Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2014-03-06 23:57:31, csütörtök
 
  Szeretettel kívánok Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Málnakrémes túrófánk
  2014-03-06 23:51:09, csütörtök
 
  Málnakrémes túrófánk

Hozzávalók:

16 darabhoz:
A fánkhoz:
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
5 dkg cukor
2,5 dl langyos tej
4 dkg lágy vaj
10 dkg túró
1 tojás
1 citrom reszelt héja
A sütéshez:
olaj (vagy vaj)
A krémhez:
30 dkg málna
10 dkg cukor
5 dl tejszín
1 tasak habfixáló

Elkészítés:

A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést formálunk. Az élesztőt elkeverjük 1 teáskanál cukorral, fél dl langyos tejjel, és amikor elolvadt a cukor, a mélyedésbe öntjük. Behintjük pici liszttel, és kb. 15 percig pihentetjük.

Amikor kirepedezik az élesztőre szórt liszt, hozzáadjuk a cukrot, a lágy vajat, az áttört túrót, tojást, egy csipet sót, a citromhéjat, és a maradék langyos tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva 30 percen át pihentetjük. Amíg kel a tészta, elkészíthetjük a krémet. A málnát megtisztítjuk, megszórjuk a cukorral, és 10-15 percen át pihentetjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd belekeverjük a lecsepegtetett málna felét, és a habfixálót. A visszamaradt málnát botmixerrel összetörjük, és a levébe visszatesszük, ezt adjuk majd a fánkok mellé öntetnek. Palacsintasütőben olajat (vajat) melegítünk, evőkanállal 2-3 tésztakupacot teszünk rá, és kíméletesen megsütjük mindkét oldalát. Amikor megsült, papírszalvétára tesszük. Ugyanígy megsütjük a maradék tésztát is. Az elkészült fánkok felét tálra tesszük, kanállal ránekünk a málnakrémből, majd arra ismét fánkot ültetünk. Ha kimaradt krém, akkor a tetejüket is megdíszíthetjük. Az öntettel körbelocsoljuk, és tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 245 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás?Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gesztenyés pulykarolád áfonyamártással
  2014-03-06 23:48:59, csütörtök
 
  Gesztenyés pulykarolád áfonyamártással

Hozzávalók:

6 nagy szelet pulykamell (nagy, tenyérnyi szeletek)
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
10 dkg vörös áfonya
30 dkg szeletelt bacon

őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
0,5 dl fehérbor
5 dkg vaj

Az áfonyamártáshoz:
20 dkg vörös áfonya
3 dl édes fehérbor
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
darabka fahéj
4-5 db szegfűszeg
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

Elkészítés:

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. Figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét apránként keverjük hozzá.

Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, mielőtt a húsba töltenénk. (Én már előtte való nap elkészítettem, és a fagyasztóban hagytam felhasználásig. Így könnyen tudtam vele dolgozni a hús töltésénél.)

A nagy, tenyérnyi hússzeletre tegyünk fóliát, majd óvatosan klopfoljuk ki mindkét oldalát. Ezután az egyik felét sózzuk, majd fordítsuk át a hússzeletet, a másik felét sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Minden hússzelettel így járjunk el. A hússzelet befűszerezett felére helyezzünk rá egy gesztenyehengert, majd a hús két oldalát ráhajtva tekerjük fel.

Egy fóliadarabra helyezzünk egymás mellé 5-6 szelet bacont, majd tegyük rá a feltekert húst. Ezután tekerjük körbe a baconnel, majd helyezzük egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Öntsük alá a bort és a felolvasztott vajat, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük, míg a bacon szép pirosra sül. (Én légkeverésnél 160 fokon pároltam, majd 180 fokon sütöttem pirosra.)

Amíg a hús sül, készítsük el a köretet és az áfonyamártást. A vörös áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a citrom levével és héjával, a fűszerekkel és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral. Főzzük kb. 10 percig, majd vegyük ki a fahéjat és a szegfűszeget. Ezután forraljuk fel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik (2-3 perc).

Közben készítsük el a krumplipürét is.

Tálalás előtt szeleteljük fel a hústekercseket, majd helyezzük a tányérra. Ezután kanalazzuk mellé
a krumplipürét az áfonyamártást, és így kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Aranydurbincs zöldfűszerekkel sütve
  2014-03-06 23:44:56, csütörtök
 
  Aranydurbincs zöldfűszerekkel sütve

Hozzávalók:

2 személynek:
2 db aranydurbincs (kb. 30 dkg-osak)
2 gerezd fokhagyma
kisebb csokor kakukkfű
kisebb csokor koriander
kisebb csokor petrezselyemzöld
1/2 citrom leve

színes bors
hal fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A halat ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd kívül-belül sózzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel.

A zöldfűszereket vegyesen fogjuk össze csokorba, a fokhagymát a kés lapjával kicsit nyomjuk össze. Ezután helyezzük bele a hal hasüregébe először az összenyomott fokhagymát, majd a zöldfűszeres csokrot (ízlés szerint több fokhagymagerezdet is tehetünk).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá egymás mellé a befűszerezett durbincsot, majd frissen őröljünk rá színes borsot. Végül locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve locsoljuk meg a hal bőrét a forró olajjal, majd hagyjuk egy kicsit hűlni (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

Citromszelettel tálaljuk. Ízlés szerint salátát vagy köretet is kínálhatunk hozzá, de én ettől most eltekintettem.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tojásos nokedli fejes salátával
  2014-03-06 23:41:37, csütörtök
 
  Tojásos nokedli fejes salátával

Hozzávalók:

60 dkg liszt
4-5 dl víz
1 tojás
2 csipet só

A rántottába:
8-10 tojás

Elkészítés:

1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
2.) Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
3.) Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.
4.) Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Magyaros rizsleves
  2014-03-06 23:33:23, csütörtök
 
  Magyaros rizsleves

Hozzávalók:

10 dkg rizs
25-30 dkg burgonya
1 liter tej
1 teáskanál ételízesítő
3 dkg liszt
2 evőkanál zsír/ Vénusz olaj
pirospaprika

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Az alaposan megmosott rizst és a kis kockára vágott hámozott burgonyát ételízesítővel ízesített bő fél liter vízben feltesszük főni.

Amíg a leves fő, a zsiradékból és a lisztből csipetnyi só hozzáadásával halvány zsemleszínű rántást készítünk. Amint a liszt megpirult, az edényt levesszük a tűzről, és fél mokkáskanálnyi pirospaprikát keverünk a rántásba. Hideg vízzel felengedjük, majd ugyancsak hideg 3 dl tejjel hígítjuk. Ha megfőtt a rizs és a krumpli, hozzáöntjük a rántást és a maradék tejet.

A berántott levest jól kiforraljuk, tálalás előtt apróra vágott petrezselyemlevéllel fűszerezzük. Meleg napokon kihűlve fogyasztva üdítő hatású leves.





Megjegyzés:

A receptet Nagy Balázs küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Nagyi még így készítette az ételízesítőt
  2014-03-06 23:29:09, csütörtök
 
  Nagyi még így készítette az ételízesítőt

A nagymamám mindig készített ételízesítőt, nagyon régen kerestem a receptet, most megtaláltam. Mi is van benne pontosan?






Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje

Elkészítés:

A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.

A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.

Forrás: utajovobe.eu/

Forrás:http://diabetika.info - ogbono
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
A citromos víz 11 olyan vitális előnye, amit eddig biztosan
  2014-03-06 22:59:41, csütörtök
 
  A citromos víz 11 olyan vitális előnye, amit eddig biztosan nem tudtál!





Sokan csak akkor kezdenek el citromos vizet inni, amikor pl. jógázni kezdenek. A legtöbben a vizet/ásványvizet mindenféle ízesítés nélkül isszák, azonban mától biztosan citromosan fogod inni, ha meglátod, mennyivel jobbat tesz az egészségednek!






Miért pont a citrom ?

A citrom olyan, mintha egy hatalmas adagnyi életerő lenne becsomagolva, beleértve a C-vitamint, B-komplex vitaminokat, a kalciumot-, vasat -, magnéziumot- , káliumot-és rostokat. (A citromban ráadásul több kálium is van, mint egy almában, vagy szőlőben).

Mivel a tömény citromlé nem tesz jót a fogzománcnak, ezért fontos, hogy ne töményen idd! (Ha valaki tényleg nagyon egészséges akar lenni, az langyos vízzel hígítva igya.)

Reggel egyből ezzel kezd a napot, és várj 15-30 percet a reggeliig. Ez segít abban, hogy a citromos víz maximálisan kifejtse a hatását.


A citromos víz 11 vitális előnye
1. Turbó lökést ad az immunrendszerednek

A C-vitamin az immunrendszer kerozinja, és a citrom tele van vele. Amikor stresszes vagy, elsőként a C vitamin szinted kezd el zuhanni, ezért a szakértők extra C-vitamin bevitelt javasolnak azokon a napokon, amikor a stressznek fokozottan ki vagy téve (vizsgák, üzleti megbeszélések, előadások, fellépések, versenyek).
2. A kálium kiváló forrása

Mint ahogy már szó esett róla, a citromban magas a kálium szint, ami jót tesz a szív egészségének, valamint segíti az agy és az idegek működését.
3. Segíti az emésztést

A citromos víz nem csak az egészséges emésztést segíti elő, hanem a toxikus anyagok eltávolításában is hatékony, de a gyomorégés, puffadás, emésztési zavarokra is jó kiváló megoldást kínál.
4. Tisztítja a szervezetet

A májat stimuláló hatásán keresztül a méreganyagok szervezetből való kiürítését fokozza.
5. Friss leheletet ad

A citromos víz enyhíti a fogfájást (!), sőt a fogínygyulladáson is segít (!!). Mivel a citromsav kikezdik a fogzománcot, ezért fogmosás után közvetlenül ne igyál citromos vizet, jobb ha inkább fogmosás előtt iszod.
6. A bőrt folt mentesen tartja

Az citromlében megtalálható antioxidánsok nem csak a pattanások számát csökkentik, de a ráncokat is! Jól alkalmazható hegek esetén, vagy öregségi foltok megelőzésére is. Mivel méregtelenítő hatású, ezért a bőr szépségét, selymes tapintását is fenntartja.
7. Segít a fogyásban

A citrom pektin rostot is tartalmaz, ami csökkenti az éhségérzetet, így segíti a plusz kilókkal való harcot.
8. Csökkenti a gyulladást

Ha rendszeresen iszol citromos vizet, akkor csökkented a savasságot a szervezetedben, ami a betegségek egyik fő kiváltója. A citromos víztől az ízületekben felhalmozódó húgysav is csökken, ami az ízületgyulladásokért nagy mértékben felelős.
9. Energialöketet ad

Amikor a citromlé bekerül az emésztőrendszerbe, sok energiát ad, ami segít segít csökkenteni a szorongást és a depressziót. ( Még a citrom illata is nyugtató hatással van az idegrendszerre ! )
10. Segít kiváltani a koffeint

Amíg nem próbálod ki, addig úgysem fogod elhinni: de a reggeli kávé helyett egy csésze forró citromos víz tényleg csodát művel! Úgy fogod érezni, hogy ma már semmi nem állhat az utadba. Plusz, az idegeid is hálásak lesznek érte.
11. Segít harcolni a vírusos fertőzések ellen

A meleg citromos víz a leghatékonyabb módja annak, hogy csökkentse a vírusos fertőzések kialakulását és megelőzze a későbbi torokfájást. Plusz, mivel a citromlevet fellendíti az immunrendszert, így a már kialakult vírusos fertőzések leküzdésében is jó társad lesz.
Mennyit igyál?

Azok, akiknek a testsúlya kevesebb, mint 70 kiló, azok egy fél citromot facsarjanak bele egy pohár vízbe. Ha 70 kilónál több vagy, akkor akár egy egész citromot is a vízbe facsarhatsz.

Citromos vizet elkezdeni inni nem egy eget verő változtatás az életben, mégis számos területen okoz majd szuper hatást!

Sok sikert hozzá!

Link


Forrás:http://diabetika.info - ogbono

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az Úr a Földből...
  2014-03-06 22:58:27, csütörtök
 
  "Az Úr a Földből buzogtatja az orvosságot
és az okos nem veti meg azt."
(Jesus Sirach 38,4)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
]Semmi sem fontos...
  2014-03-06 22:56:51, csütörtök
 
  Semmi sem fontos az emberi lélek betegségeinek kezelésénél,
egyedül csak az, hogy a beteg higgyen.
És főként: higgyen a saját gyógyulásában.
Abban, hogy célja és föladata van még az életben, amit el kell végeznie.
Aki mindezt nyújtani tudja a betegnek, az gyógyít.
(Wass Albert)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2014.03 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 809
  • e Hét: 3614
  • e Hónap: 11880
  • e Év: 128533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.