Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A szeretet a legjobbat feltételezi
  2014-03-05 16:03:57, szerda
 
  "A szeretet ... mindig remél." 1Kor 13,7b (GW fordítás)





A tartós szeretet mindig a legjobbat feltételezi.

A szeretet előretekintő, optimista, nem ragad le a múltban, nem visszafelé tekint. A tartós szeret reménykedő. A Biblia azt mondja: "A szeretet ... mindig remél." (1Kor 13,7b GW fordítás). A Living Bible fordítás ezt úgy írja, hogy "mindig a legjobbat feltételezi". A Message fordítás úgy fogalmaz, hogy "mindig a legjobbat keresi". Elizabeth Barrett Browning költő ezt mondta: "Mindazok akik szeretnek, hisznek a csodákban."

Észrevetted, hogy az emberektől általában azt kapod, amire számítasz? Az alapján vesszük körül magunkat emberekkel, hogy milyen elvárásaink vannak irántuk. Nagyon sokszor így állítjuk be az embereket. A feleségedet is az alapján figyeled, hogy mit vársz el tőle, és mit nem. A barátaidat is az alapján válogatod meg, hogy mit vársz el, és mit nem várnál el tőlük.

Ahogy szeretnéd, hogy az embertársaid veled bánjanak, bánj te is úgy velük - ne az alapján bánj velük, amilyenek.

Srácok, szeretnétek, hogy a feleségetek úgy bánjon veletek, mint egy királlyal? A megoldás nagyon egyszerű: kezeljétek úgy, mint egy királynőt. Hangsúlyozd a pozitív dolgokat és felejtsd el a civakodást. Ne azt mondogasd, hogy milyen most, hanem, hogy mi lehetne! Kezdjétek el a legjobbat elvárni egymástól.

Egyik istentisztelet után egy család a gyülekezetünkből elment a Chilli étterembe. A felszolgáló nagyon kedvesen megkérdezte a kisfiút a családból: "Önnek mit hozhatok, Uram?". Miután felvette a rendelést és elment, a kisfiú odaszólt az édesanyjához: "Anyu, úgy bánt velem mint egy emberrel!"

A szeretet soha nem fogy el. A szeretet mindig a legjobbat feltételezi.

Beszéljünk róla

Hogyan feleltek meg embertársaid ay általad állított magas elvárásoknak? Mi a helyzet az alacsony elvárásokkal?
Kitől kellene a legjobbat elvárnod?
Mire vágysz egy kapcsolatban? Számítasz arra, hogy Isten betölti ezeket az elvárásokat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.26) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mit írt Jézus a homokba ?
  2014-03-05 13:24:37, szerda
 
  MIT ÍRT JÉZUS A HOMOKBA?

Jézus semmi írási emléket nem hagyott maga után. A Bibliában csak egyszer említik meg, hogy Jézus írt volna, de, hogy mit írt, arról pontos adatokat nem tudunk. Mégis több ez az üzenet, mint egy mesélői elem.

Link



"Aki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.", majd újra lehajol, és folytatja írását a homokba. Ezzel Jézus Jeremiás prófétára utal (A Biblia, Jeremiás próféta könyve, 17. rész, 13. vers.): "Izráelnek reménysége, oh Uram! A kik elhagynak téged, mind megszégyenülnek! Akik elpártolnak tőlem, a porba iratnak be, mert elhagyták az élő vizeknek kútfejét, az Urat!" "Vajon Isten ugyanolyan igazságosan dönt, mint kegyelmesen és megbocsátóan? - ezt nem is kérdik az írástudók. Ezzel maguk is elhagyják az "élő vizeknek kútfejét", mert Istent a saját elképzeléseik alá helyezik.

Jóság és igazság egyeztetése

A probléma oka az volt, hogy az igazság és a kegyelem hogyan tud egymással harmóniában lenni. A törvény büntetést ír elő. Amennyiben senki sem tartja be a törvényeket, az káoszhoz vezet.

A törvényi alapja ennek a felmentő ítéletnek nem más, mint az, hogy aki mondta a bűnös asszonynak, hogy "Én sem kárhoztatlak", maga is egy idő múlva az ő helyén áll, és őt halálra ítélik. Csak ezért nem kapnak büntetést azok, akik Jézussal vannak. Jézus tudott az emberek gyengeségéről. Mindig új, és új képekben szemünk elé tárta Isten szeretetét.

Isten szeret
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1194
  • e Hét: 1896
  • e Hónap: 12949
  • e Év: 74250
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.