirdető menetesek szélsőségeseztek. Orbán beszéde visszafogott volt, kivételesen nem támadta a Jobbikot, és a hangsúlyt a nemzeti függetlenségre, az idegen hatalmakkal szemben való fellépésre helyezte, kiemelve saját és pártja szerepét a kormányzás eddigi eredményei alapján, amelyhez egyértelmű folytatást kért a jelenlévőktől. Elmondható, hogy népünnepély jellegű hangulat uralkodott szombaton Budapesten, ahol még Orbánék melletti szimpátiájukat az agyontámogatott cigányság 5-6 képviselője is kifejezte a Lungo Drom zászlója alatt. (Fotó: index.hu)
Békemenet - Felvonulás Orbán Viktor mellett Budapesten
Tekintse meg képtárunkat!

16:28 - Kossuth Lajos azt üzente - Csík zenekar

A tömeg oszlik és énekel.

16:26 - Aki megosztja szavazatát, egységet bont

Orbán visszatért a békemenet alapgondolatához, miszerint csak összefogással lehet győzedelmeskedni április 6-án, mert a győzelmi esély még nem jelent automatikusan győzelmet. Kijelentette: a népességfogyás, a földvédelem, az idősek védelme, a nemzeti iskolák védelme megköveteli, hogy mindenki egy irányba húzzon. Ne lankadjon senki vasárnap estig, hanem mindent kiadva tegyen a Fidesz győzelméért, mert összefogással egy emberkénti munkával győzni fogunk - figyelmeztetett.

Orbán személyes példáját is előhozta az elmúlt évtizedek illusztrálására, és kijelentette: büszkén várja, hogy együtt dolgozhasson a magyarokkal Magyarországért. A tömeg a már megszokott "Viktor, Viktor!" skandálással köszönti a miniszterelnököt.

16:21 - Orbán még négy évet kér

Orbán Viktor miniszterelnök erőteljes nyitással felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy még négy év szükséges ahhoz, hogy az eddig megkezdett munkát befejezzék. Utalt rá, hogy egy olyan országot vett át, amelyikben hanyatlott az önbecsülés és most egy erősödő nemzet szállhat szembe a kihívásokkal. A miniszterelnök is visszautalt a 25 évvel ezelőtti történésekre, különösen azt emelve ki, hogy Magyarország nem lehet idegenek zsoldosa. A Hősök tere erőt ad és a kitartás és a győzelem előbbre viheti a hazát - fogalmazott a miniszterelnök. Leszögezte: 2010-ben alkotmányos forradalom következett be, és ennek folytatásaként egyértelmű, hogy nem kell a baloldali jelmezbál a magyarságnak, elege volt a kunbélákból és a továbblépéshez erőt adhat a pénzvilág góliátjainak legyőzése. Orbán összefoglalta: kipateroltuk az IMF-et, saját nemzeti alkotmányt hoztunk létre és megvalósítottuk a nemzetegyesítést.

Az egyik mikrofon feladta magát a miniszterelnök szavainak csak foszlányai hallatszanak. Megjavították gyorsan.

Magyarnak lenni az tis jelenti, hogy rajtunk van Isten áldása - jelentette ki, és a kereszténység védőbástyája szerepet szánta továbbra is a hazának. Ekkor tudjuk megvédeni Magyaroszágot - mondta Orbán Viktor. Mint mondta, olyan jövő kell, hogy minden magyar számára esély legyen a jövőépítésre. Szeretünk magyarok lenni, és nem csak szeretünk, hanem tudunk is - megmutattuk - tette hozzá.

16:04 - Az egykori Muzsikás-nóta, az ifj. Csoóri Sándor-gyűjtötte Repülj, madár után tapsvihar, megérkezett Orbán Viktor és beszél.

16:00 - Csík után Balkán Fanatik.



1 5:49 - A VMSZ-es Pásztor képviseli az elszakított területek magyarságát?

A Fidesz délvidéki politikust, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetőjét, Pásztor Istvánt hívta meg ünnepi szónoknak. Igaz, hogy pártja jól szerepelt a szerbiai parlamenti választásokon, viszont a politikus tevékenységére a sorozatos megalkuvás, a délvidéki magyar érdekek gyenge képviselete jellemzi. A többi csak mese a testvériségről és a többiekről, amikor folyamatosak a magyarverések és rettegésben élnek a délvidéki magyarok.

15:47 - 48-as nótákat énekel a közönség

Csík János március 15-e közeleségére hivatkozva as népdal és műdalblokkal lelkesíti a tömeget, amely még mindig özönlik az Andrássy úton, így már a Lendvay utca felé terelik el a később érkezőket.

15:38 A Csík zenekar muzsikál.

15:34 - Minden Orbánnak köszönhető

A néppárti politikus az uralkodó kommunikációs paneleket felhasználva egyértelműen a magyar miniszterelnökre építi fel beszédét, mintegy sugallva a több százezres hallgatóságnak, hogy Magyarország gazdasági helyzetének javulása, a munkanélküliség csökkenése személyéhez és az általa vezetett kormányhoz köthető.

15:26 - Orbán, a bátor

Joseph Daul bátor barátjának nevezi a magyar miniszterelnököt, aki meglátása szerint ezt a bátorságot immár 25 éve bizonyítja. Utal Orbán pályafutásának kezdetére, amely szintén a Hősök tere lépcsőjén kezdődött. Támogatásáról biztosítja a magyar kormányt a támadó erőkkel szemben. Van azért egy kis szélsőjobboldalizás, egy kis kettős mérce is, mindenesetre egy biztos, a nemzetközi média sugalmaival szemben Orbán bírja az Európai Néppárt támogatását. Bírálja a román ultraliberális miniszterelnököt, akinek tevékenységét az európai kettős mérce megnyilvánulásaként értékeli.

15:20 - Az Andrássy út a Bajza utcáig megtelt, már nem engedik be a Hősök terére a most érkezőket. A rendezők a környező mellékutcába terelik a továbbra is hatalmas méretű sokaságot.

Joseph Daul európai néppárti elnök beszél. A néppárti politikus egyértelmű üzenetet fogalmaz meg Minden bizonnyal a balliberális források nem fogják idézni, a Fidesz és a Kdnp megbecsült és tisztelt tagja a Néppártnak. Úgy ítéli meg, hogy a párt EP-frakciója teljesítménye büszkeségre és elégedettségre adhat okot minden magyarnak.

15:14 - Jönnek, jönnek, kultúrprogramoznak

Kocsis külön köszönti a Csík zenekar énekesét és felkonferálja az Orbán-beszéd előtti kultúrprogramokat.

15:12 Győri Bélát játszik Kocsis Máté

Látszik, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója a néhai MIÉP IT-ben kezdte pályafutását. Sorra köszönti a táblás vidékieket.

Himnusz.

15:11 - Tömegnyomor a köbön

Megérkeznek ugyan nagy nehezen az egymásba kapaszkodott Békemenet-vezérek, viszont akkora a tumultus, hogy ember legyen a talpán, aki kibírja a tömegnyomort. A biztosítást végző Valton Security izomagyú bunkói az újságírókat sem hagyják dolgozni, fölényeskedik a sok gyűrött fejű tahó. A nyáj meg béget.

15:00 - Már most csurig a Hősök tere

Az Andrássy útig bezárólag a Hősök terén már egy gombostűt is nehéz lenne leejteni, és még mindig jönnek végeláthatatlan sorban az emberek. Képtelenség a színpad közelébe jutni, ahonnan Orbán Viktor beszélni fog, tudósítónk is csak a szerb nagykövetségnél tudott "hadállást" foglalni. A vidékről érkezettek többsége vidám hangulatban van, sokuknál látszik, hogy a hosszú utazást tartalmas szórakozással töltötték el, viszont hangulati szempontból sokat lendítenek a menetelésen, ahogyan köszöntéseket, hívószavakat kiabálnak a nézelődők felé, akik -vérmérsékletük függvényében válaszolnak ezekre.

14:34 - A Kossuth tértől a Hősök teréig

Tényleg nem tudni, honnan került elő ennyi ember, gyakorlatilag a Kossuth tértől Hősök teréig, ha néhol szellősen is, de emberekkel van tele a járda és az úttest. Tömegével osztogatják a fideszes transzparenseket, mindenki ingyen ásványvízhez is juthat. Egyet mindenképpen leszögezhetünk, hogy a létszámmal a szervezőknek biztosan nem lesz különösebb baja.

Azok a vidékiek, akik buszokkal érkeztek, és nem csatlakoztak be a főmenethez, kis szigeteket alkotva helységnévtáblájuk alatt várják, hogy a főmenet elérjen hozzájuk. Már látszik a Hősök tere, tele emberrel.

14:21 - Az Arany János utcától a Kodály köröndig

Teljesen széthúzódott a menet az eleje már a Kodály köröndnél jár, a vége még mindig az Arany János utcánál. Az egész Andrássy út szabad, de sajnálatos módon a kis földalatti sem közlekedik. Hömpölyög a tömeg. A környező utcák le vannak zárva.

14:13 - Bolseviknak lenni nem nyerő

Noha jönnek egymás után a kommunista csasztuskák, nem nagyon zavarja a tömeget, semmi perc alatt széttapsolják a szerencsétleneket.

14:09 - Úttörőnyakkendős szerencsétlenek bohóckodnak a Deák téren

Pár elcsépelt arcú koravén úttörő csasztuskázik a Deák téren, rendőri gyűrűben, klasszikus szovjet indulókat énekelve, illetve harsogtatva a hangszórókból. Igaz, hogy betölti a sok munkásmozgalmi zena az Andrássy út elejét, a tömeg röheje viszont hangosabb ennél. Mi kommunista ifjak, indulunk - hallatszik a hangszórókból, és úgy tűnik, hogy mindenki csak röhög. A rendőrök tripla sorfallal védik szerencsétlen eszementeket.

13:58 - Tényleg emberkígyó van

A szpíker a teherautóról több százezer emberről beszél, valóságtartalmát azért elég nehéz ellenőrizni, mert a főszervezők előtt is lazább sorokban, de betölti a tömeg az utat egészen a Deák térig. A tömeg végén lévő tudósítónk jelentette, hogy az egy tömbben mozgók utolsó oszlopai még a Kossuth tértnél tartanak, az elővéd pedig már ráfordult az Andrássy útra. Most leginkább a hirtelen jött kánikula teszi próbára az embereket. Emlékeztetőül, egy évvel ezelőtt még az egész ország havat lapátolt ilyenkor.

13:37 - Himnusz után spontán székely himnusz

A tömeg elénekelte a magyar Himnuszt, aztán elindult. Közben a Parlament felől valaki a Székely Himnusz éneklésébe kezdett, mindenki megállt, az emberek énekeltek, sok idősebb ember könnyes szemmel. Most már tényleg mennek.

13:28 - Stefka átmegy nemzeti rockerbe

Magyar élet, magyar földön, győz az igazság - fogalmazza meg a főszerkesztő Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak zenekar frontembere gondolatait. Bencsik hősnek nevezi a tömeget, ő pedig a büszke magyar variációval áll elő. Induljunk el az úton, amelynek végén ott áll az oszlopszent Orbán Viktor. Bencsik az utolsó szónok, utána indul a nagy menetelés a Hősök terére.

13:21 - A Békemenet megmentette Orbán Viktor kormányát

Bayer Zsolt, a Békemenet történetét ismerteti, felidézve a 2012 januárjában megszervezett első masírozást, ahogyan több tízezer ember megmentette Orbán Viktor kormányát. Most az a cél, hogy ezt megerősítsék az áprilisi választásokon. Felhívja a figyelmet, hogy 40 ezer emberen múlt 2002-ben a Fidesz bukása. Van még nyolc nap április 6-áig, mindenkire szükség van, mert a "másik világ" mind ott lesz a szavazófülkében. Soha nem látott nagyságú a tét - mondja BAyer, mert a gyerekeinkről van szó. Irány mindenkinek szavazni.

13:16 - Viktor!

Széles Gábor laptulajdonos és milliárdos egy kicsit gyarmatozik, európaiuniózik, multizik és persze ő is Orbán Viktornál lyukad ki.

13:12 - Szűnjön meg a hideg polgárháború

Fricz Tamás politológus egyformán le akar számolni a neoliberalizmussal és a posztkommunizmussal, ő is a magyar-magyar kiegyezést harsogja, de azért természetesen odaszúr a bukott gyűlöletpártnak, az SZDSZ-nek is. Szűnjön meg a hidegháború magyar és magyar között, hangsúlyozza a szónok, és ennek a folyamatnak csak egy ember lehet a vezére, Orbán Viktor.

13:08 - "Egy az ország! Egy az ország! Egy az ország!"

Csizmadia László a teherautó platójára szólítja a Békemenet arcait, és háromszor is megismételteti a tömeggel, hogy egy az ország. Magyar-magyar kiegyezésről beszél és annak örvendezik, hogy nem a kormánynak van most népe, hanem a népnek kormánya. Többször megemlíti a miniszterelnök nevét, a tömeg euforikus hangulatban kiáltja a már misztikussá vált Orbán Viktor nevet. Aztán megint előjön az, amit már tudósítónk korábban jelzett, mindenkit várnak, mindenkit szeretnek, mindenkinek a Fideszre kell szavaznia.

12:58 - Bayer és Pataky Attila a rajongók gyűrűjében

Kisebb csoportosulás támad a felvezető gépkocsinál, amikor megjelenik Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája és Pataky Attila, az Edda frontembere. A hívek szinte mágikus tisztelettel próbálnak a közelükbe férkőzni, elcsattannak az üdvözlőpuszik, és megjelenik ifj. Lomniczi Zoltán, az utóbbi időben a nemzetközi jogi kérdéseket és Magyarország uniós kapcsolatát elemző jogász. Fricz Tamás politológus is befut Bencsik Andrásostól, így lassan mindenki itt van, aki "számít". A tömeg eléri a Vadász utca sarkát.

12:52 - Stefkáék az élbolyban

Megérkezett a Magyar Hírlap stábja Stefka István főszerkesztő vezetésével. A rajongók körbeveszik az újságírókat. Élelmes népzenészek több csoportja is felállt az Országház épülete és az Alkotmány utca - Nagy Ignác utca sarkáig, a tömeg szemmel láthatólag adakozó, és a hangulatot is javítják a tradicionális széki népdalok. Lassan beállnak egy oszlopba az emberek, pedig még van idő a kezdésig, a menetet egy hangszórós autó fogja vezetni. Megérkezett Völgyi Miklós jogász is, aki korábban sokat tett a 2006-os rendőrterror kivizsgálásáért.

Isten óvjon, Orbán Viktor! - hirdeti több transzparens, és a jelenlevő települések helységnévtáblás transzparensekkel kívánják mutatni hovatartozásukat. Zalaegerszeg, Hévíz vezeti a menetet, mögötte feltűnik a Vitézi Rend molinója is.



12:37 - Most meg hidalni akarnak a békemenetesek

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum egyik prominense némiképpen választ akar adni arra a kérdésre, hogy mi a mostani tömegrendezvény célja. Mint mondja, hidat akarnak képezni magyar és magyar között, származásra nemre, fajra és vallásra való tekintet nélkül. Híd a szélsőjobb és a szélsőbal ellen - fogalmaz Csizmadia, csak akkor nem értjük, hogy mit keres a menetben a szektás gyűlöletkommandó.

Korábban írtuk:

A Hit Gyülekezete "neoprotestáns" szektához köthető Jobbik-ellenes Facebook-csoport aktivistáinak felbukkanásával egyértelműen látszik, hogy a Fidesz nagy tervezett Békemenetének egy meghatározó szegmensét nem a társadalmi gondok megoldása, hanem csak a gyűlölködés jellemzi. A már ismert imakommandó aktivistái a békemenetesek sorai között gyűlölködnek és uszítanak egy parlamenti párt ellen.

Tudósítónk érdekes jelenségre figyelt fel a Parlament előtt, ahol a Jobbik-ellenes fiatalok mintegy 50-60 fős csoportja gyülekezett. Egy idősebb, a nemzeti tüntetésekről ismert férfi minden agresszió, vagy fenyegetés nélkül csupán arra kérte az egyik beöltöztetett pattanásos kamaszlányt, hogy mondja el, miért tüntet a radikálisok ellen és legalább egy híres magyar történelmi személyiség nevét említse meg. A kislány, aki vélelmezhetően nem liba, a kérdésre csak gágogni tudott.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73838
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország beindítja az Ukrajnával kötött egyezmények megse
  2014-03-29 18:38:02, szombat
 
 
Tegnap, 21:41
Oroszország beindítja az Ukrajnával kötött egyezmények megsemmisítésének folyamatát




Vlagyimir Putyin orosz elnök az Állami Duma elé terjesztette javaslatát, amely több orosz-ukrán egyezmény érvénytelenítésére vonatkozik, beleértve a Fekete-tengeri Flotta státuszáról és állomásozásának feltételeiről szólóakat - olvasható a kreml honlapján.

Dmitrij Peszkov, az elnök sajtótitkára elmondta, hogy egyebek között az orosz Fekete-tengeri Flotta Ukrajnai tartózkodására vonatkozó egyezményről van szó, amelyet Harkivban írtak alá 2010. április 21-én. Ezen egyezmény értelmében az orosz flotta 2017 után is a szevasztopoli bázisán maradt volna. Ennek fejében Kijev gázár-kedvezményt kapott - 100 USA-dollárt ezer köbméter földgázért -, amely a gázkiviteli vámilleték nullára csökkentéséből adódott, vagyis az orosz állami költségvetésből.


Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_28/270381779/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.