Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
OrbánVikipédia – Trafikmutyi, földmutyi
  2014-03-07 21:56:09, péntek
 
  OrbánVikipédia - Trafikmutyi, földmutyi

2014. március 07., péntek 18:00 | Egyenlítő TV


A Hócipő című szatírikus kéthetilap honlapja OrbánVikipédiát indított, amely valószínűleg képes lesz arra, hogy az utókornak hitelesen és pontosan mutassa be a regnáló miniszterelnök munkásságát. Úgy érezzük, hogy ezt még a Hócipőnél is közkincsebbé kell tenni, így kedves Olvasóink nálunk is szemezgethetnek az OrbánVikipédiából.

TRAFIK- ÉS TERMŐFÖLD-KONCESSZIÓK

Az Orbán-kormány célja, hogy a magyar emberek lelke egészséges magyar testben lakjon. Ennek érdekében a magyar kormány kétfrontos ütközetet vív. Egyrészt harcol a dohányzás ellen. Másfelől stadionokat épít.

Ezeknek a kormányzati törekvéseknek mindannyian a nyertesei vagyunk. Néhányan pedig még kerestek is rajtuk.

trafik.png


A DOHÁNYZÁS ELLENI KÜZDELEM

A kormány hadat üzent a dohányzásnak. Úgy döntött, hogy dohányterméket csak a kijelölt elárusítóhelyeken lehet vásárolni. Ezeket az elárusítóhelyeket régebben trafiknak nevezték, és trafikosok voltak a tulajdonosok. Most Nemzeti Dohánybolt a nevük, és fideszesek a tulajdonosok.

Azért neveztik őket Nemzeti Dohányboltnak, mert a kormány még a nemzet akaratgyenge, elesett és szenvedélybeteg csoportjait sem taszítja ki. És ha már dohányoznak - ami helytelen és káros -, akkor a magyar emberek nemzeti dohányboltokban vegyék meg a dohányukat.

A kormány döntése után ki kellett osztani a trafikokat. Méghozzá úgy, hogy közben teljesüljön a kormány fontos célja, a kiskorúak védelme. A kormány ugyanis nem akarja, hogy a kiskorúak bemenjenek a nemzeti dohányboltokba. Megbízhat-e annyira a kormány a magyar emberekben, hogy tiszteletben tartják a tiltást?


A TRAFIKOK ELOSZTÁSA

Nem bízhat meg. Bár a Nemzeti Együttműködés Rendszerének köszönhetően a magyar emberek és a magyar kormány viszonya már sokkal jobb, mint az elmúlt nyolc évben volt, de azért még nem árt az óvatosság, mert a kommunisták képesek, és beengedik a gyerekeket a nemzeti dohányboltokba. Ezért a kisgyerekeket a kutyusokkal együtt ki kell kötni a bolt elé.

Ezért fontos volt ellenőrizni, hogy kik kapják meg a koncessziókat. Ezt a legegyszerűbben úgy lehetett megoldani, hogy megkérték a helyi lakosokat, mondják meg ők: ki az, aki meg is érdemli, hogy trafikja legyen, és abba a gyerekeket se engedné be.

A megkérdezett helyi lakosok történetesen fideszesek voltak, de mit tehetne a kormány, ha csak a fideszesekben lehet megbízni? A helyi lakosok pedig azt mondták, hogy csak az általuk ismert fideszes vállalkozókért tennék tűzbe a kezüket. Ezt néhányan félreértették, és azt mondták, hogy csak fideszesek kaphatnak trafikokat. De ők úgyis kommunisták.

Mert a trafikokat a kiskorúak védelme érdekében adták a fideszeseknek.


A FÖLDOSZTÁS

A magyarság évszázados vágya a földosztás. Ezért az Orbán-kormány úgy döntött, hogy földreformot hajt végre, és földet ad a nincstelenek tömegeinek. Ugyanakkor a magyarság évszázados félelme, hogy elveszíti a termőföldet. Ezért az Orbán-kormány úgy döntött, hogy megvédi a termőföldet. Mert azt semmiképpen sem akarta, hogy a földosztás során a magyar termőföldből a nincstelen külföldieknek jusson. Mert akkor nem védte volna meg a termőföldet. Azt sem akarta, hogy minden magyarnak földet adjon, mert csak annak legyen földje, aki tényleg akarja. Ha túl sok embernek adnak földet, akkor előfordulhat, hogy valaki nem is figyel annyira, és a külföldiek azonnal elvihetik a termőföldet.

Az Orbán-kormány ezért úgy döntött, hogy olyanoknak ad földet, akiknek szükségük van rá, és pont annyit, amennyire még tudnak vigyázni. Egy műkörmös kisasszony százegynéhány hektárra tudott vigyázni. Ő tehát annyit kapott. Volt olyan, aki szólt, hogy ő csak 60-70 hektárral boldogulna, neki annyit adtak. De akiről tudták, hogy többet bír, mert a sógora a megyei közgyűlésben is szorgalmas, az kaphatott több földet is. Előfordult azonban, hogy helyben nem is találtak megfelelő jelentkezőt. Oda százvalahány kilométerről kellett valakit hívni, hogy állattenyésztés céljára igényeljen végre földet. Az­óta a szerencsétlen ügyvéd naponta órákat utazik, hogy vigyázzon a földre. És mivel állattenyésztésre kapta, vele utaz­nak a tehenek is, naponta megveszi nekik a retúrt az állomáson, mert a vasúttársaság nem ad nekik bérletet. Az ügyes polgármester ezért a Belvárosban fejleszt tanyát. De volt olyan, fáradtságot nem ismerő, szüntelenül robotoló polgármester, aki a fociakadémiája mellett vállalta, hogy családjával 1500 hektárra felügyel. Odaadták neki, mert a föld jó kezekben lesz. A polgármester a földre is vigyáz, le is veszi mások törékeny válláról a terhet, sőt a neje is segít benne, és még trafikozni is van ereje. Mert valakinek meg kell védenie a kiskorúakat a dohányzástól. Legalábbis meggyanúsították vele, de kikérte magának, hogy nem neki van tíz trafikja, hanem a testvérének, akivel mellesleg stadiont épít saját megbízásából. A földet egyébként a legtöbben nem vetik be, csak felveszik az érte járó területalapú uniós támogatást, mezőgazdasági túltermeléstől tehát a közeljövőben nem kell tartani.

http://egyenlito.blog.hu/2014/03/07/orbanvikipedia_trafikmutyi_foldmutyi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorshír: megkezdték az IMF-megszorításokat Ukrajnában
  2014-03-07 21:50:58, péntek
 
  Gyorshír: megkezdték az IMF-megszorításokat Ukrajnában
2014.03.06 16:41


Az illegitim kijevi kormány törvényjavaslatot készített az IMF által diktált megszorító intézkedések megkezdéséről. Első lépésként a nyugdíjak megfelezését (!) tervezik azon nyugdíjasok esetében, akik a megélhetésre elégtelen nyugdíjuk mellett munkát is vállalnak. Az 50%-os csökkentést követően pedig első körben további szociális juttatások megvonására készülnek, amire már márciusban sor kerül.

A Kommerszant Ukrajna hírei szerint "a pénzügyminisztérium által készített terv március végén lép érvénybe, és tartalmazza az adókedvezmények eltörlését, valamint a szociális kiadások csökkentését is." Ukrajnában az átlag nyugdíj 35 ezer forintnak megfelelő összeg, emiatt rengetegen a nyugdíjazásukat követően is munkát vállalnak. Az IMF diktátum azzal akar álláslehetőségeket teremteni, hogy a nyugdíjasokat szabályszerűen elzavarja a munkahelyekről. Kezdetben a nyugdíjuk megfelezésével, a későbbiekben pedig olyan törvényt fognak megszavazni, ami tiltja a nyugdíj melletti munkavállalást. Mivel emellett a nyugdíjak összegét nem emelik meg, az intézkedés nagyon hamar humanitárius válsághoz vezethet Nyugat-Ukrajnában.

A kijevi pénzügyminisztérium bejelentette, hogy üres az államkassza. Az Európai Unió 11 milliárd eurós hitelt ad, az IMF szintén hitelt ad az illegitim ukrán kormánynak, ezért cserébe a szociális kiadások teljes megszüntetését kérik. A nyugat helytartóira jellemző, hogy a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoporttól veszik el a pénzt legelőször. Persze, a felfegyverzett munkás fiatalok tömegeinek megélhetéséhez egyelőre nem mernek nyúlni. Átmenetileg megelégszenek a nyugdíjasok kifosztásával, remélvén, hogy nem ütköznek ellenállásba. Mivel a fiataloknak úgy akarnak jobb elhelyezkedési lehtőségeket teremteni, hogy a nyugdíjasok munkavállalását ellehetetlenítik, ez a generációk nyílt egymás ellen fordítása, vagyis az IMF máris megkezdte a generációk közötti szakadék kiépítését Ukrajnában.

Most kiderül, hogy az ukrán nép mekkora érzékenységet mutat az idősek felé. Ha a nyugdíjasok sanyargatása nem vált ki legalább akkora tömeges ellenállást, mint a Kijevben zajló felforgatás idején, az esetben Ukrajna valóban a nyugathoz tartozik. Erkölcsi értelemben mindenképp.

http://www.hidfo.net/2014/03/06/gyorshir-megkezdtek-az-imf-megszoritasokat-ukrajn aban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nesze neked cionista ukrán vezetés :)
  2014-03-07 21:48:23, péntek
 
  Leállítja a Gazprom az ukrán gázszállítást?
2014.03.07 18:19


Ukrajna nem fizette ki a Gazprom felé fennálló tartozásait, amelyek határideje lejárt, - és ezzel minden előzetesen a Gazprommal aláírt megállapodást semmissé tett. A Gazprom nyilatkozata szerint jelenleg a hatalmat bitorló (nem hivatalos vezetés) veszélyezteti az európai gáztranzitot. Újból bekövetkezhetnek a 2009-es állapotok, mikor is a Gazprom 100%-ban leállította a gázszállítást Ukrajna felé és ezzel nem csak Ukrajna, de egész Európa gázellátás nélkül maradhat. Más, alternatívnak nevezhető források semmire sem elegendőek. A nyugat ugyan igyekszik lenyugtatni a kedélyeket, hogy van más forrás, valójában mindenki tudja, hogy ez csak addig érvényes, ameddig a tartalék készletek tartanak. A gáznál azonban sokkal nagyobb fenyegetést jelent, hogy ezzel együtt az olajszállítást is leállíthatják.

Németország kaphat valamennyi gázt az északi vezetéken, de ha Moszkva tudomására jut, hogy Berlin innen visszafelé akarna ellátni, a gázszállítást arrafelé is korlátozhatják. Moszkva már megkereste a megfelelő kiutat ara, hogy bevételei megmaradjanak, harminc éves szerződést írt alá Kínával.

A nyugat további fenyegetőzése olyan gazdasági válság lavinát indíthat el, amely következtében ukrajnai és majdani állapotok lehetnek pillanatokon belül mindenhol Európa-szerte. Megkezdődött a nyugat és kelet közötti tárgyalóasztal háború. A kérdés az, hogy a fenyegetésekkel a nyugat sokkal inkább magát fenyegeti-e. Az OMW például már a kormány kihagyásával akar a Gazprommal tárgyalni külön vásárlási lehetőségekről. Kikerülnék a nagy bajokat? Nem fog belemenni Moszkva az ilyen játékba, tökéletesen tisztában van leghatékonyabb fegyverei súlyával, és ezeket használni is fogja a népe érdekeinek védelmében.

Kemény Gábor


http://www.hidfo.net/2014/03/07/leallitja-gazprom-az-ukran-gazszallitast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÉRIK AZ ÚJABB REZSICSÖKKENTÉs :)
  2014-03-07 21:43:10, péntek
 
  ÉRIK AZ ÚJABB REZSICSÖKKENTÉS :)

Martonyi: Fogalmunk sincs, honnan szerezzünk elég földgázt
2014.03.07 21:36


Martonyi János, Magyarország külügyminisztere részt vett Narvában (Észtország) a közép-európai, balti és északi országok atlantista külügyminisztereinek találkozóján. Mint a sajtótájékoztatóról kiderült, a külügyminiszterek közös nyilatkozatban szólították fel Oroszországot, hogy vonja vissza csapatait a Krím-félszigetről. Egy ilyen nyilatkozathoz azonban még nem lett volna szükség kétnapos tanácskozásra. Washingtonból kiosztják eléjük a papírt, az európai országok külügyminiszterei pedig felolvassák. Ez így működik, hiába a színjáték.

Martonyi nyilatkozatából kiderült, hogy a NATO északi és keleti protektorátusainak külügyérei két napon át azzal voltak elfoglalva, hogyan kezeljék az eléjük letett, a találkozó végén kiadott kész nyilatkozat következményeit. Fogalmuk sincs, mit kezdjenek a kialakult helyzettel. A nyugat csatlósállamaiként szembe kell helyezkedjenek Oroszországgal, de ők is tisztában vannak azzal, hogy Oroszország nélkül az európai ipar megáll működni, a következő télen pedig mindenki megfagy.

A tárgyalás fő témája ugyanis az volt, hogy a Washington által kiadott diktátum miatt át kell rendezni egész Európa energiaellátását. Martonyiék azzal a hagymázas ötlettel álltak elő, hogy vezetékek kellenek, mégpedig rengeteg. Át kell hálózni egész Európát új olaj- és gázvezetékekkel, hogy meg tudják kerülni a szükségszerű és olcsó orosz importot.

Martonyi János, az atlantisták hazai komisszárja

Martonyiék tisztában vannak azzal, hogy a washingtoni diktátum követése katasztrófát jelenthez az ország számára. Ugyanis szükségállapotra készülnek, tudatában vannak annak, hogy ha leáll az orosz gázellátás, a hazai ipar megáll működni. Nem csak a hazai, hanem Európa egészének működése ellehetetlenül. Ennek ellenére tartják magukat az amerikai külügy oroszellenes nyilatkozatainak követéséhez. Akkor is, ha azzal humanitárius katasztrófát okoznak több országban. Mi ez, ha nem hazaárulás?

Az atlantista külügyminiszterek nem csak felolvasták, amit Washington eléjük tett, de emellett bejelentették, hogy az orosz gáz helyett máshonnan kell gázhoz jutni. Honnan máshonnan, mint a Föld túlsó feléről, egy másik kontinensről, keresztül az Atlanti-Óceán fenekén és legalább 4 európai közvetítő országon át, akik mind profitot fognak ráterhelni. Ez a gáz természetesen az Egyesült Államokból érkező cseppfolyósított földgáz lenne.

Mindemellett kiépítenének egy teljes Európát lefedő hálózatot a semmiből, hogy a Föld túlsó feléről importált földgázt még el is tudják osztani minden európai országnak.

Szerencsére megnyugodhatunk, mert az Európai Unió összes tagállamának együttvéve nincs annyi pénze, hogy megépítsen egy ilyen gázvezeték hálózatot, így a következő években sem fog a gázszámlánk tízszeresére ugrani. Ettől függetlenül, Martonyi nyilatkozata nagyon jól mutatja, hogy az atlantizmus végóráihoz közeleg Kelet-Európában. Gátlástalanul kiszolgálják az amerikai érdekeket és emellett hagymázos elképzeléseket szövögetnek euró milliárdokból megszervezett találkozókon arról, hogy hogyan kezeljék a helytartói szolgálat által okozott egyre súlyosbodó problémákat. Martonyi is, és a többi atlantista külügyér is mind elszakadtak a realitásoktól. A népek ítélkezni fognak felettük, nem is oly sokára, mint ők gondolnák.

Molnár István

http://www.hidfo.net/2014/03/07/martonyi-fogalmunk-sincs-honnan-szerezzunk-eleg-f oldgazt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuschlag megszólalt-a balmaffia megnémult!
  2014-03-07 20:30:21, péntek
 
  Zuschlag megszólalt-a balmaffia megnémult!

Posted on 2014/03/07 Szerző: Admin
Meglehet, hogy a Zuschlag-ügy miatt maradnak el a mai sajtótájékoztatók!

Nem tudni, van-e köze a Zuschlag-ügyhöz, de elmarad Kerék-Bárczy Szabolcs délután 1 órára tervezett sajtótájékoztatója. Később az Együtt-PM is közölte, hogy a mai napra Bakó Krisztina, Somfai Ágnes, Szabó Rebeka, Szabó Tímea és Szelényi Zsuzsanna részvételével tervezett közös sajtótájékoztató is elmarad.

Sigetvári, a balmaffia egyik társelnöke őrjöng, tagadja a Zuschlag által elmodottakat (a kapott 50 millával kapcsolatban) és azt állitja, hogy a döbrögista horda bérelte fel az egykori maszopos aranyifjút. (Akár ez is igaz lehet, hiszen tökéletes az időzités, és mint korábban hallhattuk, a döbrögisták tarsolyában még van egy-két Simon “kaliberű ügy, amit elő is fogna húzni!)

El Quro szóvivője Gréczy egy elitélt bűnöző hazudozásainak nevezte Zuschlag kijelentéseit, és egy hangfelvétellel kivánja bizonyitani az ellenkezőjét annak, amit egyébként minden magyar tényként kezel: BŰNÖZŐK FOSZTOGATJÁK A MAGYAR NÉPET!-CSAK ŐK POLITIKUSOKNAK MONDJÁK MAGUKAT.
Ime a Gréczy és futtatottja által prezentált hanganyag leiratának vonatkozó része:
Zuschlag János bírósági tárgyalásán bemutattak egy lehallgatott telefonbeszélgetést, melyen a vádlott beszél valakivel. Zuschlag ebben arra panaszkodik, hogy Gyurcsány nem akarja elfogadni a korrupciót, mi több szerinte küldetéstudattal küzd ellene, ahelyett hogy tudomásul venné, hogy a rendszer pénzből és erőből működtethető.
Alább hallgatható meg két részlet ebből a lehallgatott beszélgetésből, melyet a bírósági tárgyaláson mutattak be:
,,(...)Ezt nem érti a Feri, hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer. Én elmondtam, hogy bele fog ebbe bukni, ha ebbe bele akar nyúlkálni. Azt mondta, hogy nem, én tévedek. Mondtam, jó, Feri majd meglátjuk négy év múlva. (...)
(...)Tényleg az a baj, úgy érzem, hogy Ferinek üldözési... vagy küldetéstudata van. És ez betegség. Ezt nagyon súlyos betegségnek tekintem. Tényleg azt hiszi, hogy mindenki más hülye, korrupt, disznó, állat rajta kívül. (...),,
És muszáj tennem az üggyel kapcsolatban még egy megjegyzést: Zuschlag ne vegye szájára Lendvai Ildikó nevét, mert nemcsak hogy egy napon, de egy könyvben sem említhetőek. Az előbbi egy bűnöző, az utóbbi pedig a magyar közélet egyik legtisztességesebb politikusa.

Mindeközben pedig a Nagy Nyertes-a döbrögista horda hasát fogva röhög az ismét beégett ellenmaffia szánalomra (nem) méltó kétségbeesett vergődésén!

Nyugodtan kijelenthetjük: ha nincs a balmaffia, a magyarokra ugyan nem számithatna a döbrögista horda!
De hát a “választási" győzelem csúcsára ismét az El Qro- Libás- Zsúrfiú-Fodor Gabica négyes saját vállán cipeli fel a döbrögista hordát, és csinálnak még vaskosabb falkaforradalmat!
A döbrögista horda Brüsszelben székelő alvezére és összekötőtisztje imigyen poénkodik a balmaffia legújabb csetlése-botlása fölött: ,,Ez a Zuschlag Jani gyerek jó közelről belefingott a szocialista nulláslisztbe, krákogva fog magyarázkodni az összes, nyakig érintett elvtárs az egész Kormányváltó Összefogásban. Együtt."

Ebben most egész konkrétan egyet is érthetünk az MTK-s rablógenerálissal.

Az egész-magát “baloldalinak" nevező rablóhorda a saját mocskában fuldoklik! Ami persze minket egyáltalán nem vigasztal, mert egy legalább annyira mocskos társaság pedig éppen minket-magyarokat-készül belefojtani ugyanabba a mocsokba!
(B-R info)

ÉBRESZTŐ MAGYAROK!

http://balrad.wordpress.com/2014/03/07/zuschlag-megszolalt-a-balmaffia-megnemult/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrán mérce
  2014-03-07 20:28:17, péntek
 
  Ukrán mérce
Posted on 2014/03/07 Szerző: Admin

A Krím félsziget elszakad Ukrajnától, és csatlakozik Oroszországhoz. Ha nem ma, akkor holnap. Ezen már változtatni nem lehet, az ukraj­naiak és a világ belekergették egymást ebbe a forgatókönyvbe. Miért történt mindez?

Hajlamosak vagyunk összeesküvés-elméleteket gyártani, és történetünkben erre aztán bőven van mód is. Az ukrajnai helyzetről mindenki mást és mást mond, szivárogtat és manipulál. Kezdve azzal, hogy ki lövetett február végén. A kereskedelmi csatornákon még a hátrányos helyzetű kismacskák sorsát is megelőzte a kijevi vérközvetítés, Janukovics orvlövészeiről beszélt mindenki. Aztán kiderült, hogy nagy valószínűséggel az ellenzéket támogató oligarchák buzdítására lőttek. S erről tudott Brüsszel is, csak ilyenkor nem illik nem félrenézni. Tényleg így volt? Az biztos, hogy egyetlen valós ,,sznájper" sem került elő, és az is tény: az új kijevi hatalom nem vizsgál semmit és senkit ebben az ügyben. Azt is látjuk, hogy a volt korrupcióellenes, a mágnások bebörtönzését követelő tüntetők hatalomra kerülve milliárdosokat neveznek ki kormányzóknak.

Ők osztogatták ide-oda bő húsz éven keresztül Ukrajnát. Volt ilyen-olyan színű ,,Majdan", volt Kucsma, Juscsenko és Janukovics, a szőke Julija asszony is megfordult sokfelé. Egyvalami azonban mindig változatlan maradt: mindig egy irányba osztottak.

A mostani tüntetések sem indultak másképp, lett volna előbb vagy utóbb egy ,,új biznisz", cserélődnek a szereplők, a dílerek maradnak, a nép meg fizet.

Csak most már más lett a világ.

Az oroszok miatt.

Moszkva újra erős.

Megalázta Obamát Szíriában, nem hagyta Ukrajnát sem. Az amerikai államfő itt már nem engedhetett, a lobbi kikövetelte. Politikai obszcenitás: könnyen lehet, hogy egy adótörvény, egy cserében jóváhagyott, kevésbé drága dél-kaliforniai fogkezelés miatt kellett nyolcvan embernek meghalnia Kijevben. Hatalmi háttérboltolás ez, volt már ilyen egy-kettő a történelem folyamán.

Ukrajnában azonban nem csak erről van szó: van valami más is, amit a még oly okos nyugati politológus sem tud megérteni.

Szevasztopol.

Az ,,orosz dicsőség" városát, ahol az ukrán admirális is azonnal szembemegy Kijevvel, mert felmenői sem kételkedtek sohasem, amikor Szevasztopolt kellett védeni. A várost, amely nem csak a brit könnyűlovasság 19. századi értelmetlen rohamáról ismert, hanem az SS-hadosztályok és az akkor éppen arra járó románok elleni küzdeleméről. Aki ott született, ezt sohasem feledi.

Kedves Olvasó, ez az a pillanat, amikor kérem, gondolkodjon el magyar városneveken, szerte a Kárpát-medencében.

De el lehet gondolkodni egy másik összehasonlításról is. Az Amerikai Egyesült Államok 1983 végén néhány száz egyetemista miatt küldte haderejét Grenadába. Oroszország tízmillió orosz érdekében lép fel. A Latin-Amerikai államban lőttek, a fekete-tengeri félszigeten egy áldozat sincs.

A Krím elszakad Ukrajnától. Csatlakozni fog Oroszországhoz. Ha nem ma, akkor holnap.

Az ott élők ezt szeretnék. Már nagyon ezt szeretnék, ebbe kény­szerítették bele őket.

Még valamin tényleg gondolkodjunk el. A demokrácia, amolyan népakarat-féleséget jelent. Nem csak arról szabad dönteni, hogy kit szeretnél szolgálni, hanem arról is, hogyan éljél. A határok variálása nem szép, és nyilván ,,hihetetlen biztonsági kockázatokat" is jelent. De valahogy Koszovó is túlélte, ugye?

Végezetül: miért van az, hogy idehaza éppen a hihetetlenül demokratikus, nevüket váltogató libbalok szajkóznak ,,orosz agressziót", feledkeznek meg tökéletesen a kárpátaljai magyarok jogairól. Mert a Majdan demokratikus, s ha valaki mást mond a megrendelésről, az meg senki? Miért nincs most szó antifasizmusról, amikor a magyarokat és minden egyéb kisebbséget kergető Szvoboda párt emberei vesznek át minden államhatalmat Ukrajnában? Akik nem csak a vereckei emlékművet gyalázzák programszerűen, hanem elkergetnének minden kisebbséget Ukrajnából. Kárpátalján pedig a Jobboldali Szektor nevű posztfasiszta párt vált rendőrfőnököt? Miért nem beszélünk emberi jogokról, amikor azokat magyaroktól veszik el? Mert Kárpátalja nem London, ahonnan magyar szavazatért kuncsorognak?

Ezt akarja a ,,kormányváltó demokratikus baloldali összefogás"?
(MH)

Bal-Rad komm: “...Az Amerikai Egyesült Államok 1983 végén néhány száz egyetemista miatt küldte haderejét Grenadába. Oroszország tízmillió orosz érdekében lép fel. A Latin-Amerikai államban lőttek, a fekete-tengeri félszigeten egy áldozat sincs..."

-És folytathatnánk az amerikai “áldás" felsorolásával. Kezdhetnénk is mindjátr-mondjuk-Jugoszláviával. (Persze az a jelcini időkre esett, amikor-ugye-szabad volt a vásár Oroszországban!)

“...Csak most már más lett a világ.

Az oroszok miatt..."

-Bizony-bizony! És ezt azért nem ártana figyelembe venni! És respektálni! Vagy különben baj lesz! Nagy baj!

http://balrad.wordpress.com/2014/03/07/ukran-merce/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Ne-zavarj-épp-lopok törvény segít Mészáros Lőrincnek eltit
  2014-03-07 20:10:30, péntek
 
 
A Ne-zavarj-épp-lopok törvény segít Mészáros Lőrincnek eltitkolni vagyonát
erdelyip

erdelyip
gazdaság
március 6., csütörtök 10:56


Tavaly tavasszal szavazta meg a Fidesz a Ne-zavarj-épp-lopok törvényt. Az információszabadságról szóló törvény módosítását hívjuk így.
Már akkor sejteni lehetett, hogy a cél egyes közérdekű információk eltitkolása az állampolgárok elől.
Erre az új jogszabályra hivatkozott a bíróság, amikor Mészáros Lőrinc vagyonáról kérdeztünk.
Hiába pereltünk, tárgyalás nélkül döntött úgy a bíróság, hogy a felcsúti polgármester jogosan rázta le magáról a kérdéseket.

Navracsics Tibor tavaly tavasszal még esküdözött, hogy az infótörvény módosítása nem akadályozza majd, hogy az állampolgárok közérdekű információkhoz jussanak Magyarországon.

A héten viszont kiderült, hogy a jogszabály mégis inkább a csöndben gazdagodó politikusokat védi, és megakadályozza, hogy az újságírók (és az állampolgárok) ellenőrizni tudják választott vezetőket.
Közpénzekből milliárdos

Hallottak már Orbán Viktor szülőfalujáról, Felcsútról? Hát persze, hogy hallottak.
A székeket szerelik a felcsúti labdarúgó-stadionbanÉpül a felcsúti stadion.

Ez az az 1800 lelkes település, ahol 3,8 milliárd forintból épül 3500 férőhelyes focistadion a miniszterelnök házának szomszédjában.

Ezen a településen lett polgármester 2011-ben Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor miniszterelnök barátja.

Régen nem lehetett sokat tudni Mészárosról, gázszereléssel foglalkozott, ilyen cége volt.

Idén viszont váratlanul felkerült a leggazdagabb magyarok 100-as listájára. Vagyonát 6,9 milliárd forintra becslik, ezzel ő a 88. leggazdagabb az egész országban.

Mészárosról lehet tudni, hogy milliárdos vagyonát közpénzből is szerezte. A 2010-es kormányváltás után kezdett el igazán futni a szekér: cégei sorra nyerték az állami pályázatokat, és állami földek is bőven jutottak neki. A HVG most épp a politikus mesés (és támogatott) kondája után nyomoz, de azokat a disznókat még nem találták meg.

Nem hiszem, hogy különösen magyarázni kellene, hogy miért kíváncsi egy újságíró Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozataira, amiket polgármesterként minden évben le kell adnia.
Mire jó a vagyonnyilatkozat?

A vagyonnyilatkozat pont azért van, hogy látszódjon, mennyi pénze van valakinek a politikai pályája elején, és aztán hogyan gyarapszik (vagy éppen apad) a vagyona, amíg politikus. Többi közt a vagyonnyilatkozat segítségével ellenőrzi a választó a megválasztott politikust.

Az országgyűlési képviselők, a kormánytagok, államtitkárok és más fontos választott meg kinevezett vezetők vagyonnyilatkozatát minden évben nyilvánosságra hozzák. Felrakják az internetre, bárki, bármikor megnézheti. És persze az újságírók is minden évben megírják, hogy ki lett gazdagabb, és ki szegényebb.

A vagyonnyilatkozatokból derült például ki, hogy Szijjártó Péter fideszes képviselő egy pénzügyi zseni, vagy hogy a házasságvédő KDNP-s Rétvári Bence különköltözött feleségétől. Máskor nem jó a vagyonnyilatkozat. A szocialista Simon Gábor évekig hazudozott a papírokon, és titkolta el százmilliós vagyonát, senki sem jött rá.

A polgármesterek, így Mészáros Lőrinc esetében sosem volt teljesen egyértelmű a törvény, hogy automatikusan nyilvánosságra kell-e hozni a vagyonnyilatkozatot minden évben, vagy csak kérésre kell megmutatni azt az állampolgároknak.

Van olyan település, ahol a városvezető vagyonnyilatkozatát minden évben felteszik a internetre. Ez itt például Tarlós István budapesti főpolgármester 2014-es vagyonnyilatkozata.

Máshol, például Felcsúton, nem hozzák nyilvánosságra a papírokat. Ilyenkor kérni kell az önkormányzatot, hogy mutassák meg. Egy olyan vagyonnyilatkozat ugyanis, amit a közvélemény nem ismerhet, semmire sem jó. Nem lehet vele ellenőrizni a választott vezetőket.
Hiába kérleltük a felcsúti önkormányzatot
Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor a Felcsút-Kaposvár focimeccsen. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdMészáros Lőrinc és Orbán Viktor szotyiznak a Felcsút-Kaposvár focimeccsen.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tavaly ősszel kezdtünk el levelezni Felcsúttal, hogy megmutassák nekünk Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát. Nem untatnám önöket a jogi csűréssel és csavarással, az önkormányzat sosem mutatta meg a papírt. Volt, hogy UP-ot “gondolták" ál-főszerkesztőnek, és olyan is, hogy visszakérdeztek, hogy miért akarjuk látni a dokumentumot.

Nem csak mi jártunk így. A Felcsút körül már jó ideje nyomozgató Ferenczi Kriszta sem volt sikeresebb.

Lehetett érezni, hogy a polgármesteri hivatalban cinikusan alkalmazzák a törvényeket, és csak a kibúvókat keresik, hogy ne kelljen kiadni a Mészáros Lőrinc vagyonát legalább részben bemutató papírt.

Sajnos Magyarországon eddig is előfordult ilyesmi, ez nem kormány, vagy pártfüggő. Mindig voltak, akik el akartak titkolni a közérdekű dolgokat a közvélemény elől. Pedig a vagyonnyilatkozatosdi a lehető leglazább formája annak, hogy a választók valamilyen módon ellenőrizzék képviselőik vagyoni helyzetét. Szinte senki, soha nem ellenőrzi, igaz-e, amit a politikus a bevallásban ír. Amikor egy ilyen, a nyilvánosság tájékoztatására éppen csak alkalmas dokumentumot sem hajlandó kiadni egy helyi hatalmi szerv, mire lehet gondolni?

És mit lehetett tenni?

El lehetett menni a bíróságra.
Engem nem érdekel, hogy maga miért kíváncsi a polgármester vagyonára!

Mivel Felcsúton több levelünk után sem mutatták meg a vagyonnyilatkozatot, ezért bírósághoz fordultunk. Biztosak voltunk benne, hogy mint olyan sokszor korábban, most is úgy döntenek majd, hogy nem lehet tovább titkolózni, és meg kell mutatni a kikért papírokat.

Az ügy a Székesfehérvári Járásbíróság elé került.

,,Én még sosem láttam ilyet. Most beszél az ügyvéd kollégákkal a TASZ-tól, akik hasonló ügyeket visznek, de még ők sem."

- ezzel hívott szerdán délután Németh Zsolt ügyvéd. Zsolt a Transparency International jogsegélyszolgálatával ingyen dolgozik nekünk, amikor valaki nem akarja kiadni a közérdekű adatokat.

Mint kiderült, a bíróság tárgyalás nélkül elutasította a kérésünket.

nem

A bíró azzal érvelt: nem mondtuk meg az önkormányzatnak, hogy miért akarjuk megnézni Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, márpedig az új, Ne-zavarj-épp-lopok törvényben az szerepel, hogy ,,csak úgy" nem muszáj kiadni a papírokat.

Pedig a törvény indoklásában ez szerepelt:

“A célhoz kötött adatkezelés nem lehet ugyanakkor korlátja a sajtószabadságnak. A Javaslat a nyilvánosságnak az eredeti jogalkotói szándékkal nyilvánvalóan ellentétes felhasználását, például személyes adatokat is tartalmazó adatbázisok nyilvánosságra hozatalát kívánja törvényi keretek közé szorítani."

Ráadásul a székesfehérvári bíróság Mészáros Lőrincnek kedvezően úgy dobta ki az ügyet, hogy egyetlen tárgyalást sem tartott. Nem érvelhettünk amellett, hogy közérdek a polgármester vagyonnyilatkozatának nyilvánossága. Azt is leírták, hogy az a tény, miszerint hónapok óta nem mutatták meg a kért dokumentumot, még nem jelenti azt hogy ,,elutasították az adatkérést". Így eleve nem is perelhetünk.

Tehát: a hivatal, ha úgy hozza kedve végtelenségig szívathat bárkit, és az illető még csak bírósághoz sem fordulhat.

Most látszik a gyakorlatban először, hogy milyen súlyosan korlátozza az új infótörvény a hozzáférést a közérdekű adatokhoz. Természetesen fellebbezünk az ítélet ellen, de nincsenek nagy reményeink.


http://444.hu/2014/03/06/a-ne-zavarj-epp-lopok-torveny-segit-meszaros-lorincnek-e ltitkolni-vagyonat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közpénzmilliárdos vagyonától kuss!
  2014-03-07 20:09:45, péntek
 
  2014.03.06. 22:10 Fabius
A közpénzmilliárdos vagyonától kuss!

Amíg Simon Gábor vagyonkájának történetét lassan lassan előássák a homályból, addig a túloldalon hiába minden erőfeszítés, a közmilliárdokból szépen kikövéredő Orbán haver, Mészáros Lőrinc összekapart vagyonkájától kuss van. Pedig a felcsúti gázszerelő sifonérjába némileg több van bestokizva "néhány rongyos százmilliónál", ha Mészárosnak 6,9 milliárdos vagyonával sikerült fölkúszni a leggazdagabbak százas listájára.

Érdemes rászánni az időt, és elolvasni a komplett sztorit a 444-en.

http://444.hu/2014/03/06/a-ne-zavarj-epp-lopok-torveny-segit-meszaros-lorincnek-e ltitkolni-vagyonat/

Kérték a felcsúti önkormányzattól Mészáros vagyonnyilatkozatát és nyilván a semmit kapták válaszul először, másodszor és sokadszorra is. Pedig ha valami, akkor a politikus-jóbarát-házi udvaros gazdagodásának történetére joggal kíváncsi a közvélemény, ha tudjuk, Mészáros cége zsinórban nyeri a közbeszerzéseket, földbérletet, támogatásokat, egyszóval mindent, aminek bármi köze van a szétosztható közpénzhez, és az áll milliárdos halmokban a Nemzeti Szülőfalu mindenesénél.

De aztán olyan történt., amire eddig nem nagyon volt még példa itthon.

A vagyonnyilatkozatért perre menő négynegyvennégyet helyre tette a fehérvári bíróság: tárgyalás nélkül kidobták az ügyet a picsába. Mert a felcsúti önkormányzat nem mondta, hogy nem adja ki az papírt, csak nem adta ki néma kussban, és megszólalás nélkül perelni sem lehet, bibi. Ennyi erővel maga Viktor is üzenhette volna a kis kekec Erdélyi Péternek, hogy:

felcsút.jpg

Szóval az van, hogy a ne zavarj, épp lopok törvény betölti funkcióját és megvédi akiket meg kell. Már, ha van olyan bíróság és bíró, aki kész akár a leghülyébb kifogásokkal is láthatatlanná tenni az így-úgy megszerzett közvagyont. Márpedig úgy látszik a Nemzeti Szülőmegyében minden előfordulhat, gázszerelőből milliárdos oligarchák lesznek, független bíróságokból meg oligarcha vagyon rejtő bioparavánok.

Végül is minek követhesse nyomon a közvélemény a haveroknál fölgyűlő közvagyon sorsát? Érted, ugye, ne zavard őket kérdésekkel, átláthatósággal meg ezzel az elszámolás izével, hisz épp lopnak: maguknak jólétet, Viktornak narancs illatú lepkefing álmot a kert végébe kisvasúttal és reptérrel.

http://varanus.blog.hu/2014/03/06/a_kozpenzmilliardos_vagyonatol_kuss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gazpromnak nem áll módjában ingyen gázt szállítani
  2014-03-07 20:06:20, péntek
 
 
Ma, 21:32
A Gazpromnak nem áll módjában ingyen gázt szállítani

© Kollázs: Oroszország Hangja

Ukrajna nem fizet a kiszállított orosz gázért, ami ellentmond a szerződésnek és nemzetközi gyakorlatnak.

A Gazprom nem szállíthat ingyen gázt Ukrajnának - nyilatkozott az újságíróknak az orosz gázóriás vezetője, Alekszej Miller. Elmondása szerint Ukrajna nem számolt el a gázért februárban, tartozása 1,89 milliárd USA-dollárra növekedett.

Fennáll a veszély, hogy visszatérhet a 2009 eleji állapot. Akkor a Gazprom leállította az ukrajnai gázexportot. Ezek után a gáz Európába sem jutott el, mivel Ukrajna elzárta a tranzit vezetéket.


http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_07/268457216/


Jön még zsidóra dér!!! :)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prof. Robert Faurisson: Mítoszok a berlini olimpiáról (1936)
  2014-03-07 20:03:42, péntek
 
 
Prof. Robert Faurisson: Mítoszok a berlini olimpiáról (1936)


A Le Monde könyvmellékletében Sylvain Cypel cikket ír az amerikai mulatt Jesse Owensről, az 1936-os berlini olimpia négyszeres aranyérmeséről (,,1936, Berlin, L'Aryen «Lutz» devient l'ami de Jesse, le métis", 2000. szeptember 17-18., VI. old.).

Az újságíró kénytelen elismerni, hogy az a történet, miszerint Hitler kancellár nem volt hajlandó kezet fogni Jesse Owensszel, csupán egy legenda. 1991-ben a Le Monde még hitelesítette ezt a legendát Claude Sarraute tolla alatt, aki akkor azt merte írni, hogy ,,Hitler igenis elutasította a Jesse Owensszel, az 1936-os berlini olimpia amerikai néger győztesével való kézfogást" (,,Bleu, blanc, noir", 1991. december 3., 34. old.).

A protokoll nem írta elő atléták bemutatását a kancellárnak, és J. Owens később maga cáfolta, hogy valaha is Hitler jelenlétében tartózkodott volna. S. Cypel azt megemlíthette volna, hogy Hitler, amikor a tribünről konstatálta Ludwig (,,Lutz") Long vereségét távolugrásban, ahogyan sok német, előbb ,,egy bosszús mozdulatot tett, majd megtapsolta az amerikai néger teljesítményét" (J.-P. Rudin, Nice-Matin, 1980. április 4.).

Cypel azt is elmulasztotta hozzátenni, hogy J. Owens nevét négyszer vésték be a játékok dicsőségtornyára. Egy fénykép megörökítette a német szobrász tettét, amint másodszor írja be az illusztris nevet az emlékmű tetején. Az USA-ba hazatérve az atlétának fel kellett ismernie az országában a négerekkel szembeni mindennapos, még a nyilvános közlekedési eszközökön is megnyilvánuló megaláztatásokat, és feltétlenül összehasonlítást tett azzal a fogadtatással, amelyben Németországban részesítették. 1984-ben, négy évvel J. Owens halála után az özvegye emlékeztetett rá, hogy a férje sohasem panaszkodott Hitler Németországára. Hogyan is tehette volna? Amikor elhagyta a stadiont német barátjával és riválisával karöltve, ováció üdvözölte a két atlétát. A játékoknak szentelt két kötetes fényképalbumban Hitlert hatszor, Owenst hétszer és a néger atlétákat tizenkétszer ábrázolták. A futószámokról szóló fejezet nyitó mondata szerint ,,a világ leggyorsabb embere: Jesse Owens - USA". Az első kötet borítóján egy csoportkép van, ahol feltűnik Adolf Hitler, a másodikat az olimpia német szervezőbizottsága zsidó elnökének, Theodor Lewaldnak az arcképe díszíti (Olympia 1936, Die Olympischen Spiele 1936 in Berlin und Garmisch-Partenkirchen, 2 kötet, 1936, 292 oldal).

Az olimpiai játékok német zsidó atlétái

S. Cypel azt írja, hogy ,,a német zsidó atléták nem vehettek részt" a játékokon. Emlékeztetném rá, hogy mint azt említettem, a német szervezőbizottság elnöke a német zsidó Theodor Lewald volt, és hogy a német zsidó Helene Mayer ezüst érmet szerzett vívásban, ami pedig a zsidó vagy félzsidó Rudi Ballt illeti, aki az 1932-es olimpiai játékokon bronzérmes lett a német jégkorongcsapat tagjaként, 1936 februárjában Garmisch-Partenkirchenben ugyancsak csapattag volt. Ami Gretel Begman magasugró bajnoknőt illeti, ha az utolsó pillanatban ki is hagyták a végső megméretkezésből, ez nem a zsidósága miatt történhetett, amint azt a két másik sportoló példája a contrario bizonyítja. Hitler a játékok előtt kifejezetten emlékeztetett rá, hogy a zsidókat nem szabad kizárni a német csapatból (Eliahu Ben Elissar, La Diplomatie du IIIe Reich et les juifs, Christian Bourgeois, 1981, I., 164. o.). A német zsidó sportolók olimpiai részvételével kapcsolatban inkább felidézzük Victor Klemperer reagálását, aki Otto Klemperer zenekarvezető unokatestvére volt. Egy rabbi fiaként és egy árja nő férjeként az egész nemzetiszocialista időszakot Németországban töltötte, különösen Drezdában, amelyet a szövetségesek által 1945 februárban végrehajtott szörnyű bombázás után volt kénytelen elhagyni. Naplójában 1936. augusztus 13-i dátummal feljegyezte:

A rövidesen befejeződő olimpiai játékok kétszeresen is undort keltenek bennem. A sport abszurd felértékeléseként; egy nép becsülete attól függ, hogy egyik tagja tíz centiméterrel magasabbra ugrik, mint a többiek. És egyébként egy amerikai néger ugrott a legmagasabbra, a vívás ezüstérmét pedig egy zsidó, Helene M(a)yer nyerte Németországnak (nem tudom, hogy mi az illetlenebb: a III. Birodalom németjeként való részvétele, vagy az a tény, hogy teljesítményét magának követeli a III. Birodalom) (Journal, I., Seuil, 2000, 286. o.).
Meg kell mondani, hogy V. Klemperer szenvedélyes anticionista volt. Számára a cionizmus ,,tiszta nácizmus" volt, és ,,undorította" (Ibid., 438. o.).

Nemzetiszocialista-cionista egyetértés

Sok cionista zsidó majdnem ugyanazt az ideológiát vallotta, mint a nemzetiszocialisták. Egy olyan pontról van szó, amelyet ma igyekeznek elkendőzni, azt kockáztatva, hogy többé egyáltalán nem fognak megérteni egy egész sor történelmi tényt, köztük az alábbiakat:
1) 1933 augusztusában a cionisták és a III. Birodalom hatóságai megkötötték a Ha'avara Agreementet (áttelepítési megállapodást), hogy megtörjék vagy kikerüljék azt a rettenetes gazdasági bojkottot, amelyet a többi zsidó világszervezett hirdetett Németország ellen 1933 márciusában;
2) 1935-ben a cionisták jó része támogatta a német vér védelmében hozott nürnbergi törvényeket (ezek a cionisták felléptek a zsidó vér védelmében és a vegyesházasságok ellen);
3) a háború egész ideje alatt a ,,barna zsidók" vagy a ,,kollaboráció zsidó internacionáléja" együttműködött Adolf Eichmann-nal, aki maga is cionista- és zsidóbarát volt, és más német tisztségviselőkkel;
4) a zsidó vezetők számtalan esetben kapcsolatban álltak a német hatóságokkal a háború egész ideje alatt, egészen odáig, hogy a Lehi (Stern csoport) katonai szövetséget ajánlott Nagy-Britannia ellen, 1945 áprilisában pedig Heinrich Himmler találkozott a Zsidó Világkongresszus egyik vezetőjével, Norbert Masurral. A cionisták és nemzetiszocialisták egyaránt a ,,zsidókérdés végső területi megoldását" (territoriale Endlösung der Judenfrage) támogatták. Magától értetődik, hogy mint minden - különösen politikai - együttműködés, ez sem nélkülözte a hátsógondolatokat, a machinációkat, a manővereket és a fordulatokat.

A német cionizmus fellendülése 1936-ban

1936 februárjában, vagyis néhány hónappal az olimpiai játékok megnyitója előtt a német cionisták megtartották kongresszusukat Berlinben. Ugyanebben az évben Németországban mintegy negyven cionista kiképzőközpontot (Umschulungslagern) működött a zsidó fiatalok felkészítésére mezőgazdasági vagy más, később Palesztinában végzendő munkákra. Ekkoriban a németországi zsidó sajtó rendkívüli mértékben fellendült. A zsidó öntudat ébredéséről vagy megújulásáról beszéltek. Az anticionista zsidók mindenképpen sajnálták vagy elítélték ezt az állapotot. Sok zsidó, különösen az idősebb nemzedékekben, felvállalta a németségét, és drámaként élte meg azt, amit a zsidó fiatalok egy jövőbeli megoldásnak tartottak. A németek engedélyezték egyenruhás és saját fehér-kék zászlóval (a későbbi Izrael Állam zászlaja) ellátott zsidó félkatonai csoportok létrehozását, azzal a feltétellel, hogy ezek nem parádéznak az utcákon, hanem csak iskoláikban és laktanyáikban. Cionista és nemzetiszocialista fiatalok néha sporttalálkozókon mérkőztek meg egymással. Mindezekről az aspektusokról különösen az alábbi könyvekből szerezhetünk tudomást: Francis Nicosia, The Third Reich and the Palestine Question (Austin, University of Texas Press, 1985); Otto Dov Kulka, ,,The reactions of German Jewry to the National-Socialist Regime" in Jehuda Reinharz, Living with Antisemitism (Hanover, New Hampshire, University Press of New England, 1987); Emmanuel Ratier, Les Guerriers d'Israel (Facta, 1995). A témáról az Encyclopaedia Judaica vagy az Encyclopaedia of the Holocaust is beszámol, ez utóbbiban a ,,Lohamei Herut Israel" szócikket ajánlom a Lehi által (amelyhez Jicak Samír is tartozott) Nagy-Britannia elleni német-zsidó katonai szövetség megteremtésére tett ajánlattal kapcsolatban.

Martyn Glickman esete

Felderítvén az antiszemitizmus legcsekélyebb jelét is, hogy kihasználhassa a panaszkodásra, a nyavalygásra és a követelőzésre, S. Cypel attól sem riad vissza, hogy az amerikai delegáció vezetőit megrágalmazza. Azt állítja, hogy abban csak két zsidó sportoló volt, Marty Glickman és Sam Stoller. Az utolsó pillanatban ezt a két futót lecserélték két négerre, Ralph Metcalf és Jesse Owens személyében. A Le Monde újságírója számára ennek csupán egyetlen magyarázata lehet: Glickmant és Stollert a zsidóságuk miatt hagyták ki a csapatból! Ez az érv elfogadhatatlan, mert végül is a választás szerencsésnek bizonyult, és a két néger aranyérmet szerzett. Mindenesetre, ha hihetünk egyeseknek, Marty Glickman állítólag azt mondta a '80-as években, hogy ,,elragadó" emlékeket őriz ezekről a játékokról (G. Frey szerk., Vorsicht Fälschung!, FZ-Verlag, München 1994, 119. o.).

Horst Wessel esete

Cikkében S. Cypel azt írja, hogy ,,az olimpiai himnusz után a Horst Wessel Liedet üvöltötték, az SA dalát egy antiszemita csirkefogó tiszteletére". A zsidó és kommunista hagyomány szerint Horst Wessel vagy a kommunistákkal vívott utcai harc során, vagy egy stricivel való köztéri verekedésben vesztette életét. Az igazság az, hogy az SA kommunistaellenes aktivistáját, akinek az apja lelkipásztor volt, ő pedig jogot tanult az egyetemen, szabadidejében pedig verseket írt, egy kommunista gyilkolta meg a saját lakásán, aki pisztolyával arcon lőtte. Sérülése következtében Horst Wessel egy berlini kórházban halt meg 1930. február 23-án. 1929 szeptemberében közzétette az SA dicsőségérről szóló versét, amelyet a halála után megzenésítettek, és a németek második nemzeti himnuszává vált.

Kevesebb hazug propaganda?

Manapság elég nehéz követni a Le Monde ütemét a III. Birodalomra vonatkozó tévedései vagy hazugságai gyártásában. Kötelességemnek érzem, hogy igazgatójának, Jean-Marie Colombaninak és a durván téves vagy hazug cikkek szerzőinek is elküldjem szerény recenzióimat, mindig a ,,Le Monde, az alattomos újság (folytatás)" cím alatt csoportosítva. Tudatában vagyok annak, hogy ez az újság, amelynek nagy szüksége van pénzre és fél a zsidók haragjától, igyekszik bűnbánatot gyakorolni a fő bűne miatt, hiszen 1978. december 29-én és 1979. január 16-án arra vetemedett, hogy közzétette ikonoklaszta megállapításaimat a náci gázkamrák fizikai és kémiai lehetetlenségéről. Márpedig ez belevésődött azok agyába, akiknek az a foglalkozásuk, hogy sohasem felejtenek és sohasem bocsátanak meg. Legyen! De azért a szervilizmusnak is lennie kellene határainak.

Jean-Christophe Mitterrand (az egykori francia köztársasági elnök fia - a ford. megj.) a Le Monde-ot ,,egy bizonyos zsidó lobbi" ,,hangszekrényének" minősítette (Libération, 1999. augusztus 30., 15. o.). Ez a lobbi beszakítja dobhártyáinkat a hazug propagandájával. Ideje, hogy a Le Monde ne legyen többé ennek a ,,hangszekrénye".

NB: A Le Monde 2000. szeptember 29-i számában jelent meg Philippe-Jean Catinchi ismertetése Jean-Michel Blaizeau Les Jeux défigurés de Berlin (Az elcsúfított berlini játékok) c. könyvéről. A recenzióban azt olvashatjuk, hogy ,,emlékezetes volt (...) Hitler dühe, aki nem volt hajlandó kezet fogni Jesse Owenssszel". Senki sem pontosított, hogy csupán egy mítoszról van szó.

2000. szeptember 17. (október 24.)
Études révisionnistes 1. kötet, 2001, 118-124. o.

(Fordította: Hep Titusz - Antidogma.hu)




http://harcunk.info/index.php/archiv/77-prof-robert-faurisson-mitoszok-a-berlini- olimpiarol-1936
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.