Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Jó éjt, szép álmokat!
  2014-03-03 23:46:48, hétfő
 
  Szeretettel kívánok Mindenkinek



 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Egy Út a Szeretetegységbe Kryon Égi-Közvetített tanításainak
  2014-03-03 23:28:00, hétfő
 
  Egy Út a Szeretetegységbe
Kryon Égi-Közvetített tanításainak szerkesztett, tömörített változata


Kryon:"Most pedig a közvetítéssel kapcsolatban ismertetünk néhány tudnivalót. Szeretnénk egypár olyan szabályt közölni, amelyek segítenek eldönteni, hogy mennyiben hiteles a közvetítés, illetve megkönnyítik a helyes ítéletalkotást. Ésszerűtlen dolog lenne, ha a Szellem maga adna önmaga felismeréséhez szabályokat. Így egy olyan bölcs emberi forrásból merítjük ezeket, amely a számotokra is elérhető, és a társam is ismeri. Bölcs emberek a következőket állapítják meg a közvetítőkről, és az alábbi megszívlelendő tanácsokat adják:"
Vezérelvek a megkülönböztetéshez
New Realities Magazine - 1987 július kivonat...
1. Mindig tartalmaz hasznos információt mindenki számára. Óvakodj az olyan csatornától, amelyik csak kevesek számára ad hasznos információt, vagy azt mondja, hogy az csak egy különleges csoportnak vagy egy meghatározott számú embernek szól. Az egész emberiség számára hasznosnak kell lennie, minden egyes Embernek. Ez egy olyan területe a megkülönböztetésnek, amely lehetővé teszi, hogy tudd, az igazat hallottad.
2. Az üzenet legyen felemelő. Csak olyan üzenetre figyelj, amelyik megerősít, és nem megfélemlít, nem olyanra, amelyik levertté tesz, ami miatt félelemből cselekszel, vagy bujkálsz. Hanem olyanra, ami alkalmassá tesz! Ez egy kapocs Isten energiájában. Ennek benne kell lenni. Meg kell, hogy ihlesse a hallgatót és az olvasót. Lejegyezték, hogy minden alkalommal, amikor angyal jelent meg egy Emberi Lény előtt, azzal kezdte, hogy "Ne félj!"
3. A Szellem (Isten) nem fogja soha, de soha egy közvetített üzenetben azt kérni, hogy add fel a szabad akaratod. Soha! Mert a szabad akaratod az, amiről a Földi tapasztalásod szól. A szabad választás a jövőd motorja.
4. A Szellemtől soha, de soha nem kapsz olyan üzenetet, amelyik azt kéri tőled, hogy megsértsd a tisztességet, amiben hiszel. Gondolkodási folyamataidat tiszteljük. A Szellem soha nem fog rászedni, vagy "beleszólni" bármibe. Az üzenet soha nem sértheti a becsületed. Jól kell érezni tőle magad, és igaznak kell csengenie a szívedben.
5. A Szellem soha nem fog egy csatornát sem úgy bemutatni, mint egyetlen forrást. Figyelj erre, mert a Szellemnek sok csatornája van, és mind úgy igazítják az információjukat, hogy létrehozzanak egy nagyobb képet, különösen ebben az Új Korban. Egyik sem fog úgy bemutatkozni, mint az egyedüli forrása az információnak.
6. Figyelj arra a tényre, hogy az információ, rendes körülmények között új információ. Óvakodj az olyan csatornától, amelyik egyszerűen felmelegíti a régit, mert ezek semmi mást nem közvetítenek csak az Emberi Lény egóját. Nélkülözhetetlen az új információ "lényegi információval" kombinálva, ez a közvetítés teljes lényege.
7. Figyelj arra a tényre, hogy a közvetített információ spirituális megoldásokat kell, hogy közvetítsen. A közvetítés értelme, hogy megoldásokat adjon, új információ útján, az élet kihívásaira a Földön.
Kryon: "Kryont jelen pillanatban kilenc ember tolmácsolja itt a Földön. Ők a következő helyeken találhatók: USA, Mexikó, India, Afrika, Oroszország, Izrael, Dél- Amerika, Kína, Szíria. Ők a legfelső réteget közvetítik. Sokszorosan rétegzett folyamatról van szó. A következő rétegek energiája teljesen megegyezik egymással, a lejegyzésre vagy tanításra ösztönző erőt azonban nem tartalmazzák. Veheted úgy, hogy a felső rétegben kerül sor az igazság és az energia eredeti átadására, a következő rétegek pedig az igazság és az energia ezen eredeti megnyilvánulásán osztoznak. Mindannyian fel tudjátok idézni egy adott entitás energiáját, feltéve, hogy az már előzőleg biztosította hozzá a megfelelő képességet és engedélyt adott energiáinak megosztására. Az eredeti információhoz azonban jóváhagyás birtokában és a segítő entitással összekapcsolva mindössze néhányan juthatnak hozzá. Az új energiának köszönhetően számos kizárólag szolgálatot végző entitás rendelkezhet több első szintű tolmáccsal. A közvetítők száma azokra korlátozódik, akik a feladat elvégzésére Földre érkezésük előtt megállapodást kötöttek. Megadtuk a hét legfontosabb szabályt a tizenkettő közül, melyeket emberek nyújtanak át neked, hogy képes legyél eldönteni, melyik közvetítés ered valóban a Szellemtől. És most egy saját szabályt adunk át - ez tőlünk származik. A közvetített információhoz úgy viszonyulj, mint egy forráshoz. Ne vesszél el benne, ne váljék az életeddé. Ne kiáltsd ki a közvetítést végző embert gurunak. Az információból, mint forrásból meríts és tanulj belőle, majd tedd félre. Aztán a saját erőd és saját képességeid birtokában hozzál létre magasabb rezgéseket ezért a bolygóért. Te vagy az, aki képes erre! A közvetítés csupán segítséget nyújthat ehhez."
(Néhány közvetített Tudatosság a szerkesztőtől: Teremtő, Mária Magdolna, Jézus, Mihály Arkangyal, Kryon, Gaia, Metatron, Adamus Saint Germain, Kuthumi, Solara, Tobiás, A Csoport, Seth, Homorú Föld, Plejádok, Szíriusziak, Hathorok, Ashtar stb...)


Link

Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Kryon  
Egy Út a Szeretetegységbe Kryon Égi-Közvetített tanításainak
  2014-03-03 23:24:47, hétfő
 
  Egy Út a Szeretetegységbe
Kryon Égi-Közvetített tanításainak szerkesztett, tömörített változata


Bevezetés
Lee Carroll és Kryon története
Lee Carroll a Kalifornia Western Egyetemen szerzett diplomát üzleti és gazdasági szakon, majd hangtechnikai boltot nyitott San Diegóban, ami harminc éven keresztül virágzott. Lee - aki eredetileg hangmérnök - egy amerikai médium, író és előadó 1989-ben egy Kryonnak nevezett angyali entitás üzeneteit kezdte el közvetíteni, egy felsőbb dimenzióból. Hogyan kerültek ebbe a képbe az angyalok?
Lee így fogalmaz: "Felkerestem néhány spirituális intuitívot. Tulajdonképpen a feleségem vitt el oda, én persze nem akartam menni. Egyáltalán nem akartam menni. Az a két intuitív, akiket felkerestem, 3 év különbséggel, pontosan szó szerint ugyanazokat a dolgokat mondták. Azt mondták, hogy létezik egy angyali entitás, egy angyali lény, aki szeretne beszélni velem. Mindketten Kryonról beszéltek ezt a nevet pedig addig senki nem ismerte. Tudom, hogy furcsán hangzik, amit most mondok. De el tudják képzelni, hogy milyen nehéz lehetett egy mérnöknek ezt felfogni? Üzletemberként időm legnagyobb részét számokkal, tervezetekkel, s az üzleti élet egyéb teendőivel elfoglalva számítógépem képernyője előtt töltöm. A legkevésbé sem vagyok hajlamos a felületességre, s állhatatlansággal sem vádolhat senki, ugyanakkor szkeptikusan közelítek minden olyan dolog felé, ami számomra nem kézzelfogható vagy érzékelhető. Kozmikus humor nyilatkozott meg, amikor Kryon feltűnt az életemben, ma már értem, hogy miért
Kryon Lee-ről: " Számos oka van annak, hogy épp ezt az írót választottam üzeneteim lejegyzésére, közülük a legfontosabb talán az, hogy ő beleegyezését adta, hogy segítségemre lesz, még mielőtt tudott volna erről. Partneremet egyezség köti, de mint bármely más ember, ő is dönthet úgy, hogy feladatát nem teljesíti. Ha visszautasította volna a Kryon által felkínált lehetőséget, a sorban következő emberhez fordultam volna. Ezek az üzenetek túlságosan is fontosak ahhoz, hogy bármely emberi ego megnyilvánulásai feltartóztassák áradását. Döntésem másik meghatározója az volt, hogy előzőleg nem részesült metafizikai képzésben. Más szóval, nem tanulmányozta a metafizika tárgykörét, s azzal kapcsolatos könyveket sem olvasott. Ennélfogva, gondolat -csomagjaim tárgyilagos, részrehajlástól mentes talajon érhetnek földet. "
Lee Carroll úgy írja le Kryont, mint egy szerető angyali entitást, aki a Forrásból származik. Egy a Földre "szakosodott" csoport energiáját képviseli, az otthon energiáját. Itt van a Földdel "a kezdetektől fogva" és ugyanahhoz a családhoz tartozik, mint Mihály Arkangyal. Kryon nem egy szervezet, nincsenek tanítók doktrínák és székhely, nem lehet csatlakozni, nincs tagság, se tagdíj, és nincs, akit imádni kellene. Az információk melyeket közzétesz nyomtatásban és online, azt a célt szolgálja, hogy segítsen az embereknek felemelkedni egy magasabb rezgésszintre.
Lee és spirituális partnere, Jan Tober 1991-ben kezdték el Del Marban a Kryon-csoportok szervezését. Ma már a világ minden táján tartanak találkozókat. Budapesten 2009, 2011-es évben volt Kryon közvetítés a következő pedig 2013-ban várható. 1995-ben Lee-t felkérte az ENSZ, hogy New Yorkban közvetítse Kryont a Társaság a Megvilágosodásért és Átalakulásért (Society for Enlightenment and Transformation, S.E.A.T.) csoport előtt. Ez a találkozó annyira jól sikerült, hogy Lee-t még hat alkalommal meghívták (1996-ban, 1998-ban, 2005-ben, 2006-ban, 2007-ben, 2009-ben), hogy ilyen formában közvetítse a szeretet üzenetét. Ezeket az üléseket az ENSZ épületének emeletén tartják, nem messze a Közgyűléstől, vagyis kizárólag az ENSZ-megbízottak és vendégek vehetnek részt rajta.

Lee tizenkettő Kryon-könyv szerzője, de társszerzőként Jan Tober-rel elsőként, több indigó gyerekekkel kapcsolatos könyvet is írtak. Az indigó témájú könyvek tették világszerte ismertté az indigó gyerekek fogalmát 2000 táján, ezt pedig rengeteg hasonló könyv követte számos különböző szerzőtől, továbbá egy film, egy dokumentumfilm és rengeteg egyéb is napvilágot látott különleges, átalakulásban lévő gyermekeinkkel kapcsolatban. Ma már majdnem egymillió Kryon és indigó témájú könyvet adtak ki a világ minden táján, az eredeti kötetek ma huszonkét nyelven olvashatók: spanyolul, franciául, németül, kínaiul, héberül, olaszul, dánul, görögül, koreaiul, magyarul, bolgárul, oroszul, litvánul, japánul, hollandul, finnül, szlovénül, észtül, indonézül, portugálul, románul és törökül. A hazai Kryon sorozat tizenegy kötetes, érdemes sorban elolvasni őket, mivel tematikusan egymásra épülnek. Az internet hőskorában Kryonnak volt a legnagyobb összefüggő New Age adatbázisa az America Online eddigi történetében. A Kryon weboldal ma már számtalan érdekes aloldalt tartalmaz, és a webes statisztikák szerint naponta húszezren látogatják meg csak a főoldalt. A website-on egy ingyenes online magazin is helyet kapott, amelyen rendszeresen megjelennek a Kryonnal és az indigókkal kapcsolatos új információk. Számos jelentős - nem csak metafizikai - téma szerepel még a könyvekben és a honlap fordításaiban.
A közvetítések mind jó hangulatúak és mélyrehatóak, legtöbbször többrétű jelentéssel párosulva. Mondhatni sűrű anyag, érdemes időt hagyni és átgondolni minden részt olvasás vagy hallgatás közben, ami megérinti az embert. Szinte minden közvetítésnek megvan ez a fajta varázsa, függetlenül attól, hogy hozzánk időben mikor jut el, de általában "véletlenül" pont jókor! Számtalan út létezik a világban és egyéni szinten a magasabb tudatosság elérésére, amely emberi létezésünk legfőbb célja, ezek az írások is ezt szolgálják. Akit megtalálnak, azt helyenként biztosan megérintik a mély igazság feltörő érzésével. Olyan csodálatos ajándékok, melyek segítenek mihamarabb kinyitni a szemünket a tágabb nézőpontok és új információk által. Kifejezetten ajánlott olvasmány ez spirituális útkeresőknek, de a nyitott rugalmas gondolkodásmódú kutatók és tudósok, mint pl. geológusok, csillagászok, matematikusok, asztrológusok, biológusok, genom -gén és DNS kutatók, fizikusok, történészek, teológusok és vallástörténészek stb. számára is. Kryon sokszor időben jóval előre közöl olyan információkat, amelyeket később a tudomány visszaigazol.
A közvetítésről (Lee Carroll Kryon közvetítőtől)
A közvetítés definíciója: Isten felséges, ihletett szavai (vagy energiája) Emberek által eljuttatva az Emberekhez. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a bolygó legtöbb szent írása lett eredetileg közvetítve (minden vallásban), de sok műremek és zene is úgyszintén! Nem Isten írta a Bibliát, hanem Emberek, isteni inspirációval. Mindig voltak "meghatalmazott és felszentelt" nők és férfiak, akik eljuttatták hozzánk Isten üzenetét. Ez az égi csatorna.
A felelősség!
Mindenki közvetíthet, a Szellem ebben az értelemben nem magántulajdon. Minden Ember számára hozzáférhető és nem csak kevesek számára. A képesség és a lehetőség létezik és mindannyiunk tulajdonsága. A sok egyéb dolog közül, az emberi szándék a legfontosabb.
Nem minden közvetítés történik tiszta szándékkal. Ezért némelyik valós, némelyik pedig nem és neked kell képesnek lenned különbséget tenni, amikor hallgatod vagy olvasod, hogy valóban a Szellemtől származik. A valódi csatorna felelőssége félelmetes. Egy szent, felkent információ életeket menthet! Az öncélú, egocentrikus és félelemmel teli információ összezavar és akár megállíthatja egy ember spirituális növekedését. Hogyan tudod megkülönböztetni? Kryon állítja, hogy rendelkezünk egy megkülönböztető képességgel, hogy tudjuk és képesek legyünk "érezni" a különbséget.

Link

Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Kryon  
Egy Út a Szeretetegységbe Kryon Égi-Közvetített tanításainak
  2014-03-03 23:18:58, hétfő
 
  Egy Út a Szeretetegységbe
Kryon Égi-Közvetített tanításainak szerkesztett, tömörített változata






Ajánlás
Mindazoknak, akik felismerték, hogy minden ember rendelkezik az élete megváltoztatásához szükséges erővel, és hogy a dolgok nem mindig olyanok, amilyennek látszanak!


Előszó

Szerkesztői üzenet

Kedves Olvasó!

Ezen összeállítás Lee Carroll világhírű médium, egyben a legismertebb Kryon közvetítő által közvetített Kryon üzenetek általam témánként szerkesztett, montázsolt, tömörített változata. Az összeállítás alapjául többnyire a "Magyar Kryon Honlap"-on szereplő magyar fordítások, kisebb mértékben a hazánkban eddig megjelent tizenegy Kryon könyv szolgált.
Tevékenységem során fontos kritériumnak tartottam, hogy a közvetített anyag semmilyen formában nem sérülhet. Célom a közvetítésekből egy olyan átfogó összeállítás készítése, amely az élet fontosabb kérdéseire választ adhat. Sajnos az anyag nem teljes, több lényeges téma kimaradt még. Az idő szorítása ellenére talán a folytatás is lehetséges. Mivel ez irányú tevékenységemet a Kryon tanítások szeretete illetve Lee Carroll munkásságának nagy tisztelete motiválta, így ezen "virtuális könyv" önzetlen ajándék minden érdeklődőnek és olvasónak. Bízom benne, hogy az összeállítás minden esetleges hibája vagy gyengesége ellenére hasznos "poggyásza" lehet minél több "utazónak", illetve minél többen kapnak kedvet a Kryon könyvek és a honlapon található Kryon üzenetek tanulmányozására. Ebben az esetben elmondható, hogy több év, óraszámban a négy számjegyet megközelítő vagy talán már meghaladó munkája nem volt hiábavaló.
Szeretettel

Bakó Kálmán, Szegvár, 2012

Link


Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Kryon  
Kálomista Gábor: "A néző az első, és minden más utána követk
  2014-03-03 22:28:43, hétfő
 
  Szily Nóra interjúja:Kálomista Gábor: "A néző az első, és minden más utána következik"





Kálomista Gábor sok mindennel foglalkozik. Bizonyos vélekedései időről időre vitát is kavarnak. Legutóbb producerként annak örülhetett, hogy filmje, a Coming out, négy hét alatt elérte a magyar produkciók között álomhatárnak számító százezres nézőszámot, majd mint a Magyar Síszövetség elnöke Miklós Editnek gratulálhatott a hetedik helyének a téli olimpián lesiklásban, amely minden idők legjobb magyar alpesi sí eredménye. Ezekből kiindulva kíváncsi voltam, milyen elvek mentén él, dolgozik.

A Síszövetség elnökeként mit vársz, mire készülsz?

Most jött el az a helyzet, amikor tenni kell. Eddig lebecsülték a sísportot Magyarországon, hiszen soha semmiféle eredményt nem produkált. Na, jó, alig valamit és ez igazán nem azokon múlt, akik energiát fektettek bele. Edit most síelt egy csodát. Ott voltam. Felemelő érzés volt, mikor az őrjöngő tömeg közepette 25-ös rajtszámmal becsúszott hatodiknak egy magyar. Ilyet még nem látott a világ! Végre bele lehet vágni, meg lehet teremteni egy olyan sísportot Magyarországon, mint amilyet a horvátok teremtettek. Mert van eredmény. Lett egy sztár. A mai világban nagyon fontos, hogy legyenek hősök, akikre a gyerekek felnézhetnek. A magyar sport szerencsére tele van ilyenekkel. Vízilabdázók, úszók, kézisek, vívók. Ez vonzza a gyerekeket. Ezért is kell most Editet nagyon megbecsülnünk, hiszen bizonyított. Nem panaszkodni kell, hogy nincsenek hegyeink. Budapestről 2,5 órányira az egész szezonban van elérhető sípálya. Nem hiszem, hogy a 700 ezer rendszeresen síelő magyarból, amiből a fele gyerek, nem lehet megtalálni azt a húszat, harmincat, akik megfelelő körülmények között sikeresek lehetnének. Hinni kell benne, és menni fog. Meglátjuk.






A Magyar Televízióban készült egy riport veled, melyből sok helyütt idézték egy mondatodat: "Mi, magyarok genetikailag alkalmasak vagyunk arra, hogy jó eredményeket érjünk el." Hát...

Mi ezzel a baj? Hogy sikeresek vagyunk? Ha csak a sportot nézzük, a tíz legtöbb olimpiai aranyérmet nyerő nemzet között a magyar. Ha a filmet, ott van több mint száz magyar származású Oscar-díjas. Ha a tudományt, akkor pedig szinte végtelen a sor. Csak a történeti hűség kedvéért: 2005-ben, amikor a síszövetség elnökévé választottak, igyekeztem támogatókat gyűjteni, és volt olyan, aki azzal utasított el, hogy mióta elveszítettük a hegyeinket, több generáció felnőtt, és genetikailag elvesztettük a lehetőséget a sikerekre. Szerintem ezzel sokkal több baj van. Egyébként a kiragadott mondatok az egész életemet végigkísérik. Próbálnak belemagyarázni mindenféle eszméket, amiket szerintem nem kell, nem érdemes.

Bár hát ki nem?

Azért mondom, ki nem? Ha a sísportot nézzük, elhatározás és elszántság kérdése is, hogy a gondolkodásmód megváltozzon. Igenis lehet eredményeket elérni.

Ha a te pályádat nézem, téged is az elszántság jellemez.

Engem is a siker orientál. Nem szeretem az elfecsérelt munkát, nem szeretek kicsit dolgozni, kicsit kitölteni a munkára szánt időt. Szeretem, ha számon lehet kérni a teljesítményt és azt is, ha számon kérik az én teljesítményemet is. A film erre nagyon jó, mert annál világosabb visszajelzés nincs, mint amit a közönség felmutat. Oké, elfogadom a véleményét, de a közönségét biztosan megszívlelem.

Játszva még a síből vett másik idézettel. Miklós Edit azt mondta: "Az nyer, aki kevesebbet hibázik, viszont mindenki hibázik, 100 százalékos menetet nem lehet csúszni." Majd' húsz éve vagy a filmes szakmában. Ezt a mondatot magadra is igaznak érzed?

Abszolút. Az ember folyamatosan hibahalmazokat hagy maga után, viszont az tud sikeresebb lenni, aki kevesebbet hibázik és több jó döntést hoz. Vagy aki képes tanulni a hibákból. Edit kiváló példa erre.

Elindult egy srác agrárvégzettséggel, Sára Sándor fia révén bekerült a Duna TV-hez, majd pár évre rá megcsinálta az első filmjét Tímár Péterrel. A Zimmer Feri siker lett. Mint ahogy azóta jó pár alkotás - legutóbb a Coming out. Persze voltak, amik nem hoztak nagy nézőszámot, de mégis... Hogy szűrsz? Mi alapján mondasz igent egy forgatókönyvre? Nyilván rengeteget kapsz évről évre.

Persze, rengeteget. Ugyan a könyv sokat jelent, de mégsem mindent. Legalább ennyire fontos, hogy az alkotó hisz-e és bízik-e magában. Michelangelo - amikor a Pietához fogott - először belevágta a kalapácsot a márványba, amikor érezte, hogy elrontotta. De hitt magában, és az eredmény ott van a Szent Péter-bazilikában. Hittel meg lehet győzni engem. Amikor Tímárral Moszkvában voltunk egy filmfesztiválon a 6:3-mal, egyik éjjel azt mondta nekem borozás közben, hogy csináljunk a vakoknak egy filmet. Mondom, ne hülyéskedj velem! Maga a mondat nonszensz. Mégis, amikor elmagyarázta, hogy mit szeretne, akkor azt mondtam, hogy nézőszámban ez kapitális bukás lesz, nem is az én stílusom, de annyira tetszik, amit és ahogy akarod, hogy oké - csináljuk! Ez lett a Vakvagányok. Vagy ott volt a Csak szex és más semmi. Jött Goda Kriszta - ismertük egymást szegről-végről a Duna TV-ből, tanult Angliában, Amerikában - hozott egy forgatókönyvet, amivel már végighaknizta az összes producert, és senkinek sem kellett. Elolvastam - tök jó!






Látod lelki szemeid előtt? Honnan tudod, hogy "tök jó"?

Mozinéző vagyok. Elolvasom a forgatókönyvet, és ha jót nevetek, vagy borzongok, tehát kapok valamilyen élményt, ha valahogy megfog a történet vagy egy szereplő, ha gondolok róla valamit, akkor belevágok, de nem látom magam előtt, csak érzem, hogy lehet jó. Egy producer sem Teiresziasz, még ha azt állítja is magáról néhány.

És a Coming out? Kapott eleget, már a megjelenése előtt.

Akkor a vita nem is a filmről szólt, hanem valami egészen másról. Ez a film egy nagyon érzékeny témához nyúlt. Láttunk már hasonlót ugyan, de nem ilyen megközelítésben. Szerintem az ötlet eredeti volt. Sőt én talán még bátrabb lettem volna a forgatókönyvben, de a megfelelési kényszer időnként hátráltatja a filmet.

A megfelelési kényszer kinek?

Vélt vagy valós elvárásoknak. Még csak nem is a politikának. Esetenként a mainstream felfogásnak, a véleményvezéreknek. Nem új dolog ez, és egyáltalán nem közép-európai kuriózum. Sok rendezőben dolgozik, hogy meg kell felelni a szakmának, a kritikusoknak és persze a nézőknek is. Nekem csak a sorrenddel van a gond. Nálam ez fordítva van: a néző az első, és minden más utána következik. Talán ezért mondják a filmes szakmában - néha legyintve -, hogy "a Kálomista nem komoly filmeket csinál, csak a nézőket szolgálja ki." Na, ennél nagyobb dicséret nem létezik számomra. Voltak erről komoly vitáim korábban is. Dénesnek (Orosz Dénes rendező - szerk.) is mondtam, hogy figyelj, ez így nem megy, a nézőt nem nevelnünk kell, nem befolyásolnunk, megmondanunk a tutit, a nézőt szórakoztatnunk kell! Arra szerződtünk, hogy csinálunk egy vígjátékot. Ha vígjátékot csinálunk, akkor nevessenek, ha pedig tragédiát, akkor sírjanak. Végül sikerült megkötni a kompromisszumot, mert belátta, hogy nem az ellensége vagyok. "Ha te most azt gondolod, hogy mi két hajóban ülünk, az hülyeség. Ha azt gondolod, hogy egy hajóban ülünk és nem egy felé evezünk, az is hülyeség, mert a végén a vászonra mindkettőnk neve ki lesz írva, és vagy együtt leszünk büszkék vagy együtt szégyenkezünk. Kiabálhatunk, veszekedhetünk, de elsősorban annak kell megfelelni, amire szövetkeztünk, tehát a nézőknek."

És hogy teljesít a Coming out? Elégedett vagy?

Igen. Feltétlenül! Ez megint olyan film volt, mint a Zimmer Feri. A maga nemében úttörő, pedig nagyon sok bántással indult. Ilyen ellenséges hozzáállással még nem találkoztam, pedig nem ma kezdtem. Örökké hálás leszek a nézőknek, akik ennek ellenére beültek a moziba. Úgy vélem, hogy ezek a kritikák messze nem a filmről, hanem sokkal inkább az alkotókról, a különböző érzelmi és politikai beállítottságokról szóltak. Pedig ez hülyeség. Ha egy társadalmi kérdésről beszélünk, legyen az bármilyen komoly, a humor mindig segít. Könnyedebbé teszi a diskurzust, ha nem bántani akarjuk a másikat. Ezt nehezen fogadom el, nem is vagyok a kritikusok kedvence, ők se az enyémek - évtizedes vita van köztünk. Sajnos nem nagyon látok olyan írást, ami építő jellegű. Hál' Istennek a Megdönteni Hajnal Tímeát már pozitívan fogadták. Őszintén? - meg is lepett. Talán végre sikerül átlépni egy küszöböt.

Már megvan a következő terv?

Goda Krisztával forgatunk június 9-től. Nagyon-nagyon szeretem. Komoly mozi lesz. A Kaméleonnál Kriszta már feszegette a határokat, és ez még erősebb lesz. Sokat fogunk beszélni róla jövőre!

A kritikusok is nyilván! Egyébként azért figyelsz rájuk?

Nem, de elolvasom őket... A Kaméleon komoly siker volt világszerte. Olvastam róla kritikát a Screen-ben és a Variety-ben, azoknak minden szava fontos volt. Itthon nem ilyenek születtek. Ha indulat vezérel egy kritikát, az nem lehet objektív. Talán ezért is jár rá a rúd a magyar filmkritikára. Mondják azt, hogy unalmas, hogy lassú, hogy rossz a zene, a vágás, ütemtelen, de hogy eleve szar, hogy nézhetetlen az egész - ezt ne! És ez így van akkor is, ha nem az én filmemről van szó, hanem bárkiéről. Egy művész minden kockába belehal egy kicsit, legalább ezt méltányolná az, aki elvileg többet tud a szakmáról, mint a néző.





Egy interjúban azt mesélted félig viccesen, hogy vannak, akik úgy vélekedtek rólad: vidéki parasztgyerek, menjen haza!

Most is visszaküldenének. Mennék is, csak hát itt van a mozi, meg itt vannak mozit csinálni akaró emberek, és őket nagyon szeretem.

Erről még beszélünk. De tényleg messziről érkeztél. Hogy találtál rá a filmezésre?

A főiskolán vezettem a videó szakkört. Ilyeneket mondanak rólam. Viccet félretéve, amikor elkerültem a Káli-medencébe...

Megismerkedtél Sára Sándorral.

És mindenkivel. Cseh Tamással már korábban. Ott volt András Feri, Sára Sándor, Szomjas, Simó, Kende, Cserhalmi. Ott nagyon sokan éltek, laktak, nyaraltak.

Ők már akkor valakik voltak.

Igen, és én is valaki voltam, mert nálam volt a pincekulcs a téeszben, ne viccelj! Mindenesetre az a szellemi közeg nagyon vonzott. '85-89 izgalmas időszak volt. Fiatal voltam, érdekelt a világ, onnan elmozdulni akkor ugyan nem nagyon tudtam, mert dolgoztam, gyerekeim voltak, viszont ezeket a hétvégéket nagyon vártam. Úgy voltam benne az egészben, hogy igazából nem is voltam benne - hallgattam, figyeltem és jó volt. Aztán volt egy lehetőség, hogy a Duna TV-hez kerüljek, majd pedig szintén szerencse, hogy voltak olyan barátaim, akiknek el tudtam magyarázni, miért kéne filmet csinálni, és hogy ez jó üzlet lesz.

Az üzletet láttad benne?

Tisztán az üzletet.

Ne keressem a küldetéstudatot!

Ne. Fölösleges lenne. Annyit mondtam, hogy "Figyeljetek ide! Tegyünk bele pénzt, és meglátjuk mi lesz." A Csinibaba akkor lett nagy siker, és én kiszámoltam, hogy ezzel lehet pénzt keresni. Nem sokat variáltam. Fölhívtam Tímár Pétert. Megvolt már a Zimmer Feri forgatókönyve. Elolvastam és tetszett, bár nem mintha érdekes lett volna a véleményem, hiszen ez volt életem első filmes forgatókönyve... És akkor azt mondtam Tímárnak, hogy csináljuk! Hogy értsd, mi vele a Zimmer Feri premierjén tegeződtünk össze. Annyira ott volt még ez az "üzletember vagyok feeling" a dologban. Viccelsz? Öltöny, nyakkendő, két telefon. De tetszett a dolog. Na, így indult az egész... A többi már történelem. Közben állandóan azt hallottam, hogy nem jön ugyan tőke a magyar filmbe, de jó lenne, ha lenne! És egyszer csak ott voltunk mi meg a tőke, viszont az ajtók ahelyett, hogy nyíltak volna, inkább bezáródtak. Ahogy mentem előre, azt láttam, hogy ez nagyon zárt társadalom. Arra jó voltam, hogy bort vigyek, de arra már nem, hogy befogadjon, mert csak egy agrárdiplomás vidéki paraszt vagyok egy bányász családból. Nem voltam elég szalonképes ahhoz, hogy a klubba bekerüljek. Akkor nagyon bosszantott. Ma már tudom, hogy igazából ez fordított a nézők felé. Hogy nem a klub véleményét lestem, hanem a mozinézőét. Akkor azt mondtam: figyeljetek már, nézzük meg, hogy működik ez az egész. Komoly vitáim voltak a tét nélküli filmgyártásról. Leírtam, hogy rossz a rendszer, hogy a korrupció melegágya, hogy ezt így nem lehet csinálni. Nincs teljesítmény, semmi nem érdekes, a néző sem, csak valakik jól érezzék magukat. Természetesen óriási cirkusz lett belőle, ki is iratkoztam egy életre onnan. Nem véletlen, hogy a Filmszemlén soha nem tudtam nyerni. Nekem mindig megmondták, hogy kívülálló vagyok. Már nem is szeretnék bent lenni. A sors úgy hozta, hogy közben a filmek, amiket csináltam, sikeresek lettek. A 6:3, az Ámbár tanár úr, Csak szex és más semmi... Filmet akarok csinálni. Ennyi.

Egyébként ilyen bulldog természet vagy?

Abszolút. Apám kun ember volt, aki makacs módon ment végig az életén. Én is végigmegyek. Az apám fia vagyok.






Becsukom az ajtót rád, bejössz az ablakon?

Ha van értelme, én bizony bemegyek. A vélt igazamért is meg tudok küzdeni a végletekig, a valósért meg még egy kicsit jobban. Egyébként nagyon érdekesen alakult a viszonyom a szakmával, mert a 98 százalékával a függöny mögött jóban vagyunk.

Csak ne hívjalak ki a függöny elé?

Igen. Így van ez. Csak ne menjünk ki! Igen. Sokan nem akarnak, nem mernek nyilvánosan állást foglalni. Azt mondják, figyelj, ez egy ilyen szakma. Tudomásul kell venni. Itt-ott találkozunk, elmegyünk Berlinbe vagy Cannes-ba egy filmfesztiválra és egy asztal mellett tök jót beszélgetünk... És persze van néhány ember, akivel nem beszélünk, hol politikai, hol szakmai okokból, hol pedig az irigység és a rosszindulat húzza meg a határokat.

Politikának itt nincs helye, de bizonyos döntéseid háttere mégis érdekel. Filmesként sikeres lettél, és nem értem, hogy miért lett fontos más szerepekben is megmutatkozni. Miért nem maradtál üzletember, aki tesz az egészre és megcsinál évente legalább egy közönségfilmet? Megmondó ember lettél, és ez lápos terep. Miért nem volt elég neked a filmes játszótér?

Lehetne így is, de nekem kell, hogy valahol el tudjam mondani azt, amit gondolok. Nem mindig sikerül helyesen - ahogy Miklós Edit mondta -, "mindenki hibázik, 100 százalékos menetet nem lehet csúszni". Ha valakitől messze áll a kultúrpolitikai megmondó ember szerepe, az én vagyok. Nálam filmben, színházban a világ összes politikai ideológiáját képviselő ember dolgozik, de nem az érdekel, hogy mit mond, hogyan gondolkodik, hanem az, hogy amit csinál, amit alkot, azt megveszi-e a közönség. Az, hogy tehetséges-e. És ha igen, akkor tudunk együtt örülni a sikernek. Viszont a véleményemet vállalom. Mivel máshol nem nagyon kérdeznék meg, mint azokon a fórumokon, ahol látsz, ezért ott mondom el. Nem szeretem az álnéven írt internetes holmikat, a sunyin megfogalmazott mondatokat. Ha van véleményem a világról, azt elmondom, és azon aztán lehet vitatkozni. Nem állítom, hogy amit mondok, az mindig jó és azt el kell fogadni. Csak azt mondom, hogy ez az én véleményem. Ha a közélet másik oldalán megfogalmazódik egy állítás, amit nem tartok igaznak, arra úgy érzem, reagálnom kell. Nagyon izgalmas az utóbbi egy évem, ahogy a sajtópereim zajlanak...

Nekem is van véleményem, de ítéletet mondani nem mernék. Benned nincs kétely?

A vélemény még nem ítélet. Sok mondatomat visszavonnám, amit elmondtam az utóbbi években, de nem bántam meg egyet sem. Akkor, abban a szituációban, úgy vélem, azt kellett mondanom. Ha akkor másként döntöttem volna, akkor az nem én lennék. Akkor egy más ember ülne itt, más ember beszélgetne veled, aki talán sokkal megfontoltabb. Én ilyen vagyok. Úgy cselekszem, ahogy érzek. Színházat is úgy vezetek, filmet is úgy csinálok. Hogy jó-e vagy sem? A nézőkre bízom a döntést.

De közben kiléptél a politika színterére. Téged nem zavar ez az "oldaliság"?

De. Számtalanszor elmondom, hogy beszéljünk. Ne csak függöny mögött és ne csak telefonon! Ahova hívnak, oda elmegyek. Még az ATV-be is. Még akkor is, ha tudom, most éppen keresztre akarnak feszíteni. Számtalan olyan barátom van, akivel le tudok ülni, és baromira nem érdekes, hogy ő a baloldalra szavaz, én pedig a jobboldalra. Ez egy normális társadalomban egyáltalán nem érdekes, mint ahogy nem is érdekes általában Magyarországon sem.






Mégsem így van!

De igen. Általában igen. Még akkor is, ha vannak kivételek. Az a világ pedig, amelyben dolgozom, a kivételek közé tartozik. Én mégis híve vagyok a meggyőzésnek. Az egész életem erről szól. Meg kell győznöm a nézőt, hogy menjen be a moziba, a színházba. Hogy olyan szakmai viták legyenek, amelyeken megpróbáljuk kizárni a politikai beállítottságunkat, mert különben nem megyünk előre. Mi semmi mást nem csinálunk, mint ordítunk egymásnak a képzelt vagy valós lövészárok két oldaláról, és közben, akiért az egész történik - a közönséget - messze elfelejtjük.

Hosszas elemzéseket olvashatunk azokról az összegekről, amikhez gyártóként hozzájutottál.

Bocsáss meg, én a büdös életben nem panaszkodtam, bár mostanában próbálják így beállítani. Én sose éltem rosszul. Nem is szégyellem és nem is próbálom letagadni. Most éppen azon folyik a vita, hogy sorozatokat gyártok a tévének. Nem értem. Ki jobb ma Magyarországon nálam? Ki hoz be annyi nézőt egy filmre, mint az a csapat, aki velem dolgozik? Ha te a közmédia felelős vezetője vagy és megnézed, ki mit teljesített az utóbbi huszonvalahány évben - és a világban csak ezt nézik -, akkor te kit bízol meg? Ha vállalatot irányítasz és menedzsert keresel, nem a legjobbat akarnád? Azt, akivel sikeres lehetsz? Agyrém. Meg se hallgatnak. Eleve bunkó, vidéki, tahó, agrárparaszt vagyok. Nem is ide való, föl vannak háborodva pusztán azon, hogy létezem. De nem baj, ez van.

Tényleg nem?

Figyelj, én elsősorban magamnak akarok megfelelni. Akinek tetszik, amit és ahogy csinálok, azt arra kérem, fogadjon el így. Akinek meg nem tetszik, azzal nem tudok mit kezdeni. Én így tekintek másokra is. Egy életben az ember nem változtat sokszor. Eddig mindent megpróbáltam a legnagyobb intenzitással és odaadással csinálni. És sok mindent ma már persze másként tennék. Van egy csomó dolog, ami ösztönből jött, és jókor talált rám, vagy én jókor találtam rá - már nem tudom. Volt egy üzleti vállalkozásom a '80-as, '90-es évek fordulóján, amiben egy Bécsben élő, öreg, zsidó bácsi volt a partnerem. Rettentő sokat tanultam tőle. 26-27 évesen én mindent azonnal akartam. Ő azt mondta: "Gyere, fiam, üljél le! Ha elmegy előtted valami, lehajolsz, és nem éred el, ne nyúlj utána! Várd meg a következőt!" Ez alapelv lett az életemben. Semmi nem kell görcsösen. Elment, tudomásul veszem, nem bánkódok utána. Jön a következő, és arra koncentrálok. Sok olyan dolog történik velem, amit magam se értek, hogy miért kell átélnem, de biztos így van megírva. Akik nekem fontosak, a családom, a barátaim és a kollégáim. Ők értik, hogy mit csinálok, és ez nekem elég.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Heti útravaló Müller Pétertől - 114. rész
  2014-03-03 22:17:08, hétfő
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 114. rész

"Csak a saját modorodban nyerhetsz csatát!"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.

"Győzelmet az életben csakis a saját harcmodorodban tudsz elérni."






Ezt sokszor tapasztaltam. Ha nem úgy cselekedtem, ahogy belőlem jött: veszítettem. A "belőlem" pedig jelenti a genetikus múltamat, az ösztöneimet, a vérmérsékletemet, a neveltetésemet, a megszokásaimat. De még a személyiségemet és a jellememet is. Ezen nem lehet változtatni. Bajban, szorult helyzetben például hátraléptem. Nem előre, hanem hátra. Nem neki, hanem elmentem, és otthagytam. Ha csak lehetett, elmentem.

Van, aki nekimegy. Mert ez a harcmodora. Győzelemre esélyed csak akkor van, ha önmagadat követed. Persze, veszthetsz is, de ez már a helyzettől függ. De vannak pillanatok, amikor önmagad fölé léphetsz! Amikor egy angyal, vagy Isten segít. Ilyenkor olyanra is képes vagy, amire egyébként sohasem. Több leszel, mint önmagad. Olyan, amilyen valójában az élet hétköznapjaiban nem vagy.

Ilyenkor többet tudsz és többet mersz, mint bármikor az életedben. És szinte idegenként és csodálattal figyeled önmagad. Nem tudtad, hogy ilyesmire képes vagy. De erre nem lehet számítani.






Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Kikerics
  2014-03-03 22:06:17, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Apró sütőtökös gombócok
  2014-03-03 21:29:48, hétfő
 
  Apró sütőtökös gombócok

Hozzávalók:

50 dkg sütőtök (sütés utáni tisztán mért súly)
10-15 dkg rétesliszt
1 tojásfehérje
1 gerezd fokhagyma
kb. 1 teáskanál só
1/2 teáskanál rozmaring
1/2 teáskanál őrölt zsályalevél
bors -
ízlés szerint
A tálaláshoz:
2-3 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano) -
ízlés szerint

Elkészítés:

A tököt 190 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt puhára sütöm. Mikor langyosra hűlt, burgonyanyomóval áttöröm.

A tojásfehérjét villával kissé felverem, előkészítek 10 dkg lisztet, de a közelben hagyom a lisztes bödönt, mert a tök víztartalmától függően lehetséges, hogy nagyobb adag kerül majd felhasználásra. A tökpürét egy nagyobb keverőtálba szedem, sózom, fűszerezem, hozzáadom az áttört fokhagymát, majd a kimért lisztet, végül a tojásfehérjét.





Ha szerencsém van, további lisztre nincs szükség, mert jól formálható, közepesen lágy masszát kapok. A megfelelő állag egyszerűen kontrollálható: ha sikerül lágy, már épp nem széteső kis diónyi gombócot formálni a masszából, nincs szükség további adalékra, ha nem jár az ember sikerrel, növelni kell a liszt mennyiségét nagyjából addig, míg a 2. képen látható állagot el nem éri. Természetesen annál finomabb lesz a végeredmény, minél nagyobb a tök és minél kisebb a liszt aránya, de ezt jelentős mértékben befolyásolja a sütőtök nedvességtartalma.

A fűszerezésen is lehet menet közben finomítani, ha nagyon karakteres a tök édessége, némi sóval egyensúlyba hozható az ízharmónia.

A masszát néhány percig állni hagyom, ezalatt szilárdul kicsit, s kényelmesen felteszek a tűzhelyre egy nagyobb lábost (ehhez a mennyiséghez min. 2-2,5 literes szükséges) vízzel félig töltve, melybe kevés sót szórok, felforralom.

Amíg a víz forrni kezd, a masszából kis gombócokat formálok.





Szépen sorban a forrásban lévő vízbe dobom őket úgy, hogy hagyok helyet a növekedésükre. Egy menetben biztosan nem főzhető ki ez a mennyiség, 2 vagy 3 felvonást igényel. 3-5 perc alatt a kis gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor el is készülnek. Nem szabad túlfőzni őket, mert könnyen megkeményednek.

Szűrőlapáttal egy előre elkészített serpenyőbe szedem, melyben előzőleg kevés olívaolajjal elegyített vajat olvasztottam. Pár pillanat alatt átforgatom őket, és reszelt sajttal meghintve tálalom.

Alternatívaként kínálható:
- kevés olívaolaj-vaj keverékén sütött hagymaszeletek
- tejszínes sajtmártás
- diétás változatban: némi krémes tejföl, natúr joghurt szárított zsályával

Megjegyzés:

Azonnal tálalható, a gnocchihoz nagyon hasonló étel. Némi parmezánnal megszórva, de sült hagymával, tejszínnel, joghurttal is nagyon finom. Frissen az igazi!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kacsanyakleves
  2014-03-03 21:23:25, hétfő
 
  Kacsanyakleves

Hozzávalók:

8 személynek:
1,5 kg pecsenyekacsa nyak
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa /gyökér/
1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
1 kis fej karalábé
1/4 fej kelkáposzta
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
1 gerezd fokhagyma

egész bors
ételízesítő
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.

A zöldségeket megtisztítjuk.

A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sót, borsot, a hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/, ételízesítőt és kis lángon legalább 1 órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük.

A levest hagyjuk fél órát pihenni, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kolbászos-krémsajtos göngyölt karaj
  2014-03-03 21:20:17, hétfő
 
  Kolbászos-krémsajtos göngyölt karaj

Hozzávalók:

4 szelet karaj csont nélkül
1 szál parasztkolbász
8 db kockasajt /vagy 2 db tömlős krémsajt/
8 szelet bacon
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
grill fűszerkeverék

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk.

A kolbászt és a paprikákat apró kockákra vágjuk, és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal. A tölteléket elosztjuk a karajszeleteken majd a hússzeleteket felgöngyöljük, 2-2 szelet baconba tekerjük, és szorosan alufóliába csavarjuk.

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 5586
  • e Hónap: 19491
  • e Év: 149198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.