Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A hit győzelme
  2014-03-06 12:24:15, csütörtök
 
  Aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és aki szereti azt, aki szülte, azt is szereti, aki attól született.
2 Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait.
3 Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek.
4 Mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.
5 Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?

A Lélek bizonyságtétele a Fiúról

6 Ő az a Jézus Krisztus, aki eljött víz és vér által: nemcsak a víz által, hanem a víz és a vér által; a Lélek pedig bizonyságot tesz róla, mert a Lélek az Igazság.
7 Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek:
8 a Lélek, a víz, a vér; és ez a három egy.
9 Elfogadjuk ugyan az emberek bizonyságtételét, de Isten bizonyságtétele nagyobb; mert Isten bizonyságtétele az, amellyel Fiáról tesz bizonyságot.
10 És aki hisz Isten Fiában, abban megvan ez a bizonyságtétel. Aki nem hisz Istennek, az hazuggá teszi őt, mert nem hisz abban a bizonyságtételben, amellyel Isten bizonyságot tesz Fiáról.
11 Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van.
12 Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.




Imádság Isten akarata szerint

13 Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van.
14 Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket.
15 Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle.
16 Ha valaki látja, hogy a testvére nem halálos bűnt követ el, könyörögjön érte, és életet fog adni annak, aki nem halálos bűnt követ el. Van halálos bűn: nem az ilyen esetre mondom, hogy könyörögjön.
17 Minden gonoszság bűn, de van nem halálos bűn is.

Aki Istentől született, nem vétkezik

18 Tudjuk, hogy aki Istentől született, nem vétkezik, sőt aki Istentől született, az vigyáz magára, és a gonosz meg sem érinti.
19 Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonosz hatalmában van.
20 De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat; és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet.
21 Gyermekeim, őrizkedjetek a bálványoktól!





1 János 5
Link Link Mit jelent a halálos bűn?
 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Isten azokat használja, akiket a világ elvet
  2014-03-06 09:53:02, csütörtök
 
  ,,Testvéreim, amikor Isten elhívott benneteket, nem sokan voltak közöttetek - emberi megítélés szerint - bölcsek, hatalmasok, vagy előkelő származásúak. Gondolkozzatok el ezen!" (1 Korinthus 1:26, EF)

Lehet, hogy azt gondolod, a világ szerint vesztes vagy. Ezzel szemben Isten Igéje azt mondja, hogy ha emberi megítélés szerint nem vagy bölcs, hatalmas, vagy előkelő, akkor te vagy a tökéletes jelölt Isten elhívására! Ha Ő munkálkodik rajtad keresztül, láthatod jóindulatát, erejét, hatalmát az életedben.

Az ókori világban Mózes Egyiptom csillagának számított, akinek pályája felfelé ívelt. A Biblia azt mondja róla: ,,Megtanították Mózest az egyiptomiak minden bölcsességére, és kiváló volt mind szavaiban, mind tetteiben" (Apcsel 7:22). Azonban, Isten nem tudta használni, mert túl okos és túl erős volt, valamint teljesen telve volt önmagával.

Csak 40 évvel később küldte el őt Isten, hogy a fáraó hatalmát megrengesse - a sivatagban eltöltött idő után, amikor már nem volt telve önmagával, sőt le is írta magát.

A világ lehet, hogy elmegy a gyengék, a kicsik, az elfelejtettek és a vesztesek mellett, azonban Isten őket választja, hogy megingassa a világ szemében hatalmasokat.

Tapasztalatból tudom, hogy ez így igaz. Úgy nőttem fel, hogy elutasítottak és nevetségessé tettek indiai-kínai származásom miatt. Tinédzserként pedig, én voltam a gúnyolódás célpontja, dadogásom miatt.

Tizenéves koromban így imádkoztam Istenhez: ,,Nem tudom, mit tehetnék Érted, vagy mit adhatnék Neked, de a tiéd vagyok - testem, lelkem, szellemem a tiéd." Nem tudom, hányszor imádkoztam ezt az imát. De tudtam, hogy Isten meghallgat, mert Ő hívott el engem. Csak Istennek volt bátorsága engem választani, egy dadogó embert, hogy egy gyülekezetet pásztoroljak, ami ma már több, mint 18000 főt számlál.

Tudom, hogy mi voltam, és honnan jöttem. Tudom, hogy nem tettem semmit és nem tudok tenni semmit az ő kegyelme és kenete nélkül.

Kedves barátom, amikor azt gondolod, hogy gyenge vagy, és kevés vagy másokhoz képest, akkor pont ez a pillanat az, amikor Isten használni tud, hogy hatalmas és csodálatos dolgokat tehess Neki, az Ő kegyelme és kenete által!

Joseph Prince Link


Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Egyesítsd a szeretetet és a munkát
  2014-03-06 09:50:53, csütörtök
 
  "Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" (1Kor 16,14)

Pál apostol mondja: "Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!"

Nem azt mondja, hogy némely dolgotok, hanem minden dolgotok. Azt is hozzáteszi, hogy "bármit teszek, szeretet nélkül kudarcot vallok." (1Kor 13,3 MSG fordítás)

A lényeg, hogy bármilyen munka válhat Isten dicsőségére, ha azt Krisztus szeretetének mintájára végezzük; ha azt a szeretetet mutatjuk a munkatársaink, az ügyfelek és a vásárlók felé. Teréz anya mondta: "Nem az számít, mekkora nagy dolgot teszel, hanem mennyi szeretettel."

Milyen érdekes: az angol career (karrier) szó betűinek két harmada a care (gondoskodás) szót tartalmazza. John Ruskin angol filantróp így fogalmazott egyszer: "Amikor a szeretet és a szakértelem találkozik, remekmű születik."

Kérlek mondd el a következő imádságot a hét minden napján - akár otthon vagy iskolában, a hátsókertben vagy az irodában, vagy bárhol, ahol dolgozol. Ez legyen az imád: "Atyám, ma téged akarlak dicsőíteni a munkám által. Meg akarom mutatni tehetségemet, amit tőled kaptam ajándékba. Úgy akarok dolgozni, hogy teérted teszem azt, és mindezt szeretettel akarom tenni."

"Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek" (Róm 12,1)

Beszéljünk róla

Mi a különbség a szolgálat és a munka között?
Hogyan jellemeznének téged a munkatársaid az alapján, ahogy másokkal bánsz?
Milyen ajándékokkal látott el téged Isten? Hogyan használod fel az ajándékaidat a munkád vagy a karriered érdekében?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.27.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4409
  • e Hét: 8636
  • e Hónap: 19689
  • e Év: 80990
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.